Morsdag

 
Några av mina vänner har delat den här texten på Facebook och jag har gjort mitt bästa idag för att pyssla om mor.
Frågade för några dagar sedan om morföräldrarna våra ville komma och fira morsdag här hemma hos oss  istället för att vi skulle resa runt och det tackade de ja till.
 
Uppvaktade min mor med en liten ros och en tröja och brorsan med en fint blomarrangemang i zinkkruka som jag tyvärr inte har någon bild på.
 

Till fika hade jag brett ett gäng smörgåsar och bakat tårta.
 
  goa svärmor hade tagit med sig kaka och bullar. :)
 
Till middag åt vi chili och en god sallad med bl.a mango i.
 
Av mina barn fick jag också blommor bl.a den här fina...
 
 
Kram.

Inget regn

Vi har inte tagit oss ut idag trots att det inte har regnat. Vi har många hållpunkter att förhålla oss till och idag har vi städat emellan dessa måsten..;)


Finns så mycket tänkvärt att komma ihåg...

Kram.

Inköp som piggar upp

 
Kram.
 

Regn

Det har regnat ute idag och lusten att gå ut har varit minimal så vi har pysslat på med tvätt och golvlekar, läst böcker och myst på.
 
Det är mycket känslor i omlopp i mitt inre och även hos Jörgen förstår jag angående vårt beslut om att de inte ska växa upp hos oss....
 
 
 
 
 
 
Där vid regnbågens slut finns skatten, det är vad jag tänker dock om de två små...
 
Men det är klart vi känner med de smås öden....men vi känner dock att vi ger dem en stark grogrund om vad kärlek och tillit är!
 
Kram.

Beslut är taget

Vi har grubblat, vi har diskuterat och vi har samtalat, vi har pratat om fördelarna respektive nackdelarna och nu kommit fram till ett gemensamt och enigt beslut. Vi har tackat nej till att bli de smås permanenta hem.:(
 
 
 
Vi har verkligen blivit fästa i de små liven och vi älskar verkligen att ta hand om dom, men det som avgjorde vårt val var att vi som familj inte riktigt tror oss om att orka med att vara en så här stor familj permanent igen.
Vi är inte riktigt bekväma med att börja om med småbarnsåren och tanken på att vara låsta i ett ansvar i 18 år till skrämmer oss.
Att jag skulle bli arbetslös känns inte heller så lockande.
 
Vi har varit en sväng till stan och köpt blommor och ett brickbord till vårt uterum och det börjar bli riktigt fint därute nu.
 
 
Efter middagsmaten var vi ute och lekte en stund och tittade på mina blombänkar och grannens hundvalpar.
 
 
Kram.
 

Luleå

Jag försökte få sovmorgon i morse och det lyckades sådär..... blev väckt nio.
 
Efter jag fixat lunch åkte jag upp till Luleå och Storheden för inköp av en soffgrupp till altanen. Vi tänkte köpa på Jula i Skellefteå, men de ringde upp efter vår beställning var lagd och sa att det var problem...
då ringde vi Jula i Luleå och la av.
Det var ett förfärligt väder, både att köra i och att vara i vid lastningen. Det hällregnade och stundvis var det snö i regnet...
 

På vägen hem stannade jag och handlade och köpte då blommor som jag åkte och planterade hos pappa.
 
 
Här får ni en liten tjuvtitt på soffdelarna...
 
 
Kommer att bli så bra då det är klart: :)
 
Kram.

alla dessa beslut vi människor måste ta

Jag har varit på 50-årskalas idag och avnjuit goda tårtor, både söta och salta...
 
Grattis storasyster på din 50-årsdag!
 
 
Sen så upptar mina tankar ett förslag/erbjudande min familj fick igår....ska den här familjen fortsätta att hjälpa som jourhem?....Eller på ett nytt sätt, då som familjehem.... 
 
Snurr, snurr, snurr....
 
Kram.

span för rundare former

 
 
 
Kram
 

Stockholm

Jag har haft underbar egentid med mina vuxna barn och andra fina familjemedlemmar + med mitt fina lånebarn.
 
Vi landade i Stockholm på eftermiddagen i onsdags och åkte med Arlandaexpress in till stan. I Stockholm shoppade och åt vi innan vi tog tunnelbanan vidare till Globen.
 
Medans mitt goa lånebarn lyssnade på "Five seconds of summer" satt jag på cafe med Mikael och Maria som också har varit i Stockholm i helgen.
Kommer aldrig att glömma den otroliga glädje och sprudlande energi och lycka som mitt lånebarn skrek ut då vi kramades efter konserten. 
 
Dagen efter så åkte vi till Barkaby och besökte IKEA och några Outlets.
Vid middagstid hämtade jag och lånebarnet Johanna, Erik och Elton på Arlanda medans Mikael och Maria fixade maten hemma i Gribbylund.
 
 
Fredag åkte Mikael, Maria och lånebarn in till city för shopping och jag och Johannas familj åkte till Barkaby igen.
På fredagkvällen provade jag på att doppa frukt i choklad för första gången i mitt liv, mums. Stora spontana kramen gånger två fick jag också njuta av.
 
Redan på lördagen åkte vi hem igen, redan klockan tio som blev elva, tekniskt problem och byte av plan.
 
 
Mina små lånebarn flög in i min famn på Falmarks flygplats och det känns bra att vara hemma också. 
 
Vi grillade och chillade hemma på lördagen + hämtning och stapling av ved.
 
 
Idag söndag har jag och Emma besökt ridhuset och ridit några hästar...
 
 
Kram.
 

Härliga tider

Trots att våren alltid erbjuder någon slags depression och man känner sig oförklarligt låg, så gillar jag livet just nu!
 
Det gäller att varje dag påminna sig om det som ger en ork och livslust, glädje och energi! Vi försöker vara mycket ute och leka och tomten är krattad.
Vi har fått tag i ved till ett mycket förmånligt pris, som vi jobbar med att få hem och stapla in. Vi har ju ordentligt med ved hemma redan men man må ju passa på då det är så förmånligt...
 
Pontus har fått en cykel, en riktig cykel, en med stötdämpare och bra bromsar och kraftigare fälgar...som tyvärr levererades med vint framhjul..
 
Vi har klippt oss och vi har chillat med grannens små söta husdjur.
 
Vi har pratat med vår 89 år gamla granne som fått komma hem från sitt nya demensboende....tragiskt i sig, men det är ju så vi lever våra liv nu...fort och bekvämt! De som inte är som alla andra passar oftast inte in!?
 
Våran nya granne har presenterat sig och sagt att om vi behöver läkarhjälp så...
 
På onsdag pausar jag från vardagen och flyger ner till Stockholm, känns helt rätt i tiden....längtar till att få vara bara Annica!
En hel del shopping hoppas jag på, men också bara att få vara.
 
Kram.
 

Fortsatt strul

Varje kväll försöker jag blogga, varje kväll ger jag frustrerat upp!

Nu kikar jag in via min telefonapp och säger hej!

Vi har varit på umgänge idag och det är lika spännande för alla inblandade kan jag säga! Men det har gått bra!

Kram.

Teknikstrul

Jag bloggar från min gamla trötta, "så 2010" dator och den här gamla datorn bara tuggar då jag försöker lägga upp bilder, SUCK!
 
Johanna hade inga problem att logga in från sin dator och testblogga på min användare....så nu har jag raderat massa bilder och program och försöker igen...
 
I lördags var vi ner till stan och roade oss på Tivoli. Vårat lånebarn som är tre år, skrattade sig igenom en karusell med Pontus och tyckte berg och dalbanan för små barn som han åkte med Emma sen var aldeles fööör spännande för att skratta åt direkt...
Emma åkte mest många attraktioner och Pontus nöjde sig med radiobilarna.
 
 
På söndagen städade vi tomten och var ute mest hela dagen.
 
Vi var rätt möra i kroppen både jag och Jörgen men nu är det ganska fint på tomten. Lånebarnen njöt av att få vara ute och undersöka...
 
 
Idag har vi besiktat bilen och köpt nya sommardäck och medans däckfirman gjorde jobbet lekte vi ute en stund i en mycket rolig miljö...
 
 
 
Kram.
 
 

Test

 

RSS 2.0