vätska

Pappa är hemma igen, läkaren på akuten valde att inte lägga in honom. Efter provtagning och en droppåse med vätska och bortplockning av två mediciner fick han skjuts hem med mig. Egentligen klarar han sig nog inte helt själv för det går inte lita på att benen bär honom. Tänk om han ramlar..!? Dessutom har han ryckningar/spasmer i musklerna så det är svårt att hålla i något,  ens gaffeln då det ska ätas.
Men något mindre blev muskelryckningarna efter droppet....
 
Magnus ska sova över hos pappa i natt sen får vi se vad som händer. I morgon ska nya blodprover tas på vårdcentralen...
Mycket att funderas på kan jag tycka...
 
Kram.

:(

Den här dagen började inget bra, allt blev bara fel.
 
Magnus ringde och berättade att pappa behöver åka in på lassarettet och kolla upp varför benen inte bär honom längre och att ambulanstransport är beställd. Det har varit så nu en tid, att då pappa ska upp ur sängen på morgonen tar det ganska lång tid innan han får igång benens funktion med känsel och förmåga att gå. I morse var det då snäppet lite sämre och då bestämdes det att det nu måste det kollas upp då även armarna inte fungerar riktigt som de ska.
Igår när vi var hos pappa så såg han så mycket piggare ut och han var ju i garaget och sjåade på med sina projekt, men idag var de små marginalerna på fel sida.
 
 
Sen blev det lite feltolkningar och tjafs här hemma också angående att åka iväg och bada, så nu känner man sig som "upphängd och nersläppt"....
 
 
Ta vara på er och njut av varje sekund då livet är bra.....
 
Kram.
 
 
 
 

Åbynpyssel

Som sagt så har vi varit i Åbyn hos pappa idag. Maja torkade fönster och satte upp de nya hissgardiner som vi köpt i födelsedagspresent till honom. De är bara upplagda lite provisoriskt på bilden...
Jag rensade bort ogräs och städade fint ute vid bron som höll på att växa igen och grabbarna var i skogen och tog ner träd.
 
 
 
I morgon blir det också att åka iväg och fortsätta, samt att hjälpa till med älgkött.
 
 
Kram.

Nytt foto i kanske lik mig...

 
 
eller........?

oväntat besök

I går afton/kväll plingade det på dörren och vi fick oväntat besök utav mor och Ulf, trevligt!
Vi passade på att ha lite nagellacksprovning och dricka en kopp kaffe. Roligt att se att mamma är piggare.
 
 
Den här dagen ska vi tillbringa hos pappa och kanske börja fälla ned lite träd för nästa års ved, men först och främst ska pappsen uppvaktas till sina nyss blivna 75 år i livet.
 
 
Kram.

Pengar

Livet och dagarna rullar på....jag försöker hänga med och vara närvarande även fast jag känner mig mest frånvarande....
 
Eftersom jag inte har så mycket att dela med mig av så kan jag informera lite om de nya mynten som snart kommer..
Det är inte bara sedlarna som ska ändras för oss konsumenter utan även småmynten.
Ny "peng" blir en tvåkrona samt att femkronan förändrar sitt utseende. Mer info om detta hittar du här...
 http://bakomkulisserna.svenskdam.se/page/2/
 
Fina höstkramar till er...
 
 
 

Jag fixar det...men jag gillar det inte!

Jörgen är i Stockholm nästan hela veckan på utbildning. Jag försöker få ihop logistiken på hemmaplan, god hjälp har jag dock av Lisa som  fixar och trixar med barnen på morgonen..
Igår morse fick jag ringa till Fritids för att höra om de fick komma en extra stund på morgonen i alla fall, eftersom Lisa behövde åka in med halv åtta bussen.
Jag fixar det ju, men jag gillar inte att ha helt eget ansvar för att hålla koll på tider och datum för träningar och läxor, föräldramöten och skolfoto, klädval och fruktval o.s.v.
 
Kolla in Emmas fina prinsessa som hon ritade på duschväggen i går afton.
 
 
Sen kan jag inte riktigt släppa en gnagande känsla av orättvist påhopp/kontra feltolkning av mig angående kommentaren i mitt inlägg med rubriken "Kanske lik mamma ändå.." Den anonyma kommentaren var: "Det syns vilka favoritdöttrarna är :)"
Jag skulle bara vilja säja att jag har inget "favorit" barn! Jag har fem underbara goa barn, dessutom fem mycket olika barn! Det är helt omöjligt för mig att gradera dom i någon "favorit" skala.....Men ifall jag skulle göra det ändå så ligger i så fall Lisa mycket bra till som favorit just nu...
 
Men fortsätt gärna att kommentera och visa att ni läser mina tafatta försök att berätta om mitt liv..
 
Kramisar.
 
 

Fysiskt arbete.

En till vacker höstdag är snart slut och jag är rätt slut själv också.
 
 
Jag har tillbringat hela dagen med att försöka få ordning på mitt trädgårdsland, eller det som en gång i tiden var ett trädgårdsland. Jag började med att ta bort de gamla vinbärsbuskarna sen grävde jag upp plåtarna som jag hade där hallon växte en gång..
Fortsatte med att rensa de sista metrarna i rönnhäcken för att avsluta med plattläggning och uppstädning av allåkerbärsramen.
 
   
 
Helt slut energi i musklerna efter allt skottande och slitande av ogräs och jord, men gladare av att se det fina resultatet.
 
Efter middagen ringde en god vän och undrade om jag ville hänga med ut i svampskogen vilket jag ville. Skönt och trevligt med en promenad även om svampen lös med sin frånvaro.
 
Kram.
 

Kanske lik mamma ändå..

 
 
Kram.

Splittrad familj.

Jag har jobbat idag och det har varit en sådan där "rörig" dag, då inget fungerar smidigt! Flera felaktiga rastbyten som resulterade i onödiga köer och extrabemanning som följd. Nåja...det är väl oundvikligt att det blir så ibland.
Efter arbetet så åkte jag upp till Isladan för att se på hockey i logen, tillsammans med fyra arbetskamrater till mig som också vunnit i utlottningen vi har på jobbet.
 
Medans jag jobbat och roat mig med hockey, fick maken fixa all logistik här hemma. Det vill säga...att vara fotbollsförälder på Pontus avslutning, fixa att Emma fick vara med farmor, hem och hämta samt skjutsa in Lisa på jobb, fixa middag o.s.v.(Middagen intogs hos farmor och TV:n visade hockey.)
 
 
Ikväll har maken också hjälpt mig att boka in mig på en flygtur ner till Johanna i Stockholm..;)) Längtar.
Det här kortet på mig och Emma tog Johanna på oss sist vi var ner till henne.
 
Kramisar.

Sorterat

Jag har röjt upp i Emmas rum idag och det innebär ett massivt sorterande då Lego, Barbiesaker, kulor och diverse småsaker inte har blivit upplockade på länge.
Sen fortsatte jag här nere med att sortera ut alla dåliga tuschpennor och vässa färgpennorna. Ordning och reda för en stund nu kanske. 
 
 
Kramisar
 
 
 

Livet

Just nu bombarderar "livet" mig från alla håll med saker som skapar mycket oro och funderingar i mitt huvud. Jag reagerar med tystnad och "vill bara vara ifred" känsla. Jag har hamnat i ett vacum igen, i den där bubblan där glädjen inte riktigt får plats! Jag vill liksom stänga ute verkligheten och fungerar tyvärr mer eller mindre som en robot utåt.....
 
Men livet fortgår trots att jag vill stanna upp och jag tvingade mig iväg i måndags till Yoga med Etel på Stiftsgården. Det var skönt och bra för mina leder att få röra sig lite.
Har tänkt försöka vara med alla måndagar minst tio gånger framåt, har investerat i ett klippkort.
 
 
Pratade med pappa en stund innan Yogan i telefon för att få veta resultatet av Onkologbesöket. Cancern står stilla och alla prover, samt röntgenbilder är oförändrade. Det är ju positiva besked! Den ökande smärtan och förmågan att gå och lyfta fötterna som har försämrats trodde Marcus beror på inflammation och remiterar vidare till sjukgymnast och Hälsocentralens läkare. Jag HATAR verkligen cancer!
 
Nu på morgonen har jag röjt undan i köket samtidigt som jag hjälpte barnen att komma sig iväg till skolan. Röjningen var efter Lisas bak av Blåbärsbullar, Kanelbullar, Obojbullar och Vaniljbullar i går kväll.
 
   
 
Mina underbara barn finns i mina tankar varje dag, även om jag inte hör av mig och pratar så mycket med dom. Jag är så glad över att de står på egna ben de stora, ganska trygga ben trots allt. För tänk vad jobbigt och frustrerande det skulle vara om de hade hamnat "snett och utanför i livet". Att känna att trots allt man plöjt ner så går det ändå åt helvete, hade varit som ett stort misslyckande i mammahjärtat. Ni är bäst mammas "hjärtan"!
 
Kramisar.

Söndag

Jörgen tog med sig barnen och for till Piteå och badade, medans jag valde att stanna hemma och fixa i trädgården.
 
Jag har klippt ner Humlen och skurat bort lusavföringen från bron, samt tömt alla krukor och amplar från sommarblommor.
Underbar höstdag med sol och lagom temperatur har vi haft här i Norrland.
 
När jag var less på att vara ute gick jag in och bakade...
 
   
 
Nu har jag goda LCHF kakor när suget sätter in.
 
Kramisar.
 
 

Åbyn

Vi har hjälpt min pappa idag med att städa ihop ute på gården. Jag och Emma tog en bil och åkte iväg själva först, för Pontus och Jörgen åkte iväg och spelade en fotbollsmatch innan de anslöt sig.

Pappas ved har blivit instaplad i vedbon och målade fönster har blivit uppsatta igen.

Det är jobbigt att se hur mager pappa har blivit samt hur ont han har, dessutom bär snart inte benen honom längre på grund av nervsmärtorna. Men han har också kämpat på idag med att skrapa fönsterna fria från spilld målarfärg..

Kramisar.

 

 

 

 


fredag

Efter jobbet idag anslöt jag till min lilla familj på Leos lekland för intag av middag, blev en fetaostsallad för mig. Mums!
 
Nu blir det hemmamys och tidigkväll för sovtimmarna har varit alldeles för få i veckan...
 
Kramisar.

Angående mina tankar...

Jag är trött idag efter gårdagens anspänningar och kvällsjobb. Barnen ska till skolan och min inbyggda kroppsklocka gör det omöjligt att ha sovmorgon.
Mitt första möte jag hade igår var tillsammans med Emma och Emmas fröken, ett vanligt utvecklingssamtal. Emma och jag hade inget att klaga på och fröken tyckte att det gick bra för Emma också, bara positivt alltså.
 
Många bra svar fick jag också igår, ett finns att läsa i NV idag.
De andra svaren fick jag när jag var på möte nummer två med chefen. Det fanns så många frågetecken och oro efter det första mötet som jag kände att jag ville ventilera lite och det fick jag nu göra.
Det känns bra, till och med jättebra!
Hur det nu än blir med mitt jobb så ser jag på det hela utan oro nu och det blir nog bra hur det än blir...
 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FJaBDbDuKEI
 
Kramisar.

Spännande

Jag känner mig nervös, orolig och förväntansfull idag och hoppas på att få många bra svar.
 
 
 
 
Kram

Livets kringelikrokar

Det är stopp i min skrivlust. Jag förmår inte längre skriva lättsamma dagboksinlägg...att skriva rakt ut hur jag upplever saker och ting är svårt och faktiskt helt omöjligt, det är väl därför det är lite längre mellan inläggen här numera. Mycket "infekterat" finns i atmosfären för tillfället.... Kram.


:):):):)

Ny vecka, nya möjligheter, nya tag. Nu kör vi!
 
Kramisar.

negativa energier

Jag hittar inte gnistan alls just nu! Jag är irriterad, arg och ledsen, samt väldigt grubblande.
Livet "suger", det bara flödar negativa energier i min närmaste omgivning och jag tar tydligen åt mig som en svamp för tillfället.
Blä!
 
 
På jobbet hittar jag ingen arbetsglädje längre och känner mig bara fel, obekväm och ledsen. Man är trots allt bara en bricka i spelet och tydligen har min bricka fått en dålig passform och måste bytas ut. Det känns för djävligt helt enkelt.( Känslan blir så...även fast jag vet att jag gör ett bra jobb!)
 
Förutom mitt jobb så har jag många nära runt omkring mig som har det jobbigt just nu med olika handikapp och sjukdomar och faktiskt någon som också blir så otroligt orättvist behandlad.
Det är så jobbigt att se på när fel saker får för stort fokus och att man inte gör det som är bäst för barnen. Det är så viktigt att överbevisa, krossa och förnedra, få sin egen röst hörd att man faktiskt inte ser till barnens bästa utan bara till sitt eget bästa.....man har dom bara till låns de små liven. Man kan inte och får inte ha kontroll på allt!

 “Barn tar inte skada av föräldrars känslor. När och om de tar skada, beror det på de ord som knyts till känslorna.”

(Citat av Jesper Juul.)

 
 

Kram.
 

Sol ute...

Kändes härligt att vakna med solsken ute och rönnen som dignar av bär i mitt blickfång då jag gjorde frukost. Har mest skrotat runt här hemma och inte varit så effektiv men sovrummet har fått sig en uppfräschning och nytorkade fönster.
 
Just nu puttrar en stek på spisen och sen efter att den har serverats till middag drar jag iväg och serverar fika på Pontus fotbollsmatch.
Vi bakade chokladbollar och kärleksmums igår afton.
 
 
Kramisar.
 

Så vackert!

Solnedgången gav underbara färger i molnen....
 
 

kanske..kanske inte,,kanske

Jag är fortfarande låg, ledsen och grubblande, har inte lyckats hitta positiv tänket efter trista jobb beskedet. :(
 
Idag har äntligen solen visat sig efter en lång tid med regn och jag har kunnat rensa ogräs i grusgången igen. Sakta bit för bit blir det grått igen, istället för ogräsgrönt. Om vädret håller i sig kanske jag hinner klart detta i höst.
 
   
 
Kram.

Fokusera rätt!

Jag har en tid nu försökt att fokusera på det som är positivt både när jag skriver här i bloggen och även hur jag tänker i vardagen. Jag har bestämt mig för att bara mata den vita vargen!
(Jag har skrivit i ett tidigare inlägg om vargarna som du kan läsa här: http://mammatanten.blogg.se/2011/april/sa-sant-sa-sant.html)
Men igår tjuvade den svarta vargen sig en rejäl mumsbit och jag tillät mig att vara ledsen och orolig, alla frustrerande känslor som finns inom mig fick komma ut en stund.....men nu är de undanstoppade igen.
 
Största orsaken till att jag var ledsen är resultatet av medarbetarsamtalet jag hade med Johan där det kom fram att min tjänst sägs upp eftersom den kommer att förändras.
Johan vill att kassaledaren ska ha en liten annan roll samt att ett slutet system av pengar ska installeras, Cashguard tror jag det heter.
Den nya tjänsten ska då utlysas och alla får ansöka om den både internt och externt. Kändes bra då jag satt och pratade där inne hos Johan och jag tycker fortfarande att det känns så bra och ordentligt med bättre ledning och struktur med tydligare ledarskap.
Men det som gjorde att jag blev ledsen var alla "värsta tänkbara" scenarion som dök upp i huvudet!?
 
Jag trivs ju så bra med alla mina arbetsuppgifter och har ju sagt att jobbet är min grundtrygghet! Men nu då mitt grundfundament skakas om så blir ju hela min tillvaro omskakad och oroad!
Tänk om Johan tycker att någon av mina goa arbetskamrater passar bättre i den nya rollen? Vad kommer jag att känna då? Vilka ska mina arbetsuppgifter bli då? Vill jag jobba kvar? Jag tror nog att ni förstår hur jag känner....
 
 
  Att buga och bocka och fjäska är inget för mig! Ärligt renhårigt spel måste det vara!
Det blir ju liksom så att här "må bäste man vinna"! Jag kan mitt nuvarande jobb väldigt bra och jag vill gärna utvecklas och utöka mina kunskaper och därmed hoppas jag att Johan väljer att ge mig den nya tjänsten.....men tänk om........!?
 
Nåja det var mina känslor igår, idag lever jag i nuet och väljer att inte fokusera på "tänk om".
 
Idag har vi för första gången varit på matfesten och där intog vi våran middag. Emma vågade inte prova något nytt utan valde plättar med grädde och sylt, Jörgen och Pontus åt wokad älg och jag valde en tunnbrödsrulle med lax och skagenröra.
 
Efter middag var det dax för 3D bio och den nya filmen Modig.
 
 
Kärlek till er alla därute....och glöm inte att mata den rätta vargen!
 
Kramisar.

RSS 2.0