måndag och plussgrader

Det är väl underbart!


Kan pappa så kan jag!?

Känner att det var ett tag sedan jag skrev något om pappsen.....

Har besökt honom och njutit och blivit glad många gånger på sistone........

Jag har inte skrivit här....men jag tror det beror på att jag gärna skriver här då det är som mest turbulent och jobbigt i mitt liv!?

Men här kommer lite Åbynbilder och en trött älghund...?

  

   Hur duktiga är inte dessa "metallare" som min bror och far är?

Projektet min bror och far håller på med är ju att göra lyftarmar till grållen...

Hur mycket ska man tåla?

Jag har en fruktansvärt "normal" men också en otroligt egoistisk blivande åttaåring här hemma. Hur mycket ska man egentligen tåla? Ja det är min fråga....

Lämnade över läsprojetkläxan till maken.....för jag kände redan här att mitt tålamod inte kommer att hålla i kväll.
Kan säga att jag svalde mina kommentarer många gånger då sonen valde att argumentera med sin far som klarade av att behålla lugnet.

Det som stör mig är att man kan inte ens ge positiv kritik till sonen....jag förstår ju att man inte gillar läget då det är vanlig kritik. Som att "nu slog du, du måste säga förlåt"...nu handlar det om att se sin son som springer ifrån en bara därför att det är så frustrerande att höra att det var ett stavfel....positiv kritik om de svåra orden i hem boken - gjort och stjärna.

Det gör mig så ont i mammahjärtat, att jag blir så illa berörd och inte kan hjälpa sonen, då han skriker och springer iväg utan att lyssna. Vet inte om det är hans sårade känslor eller hans bristande respekt till mig som gör mest ont!? 

Jag borde ju veta och ha så mycket mer tålamod, för jag är ju trots allt en fembarnsmamma!!

Men jag blir så frusterad och ledsen över detta egoistiska ledsna betende min son har.....önskar så att han kunde känna sig mer önskad och älskad!


Kramisar.

söndag och nollgradigt

Jag är så glad och tacksam över att det är nollgradigt ute även om jag inte har tagit vara på vädret och vistats ute!?
Det var min jobbarlördag. Efter avslutat jobb hämtade maken mig och vi såg hockey på ladan med Pontus och Emma.

Eftersom "tvåan" fick en till sväng av magsjuka har jag jobbat hela söndagen också.....tog hans tid 9.30-16.00.

Så jag sammanfattar denna helgen till total katastrof!!   ????? Tänker ni nu..? Jo, katastrof för jag har bara "följt med" ingen diciplin här inte!

Efter tre kilos viktuppgång och total "no disipline" helg gäller det ett sista försök för mig nu......orkar inte misslyckas en gång till =((

Nu gäller det att komma igång med morgonpromenader och mat! Inget fuskdyk i godispåsen på kassakontoret!!
För nu orkar jag inte med mig själv längre...PATETISK FUSKARE = JAG!!

Hårt och sanningsenligt inlägg, jag vet! Men nu måste det få ett slut.....

Kramisar.

Hockey

Jag, maken och småttingarna har varit på hockey iafton.

  

Skellefteå AIK mötte Brynäs och resultatet blev 6-2  =)Sen så har det varit underbart dripp dropp väder idag. Äntligen.

Mina första tulpaner för i år är också inhandlade....Ha nu en trevlig festivalkväll...kramisar.

Stjärntecken? Sant eller falskt!?

Stjärntecknet Vågens egenskaper 

Vågen

Från 23/9 till 22/10.

Vågen är en charmig sällskapsmänniska som älskar att träffa nya människor. Vågen är helt enkelt speciallist på att umgås med andra. Mycket därför att det ger vågen kunskap och erfarenhet vilket vågen törstar efter, detta kan också ta sig utryck i att vågen (när de inte umgås med andra) slukar böcker eller filmer. Vågen älskar kärleken och tvåsamhet är viktig för vågen och utan en partner eller vänner runt sig känner sig vågen halv och ofullständig. Vågen lägger därför ner mycket kraft och energi på att ordna jämvikt i omgivningen, de avskyr gräl och är mycket diplomatiska och utmärkta medlare i olika situationer. De vill gärna ställa till rätta och lösa konflikter.

Vågens starka önskan att kompromissa och tillfredsställa omgivningens önskningar kan göra att det är svårt att veta vad vågen själv har för åsikt. Vågens strävan efter att vara omtyckt kan resultera i att de gärna lägger sig till med små vita lögner för att undvika motsättningar. Eller också kan de utveckla en manipulativ sida som gör att de kan få saker sin väg utan att den andre ens märker att de blivit manipulerade. Trots sin medlande natur så kan vågen tendera att vara riktigt snarstucken vilket ibland gör att de själva drar igång ett bråk trots alla goda förutsattser.

Vågens sociala behov kan göra att de lätt blir osjälvständiga och har svårt att fatta beslut. Vågen kan oavsett ha oerhört svårt att välja och kan hålla på och väga för och emot i det oändliga. När beslutet väl är fattat kan det vara försent även om det förmodligen var ett ovanligt genomtänkt och bra beslut.

Vågen är inte praktisk och är totalt ointresserad av praktiska saker. Att fixa ett motorstopp eller lägga energi på andra världsliga ting är verkligen inte vågens melodi. Men ingen fara, om någon får hjälp att bära väskor eller att hantera tråkiga vardagssysslor så är det vågen. Vågen är nämligen oftast både vacker och kontaktsökande, vilket gör vågen väldigt attraktiv för det motsatta könet så till den milda grad att de formligen står och hoppar jämfota över att få hjälpa och behaga den charmiga vågen .

Vågar är som sagt mycket kärleksfulla och lätta att älska och innan de finner den rätta så kan de vara riktigt flirtiga och ombytliga i kärlek. Men när vågen väl lovat någon evig trohet så bryter den inte det löftet i första taget utan de håller sig troget till sin livspartner för alltid eller till dess att omständigheterna tvingar dem att besluta annat. Vågen är mycket romantisk och är en sinnerlig och fantasifull älskare. Vågen är barnkär och trivs bäst med en stor familj.

Lämpligaste yrkesval: Allt som har med skönhet och lyx att göra, såsom frisör, konstnär, juvelerare, eller yrken som kräver diplomati, ex. advokat, diplomat, psykolog.

Känsligaste kroppsdel: Stjärten.

Vågens bra egenskaper

Diplomatisk och fredsälskande
Söker harmoni och balans
Sällskaplig och charmig person
Skönhetsälskande och mycket romantisk
Lojal mot sina vänner
Artig och bra på att lyssna
Kärleksfull

Vågens mindre bra egenskaper

Kan vara rätt lat
Ofta obeslutsam och ombytlig
Flirtig, ytlig och nöjeslysten
Lättlurad och lätt påverkad
Egen kär

Var på stjärnhimlen finns Vågen

Vet du vilka stjärnor som tillsammans bildar stjärntecknet Vågen? Markören på kartan nedan visar centrum av stjärntecknet. Navigera dig runt på stjärnhimlen och se stjärnkonstellationen för Vågen. Du kan zooma och panorera med kontrollerna till vänster.


astrologi, hänvisar Vågen dem född 24 september till 23 oktober, och är den sjunde zodiakens tecken. Kardinal Air tecken är Vågen en dynamisk och principfast kommunikatör. Libra försöker ibland för att undvika konfrontation och med att fatta ett beslut. Den klassiska Vågen är en mästare på diplomati och finkänslighet. Libras förstå människor och göra bra medlare, matchmakers och politiker. Många Libras är bra artister och musiker. Vågar gör också bra arbetsledare och chefer eftersom de vet hur man ska dela framgången med andra. Libras tenderar att ta fram det bästa i andra av nuturing utveckling i andra, trots att kommunicera sina egna intressen också.

Vågen obeslutsamhet är legendarisk. Även något så enkelt som att välja en plats kan förvirra Vågens till något slut. Libras måste tänka på alla konsekvenser av ett beslut. Till exempel, undrar de om de sitter bredvid så-och-så i stället så-och-så skulle ett sådant-och-så har sårade känslor på grund av det? Andra gånger Vågen kan vara arg, men de får inte vara klar eller vet hur de ska uttrycka sin ilska utan att bli konfrontation, så att de åter kvar obeslutsamhet om vad du gör.

 

Vågen, liksom Oxen, styrs av Venus, planet skönhet och attraktion. Många Vågar är vackra och attraktiva med en lättsam charm. Äldre Libras ofta har en känsla av informell elegans om dem.

 

Symbolen för Vågen är Scales. Den intellektuella Vågen både förstår och bryr sig mycket om världen frågor som rör social rättvisa och jämlikhet. Vågen är den mest unpredjudiced tecknet i Zodiaken och kan se alla synpunkter på en viss fråga. Vågen, tillsammans med Leo, är också den mest sannolika av alla tecken att se positiva egenskaper i andra.

 

Pale grönt och blått är några färger förknippas med Libra. Den metall för Vågen är koppar. Vågen regler njurarna. Nyckelord för Libra personligheter mänskligheten, jämlikhet, rättvisa och balans.

 

Vågen är den mest kompatibla med andra Air tecknen, Tvillingarna och Vattumannen. Lufttecknen erfarenhet "ett möte i sinnet" som de ser många möjligheter och alternativ när det gäller att tänka igenom något. Skorpionen, Skytten, Lejonet, Jungfrun och tenderar också att göra kompatibel partner för Vågen. Fiskarna och Taurus har neutral kompatibilitet med Vågen, men cancerformer kan vara alltför emotionell och Capricorns alltför icke-filosofiska för Vågen. Famous Libra infödingar omfatta Heather Locklear, Shaggy, Jimmy Carter, Catherine Zeta-Jones, och Sting.

Kopierat några sidors tycke om mitt stjärn tecken---Jag är mycket tveksam om det där med att vara väldigt social och mingla runt...??

Vad tycker ni om mitt stjärntecken? Verkar beskrivningarna sanna? Jag ligger ju på gränsen till att vara en skorpion...Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt.

Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen.

Kan ju tycka att nästa stjärntecken stämmer bättre på mig......så lite mittemellan är jag nog endå?

Vad tycker ni om mig?

Men det som ändå stämmer med vågen är att jag bryr mig väldigt mycket!?

Den klassiska Vågen är en mästare på diplomati och finkänslighet.

Mildare idag äntligen! -5

Har jobbat idag och det känns alltid lika tryggt och bra! Den rollen kan jag.....

Alla som pratat väder har sagt att det ska vända under fredagaftonen, men det gjorde det redan under natten till fredagen. Det känns bra.

Jag har köpt hockeybiljetter till morgondagens match i Skellefteå Krafts Arena. Familjebiljetter för 100 kronor styck. Det blir nog skoj att se de smås förväntningar uppfyllas.

Nu ska vi fortsätta med fredagsmys och Let´s dance snart.......

Kramisar.


Svar till jag är så fel!?

Jag tycker inte speciellt mycket om mig själv just nu. Jag känner mig så fel......

Jag mår fruktansvärt dåligt över min övervikt och är grymt besviken på mig själv att jag inte lyckas gå ner i vikt.
Jag inser att jag inte mår så bra då klumpen i halsen bara är där helt plötsligt och tårarna bara vill trilla utan någon egentlig anledning.
Jag är dessutom en sådan person som vill vara "ifred" då jag är ledsen. Jag vill inte ha kramar och prata om det....
Jag tycker inte det är speciellt roligt att leva just nu faktiskt....

Jag fastnade för en sång av Caroline af Ugglas som jag hörde på jobbet idag. Hon har ju rätt bra texter på sina sånger.
Sen måste jag bara få säga att hon är inte så rolig att titta på då hon sjunger......eller så är det det hon är!?

http://www.youtube.com/watch?v=5jxR12pGWMU&feature=player_detailpage


http://www.youtube.com/watch?v=4yB890Z2Diw&feature=player_detailpage


http://www.youtube.com/watch?v=L84sfKs_jf8&feature=player_detailpage

Men det är nog inte så konstigt att man mår som man mår nu med tanke på kylan. Det är så frusterande att man inte kan vara ute och promenera eller så....
Fast å andra sidan är jag ju en vårdeppig person. Ju ljusare det blir och ju närmre sommaren vi kommer ju nedstämdare blir jag tills jag helt plötsligt inser att jag skrattar igen.
För efter regn kommer ju faktiskt solsken....


morgontemperatur -32

Det är inte nådigt kallt nu! Jag hoppas verkligen att det blir mildare om två dygn som utlovats.


Kramisar.

Jag är så fel......Muffins recept.

4 ägg
1 1/2 dl sukrin
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl kokos
125 g smör
1/2 mörk chokladkaka

Jag började med att smälta smöret sen blandade jag i en halv mörk chokladkaka.
Därefter vispade jag ägg och sukrin.
Blandade i kokos, mjöl och bakpulver samtidigt som det smälta chokladsmöret.
Gräddade sedan i 175 graders ugn i ungefär 15 minuter.

Muffins GI/LCHF.

Mumsigt gott blev det när jag och Emma bakade muffins.  

Med cocos och mandelmjöl och sukrin blir det inga kolhydrater att räkna med. MUMS!!

Riktigt, riktigt kallt!

Kolla på min temperaturbild!Emma är sjuk igen idag vilket i och för sig känns ganska bra, jag slipper nämligen att följa henne till sin förskoleklass då. Pontus kan ju gå själv och ville också det.

Sen så har jag ringt vårdcentralen nu på morgonen angående en annan sak om Emma.

Senast då maken var på konferense pratade han med en kollega och mamma som berättade om sin son och hans hjärtfel och hur de hade opererat honom och han blev frisk.
Vad har det då med Emma att göra?
Jo, den här mamman berättade att de hade upptäckt hjärtfelet själva och ifrågasatt sjukvården om varför deras son var blåröd under ögonen och varför hans puls/blodkärl på halsen var så tydlig!?

Våran Emma är ju alltid väldigt röd/blå under sina ögon. Emma har också en ganska framträdande blodådra på halsen som jag frågat sjukvården om förut...
Jag har också för mig att någon läkare har påpekat ett blåsljud vid någon kontroll men avfärdat det som ofarligt...

tisdag och återigen över minus trettio...


Det ser så härligt ut ute då man tittar ut genom fönstret, man kan tro det är vår och dripp dropp väder!
Så kändes det ivart fall på jobbet när man tittade ut idag på en klarblå himmel och sol.
Imorse hade man däremot ingen lust att kliva ur sängen. Vaknade till lite lätt redan vid fyra och frös, men försökte somna om.......
Väderstationen i Kåge visade på -33 grader då jag passerade lite senare. Inte kul!


Ibland blir det mer än man orkar....

Har lagat massa mat fast jag egentligen inte orkade.....

 

Har insett att LCHF inte funkar för mig.....
Nu är det GI som gäller.

För fem sex år sedan så gav det mig ett mycket lyckat och långlivat resultat. Men jag halkade rejält ur mina banor då jag slutade röka.
Har läst och bättrat på och friskat upp mina kunskaper nu om gi och därför har jag lagat till lite mat och förberett några grunder till måltider.
Chilibiffar och kotletter och en vitkålswok.

Hoppas, hoppas nu bara att min högra höft och midja inte blir alltför ond av promenaderna bara!?

Kramisar.

promenad -11

Jag tänkte jag skulle ta mig en promenad i dag, för att fotografera renarna på Heden som har kommit igen.
Men ju närmare man kom desto fortare sprang de i väg. Konstiga djur som är mer rädd för oss människor än bilarna som tutar och rusar motorerna när de kör förbi.

Jörgen och barnen kom och hämtade mig med skoter sen.

    

Leos idag...

Blev ett oinplanerat besök på Leos idag.

  

  Kramisar.

Fredag......

I helgen ska jag bli varm och sova mycket, för nu är jag less på att frysa och vara trött!

I kväll fredagsmys, Let´s dance och ett glas rött eller två.Trevlig helg!

Längtar.


drömma sig bort......

Har tittat lite bakåt i min blogg och minns sommaren som var.....underbart!

  

  

  

Underbara ungar....
Här kommer det fler...

  

 kramisar...

Kallt kallare kallast..

Hej igen!

Livet rullar på, har väl inte hänt så mycket under tiden jag varit tyst.
Det är kallt ute. Riktigt kallt! Idag onsdag är det bara minus tjugo grader.
Söndag och måndag och tisdag har jag sett minus trettio på termometern. Det är kallt!
Man fryser hela tiden och det är svårt att få en bra innomhus temperatur här hemma.
På morgonen då man vaknar eller då man kommer hem från jobbet kan det vara endast femton grader varmt.
Automatsäkringar har löst ut och vattnet uppe på toan har halvfrusit.
Dessutom ska kylan fortsätta hela veckan sägs det..

Inte undra på att man känner sig låg, lågare än lågast! (Jag vet att det heter låg - lägre - lägst)
Kylan tar alla ens krafter utav en. I vanliga fall den här tiden på året har jag som oftast en "down" period, men i år känns den lägre än lägst.
Livet är så tröttsamt och tråkigt! Man åker med i livets vagn av bara farten utan att känna någon större lust och motivation till någonting. Allt tar emot. Mycket sker per rutin och automatik - mest på jobbet då, hemma blir det förfall från min sida. Tur att Jörgen är så duktig med att hjälpa till.
Man står liksom utanför sig själv i ett burkigt tomrum.....vet inte hur jag ska förklara känslan.. men orken finns liksom inte och allt tappar sin mening...spelar som inte någon roll någonting....

Kanske det ändå kan kännas bättre nu när jag har investerat i lite vitaminer och kost tillskott, samt att naturen bidrar med mera ljus....vi går ju trots allt mot ljusare tider.

Rosen är från maken....kramisar.


Valentines day.

Kärlek till alla.

Från - 29 grader till - 5 grader känns bra...

Ja i morse då jag åkte till jobbet så var den högsta temperaturen jag såg på bilen - 29 grader. Det är riktigt kallt och med lite vind på det så skrattar man inte längre.....

Jag pausar några dagar nu för jobb och återhämtning......bloggpaus alltså.

Kramisar.


Dagen lider mot sitt slut....

Ännu en dag som jag inte riktigt har tagit reda på...!?
En dag då man har lite tider att passa och däremellan blir det varken "hackat eller malet".
En sådan dag har det i vart fall varit för mig.

Sen så känner jag mig nedstämd och deppig och lite ångestfull.......får väl skylla på hormonerna kanske...

Maken sover borta så i morgon ska jag lämna barnen, fast inte på fritids utan på deras gamla "dagis". Vi har ett fritids och två dagis i byn och just nu är det Heden som har morgon öppning för de jättetidiga barnen. Det känns bra.

Sen verkar mina små äntligen ha överträffat sig själva genom att redan ha somnat så sött!

Carpe Diem - Fånga dagen. Det får bli en annan dag....

Kramisar.


onsdag sol -9 grader

Jag och Emma har varit iväg till Byske och Trollsaxen på morgonen. Emma är hemma idag också från skolan för det tyckte hon att hon skulle.
-Men mamma, man ska vara frisk två dagar innan man kan gå..
Hon har ju så rätt, så jag hade inte lust att argumentera emot henne.

Hittade en seriesnutt av Baby blues som fick mig att inse att tekniken rusar framåt men inte jag.Tänk bara då jag var liten då fanns bara svartvit TV och en kanal. Sen kom ju färgteven och tvåan.
När Mikael föddes där på 90-talet började alla hem få ett större utbud på kanaler utan att behöva ha parabol.Den här bilden är också väldigt kul......

Det får mig att tänka på när Pontus skulle göra ett test som treåring på BVC och han inte kunde gissa rätt på bilden med en gammal TV på. Pontus är född 2002. 
Minns ni själva förresten de där apparaterna med brunt fint trä och smala pinnfötter och med tryckknappar på sidan!?
Ett skåp? En byrå? Tyckte Pontus. Nej det är en TV, sa distriktsköterskan.
-Våran TV är ju stor och platt!?

Ha en fortsatt bra dag....

Kramisar.


tisdag

Idag har jag jobbat och de små är nu friska har vi bestämt!!

En positiv sak till, jag satt och tänkte på, nu då jag åkte hem från jobbet. Det är bara skymmning och inte mörkt! Vi går helt klart mot ljusare tider.

Kramisar.

Energi....

Märker att orken och energin hos barnen sakta håller på att återvända.
Undrar om barn är som en själv? Att när man duschar och fräschar till sig så känner man sig mycket piggare än vad man är!?
Emma har i vart fall varit väldigt pigg nu på eftermiddagen efter sin luggklippning och dusch.

Imorgon blir det Jörgen som är hemma med Emma eftersom han inte heller mår så bra...Pontus ska vi försöka få iväg till skolan.

kramisar.

bak och pyssel

  

 

deppigt kallt febrigt och jobbigt

 

Just nu är det minus sexton grader ute, här inne är tempen högre. Lisa har 40 grader, Emma har 38 grader och Pontus hänger sig kvar på 37,3 grader.

Kaminens fläkt surrar och jobbar för att få upp inomhustempen som har legat på 17-18 grader i natt.

Själv är jag i en formsvacka igen eller som vanligt!? Deppig och med ångestkänslan lurandes runt hörnet. Varför då? Det behåller jag för mig själv så länge dock. Många bäckar små.... kan man säga.

Nu ska jag ta itu med lite hemmajobb.....hämta ved och städa tvättstuga. Mysmorgon med småttingarna får lov att ta slut nu....

Ha en bra dag och ta hand om er. Kram.

söndagkväll -22

Jag har jobbat i kväll. Det var lugnt på jobbet. Undrar om alla kunder kurar ihop sig inomhus nu när det är kallt ute igen?

Febern hos småttingarna fortsätter....Undrar hur länge den ska pågå? Jag stannar hemma med dom imorgon i vart fall.

Kram.

söndag -12 grader.

Idag faller det vackra kalla snöflingor sakta ner till marken. Vackert att titta på faktiskt.Angående mina febriga barn så är äntligen Pontus feberfri med sina 37,3 nu på morgonen.
Emma har ganska mycket feber ännu, hennes temp stannade på 38.9.

Kram.


Det gör så ont!

Man ska akta sig för att stoppa slöseri....

 

I LOVE MY DADDY!!!!!!

Pappsen ringde och delar med sig av sina frågor om livet och min syster och min bror....någonstans på snacket och pratets resa så hör man ju hur lyckat denna medicinering egentligen är!?
Hur ska jag knyta ihop detta svamliga, glada, knasiga inlägg?
Jo, pappa mår så himla mycket bättre efter denna kur med cellgifter.....han är så himla glad över att han fortfarande har kvar så mycket ork...trots biverkningarna med upphöjda kliande blåsor och typ eksem i ansiktet....

Att fortfarande ha kvar aptit och genom det givetvis också få så mycket mer ork...för äter man orkar man....eller hur!??
Älskar att höra att pappa trots allt mår bra!

LOVE...

Gillar också att Mikael och Maria delar också denna kväll med oss!!
Jag och maken smet iväg en stund...

Mitt på dagen åkte jag och maken ner till stan en sväng. Maken behövde verkligen en ny Jacka, den gamla var mer än slut! Vi hittade också en som föll oss båda i smaken till ett hyfsat pris dessutom. =)När vi kom hem så förberedde vi en Tacomiddag innan vi satte oss och såg första perioden på hockeyn. I första periodvilan så åt vi då. Mums!!

Angående feber och sjukstatus så kan jag meddela att Lisa har drattat dit också och Pontus har fastnat på 38 grader blankt. Emma ligger just nu på 38.8.

Nu börjar strax tredje perioden om och det ska bli spännande att se om AIK fixar detta!? Andra perioden slutade med 4-3 till HV71.

lördagmorgon och lite snö och -11

Här är barnen fortfarande sjuka. När ska den ge sig den här bacillen? Morgontempen på Emma = 38,7. Pontus temp = 38,0. Pontus är inne på dygn sju med feber och Emma på dygn fem.
Vi har ju normalt småttingarna sovandes själv på övervåningen, men nu då de har varit sjuka har de fått sova nere med oss. Antingen i våran säng eller på en madrass på rumsgolvet.

  Mycket mys i soffan har det också blivit.

Vet ni vad jag hittade igen häromdagen? Jo Pusselbiten!
Jag, Pontus och Emma hade dagen före rivit pusslet, så klart och så typiskt.
Biten hittade jag i den stora julklappspåsen som jag nu äntligen tömde på mina julklappar. Hur den hammnat där är ett litet mysterium för där har ju bara pusselkartongen legat då den var oöppnad!?
Nåja nu är ju alla bitar i kartongen i vart fall.

 Kramisar.

Fredagkväll...-10 grader.

Vilken bra dag jag har haft. Jag fick ju komma mig ut och jobba medans maken var hemma med sjuklingarna.
Emmas feber i natt var hela 40,5 grader....huvaligen. Stackars liten tjej. Pontus har också kvar feber men dock bara 38 grader.

Min dag på jobbet gick så otroligt fort, swisch..sa det bara. Jättekul att få komma sig ut en stund i vart fall.

Pratade med största hjärtat på väg hem. Lika roligt varje gång att höra att hon har det så bra, fast nu längtar vi efter att träffas snart igen. Får försöka planera in ett litet weekendbesök igen kanske!?

Nu ska jag strax gå tillbaka till TV:n och se lite nyheter innan Let`s dance röstningen startar. Gillar det programmet jag!

 Ha en bra kväll. Kramisar.

Nu förstår jag tror jag!?

Jag har ju länge ätit LCHF mat men ändå inte gått ner i vikt! Varför inte då då? Jo för att jag emellanåt fuskar med alldeles för mycket kolhydrater. Så man kan säga att jag har jojat upp och ner i vikt och nu förstår jag bättre varför.....
Kopierat en bit text från kostrådgivaren Anna Hallens sida om LCHF. Läs så förstår ni vad jag pratar om..


Vänd på tanken

fundera

Jag får ofta frågan: Men hur mycket fett kan jag äta? Jag har också hört några (få) säga att ”jag går upp av LCHF”.

Vänd på tanken! Hur mycket kolhydrater kan jag äta? Det är ju det som är poängen. Du måste få bort kaloritänket. Det fungerar inte. Kroppen fungerar inte så. Men du kan inte behålla alla mackor och pasta och lägga på fullfeta produkter. Det går inte. Naturligtvis! Kolhydrater triggar ju insulin som är vårt stora FETTINLAGRANDE hormon. Vi måste minska på fettinlagringen INTE på fettet.

Så nu har jag läst på och friskat upp mitt minne och nu "djävlar anamma" ska jag börja gå ner i vikt!
(Ni kan också klicka på den svartare texten för att själv läsa på Annas sidor.)

Heja mig! Alcudia beach here i come....


Titta det snöar....-6 grader.

Idag snöar det stora vackra fina snöflingor, det var ju faktiskt länge sedan nu.


Syns inte så bra på bilden, men men......

Jag "vabbar" idag också. Morgontempen var 39 grader på Emma som har sin "top" just nu på denna influensa. Pontus har fortfarande feber och hans morgontemp var 38,1. Mycket hosta har han också och på morgonen hostade han tills han kräktes....tur pappa var hemma och kunde rädda oss från kräket!

Men imorgon ska Jörgen vara hemma med dom vilket jag känner ska bli skönt. Jag får nog lite klaostrofobi av att vara hemma och instängd så här ofrivilligt!
Längtar efter mina rutiner!

Kramisar.

Pea och Johanna vänner sen små...

Pea och Johanna som tre eller fyråringar...Johannas 7-års kalas...eller eventuellt hennes 8-årskalas.

  


Här är skolavslutning i femman och sexan.....

 

Och tillsist Johannas tolvårskalas....Lisa är också nyfiken och tittar på. Nyrakad av sin far, hmm...också väldigt lik Clara sin kusin!?

Tänkte bara att jag skulle "härma" Pea, som på sin sida har lagt upp en så söt bild ....

Gå in där och titta!

http://peandersson.devote.se/
onsdagkväll

Nu i kväll är det Emmas tur att ha hög feber. 39,1 vid halv nio innan hon somnade.
Jag bestämde redan i tisdags med mitt jobb att jag skulle vara hemma torsdag också, och det var ju ett klokt beslut känner jag nu.
På fredag får Jörgen vara hemma har vi bestämt.

Jag kämpar ju på med min LCHF kost och i dag blev det blomkålsmos till köttet.
Riktigt mumsigt!


onsdag disigt och mulet och -6 grader.

Här hemma är barnen fortfarande sjuka fast mycket bättre än sämst. Pontus har hamnat under 38 graders strecket på febertermometern men lider av en envis ret/slemhosta. Åhh säger han varje gång, ÅHH vad jobbigt!
Emma har samma hosta och samma temp som Pontus, fast ändå så har hon det inte lika jobbigt.
Nu när Pontus har blivit lite piggare så blir han ju genast gnälligare och mer uttråkad så det gäller att hitta på olika saker att sysselsätta honom med så inte livet blir så trist.

Själv så har jag startat igång en del småprojekt i tankarna och utfört ett....nämligen sytt lite kuddfodral.Har återanvänt tyg från två stickade tröjor....

Kramisar.

Yippi!! Nu har vi bokat....

Alcudia here we come.....  Vi har bokat våran resa idag! Yippi för sol och bad och lata dagar, nu har man något att längta till...Och något att kämpa för med viktminskningen. Ska tänka på beach 2011 nästa gång jag blir chokladsugen...

Kramisar.

tisdag. -2. mera feber.

Nu har även Emma drabbats av denna feber med huvudvärk och hosta, Pontus har fortfarande bra med feber.
Stackars de små liven.


RSS 2.0