Målat

Fortsätter med att njuta av lugnet här i Ammarnäs. Jag har tagit en promenad och även gjort mina artrosövningar innan jag fortsatte med gardinerna.
Nu har vi en gardin i köket.
 
 
Skruvade upp hissgardinen i masterbedrom också.
 
 
Min fina svärmor, världens bästa svärmor har gett oss en halmstol fylld med stickade sockar som jag nu har målat med kalkfärg.
 
    
 
Suttit i fåtöljen och tittat på fjället.
 
 
    
 
Nu ska jag käka lite middag och efter det kanske jag tar tag i att städa tekninkrummet, eller så gör jag något annat? Den som lever får se.
 
Kram.

Här och Nu - många timmar i telefon

Nu gick det några dagar igen innan jag hamnade här vid tangentbordet igen. Jag har semester och försöker vara här och nu, rehabilitera mig och njuta av livet och minsta lilla posivitet.
 
Onsdag var vikt för en heldag på Bodaborg med alla barnen. Pontus fick dock inte följa med då han har snuva och heldag reducerades till tvåtimmarspass med Lisa, Emma, jag och lilleman.
Roligt på ett annat vis att få teamjobba och kämpa att få med även lilleman att gilla Bodaborg.
 
 
Vi var lag Signe och klarade snabbt av flest rum. Trots att det inte var några utklädda rörliga monster, så fanns det ändå massa läskiga figurer för en nioåring.
 
 
Emma gör sin skoterkörkortsutbildning nu och skulle vidare till den efter Bodaborg, därför valde vi att äta ur deras goda kycklingtacosbuffe.
 
 
I början av veckan försökte vi sälja in till ungdomarna idén om att åka upp till Ammarnäs torsdag till lördag. Vi misslyckades med det och efter olika funderingar hamnade vi i beslutet att jag åkte upp själv hit igår.
 
Jag vaknade tidigt i morse och gjorde mina artrosövningar jag fått av sjukgymnasten. Bryggde kaffe och njöt av att vara här i vår dröm. 
Gick ut på en promenad på förmiddagen och njöt av solsken, glittrig snö och krispig luft.
 
 
Jag grävde fram Murikkan som jag glömde ta reda på sist jag var här uppe.
 
 
Det är ungefär en decimeter snö här. Hittade infrusna spår från hare och förmodligen ett lodjur i snön när jag gick över vår översnöade tomt.
 
 
Det är så häftigt att få vara med om allt man får gratis ifall man vågar vara här och nu och ta in allt vackert, mäktigt och naturligt som finns och händer runt oss.
 
Annat jag försökt pyssla med är att sätta möbeltassar på stolarna, sy gardiner, fålla, stryka och hänga upp tygerna.
 
 
Jag har inte hunnit så mycket som jag tänkt, men det stressar mig inte alls då tiden har gått åt till viktiga och fina telefonsamtal.
 
Klockan elva pratade jag en dryg timma med Vivianne, min avlastningssamtal person.
 
Sen har jag pratat med min man, med min bror och längsta samtalet hade jag med min jourkollega. Två och en halv timme!! Kändes dock som en kvart. Hon är min själsvän och trots den korta tid vi känt varandra är vi så lika, så nära och det käns som om vi känt varandra alltid.
 
Tacksam över livet jag har. Det är inte alltid lätt, oftare en kamp att nå ytan för ett andetag, men jag lever, jag andas, jag känner och jag väljer att njuta före att ge efter för tårarna som trots allt ändå trillar.
 
 
Kram.
 
 
 

Fåglar och Bodaboo

Jag, Emma, Lisa och en kompis har varit på Bodaboo i kväll. Läskigt i början och jag skrek till några gånger. Vande mig dock mot slutet.
 
 
På förmiddagen var jag på jourgrupps träff medans Lisa, Emma och lilleman shoppade.
 
Fåglarna har också fått påfyllt i fröautomaterna och en Nötkråka var först framme.
 
 
Kram.

Artros

Jag har varit till sjukgymnasten idag på grund utav mitt onda knä. Tyvärr tyder de besvär jag har på Artros.
Har ju i och för sig misstänkt en längre tid att jag har artros i mina fingerleder, tänkte dock inte på att det var det som orsakade mina besvär i knät.
Nu har jag således fått ytterligare ett själ till att bli duktigare på att promenera och äta bättre mat och inte hitta på massa ursäkter till att inte röra på mig.
 
Jag har varit ute en stund med lilleman och vi har jobbat lite med att förminska vissa vedträn.
 
 
Har även skjutsat Emma till Byske och då passade jag på att tända hos pappa.
 
 
Har haft besök utav tre olika typ kråkfåglar vid mitt fågelbord, förutom alla andra småfåglar.
 
Nötskrika, Nötkråka och Större hackspett.
 
 
 
Kram.

Att skapa fina minnen

Den här födelsedagshelgen kommer jag inte att glömma i första taget. Den röda tråden är mat - att äta så magen står ut i alla hörn.
 
Vår middag igår var underbar för smaklökarna i en mysig miljö på Sjöbris. En restaurang som är på en båt och uppbyggd runt båten med gångavstånd från Scandic.
 
 
Vi körde egenkomponerad trerättersmeny. Personalen hade lite svårt med att servera rätt tallrik till rätt bord eller plats, men det kändes inte som någon Big deal.
 
Till förrätt valde jag langos på deras vis och Jörgen en toast skagen.
De serverade oss tvärtom.
 
 
Till huvudrätt valde jag tillslut Canneloni och Jörgen valde Röding med picklad kantarell. Kameran eller egentligen jag, hittade inte fokus på min varmrätt.
 
 
Men min mat var supergod - lasagnelik rätt.
 
Efterrätten blev fel också, men helt okej ändå.
 
 
Efter frukost idag gjorde vi några nedslag i några butiker innan vi bilade hemåt. Vi svängde av E4 och besökte mamma och Ulf, hade med oss en julkaktus.
Blev bjudna på tårta och goda smörgåsar med lax eller helgskinka.
 
 
Väl hemma bjöd Lisa på god trerättersmiddag.
 
 
Skönsång och tårta fick avsluta dagens ätande.
 
 
Kram.
 

Ett år till

Hej säger jag från ett hotellrum i Umeå. Jag och Jörgen fick en chans att komma ifrån bara han och jag i och med att Lisa kom upp från Stockholm igår.
 
 
Började min födelsedagsmorgon med att få en sovmorgon och sen bara pyssla om mig själv i ett tomt hus.
Jag åt frunch och fållade upp en stickad klänning jag beställt hem för ett tag sedan innan jag begav mig ner till stan för att hämta upp lilleman som skulle ha föräldraumgänge.
 
 
Jörgen fixade middag och barnen ville inte bli fotade...
 
 
 
Jag kanske låter klagande och eländig här på bloggen nu och då och jämnt;) eller hur ni nu tolkar det ni läser?
Känner mig dock tacksam över att få fylla ett år till och därigenom kunna fortsätta att fylla min livets vagn med mer upplevelser.
Allt är inte bara positivt och glatt hela tiden, men jag är ändå nöjd över mina val och den kurs jag väljer att styra min vagn framåt här i livet.
 
Vi landade sent igårkväll här på Scandic Plaza i centrala Umeå och hade inbokat sista sittningen till frukost imorse som började 10.00.
 
 
Vi har gjort stan och shoppat lite kläder till oss själva och några saker till Ammarnäs, typ möbeltassar och en sammetsgardin.
 
Vi åt en sen lunch på en afrikansk restaurang. Supergott och annorlunda. Jag har testat afrikansk mat och det här brödet som heter Injera vid ett tillfälle innan men inte ätit en hel måltid.
 
 
Vi hann en sväng på IKEA också och nu ska vi gå ut och äta en sen middag.
 
Kram.
 

Energilös

Känner mig energilös och har inte gjort många knop idag. Slängde ihop en paj till middag.
Jörgen kom hem med födelsedagsblommor och en tårta. Jag fyller inte år förrän imorgon, men vi har fullt upp med annat då så jag blev firad av familjen idag.
 
 
Har kommit igång med att göra en stomme till en människa i miniatyrformat.
 
 
 
Kram.

Regn

Det har snöat hos oss idag men övergått till regn mot kvällen och enligt prognos syns inga minusgrader på länge. Trist tycker jag.
 
Lite roligare blev det när jag hämtade barnbarnen på förskolan. Vi har busat, lekt och ätit.
 
 
Mikael kom och åt middag med oss och tog sen hem barnen.
Mamma Maria och Emma har varit på sin första skoterkortsutbildningsdag och Maria skjutsade hem Emma vid åtta.
 
Kram.

Vinter

Jag försov mig i morse, inte jättelänge men fick stressa på med att hjälpa lilleman med sina morgonsysslor så han hann iväg med taxin.
Ungdomarna kanske hade räknat med min väckning? De hann i vart fall inte med bussen och jag skjutsade dem.
Hann skotta lite innan de kom till bilen.
 
 
Fortsatte att skotta bort mer ihopdrevad snö när jag kom hem.
 
 
Fåglarna har börjat hitta till fröautomaterna och jag gissar att de är tacksamma för den serverade maten. Jag tycker om att titta på dem.
 
 
Visst det är dyrt, skitigt och fågelbordet drar till sig råttor. Men för mig kvittar det för jag mår bra utav att få se de små liven äta.
 
Min livets vagn är tungdragen just nu - det har varit så många pucklar på vägen. En del som jag säkert har kunnat påverka, men också sådant som jag inte hade kunnat förhindra.
Ingen rår för sjukdom men allt hör ihop i en familj, blir ringar på vattnet och påverkar alla på olika sätt. 
Alla relationer behöver vårdas med kommunikation, tid tillsammans, beröring, bekräftande ord och/ eller att man funderar på vad man kan göra för att underlätta för varandra.
För min skull. För din skull. För familjens skull. Ditt val gör skillnad. Tillsammans är vi starkare.
 
Kram.

Snö

Jag avbeställde lillkilles taxi idag och hämtade själv honom på skolan. Hans lagade glasögon behövde hämtas och justeras hos optikern.
Vi hämtade också upp Pontus och Emma + en kompis så det blev full bil hem.
 
Jag fyllde äntligen upp fröautomaterna till småfåglarna när vi kom hem och Pontus hjälpte lilleman att ta fram snöleksakerna. Bobbarna och madrassen.
 
 
Kram.
 

Smet ifrån

Jag och lillkille åkte upp till Ammarnäs i fredags, direkt efter jag serverat familjen fredagstacos.
 
Rent krasst kan man säga att jag smet ifrån alla måsten. Står tom i mitt uppdrag som jourhem, men ifall något akut skulle ha dykt upp fanns Jörgen beredd att ta emot här hemma.
 
Hade många tankar om vad jag skulle "jobba" med där uppe, två utav alla dessa jobb blev i vart fall utförda.
 
Vi började lördagen med en rejäl sovmorgon och en lång frukoststund innan vi klädde på oss och gick ut. Vårt "jobb" ute var att städa och elda upp lite skräp, ris och vedämnen som ingen vill ta reda på.
Först gjorde vi en liten brasa av torrt material som vi sen gjorde större och större.
 
 
Vi var in en sväng och värmde medhavda rester till lunch och lite senare värmde vi korv till mellanmål. 
 
 
Vi hade en fin dag ute och jag gillar ju att jobba på med något och vara här och nu. Inga måsten, inga krav, inga konflikter eller massa annat att ta hänsyn till. 
 
 
När vi sen tillslut gick in var det så fint att veta att vi numera har en fungerande tvättmaskin och en fungerande torktumlare i vår stuga, för våra kläder var både skitiga och rökluktande och åkte därför direkt in i maskinen.
 
 
Efter middagsmaten medans lillkille hade lördagsmys med godis och Bolibompa skruvade jag ihop våran fina rottingfåtölj.
 
 
 
 
Jag gillar den verkligen och lilleman kröp upp i den så fort han skulle mysa en stund.
 
 
Hängde upp ett par gardiner väldigt provisoriskt för de behöver både strykas och fållas upp men jag hade inte tagit med mig varken symaskin eller strykjärn.
Funderar på om de ska hänga på en stång eller en skena i taket!?
 
 
Efter lilleman somnat kröp jag ihop i soffan med en mycket enkel ostbricka och ett glas rött framför klassfesten på TV4.
 
 
Idag har jag dammsugit, gått runt med trasan och torkat speglar, fönsterbrädor, dörrar och lite fingerkladd från barnbarnen ;)
 
Älskar vår Dröm , avslutade med att ta lite foton innan jag tryckte på "borta" brytaren, låste dörren och rullade hemåt.
 
 
 
Strax efter det vi lämnat Ammarnäs mötte vi en hop med renar.
 
 
 
Det har kommit snö inatt helt enligt SMHIs utlovade prognos och när jag kom hem lyckades jag övertala maken att göra det sista i garaget så jag äntligen kan parkera min bil där igen.
Tror att vi kommer att behöva traktorskottning och då är det bra att ha så lite fordon på gården som möjligt.
 
 
 
Årets första snö kom således den 18 oktober.
 
Kram.
 
 
 
 
 

Kalas och dagar som rullar på

Jag har haft en tuff vecka på olika sätt, mycket att göra men också mycket att bearbeta. Skrev ett inlägg nyss med rubriken Nu räcker det men det tog inte riktigt slut där.
Igår sov jag bort hela dagen och jag har legat länge även idag så nu känns det lite bättre.
 
Pontus har fyllt 18 år den här veckan och jag har bakat bullar och fixat inför kalaset som vi hade onsdagafton.
 
      
 
 
Sen var jag på junta efter kalaset.
 
Kram.
 
 

Blev påmind

Det blev städning här idag på förmiddagen och när jag tog en paus för att göra sen smoothiefrukost ringde min jourkollega och undrade vart jag var?
Vi hade ju möte med Therese som är vi jourhems hjälp/stödperson. Kastade mig in i bilen och var med på halva mötet i vart fall.
De här träffarna blir så bra för oss jourhem och vi kommer överens om nya rutiner, bättre struktur och bollar utvecklande ideér för hur vi ska bli bättre på det vi gör och få bättre arbetsvillkor bl.a.
 
Eftersom vi stod beredda för att få en placering idag så åkte jag efter mötet på en inköpsrunda för att förverkliga en ideé om hur barnet ska känna sig mer välkommet. Det kom nämligen fram idag att en jourkollega lägger ett välkomstpaket på sängen till varje ny jourplacering och det innehåller alltid ett gosedjur och tandborste, men det kan också finnas en deo, handdukar och duschkit med, lite beroende på ålder.
 
Vi har på sätt och vis erbjudit våra jourbarn samma saker, men inte samlat ihop det på det sättet, förutom nallen/gosedjur som vi inte tänkt på alls vilken fin och viktig funktion den kan ha.
 
Nu blev det inget av den här placeringen jag väntade på, den blåstes av, men nu har jag i vart fall köpt några gosedjur att kunna plocka fram.
 
 
Kram.
 

To do list

Försöker hålla mig igång, har en lång lista att beta av.
I fredags fortsatte jag arbeta med uppfarten och lyckades tyvärr vrida och belasta mitt redan onda knä.
Jag har länge haft ont i mitt vänstra knä och har tänkt att det har med Ischiasnerven att göra, att nerven har typ svällt så det är därför jag har svårt att böja knät fast nu tänker jag att det är tvärtom och att det är något i knät som skaver/trycker mot nerven så den gör ont.
Inser att jag behöver söka hjälp för att få veta orsaken och kunna påbörja någon slags rehab kanske.
I fredagskväll behövde jag stöd av kryckorna, att belasta benet gick inte.
 
 
Lördag vilade jag mest förutom en sväng till Byske för att hämta Emma och sen göra lite ärenden tillsammans i stan. Vi åt också på Tacobar.
 
 
Det som också var så roligt igår, är att solen lyste mest hela dagen, det har vi inte varit bortskämda med den sista tiden.
 
 
Idag har jag fått en del gjort. Före lunch hann jag göra den andra halvan av vägen färdig så nu är alla potthål borta.
 
 
Först använder jag spaden till att skrapa loss grus från vägbanans mitt som jag sen kan fördela med krattan. Hard work.
 
 
Sen gick vi in och gjorde lunch jag och lilleman, vi fick äta själva då några var för trötta för att kliva upp.
 
 
Hade tänkt hinna städa min bil invändigt men avstod då regnet kom. Blev istället lite syfix med en tröja jag köpte igår.
 
 
Borde städa och baka lite ikväll för vi har fått en liten hint om en jourplacering som kanske kommer imorgon. Känner dock ingen lust till att jobba något mer idag.
 
Kram. 
 
 
 

Gårdsplan och uppfarten

Även om det småregnade lite emellanåt var det skönt att komma ut ett tag. Började med att kratta bort barr från gårdsplanen.
 
 
Sen gick jag ut till vägen och började från det hållet med att jämna till och ta bort potthålen från vår uppfart.
 
 
Erik, min svärson skickade en bild från sin kompis cafè och tyckte att "idag skulle du varit här".
Tydligen någon invigning med kronprinsessan:)
 
 
Och ja, det hade ju varit kul!
 
Kram.
 
 

Dålig självkänsla

Usch, jag ramlade verkligen ner i gropen, gropen där allt bara är sorgligt, uppgivet och hopplöst.
Det handlar mycket om min dåliga självkänsla och tron på att någonsin få till mer balans och respekt, då främst till familjen och för det vi kommit överens om.
Återigen även den här morgonen skjutsade jag ett barn till skolan och det andra sjukanmäldes. Suck!
 
Jag har alltid burit en stark känsla av att inte tillhöra, att vara annorlunda, vilket har hängt med mig långt upp i vuxenlivet. Känslan av att inte riktigt duga, att vad jag tycker och tänker inte spelar någon roll, att jag inte är viktig och att jag inte räknas. Jag har aldrig känt mig bra nog, oavsett hur mycket jag än försöker.

Just nu orkar jag inte analysera vad det beror på utan jag beskriver bara hur det känns inom mig.

Gissar för att inte känna så, har jag försökt vara alla till lags, alltid vara den som hjälper och ställer upp utan att förvänta mig någonting tillbaka. Alltid med en rädsla, kanske inte om att säga vad jag vill eller tycker, men om hur det landar?

 

 
Nu när jag är äldre med mer erfarenhet kan jag hantera mina tankar och känslor mycket bättre, men mitt behov av någon slags bekräftelse på allt jag gör är ändå stor och när det blir extra jobbigt så förstärker barnet i mig törsten av kärlek. Behöver bli mycket bättre på att tänka goda tankar om mig själv.
 

Passande nog stötte jag på en sida då jag Googlade lite om kärlekens fem språk som Gary Chapman bl.a skrivit om. Hamnade på den här sidan som faktiskt tar upp det jag försökt lyfta i detta inlägg om min personlighet. 

Nu ska jag försöka ta mig ut i regnet och fixa till vår uppfart, fysiskt arbete är bra då man inte mår bra.

Kram.

 

 

 

 

 

 


Urladdningen

Den kom nu min dipp, den som nästan alltid kommer efter en tid med fullt ös.
Inte något konstigt egentligen då den ena efter den andra oförutsedda "tråkiga/jobbiga" situationen kommer, en efter en.
 
Den utlösande faktorn idag till att mina skyddsmurar rasade, var nog då jag inser att för tredje dagen i rad att barnen inte kliver upp i tid för att ta sitt ansvar och kommer att missa bussen igen + lite annat med mer "tyngd" som hände som jag inte vill lämna ut här.
 
Följer ni mammasanningar på Instagram? Hon förklarar klockrent varför mammor får psykbryt! 
 
För att ingen lyssnar på oss förrän vi tappar det!"
 
  
 
Barnen hör ju inte det vänliga Godmorgon! Ej heller nästa vänliga Godmorgon! Ej heller nästa, men de hör då man lite missnöjt undrar varför de inte kliver upp.
 
Jag vet ju vad höjd röst och irriterat tonfall gör för mitt barn och då tappade jag det och bröt ihop!
 
Det är så sorgligt och tungt att bära allt som snurrar inom mig.
Att min mamma är sjuk rör upp så mycket känslosamma funderingar, att "möblera" om med jourplacering i familjen tar energi och att maken har varit sjuk länge och gått på halvfart har också gjort min vardag mer tungjobbad.
 
Så småningom tog jag mig ändå lite samman och började pyssla lite.
 
För några dagar sedan gjorde jag en glycerinblandning, plockade in lite höstlöv och några miniblommor som jag la i blandningen för att kunna bevara höstfärgerna.
Nu efter några dagars marinering var det dax att plocka upp löven och torka av dem.
 
 
Vad jag ska ha dem till? Jadu, ingen solklar anledning, men kanske kommer löven till användning i mitt miniatyrpyssel så småningom.
 
Kram.
 

En lugnare dag

Jag har skjutsat barn till skolan även idag och återigen försökt göra Pontus bankärenden inför 18-årsdagen.
 
Hann även till soc en sväng med en påse och nu står vi tom och är beredda på nästa jourplacering.
 
Efter middagen har jag städat i tvättstugan, inte så mycket plock med tvätt, utan fix med det material (skräp/återvinning) jag håller på att samla på mig för att kunna göra egna miniatyrtittskåp bl.a.
Köpte lite mer minibyråer och lådor då jag var till Stockholm och nu har jag fyllt dem med plastkorkar, godispapper, snören, paljetter, metallspill och massa annat.
 
 
Jag drömmer mig bort på internet och hoppas att jag också snart kan lyckas tillverka dockor och möbler, kanske lite mat också.
 
 
Kram.

Nu räcker det

Kan det inte bli lite lugnare runt mig nu ett tag? 
 
 
Började dagen med planerad skjutsning av barn till stan fast med halverad barnlast. Rullade in i byn vid halv nio och mötte då maken som skjutsade nästa barn.
 
Strax innan nästa planerade resa för mig till stan så ringer maken från Byske där han hade fått en tid för koll av lungorna då han hade lunginflammationkänningar. (Har inte Corona då han nyss fått igen negativt provsvar.)
Det maken meddelade var att doktorn misstänkte en propp i lungan och agerade utifrån det. Det visade sig sen att allt är okej, "bara" en segdragen förkylning.
Men känslan som infinner sig då agerandet från doktorn blev att maken behövde åka ambulans in till lassa och absolut inte skulle få köra egen bil!?
 
Tur vi/jag har fina vänner runt ikring oss. Den ena ringde jag till och fick prata av mig med och den andre hjälpte oss att få hem makens bil från Byske.
Jag skulle till Byske för att klippa lilleman och han blev jättefin.
 
 
Direkt efter klippning åkte vi till stan och hämtade upp vår jourplacering på skolan och maken från lassa då han precis var färdigundersökt  och okejstämplad.
 
Hade sen hoppats på en lugn kväll men det bidde inte riktigt så då jag behövde rodda med massa telefonsamtal runt vår nya lånis. 
 
 
Nu har ju allt löst sig - men hoppas på att ödet inte har fler sådana här fullspäckade oplanerade dagar att utsätta mig för på länge.
 
Kan det vara fullmånen som spökat till det för oss?
 
 
 
Kram.
 
 

Lite sömn och fullt schema

Natten mot igår ringde beredskapen vid halv ett på natten och halv fyra blev vi med ny jourplacering. 
Gårdagen innehöll en del inplanerade saker som att besöka vår föregående placering,  ha middagsgäst och fixa en ettårstårta.
Bara kavla upp ärmarna och köra.
 
Ulf var det som kom hit på middag och han hade plockat en hel påse med kantareller som vi tog hand om tillsammans.
 
 
Rörigt i mitt kök, men samtidigt så fint med de där fina samtalen som kommer då man gör något tillsammans.
Jag hade lovat att göra Frejas tårta till kalaset vi ska på senare idag och den här gången ville jag inte göra den typ av marsipantårtor jag brukar göra.
Googlade och gjorde en ny fyllning med blåbär som skulle kokas och silas innan det vispades med grädde.
 
 
Fick sen lite panik då jag upptäckte att chokladbottnarna hade möglat trots att datum inte gått ut och jag hade kollat paketet noga innan inköp. Suck! 
Vi löste det med att Jörgen fick åka till Kåge och köpa nya bottnar.
 
 
Nu på morgonen har jag lagt på ett lager med vispad grädde och dekorerat.
 
 
Nu ska jag göra mig iordning för innan kalas ska jag göra en annan grej med vår nya stjärna.
 
Kram.

Höst

Den här dagen, gårdagen för den delen också har blivit sönderhackad och det känns som om man inget får gjort. Suttit mycket i telefon bl.a.
 
På morgonen skjutsade jag ett barn till skolan och handlade lite på vägen tillbaka. Väl hemma så åt jag frunch och kom inte igång med städningen innan det var dags att åka till stan igen. Nu på lillkilles utvecklingssamtal.
Efter det tog vi oss till Kvantum för att köpa mellis, träffade på farmor Britt och Elaine och surrade en liten stund innan en varmkorv inhandlades.
 
Halv tre hämtade vi upp Pontus på skolan och försökte fixa ett bankärende inför 18-årsdagen, men vi hade inte någon legitimation med oss så får väl göra ett nytt försök till veckan.
 
Hemma fick jag trixa med matlagning samtidigt som jag ringde två viktiga samtal.
Direkt efter middagen gick jag ut och klippte gräset, hann inte allt då jag fick telefon igen och då hann mörkret falla.
 
 
Gick in och tog tag i städningen jag egentligen skulle ha hunnit igår. Hann dammsuga klart och städa en toa innan ett barn ville ha skjuts till Byske.
 
Tog med mig ett ljus och tände hos pappa när jag liks var i Byske.
 
 
Idag har vi fått se solen som lyckats tränga igenom molnbanken som tunnats ut äntligen och ikväll kunde vi också se fullmånen.
 
 
Kram.
 
 

RSS 2.0