Härlig dag

Jag och de små har varit på utflykt idag. Vi började med att åka och tända i lyktorna på pappas grav och då såg vi att kantstenen hade levererats men inte satts upp ännu.
 
 
Det blåste småspik ute, måste vara efterdyningarna av stormen Simon som nått Norrland.
 
Sen åkte vi ner till stan för att göra diverse ärenden, bland annat en biltvätt på OKQ8 som hade ett Hallowenerbjudande. Om man köpte en viss tvätt så fick man ett kilo godis gratis inpå.
Gissa om barnen blev glada när de fick sitta och snaska i sig godis medan vi köade och tvättade bilen!?
 
Efter tvätten blev det ett snabbt besök på ICA för inköp av lunch som intogs hos farmor lite senare.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att vi har haft en riktigt trevlig dag tillsammans jag och de små. Älskar sådana dagar då man får umgås nära och samtala.
Tyvärr blir det annars i vanliga fall att man är hemma och städar på sin lediga dag och de är med kompisar eller är sittandes framför en skärm...
 
Kramis.
 
 

Sorfiskaren

Jag är en lycklig ägare till en massa kilo lax! Mikael har fiskat i helgen och jag fick äran att filea och ta reda på det mesta! :)
 
 
 
Kram.

Åh...snart vardag igen!?

Den här dagen har varit lika underbar som alla de andra här nere i Stockholm. Vi har varit på stora byggvaruhus som heter K-RAUTA, Bauhaus  och Hornbach...;) en sväng till radhuset för att lämna lite grejer till bygget och då passade vi på att undersöka närområdet med en promenad! 


Finns ett underbart grönområde i närheten där man kan rasta hundar och/eller barn, samt en stor sjö som heter Rönningesjön där man kan promenera runt den eller bada i....

Men det som är bäst med en sådan här resa, är för mig samtalen och glädjen i att umgås! Måste få till fler sådana här ensamma stunder med alla mina barn;)

Kram.


Shopping

Nu är jag installerad här i Stockholm hos Johanna och Erik och vi har hunnit med så mycket! En hel del shopping, mest till bebis, men även lite annat. Mycket inspiration fick vi på IKEA om inredning och smart förvaring. 
De har också hunnit med att visa mig sitt radhus. Charmigaste inköpet var dock detta mystroll! ;)
Kram


Grattis på din dag mammatanten.

 
Ett år till har gått och jag blir inte yngre.
 
Det har varit några år nu med ganska många olika tråkiga händelser för mig, så kallade kriser i livet.
I och med det så har jag gått igenom alla krisfaser så många gånger att jag börjar känna igen dom.

-------
Chockfas: När man befinner sig i krisens chockfas kan man varken värja sig emot det som är skrämmande eller ta in och förstå vad beskedet innebär. Känslor som vrede och hat, vanmakt och förtvivlan, overklighet och tomhet, utslocknande och kraftlöshet dominerar. Några kan visa en lugn eller likgiltig fasad trots att det under ytan är kaos.

Reaktionsfasen inträffar när innebörden av vad som hänt börjar förstås och det inte längre går att förneka det inträffade. Även då pendlar man mellan starka och motstridiga känslor som präglas av kaos och förvirring. Den krisdrabbade kämpar hårt för att få någon struktur i sin sammanstörtade värld. Det är vanligt att man pendlar fram och tillbaka mellan chock- och reaktionsfas. 

Bearbetningsfasen är en gradvis återgång till nuet. I denna fas är behovet att tala om vad som hänt som störst, och detta görs gång på gång. Att sätta ord på krisen är en del av bearbetningen.

Nyorienteringsfasen innebär en inriktning mot framtiden, nytt hopp, att reparera och inrätta sitt liv i förhållande till nuet och framtiden.
----- 
 
Ja hur framtiden ska se ut kan man ju inte veta, men kanske man kan välja riktning på den?
 
  Kram.
 

Familjesöndag

Jag ska ju åka bort då jag fyller år, så jag styrde upp ett kalas redan i dag för de närmaste. Bjöd även Mikael och Maria på middag, en god gryta som fått puttrat hela eftermiddagen på spisen.
 
 
Jag var också en sväng till Byske för inköp av fika och ett besök hos pappa. Det kom mycket mera snö där när det snöade och den ligger också kvar än.
 
I morgon är det arbetsdag igen och nu är allt med de nya scheman klart. Det innebär att tre hela arbetsveckor återstår...bara att njuta och försöka avsluta och städa bort mig från kassakontoret då innan det nya börjar.
 
Kram.
 
 

Lyckat försök!

I går blev jag hämtad efter jobbet av lilla familjen, sen åt vi på Dallas, innan det blev premiärbowling för de små. Vi åkte alltså till Bowlingkompaniet. Riktigt duktiga nybörjare var både Pontus och Emma.
 
Det blev jag som hamnade som sist efter två serier. :)
Kram.
 
 

Titta det snöar!

Idag kom första snön. I stan töade den genast bort, men hemma låg det lite kvar när jag kom hem i afton.
 
 
Kram

Ledig

Längtar till nästa onsdag för då åker jag ner till dessa två!
 
 
Annars försöker jag hitta rätt fokus här i livet, fast det är svårt!
 
 
Kram
 
 

Inte något ont som inte har något gått med sig

Mitt liv är ganska intensivt just nu och jag har inte prioriterat bloggandet. Jag mår stundvis inte helt bra för tillfället och oftast brukar jag kanalisera ut mina grubblerier här på bloggen, men nu har jag pratat av mig på andra sätt i stället.
 
Det har varit mycket jobb, mycket inbokat privat och mycket att göra. Kanske det börjar lätta nu snart och det kan få bli lite normalare allt för mig då!?
 
Mötet med fack och chef gick bra, fast jag varit vaken och ledsen och orolig till två på morgonen . Situationen på jobbet förändras ju inte av mötet, men det lättade att få "älta" allt en gång till och poängtera vissa saker angående arbetstimmar och belastning på kassörerna i kassalinjen, och faktiskt få ha stöd av en som kan fakta och avtal.. Inget kommer ju att förändra min situation, men jag hoppas att det hjälpte någon annan, när vikten av rotation i kassalinjen fick diskuteras bl.a. Mitt ansvarstillägg skulle de förhandla om utan mig.
 
I går och i dag har jag tillbringat mina arbetstimmar på jobbet med att lära mig Post och Spel. Jätteroligt, men otroligt mycket mer att lära in än jag hade kunde föreställa mig.
I går var det så roligt att jag glömde att sluta i tid och missade då bussen hem. Tur i oturen att det var min älskade Pontus födelsedag så jag kunde åka med Mikael och Maria hem. De skulle ju äta med oss innan Pontus skulle firas.
 
 
Tänka sig att det är elva år sedan den här goa killen föddes!?
 
Kram.
 

Ont i själen

Besöket på LRF i torsdags gick bra. Vårat val att byta ut Swedbank juristen till en mycket trevlig och kompetent tjej på LRF, som vi alla känner lite också, var ett mycket bra val.
 
Jag och brorsan slängde i oss en hamburgare till middag innan vi skiljdes åt efter LRF besöket, sen promenerade jag upp till ladan för att se hockey med några arbetskamrater.
Det var en kul match att titta på.
 
Jag har också påbörjat projekt röjning och städ i Emmas rum. Usch så det kan se ut då ingen har orkat hålla efter på bra länge. :(
 
Jag passade också på att rensa och röja i klädkammaren och fick ihop tre proppfulla sopsäckar med kläder som ska skänkas bort!
 
Lördag började jag med att åka till pappas grav. Kände ett starkt behov att "prata" med honom! Tände också ljus i lycktorna.
När jag kom hem var resten av familjen vaken och vi gjorde oss i ordning för att åka ner till stan och fixa Pontus födelsedagspresent. Han ska få sitt rum tillfixat, så tapetprover lånades. Pontus har valt sina färger i den gråblå skalan.
 
 
I dag har jag varit ner till stan på ett event med jobbet. Vi fick gå på bio och se Disneys film Flygplan. Emma kunde inte följa för hon var på ett födelsedags firande på BodaBorg. Gubben var sjuk så det var bara jag, Pontus och en kompis till honom som kunde gå.
Inte den mest sevärda Disneyfilmen, men några gånger skrattade man väl till.
 
 Åkte sen förbi jobbet och blev tvungen att fylla på mynt i CaschGuarden.
 
Annars då? Jo herr Ångest har bitit sig fast som en stor klump i magen angående min jobbsituation och allt känns tungt och jobbigt! Det känns som om jag har blivit ertappad med att sno en godis i en gottaffär och väntar på att få skäll av farbror polisen.
Men kruxet är ju att jag har inte gjort något fel!?! Gruvar mig för facksamtal tillsammans med chefen som ska komma till skott i morgon.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

onsdag

Nu äntligen har jag en ledigdag i sikte. Fast då ska man ju göra så mycket annat!? Men i morgon blir det inget ICA jobb i vart fall!
 
Ska försöka orka röja lite på övervåningen, sen blir det LRF på em. innan hockeyn startar och jag kanske sitter i logen.
 
Grämer mig att jag missade att svara i telefon 16.05, får bli först i morgon det kan redas ut!
 
Kramisar till alla.

tisdag

Mitt huvud är fortfarande fullt av jobbtankar och att hitta fungerande rutiner med det nya kassasystemet Caschguard.
 
Jag har bytt arbetspass i morgon och ska ha kassaräkning då också, istället för kvällen. :)
 
Jag har fått mitt tillrättade nya schema i dag, med rätt antal arbetstimmar, sen får vi se om det blir start av det som det är sagt eller om det blir uppskjutet för att det inte är förhandlat innan med facket...!?
 
Kram.
 
 

Söndag

Stressat runt på jobbet i sex timmar, sen blev det upp till syrran och haka på mosters lilla Claras kalas.
 
Jag är ingen stressmänniska egentligen, men det börjar vara lite förmycket nu och jag känner en stark längtan efter en ledigdag utan måsten!
 
Kram.

Fredagsmys

Vi går i soffbytartankar. Vi var på väg att köpa en från en butik i Stockholm, men det rann ut för det blev så dyr frakt.
Egentligen är jag inte helt hundra förtjust i divansoffor, men den vi hittade i Stockholm är precis likadan som den Johanna och Erik har och den tycker jag ju om.
 
Blev genast mer sugen idag då jag blev tipsad om en sida på nätet som säljer likvärdiga soffor fraktfritt.
Annars har jag haft en till stressig, men rolig dag på jobbet som följdes av Tacos, Hockey och Idol.
 
Kram.
 
 
 
 
 

Mera arbete

Cashguard är KUL!!
Vi har startat igång Cashguard idag och det har varit jättemycket extrajobb bakom mina kulisser. Växelkassor som ska avstämmas, nya som ska plussas på, andra dras ifrån och tas bort. +- och få det att stämma har inte varit lätt, men jag fixade det. Sen ska man försöka att förstå hur mycket växel som måste finnas innan man går hem och hur mycket man kan fylla innan och hur mycket man måste fylla på sen.
Fattar ni ingenting av mitt svammel så strunta i det...ville bara säga att jag har haft mycket fullt upp på jobbet idag och dessutom roligt! ;)
 
Underbara människor svävar runt och försöker sprida glädje på mitt jobb. Gissar på go arbetskamrat men kan lika gärna vara en kund.
Hur som så möttes jag av den här lappen på bankomaten när den skulle fyllas innan öppning.
 
 
Jag blir alldeles varm av den kärlek som flödar...
 
Kram.
 

Jobb

I dag har vi haft utbildning på mitt jobb, därför blev det jobb på min enda lediga dag på länge, nästa lediga dag infaller på torsdag till veckan.
 
Det har installerats Caschguard och i morgon kör vi igång! För kassörerna medför det inte så mycket nytt, däremot så är det mycket nytt för oss som ska redovisa och sköta om Caschguarden. Känns roligt med denna förändring och det känns också väldigt skönt att förhindra chans till oärlighet eller misstag som ger diffar.
 
Sen kan jag ändå tycka att det känns svårt att hantera den här känslan av sorg jag har av att jag inte får fortsätta vara huvudkassör/kassaledare. Det uppstod hela tiden frågor om hur vi ska göra för att lägga upp bra, fungerande rutiner med allt det nya Caschguard gör. Har jag rätt att tycka något, eller är det min ersättare som ska bestämma hur vi ska befästa de nya rutinerna?  
 
Annars då? Ja, plumsar man en sten i vattnet så blir det ringar på vattenytan. Det ena ger det andra och än kommer det att finnas efterdyningar....
 
Kram.

RSS 2.0