Fina ögonblick

Vi fick inte till något med utklädning, ansiktsmålning eller promenad för att säga bus eller godis. Lillkille var fortfarande lite hängig, vi hittade inte våra halloweenkläder heller.
Men de små tyckte det var lika roligt att få öppna dörren till alla barnen som kom och knackade på hos oss och att få sitta i soffan och äta hur mycket godis de ville.
 
 
Jag skjutsade ner mina tjejer till stan och solnedgången färgade himlen så fint rosa, det är så fint att titta på.
 
 
Igår söndag var vi på ett kalas, lillan ville vara katt.
 
 
Lillkille var lite mer försiktig och det blev ingen ansiktsmålning förrän vi kom hem igen. Då ville han också vara katt.
 
 
Idag är det sol ute och kallt med frost i gräset. Jag passade på att mata småfåglarna efter det att jag hjälpt barnen in i Jörgens bil. De har förskola och fritids och fick hänga med Jörgen in till stan.
 
 
Kram.
 

Halloween

Lillkille är som vanligt igen och ingen annan har kräkts. Imorgon vid tvåtiden har det gått 48 timmar och jag hoppas verkligen att det inte blir någon fler som blir smittad.
 
Jag har gjort köttgryta idag och hämtat hem lillan från förskolan och Pontus från sin skola. Emma hade den andra bilen och fick äran att hämta hem Lisa från Fahlmark.
Lisa älskar Halloween och kommer alltid hem för att fira den med sina vänner här uppe.
 
Lillkille har tjatat hål i öronen på mig varje dag om att få gröpas ur pumpan jag köpte för nästan en vecka sedan.
Idag gjorde vi det.
 
 
Lillkille gav upp rätt så snart och jag fick slutföra. Lilltjej ville fortfarande vara med.
 
 
Den blev fin årets pumpa och nu brinner ljuset i den.
 
 
Kram.

Magsjuka och spret

Jag har helt plötsligt så mycket tid över nu när lillan har utökat umgänge och vi står tom på jourplatsen.
 
Tisdag blev en heldag i stan. Först var jag på ett jourhemsmöte tillsammans med mina kollegor hos Vivi. Vi hade mycket att prata om och det ger så mycket våra träffar. Tänker att vi växer och stärks som grupp och enskild person då vi får höra på varandras historier och tankar.
Men vi behöver bli fler jourhem, fler som med kort varsel kan ta emot barn och ungdomar. Så är någon av mina läsare intresserad, passa på och skicka in en intresseanmälan.
 
 
Efter mötet gick jag på stan för att söka mig en ny vinterjacka. Svårt att hitta någon fin då modet gör att det är långa jackor som gäller. Passar inte på mig. Kände mig missmodig då jag åkte från stan. 
Hittade dock en stor täckjacka i herrstorlek på Lager 57 som jag tänker ha i Ammarnäs vid grillringen och på skoterturerna. Den blir min "skoteroverall".
Gav sedan Intersport på Solbacken ett försök trots att de inte hade någon jacka nere i stan. 
Jag blev så glad då jag hittade en som var precis en sådan jag hade i huvudet att jag ville ha.
 
Igår skulle jag på utvecklingssamtal på Lejonströmsskolan och då passade jag på att svänga förbi min fd jour och lämna lite kläder och glömd leksak innan det mötet.
 
 
Fint att höra hur bra det blivit för lillkille i skolan då han hamnat rätt med lagoma krav och bra personal runt honom. 
 
Idag fick jag åka ner och hämta hem honom innan lunch, låg och orkeslös var beskrivningen då de ringde. Det visade sig sen att det var magsjuka.
 
 
Minns ni att jag sa att vi köpt en ny säng? Hur som har vi både älskat den och haft lite problem.
Vi har haft hem säljaren för att Jörgen tyckte något om sin sida, men vi gjorde ingen förändring och Jörgen har blivit väldigt fäst vid sängen.
Jag har sovit dåligt och kännt av tryck mot höften och axeln...men trott att det varit jag som tjollrat och övertolkat.
Häromdagen satte jag mig på Jörgens sida och upplevde samma känsla som gjorde att vi köpte sängen. Gick över på min sida och satte mig och kände av sittbenen.
 
 
Vi har provat ligga på mellanmadrassen och bytt mellan varandra och vi båda är rörande överens om att det är fel på en madrass. Imorgon redan kommer säljaren med en ny. Bra service, bra säljare, högt förtroende och bra bemötande. Finns inget att klaga på.
 
Annat jag funderat på är om färgen på lillans overall. Jag googlade vilken overall som fått bäst i test och det var Reimas Tromssa Reimatec. Googlade vart jag skulle köpa den och tyckte att färgen var djupt cericelila. I verkligheten är den mer vinröd. Här i jämnförelse med en röd jacka och en plommonlila.
 
 
Men funktionen är det viktiga och jag orkar inte skicka tillbaka då snön är så nära. I Ammarnäsgrupper lades dessa bildert upp.
 
 
Idag köpte jag Kay Pollaks senaste bok. Jag är redan på god väg med att välja mina tankar, men tänker att jag kan bli bättre om jag läser hans bok.
 
 
Kram.
 
 
 

År och Rimbobullar

Nu är jag ett år äldre. Tacksam för varje år jag får leva för alternativet att inte få leva känns inte lockande.
Hade väl egentligen inte tänkt fira min födelsedag. Fick dock en hint om att vi skulle få fikafrämmande så på lördagkväll ställde jag mig och bakade ut en bulldeg på kall vätska, Rimbobullar som sen fick kalljäsa på altanen under natten.
 
 
Gräddade en plåt av fyra på lördagkväll och de övriga tre först på söndag.
 
 
Mikael och barnen kom med blommor och choklad och vi bjöd på bullar, glass och bär.
 
 
Emma hade fixat paket från henne och Pontus. En blomma, doftljus och godis.
 
 
I fredags efter att jag lämnat vår jourplacering åkte jag förbi farmor och Elaine. Blev uppvaktad med presentkort och fikalunch. :)
 
Kram.

Städat

Storstädade toan nere idag och fick hjälp utav Jörgen med toan uppe. Efter lunch torkade jag fönsterrutorna på inglasningen, Jörgen sköljde av bilarna och lillkille klippte gräs.
 
 
Fyllde på fåglarnas fröautomater för första gången den här säsongen. Det mörknar fort nu och vid middagstid brann himlen så fint.
 
 
Kram.

Skönt att rensa

Har som hållit igång hela dagen. Lilleman hade en tandläkartid 7.50 i Byske som jag skjutsade honom till. Åkte sen hem och hämtade upp lillan och vände sedan bilen mot stan och deras skolor.
 
När jag kom hem började jag att packa ner vår lilla jours kläder och samtidigt med det rev jag ut alla kläder ur garderoben som småtjejerna fått dela på.
Rensade ur massa kläder hon är på väg att växa ur.
 
 
Den överfulla säcken är lilltjejs urvuxna kläder.
 
Efter lunch blev det snabbt bestämt att jourtjej skulle ha ett till föräldraumgänge, nu med den andra föräldern. Halv två var vi på Nordanå igen för lek.
 
 
Innan vi sen hämtade hem lillan från förskolan lämnade jag hennes klädpåse med urvuxna kläder till mamman. Hon är duktig på att lägga ut på köp och säljsidor så det blir winwin för oss båda.
Det är en sådan skön känsla att få rensa och bli av med det man rensat ut på en gång.
 
 
Kram.

Fira år

Jag har hunnit med massor av skojsigheter sen jag var in och skrev här sist. Det var mycket fix inför Pontus 20 års dag och pararellt med det så fixade jag två sextioårspresenter.
Våra vänner har fyllt i april och i augusti och bjöd in oss på middag i lördags.
Till honom plockade jag ihop en snacksbricka med lite att dricka till också.
 
 
Till henne var det min uppgift att fixa ett kort med en inbjudan att vi tjejer tillsammans ska åka iväg på spahelg. Jag köpte en korg och plockade i lite som fick symbolisera temat spa.
 
 
Vi har haft besök utav soc för att prata med vår lilla jour. Nu är planeringen i full gång för flytt i slutet av denna vecka.
Vi klämde också in ett umgänge med förälder.
 
 
Något annat som ska firas lite extra är att jag och Jörgen har varit gifta i tjugo år i december. Vår bröllopsdag kommer vi att fira i värmen.
Vi bokade en utlandsresa igår.
 
 
Känner tacksamhet över att vi får hjjälp av Mikael och Maria med att lillkille får bo hos dem då vi åker iväg och att lillan kan vara en hel vecka hos sin mamma.
 
Kanske jag får mer motivation nu med min kost och motion. Jag kämpar på med det , men ramlar ur rutinerna allt för ofta.
Dagens middag blev ändå hyggligt bra och väldigt god. Ajvarkryddade biffar/järpar.
 
 
Kram.

Tjugo år

Kalas har vi haft ikväll och firat vår tjugoåring. Så många minnen flimmrar förbi, så tacksam för dessa år som du förgyllt vårt liv.
Minns att första snön föll det året du föddes.
 
Det blev Kebab till middag och sen dukade vi om och serverade kakor till alla som ville vara med och fira vår tjugoåring.
 
 
Det har oftast varit paj istället för tårta då Pontus har fyllt år och så blev det även i år.
 
 
Kram.

Inför kalas

Snart fyller min snälla, omtänksamma, känsliga och underbara son nummer två hela tjugo år. Tänk vad åren rullat på. Vilken resa vi gjort i både med och motvind,  i både upp och nedförsbacke precis som livet ju är. Älskar dig tusen miljoners.
 
Jag gillar den tidspress som uppstår hos mig då ett kalas ska ordnas. Jag får en större anledning att städa mer på djupet. Häromdagen tog jag tag i att torka av alla skåp och bänkar i köket.
 
 
Har städat upp och sorterat leksaker i barnens rum.
 
 
Igår bakade jag tre sorter. Sirapskakor, falsk tosca och en äppelsockerkaka.
 
 
Jag passar på att renbädda alla sängar och tvättmaskinen går varm. Mycket tid går åt till att vika och sortera in tvätt i garderoberna.
 
 
Kram.

Måndag

Tacksam för min helg i lugn och ro. Starkare kan jag möta vardagen igen. Jag har en tuff resa just nu.
Alltid då jag är svag finns pappa hos mig.
 
 
Krångla inte till det bara. Övertänk inte. Bara njut. Lev. Lev medans du kan.
 
Kram.

Min lördag i Ammarnäs

Jag vaknade utvilad idag, somnade i och för sig tidigt igår strax efter nio. Första gången jag vaknade var klockan halv fem och det är länge sedan jag fått sova så länge i ett sträck.
Klev dock inte upp förrän åtta.
Såsade på här inne och drack mitt kaffe framför TV med nyheterna påslaget.
 
Till frunch stekte jag ihop en röra med grönpaprika och ägg. Serverade den med tomat och skagenröra.
 
 
Klädde sen på mig för jag hade bestämt mig för att gå uppför slalombacken och kolla på utsikten därifrån då det är barmark.
 
 
Första snön har kommit på fjälltopparna.
 
 
Det är ganska brant att gå uppför backen där liften är, men det var den vägen jag valde.
 
 
Mot Tjulträsket kom snömolnen in över fjället.
 
 
Det blev en härlig promenad. Hemma igen tog jag det sen lugnt en bra stund innan jag hämtade in stegen och torkade glasen uppe på loftet.
 
 
Kram.
 
 

Handbromsen

Mitt högkänsliga, överanalyserande jag har fått för mycket stimulans och jag kände att jag behövde dra i handbromsen.
Kan jag få åka upp själv till Ammarnäs? Javisst säger mina närmaste och här är jag nu.
 
 
Jag, endast jag ansvarar för mina känslor och mina val. Jag behöver själv också tro på mig själv, men jag är så himla duktig på att ta åt mig och bli toksänkt. Shit vad svårt det är att vara vuxen då kloka tonåringar behöver säga sitt och frigöra sig.
Det är min sorg att de inte ser att allt jag gör är av kärlek till dem och att jag förstår mer än de tror.
 
 
Jag vet rent rationellt hur mycket jag gör som är bra. Väldigt bra dessutom.
Men ibland så sjunker jag och kan bara agera utifrån vad jag känner. Jag förmår mig inte till att känna att jag duger.
 
 
 
 
Nu ska jag bara stanna upp och njuta. Våga älska mig själv sådan jag är.
 
Kram.
 

Kalas och måndag

Måndag och en ny vecka har startat. Jag har fått iväg ett barn till skolan, ett annat till sin förskola, handlat, torkat ur kylskåpet, vattnat blommor, fixat lunch och vikt en tvätt. 
 
Vet inte om jag nämnt det att vår jourplacering blir kvar lite längre än som var tänkt?
Den planerade flytten till ett familjehem blev inte av då familjehemmet drog sig ur. 
Inget som egentligen gör något för oss, man får liksom bara göra en ny planering. 
 
 
Igår var vi på Frejas kalas. Hon uppskattade tårtan och gav farmor komplimanger.
 
 
Vi gav henne ett mjukisdjur i form av Pikachu och en glasskioskbil.
 
 
Efter kalaset kom Mikael, deras lånis och barnbarnen till oss så vi kunde hålla koll på tjejerna medans killarna körde cross.
 
 
Blev en ganska sen middag. Jag gjorde kasslergryta, ris och en god sallad.
 
 
 
 
Kram.
 

En fin dag

Veckan har bara rusat fram. Jag har mycket inom mig som jag sorterar och bearbetar. Vet att jag behöver släppa och styra mina tankar. Men jag är inte där ännu. Mycket ångest som jag försöker ta hand om på mitt vis.
Träna är ju bra då man har sämre dagar och igår kunde jag följa med Emma till gymet.
 
 
 Fint idag att ha fått hänga med mina barnbarn förutom alla de andra små barnen som bor hos oss.
Rue ville spela memory med farmor och hon vinner alltid.
 
 
De små tjejerna ville vara ute och leka. Gunga och göra sandmat i uteköket.
 
 
Mikael har fixat sig en cross och varit en så fin storebror och hjälpt Pontus att skruva och fixa med hans cross.
Så grabbarna var ute och körde cross efter lunchen.
 
 
Efter jag lagat middag monterade jag ihop en tårta, för imorgon ska vi på kalas. Freja fyller tre år till veckan men vill ha sitt kalas nu på söndag.
 
 
Pikachu har hon visat intresse för och Mikael och Maria föreslog det som tema och jag fördjupade mig därför i andras tårtbak. 
Det här blev mina inspirationsbilder.
 
 
Det blir nog bra tänker jag.
 
Kram.
 
 

RSS 2.0