Fridfullt

Jag och lillan lämnade ett soligt Ammarnäs sent på förmiddagen. Minus 19 grader, rimfrost och lite dimma vid Järnforsen.
Stannade av för att fota.
 
 
Jag gillar att köra bil och lyssna på ljudbok, min meditation på något sätt.
 
Kram.

En till kväll

Idag blev det lunch utanför stugan, lunch som bestod av klämmackor och korv med bröd. 
 
 
Efter lunch delade vi upp oss lite, några ska ju vila och några ville åka skoter.
Jag tog med mig lillkille och mitt femåriga barnbarn för att åka lite i backen.
Jättefint väder och rosa himel som gav extra krydda på dagen.
 
 
Till middag blev det veggobullar i röd curry fast utan röd currypasta;) Det blev succe och grytan fick högt betyg utav alla.
 
 
Jag kände redan i morse att jag vill stanna här en natt till och det fick jag, så jag och jourbarnet stannar kvar tills imorgon här i vår Dröm.
 
Kram.
 
 
 
 

Farmor ska åka med mig

Vi har varit i slaombacken idag. Lillkille älskar det och även Rue. Rue är nybörjare och åker med sele och ville att farmor skulle åka med henne så självklart gjorde jag det.
 
 
Mikael lagade lunch och jag fick övertala Rue att vi behövde en matpaus då mitt blodsocker var riktigt lågt där vid halv två,
Sen åkte vi igen och igen och igen, kan erkänna att jag känner av alla mina muskler i kväll efter att ha plogat och bromsat mig nerför backen och i liften är det ju fokus på att hålla i min lilla prinsessa.
 
Till middag blev det taccos.
 
 
Kram.

En till baby

Det är genom de fåtal foton jag tar, som jag minns och kan föra lite dagbok över min livsresa.
 
Mina dagar rullar på, jag gillar då det är mycket på och jag har fullt upp. Det jag mår sämst av när så mycket tid tillsammans med min familj försvinner av många olika anledningar.
Covid, diagnoser, stress och tystnad. Alla behöver vi tid tillsammans och bekräftelse...
 
 
 
Men jag kämpar på med att inte övertänka och fortsätter att stundvis ensamt att hålla skutan flytande.
Det tar mycket tid att handla mat, laga mat, skjutsa barn, tvätta, vika och lägga in tvätt i garderober, plocka bort, sortera och organisera, köpa kläder, samtala, vara i möten, bekräfta känslor, maila och ta hand om mig själv också lite grand.
 
Mina ungdomar är nyfikna på att skippa kött och tänka hållbart och jag försöker hänga på och utvecklar mina kunskaper i köket.
Häromdagen gjorde jag vegetarisk pasta från Zeinas kitchen som blev sådär enligt de som åt. Mest konsistensen av den färska gnocchin.
 
 
I går kväll rullade jag bullar av garants formbara färs och kände direkt att den var så mycket bättre än Anammas. 
 
 
Jag har tänkt mig att ha de här bollarna i en grönsakssås med röd curry. Servera med ris. Tror det kommer att bli supergott.
 
Idag har lillan haft föräldraumgänge hemma hos oss och efter middagen, då det blev dags för att sätta på pyjamas och gå och sova sa vi hejdå till Drängsmark jag och de mindre barnen.
Vi bilade upp till Ammarnäs och redan innan kilometersbacken träffade vi på renar.
 
 
Bilfärden gick bra fast barnen var vakna till drygt åtta. De somnade när vi var i Glommersträsk.
 
Väl framme i Ammarnäs hann jag bära in allt från bilen innan jag bar in ett barn och nattade om. Lillkille vaknade då jag stannade och gick in själv till toa och sen sin sängplats här i vårt andra hem.
 
 
Annat stort som hänt är att faster Annica har blivit mammas faster. Brorsan har blivit morfar till en söt tös på drygt fyra kilo.
Det är så unikt och fantastiskt med varje baby som föds till denna värld. Tänka sig att just nu får lilla Mila vara den sötaste babyn i hela världen.
Grattis Emelie och Marcus. Grattis till mormor och morfar också.
 
Kram.
 

Omikron

Ingen har testats positiv i familjen än, men vi drabbas ändå av konsekvenserna av den stora smittspridningen i samhället.
Lejonströmsskolan har varit och är fortfarande hårt drabbad och vi har underlättat för skolan genom att inte ha lillkille på fritids.
Idag vädjar färskolan som vår jourplacering går på om samma sak och hon får därför vara hemma resten av veckan.
 
.
 
Jag har bytt till nya dubbdäck på min bil idag och sen fördrev jag tiden med shopping till de mindre barnen.
Fanns ett litet behov av fler byxor till den ena och överdelar och pyjamas till den andra.
 
Annars är det väl som vanligt här hemma, jag kämpar på med att inte låta det negativa ta över mina tankar för mycket. Har haft några dagar med lite mer ångest.
Tur att vi har en liten solstråle på jourplatsen som sprider så mycket glädje.
 
 
Kram.
 

Lagat kapell

Våran skoterpulka är sliten, den har ju några år på nacken så det är inte så konstigt. Tyvärr om man får en reva i tyget är det en stor risk att den blir större och större, vilket hade skett med vårt kapell.
 
 
Visste inte om jag skulle limma eller sy för hand delvis, men det slutade med att lagningen gjordes mest med min symaskin.
 
 
Kanske inte den vackraste lagningen av ett kapell, men det växte fram eftersom hur jag skulle få det stabilt och helt.
 
 
Ingen symetri eller perfektion som sagt, men rätt så okej resultat ändå.
 
 
Funktionen är ändå viktigast.
 
Nu ska jag ta tag i lite städning som är svårt att göra då barnen är hemma, eller det är i varje fall mycket smidigare.
 
 
Kram.
 
 

Det här med att träna på gym

Söndag idag och jag har bara varit här hemma och lullat på med att ta hand om vardagssysslorna. Lagat lunch, middag, tvättat och plockat undan leksaker i tid och otid.
Snittade om mina fina blommor.
 
 
Lax och potatis blev det till middag.
 
 
 
Jörgen målar bänkar..
 
 
Efter vi smält maten jag och Emma så var det dax för ett besök på gymmet igen.
Jag känner mig inte alls bekväm då det blir allt för mycket folk för de övningar jag gör på en matta på golvet finns det nästan inte plats för då.
Kågegymmet är litet och trångt. Max 15 personer.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Fina blommor och födelsedagsfirande

Tusen tack för de fina blommorna och den goda chokladen Britt! Alltid så omtänksam och omhändertagande. Tack för att du finns!
 
 
Igår var vi på 30-årskalas hos Mikael och Maria. Maria fyller trettio år idag. Grattis Maria <3
Mikael styrde upp asiatisk middag och istället för tårta gjorde jag den populära laxröran som var tänkt som förrätt.
 
 
Vi köpte en underställströja som fanns på önskelistan och sen fick hon äntligen sina simglasögon (intern idé) att ha vid grillringen i Ammarnäs, för att slippa att röken svider i ögonen och det paketet var från Pontus.
 
 
Idag blev Maria överraskad då vi dök upp på förmiddagen och sa att vi skulle vara barnvakt, hon var inställd på att åka till Ammarnäs och hade packat för det.
Men Mikael och Marias kompisar hade styrt upp med lite annat för att fira henne.
 
Av olika anledningar så behövde vi vara barnvakt på plats i Kåge och vi har delat upp oss lite för att få ihop det med alla barnens behov.
 
 
Jag gjorde falukorv i ugn som jag serverade till lunch sen åkte jag och lillan hem en sväng för att sova mittpådagenvilan och packa ihop lite mer saker.
 
Till middag, när vi var tillbaka i Kåge, gjorde jag Hasselbackspotatis och kött. Pontus och Emma kom och åt middag med oss också.
 
Jörgen sover över i Kåge i natt och Mikael och Maria sover på woodhotel. Jag sover här hemma med våra fyra barn.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Den kryper närmare nu

Jag har undvikit att hänge mig till hur Covid påverkar mig och min vardag.
Än så länge har vi i vår familj klarat oss ifrån positivt resultat på otaliga tester som gjorts.
Vi följer restriktionerna, bär munskydd, handlar ensam, håller avstånd, uppmuntrar till att tvätta händerna ofta och noga.
 
Den här veckan har vi fått backa och hållit lillkille hemma från fritids då de har personalbrist och många på hans skola har testats positiva i Covid.
 
Känns också extremt spännande att sonen övningskört lastbil i nio timmar med sin handledare idag som testade sig positiv ikväll utan att ha haft symtom.
 
Tänker att alla restriktioner och karantäner bara känns fåniga nu då det är ett virus som smittar på ett sådant sätt att alla ska ha det?.
Det handlar inte OM man ska bli smittad längre, utan snarare NÄR?
 
Kram.

Dagar

Jag har velat skriva av mig här lite tidigare, men det har inte gått att få till några vettiga rader. Har man inget trevligt att säga så är det bättre att vara tyst!
 
Jag är en känslomänniska och mår inte bra då andra i familjen inte mår bra. 
Tycker inte om mig själv då jag blir provocerad av den här tystnaden, att inte få svar på frågor och/eller blir tagen för given.
 
Jag hatar vad ångest gör med så många...
 
 
Känslor, både positiva och negativa smittar av sig på mig. 
 
 
Det har varit Tulpanens dag och även om jag just nu älskar att ha rosor i min favoritvas så köpte jag hem tulpaner också.
 
 
Månen har blivit full under de senaste dagarna och jag sover inte så bra då. Det är som det är med det och det kommer ju bättre nätter.
 
 
Den här dagen har jag och Jörgen hjälpts åt för att pussla ihop tidsschemat på morgonen. Jag skjutsade in sonen till skolan där han skulle vara redan klockan sju. Övningskörning med lastbil till Ö-vik för att få ihop några övningsmil stod på hans schema.
När jag kom hem hjälpte jag de små med frukost och sen åkte jag och lillkille till tandläkaren.
Jörgen tog emot barnbarnen här hemma för vi hade lovat barnvakta dem några timmar på förmiddagen.
När jag kom hem från tandläkarbesök åkte Jörgen på jobb, men först skjutsade han lillkille till skolan och lilltjej till förskolan.
Själv fick jag mysa på med barnbarnen.
Vi spelade memori och finns i sjön och åt Rues favolunch, (köttsoppa) innan pappa Mikael hämtade upp.
 
 
Jo förresten, måste berätta hur nöjda vi är över att de beställda grillringsbänkarna är klara, ska bara målas också förstås. Tack igen morbror Per.
 
 
 
Kram.
 
 
 

Skrotat runt

Städat och plockat, vikt tvätt och placerat in de vikta högarna i garderober och lådor. Skrotat runt här hemma med andra ord;)
Pratat i telefon med min jourkollega, alltid så kvalitativa samtal som ger så mycket för oss båda.
 
Efter middagen ville Emma till Byske och då var jag förbi far och tände i lyktorna.
 
 
Kram.

Farmors lilla hjärta

Ynklig femåring fick sitt kalas inställt på grund utav sjukdom, men önskade att farmor skulle komma ändå. Med tårtan också givetvis.
Jag och Emma åkte till Kåge och jag gick in med tårtan. Rue låg och sov i sin feberdvala och trots Ja må hon leva sång så orkade hon inte ta in att farmor var där med tårtan.
 
 
Freja blev glad och vi får helt enkelt fira farmors prinsessa sen då hon mår bättre.
 
 
Annat jag gjort idag är att åka till Toyota för att främst köpa en halvljuslampa som i sin tur blev att en stor service inbokades redan idag.
Suck då jag såg tusenlapparna segla iväg.
Men i och för sig kan jag ju inte resa upp besparingarna så då får jag väl använda dem till oförutsedda utgifter.
 
 
 
Kram.

Lite annat jag pysslat med

Igår afton följde jag lillkille till hockeyrinken så han fick åka skridskor. Efter en kvart kom även våra grannar dit och det blev genast mycket roligare att åka för lillkille.
 
 
När vi kom hem hade det rasat från taket och jag släppte in de små barnen till Jörgen och skottade sen bort snön som rasat ned.
 
 
Idag har jag bakat sockerkaka och gjort smoothie.
 
 
Efter middagen då lillan hade föräldraumgänge här hos oss började jag bygga ihop Rues femårstårta.
 
 
Spännande att knöka in en hög tårta i kylen, men det gick.
 
 
Kram.
 

Tacksam

De senaste dagarna har varit väldigt omtumlande känslomässigt för mig och några till, vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan.
Jag är så glad att jag tog den här striden och argumenterade, stod på mig och vände fokuset från fel saker.
 
 
Att jobba inom socialtjänsten är inte lätt, finns inga självklara vägar att ta för att ta de rätta besluten i alla situationer.
Jag är en känslomänniska och reagerar med mina känslor, i det här fallet så kände jag känslomässigt hur fel ett beslut blev ur barnets perspektiv.
Det är så ofta man glömmer bort att väga in hur olika beslut påverkar barnet då man fokuserar alldeles för mycket på hur det ska anpassas runt de vuxna, också viktiga aspekter i och för sig för att få organisationen att fungera, vuxnas vardag och eller livssituation påverkas ju också.
Arbetsbelastning, budgetar, regler och arbetsrutiner tog över i den här situationer och ett barn höll på att drabbas onödigt mycket känslomässigt. 
Något jag lärt mig under de här åren som jourhem är hur viktigt det är att lyssna på barnen.
Jag har blivit ytterligare duktig på att vara lyhörd för barnet och verkligen ge våra jourbarn och dess närmaste tid och närvaro. 
 
 
 
Jag lämnade in ett förslag till kommunen på en bra lösning för det här barnet i förra veckan.
Fick ett väldigt tråkigt svar igår, dessutom genom en anhörig först innan någon från socialtjänsten kontaktade oss. 
Förde ett väldigt bra samtal, även om det kändes hopplöst  med min kontaktperson på soc och vi återkopplade till varandra idag där jag stod på mig om att jag och Jörgen fortfarande är eniga med vår lösning på det här problemet. 
Det ledde till ett blixtinkallat möte med min chef där jag och Jörgen än en gång stod på oss om detta barns öde.
Gick ifrån det mötet mycket sorgsen och ledsen då chefen inte verkade vilja ändra det tagna beslutet.
 
 
Jag påbörjade min sorgeprocess, insåg att jag behövde mobilisera styrka och välja mina tankar för att orka med kommande period.
 
Men så kom det samtalet jag egentligen hade hoppats på först. Jag såg det inte komma, men blev så oerhört glad att jag grät av den anledningen istället för sorg.
 
 
Kram. 

Hemma i Drängsmark igen

Hej hopp, imorgon är vårt långa härliga jullov slut. Jag tycker det ska bli skönt med lite rutiner igen.
Tyvärr har vi fått in en förkylningsbacill i huset och det blir att hämta covid test till ungdomarna imorgon.
Lillan är också förkyld så ingen förskola för henne, men ett mammaumgånge blir det i varje fall.
 
Igår när vi var i Ammarnäs latade vi oss mest hela dagen och lekte med barnen.
 
 
Sen på aftonen och kvällen jobbade vi på lite, Jörgen satte upp hyllorna under trappen och målade dem.
Jag duschade lillan och städade duschen samtidigt.
 
 
Vi åkte hem från Ammarnäs efter lunch, men dessförinnan städade vi fint efter oss.
Även om det är kallt och krispigt så är det ändå väldigt vackert ute.
 
 
Kram.
 

Vi myser på

Vi myser på och idag har vi målat våningssängarna färdigt. I det ena rummet var det bara stegen och ett fallskydd som skulle målas och det fixade Jörgen medans jag började torka lite fönster.
 
 
Jag har målat den andra våningssängen och det var många trånga, svårtillgängliga ställen och konstiga vinklar för kropp och pensel för att få till det.
 
 
Vi har minus 33 grader här i Ammarnäs och trots det så startade Jörgen skotern och han och lillkille körde den till Grundström för service.
 
 
Jag och lillan körde efter med bilen för att hämta hem killarna.
 
 
Jörgen lyckades med att förfrysa sitt ena kindben rejält tyvärr.
 
Till middag stekte Jörgen hamburgare till oss.
 
 
Jag målade sängen färdigt och Jörgen fixade under trappen och skruvade upp konsoller. Imorgon ska vi fixa med hyllplanen.
 
 
Hemma i Drängsmark har ungdomarna föräldrafritt och Emma fixade med laxpasta.
 
 
Kram.

Trettondagen

Vi är här i Ammarnäs sedan en timme knappt. Det är en sådan skön känsla att komma hit, älskar vår DRÖM.
 
 
 
Den här dagen började jag med finstädet hemma efter att julpyntet åkt ut. Dammsugit, torkat och donat.
Efter lunch skjutsade jag lillan till sin mamma och sen ner till stan för att köpa klädkrokar och till sällskap hade jag Emma.
 
På vägen hem från stan stannade vi i Kåge och tränade.
 
 
 
Till middag gjorde jag rödbetor, gulbetor, polkabetor, morot och potatis toppat med chevré och till det blev proteinet kyckling.
Snabbt efter middagen packade jag ner kläder och mat innan vi åkte och hämtade upp lillan vid sju hos sin mamma.
 
Vår tanke med de här dagarna vi ska tillbringa här i Ammarnäs är att fixa till mer förvaring, åtgärda småfel, måla och fortsätta med städandet.
 
Redan ikväll har Jörgen fixat till ett bländskydd till kökslamporna enligt mitt förslag. Blev kanonbra.
 
 
Vi insåg efter inköp av våra snygga lampor att de var irriterande bländande, men nu har vi fixat det.
 
 
Kram.

Dittan och dattan

Jag har plockat ner julgranen, alla tomtar och stjärnor idag, Ja jag har tagit bort allt julpynt.
 
 
Kändes helt rätt för mig att göra det idag för i morgon åker vi till Ammarnäs och till veckan börjar vardagen om och på den torsdagen är det den tjugonde Knut.
 
 
Hade bestämt mig för att handla någongång idag också och det passade bra att smita iväg innan och över middagstid då Emma ville hänga med. 
Vi handlade och sen åt vi vår middag på MAX och hade det lugnt och skönt i tvåsamhet. Jörgen fixade med middag till de som var hemma.
Vi svängde förbi och tankade lite barnbarns skratt och positivitet i Kåge innan vi åkte hem och packade upp maten.
 
 
Kram.

Min (o)tur nu..

Jag har haft feber en sväng igen, verkar som om det är min (o)tur att vara ofta krasslig just nu.
Igår skulle vi få till en lekstund mellan lillkille och hans syster och tacksamt nog kom de och hämtade lillkile istället för att de lekte här.
Jag packade ner lite saffransbullar och varm choklad till mellisfika.
 
 
Vi har inget fritids eller dagis till barnen den här veckan fast Jörgen är i väg på jobb och jag har något möte både digitalt och fysiskt men det ska nog gå att få ihop.
 
Kram.
 
 

Gott Nytt År

2022 är här! Årets första dag. Jag och de mindre barnen har tagit det lugnt på morgonen och ätit sen frukost.
 
Vi firade nyårskvällen tillsammans med grannar. Vi lagade baconinlindad filé och potatisbakelser.
 
 
Till förrätt blev det kräfttoast.
 
 
Jag dukade bordet med mina rätt så nya blåa tallrikar och strödde ut lite pysselmaterial mitt på bordet.
 
 
Kram.
 

RSS 2.0