Patetiskt av Sverige!!

Att göra saker enligt regelverket utan pardon, utan hänsyn till omständigheter...det gillar jag inte!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13675929.ab

Skäms alla med era stenhårda regler-----

Rojalist eller...

Jag gillar att följa med i vad som händer vår kungafamilj och självklart tycker jag att det är så roligt att det ska komma ett barnbarn till familjen.

Men är det någon mer än jag som reagerar på Kronprinsessan Viktorias mammaklädsel!? Tält! Säger jag bara....Jag tycker det kan få vara lite mer så här jag...

Kram.

Kram sonen.


Nu lämnar sonen ICA också. Han drar till Norge på jobb....
Kommer att sakna...

Kramisar.

Arg...

Blev en aningens arg/irriterad på jobbet idag! Dels för att vi var en kort under tolvrusningen och dels på att då kassa sex äntligen skulle få bemanning, så var den överbelamrad med skräp och tomkartonger. Grrr, säger jag då.

Hade dessutom en dispyt med lillsonen här hemma också vid matbordet. Men vi har rett ut det nu.

Har också fått korten från Mjödvattnetcupen idag. Charmig kille om jag får tycka....Kram.

Dumma mamma!!

Såg ni det senaste programmet om Svenska Hollywodfruar? Reagerade ni också?
Hur kan man ens tänka tanken att ta med sig sitt sjuka barn på en audition?
Dessutom reagerade maken på att flickan inte hade något bilbälte på sig i baksätet heller.
Verkligen DUMMA MAMMA!!

Självklart har media skrivit om detta också. Här får ni en länk från expressen och hur dom skildrar det.

http://www.expressen.se/noje/1.2574973/anna-anka-om-hollywoodfruar-lagg-ner

Lisa hon kan hon....

Lisa hon kan fotografera hon...titta in på hennes blogg så får ni själva se.

Hon uppdaterar inte speciellt ofta men...
http://itekawaii.blogg.se/

Kram.

Mycket gjort..

Ska ni laga en punktering någon gång, så rekomenderar jag min firma varmt. Vilken service!
Jag kom dit klockan 10.05 och undrade om de möjligtvis kunde fixa en punktering och om jag fick hämta däcket efter två timmar?
De fixade det på en gång. Klockan 10.30 rullade jag vidare och faktiskt endast 244 kr. fattigare. Supernöjd blev jag.

Här har ni namn, telefon och adress...ifall ni är intresserade.Efter däckbytet åkte jag och hämtade upp Lisa och vidare till polisstationen. Nu har vi fixat pass till henne.

Vårat nästa ärende var att sätta in pengar till hennes språkresa, så det blev besök både på Länsförsäkringars bank och Swedbank.

Blir lite frusterad över kontantfria banker och överföring mellan banker och skjuta kostnader på kunden. Länsförsäkringar bank har ingen kontanthantering utan tycker jag ska gå till min bank och göra en överföring till deras bank.
Vi går till min bank och ska göra det, men då vill de ha en avgift på 150 kronor om jag inte för över själv via internet...SUCK!!
Resultatet blev i alla fall gott. Nu har jag skaffat mig internetåtkomst och en egen dosa, helt gratis. Sen har vi dessutom ordnat med allt som krävs med överföringar och sådant inför då Lisa blir arton.'Kram.

onsdag

Efter barnen hade lämnats på skolan tog jag en morgonpromenad i skogen. Även fast jag har lite ont efter den första promenade häromdagen, så känns det så skönt att röra på sig. Ett plus är också de vackra färgerna i naturen nu.Trots att onsdag är min lediga dag så är den oftast inte så "ledig".
Igår när Jörgen skulle hämta Lisa efter kvällsjobb, fick han punktering. Suck!
Idag ska jag då fixa en lagning av den punkteringen, hjälpa Lisa att fixa sitt pass på polisstationen, handla lite mat, vara hemma i tid då Emma slutar skolan sen halv fyra ska vi vara i Byske hos Pontus tandläkare.

Så det är nog hög tid att bege sig in till staden nu då....visar bara lite foton från det envisa blommandet i trädgården.
Ha en bra dag.

  

Kramisar.


Höstrusk!

Idag var det riktigt höstruskväder ute då jag skulle iväg till jobbet. Eftersom det blåste rejält och regnade samtidigt, så hade jag nog blivit genomblöt, om jag inte hade haft min nya dress och stövlarna.
Solsken då jag åkte hem från jobbet, fast det blåste rejält ännu. Nu tror jag vindarna har mojnat något.

Det var jag som hämtade barnen idag, sen kokade jag blomkålsmos med stark korvgryta till.Jag har pysslat om några blommor samtidigt som barnen gjorde sina läxor, maken städar uppe.

Jag har på senare tid köpt några blommarr. där Calanchoe har ingått, nu har jag plockat bort dom och ersatt med ny jord. Plockat bort Calanchoen alltså.

  

Kramisar.


måndag

En helt vanlig måndag och ändå inte.

Efter jobbet och middagen som bestod av korvstroganoff till barnen och broccoligratäng till mig och maken, blev det en 55 minuter lång promenad. Känns skönt att komma igång och tror faktiskt att jag kanske kan lyckas den här gången...?Det skymmer ganska fort ute nu, så det gäller att komma sig iväg medans det är lite dagsljus kvar. Sträckan jag helst vill gå har inga gatlysen.
När jag kom hem så pysslades det med läxa och legobygge.

  

Sen så vill jag kommentera mitt tidigare inlägg med rubriken Tänkvärt, vet bara inte riktigt hur....?
Jag vet att jag är djup och dessutom luddig ibland och jag vet att jag måste det för att inte lämna ut mig själv helt och hållet....jag bloggar för att jag vill föra en slags dagbok...jag bloggar för min skull och inte för att någon ska tycka synd om mig eller kritisera mig!?

Angående att jobbet är min ryggrad så är det så jag ser det. Om jag inte tvingar mig upp ur sängen och går till jobbet,oavsett hur jag mår, så är jag rädd för att jag ska ge upp och drunkna i grubblerier och orkeslöshet...
På jobbet vet jag vad som krävs av mig och jag kan klistra på ett leende och faktiskt fungera, trots att jag har en sämre period i mitt mående.

Jag har ramlat ned i en grubblande/ältande grop just nu, där jag fokuserar på det negativa och tråkiga som har varit och för närvarande kan eller orkar jag inte ta mig ur detta mående. Jag vet verktygen och vägarna som jag bör tillgripa, men än är jag inte där.....

Angående på att jag inte orkar bry mig då jag kommer hem....kan ju också bero på att där vågar jag vara jag och då den ena inte orkar i ett förhållande så orkar den andre!? Och jag kan inte rå för då jag blir så apatisk mot livet...jag hamnar som i ett vacum, det går liksom inte förklara för någon som aldrig varit deprimerad!?

Ibland går det inte tolka mina "djupa och luddiga" inlägg, snälla gör inte det heller. Tyck inte synd om mig för det gör jag så bra själv, fast jag vet att det inte är mer synd om mig än någon annan.
Kram.

Söndag.

Nu är vi hemma från pappa.
Passade på att ta lite kort nere vid älven då vi var där, det är rejält högt vatten i älven, för att vara höst.

Kram.

macroläge på...
Kramisar.

Surströmming

Idag fyller min kära far år. Grattis pappsen!!Vi ska samlas allihop och fira honom senare idag. Sen ska vi också äta surströmming.Ha en bra söndag.

Kram.


Tänkvärt...


Pontus bygger koja i skogen, tillsammans med alla grannkillar...minst fyra till!
Dom sötnosarna fantiserar om fönster och gardiner och faktiskt också trädgård!
Fast man bara går i trean, så vet man hur ett hem ska byggas..?P.S...Jag har för ett tag sedan lagt detta inlägg åt sidan, men bära eller brista!? Det förklarar kanske lite hur jag mår......Nu publiserar jag det!


Funderar och djupdyker just nu, mer än vanligt och har valt att kliva av "livets vagn" och bara gå bredvid.
Jag fungerar på jobbet, för jobbet är min ryggrad.
Men här hemma orkar jag inte mycket!?
När jag kommer hem efter jobb och maken har varit hemma med barnen och faktiskt också lyckats med att dammsuga och "lugnat ned" intrycken i hallen, genom att sortera skor och kläder.
Så spelar det liksom ingen roll för mig, för jag orkar inte bry mig. Och? Varför? Orka? är ord man kan sammanlänka med mig just nu.

"Valt att kliva av", som jag skrev här ovan är väl fel ordval. För valt har jag inte gjort! Det blir liksom bara så ibland för mig..
"Skapa dig lugn att acceptera det du inte kan förändra just nu, mod att förändra det du kan och förstånd att inse skillnaden."

Finns mycket tänkvärt att försöka peppa sig av, men....

Laddar upp lite söta Miranda som får symbolisera mig just nu...?Tycker allmänt att jag inte orkar annat än följa med nu...som jag skrev ovan så har jag en rejäl dipp i hur jag mår.

Kram.


Uteliv

Jag har varit ute i trädgården och rensat och röjt, tagit bort den frusna tagetesen och rensat ogräs i grusgången och drömt om nästa sommars projekt.Självklart har jag mina fina stövlar på mig. ;))

Jag har valt att ha mycket sten i trädgården, dels för att jag tycker det blir så fint och dels för att det bara är att åka och hämta i skogen.  Det jag drömmer om, som ett framtida projekt, är kullen och trädgårdslandets upprustningsbehov.. 

Sen så njuter jag varje höst av de vackra rosorna, som knoppas och blommar så fint. Lite synd bara att de inte blommar så här fint lite tidigare.

  

Kram.


Trötter...

Förlåt! Men faktiskt orkar jag inte längre...vara vaken...gäspSov Gott! Kramisar.

Rosa Bandet

Per Holknekt och Lena PH har fått äran att designa årets Rosa Band och det blev inte bara ett band utan sex olika att välja och vraka bland.Så här säger de själva om arbetet med att formge banden.

"Rosa Bandet handlar om att bry sig om. Och vad kan symbolisera det bättre än en omfamning? Vi lät bandets korsande ändar bli till två armar som håller om någon, en gest av värme och omtanke. Det kändes också naturligt att göra en manlig och en kvinnlig variant, för att påvisa att bröstcancer är något som angår alla. Som en liten bonus har vi utformat banden till en rosa minikollektion med sex olika mönster. Våra hjärtan klappar ju lite extra för mode."

Per Holknekt är ju en svensk modedesigner som är grundare och delägare av klädföretaget Odd Molly.

Vill du köpa Rosa bandet så hittar du det på bl.a. ICA, Lindex och Apoteket. Fredag.

Ansvar, vad betyder det ordet för dig?

Jag har funderat på en sak, om jobbet, på jobbet ett tag. Hur lät det där?
Men jag har ju skrivit tidigare om hur det städas eller inte städas av vårat städbolag.
Det jag funderat på ett tag är ett område ute i butiken som inte är särskilt rent. Ett område som har provats rengöras på en liten bit av det, utav en av oss anställda. Detta lilla område blev givetvis rent utav den här lilla provrengöringen.
Nu till min lilla fundering här då...Vems ansvar är det nu att hela detta smutsiga område blir rent?
Är det städbolagets ansvar? Eller är det den som provrengjorde området? Eller kanske mitt ansvar, eftersom jag är en av dom som klagat på detta område?

Hur som haver så städade jag detta område i morse, eftersom jag inte stod ut längre. Det tog mig max tio dyrbara morgonminuter att utföra denna rengöring.
Vet ni vad "städtanten" sa? Jo, snyggt jobbat! Det var på tiden!
??Säger jag bara.

Trevlig fredagskväll nu mina vänner.

Kram.

Yippi!!

Jag har nu ett längre tag gått runt i skobutikerna och sökt mig ett par vinterskor och ett par stövlar samt att jag skulle vilja hitta några roliga skor också. Men nej, jag har inte hittat någonting, förrän i dag! Yippi, säger jag bara.
Ni som känner mig vet att jag hatar att köpa skor, oftast för att det är så svårt att hitta sköna skor, men sen tycker jag skor är så dyrt också!

Ett par varmfodrade kängor samt ett par lägre gummistövlar för det rimliga priset av 499,- styck!

Jag är så nöjd!

Kramisar.

Regn hos mig....

Usch och fy vad det regnar idag, det fullkomligt öser ner och jag kan inte vara ute och pyssla i min trädgård.Men en som trotsade vädret och sprang över till grannen var denna tjej...

Vad månde det bliva av denna lilla modell?

Kram.

Till salu.

Nu finns min äldsta dotters lägenhet ute för försäljning.

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-vireberg-rasunda-solna-kommun-virebergsvagen-16,-2-tr-2658737

Men dessa är inte till salu...
Kram.


Rosa...

Min lilltjej och jag har nyss kommit hem från en snabb shoppingtur till stan. Emma behövde innegympaskor och en ny fleecedress, blev dock lite mer som hon också behöver som följde med hem.


Det blev ett till par skor, en halsduk, sockar och en tunika och det mesta som lilltjej valde gick i rosa toner, typiskt henne.

  

Kram.


Mera höst.

På hösten hittar man så fina färger i naturen. Som vanligt vill jag ta fram vattenfärgerna och skapa, det är bara att jag inte får till det, för jag är ju ingen konstnär.
Tyvärr är jag ingen fotograf heller men kameran gör ju ett skapligt jobb.Kram.


Höst.

Oj vad jag funderade på vad jag skulle ha för rubrik idag!? Om det skulle stå Jojo eller Upp och ner eller Deppigt eller bara Tisdag som jag ofta brukar använda.
Men jag valde Höst.Har varit ute en stund, nu efter maten, och lagt ut några stenar och dragit bort ogräs från gruset. Undrar hur länge till vi trädgårdsentuaster kan hålla på denna höst?

Angående funderingen på att använda Jojo som rubrik, så är det vad jag sysslar med angående min vikt just nu. Som en jojo gungar vikten upp och ner allteftersom jag äter nyttigt ett tag och sen onyttigt...
Jag anmälde mig till GI-viktklubb för ett tag sedan, men lyckades inte få till det, tyckte deras sida bara krånglade till allt!?
Det är så klart att jag mår skit över hur jag låter min kropp förfalla och att jag inte orkar röra på mig.

Sen har jag en väldigt privat sak som jag grubblar rätt mycket över, ångesten sitter och lurar i halsen och magen...

Har också haft en period då jag har sovit mycket dåligt.
Ta häromnatten som exempel; Somnade ganska direkt efter jag lagt mig där vid 22.00 och vaknar vid 01.03 första gången och bara måste upp på toaletten. Kryper isäng och somnar om direkt för att vakna vid 02.13! Sen var det kört, jag bara snurrade runt och tittade på klockan minst en gång i halvtimmen.
När min kropp får för lite sömn går den in i något slags sparläge, musklerna i benen främst, blir som trötta och småbortdomnade och orkeslösa.

Så det är ju så viktigt för mig att komma igång med nyttigt matätande och vardagspromenader för att få lite mer ork med livet...!?Kram.

Måndag.

Inatt har det då varit frost! För termometern visade på -2 grader i morse då jag åkte till jobbet.Jag har tänt en brasa nu här hemma, tycker det började vara läge för det.

Kram.

This day..

Idag har jag tillbringat den mesta av min tid ute i trädgården. Svärfars har också varit här några timmar.
Känns som om man bör bli klar med en massa saker nu innan det blir frusen backe, och nu kan det få bli det.
Rosorna har fått komma ner i jorden och även vinbärsbuskarna.

  

  Sen har jag tagit bort allt gräs som kommer upp från jorden i min hörnrabatt. Några grenar från Näverhäggen sågades också bort av maken.
Emmas klätterträd blev lite svårare att komma upp i nu, men hon lyckades. Så det så!


   

Jörgens projekt i dag har varit att göra en stenkista för vattnet från stupröret.

Det var vitt som av frost på grannens gräsmatta vid nio i morse, men tagetesen verkar dock inte frusit ännu.

 

Det var min dag lite kortfattat med bilder och ord.

Kram.

Hörde och.......

http://youtu.be/tnFy1luxL0A


lördag

Jag har jobbat extra idag, en arbetskompis ville byta lördag med mig.

Pontus fotbollslag har haft säsongsavslutning idag och det innebar fotbollsspel i fotbollstältet, samt lek på Bodaborg.
Mitt arbetspass slutade klockan tre och Pontus lek likaså, men kunde dröja längre.
Jag tog en promenad från jobbet och hann faktiskt ändå upp till infartsvägen till Bodaborg, där på Vitberget, innan jag blev upplockad.

När vi kom hem blev det lite trädgårdsrens innan maten. Jag klippte ned humlen i runda rabatten och rensade och flyttade runt lite.Sen har jag tagit lite kort på det som ännu blommar lite här och där...

  

Tänk att Tagetesen inte har frysit ännu!

Kramisar.

Stark, starkare, starkast..?

Det är så många som kämpar, VERKLIGEN kämpar därute i världen.

Ibland kan jag förstå...eller faktiskt förstår jag alltid, att gnälla vad lönar det sig? Men riktiga kämpar finns där ute!! Och kanske är det de som endast bör få klaga...?

Men jag klagar ändå...

http://joelisacadam.blogspot.com/

http://jennymarklundstankar.blogspot.com/

http://hoppochkarlek.blogspot.com/

http://paheligmark.wordpress.com/page/3/

Kramisar.


Miranda


I like!

Kramisar.


fredag

Och vad ska jag säga om den? Hm..

Har påbörjat storstädning av våran toalett på jobbet...

Ogillar i vart fall städbolag! Vem är det som tar ansvar där?
Har förstått utav en god vän, att en toa t.ex ska städas på ett visst sätt och ta x antal minuter...
Men jag ser bara hur våra toaletter bara blir skitigare och skitigare...så inte städas det då på det sätt jag har förstått det ska göras!

Vems ansvar är det att torka väggen bakom tvättstället?
Vems ansvar är det att torka av dörren och handtagen på toalettdörren?
Vems ansvar är det att fixa golvlisterna runt toastolen?
Vems ansvar är det att hörnen också skuras på golvet?

Detta görs då inte av de städbolag vi har haft!? Någon eller några som har fått varit hos oss mer stationärt av sin arbetsgivare har dock fixat det lite bättre...men nu är det då katastrof!!

Det värsta jag varit med om är då ett häftstift fick ligga kvar i ett hörn mer än sex månader! Det var jag som gav upp och städade den gången också...


Så kom igen nu alla som jobbar, eller ni som har en relation med något städbolag, eller bara tycker något om detta! Kommentera!
ISS, Miljöstäd eller Städcervice eller vad ni nu heter!? Försvara er gärna...

Färdig!

Nu har jag slutfört det jag hade påbörjat, målning del ett är klart!Det som finns kvar på nedervåningen som hör till detta projekt, är några golvlister samt en takbjälke i vardagsrummet.  Sen ska väl taket så småningom målas också...men blir lite annat först.

Sen har jag nåtts av ett dödsbud idag. En kvinna här i byn har visst förkortat sitt eget liv i går kväll. Tragiskt och ledsamt för de som finns kvar och stod henne nära.
Min Lisa har varit klasskamrat med sonen till kvinnan.

Kram.

Nyklippt!Ganska nöjd kille!

Kramisar.

Hur säger man?

Jag har kollat det här med rönnbär och snö några vintrar nu. Jag har kommit fram till att är det mycket rönnbär så blir det mycket snö!
I år är det nästan inga rönnbär på träden!  Kram.

Blä...

Luften gick ur mig...Har grävt ner plantorna i afton i regnet, plantorna jag fick av Eva igår. Sen var tanken att orka måla ett varv till på dörrarna men det orkar jag inte...Blää! Ny dag imorgon och en ny chans att orka!?Kram.


Bilder från Eva..Kram.

I alla fall..

Eller som Emma säger, allifall...Men i alla fall är det helt underbart väder idag.Man tror inte det är riktigt sant att det har varit arton grader i skuggan idag.
På morgonen gick jag in på Ovesplantors hemsida, för att se om han möjligen hade öppet idag, men söndagar har han stängt. =(
Men lite senare då vi åt en sen frukost så läste Jörgen i Norran att det var extra öppet idag! =) Så jag, Pontus och Emma hoppade av i Ersmark, när Jörgen skjutsade in Lisa till ICA för jobb.
Ove bjöd på kaffe och tårta samt hade en tävling där man skulle gissa antalet stenar i en burk.  

Vad shoppade jag då? Jo, smultron till barnen, rosor och klätterrosor, svarta vinbär, ljung, täckduk och mjölkkannor.  

Sen hittade jag en god mogen jordgubbe i trädgårdslandet. =)  

  Nu ska jag skynda mig att äta lite, innan jag ska bege mig till stan, för att sällskapa med syster när hennes barn ska skjutsas till sin pappa i Bäckfors. På tillbakavägen ska vi se om Eva är hemma, så vi kan kika på hennes nya projekt i hennes underbara trädgård.

Kramisar.


=)  

  Kram.

10 år sedanKram.

Stora killen.

Jag ser slutet på detta målningsprojekt...=) Tror att det max handlar om två dörrar och karmar gånger två till! Synd att det är fjorton timmars torktid innan det är övermålningsbart igen!

Sen så har ju nästminstingen börjat i årskurs tre, och då får man spela i Musikskolan om man vill!? Pontus ville och har börjat spela gitarr.=)


Kram.

Några minuter över...

Glömde liksom berätta om Emmas öron igår...hon var ju och spolade dom efter några dagars revaxördroppande. Och det lyckades! Nu hör hon så mycket bättre! Det var två rejäla torrklumpar, ett från vardera örat som kom ut och de har nog suttit där i örat nåt år!?

Nej nu är det dax att bege sig till jobbet.

Kram.


Ingen reklam tack!

Undrar om mina bilder klassas som att man gör reklam för ett speciellt märke!? Men faktum är att många tomma färgburkar blir det. Nu är hallen klar, och det känns så himla bra att bli av med alla tidningar på golvet och få se en enhetlig färgskala på alla snickerier och dörrar.Köket och hallen är klar, men på grund av att färgen tog slut och tiden likaså, så är det några varv kvar på sovrumsdörrarna. Men det blir det också och det blir så fint!

Kramisar.

Jaha..?

Jaha, vad ska jag skriva om idag då? Målningen förstås! Den framskrider och det blir så fantastiskt bra! =) Nackdelen med att måla är att man tänker så mycket...? Jag grubblar väldigt mycket just nu och blir så frusterad och arg och ledsen....fast det vill jag inte prata om egentligen.
Sen så är det minst lika fantastiskt att vi inte har haft någon frostnatt ännu, tagetesen blommar så fint tillsammans med lite rosknoppar. Tänka sig den åttonde september och trädgården sjuder av liv...Sen kan jag ju nämna att den lilla sjuklingen, som faktiskt är frisk nu, tjorvade rejält i morse och slapp skolan och fick vara hos sin älskade farmor! Hon sa till farmor idag....att när jag har varit så där sjuk behöver jag faktiskt en dag till att vila upp mig på!Go´ tjej!!

Nej nu är det dax att avrunda denna dagen och säga godnatt....

Kramisar.

Slut färg.

Emmagumman är mycket piggare idag, så imorgon siktar vi på att hon ska till skolan och Fritids.

Ska bli skönt att jobba igen, dessutom måste jag köpa mera färg. Färgen räckte inte till två dörrar ett andra varv, vilket är synd eftersom torktiden är sexton timmar.
Imorgon kväll kan jag påbörja det tredje varvet förutom på de två dörrarna då...Kram.

Superpigg??

Ja..vad ska man säga!? Emma har varit förhållandesvis pigg idag trots att hon var vaken vid halv två i natt och vid halvsex och klev upp strax före åtta i morse. Sen hade hon då 38,5 i morgontemp. Kvällstempen ikväll var dock bara 38 grader! =)

Emma får helt klart stanna hemma från skolan imorgon också, men kanske hon kan gå på torsdag!? Vi håller tummarna stenhårt!! Ska också höra med farmor om hon får vara där.....på torsdag, ifall att...

Annars känner jag ett enormt tungsinne och ett stort frågetecken i mitt mående och liv...!?

Men än knuffar jag livets vagn framåt med tunga steg...

Kramisar.


Det blir så fint!

Emma börjar piggna till tror jag och hoppas jag, men hon har inte klagat på ont i huvudet eller velat ha någon medicin i dag. Dagens lunch bestod av en halv blodpudding som dessutom inte åts upp mer än till hälften.Emmellan pyssel med Emma så fortsätter jag med målningen och det blir så fint. Varför har jag inte satt igång tidigare, säger jag bara?  

Kram.


Emma.

Emmas status nu på morgonen är 38,5 i feber och noll aptit. Hoppas det vänder snart!Den här bilden har hon tagit på sig själv då hon fick låna kameran en gång...

Kram.

Kommentarer.

Säg gärna vad ni tycker och vad ni vill jag ska utveckla...

kramisar..

Målning.

Tänka sig vad man kan hitta på samtidigt som man vårdar sjukt barn!? Men jag har målat idag och målat och målat.
Först kom jag på att jag skulle pensla på lite Cuprinol på våran slitna bro, något som borde varit gjort för länge sedan. Perfekt väder idag med de nitton graderna och blåsten, ingen fuktig luft.Sen satte jag igång med projekt innerdörrar. Målartvättade toa och tvättstugedörren samt en balk och stolpe innan middagen, sen satte jag igång att grunda och det blir så fint!

 

Kram.

Snabba ryck.

Nu har jag pratat med och varit på Byske Hälsocentral, som det numera heter. Emma fick komma på en gång, en sänka och en temp togs och sänkan var något förhöjd. Sänkan ska vara under åtta men Emma hade 15 i sänka.
Numera har de blivit ännu mer restriktiva mot att ordinera penicillin, vilket jag tycker är bra, så Emmas virus ska helst få läka ut av sig självt.

Känns bara lite surt att hon missar så mycket av skolan, händer alltid så mycket i början av läsåret, dessutom i början av årskurs ett. Men vad göra?

De försökte också kolla in i hennes öron, men det är så mycket torra kakor av vax där så nu ska vi droppa Revaxör och återkomma på fredag 15.20 för en spolning eller sugning av hennes hörselgångar.
Sen blir det en hörseltest.Kramisar.

Dagens svamp.

Sitter här och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mig. Så jag lägger upp en bild på hur flugsvampen har vuxit på ett dygn.

Kram.

söndag

Efter frukosten idag så målade jag några detaljer på ytterdörren och listerna runt om på insidan med en annan färg.
Sen hamnade jag ute i trädgården igen. Idag bestämde jag mig för att klippa ned de felklippta spretiga Björkspireabuskarna. Det blev så kalt och tomt så jag tog äntligen tag i det här med att hämta sten....

Så nästa sommar hoppas jag de växer som sjutton!!

När jag kom hem från sista svängen av stenhämtning, så hade de ringt från ICA och undrat var jag var någonstans? Shit!! Jag hade glömt att jag skulle jobba ikväll. Snabbt kastade jag i mig mat, duschade och sminkade mig, infann mig 40 min senare på jobbet.
Imorgon ska jag vara hemma med en sjuk Emma. Hon fick feber i afton, första budet var 38,1 vid nitton och då det andra sms:et hemifrån kom, vid tjugo, då hade febern stigit till 39,4.
Blir att kontakta vårdcentralen i morgonbitti.

Fotade en sömnig humla och en flugsvamp idag också i trädgården.
Kram.


lördag

Jag är rätt morgonpigg numera. Klockan halv åtta gav jag upp och klev upp från sängvärmen, Emma kom tassandes strax före halv nio.
Efter frukost gick jag ut i trädgården för lite höstrens, bestämde mig för att sommaramplarna har gjort sitt. Klippte också ned humlen från bron och lite andra frökapslar...Skurade också farstukvistens alla snickerier eftersom lössen hade lämnat efter sig lite svart spillning...

Maken klickade upp vårat golv för att se hur långt vattnet tagit sig....Vid tretiden åkte vi in till mitt jobb med Lisa och handlade med oss lite mat för att ha en grillkväll hos pappsen. Mums med grillad älgfile, säger jag bara.

  

Det var denna dag det...men visar också lite "blommbilder".

  

  

Hösten kryper på oss...Kramisar.Hipp hipp hurra!!

Efter jobbet och en god grillad köttbit, åkte vi till Byske och firade min lillebror.

GRATTIS Magnus på din 40-årsdag!

Magnus bjöd på smörgåstårta och jag bjöd på gräddtårta.Sen kan ni ju kika i senaste Bilsport nr 19 på vad mitt syskonbarn kan...

jhttp://bilsport.se/news.php?id=94872#

Kramisar.

onsdag

Igår var det en sådan där dag som bara försvann i olika aktiviteter.....

Jag började dagen med att sjukanmäla Emma och skicka Pontus till skolan. Sen åkte jag och Emma till pappsen som ville ha lite hjälp med att gå igenom sina frysar.
Det blev så att vi avfrostade kylen och frysen nere och plockade om och slängde en del gammalt från boxen där uppe.
Pappa bjöd också på lunch.

Klockan halv två var vi hemma igen och då målade jag det sista varvet på ytterdörren. Duchade och fikade barnen och drog iväg till tandläkaren med Pontus.
Tandläkaren ville att Pontus skulle göra ett nytt besök hos honom igen för att justera några tänder med hjälp av gummiband och pålimmade små duttar...

Hem igen efter tandläkaren och göra middag. Sen kom Maria och åt med oss och jag fick dra iväg på yoga.

Kram.

RSS 2.0