Familjemys

För någon dag sedan sände jag iväg ett SMS till Mikael och Maria om att nu måste vi ses snart och det resulterade till att de kom på middag ikväll. Härligt, alvarligt, högt, lågt och alldeles underbart, blev resultatet i snacket. Gillar och respekterar deras resa i livet, tänk att de har köpt hus och ska vidare i sitt liv! Stort och härligt.
 
 
Lisa kom också hem och åt middag med oss. Gillar att vi blir många runt bordet igen..
 
Imorgon ska vi på kalas hos Lisa, hon fyllde ju 21 i fredags. Gillar hennes önskan att få umgås och bjuda in till fika i hennes nya hem, gillar hennes försök och önskan att få ses och återgälda den omtanke hon fått...
Hon har bjudit in alla sina mor och farföräldrar, de är ju många i hennes värld...
Vi kallar dem ju gärna extra/plast/låtsas osv...
 
Jag har ju haft en knepig uppväxt stundvis, men mina barn har ju då genom mig också fått en knepig uppväxt...att jag dessutom skilde mig ger ju dom ett handikapp i uppväxtmiljö...tänker jag...men det har ju blivit rätt bra ändå.
 
Kram.
 

Amatörfotograf

Jag fick en mysig start på den här fredagen. Gick nämligen till skolan och lyssnade på sång och adventstal. Barnen gick in i gympan med tända värmeljuslyktor som de sen ställde ner på ett bord. Mysigt!
 
När jag gick därifrån kämpade solen sig upp i horisonten och med all rimfrost som är på träden blev det så otroligt vackert ute. Det är så svårt at fånga känslan på ett foto och jag önskar sådana här gånger att jag var en bättre fotograf, eller hade en bättre kamera än telefonens.
 
 
 
 
 
Kram.
 

Tystnadsplikt

Så, nu är det klart! Jag har skrivit avtal med kommunen och är nu kontrakterad som jourhemsförälder. Detta medför bland annat att jag har tystnadsplikt och vill här tydligöra att frågor som, "varför är Pelle hos er?" , kommer jag inte att besvara!  Men det känns så bra att vara icke arbetssökande från och med nu...
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Fullt upp

Idag har jag haft lite mer än vanligt att göra. Redan klockan 8.15 skulle jag och Pontus befinna oss på barnmottagningen för att göra en spirometri och kolla om det är astma som orsakar hans hosta.
Detta medförde att Emma fick lov att klara sig själv tjugo minuter på morgonen och vara den som släckte och låste dörren.
 
 
Pontus fick inte med sig sin ryggsäck till stan, så då jag skulle skjutsa honom till Byske och skolan blev det en sväng förbi hemma först och då stod TV på, men dörren och lamporna var släckta. Heja Emma! :)
 
Efter jag droppat Pontus på skolan strax efter halv tio, sa jag hej till pappa. Ljusen var utbrunna men jag hade inga nya att sätta dit, men det var ändå fint att åka dit och säga hej. Älskar dig pappa och känner stor respekt för hur du hanterade livet och dess sidor.
 
 
Jag åkte ned till stan igen efter mitt samtal med pappa för vissa renoveringsinköp och beställningar.
Hade också en tanke på att hitta någon belysning och blomster till bron, något som ska få gästerna att känna sig hälsade välkomna.
Hittade en gran med inbyggd ledbelysning och gulliga små julkulor att klä den med och blev så nöjd över slutresultatet.
 
     
 
Hoppas att den välkomnar er lika mycket som jag känner att den borde...jag gillar den i vart fall.
 
När jag återvände hem mitt på dagen så plockade jag undan, tände en brasa, startade en tvätt, bäddade sängar och satte igång med projekt köttfärs!
Har fått tag i ett parti med billig köttfärs och packade och frös in det mesta igår kväll, sparade dock drygt tre kilo som jag i dag har gjort middag, köttfärslimpa och julköttbullar utav.
 
 
Jag fixar det, jag känner att det funkar, men då efter maten, då läxor ska göras och de sista köttbullarna ska trillas och man har varit flexibel och duktig hela dagen och nästan hela kvällen och då barnen ska läggas och de trilskas och vill inte....då vill man vara två vuxna, då är det inte så kul längre...men jag fixar det ju....men det är då tålamodet tryter!
 
Jag är trots allt stolt och nöjd över min dag och känner att det kommer att funka med en till behövande också...jag kommer att räcka till... det känns tryggt och skönt!
 
Kram.
 
 

Fylld dag

Jag fick lite sovmorgon i morse och klev upp efter det barnen gått iväg till skolan. Jag är så trött nu, gissar att det gråmulna vädret påverkar, vill verkligen ha snö nu!
Det är inte kul att halka runt och bli plaskvåt om fötterna när jag och gåvän promenerar i skogen. (Fast lite kul är det att plaska..;)
 
Jag fortsätter att sortera och hitta nya bra förvaringsplatser till de grejer som dykt upp här hemma då vi flyttat om.
Satte upp tavlorna med motiv från Skellefteå förr, igen i trappen. Tänk det var åtta år sedan vi tog ner dom då vi tapetserade...
 
 
Stekte plättar till middag på Emmas begäran.
 
 
Har också hjälpt Emma att städa ur vår klädkammare som hon och en kompis lekt i olovandes för sjuttioelfte gången.
Nu får alla extrakuddar och extratäcken plats där. Tidigare hade vi dom i dagbädden i gästrummet, men vill inte ha dem ute i ladan där dagbädden nu står.
 
Tvättat, vikt undan tvätt och varit läxhjälp har också fyllt min dag, så sysslolös har jag inte varit.
 
Kram.
 
 
 

Nu är rummet helt klart

 
 
 
 
Kram.

Fixardag

I morse när familjen åkt till jobb och skola slöade jag en stund innan jag också drog iväg hemifrån.
 
Först åkte jag och levererade Lisas stolar och lite annat småplock till henne innan jag började min shopping.
Skrivbord, sängkläder, klädgaljar och mat stod på min handlingslista.
 
När jag kom hem har jag jobbat med att pyssla och fixa i jourrummet. Satt upp en klädstång i garderoben.
 
 
Så nu finns det en fungerande tom garderob som väntar på påfyllning....
 
 
Innan jag tog mig an att skruva ihop skrivbordet, bäddade jag sängen med de nyinköpta kuddarna och täcket, sen gick resten av dagen åt till att läsa instruktionerna...
 
 
 
Nu väntar bara rummet på Jörgens IKEA inköp, en hylla och ett sängöverkast, så är det sen klart för sin uppgift.
 
Kram.
 
 
 

Härlig helg

Vi pysslar på här hemma med vår rundflyttning av saker, rensar och röjer, funderar och planerar. Vi vill att det ska bli så bra och så funktionellt som möjligt för våra nya inneboende.
 
Imorgon ska Jörgen jobba i Happaranda och då smita in på IKEA och fixa lite saker, medans jag ska åka ner till stan och handla på Jysk.
Vi får ju hjälp av kommunen att inreda ett rum som ska anpassas till de barn som ska bo här i vårt jourhem. Kommunen vill att det ska finnas en säng, en garderob, hylla/skåp och ett skrivbord.
 
 
Annars emellanåt har vi myst med god mat, bra TV och familjemys. Pontus sovit borta och Emma haft övernattande kompis här.
 
 
Jag har också äntligen målat de sista tre stolarna till Lisa klart.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Bubblar

Jag känner en bubblande glädje inombords, en styrka, en vilja att också dela med mig av den glädjen....men till vem... dyker upp?
 
Det här stora steget jag tar och det här stora ansvaret det medför och glädjen jag känner skulle jag så gärna vilja dela....jag, Annica, skulle så gärna vilja basunera ut min glädje över att jag tilldelats det här förtroendet att få hjälpa....så enormt stort är det för mig!! Att faktiskt jag, Annica, har klarat alla tester och blivit godkänd att få vara på riktigt ett stöd till behövande barn, att jag på riktigt får agera utifrån det jag känner att jag kan!
 
Jörgen och barnen är med på tåget och känner lika mycket glädje och förväntan! Men till alla utanför den innersta kretsen...vem kan ens försöka  förstå mina känslor och min revansch mot de orättvisor livet gav mig för mindre än ett år sedan...
 
Jag tvivlar inte på hur mycket jag kan och kan ge, men jag vet att en del tvivlar..
Jag känner också en viss, TJI FICK DU!! känsla till livets orättvisor...
 
Tack alla som har stöttat mig och sett min förmåga och styrka igenom mina kluriga texter och svårtydbara blogginlägg jag skrivit genom åren....genuint tack! Tack för att ni har funnits, ringt och stöttat!!
 
 
Den här fina Mirandabilden gillar jag... inte ett frieri tänker jag....en selfi helt enkelt ..är det jag tänker på i första hand...
 
Men varför sitter jag och skriver så djupt en fredagskväll efter Idol?..
Jo, därför att idag har jag varit på en föreläsning och fått träffa på den verklighet som strax blir min/vår. 
Till veckan skriver jag/vi, min familj kontrakt med kommunen om att jag ska bli en jourförälder och vi ska bli ett jourhem! 
Just nu inser jag att mitt liv kommer att bli så mycket mer betydelsefullt än att kliva på någon karriärsstege och tjäna mycket pengar eller vinna prestigepoäng!?
 
Att få ge och hjälpa är min glädje!
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Full rulle

Plocka, bädda, tvätta och sen ut på en härlig promenad på drygt sex kilometer.
 
 
Sen hem och duscha innan jag begav mig ner till stan på lite ärenden.
 
Till middag blev det stekta kottletter och sen resten av kvällen har vi sorterat och flyttat runt det sista för att sen kunna göra någorlunda helgfint här hemma.
 
Kram.
 

Kedjereaktion

Oordning och lätt kaos här hemma, men det kommer att bli så bra till slut.
Varför? Jo därför att vi håller på att frigöra ett rum till vårt blivande jourhemsbarn.
 
Jag började den här dagen med att röja upp och tömma ur skåpet där vi har alltmöjligt pyssel, ritrejer och alla mina ljus och där hittade jag en jättefin teckning som Pontus gjort i skolan.
Ramade in den och satte upp den i hans rum.
 
 
När Emma kom hem från skolan åkte vi direkt till Byske för en trippelklippning. Pontus satt redan i frisörstolen när jag och Emma kom dit för han hade gått direkt från skolan till Åsa.
Vi blev supernöjda alla tre över uppfräschningen av vårt hår.
 
 
 
Jörgen kom norrifrån och tog med sig barnen hem och åt middag medans Åsa klippte mig.
 
Sen har vi burit möbler och flyttat om här hemma resten av kvällen och gjort ladan till vårt nya gästrum.
Mycket är kvar, men nu är alla möbler på rätt plats i vart fall.
 
 
 
 
Jag har också haft ett långt samtal om kommande möten och rutiner och träffar med min kontakt på kommunen.
 
Kram.
 
 
 

Lisa

Jag har varit en sväng ner till stan och hjälpt Lisa lite till, bl.a satt upp ett par köksgardiner.
 
 
Sen åkte vi och shoppade lite smågrejer och en Micro. Jag hittade dessa sötnosar...
 
 
Kram.
 
 
 

Snart tant på riktigt

Hmm, känt mig lite konstig och låg ett tag, utan att egentligen ha haft någon anledning, tror jag vet vad det beror på nu.
Jag har definitivt klivit in i klimakteriet och är på väg att bli tant på riktigt!!
 
För ett tag sedan var jag i en period med vallningar som jag upplevde det, men de besvären har upphört. Just nu befinner jag mig i obalans med blödningarna och därför blir humöret också i obalans.
Jag har haft ganska tydliga symtom innan med, ömma bröst, gråtmild dag och en arg dag innan blödning, men nu är det huller om buller med allt det och inget som stämmer.
 
Nåja det hör ju liksom till livet och det är bara att hänga med. :)
 
Fick idag ett telefonsamtal där det meddelades att socialutredningen om vår familj nu är klar och jag fick lyssna på och godkänna den per telefon. Blir alldeles varm i hjärtat när jag lyssnade till det referenserna sagt.
Nu ska utredningen skickas till socialstyrelsen för ett godkännande och sen när svar har kommit därifrån så är det bara att köra igång och jobba hårt som jourhemsförälder här framöver.
 
 
Kram.

Flytthjälp

Vi har kört det sista av Lisas grejer ner till stan idag och skruvat upp gardinstänger och lampor, diskat och fyllt köksskåpen med glas, muggar och kastruller.
 
När vi lix hade släp gjorde vi en paus med fixandet i Lisas lägenhet och åkte iväg för lite egna inköp inför kommande projekt i vårt hus.
 
Middag blev hämtmat.
 
 
Kram.
 

Härlig oplanerad helg, men alla nöjda!?

För att syfta till rubriken tänker jag, ja alla är nöjda! Vi har haft en ganska spontan och egentligen också en oplanerad helg.
I torsdags blev det klart att vi skulle ha middagsgäster på fredagskvällen och sen på fredagen kom jag på att vi skulle följa Emma på musikcafe via Musikskolan och hastigt och lustigt bjöd jag in farmor att följa med...sen bestämde barnen att de ville bada med sina kompisar i stan och helt plötsligt har man ett schema som är ganska tajt och tider man måste passa, and I like i´t!
 
Måsten gör livet!!
 
Till gästerna improviserade jag ihop en helt underbart god meny...fläskytterfilérulle med min goda ädelostsås och potatisbakelse. Jag gissar att maken hade en lagom stressig fredag där både jobb ingick, samt handling till middagsmaten och att hinna hem i tid tills jag behövde ingredienserna.
Jag ryckte upp mig här hemma och tog tag i tvätt och städning och hade det därigenom fullt upp..
 
 
Mums sa alla...även jag som var kvällens kock och inte brukar gilla min egen mat. Less mig själv som kock, helt enkelt!
 
Jag tror att gästerna som gick hem efter midnatt i nysnön, var lika glada och nöjda som vi som vinkade hejdå!
 
 
Idag lördag blev det då Musikcafé på Nordanå med Emma, men därföre släppte vi av Pontus på Edda för bad. Men innan dess stressade vi om att inhandla ett par nya badbyxor till Pontus för de andra var glömda på bussen i fredags....
 
När sen barnen badade städade jag och Jörgen upp i Lisas lägenhet efter målaren och tapetseraren och imorgon ska vi fortsätta med att hjälpa Lisa att flytta och dona...
 
      
 
För att sen förenkla vardagen efter upphämtningen av barn vid Edda, blev det pizzamiddag på Tre Kronor.
 
 
 
Kram.
 
 
 
 

Flytt

Lisa är på väg att flytta till eget boende igen och jag och Jörgen hjälper henne så gott vi kan.
 
Idag har jag och Lisa shoppat lite småsaker till köket, gardiner och sängar på Jysk. By the way träffade vi också en go före detta arbetskamrat där på Jysk. ;)
 
Efter middagsmaten bytte Lisa hjälpreda och hon åkte ner till stan med Jörgen för inköp av TV och dammsugare, samt upphämtning av sängen.
Jag hjälpte Pontus skriva en bokrecension och tog en härlig promenad med min gåvän.
 
Kram.
 

Hur tänker vi

Jag tror att vi alla tänker på ungefär samma sätt, men hur vi tolkar det vi tänker och vad vi väljer att fokusera på är så olika...plussa också på att det vi skiljer oss åt på, är graden av att förstå den andre och känslan av empati, tänker jag i vart fall...
Men jag tror att vi alla kommer långt om vi kan ändå pyttelite sätta oss in i den andras känsla...!?
 
Hur som så gillar jag inte en baby som gråter, eller ett barn som skriker ut sin förtvivlan att inte vara förstådd, eller tonåringen som måste hävda sig i en grupp och måste göra saker som att misshandla eller stjäla för att känna sig sedd...eller ännu värre är då man ser hur det vuxna barnet fortsätter agera på grund av sin barndom..
 
Tycker att den gruppbildningen som finns och den hotbild som känns så stark mot personal och kunder på min förra arbetsplats är så hemsk och jag kan bara hoppas att en lösning kommer snart....
Tänker också att man får inte tänka på kostnader före säkerhet.
 
Min svaghet är nog att jag vill alla väl..
 
Kram.
 

Loj dag med barn i fokus

Jag har inte varit så aktiv idag och har därför inte så mycket att skriva och berätta om.
Jag har suttit väldigt mycket vid datorn och läst på om jourhem och socialtjänstlagar och sånt, stort och intressant ämne.
 
 
En promenad blev det också ikväll.
 
Kram
 

Farsdag

Jag och barnen slöade en stund på morgonen innan vi hjälptes åt med att lägga ihop en liten marsipantårta, sen smög vi in och sjöng och väckte pappan i huset.
När vi var i Stockholm så målade dom på varsin mugg på butiken Panduro och det var med inlevelse även Pontus målade sin mugg till sin pappa.
 
 
Den här farsdagen gör mig sorglig påmind om saknaden av min far och även min svärfar. Det fanns ingen mer att fira än barnens far....
Men det har vi ju gjort med tårta och middag och uppassning.
 
 
Jag tror att husets far blev nöjd!?
 
 
 
Kram.
 
 

Fullt upp med roligt

Det har börjat sjunka in i mitt hjärta vad våran familj är på väg in i för ny utmaning och vad det kommer att kräva utav mig. Att det känns utmanande och spännande tycker jag givetvis, men inget som jag ändå vill backa ur.
 
I går blev det hastigt bestämt att vi skulle ha middagsgäster och jag åkte ner till stan för lite shopping inför det besöket och allt mynnade ut i en trevlig kväll i goda vänners sällskap. Man borde kanske vara så spontan lite oftare!?
 
Idag tog jag en rejäl sovmorgon och klev faktiskt inte upp ur sängen, hör och häpna, förrän efter elva..;)
 
På programmet idag stod det BIO, middag hos svärmor och ett besök hos svärfar i minneslunden vid Landsförsamlingens kyrka.
 
Vi åkte ner till stan efter halv ett och vårt första uppdrag blev att låna ut en bilbarnstol och sen besökte vi bilaffärerna för att ta reda på lite fakta innan Jörgen ska bestämma vilken bil han ska köra i jobbet framöver.
Efter det hämtade vi upp biobiljetterna och fikade på Waynes, innan det blev lite inköp av innegympaskor till Pontus.
Bion vi såg var LasseMajas Detektivbyrå och Skuggor över Valleby. Helt klart en sevärd film, men jag personligen tyckte den var för enkel och med de dubbade rösterna i efterhand blev det ännu mer så.
 
Direkt efter Bion åt vi middag hos farmor och efterrätt, så proppmätta efter det besökte vi farfars begravningsplats i minneslunden.
 
Askan efter farfar finns någonstans i minneslunden och man kan tända ljus i lyktor som redan finns där eller tända värmeljus i en jätte lyckta eller kanske man ska kalla det skåp..
 
Alla som vilar i minneslunden har sitt namn ingraverat på fina mässingskyltar.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Yes!

Vilken bra dag jag har haft! Skrotat runt här hemma med de vardagliga sysslorna + renbäddning av några sängar. På eftermiddagen förberedde jag middagen till barnen för att sen lämna över ansvaret på Lisa.
Själv drog jag iväg till en väninna för att umgås och prata bort några timmar.
 
Jag stannade i Kåge och fixade en present till väninnan och då ringde vår kontakt på kommunen och meddelade mig goda besked. Vi ska bli kontrakterade som jourfamilj från och med december månad och jag känner mig så glad, taggad och förväntansfull. Spännande och utmanade känns det också.
Jag ser framemot uppgiften och längtar.
 
Kram.

Trött

Jag har inte sovit gott natten som var, kom mig i säng lite för sent och mitt somna in tåg hade passerat...blev därför en "slöaisoffanmorgon" i dag och jag lyckades också somna en liten timme.
 
På eftermiddagen åkte jag till Byske och hämtade Pontus på skolan för att sen åka vidare ner till stan och ett besök på Barnmottagningen angående hans hosta.
Kände direkt fullt förtroende för doktorn och hon ville att vi skulle fortsätta utreda hans hosta, men också följa hans viktkurva som har böjt av neråt igen.
Doktorn kommer att kalla Pontus igen för att göra en Spiriometri eller vad det nu heter, men ett astmatest är det av något slag. Sen tyckte hon också att det är inte okej med den här långvariga hostan och den bör givetvis följas upp.
Vi skulle ge Pontus hostmedicinen Mollipect om han har det jobbigt vid sänggående och dessutom ska han ta sin allergimedicin (Loratadin) varje dag fram till nästa besök....
 
Annars, eller övrig tid så går jag här hemma och dräller runt och njuter av mina husdjur utanför köksfönstret.
 
 
Inte så många fåglar på bilden men strax innan satt det en fågel på varje pinne, typ minst tio stycken.
 
Kram.
 
 
 

Hemma

Vi har haft en helt underbar vecka nere hos Johanna, Erik och Elton med massor av kvalitetstid. Det är så skönt att få umgås så kravlöst och avslappnat. Kramas, samtala och avlasta varandra.
 
Johanna är en riktig pysselmänniska + att det var ju halloween så vi hjälptes åt att skära ut några fina pumpa ansikten.
 
 
 
Fast jag gillade lördagsmyset som Johanna fixade till oss bäst! Tre i en kan man säga... pyssel, omtanke och mat. :)
 
 
Det var med vemod vi lämnade den här fina familjen och begav oss hemåt igår.
 
 
Hemresan gick bra, barnen lekte med telefonerna och jag lyssnade på ljudbok. Vi stannade på IKEA i Sundsvall och åt en sen lunch och middag åt vi på MAX i Umeå.
När vi sen kom hem strax före nio, så packade vi alla upp våra väskor och ställde bort dom, startade en tvättmaskin och eldade och snabbt blev det kväll och dags att göra nattinatti.
 
Trots sen kväll igår så klev barnen upp utan knot nu på morgonen och när de gick till skolan åkte jag och Jörgen på ett möte och jag kan med glädje nu meddela att vi är godkända att få bli familjehemsföräldrar.
Det som nu återstår är bara lite sammanställningar och pappersjobb så får vi sen veta i vilken form vi ska få agera.
 
En härlig promenad i skogen tillsammans med Kicki har jag också hunnit med idag och nu blir det lite jobb i tvättstugan som får gälla resten av dagen.
 
Kram.
 
 
 

Utflykt

Idag har vi besökt Junibacken ute på Djurgården. 
Vi åt god lunch och åkte det underbara sagotåget, såg teater och lekte lite.

Kram


RSS 2.0