inte är det lätt inte...

Det är svårt att passa in och det är svårt att leva!? Hur menar jag nu? Kanske dax för en djupdykning igen då..!?
 
Men ärligt, hur många av er funderar ofta över hur fel ni är? Med fel så menar jag de krav vi väljer att skapa och tycka att så borde det vara....Men hallå! Varför tycker vi att det ska vara si eller så?
 
Våga njuta av livet och bara våga vara, säger yoga och mindfullexperten!
Bara gör dessa enkla övningar så visar du magrutor på stranden i sommar!
Ät dessa underbara färgglada frukter och bär så boostar du och ler resten av året!
Ät si eller ät så, så minskar du garanterat 4 eller 10 kilo....!
Sluta röka så ser du genast tio år yngre ut!
Använd brun utan sol så slipper du hudcancer!
Skippa transfetterna och kolhydraterna så...
Akta dig för för alkohol och sena nätter..
 
Ja men ni fattar!? Med kunskap och utbildning och det snabba utflödet av information är det inte konstigt att vi mår dåligt och känner oss fel!?
Varför står jag i spegeln och säger att jag är tjock? Är det för att jag vet att det är farligt och onödigt för kroppen att bära dessa överkilon med fett, eller är det därför att jag hela tiden bombarderas med ideal?
 
Hursom i mitt fall så vet jag väldigt mycket...men hur lätt är det att uppfylla och fullfölja MINA krav och hälsomål då utbudet styrs av snabba pengar!?
Jag tänker att jag ska äta rätt, men inser ganska snart att det jag tror är så nyttigt är totalt fel!? Ta lax som exempel.
Kan inte alla detaljer men det är totalt fel med ett visst omega fett medans det andra är nyttigt och bra. Men vilket är bra och vilket är dåligt?
Likadant med äggen...
 
Men om man ändå försöker så blir det ju inte jättemycket fel och ett ganska rätt resultat i slutänden.
 
Vad jag försöker säga är att hur jag än gör så gör jag fel!! Det är inte lätt att leva!
 
Tänk om man var superfit, supernyttig, supervacker, superduktig perfekt mamma och anställd? Vad hade livet då för bekymmer?
 
Snälla rara ni som dömer utan att tänka varför...? Gör inte det mer! För det är fan inte lätt att leva!"
 
Hur som har jag arbetat idag, lite övertid och planering krävdes för att få det att fungera, men det löste jag ändå ganska enkelt.
 
Småkidsen och maken har sprungit några vändor på ICA för att värma sig och kissa samtidigt som de har sett småstjärnorna och Darin på torget.
Dagens väder är nämligen helt otroligt fel för att vara slutet av juni månad. Vad sägs om regn och stormvindar och endast 12 grader ute? Är det normalt väder? Jag liiider med första periodens semesterfirare jag.. 
 
Affärerna gör det inte lättare för oss konsumenter heller med deras exponeringar av chips och godis och halvfabrikat.
Men ärligt? Hur många av er har tänkt på att vanlig köttbuljong innehåller natriumglutamat och jäst och socker?
 
Jag blir galen snart av att inte känna mig bra och duglig och passa in...Framför allt blir jag galen på mig själv som ständigt misslyckas med mina mål...
 
Nog om detta! Jag berättar mera i morgon om efterjobbetupplevelser och festivalbesök med Langos och förfrusna fingrar...
 
Kramisar.
 

"Duktigdag!"

Efter min arbetsdag, som jag slutade lite tidigare, städade jag toaletten som jag hoppade över i onsdags. Sen fortsatte jag min ogräsrensningsrunda i trädgården innan middagen som maken fixade. Mumsiga köttfärsbiffar i gräddig sås.
 
 
Efter kaffekoppen vid datorn gick jag ut och fortsatte med ogräsrensningen fast nu i häcken igen. Det blir så rent och fint. Jag gillar.
 
 
Ramslöken blommar så fint nu i den ovala rabatten och många fler fina blommor.
 
   
 
Kram
 
 
 

torsdagen

I vår stad pågår just nu Stadsfesten, det märks på mitt jobb och påverkar mina arbetsuppgifter. Svårt att hålla rätt växel hemma och sådär. Men det är roligt när det inte går i samma hjulspår hela tiden och att det händer någonting i vår stad.
När jag kom hem i afton rörde jag ihop lite olika rester till middagsmat och sen följde jag Emma till sin fotbollsavslutning.
Jag gick hem efter en stund och började gräva i jorden och kantskära runt min ovala rabatt.
 
 
     
 
Kramisar så länge.
 

ledig dag

Härligt med sovmorgon och "ingamåstenattgörajustidagdag" framför sig.
Serverade barnen frukost och sen gottade jag ner mig i solstolen med en Nora Roberts roman.
 
 
Men underbart är kort sägs det och snart försvann solen och det var dax att fixa lunchen till småttingarna. Stekt blodpudding fick det bli idag.
 
Sen har jag fortsatt att läsa min bok och barnen har fått vara ifred med sina datorer eller spel, fast Emma har också velat vara ute lite. Pontus är halvhängig och klagar på ont i halsen och magen.
Lugn och skön och vilsam dag med andra ord.
 
Efter middagen så tog jag mig an mina rosor i trädgården, lusen har invarderat dem! Men nu har jag sprutat massa såpvatten på dom och hoppas att de glider av och dör. Lusen alltså, inte rosorna.
 
 
Kram.

Semesterrutt

Ikväll har vi bokat våran semester resa i grova drag. Vi ska åka till legoland och sen vidare till Jörgens kusiner i Helsingborg och Halmstad.
  
 
I skåne hoppas jag att jag får uppleva deras natur och kanske besöka en bokskog.
 
 
 
 
Kram.

Nya funktioner

Vi sitter och planerar våran sommarsemester.
I år ska vi äntligen ta oss ner till makens kusiner längst ned i Sverige, sen vidare till Legoland. Många mil i bil blir det och de milen får man försöka göra det bästa av, för det är inte lätt alla gånger att vara sams och på bra humör alla dessa mil.
 
Sen har jag varit lite frustrerad på blogg.se för de har ändrat sitt utseende och funktioner för mig som bloggare. Min sida där jag skriver inläggen är förändrad och det har varit svårt för mig att lägga upp små bilder som man klickar större. Men jag har lärt mig nu tror jag.
 
  
 
Kramisar.

meter för meter

Nu är snart en alldeles underbar midsommarhelg över.
 
Min tid idag har jag mestadels spenderat med att rensa ogräs från rönnhäcken. Sakta meter för meter har jag rensat mig fram, samtidigt som jag slagits mot myggen och knotten. Usch för småkrypen, men fint blir det.
 
 
 
Kramisar.
 
 
 
 

midsommardagen

När hela familjen var vaken idag och mätta i magen åkte vi till pappa för att avsluta del ett i vedprojektet.
När vi sen kom hem vid halv sju ringde kompisar och det blev så att Pontus ska sova borta i natt och Emma ska ha sovkompis hos sig.
Själv försökte jag slåss med småknotten och myggorna och rensa ogräs från rönnhäcken..

Kramisar.

Midsommar

Fullt upp på jobbet de fåtal timmar jag jobbade! (7-13) Blir alltid så storhelger att man ska hinna lika mycket som vanligt av bakgrundssysslorna som man hinner på full tid, fast på storhelger med hälften av tiden..!?
 
Fast, trots denna tidsstress har jag haft en underbar midsommar tillsammans med släkt och goa gamla grannar och vänner!
Tyvärr vann Norra byn i årets brännbolls kamp mot södra byn. :(
 
Hoppas ni också har kunnat njuta av den underbara svenska traditionen med ert midsommarfirande!
 
 
 
 

Kalas

Känner att jag inte riktigt hinner med att njuta av livet just nu, det snurrar lite för fort med att måste hinna/ göra just nu!
Underbara härliga Emma har firats i afton och vi har umgåtts och haft trevligt. :)
Sen efter gästerna åkt hem latjades det lite med fotbollarna som de små fick efter fotbollsskolan, men de övertrötta barnen började kivas och tjafsa och bråka sen och sänggåendeproceduren tog längre tid än vanligt, så nu i skrivandes stund är de fortfarande vakna, men liggandes i sina sängar och väntar in John Blund i vart fall.

Själv så röjde jag i köket och planterade lite minirosor i större krukor för att pryda altanen på midsommaraftonen.
Nu får ni lite kort från kalaset och jag säger god natt!



  



   



Kramisar.

Grattis Emma 8 år

Idag blir minstingen åtta år. ÅTTA år!! Kan inte fatta riktigt vart åren tar vägen, det var ju nyss hon var en liten skrutt!





Ca sex, tre och ett år är hon på dessa bilder.

Kramisen.

onsdag

Upp och hoppade in i duschen då väckaren ringde vid åtta i morse. Hjälpte barnen med frukost och påklädning samt att jag packade deras lunchväskor, sen skjutsade jag dom till fotbollsskolan i Ostvik.
Själv tog jag en omväg via Kåge hem för jag behövde dill och lite andra kryddor till att begrava laxen med.



Jag har alltså tillbringat dagen med att stöka i köket med laxen och bakat en tårtbotten samt städat ur och organiserat i kylskåpet lite.
Nu ska jag snart bege mig till stan för kvällsjobb tillsammans med Lisa.

Kramisar.

Väder

Väldigt många människor kommenterar och klagar på vädret hela tiden nu för tiden, tycker jag. På sistone tycker jag mig ha hört så mycket klagande på att det regnar hela tiden och "När ska det bli sommar?"
Vet ni vad? Jag håller inte med. Hela förra veckan var det ju riktigt hyfsat väder, förutom söndagen då, igår var det kanonväder och idag klagas det igen på att det regnar ju hela tiden. Åska har vi också haft idag.

Prognosen framöver ser ju riktigt bra ut den också. ;)
Något låg temperatur, men sol i vart fall till midsommar.

Onsdag                            
20 juni                                        
Växlande molnighet
18°
Max vind
5 m/s vindpil
Nederbörd
0,0 mm

Torsdag
21 juni
Halvklart
18°
Max vind
6 m/s vindpil
Nederbörd
0,0 mm

Fredag

22 juni
Klart
16°
Max vind
4 m/s vindpil
Nederbörd
0,0 mm

Supermycket för mig på jobbet idag. Morgonen började med strul och telefonsamtal till tekninker som sinkade mig rejält + att det kom hela 32 buntar med tidningar, normalt brukar det ligga på 22-24 buntar i en leverans.
Blev totalt för lite rast men jag kunde nyttja den tiden till att gå hem lite tidigare istället.

Kramisar.

Mycket på hela tiden nu...

Det är så mycket hela tiden, så idag efter jobbet gjorde jag ingenting. Total slappar afton! ;)



Kramisar.

Blöt dag.

Idag startade barnens fotbollsskola och då passade jag och maken på att åka till Åbyn för att fortsätta på vedprojektet. (Det som aldrig tar slut! ;).)

Det är inte många lediga stunder vi haft på senare tid till ved och vi kände inte för att ställa in på grund av lite regn. Några timmar i strilande regn gav resultatet av två till staplade bingar. Pappa orkade också hjälpa till lite.



Inte kan man se på denna bild att det är jobbigt med cancer och att vikten håller på att halka under 60 kilo.
Aptiten är lika med noll, samt att det lilla han får i sig lika gärna kan komma upp igen. :(
Tur att en kompis till pappa kom förbi så han fick en anledning att gå in och dricka kaffe och kanske vila sig.



Efter veden åkte vi direkt till Ostvik och hämtade upp glada men blöta och delvis kalla barn.



Kramisar.

Planterat

Nu har jag satt ner lite grönt och rött i mina amplar och hängt upp dom på altanen. De köpta blommorna är väl hyfsat stora, men de jag själv har drivit upp är yberpyttiga! :(
Nåja det tar sig väl så småningom!?



  

Tog även lite kort på det som blommar just nu i trädgården..



  



  

Imorgon börjar fotbollsskolan för de små och under tiden de är där åker jag och maken till Åbyn och klyver ved!

Kramisar.

fullt upp

Igår var det skolavslutning för Drängsmarkskolan klockan 18.00 i bönhuset.
Stressa hem från jobbet och fixa fram mat att stoppa i de små magarna, sen tvätta av smutsiga fötter, kamma fint håret, måla naglar och klä om till lite finare kläder. Fina, fina älskade barn har nu sommarlov.

  

De är många barn tillsammans i förskoleklass och årskurs ett. Något mindre många i Pontus klass.

  

Bildkvaliten är inte den bästa för vi stod längst bak i salen och fotade med zoom.

  

  

När vi sen kom hem satte jag igång med att olja in altanen och har sen gjort det klart iafton.

  

Jag har hunnit med att rensa ogräs och plantera ut de nya Funkiorna. Maken har klippt den långa gräsmattan, så nu är det fint i vår trädgård.

  

  

  

I morgon är min tanke att jag ska hinna få upp amplarna och plantera i krukor ettåringarna. Men först ska jag jobba till tre.

Kramisar.

ledig sommardag

Vilket underbart väder vi haft idag! Strålande sol och lagomt varmt.

Jag har klippt min pappa på eftermiddagen, sen drack vi kaffe och fikade jordgubbspaj.
Efter fikat latade vi oss i varsin solstol på altanen och pratade om dittan och dattan....pappa stannade till efter middagen.

Efter sex då jag skickat iväg Pontus på fotbollsträning satte jag igång och skurade upp altanen och altanmöblerna.



En smutsig Mikael kom också förbi en snabbis efter sitt jobb för att hämta en sak..



Kia var också med.

  

Kram.

fotbollsmamma

Idag har det varit jättelugnt på jobbet. (Inte för att jag personligen har mindre att göraför det..). Hur kan det vara så stor skillnad från en dag till en annan?
Nåja det var lättare att sluta lite tidigare då.

Emma hade nämligen fotbollsmatch klockan 18.30 i Burträsk med samling klockan 18.00. Eftersom maken är i Kiruna så fick jag skynda mig hem och fixa mat i magarna och sen skyndade vi oss iväg igen mot Burträsk. Sju mil och en timme senare var vi framme för att bli besegrade av det lila laget med 9-0. :)
Pontus var hemma själv och dolade på med läxa, dator och lite cykling.



Kramisar.

Äntligen trädgård

Måndag och arbetsdag igen efter långledigheten jag tog mig förra veckan. Mycket på jobbet med lagom stressnivå för att hinna serva kunderna i kassan och lära upp kassapersonal, växla mynt och göra tidningsreturer.:)
Skyndade mig sen hem och fixade ihop en pastagrateng och serverade middag till en mycket liten familj helt plötsligt. :(
Ringde sen runt till några fotbollskillar och erbjöd mig att skjutsa till fotbollsträningen i Ostvik, hade sen tur att de alla skulle få skjuts hem så jag skyndade hem till min trädgård. Äntligen fick jag kratta runt i jorden lite.

'

  

  

Jag var förbi Oves plantor igår eftermiddag och inhandlade lite blommor till hängamplarna, men de får bli upphängda först senare i veckan.



Kramisar.


återvinning

Maskerad på skolan imorgon och Emma vill självklart vara prinsessa.
Blev en prinsessklänning av gardintyg...



  
Kram.

Grattis!


I dag är det prinsessan Madelenes 30:e födelsedag. Grattis till dig Madde!
 


Rojalist? Jomenvisst! ;)

Idag åker Johanna och Erik hem. De tar också med sig Lisa ner till Stockholm för en utflykt. Gissa om det kommer att bli tomt här i huset ett tag!?

Pontus och Jörgen ska iväg på fotbollsmatch i Norsjö och jag själv funderar på en trädgårdsrunda om det blir lite uppehåll i regnandet. Måste också klura ut och fixa någon slags utklädnings outfit till barnen för i morgon. Prinsessa hmmm...

Kram.

Kolviken

Idag har vi varit till de stora barnens farmor och farfar, ätit Furugrundsare och umgåtts ute i solen.



Kram.

Studenten i bilder..



  

  



  

Kramisar.

Sjung om studentens..

Äntligen får jag fem minuter i lugn och ro till mig själv. Det är en hel del som ska fixas när ett älskat barn tar sin student.
Förutom matlagning, tårtbak, dukning och städning, ska man ju se till att de små har strukna kläder och allt är i sin ordning bortplockat och fint. Phu..

Här ser ni storasyster som hjälper lillasyster att bli fin.



Nu ska jag skynda mig in i duschen för att sen försöka piffa upp mig själv också.

Ciao.

Tiden rinner iväg..

Oj hann inte riktigt allt jag skulle idag, men roligt och kvalitetstid har jag verkligen haft!

Bestämdes ganska tidigt i morse att det skulle bli Boda Borg i dag. Lyckat val denna regniga onsdag. Men jag måste medge att mina muskler skriker efter vila nu.
Supersen middag där vid halv sju, sen Plumpspel samtidigt som en sockerkaka gräddades i ugnen. Allt detta tillsammans med Pea och Omid också, samt supersöta voven som kanske heter Lea.



Tomorrow är det en ny dag. Med det menas att jag måste hinna mera....då.

Kram.

Heja Sverige



Den här dagen har jag mestadels tänkt tillbringa i köket för att förbereda maten och baket inför fredagen. Jag hade tänkt trolla fram lite Wästerbottenspaj och tårtbottnar bl.a. 
Bäst jag skyndar mig dit nu och tar hand om äggen som kokar, för snart blir det stor familjefrukost. ;)

Kram.

Morr..

Ingenting gick min väg på jobbet idag.
Kanske inte helt sant, men mycket småstrul har jag haft.
Först så strulade det med tidningsleveransen av veckotidningarna. Efter många olika telefonsamtal och olika besked fick jag till sist beskedet att de skulle helt utebli! Något med ägarbytet var orsaken.



Sen var jag ju tvungen att avsluta dagen med att bli en aningens stressad och arg över att ingen kan nedra sig till att gå till kassan på allanrop "extra personal" till kassan! Blir så less då döda ting går före levande ting, i detta fall varor kontra kunderna.
Det handlar bara oftast om att offra fem minuter av sin tid för ett snabbt inhopp, sen kan man gå tillbaka till sitt igen.
Halv fyra i afton såg jag att det drog ihop sig till köer så jag hämtade en kassalåda för att sätta mig, men gjorde en lov in i butiken först och bad om att en till skulle bemanna.
Att då få till svar "nej tyvärr hinner jag inte det nu, vi ligger lite efter", är precis fel svar för att jag inte ska gå i taket av frustration. Morr säger jag bara.

Annars då? Blev inget bloggande igår för jag hade fullt upp och liten ork och lust. Efter middagen drog vi vidare till Byske för att lyssna till Musikskolans vårkonsert/uppvisning.

  

Gjorde sen en liten fotolov i trädgården.

  

Nu har jag ledigt resten av den här veckan för Lisa tar studenten och Johanna och Erik kommer hem redan i natt. <3<3<3

Kram.


Busvädret ger upp..

Vi var nog runt femtio personer som inventerade idag och det gjorde att vi blev klara redan efter fyra timmar. ´Den tid vi skulle räkna med att det skulle ta var sex till åtta timmar.

Jag och Emma tog oss an hennes rum och röjde och sorterade och städade tills det var dax för middag. Resultatet av rensningen blev en svart sopsäck.
Pysselbarn har en förkärlek att samla på sig massa "skräp", typ rivna bitar av "gulligt" toapapper och tomma toarullar som målats på.

Det regnar fortfarande ute, men mer måttligt nu. Gick en runda med min kamera och titta hur mycket vatten som ändå kommit.



Verkar som om jag måste köpa nya Funkior också. Jag hade satt ett gäng runt trädet i höstas, men inga verkar komma upp.



Kram.

oväder

Från behövligt regnväder, till stormvindar, spöregn och hagel!

  

Kram.

Regn

Idag faller det ett välbehövligt regn ute, det är trots allt väldigt torrt i jorden. Bättre också att det regnar och är kallt nu så kanske det hinner spricka upp till studentveckan. Tisdag balen och fredag studentfirande.



Den 2:a juni 2012 +7 grader.
Ett riktigt gråtväder!

Kram.

Somliga straffar Gud direkt!

Det börjar kännas spännande om hur det ska bli på jobbet i framtiden.
Det drar ju ihop sig för överlåtelse inventeringen och redan idag gjordes en liten inventering av växelkassor och lotter och sån´t på mitt ansvarsområde.

Tror lite att det ska få fortsätta som det är på de flesta avdelningar, men att tro är ju att icke veta. Spännande är det ivart fall att få lära känna en ny ledning och chef. Om det är en positiv eller en negativ förväntan kan jag inte riktigt bestämma mig för om hur jag känner.

Sen så blev jag så sjukt besviken på mig själv i afton. Ni som känner mig vet att min största last är choklad och kakor, nu på det senaste har jag dessutom försökt äta kolhydratfritt. 
Marabous dubbelnougat är en favorit och idag när jag passerade ett godisställ på jobbet låg de där för försäljning för endast "tre för tio"!! De övriga stycksakerna i deras sortiment kostade två för tolv.


På väg hem från jobbet vräkte jag i mig två av de tre inköpta nougatbitarna. Och vet ni vad? Jo, det stämmer verkligen talesättet - "att somliga straffar Gud direkt"!
Blev fruktansvärt illamående och kunde inte äta middag ens då jag kom hem, kändes som om jag skulle behöva kräkas. Jag gick ivart fall och la mig och somnade. Vaknade halv åtta symtomfri. Phu!

Resten av kvällen tillbringades i soffan med Let´s Dance finalen. Vilken final sen! Värdiga finalister båda två!



God nattkramen.


RSS 2.0