kvällshimmelen är...Åt ena hållet...och åt det andra hållet....God natt!


Liten blir stor.

Jag och en arbetskompis sa just idag.... -Huvaligen vad dom växer de små liven..... själv blir man inte en dag äldre.... tycker man!? Och det känns faktiskt så sant det påståendet!!

Idag har då lillhjärtat Johanna skrivet under ett köpekontrakt tillsammans med sin sambo Erik. Två rummare i Solna för den nätta summan av 1 600 000 kronor!! Vilka hutlösa priser det är i Stockholm kan jag tycka men de tycker det var ett fynd. Lycka till säger jag och gläds med dom.

Här är en eller två bilder på detta renoverinsobjekt..

Kramisar.


måndag

Fullt upp som vanligt på jobbet - det är ju som roligast då! Har sen suttit i telefon med en tekninker hur länge som helst - dock mindre kul!

Väl hemma så hämtade Lisa småttingarna på fritids och jag ställde mig och stekte plättar. Tog sen en tupplur i soffan men blev väckt av telefonen och det gör ingenting.....men jag är så less på att känna mig så trött och slut!

Jag tror mig veta vad jag behöver......Promenader och frisk luft! Men soffan är ju skönare! Måste skärpa mig...fast ska bli helt frisk först!

Kramisar

söndag

Har haft en soft dag idag. Myst och läst bok sen åkte vi och köpte pizza och åt dem tillsammans med farmor Britt och farfar Hans och faster Elaine...blev mättare än mättast!!

Nu ska arbetskläderna strykas och sen blir det väl att inta horisontellt läge igen....

Kramisar

Björnen.

Den stolta skytten var vår gode vän Erik Andersson. Och det tackar vi för så är det en mindre som kan skrämmas när man är ute och promenerar i skogen! Fast håller nog med maken att det är synd att skjuta björnen för de ser ju så snälla ut när de lufsar omkring....(Har knyckt bilderna av Maria Lundgren från facebook.)

Först....

Älskar man den förstfödda mest??

Näe....  men riktigt lika mycket!!


oro kanske är befogad??

Men en björn är skjuten på Drängsmarkskläppen idag!!
¨Scary....

angående valet....Jag ska göra det lite lättare för er. Röstar ni blått så röstar ni på att de rika får det bättre och de svaga i samhället får det sämre. Röstar ni rött så får Mona fyra år på sig att visa hur man gör när man styr vårat land. Blir det Mona eller Fredrik, vem som helst av dem så blir det inte den stadsminister jag vill ha. Jag ska rösta rött, men inte på Mona.

Är verkligen för ett samhälle där vi hjälps åt och inte som i USA där patienter inte tas emot på akuten för att dom inte har en försäkring!?


Jag måste också få säga att jag knyckte iden och bilderna från denna underbara bloggare: http:/tvminnen.blogg.se

By the way....

Bild på cykeln....


lugn lördag

Har lyckats jobba hela dagen i dag och febern börjar ge med sig! Det var lite arbete som låg efter för mig tack vare de två halvdagarna....men nu är allt fixat. Så med gott samvete blir det en lugn och lat hemmamyskväll i kväll....lite tv och lite kortspel och lite vin och sådär.

Ha det så gott och kramisar.

trädgården.

Ja riktigt som man hade tänkt sig blev det inte....på något sätt försvann orken och lusten att gräva i trädgården. Det blev ju så kallt och ruggigt väder och sommaren tog ju bara slut helt plötsligt!!?

Men man får väl ta nya tag till nästa år, om inte orken skulle återvända innan dess?feber

Är lite febrig och "huttrig"!! Hoppas det inte blir värre, för jag bör vara på jobbet i morgon och på lördag....vi är ju bara två just nu.

Idag hurrar vi för svärfar som har födelsedag!! Hipp, hipp, hurra!

kommer att sakna

Inte nog med att mitt privatliv är lite rörigt just nu så blir det rörigt på jobbet också....!!

Kommer verkligen att sakna att min andra hälft och älskade medarbetare väljer att gå vidare...all lycka till dig Elin!! Och jag känner att de nya efterträdarna kommer att fixa detta också!! Men jag kommer att sakna Elin!! Min älskade högra hand.....Elin står i mitten och hon är speciell....hon till höger är också go´och en bra stand in!!
Gillar givetvis hon till vänster också...kramisar!

Jag tömde mobilen från bilder...

 Här har ni min älskade pappa i slutet av uppehållet...

Det är många som frågar hur det är med pappa nu och så där....

I förhållande till hur det har varit så är det riktigt bra för tillfället, men det är inte roligt med bromsmedicinen han äter....fyra veckor med cytostatika i form av tabletter...två veckor uppehåll....fyra veckor medicin...två veckor uppehåll... Under uppehållet och i slutet av detta mår ju pappa som bäst och kan känna smak och är mindre gul och brännande i skinnet och trött och gud vet vad...för biverkningar med denna bromsmedicin är inte att leka med.....!!

Men inga nya tumörer har dykt upp och sänkan är under kontroll...vad mer FÅR man begära!?? Jo... vi eller åtminstone våran pappa hade ju önskat att älgjaktsstarten var under uppehållet och inte under "kurens" sista vecka då biverkningarna är som störst!! Men livet ska ju tydligen inte vara lätt!?? UPPFÖRSBACKE! Gilla uppförsbacke!!

Kramisar älskade vänner........

Oj!!

Det var värst vad det blev höga tittarsiffror här helt plötsligt!! Men tusen, tusen tack för ert stöd! Jag behövde/behöver nog det...fast en aning generad över denna uppmärksamhet är jag nog.

Men här kommer lite bilder från Evas trädgård och mitt besök där ikväll...

Frodigt och massa växtkraft!! Kolla hur det såg ut på försommaren....

mina underbara barn..Jag är lyckligt lottad!!

känslor i svallning...

Nu är det så att jag har ju denna blogg för att jag gärna vill dela med mig av det som händer i mitt liv! Ibland delar jag med mig för mycket och är lite jobbig kan en del tycka och ibland är jag lite klurig och för hemlighetsfull. Nu tänker jag dela med mig av morgonens besök på kvinnokliniken för er som vill veta, men precis som då jag slutade röka, så vill jag inte ha så mycket frågor om detta sen då vi träffas i det verkliga livet! 

Jo jag fick ju då ett telefonsamtal några dagar efter brevet som berättade om mitt provsvar efter cellprovet. Det var en kvinna som sa att de hade lite svårt att få ledig doktor Oskarsson i september/oktober då de skulle kalla mig och undrade om jag kunde komma redan idag!? Det var i torsdags jag fick detta telefonsamtal.

Jag fick ett nytt brev i förrgår där tiden bekräftades och lite mer information om vad mina cellförändringar innebär. Det var då jag förstod att det inte bara var frågan om ett vanligt omprov utan att jag faktiskt har cellförändringar. Och hur känndes det då?? Självklart skitjobbigt!! Kanske speciellt just nu för mig eftersom nära anhöriga har cancer och cellförändringar blir lätt likställt med cancer i mitt huvud! Så kännslorna svallar!!

Men nu har jag då kommit hem från mitt läkarbesök och fått svar på tusen frågor och genomlidigt en bortbränning av mina cellförändringar fast det var mer psykiskt än fysiskt jobbigt!

Herr Oscarsson kollade först med hjälp av mikroskop att det faktiskt var påverkningar på livmodertappen och det var det ju...så då lades en lokalbedövning och sen brändes/skars det bort ca en och en halv centimeter av tappen.
Prover skickas in för analys till Umeå och det tar ca tre veckor för herr Oscarsson att få svar och sen skickar han mig ett besked. Muntligen berättade då han att jag inte ska vara orolig för nu är ju alla förändringar borta och det brukar i de allra flesta fall räcka så.....

Nu ska jag inte lyfta tungt, bada i tunna eller badkar, inte ha sex och vara observant på mina blödningar i några veckor tills såret är helt läkt! Thats it! Men eftersom kännslorna är lite svajiga så uppskattar jag att vi låtsar som om det regnar när vi träffas och låter frågorna få komma mycket senare......Visst är det okej??

Kollade in lite skor och fann faktiskt ett par som föll mig i smaken.......Ha det gott och kramisar så länge...


orolig

Jag vann en cykel idag! Jippi...eller!? En tävling på jobbet där de tio "duktigast på att handla" i våran butik fick vara med på en utlottning av en cykel, en bag eller en jättePez. Jag vann första pris, en röd Malaco cykel!

Men jag känner mest oro inför morgondagens läkarbesök, så det är svårt att vara glad.

Kramisar.

Fångarna på fortet

Ikväll är det nystart på "Fångarna på fortet"! Me like! Gunde och Agneta är tillbaka, saknar bara att se det på helgen med barnen...Varför en måndagkväll??


Skolstart!!

I morgon är det på riktigt för många... Tror att vi också ska fixa detta "stora" steg utan missöden!! Pontus har somnat och Emma också, och inga hostattacker!!

Kan tycka att jag väljer jobb före... "DEN STORA DAGEN" för min dotter....men "pappsen" och Emma fixar nog detta utan min inblandning!!:))....tror jag i vart fall!!??Kallt.

Hu vad jag fryser! Nyss hemkommen från en fotbollsmatch i Innervik och känner mig verkligen som en isbit. Dessutom förlorade dom igen också! Fast det spelar nog inte någon roll för dessa små lirare!? Sist då vi förlorade med minst 7-2 som resultat så sa en i laget... -Vem vann? ;)

I morgon börjar skolan igen, hoppas bara att Pontus inte blir mer sjuk under kvällen och natten. Vi håller tummarna. Lisa har nämligen varit riktigt sjuk och är fortfarande inte bra. Hon hostar och hostar.....och nu hostar Pontus.
Umeå

Idag har vi äntligen utdelat mammas 65 årspresent! Vi hade tänkt oss Källan och spa och övernattning och njuta det goda livet....

Men detta goda liv tänket inställdes på grund av pappas akuta cancerbesked....

Efter lite omvärderingar och funderingar bestämde vi att mamma borde uppskatta lite "personlig shoppare" ....

Det blev verkligen så!! Älskar att se mammas glädje!!!Kan livet bli bättre!!?????

bilder


:(

Åh vad jag skulle vilja gnälla just nu......skriva massa sanningar!! Men det går inte, så jag säger istället....Men vilken strålande fredagsafton vi har! Ska strax dra till pappsen och se hur duktig bror och make är på att riva tak!? Ha det gott!


tungt....

Tycker inte om sådana här dagar då allt känns så trist och tungt! Har inte förmått mig till så mycket idag....avskyr när det blir så!

Nyss hemkommen från fotboll...Kramisar..

snart ledig igen....

Eller egentligen nu!? Jag har jobbat två dagar av första arbetsveckan efter semestern; Ledig i morgon! Har också tagit ledigt på söndag, pappa ska leja bort ett takbyte på sitt hus och nyttja lite rotavdrag....., så vi ska hjälpa honom att röja bort det gamla slitna taket!!

I morgon är jag ledig och ska börja dagen med ett besök hos min fina "frissa" Åsa! Sen får vi se vad jag hittar på...längtar att gräva i trädgården så vi får se om det eller städningen vinner!!?

bilder

Igår var vi till käre far vi syskon och grillade tillsammans. Mums!

  

Idag har Maria och Mikael varit förbi en stund...

 

slut semester

Det var ett tag sedan man var uppe så här tidigt! Men nu är det slut semester och min första arbetsdag därefter börjar strax....ha en skön dag.


Älskar!!

   

  

Det finns alltid de som har det värre....

Och det är tusen miljoners fler än jag!! Och några av mina närmaste....Tänker alltid på er....fast försöker bara utlämna mig själv..


djupa tankar...

Önskar att jag aldrig hade behövt känna som jag gör och tycka och tänka så djupt som jag gör!!? Fast jag tror att det gör vi allihopa!!  Skillnaden är att jag väljer att "blotta" mina tankar?? Eller??

Jag har alltid i hela mitt liv kännt mig utanför, samtidigt som jag alltid har kännt mig stark och vetat vad som komma skall!? Har kännt mig otillräcklig i sociala sammanhang....men alltid tillräcklig i tron på att jag trots allt kan om jag vill!! Numera känner jag mera otillräcklighet, oduglighet, osäkerhet, oro än jag någonsi..... Tycker mer ofta... inte om mig själv....?

Jag har ju varit med om ganska många riktigt jobbiga händelser den senaste tiden, tycker jag i vart fall! ORO, ORO och mera ORO!!

Hade då önskat mig ett tydligare brev.........eller ett personligt samtal........

Vad yrar hon om nu tänker ni?......

Jo jag kommer till sak nu.....Jag har fått svar på mitt cellprov!!

Som dom skriver så är det oftast inget att oroa sig för...men VEM kan låta bli?!

Du har cellförändringar!!  Jag ringer.... Telefonröst säger att telefontiden är slut, återkom på måndag..??

Tusen frågor dyker upp...oron är olidligt hög....fast innerst inne vet jag att det är nog inte så ovanligt med detta besked och att de flesta som visar sig ha cellförändringar inte har det...eller utvecklar aldrig cancer....

Men fortfarande känns ett sådant här besked FÖR DJÄVLIGT!!"

lördag

Den grå vardagen närmar sig och "brevet med obehagliga sanningar" blir mer verkligt! Fast just nu njuter vi av livet och den näst sista dagen på semestern.

Började dagen med att tokröja köket och rengöra kylen, fortsatte sen ute med att klippa gräset....insåg att det var typ tjugosju grader i luften.. svetten rann!!

Efter barnens lunch blev det bad i Jimmy och Ulrikas pool, men den var alldeles för varm för mig så det blev en kall dusch här hemma för mig istället!! (Men jag tog mig ett dopp i poolen först!)

Kom på att vi borde cykla ner till Ångsågen och fika....det skulle ju vara något slags veteranrally med ett stopp där.....

  


  

Var faktiskt riktigt skönt med lite vinddrag i denna hetta som rådde idag...

Bestämde mig redan igår på förmiddagen att jag skulle avbryta min "fasta" i kväll, njuta av lite grillat och ett glas rött. Och det känns helt underbart gott.Då vi sitter och äter så kommer äntligen "urladdningen"!! Åskan är här...

  


Bilder från i går.

Igår låg jag i solen och funderade hela eftermiddagen, väldigt skönt.

 

Sen var det ju kalas...

  

Min älskade pappa var också med..


fredag

Yippi!! Jo, JAG ÄR DUKTIG!! Lite skryt så här på fredagsmorgon tycker jag att jag kan få dela med mig om....minus fyra och ett halvt kilo sen i lördags.
Visserligen är det jämfört med kvällsvikten på lördagen och morgonvikten idag, men ändå...Jag kan om jag vill!

Idag börjar vi dagen med inskolning på fritids och lunch för Emma, sen drar vi iväg till stan och shoppar paketen till brorsbarn för vi har kalas i kväll. Ska också ta hand om Molly, systers lilla hund medans de är på Nolia.

kramisar


Mormor

Mycke nu............

Men hur som haver har vi varit ned till Gumbodahamn idag och besökt kära mor och Ulf. De bor ju rätt underbart till, nära havet och en strand. Barnen njöt bl.a av ett "plurrbad". ;) och lek på stranden....  

  

Sen måste jag bara få säga......"Man kan om man vill"!! Nästa bild sitter Emma i mitt knä och äter middag och jag dricker bara mitt vatten. Hur duktig är man inte då??Pepp, pepp, pepp.....

Gumbodahamn

Idag ska vi åka till mormor och Ulf och njuta av deras sällskap. Kanske plocka blåbär och titta i trädgård....

Sol.

Sol idag och det känndes som ett tag sedan. Blir nog att besöka min far idag och pyssla på i trädgården och lapa lite sol.


Förskoleklass......

Blev aldrig av något besök på fritids igår utan det gjorde vi idag i stället!!Så här inför skolstarten behöver man ju lite nya kläder och saker, så vi har shoppat också...
Nu ska jag städa upp deras garderober och göra en översyn om ytterligare inköp behövs...

Nu är det dax....

Jag har ju slutat röka som ni vet, har varit helt rökfri i hela 17 veckor. :)) Och det är ju bra!! Men det som är mindre bra är att jag inte har lyckats hålla vikten, inte bra alls. Det är ju ganska vanligt att man går upp några kilon bara på grund av en omställning i vätskenivåerna i kroppen. Men tretton kilo är inte okej!! Som jag har skrivit tidigare så har inte rökbegäret varit något stort problem för mig utan istället den identitetskris jag fick.

Cigaretterna har ju alltid funnits där för mig, både i glädje och sorg och  som "uppåttjack" och "nedåttjack"! Det blev så svårt för mig att genomgå denna skiljsmässa från min bästa vän, att lära sig nya rutiner och nya vanor. Jag har inte haft mer godisbegär eller så.....men jag har haft otroligt svårt för att avsluta mina måltider.....

Hur som haver, så vill jag inte dö i fetma istället för lungcancer......Nu känner jag att det är dax att en gång för alla begrava cigaretterna och ta kontroll över min kropp igen! Jag vill inte längre vara i denna feta kropp - dax att skapa en ny identitet! Sund och hälsosam vill jag bli.....men känner att jag behöver ett rejält viktras först så nu blir det påsdiet!! En snabb viktnedgång först sen sund och nyttig mat enligt tallriksmodellen eller GI-metoden ska bli min melodi.

Pepp, pepp, pepp........


måndag

Kommer att bli mer "pyssel och stök" här hemma idag också. Sen ska vi också försöka hinna med ett besök på fritids för lite inskolning. Emma har ju slutat att vara dagisbarn nu. Men vi kommer nog att sakna den underbara personalen på Hedens förskola - inget/ingen kan vara bättre! :)


stökat på

Idag har vi tvättat,klippt gräset, städat och stökat på..Gjorde också två racerbesök och en handling. Mikael och Maria och farmor och farfar fick besök av oss.

Hittade också dessa godingar...


Hemma igen...

Borta bra men hemma bäst! Det gäller nog denna gången också, fast vi har haft en helt otroligt bra semestervecka söderut....!! Medans jag varit borta har jag aldrig längtat hem och att få vara med och uppleva barnens otroliga glädje över en massa saker på denna resa har varit underbart!! Men det är också otroligt skönt att äntligen vara hemma!!

Hemresan var verkligen inte någon höjdarresa...rena fasan och typ  en förälders värsta mardröm!! En åksjuk sexåring som retas hela tiden med den gnälliga åttaåringen som bara måste få sista ordet...........

"Ska vi inte stanna snart?" "Hallå du sa faktiskt..??" "Hungrig nu!!" "Vill ni att jag ska svälta ihjäl eller??" eller tjugo minuter med en gråtröst som säger "vill träffa farmor nu"!! Blev faktiskt riktigt många onödiga stopp på grund av slutkörda små änglar.....eller borde jag säga små "djävlar"!!?

Nog om detta...trädgården har frodats medan jag var borta gräsmattan också, så i morgon bör gräset klippas;)

  

Här lämnar vi hotellet och den supercola Ferrarin.....

  

  

Saknar denna underbara tjej som lämnade av oss igår vid Scandic...


Sista dagen tog också slut...

Idag tog vi oss ut till Djurgården igen, fast med buss istället för båt. Men vi startade "hemifrån" med tåg precis som i går för att sedan byta till tunnelbanan. Efter tunnelbanan blev det buss ut till Junibacken! Vilket underbart ställe!! Astrid Lindgrens absolut sista verk eller text blev just den sagan hon berättar då man åker sagotåget. Vilken upplevelse!! Man åker i en slags linbana runt bland miniuppbygda områden ur Astrids alla sagor/böcker....med hennes underbara röst som berättar för oss.

  

   Här i denna vagn startar vi vår sagoresa..........:-))

Efter sagotåget lekte vi i Villa Villekulla och Lennart Hellsings rum...

  

   

  

Vi intog också lunch hos Astrid, pannkakor till barnen lax till mammsen och potatis och purjolökssoppa till maken...

  

Sen tog vi farväl av Astrid Lindgrens Värld och Astrid...Vasamuseet blev vårt nästa stopp. 
  

  

  Skansen efter regalskeppet.....

  

"Stockholm i mitt hjärta"........sådärja, allsången fixad!! Skansenakvariet blev vårt sista utflyktsmål för dagen, där vi gick runt och tittade på spindlar, ormar, krokodiler, apor mm. Roligast var nog att sitta ner en stund och studera babianerna. Besöket avslutade vi med att "klappa djuren", eller jag och Emma strök på ormen...

  

 Efter Skansen åkte vi spårvagn och tunnelbana hem till Johanna och Erik för några sista mystimmar med dom...Vi började med att äta thaimiddag tillsammans... avslutade med glass.

Grönan avklarad.

Träffade upp Johanna och Malin vid Slussen idag för vidare transport till Grönan. Vi har haft en helt underbar dag med många goda skratt och hissnande känslor och faktiskt skräckslagna sådana också. Det enda som har varit jobbigt idag är de enorma köerna vi hela tiden stötte på. Men barnen har varit så otroligt tålmodiga och inte gnällt en enda gång.

Bilder som kommer nedan visar skratthuset, lunchen, kärlekstunneln, spökhuset, lustigahuset mm.

  

Pst...kolla Emmas Hello Kitty klocka som hon fick av Johanna och Erik. Pontus har en liknande fast med Batman motiv, tack för den gåvan för den uppskattas verkligen av mottagarna.

  

  

  

  

  Medans Jörgen och Pontus åkte Radiobilar så åkte jag och Emma Den äldsta karusellen samt den nyaste...

 Vi gick in i Pettson och Findus hus också.....

  

  

Men det grymmaste var ändå det första vi gjorde...Musen. En riktig berg och dalbana.
Säger bara aldrig mer.....Emma säger en gång till!!


Tom Tits

Här kommer bilder från Tom Tits besöket......

  

Kön var halvtimmeslång in till experimenten.....men det gjorde ingenting, för vad kan vara trevligare än att stå i kö i ösregn med förväntansfulla barn?!

  

  

Såpbubblor går att skapa på andra sätt än vi är van vid.....

  

  

God lunch och vem kan skrika högst....
  

 Johanna testar hur det känns att bära tre kilos baby.... si så där kanske??

  Emma superadrenalinfylld efter 44 meter rutchkana under 6 sek....

  

  

  

Tänk vad ens barn kan förgylla ens vardag ändå?!

Dagen avslutades med middag i Johanna och Eriks lilla etta.


Vi kastar om..

Hade tänkt oss Skansenområdet idag med Grönan och sådär.....Men på grund av ihållande regn blir det att ta bilen till Södertälje och Tom Tits expriment. Vi hämtar upp Johanna och drar iväg strax. Bilder kommer då till kvällen.

Bilder

Idag har vi besökt Haga parken där Kronprinsessan Viktoria ska bo med sin Daniel. Besökte också fjärilshuset där vi också intog vår superdyra lunch....lovade barnen en kaka till efterrätt för endast 38 kronor styck!! Helt hutlöst! Nåja det är smällar man får ta....

Vi valde att besöka Hagaparken idag för att halv fyra skulle vi hämta Johanna.....Klockan två sms:ade Johanna oss att hon landat - jag hade lyckats minnas fel tid så de fick ta buss istället. Efter kramar och presenter till de små så fick vi skjuts till vårt hotell av Erik för de vill låna våran bil för att hämta deras egen. Vi väntar nu på att de hämtar upp oss igen så vi kan laga middag tillsammans.

Här kommer bilder från idag och tidigare dagar.

  

  

  

  

  


gå och gå och gå

Det är vad vi gjort idag för vi har nämligen besökt det Kungliga slottet. Skattkammaren och Livrustkammaren, Rikssalen och representionsvåningen där Kronprinsessans bröllop firades. Efter många kilometers vandringar i detta slott åt vi middag på en resturang i gamla stan. Sedan blev det tunnelbana igen till Solna city för lite shopping till Pontus och Emma. Jag och Emma har inte samma åsikt om hur vi ska kombinera klädesplaggen i hennes resväska så därför tog topparna slut först.
Men den sanna shopparen blev Pontus....keps, rödrutig halsduk och lila tröja = cool stolt kille!! Lik Mikael i hans egna ögon.

Imorgon blir det Hagaparken där Haga Slott och Fjärilshuset finns. Kanske vi hinner med Ulriksdahls Slott också innan vi ska hämta Erik och Johanna på Arlanda.....längtar!!

Stockholm

Nu är vi framme i Stockholm och njuter turistliv....tänk att åka tunnelbana kan vara så kul!? Emma fnittrade och skrattade och smittade av sig som vanligt och tjatade sedan om att åka igen hela tiden:) Vi har varit in till Stockholm och köpt Stockholmskorten idag, sen har vi bekantat oss med miljön här i Solna. Imorgon måndag startar vi den riktiga sightseen rundan på fem dagar....Grönan, Aqvaria center, Junibacken, Slottet, Tom titts expriment, Haga Slott....mm. Bilder blir först på tisdag då jag kan blogga från min egen dator igen.

RSS 2.0