Tunisien

Vi har det underbart här i Tunisien, solen bränner vårt skinn och vi svalkar oss emellanåt i poolen. Maten är riktigt bra på vårt hotel. En del shopping har det blivit, lite silver, skinn och kryddor som får följa med hem. Kram så länge.


Lång arbetsdag

Var uppe med barnen i morse och hjälpte dom till skolan sen var den väldigt trötta mamman för pigg för att somna om....
 
Strålande sol och underbart väder drog mig ut i trädgården och jag rensade hälften av häcken fri från ogräs.
Jag trivs så bra med att få gräva i jorden och allt kändes så positivt och bra, tills jag började prata med vår drygt 85-åriga granne som äter medicin mot Altzheimers och inte riktigt hade uppfattat att pappa dog i vinter...sen efter ett tag, då jag och ogräset var själva, kom tårarna...de rann och jag snorade och snörvlade ett bra tag...
 
 
Sen kom Emma hem från skolan när jag duschade...hon fikade mellis medans jag dåsade en halvtimme i solstolen....sen läsa en "kvart om dagen", innan jag lämnade henne på Fritids och jag drog iväg på kvällsjobb..
 
Tårarna har brännt bakom ögonlocken och saknaden har varit stark i dag.....
 
 
Jag tror en medarbetare fick lite positiv feedback i NV idag...
 
 
Kram.

annorlunda tisdag

Jag började inte förrän 8.45 i dag, hade nämligen bytt pass med tjejen som jag lär upp till att vara jag i sommar. ;)
Det var både konstigt och annorlunda att jobba bara i kassan, men fruktansvärt roligt, nackdelen var huvudvärken och de spända axlarna som infann sig på kvällen.
 
Stressade hem för att se rolig lilla Melodifestivalshowen som Fritids och skola tillsammans fixat ihop med våra barn..
 
 
Kram.

Söndag.

Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar innan jag åker till Tunisien. Efter jobb igår kom Mikael och Maria, samt syrran och Clara på middag och Eurovision...
Efter jobbet och innan främmandet kom så hann jag med lite sol och ogräsrens i en rabatt. ;)
 
Idag har jag också jobbat, men hann även med lite sol och ogräsrens innan och efter middagen, för den här Pingsthelgen har vi haft kanonväder med 25 grader i skuggan.
 
Keep smiling...
 
 
 

trött

Inte orkade jag med mer än det absolut viktigaste igår, innan jag stöp i säng, helt utmattad och sov så sött redan halv tio.
Jag fyller mina glädjedepåer med längtan och sen själva upplevelsen...Nu senast weekenden med Johanna som gav så mycket positivt...den här helgen ser jag fram emot besök av Mikael och Maria, sen är det bara en liten vecka kvar innan Tunisienresan!
 
Vi premiär åt middag ute i afton på en oskurad altan, sen påbörjade jag att såpaskura takbjälkarna....
det gäller att hålla i gång medans en uns av energi finns...
Nu Let´s dance resultaten innan sömn och arbete i morgon..
 
Kramisen.
 
 

lärare

Nu har vi börjat med att lära upp sommarjobbarna och förbereda för semestertider på mitt jobb. Två stycken ska jag och min kollega lära upp på min avdelning och det känns bra att vi blir fler med min kompetens.
 
Jag är onormalt trött och sliten just nu, om jag känner efter, men det vågar jag inte riktigt göra. Jag kör på så det blir något gjort...snart ska jag sova i solen en hel vecka!
 
Kram.

Arbetat dagen lång

När jag kom hem från Byske valde jag mellan att städa, rensa i rabatterna eller slita tapet. Slita, blöta ner tapet vann! Ett tråkigt slitgöra som jag har roat mig med tills nu förutom läxhjälp och middagspaus, men nu är hälften klart i vart fall.
 
   
 
Det här rummet har vi tänkt fixa till så länge nu men ingen av oss har orkat göra något i vinter. Varken före eller efter pappa gick bort. Men nu är tanken att vi ska hinna få klart vårat kontor/gästrum innan vi får gäster igen.
 
Kramisen.

This morning

Jag klev upp halv sju, så jag skulle hinna med en dusch, innan jag väckte barnen och hjälpte dom med frukost och att komma sig iväg till skolan. Fast Emma skickade jag inte till skolan utan ringde till hennes fröken och tog ledigt ett par timmar på förmiddagen. Jag har nämligen givit bort min klipptid hos Åsa, till Emma, för hennes hår var så förfärligt slitet.
 
Resultatet...
 
 
före såg det ut så här..
 
 
 
Sen medans jag och Emma väntade på att banken skulle öppna, (vi skulle betala en dödsboräkning.), passade vi på att åka till min mormors grav för att klippa ner rosen.
 
   
 
Nu när jag satt mig ned för att skriva detta inlägg åkte just dammsugaren fram för att ta bort denna objudna gäst.
 
 
Kramisen.

Roadtrip

Det har gått bra att köra de ca 200 milen det blev i helgen. På väg ner stannade vi bara en gång vid Höga kusten bron för rastning av djur och oss.
 
 
Det var så kul att få träffa Johanna igen och dessutom Eriks pappa och hans sambo som bodde denna helg hos dom fast Erik var i Estland på jobb....
 
Jag och Johanna började lördagen med att gå och handla lite frukost. Vädret var underbart och vitsipporna blommade i skogsbacken.
 
 
 
Efter frukosten skjutsade vi ut Roland och Karin till Nacka, där Eriks bror Elmir bor, så de skulle få träffa sina barnbarn.
Jag och Johanna drog vidare på en shoppingrunda i Nacka köpcentrum där jag faktiskt hittade lite sommarkläder och en bikini överdel. Nu har jag kläder som passar så jag klarar den här sommaren och resan till Tunisien.
 
Resten av aftonen och kvällen tillbringade vi sen tillsammans med Eriks familj hemma hos Elmir och Daniella, dit även mellanbrodern Emil, sambon Tessan och babyn Astrid kom.
Nu har jag träffat hela Eriks familj och kan bara konstatera att Johanna "har gift in sig" i en bra familj och det känns bara bra och tryggt.
 
Kram.
 
 
 

Struldag i regnet

Vi har tagit hem vår ved från Åbyn i dag och man kan säga att allt blev fel och tokigt...
Dels regnade det och blåste småspik, sen efter lunch så började det gå en massa säkringar hela tiden, så klyven och transportören stannade och vi fick byta säkringar x antal gånger innan vi gav upp! Mitt i säkringsbytet så händer det en till sak som inte får hända....barnen lyckades få lastbilen att gå i baklås samtidigt som nycklarna fanns inuti!! :(
Ägaren av lastbilen meddelade oss att inga reservnycklar fanns och vi såg minst 5.000 kr flyga iväg......hittade efter diverse telefonsamtal en lösning och fick en som hjälpte oss att få upp dörren till ett hyfsat pris ;))
Tänker inte berätta hur.....
 
 
Jag har packat min väska och i morgon beger jag mig i väg på min roadtrip och jag bubblar av glädjefulla förväntningar.
 
 Kram.

Shopping och vårstäd

Måste hinna så mycket som möjligt på kort tid eftersom jag ska semestra så mycket denna vår...men när jag har lite press på mig går det bättre att disciplinisera sig och jobba på!
 
Full arbetsdag i går trots sjuka barn här hemma, älskade Lisa vabbade så jag och Jörgen kunde jobba. :) Efter maten satte jag i gång med städ av lite bråteshögar och röj i tvättstugan. Jörgen fixar tvätten oftast men inte städningen av tvättstugan och nu när det har varit så mycket med pappa har det liksom samlats på hög en massa arbete. Men nu är två av fjorton fönster putsade i vart fall.
 
 
Den här dagen började med att få i väg barnen till skolan och sen satte jag igång med att hänga tvätt och vika tvätt som samlat i hop sig ett tag.
Klockan tio skyndade jag mig i väg till busshållplatsen för att åka ner till stan och möta upp Lisa som hade bilen till skolan i morse. Vi har nämligen shoppat tillsammans i dag.
Jag hittade mig två par skor, två tunikor/skjortor, tre linnen och ett par byxor. Är så nöjd över att jag hittade mig skor som jag fick ner mina breda värkbrutna fötter i!
 
Jag och Lisa var hemma i Drängsmark strax före två och då fortsatte jag med plock och städ. Middagen fixade Jörgen medans jag sträckte ut mig på sängen en halvtimme.
Direkt efter maten gick vi ut och krattade och nu är det bara halva baksidan kvar.
 
 
Jag gillar när det blir ordning och reda i och utanför huset igen.
I morgon blir det lån av lastbil och klyvning av vår ved som ska transporteras ner på flaket av pappas fina transportörbygge.
 
 
Åh...vad jag saknar att pappa inte är med oss denna vår.
 
Kram.
 
 

Så mycket roligt att längta till

Nu till helgen gör jag och syrran en roadtripp ner till Stockholm, sen kommer Johanna hem och jobbar lite på ICA en helg före sommaren.
Tunisien, sommarsemester och trädgårdsliv är också "big smile" händelser.
 
Den här kvällen har jag ägnat några timmar till att kratta till Stenmjölet vi fick levererat tidigare i dag, kan meddela att ryggens alla muskler skriker efter vila nu!
 
 
 
Kramisen.

Helg med sömnbrist och arbete

Jag har sovit ganska lite i slutet av veckan. Jag är ganska lättväckt och Pontus har varit sjuk med hosta och en rejäl snuva och därför kommit till oss vid tretiden på morgonen, sen har det varit lagomt svårt att somna om igen...
 
Efter arbetet i lördags och picknick middag hos svärfars med grillat älgkött från Åbyn, så frestade jag på min trötta kropp med att sätta igång med krattningen av tomten. Jörgen startade en brasa i grillringen för att kunna elda upp det torra gräset och skräpet som jag krattade lös.
 
I morse väckte jag familjen kvart över nio och gjorde i ordning frukost, sen begav vi oss till Åbyn för vedklyvning och "kasta skräp i släp"! All Magnus ved är nu klar och vi hoppas få hem vår ved på torsdag. Det tar på att lyfta tunga klabbar till klyven och sen dra i spaken och det är det jag gjort mest i dag.
 
Vi kom hem ungefär vid halv fem och då stekte jag plättar till middag. Det var där och då efter maten som jag kände att antingen soffan eller fortsätta ut till trädgården för att kratta. Trädgården vann!
Helg med mycket frisk luft och nu är jag totalt slut må jag säga...men med en "duktig" känsla i kroppen.
 
 
 
Nackdelen med att vara ute i friska luften är solen som hittar mina fåtal pigment i ansiktet och gör mig brun så jag ser smutsig ut.:(
 
Kram.

släktforskning

Jag har fördjupat mig i pappas släkt och mycket kretsar runt min farfars faster Selma. Det är spännande att läsa gamla brev och försöka tyda gamla handskrifter.
 
Jag har också hittat lite om pappas föräldrars skiljsmässa och pappas ibland svåra och hårda uppväxt, det kommer jag att skriva om lite senare.
 
Gamla tidningar finns också sparade, som den här från 1954. Kolla bilannonsen.
 
 
Kram.

RSS 2.0