Bad i Öresund

Vi fortsätter och njuter av vårt besök här nere i Skåne. Jag gillar verkligen Christians gästvänliga guidande sida...
Idag har vi varit ut till havet och badat, fast bara Christian badade. Det blev inget perfekt badväder utan vi klädde på och av oss i snålblåsten då solen var i moln eller framme.
 
Efter stranden gick vi på en liten guidad tur vid en å och en kyrka, en liten snabbtitt på en liten bokskog. ;) Guiden var då Christian.
 
Vi åkte sedan hem till Helena och Christian en snabb sväng för toabesök och lämnade av barnen, för att sedan ta oss iväg ensam med Christian till en riktig bokskog. Jag har också fått se Nils Poppes hus.
 
Jag lyckas tyvärr inte lägga upp några bilder än.... får väl göra det i efterhand.
 
Kramisar.
 
  
 
  
 
 
 
 
 

Helsingör

Idag har vi åkt tåg och färja sen över till Helsingsör. Vi hade det så mysigt där och åt dansk varmkorv i "gamla stan". Christian är ju en skånepåg och en utomordentligt bra guide. Vi hade också tänkt besöka Kronborg men då kom det ett rejält åskväder.:(

 

  

 

Kramen.

 

 


Söndag

Köpenhamn och vidare till Helsingborg är det som gäller idag. Tänka sig att få besöka Köpenhamn? För mig känns det spännande att få se några kända monument och byggnader.

 

  

 

   

 

Tänka sig Amaliaborg både på Legoland och i verkligheten!

 

Kram

 

 


Legoland dag två

Vilka två underbara dagar vi har haft här i Billund och på Legoland. Barnen är så nöjda och glada, dessutom har de lärt oss vuxna att gilla berg och dal åkattraktioner.
Dag två här i Danmark började med mulet väder som övergick till regn och avslutades faktiskt med sol.
  
 
Vi är alla imponerade över vilket enormt arbete det ligger bakom alla dessa figurer, bilar, hus och miljöer som är uppbyggda.
Små stationer av möjlighet till duplolegobyggande fanns för barnen vid alla slingrande kösystem. ;) På bilden i mitten här ovan ser ni barnen bygga medans jag och Jörgen gick i kölabyrinten.
 
Den tredje bilden som jag valde att lägga upp visar en miljö de har byggt upp vid ett kösystem, den tog bara 869 timmar och 78850 tusen legobitar att bygga. Men hallå! Försök förstå hur enormt mycket jobb de har lagt ner på hela legoland!? En normal arbetsvecka för oss svenskar är på 40 timmar. Vad innebär då 869 timmar?
 
  
 
Kramisar.
.
 

Legoland

Vilken underbar dag vi har haft här i Billund idag! Förutom underbara upplevelser på Legoland så har vi dessutom haft upplevelsen av att vara utomlands! 27 grader som mest och hög luftfuktighet.

Legoland har varit en positiv och underbar upplevelse för oss alla, förutom för sparkontot då...de kan ta betalt för maten på Legoland. Med råge dessutom! 600 dkr för en måltid med två barn och två vuxna gånger två måltider svider faktiskt.  Men det går äta LCHF mat även då man reser, fast det är svårt!

 

  

Förutom karusellåkning och alla attraktioner, så är ju miniatyr byggena av riktiga platser ute i världen helt oslagbara!

 

  

  

 

Kram

 


Seada

Johannas goda svärmor har vi fått sova över hos i natt, så roligt att få ses igen. Nu är vi på väg till färjeterminalen och färjan som ska frakta oss över till Danmark. Jag kommer inte att blogga på några dagar nu, så kram så länge.


Nu Göteborg

Inatt har vi sovit hos Johanna och Erik. Härligt att få ses igen och umgås en stund. Johanna rörde ihop en jättegod filegryta som hon bjöd oss på till middag. Nu ska vi vidare mot Göteborg.


Test

Test


På väg

Nu är vi äntligen på väg!


Packad!!

Nej bli inte oroliga nu! Vad jag menar med packad är, att äntligen är allt fixat för vår semesterresa! Snart glider vi iväg på en 350 mils roundtrip....;))
 
 
Det är nu 18 år sedan jag sist gjorde en liknande resa....oups vart tog tiden vägen?
 
Kramisar.
 

Iphonen stjäler min tid

Det har varit mycket att göra på sistone. Roliga saker. Men jag har inte suttit så mycket här vid datorn. All "dötid" har jag lekt med min nya "fån".
 
Igår var vi en sväng till stan för lite inköp inför resan och annat småfix innan vi åker iväg på vår roadtripp.
 
I söndags hade vi besök av mina stora barns småsyskon. Alltid lika roligt att få träffas och alla barnen har så roligt med varandra.
 
 
  
 
Idag kommer mamma och Ulf förbi och väskorna skall packas.
 
Kram.

Emma

Idag har jag den äran att få gratulera min andra namnsdagstjej på sin namnsdag. Grattis Emma!


kallt

Idag har jag mestadels tagit det lugnt och påtat på med ogräsrensning. Nu är det inte mycket häck kvar att rensa.
 
 
Jag gick en runda ute nu, för att slå av vattenspridaren och ta lite foton, men inte är det varmt ikväll. Tio grader i juli!?
Kram
 
 
 
 

Namnsdag

Min dotter har namnsdag i "fruntimmersveckan". Grattis Johanna!
 

”Johanna, eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ἰωάννα, Ioánna), och en femininform av Johan och Johannes. Båda namnen härstammar ur grekiska varianter av det hebreiska namnet Jochanan som betyder ‘Gud har förbarmat sig’. Johanne är den norska och danska motsvarigheten.[1]

Namnet har använts i Sverige sedan 1300-talet, men kom dock med i almanackan först i mitten av 1700-talet. Det var mycket vanligt i bondesamhället på 1800-talet och hade en ny popularitetsperiod under 1980- och 1990-talet då det som högst var det fjärde vanligaste namnet bland nyfödda flickor.”

 

Igår kväll var vi bjudna på middag hos grannarna. Vi spelade kubb och grillade nattamat vid grillringen. Lisa fixade ihop ett gäng "Furugrundsare" som vi smaskade och åt.

Sen dansades det till långt in på morgontimmarna......barnen har sovit till nu.

 

Kram.

 


morgongymnastik

Inte vet jag om jag är så effektiv, men jag har i vart fall staplat ved idag också som morgonpromenad.
Det är mycket kvar, men som min pappa säger: -"veden ska värma dig flera gånger". Först när du är ute i skogen och hugger den, sen när du kapar och klyver, sen när den ska staplas och tillsist som en värmande brasa.
 
 
 
Nu ska jag göra frukost till de små sjusovarna.
 
Kramisen.
 

En till bra semesterdag

Inget regn över Drängsmark som det var lovat utan en alldeles underbart solig dag idag också! Än så länge har jag haft oförskämt bra semesterväder.
 
Den här dagen började jag med att leka med min Iphone ifred, då resten av familjen sov. Jag har fastnat för Wordfeud.
Sen gick jag faktiskt ut en stund och staplade lite ved innan jag gjorde frukost till familjen.
 
Våran lunch intogs vid ångsågen här i byn, vi cyklade dit tillsammans.
  
 
 
När vi kom hem igen byttes det om till badkläder, utom jag som spelade Wordfeud vid poolkanten.
 
  
 
Till middag grillade vi och jag fick ett glas rosévin till maten. Mums!
 
Kram.
 
 
 
 


Test

Mitt första testinlägg med den här blingade blåa silikoniphonen!


onsdag

Hur ska jag sammanfatta min tredje semesterdag då!? Underbar, vanlig onsdag eller...tror jag väljer alldeles underbar!
Hittade en Postit lapp med texten jordgubbar skriven och fasttryckt på ytterdörren i morse, tror nog maken hade gjort en runda runt tomten inatt och ville ge mig en hint.
Vilket som så plockade jag in en rekordstor första skörd i morse på fyra liter, ställde mig och kokade sylt på en gång samt njöt sen av att äta färska jordgubbar till frukost.
 
 
Blev en seg start här i huset för de övriga sjusovarna och jag hann bli lite sur över att det bara hade lämnats framme på diskbänken och inte orkats stoppa in i diskmaskinen under kvällen/natten då jag sov...
 
Nåja, mitt på dagen hamnade vi i vart fall i Åbyn och gjorde klart allt som har med veden att göra för denna säsong. Eventuellt kan det bli att hjälpa pappa att stapla in sin ved om han inte orkar.
Vi åt middag hos pappa som jag och min bror rörde ihop.
Där efter maten så kom jag på att vi skulle ila iväg till stan för att köpa ut lite tillbehör till min Iphone. Sagt och gjort, barnen hängde gärna med, för de vill också att Iphonen ska få billaddare och silikonskydd.
 
När vi kom oss hem till Drängsmark började klockan närma sig sju och barnen ville absolut ta ett kvällsbad hos grannarna, så det fick Jörgen lov att ställa upp på, medans jag rensade ogräs i häcken.
Fick också spontant trevligt besök av förbicyklande goda vänner..(känner att jag ångrar att jag kom på för sent att bjuda in dom..).
 
 
Den gula lastbilen kom också förbi och tippade av vår fina last med ved. Det var en jordkabel som hade gått av någonstans där man kan vika upp hytten..normalt slitage som ägaren sa. Skönt att det inte var något dyrare och något som vi orsakat!
 
Imorgonbitti blir det att morgongympa med att stapla in lite ved.
Kramisar.
 
 

veden nästan hemma

Vi har ju varit till Åbyn idag för att klyva våran ved rakt ner i skäppan på den lånade fina gula lastbilen. Det gick bra, där vid halv fyra var den full och vi avslutade arbetet.
Pappa har också hjälpt till lite, det är bra och välbehövligt för honom, men det är så tråkigt att se att hans ork så fort tar slut.
 
När vi sen kom oss hem och hade backat in lastbilen och skulle starta tippningen på vår gård så ville inte den gula fina lastbilens skäppa röra på sig...
 
  
 
Tycker att Scania lastbilen har en sån rolig pojke som kissar på VOLVO loggan jag.
Våran ved finns nu där lastbilen bor och tidigast i morgon afton kan den lastas av om
 
Kramisar.

sommar och sol

Klarblå himmel, strålande sol och hämta/klyva ved dag i dag.
 
 
Kram.

Bra första semesterdag

Tack Lisa för att du har ställt upp och varit den vuxna i vårt hushåll idag!
 
Jag och maken har då snickrat kontra städat och putsat fönster samt fållat upp och hängt upp gardiner idag. Vi är nog båda ganska nöjda över dagen, men jag gissar att sonen och Maria är mer nöjda över den hjälp på vägen de fått!?
 
De har nu ett fungerande vardagsrum med gardiner och ett kök som håller på att få täcklister och socklar på plats!
 
  
 
 
 
När vi kom hem där efter halv fem så skyndade jag mig att steka köttfärssåsen och koka spagetti till familjen att äta till middag. Själv åt jag makens goda rester, köttfärsbiffar i gräddsås med broccoli till. Jag lovar utan att ljuga, att det var den bästa "spaggetti och köttfärssås" jag ätit på länge!
 
Grannarna är borta och vi får låna deras pool i en vecka så efter maten fick barnen ta sig ett dopp med sin far som sällskap, själv la jag mig i solen på altanen en stund. Fick lite dåligt samvete så jag gick över och knäppte lite badkort på de i skuggland, innan jag snabbt skyndade mig tillbaka till solen! ;)
 
  
 
 
Kramisar.
 

Städa

Idag, min riktigt officiellt första semesterdag, ska jag städa.
Rolig städning, hos Mikael, sådan där efter bygg städning där resultatet verkligen syns.
 
Lisa ska vara hemma och passa de små.
 
Kram.
 
 
 
 

Semester

Äntligen har jag också fått gå på sommarsemester! Fast egentligen var nedräkningen till semester mer spännande än att faktiskt ha semester!
Jag har nog inte riktigt förstått att jag inte ska vara på jobbet imorgonbitti!?
 
Nåja, vad har då hänt sedan mitt senaste inlägg?
Jo, jag jobbade till strax före tre i lördags, sen köpte jag med mig två fina buketter med mixade rosor och åkte upp till Sjungande för att fira faster Elaines födelsedag.
Farmor Britt hade dukat upp god sallad och plockmatstillbehör till salladen, sån´t som passade min LCHF-diet, hon är ju bara så go och omtänksam min svärmor.
 
Efter firandet så åkte vi en snabbis förbi Mikael och Maria, där Jörgen varit med barnen under tiden jag jobbat, för att jag också skulle få bilda mig en uppfattning om jobbläget.
 
Pontus har sovit över hos Johan, hans kompis i stan, sen har Johan sovit över hos oss i två nätter.. Det är så roligt och lättsamt att se hur de leker och fungerar tillsammans och idag skulle även Emma få vara med och leka med dom hemma hos Johan, medans jag och Jörgen byggde och städade.
Blev bara en kort stund eftersom Pontus gjorde illa sig på lekplatsen och blev mamma/pappa sugen och  jag åkte och hämtade dem till Mikaels lägenhet.
 
Barnen såg på film och jag torkade fönster och sydde gardiner medans grabbarna åkte iväg och kapade bräder...
Efter gemensam middag som jag hade handlat då Lisa slutade att jobba, åkte vi hem.
Vi var hemma här efter sju och jag gjorde en trädgårdsvandring med kameran och ogräskrattan och insåg att, ja jag har semester nu!
 
 
Kramisar
 

snart så

Nu har jag bara en dag kvar att jobba innan det är min tur att få ledigt, fast ledigt som i ledigt och göra ingenting vet jag inte om det blir!?
Städa behövs och ved ska klyvas och fraktas hem och staplas, ogräs som ska ryckas bort....ja ni vet ni som har familj, vad jag menar...jobb finns alltid! Fast rensa ogräs är ju inte jobb, det är avkoppling och terapi!
 
  
 
Kram.
 

två dagar

När jag väntade på att Lisa skulle sluta jobba idag, passade jag på att shoppa lite. Jag hittade tre jättefina toppar som kommer att bli stora favoriter under semestern.
 
  
 
Nu har jag alvarlig semester abstinens! Jag längtar verkligen efter fyra veckors semester, endast två arbetsdagar kvar nu.
 
Kramisar.
 

Mörka moln


Pappa

Vi har varit duktiga idag och kapat all veden som sen ska klyvas och skjutsas på lastbil hem till oss. Men klyvning och hemtransport blir först nästa vecka någongång.
 
 
Jörgen tycker att det ser lite ut och jag tycker att det verkar vara mycket ved. Vi får se sen då det ligger i lastbilens skeppa.
 
Pappa såg ut att må riktigt bra idag och vi stannade kvar och lagade middag av det vi hade tagit med oss. Sällskap är ju bra för aptiten sägs det.
Jag kan inte låta bli att fundera på om det är cancern eller medicinerna och dess biverkningar som till sist ska besegra över pappas kropp!?
 
Kram.

överaskning

Tidigt i våras gjorde jag och maken en liten "luftplanering" över våra projekt i sommar. Ett projekt var att göra om och göra ett trädgårdsland. Idag har vi bara åkerbär och jordgubbar, men jag vill ha hallon och lite potatis och morötter samt några ärtskidor.
 
Men jag må säga att det var tur att vi inte rev jordgubbslandet, för det verkar vara ett bra jordgubbsår i år, dessutom upptäckte jag ett flertal röda gubbar.
 
  
 
Emma blev flätad i håret och satte dit en tiara, så lite extra prinsessig blev hon..
 
 
Kramisar
 

Nedräkning

Nu har jag börjat min nedräkning till semester, ledig imorgon sen bara tre arbetsdagar kvar. ;)
Ska börja med att hjälpa sonen att få klart sin renovering, sen har "våran" ved fått komma ner från skogen och den bör klyvas och kapas innan vi åker på semester.
Kanske hinner vi också hjälpa pappsen med lite målning, bl.a. vindskivsbrädorna är omålade sedan han fick nytt tak.
 
 
Kram.

GRATTIS!

Hipp, hipp, hurra! Idag är det svärmors födelsedag, Grattis till dig Britt!
 
 
Kram.
 
 
 

Den röda tråden är kusinträff

En ganska fulladdad helg är strax till ända för mig och sista arbetsveckan innan semester ska påbörjas i morgon.
 
Lördag var vi först på en släktträff på pappas sida, med stamfadern Jonas Lundholm.
Jonas var gift två gånger eftersom första hustrun dog i barnsäng efter fem barn. Med andra hustrun blev det fyra barn.
Pappa hörde till de barn som kom till i det första giftet.
 
  
 
    
Alla kusiner samlade....
 
Pappas syskon...
 
När vi sen kom hem efter den här släktträffen åkte vi vidare på 50-årskalas.
 
 
Idag söndag har vi också varit på kusinträff, den här gången tillsammans med mina kusiner. En mycket trevlig dag med roliga lekar och gissningstävling. Dagen avslutades som vanligt med att kora årets bocciamästare.
 
 
Kramisar.

Fredag

Sommarens varmaste dag.
Jag har jobbat och vi fick fyra nya fläktar till kassan efter ett samtal med chefen. Jag hade tänkt skicka ut en kurir på måndag om vi fick hans godkännande, men han gick iväg själv på en gång och fixade. :)
 
När jag kom hem var min pappa här för att äta middag med oss och även Maria kom förbi.
 
Barnen badar i spridaren. 
  
 
 
Efter god middag blev det lite sämre väder och en åskskur....
 
Regnet öste bara ner....
 
God natt kramen.
 
 

morgonpromenad

Nu minns jag varför jag slutade med promenader.
Jag har gått några morgonpromenader på sistone, men det har börjat göra jätteont under foten och ena höften, så idag blev jag tvungen att hoppa över den.
 
Igår efter min arbetsdag grillade vi här hemma tillsammans med svärfars, gott var det.
 
Tredje dagen med sol i sikte är på ingående, men ingen större värme. Dagens morgontemperatur så här den sjätte juli var nio grader.
 
  
 
Hoppas ni får en härlig semesterdag, ni som redan gått på semester, själv ska jag göra mig iordning för en arbetsdag nu.
 
Kramisar.

what to do?

Det kliar lite här och lite där efter en heldag i solen. Men det som stör mig mest är att jag blir så brun på de fåtal pigmentytor som är kvar i ansiktet, trots 50 i solskyddsfaktor.
Det är inte roligt någonstans med dessa pigmentbortfalls fläckar. :(
 
  
 
Jag ser smutsig ut där jag har pigment. Men vad kan man göra? Det är nog bara att gilla läget...finns trots allt värre saker att vara orolig över.
 
Kram.

semesterdag

Vilken passande dag att vara ledig på! Strålande sol och lagom temperatur, så jag tog liksom en semesterdag.
Satt i solstolen före lunch och läste ut min bok och hela eftermiddagen satt jag hos grannarna och tittade på då barnen plaskade i deras pool.
 
I trädgården blommar nu den vita rosenbusken.
 
 
Kramisen.

känslor

Om man har tänkt såra en annan människa så bör det vara genomtänkt!
 
Att såra en annan människa för att man själv är sårad.....är oigenomtänkt.
 
 
Kram

baddag

Själv har jag jobbat, men barnen och maken har varit hos grannen och badat.
Idag har det äntligen varit härligt väder för första semestergänget. Nu börjar även mitt semestersug att kännas av, endast en och en halv vecka kvar inser jag. :)
 
Kram.

Nu jäklar..

YES! I dag kom jag mig äntligen ut på morgonpromenad, tio i fem så lufsade jag iväg. :)
Full arbetsdag på det, sen supergod middag som maken gjort. Detta avrundades med kaffe i solstol och en god bok.
 
Kram.

Mera trädgård

Jag älskar att påta på i min trädgård och gick ut på förmiddagen för att fortsätta kantskärningen och ogräsrensningen i rönnhäcken. Men det är verkligen inte roligt med allt oknytt som flyger runt huvudet på en. Mygg, knott och småflugor..blä.
 
Dessa sötnosar fick också flytta ut till ladan idag.
 
 
   
 
I morgon är det arbetsdag igen och förmodligen mera regn....
 
Kram.

Skellefteå festival

Ja som jag skrev igår var familjen på festivalområdet medans jag jobbade och att jag sen anslöt till dom efter jag jobbat klart.
 
 
När jag kom hade de små redan fått åka och leka på tivolit så vi gick ett varv runt hela området på jakt efter middag och då hittade Emma och Pontus lite rekvisita de ville köpa. Peruk och en mask.
 
   
 
 
Jag, Jörgen och Pontus åt skinklangos till middag, medans Emma valde två varmkorvar. När vi stod därute i snålblåsten tog vi beslutet att nu fick det vara nog med kalla fingrar och smet upp till mitt jobbs personalrum. Varmt och gott.
 
När jag kom till jobbet igår morse, så möttes jag av en skadegörelse som skett under natten...
 
Någon hade krossat rutan och slängt in en tomflaska eller krossat rutan med en ölflaska.
 
Kramisar.
 
 

RSS 2.0