Halvfart men ändå fina stunder

Nu är vi hemma från Ammarnäs och vardagen med jobb börjar om imorgon. Jörgen har en vecka till kvar på sin semester och jag har kunnat njuta av den här sommaren fast jag stått tom på min jourplats.
Men imorgon då kommer det en mindre person hit, lite äldre än lillan, som ska bo hos oss i 14 dagar. Krångel med passansökning då föräldrar inte vill bevilja så vi ska avlasta ett annat familjehem medan de reser iväg.
 
Trots febern igår så var viljan större att sätta igång med projekt finlir vid grillringen. Stoppade i mig en Alvedon och masade runt på tomten för att forsla mindre grovkornig fyllnadsmassa till grillringsplatsen.
Började med att dra bort bänkarna från grillringen.
 
 
Orken sinade fort och efter kvällsgrillning av korv och stora bilar somnade jag i soffan.
 
 
Masade mig in i duschen och gjorde sedan kväll. Sov lika uruselt en natt till. Jag gör ju det då jag har feber.
Klev upp med lilleman, men rasade ihop i soffan medans han gjorde sig egen frukost med verbal guidning.
 
Bet sedan ihop och gick ut med tumstock och vattenpass för att kunna placera bänkarna runt grillringen någorlunda i rätt höjd, nog rakt och med lika avstånd till grillringen. Jag har stört mig på då man tittatr ut genom fönstret på stugan och det skevar åt alla håll och kanter.
 
 
Det finns mycket jobb kvar att göra, men vad göra då orken inte finns?
 
Den här gången blev det ändå mycket gjort. Jörgen körde röjsåg i diket, skruvade ihop soffan vi handlat begagnat, fixade fast garderoben och städade hela stortoan, tömde ur alla verktyg från bastun och jag fixade runt grillringen.
 
 
Vi möblerade om lite och flyttade upp en fotölj och ner två andra.
 
 
Idag gjorde vi klämmackor till lunch och vid tre åkte vi hemåt.
 
 
På hemvägen gjorde vi en avstickare i Slagnäs till Gasa. En liten, liten by som Pontus besökte med kompisar för en tid sedan. Det är våra grannar som äger stugan.
Pontus hade glömt sin eltandborste där.
 
Vi träffade på kelsjuka hundar.
 
 
Här hemma har Emma gått runt och plockat, stylat lite, rensat och plockat. Bäddat fint och diskat. Hon har öga för sådant.
 
 
I tvättstugan hittade jag en top med en lapp och självklart fixar jag det.
 
 
 
Kram.
 

Frustrerande

Vi åkte upp till Ammarnäs igår och det känns så frustrerande att det blev min otur att få feber nu.
Vi var väl framme här vid 21 tiden och jag packade upp och hjälpte Jörgen att bära in en soffa från släpen innan jag kröp ner under täcket med feber.
Har sovit till nu mitt på dagen, fast sömnen har varit si så där. Klivit upp en gång i timmen ungefär och behövt gå på toa, druckit mer vatten för att jag varit torr i slemhinnorna och så har det hållit på.
 
 
Vi har haft så många faktorer att ta hänsyn till den här sommaren så att åka upp hit har blivit så svårt. Så då känns det extra frustrerande att bli sjuk just nu då vi äntligen kunde åka hit.
 
Kram.


Intellektuell funktionsnedsättning

Idag har jag jobbat på med att ta hand om hem och barn själv då Jörgen är sjuk. Vi har varit mycket ute och jag har kunnat gräva runt och flytta mer växter och stenar. Den ovala rabatten börjar se riktigt fin ut.
 
 
Annat jag gjort då jag fått en stund över är att lära mig mer om Intellektuell funktionsnedsättning som kan förkortas IF.
Väljer att blogga om delar av det jag hittar om IF för att sprida mer kunskap till andra. Jag märker ju på de knasiga kommentarer och åsikter och rena kränkningar en del har haft behov av att skriva på sociala medier eller blogg om den här killen som skadade en liten flicka så svårt på Moröbacke.
Skrämmande också att jämföra en erfarenhet av en med adhd med den här killen som har medelsvår IF.
Jag hittade en fin film på Youtube.
Den förklarade väldigt mycket för mig.
Att ha en utvecklingsstörning innebär att man har en funktionsnedsättning. Det är en speciell funktionsnedsättning som har med hjärnan att göra.
Man kanske tänker lite långsammare.
Man kanske har svårare att förstå vissa saker.
Man kanske inte kan lära sig lika många saker. 
Det tar ofta längre tid. Man behöver repetera mer.
 
Visa källbilden
Jag gick en utbildning om den här diagnosen för något år sedan och det jag minns var en beskrivning om att normalstörda människor utvecklar sina färdigheter fram tills hjärnan vuxit klart vid ca 25 års ålder.
Om man då förenklat förklarar det med att en normalstörd person hinner ta 25 steg i utvecklingstrappan där de lär sig att gå, prata, skriva, räkna, läsa o.s.v.
Ett barn med IF behöver längre tid på sig för att lära sig nya färdigheter och stannar kvar längre på varje trappsteg, hinner kanske därför bara ta 10-15 steg på trappen innan 25 års ålder beroende på grad av utvecklingsstörning då förstås.
 
 
Så här beskrivs pojken från fallet på Moröbacke i NV .... Enligt pojkens mamma var han sen med att börja prata och skolan beskriver hans ordförråd som kraftigt begränsat. Samtidigt står det att pojken har lätt för att skaffa kompisar. ”Han har inga problem att ta ögontakt och kommunicerar genom gester och miner med sina kompisar”, står det i ett dokument.
 
Står för allt jag skrev i mitt tidigare inlägg om den här händelsen. Det pojken har gjort är vidrigt, fasansfullt, obegripligt och oförlåtligt. Ingen normalstörd 12-13 åring skulle kunna begå detta ohyggliga brutala brott som den här killen begått. Men vem är egentligen skyldig till att det här har kunnat ske?
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 

Semesterveckan med Johannas familj

Nu idag vid halv ett vinkade vi hejdå till Johannas familj.
 
 
Vi har haft en fantastisk vecka tillsammans och varit allt mellan åtta personer och som mest tjugoen personer vid matbordet.
 
En dag fick vi följa med Mikaels svärföräldrar ut på en båttur. De har en rätt så stor båt och vi klev på båten i Furuögrund och åkte sedan ut till Piteårönnskär.
 
 
Vädret var inte kanonbra men vi klarade oss ifrån regn då vi fikade och gick runt på ön.
 
 
Mikael hade bakat de godaste kanelbullar jag ätit på mycket länge.
 
 
På vägen hem körde Johanna och lärde sig instrumenten av Mikael.
 
 
En annan dag var vi till Piteå havsbad och badade på äventyrsbadet. Har inte ett enda kort därifrån men det var också en fin dag. Vi var även förbi Mikael och Maria som har säsongsplats där på campingen.
Spagetti och köttfärssås lagade vi till middag som blev sen.
 
 
Igår var vi förbi ångsågen för att åka trampbåt och vi gick också runt och titta på allt det gamla från förr i tiden.
 
 
Annat jag hunnit med den här veckan är att gräva om i ovala rabatten och rensat ogräs.
 
 
Det är så fint hur alla barn sprungit runt och lekt och igår hade vi även Mikaels fina familj på middag. Jag gjorde taccos på 2.4 kilo köttfärs men behövde steka upp ett normalstort köttfärspaket till för att alla skulle få äta sig riktigt mätta och för att få ihop två matlådor till ungdomarna.
 
 
Johanna hjälpte mig att ta kort på mina barnbarn och sen uppdaterade hon min fotovägg jag har under trappen.
 
 
Grannens katt och några igelkottsungar har varit på besök i vår trädgård vilket barnen uppskattade.
 
 
Tack för en fantastisk vecka:)
 
Kram.

Sista dagen

Just nu är det första gången jag kommer in på min bloggsida på fyra, fem dygn. Tänker uppdatera med ett längre blogginlägg senare för nu vill jag maxa att umgås med Johannas familj som åker hem imorgon.
 
Idag har jag köpt mig två nya buskrosor och flyttat den lila. Sen har vi varit till ångsågen för att åka trampbåt.
 
 
Kram.

Blogg.se strular

Jag har så många fina upplevelser jag vill dela här, men kommer inte in på bloggsidan via datorn då blogg.se strular.

(null)

Återkommer🤗

Kram.

Mycket på gång nu

Vi maxar verkligen nu med att hålla oss sysselsatta. Känns ändå bra. Jag började den här dagen med att följa lillan på ett pappaumgänge och när jag kom hem gick jag skyndsamt ut i ladan för att måla varv nummer två. 
 
 
Valde igår att måla med den lilla rollern och fortsatte med den idag då jag målade varv nummer två.
 
 
Fint det blir ändå fast jag ogillar den mörkare gröna färgen. Trots att vi valt att måla vårt hus grönt, gillar jag egentligen inte den färgen.
 
 
Jag gjorde spagetti och köttfärssås till middag och sen for Jörgen, Pontus, Rue och lillkille till ångsågen för att se på äldre bilar.
 
Jag tog skärmdump från snapchat från Jörgen av fina Rue.
 
 
När de små barnen var lagda bar jag och Jörgen tillbaka alla Emmas möbler till ladan igen.
 
 
Inatt då jag sover kommer Johannas fina familj hit och vi ska få umgås en vecka ich, ungefär..
 
Kram.

Maxade dagar

Det har varit jobbigt på många fronter att det är vi som ordnar Nilssons släktträff i år. Jag var nervös över att det inte skulle bli bra och att vi eventuellt skulle få massa dödtid då alla skulle bli uttråkade och välja att åka hem.
Men det blev bra, väldigt lärorikt att skriva ihop Boccialagen för att försöka hitta igen namnen på alla barnen. Jag har stenkoll på mina kusiner men inte alltid deras respektive eller deras barn, ändå var det kusin Mirjam och hennes dotter Svea som vi missat att skriva upp.
Men det blev bra och jag tror att alla som var där trivdes.
Jag och Jörgen passade på att uppvakta Marcus och Emelie till att fått fina Mila tillsammans.
 
 
Som sticksöm till alla andra åtaganden har jag och Jörgen växlat av varandra och renoverat ladan där Emma sover.
 
Vi trodde att vi skulle vara färdiga igår söndag, men nu är det mest troligt att vi blir klar i morgon tisdag.
 
I morse vid åtta kom Mikael och Maria med Rue och Freja för att vi ska få rå om dem i tre dagar medans de tar sig en weekend i Stockholm.
Vi passade på att besöka farmor Britt och lekparken bredvid henne på Sjungande efter vi lämnat lillan på mammaumgänge.
 
 
Vi passade också på att tömma släpen på soptippen och fick god hjälp utav barnen.
 
 
Väl hemma igen har fokuset legat på rutiner, passa mattider och fortsätta med att renovera i ladan. Jag hann måla det vita klart idag och nu i afton/kväll har jag målat det gröna sitt första varv.
 
 
Imorgon måste vi hinna flytta tillbaka Emmas säng och saker, för sent imorgon kommer Johannas familj uppbilandes från Täby.
 
Kram
 
 
 

Det började för fem år sedan - Del ett

Här kommer ett inlägg som berättar om hur vår önskan att kunna få tillbringa mer tid i Ammarnäs har blivit till verklighet. Idag lever vi ju i vår Dröm.
 
 
Under sportlovsveckan 2017 då vi hyrt en stuga började vi på allvar formulera våra tankar till något mer konkret.
Jag har kollat bakåt i min Blogg och skrev här om hur vi kikat på husvagnsplats.
 
 
Sen gick det så väldigt fort allting för vi hittade en fin tomt istället och vips så bokade vi fast den.
Jag vet inte om vi gjorde det själva eller tillsammans med Mikael och Maria då, men de ville också vara med och vi köpte ju tomten tillsammans med dom.
Tänk att Rue var så liten då Ammarnässtugaresan började..
 
 
När man skrollar sig bakåt i vår messingergrupp Fjällstuga så ser man sen hur vi succesivt får ihop en ritning, väljer Lövångerbygg till att bygga stommen planerar och fixar.
 
 
Jörgen gör ett bra jobb som projektledare, fixar med bygglov, vatten, lantmäteri osv.
 
I maj 2018 röjer killarna upp på tomten, fäller träd och eldar ris.
 
 
I slutet av maj skickar Mikael en bild föreställande ett krossverk och Sorselefrakt påbörjar att krossa fram material som sen levereras till tomten i början av juni.
I mitten av juni gjuter "vi" plattan till huset och vårt garage och i början av juli reses de första väggarna.
 
 
 Sommaren 2018 då vi på riktigt startade upp vårt bygge var tuff på många sätt och vis då jag slet hårt på hemmaplan och skötte all markservice själv.
Lillkille och hans lillasyster kom ju på jour, jag tog hand om Rue då mamma Maria jobbade och sen hade vi vår stora stjärna boende hos oss också + att jag avlastade ett annat jourhem då de var på semester.
Min barndomskompis dog och jag var på begravning - tack farmor och jourkollegor för att ni hjälpte mig att kunna gå och ta ett sista farväl.
 
 
Medan jag slet här hemma så gjorde grabbarna ett fantastiskt jobb och det räntade på bra i Ammarnäs.
 
 
Efter sommarens slit hade vi både ett hus och ett garage.
En helg åkte vi andra med upp och hjälpte till med att klyva ved, ta reda på det naturen gett oss gratis.
 
 
Resten av året 2018 jobbades det på inomhus med att isolera,sätta upp innerväggar, tak, bygga loft.
Ibland åkte Mikael och Maria upp och ibland åkte Jörgen upp och ibland Pontus och Jörgen eller Mikael och Jörgen.
Jag var alltid hemma och tog hand om allt här.
 
 
Vi hann med att ha kul också och umgicks med Johannas familj både på sommaren. höstlovet och till jul. 
 
 
 
 
Kram.

Tragiskt

Känner mig upprörd, ledsen, förtvivlad och behöver skriva av mig om det här i min blogg.
Oftast brukar jag inte ge mig in i diskussioner om vad andra tycker eller tänker i frågor som t.ex. politik, lagstiftning, invandring och eller för den delen inte heller känna av något behov av att kommentera andras åsikter.
Men nu känner jag starkt att jag behöver yttra mig i en oerhört tragisk händelse som skett här i Skellefteå. 
 
 
 
Alla berörs av den här händelsen, det märks, kanske främst i sociala medier.
En flicka på nio år har brutalt misshandlats och våldtagits av en kille som är under femton år, men en kille med en IF diagnos, (intellektuell funktionsnedsättning).
 
 
Den här texten florerar också.
 
 
Jag får inte den här händelsen ur mitt huvud, jag lider med den här flickan och alla hennes närmaste. Vilken mardröm att befinna sig i.
Det pojken har gjort mot henne är fruktansvärt. Avskyvärt. Vidrigt. Oförlåtligt.
 
Men nu kommer vi till mitt behov att av lägga mig i andras åsikter och den heta debatt som förekommer runt den här killen.
Att förespråka dödsstraff på ett barn, ett barn med en intellektuell funktionsnedsättning det är att gå för långt tycker jag.
Att jämnföra ett barn med en vuxen pedofil och be de vandra till helvetet tillsammans är bara för mycket.
 
Jag tycker det är viktigt att komma ihåg att den här killen har mycket låg intelligens, har ett mycket dåligt språk och tolkar inte saker och ting på samma sätt som en normalstörd 13-15 åring. 
Det den här lågbegåvade pojken har gjort är helt jävla vansinnigt, men att ta livet av honom gör oss andra inte till någon bättre människa.
Det tragiska runt den här killen sitter ju i vad vi vuxna har utsatt honom för. Då tänker jag på vad han har sett och upplevt av krig och förtryck i sitt land innan han och hans mamma fick uppehållstillstånd i Sverige. Varför har ingen uppdagat mammans oförmåga att ta hand om sitt barn? Varför har samhället, vi vuxna inte hjälpt den här gossen med struktur och rutiner, goda värderingar och tid, tid och mera tid.
Varför har den här killen fått vara ute själv och röra sig utan koll och stöd av vuxna att tolka sina impulser?
Tyvärr är han bara ett barn, förmodligen bara med förmågor som en två, tre-åring. Dessutom har han  säkerligen själv blivit utsatt för väldigt många trauman i sitt korta liv.
Ovan är ju bara spekulationer från min sida.
Viktigt att komma ihåg att myntet alltid har två sidor.
 
Den här historien är bara så Tragisk. Vidrig. Fruktansvärd.
 
Kram.
 

Nu ska det äntligen bli färdigt!

Skulle regna idag och det gjorde det, men inte så länge. Jag har hunnit rensa lite ogräs runt stenpartirabatten.
 
 
Plockat in jordgubbar som Emma använde i en paj som tydligen blev supergod.
 
Emma har hjälpt oss idag med middag och att hålla koll på det lilla barnet så jag och Jörgen kunde lägga fokus på att göra fint i ladan.
Jag är expert på att starta igång olika projekt och jag har hjälpt Emma att komma igång med att måla bort furun från ladan. Sen har livet kommit emellan och det har varit svårt att fullfölja. 
Vet att Lisa och Emma kört några varv på boaseringen under vintern, men det var bara halvfärdigt tills idag.
Jag och Jörgen tömde Emmas rum och jag målade taket ett sista varv.
 
 
Jag hann taket klart en timme efter vi ätit middag och gick på boaseringen efter middagen och har fixat en fjärdedel av den ikväll innan jag gav upp.
 
 
Emma sover inne för hennes möbler står i garaget, för målet är att hennes rum ska bli klart nu i helgen.
 
Kram.

Lite mer flytt i min trädgård

Blev lite mer jobb i min trädgård idag, men först hade jag lyxen av att vara helt själv i huset ett par timmar.
Blev inget vettigt gjort under den tiden och det braiga var att jag njöt och hade inte dåligt samvete heller.
 
Det jag gjorde i trädgården idag var att ta bort de lila blommorna från ovala rabatten och flytta dem till stenpartirabatten.
 
 
Sen åkte lillkille till korttids och vi andra åkte till farmor och Elaine på dubbelkalas. Farmor har fyllt år och Elaine fyller år imorgon.
Vi tog med oss smörgåstårtor som vi beställt från ICA i Kåge.
 
 
Kram.

Lite av varje

Fram till lunch idag blev det det vanliga plocket med frukost, diskmaskin, tvättmaskin, torktummlare och lite trädgårdsarbete.
Jag tog tag i rabatten under altanfönstret där både nävan och gräset höll på att kväva en del andra fina växter.
 
 
Här trängs Pionen med Gulltörel och en sorts alunrot och jag bestämde mig för att flytta planterna en liten bit.
 
 
Flyttade fram Pionen och Alunroten och planterade ut fler utav den lilabladiga blomman som jag ej vet vad den heter.
 
 
Det här projektet tog hela dagen för efter lunch åkte vi ner till stan för två viktiga ärenden. Skor till lillkille och färg till Emmas väggar ovanför boaseringen i ladan. Det var svårt att bestämma sig för rätt kulör och vi köpte hem tre provburkar.
 
När vi kom hem provmålade jag upp de tre olika kulörerna.
 
 
När det hade torkat bestämde vi att mittenfärgen går bort.
 
 
Jag röstar på den högra lite mer och Emma lutar åt den vänstra. Hon ska bo där så hon får bestämma.
 
Till middag hade jag planerat ris med korvstroganoff men korven var nästan slut. Blev ris med en sås gjord på korv, skinka, rester av choritzo och en burk sojfresch smaksatt med chili och paprika. Alla åt med god aptit.
 
Nu ikväll gjorde jag klart i trädgården, vattnade och fotade lite.
 
Smultronen vid bron har mognat så barnen kan nu få.
 
 
Den här lila rosen är så fin, lite inklämd och överväxt av den rosa buskrosen så kanske jag flyttar den så småningom.
 
 
Sen har jag en bedrövlig rabatt där torkan fått lössen att härja fritt och klätterrosen kanske inte överlever.
 
 
Älskar dock vår trädgård och gräsmattan är så grön, mjuk och skön att vara på även för små trotsfrusterade töser.
 
 
Livet ändå..
 
Kram.

Städat i ett hörn

Började i morse med att fixa med blommorna i köksfönstret, vilket ledde till att jag torkade fönstret och städade i hörnet där spisen och fläkten är. 
 
 
Jörgen fixade middag idag och jag lyssnade på bok och vilade lite.
Efter jag hämtat lillan brännde jag lite ogräs i gruset.
 
 
Kram.
 
 

Hejdå stugan

Ja nu är vi hemma igen och tyvärr vet jag inte då det finns utrymme till att kunna åka upp en nästa gång.
Det har varit ett lugnt tempo på de flesta av oss och ibland behövs ju det också. 
Mikael tog med sig Pontus och Benjamin och fiskade och efter dåligt nappande i Tjulån traskade de upp för slalombacken till Näsbergstjärn och fick tre feta rödingar med sig hem. Det tog en timme att traska upp för berget och en timme att traska hem igen. De var tillbaka i stugan en bra bit efter midnatt.
 
 
Jag hjälpte till att rensa firrarna innan jag gick och lade mig..
 
 
Idag har Mikael och Jörgen listat inne på stortoan och i hallen. Till middag gjorde jag fiskgrateng och Mikael grillade Rödingarna ute vid grillringen som Jörgen med hjälp av barnen fyllde med grus och stora stenar igår.
 
 
Kram.
 

Ammarnäs

Just nu sitter jag och njuter med ett glas rött, tittar ut på grönskan och solljuset som fortfarande är starkt här i Ammarnäs. Vi kom upp hit igår vid elva på kvällen. Bilden är tagen nu nyss.
 
 
Igår innan vi åkte hit så skjutsade vi lillan till mamma för umgänge, sen gjorde vi småinköp och mathandling. Vi hade släpen med oss, men eftersom det regnade ville vi inte tömma släpen på Degermyran i ösregn som snart skulle lättna, därför tog vi lunchpaus på MAX.
 
 
Sen när vi ätit lunch hade regnandet upphört och vi tömde vårt trädgårdsavfall på tippen.
 
 
Sen åkte vi hem och jag städade och packade, fixade middag och sen hämtade vi upp lillan från mammaumgänget innan vi bilade hit upp.
 
 
Idag har vi haft en lugn förmiddag och gick ut först efter det lillan vilat mittpådagenvilan. Vi har fixat med att flytta grillringen och få den plant.
Sen fyllde vi den med sten och påbörjade att jämna till marken runt omkring ringen.
 
 
 
Vi gjorde också en utflykt till en bro som går efter tjulån.
 
 
Sen besökte vi tjulträsket också.
 
 
Kram.
 

Städat ute och inne

Fått undan en hel del idag både ute och inne. Jag har renbäddat på övervåningen och tvättmaskinen har gått varm, sen städade jag däruppe.
 
 
Vi tänker åka till Ammarnäs de sista dagarna av min semester och komma hem på söndag. Det innebär att en jourplacering kan komma därefter och då vill jag ha ett hem som är nystädat.
 
Lagat mat har jag också hunnit med för att förbereda lite jobbarmatlådor.
 
Ute började jag att såga ner grenar från näverhäggen och den vitbrokiga lönnen jag har i hörnrabatten.
Förra sommaren fick jag höra av grannens syster som utbildar sig till trädgårdsspecialist att man ska klippa bort de grenar som får gröna blad ifall man vill ha kvar de vitbrokiga bladen. Nu har min lönn fått en alldeles för stor utbrytargren med gröna blad som inte längre går att ta bort. Men det fanns flera gröna grenar som gick att ta bort.
 
 
Sen kom Jörgen hem från fixet med sommarvatten och då fick han fortsätta med det jobbiga sågandet.
 
 
När jag renbäddade på övervåningen tittade jag ut på Jörgen och barnen. Jörgen var snäll och tog bort kompost vi lagt på grannens tomt. Imorgon ska vi köra iväg vårt trädgårdsavfall med släp då vi skjutsar lillan till sin mamma.
 
 
Lillan har också sett hur jag gör och tjuvade mina handskar och kratta.
 
 
Nu ikväll medan Jörgen nattade lillan påbörjade jag att klippa häcken och när lillan somnat kom Jörgen ut och fortsatte. Vi hjälptes åt med att kratta upp och fylla släpen med spillet.
 
 
Kram.

En dag i juli

Vaknade av den mullrande åskan idag och klev upp för att dra igen altandörren vi har i vårt sovrum. Somnade om och lyckades sova till nästan halv tio. Lillan somnade sent igår, hon trillade bara runt i spjälsängen och kom sig inte till ro förrän vid tio.
 
Jag gjorde frukost till barnen, tog reda på gårdagens inplockade jordgubbar och städade sen ur några skafferilådor.
 
 
Det drog ihop sig till mer åska och jag fotade den mörka himlen.
 
 
Sen när åskan var över oss kom det behövliga regnet och det mindre behövliga haglet som studsade upp på vår bro.
 
 
Till middag gjorde jag en paj med tonfisk.
 
 
Efter middagen rensade jag lite ogräs och Jörgen plockade in mer jordgubbar. Fick också ett besök utav en igelkott.
 
 
Kram.
 
 

Vardagssysslor

Jag börjar pigga på mig och den energi jag lyckats hitta har gått åt till att plocka, tvätta, diska. Mest för att skapa ordning i mitt huvud.
Jag har vilat mycket också då orken inte har funnits till att fixa med allt.
 
 
 
 
Temperaturen ute har äntligen blivit sig lik enligt normal Svensk sommar. Det går att ligga och sola med huvudet i skuggan och därför har jag valt att ha min vila ute idag.
 
Nu sommarjobbar båda våra tonåringar och jag ställde mig därför ikväll och kokade makaroner och stekte två olika proteinbullar. Emma slutade nio ikväll och börjar om sju, tufft kan jag tycka att ha kväll och sen tidig morgon.
 
 
Kram.

Utslagen

Jag gissar på att jag fått någon form av matförgiftning.
Jag bodde i vart fall några timmar inne på toan natten mot igår. Feber fick jag också och nu rinner det bara rakt igenom mig.
 
Idag är lillan hos sin mamma och jag vilar.
 
 
Blogg.se har strulat och i mitt förra inlägg blev det jättemånga fel med  de foton jag la upp.
Har försökt fixa men det vill sig inte riktigt.
 
Kram.

Jordgubbslandet

Jag har plockat in årets första jordgubbar från jordgubbslandet idag. Blev nästan fyra liter.
 
 
 
Lillkille hjälpte mig och vi rensade bären samtidigt som vi plockade.
 
 
Sen passade jag på att städa toaletten nere medans tempen inomhus fortfarande var hanterbar.
 
.
Maria kom förbi efter lunch med barnbarnen och fikade mellis med oss. Glass och kanelbullar.
 
 
Jag har emellanåt idag haft rensning i jordgubbslandet som min sticksömn. Före jag började såg det ut så här:
 
 
När jag slutade var det lite finare.
 
 
Det finns kvar mer att rensa och fortsätter väl tills jag blir färdig;)
 
Kram.
 
 
 
 

Överhettat

Jag gillar inte den här extrema hettan som råder och jag är även orolig över hur fort vi överhettar vår planet och allt liv kommer att försvinna ifall vi inte bromsar upp fortare än kvickt.
 
Jag påbörjade idag långsamt ett annat "hörn" i ovala rabatten och räddade undan skira felplacerade plantor från att kvävas av fel placering. Det såg ut så här då jag började.
 
 
Det blir många pauser och funderingar om hur jag ska placera alla mina fina perenner på bästa sätt?
Ogräset ska också bort och jag fick hjälp av grannens blandraskattunge Simba som jag tror har Norsk skogskatt i sig.
 
 
Kram.

RSS 2.0