Duktig tjej!

 
Kram.

Adventsstädat


Kram.

Somnade på bussen

I morse var det -15 grader ute och vintern är verkligen här. Vår kamin laddar jag flitigt för att värma upp "plattan" i vårt hus.
 

Har haft svårt att komma igång med "to do list" här hemma, men vardagsrummet är dammtorkat med dammsugare och fiberduk. Ska duscha av blommorna och torka fönster i morgon, sen kan jag ställa ut adventsljusstakarna och pyntet.
 
Stort lånebarn sov sig förbi byn i afton och hamnade i Ostvik vid slutstation på 17.15 turen;) Bara för mig att gulla med Pontus och Emma att barnvakta en liten stund medans jag åkte och hämtade...
 
Spännande att vara jourmamma, alltid händer det något.
 
Vi har bjudit in vår grannjourfamilj på fredag och det ser jag verkligen framemot, få byta lite erfarenheter och lära känna nya människor. Grannjourfamilj, med det menar jag att de bor ganska nära i Kågeområdet.
 
Kram.

Helg med familjen

Fredagar är lika med stalldag och dit följer jag gärna Emma, busigt snöväder och ganska halkigt men det gick bra.
 
 
Lördag blev det shopping med de tre stora barnen. Skor behövdes akut. Vi unnade oss hämtmat från Tatung, sen blev det filmkväll i soffan.
Idag har vi varit på Bodaborg och busat, jag och de stora igen...Vi klarade tolv av femton banor och mina muskler känns av.
 

Rolig helg men det känns lite gruvensamt att helgen snart är över. Till veckan ska jag försöka hinna städa och julpynta. Jörgen ligger borta och jag kommer att vara ensam vuxen här hemma till onsdagkväll.
 
Kram.
 
 

Jag hör, jag ser, jag känner...

Jag vill inte ta någon diskussion i ämnet medmänsklighet/invandring/IS och fördommar, men jag blir orolig över hur korkade och korttänkta en del är.
Men det är klart hör man en sak tillräckligt många gånger så tror man det är en sanning tillslut. Ta bara meningen "de tar våra jobb", den stöter jag på väldigt ofta.
 
Jag har ingen lösning, jag har inget quickfix på det som sker i vårt samhälle just nu.....
 
 
Men jag har en önskan om att vi alla tänker mer på kärlek och skippar hatet, varje människa har ett värde och en mening.
Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra något.
 
Kram.
 
 

Hej mitt vinterland

Här händer det grejer hela tiden och mitt liv rusar fram i 180 för tillfället och tid är min bristvara. Nu tar jag mig dock lite tid att sitta ner och uppdatera bloggen lite...
 
För någon dag sedan kom snön och jag skyndade mig ut och fyllde upp mina fågelfrösautomater som stått tomma sedan vi var ner till Stockholm.
Mina små lånisar var mycket fascinerade över snön och dess konsistens.
 

Alma växer och storebror Elton fyller strax två år och då kommer jag att ta paus från jourmammarollen och åka ner och mysa med dom. Förmodligen tar jag med mig Emma.
 
 
Idag snöar det också och fåglarna äter flitigt ur fröhållarna.
 
 
Kram.

Livet är tufft


Lyssnat, pratat och diskuterat. Tagit mig tid och det ger faktiskt resultat.
 
 
 
Var rädd om er, ta hand om varandra.
 
Kram.
 

Äntligen!

Jag har nog inte varit ute och gått sen i maj och nu äntligen blev det av idag, dessutom med min bästa gåvän! <3
 
Kanske inte riktigt så genomtänkt att rivstarta med en 8 kilometers promenad i en och en halv timme för det känns i min otränade kropp, men jag vill ändå inte ha det ogjort.
 
 
 
Sen har det ju hänt några fruktansvärda terrorattacker i Paris i går kväll och mina tankar går givetvis till alla offers anhöriga i första hand och sen börjar man ju fundera på vart världen är på väg?
 
Kram.
 

Hårda arbetsdagar

 
Den här veckan har jag något inbokat varje dag och det mesta kan jag inte skriva om på grund av tystnadsplikten i mitt jobb.
Jag kommer förmodligen vara lite sämre på att uppdatera här ett tag dels för att det är mycket att göra och dels för att jag skriver maildagbok till berörda vuxna till lånebarn för tillfället och därigenom får utlopp för min skrivklåda;)
 
Idag var mitt inbokade möte redan halv nio på förmiddagen och goa svärmor hjälpte mig att passa lånebarn. Efter lunch la jag mig faktiskt och vilade tillsammans med lånisarna för känslomässig trötthet är minst lika jobbig som fysisk.
 
Igår kom det man kan kalla för första snön...
 
 
Jag tillbringade många timmar i bil igår då jag skjutsade och hämtade mina tonåringar från stan, svårt att få ihop logistiken för att det ska fungera för alla mina familjemedlemmar. Inte gör det saken lättare att Jörgen har "liggabortavecka".
 
Det var en vacker dag igår med sol och sen en alldeles fantastisk solnedgång.
 

Kram.
 

Alltså min Emma

När jag kom hem från mitt möte hade Emma turbostädat här hemma. Alla barnens leklådor var tömda upp och ner då vi åkte och jag hade startat diskmaskinen som nu var urplockad och alla leksaker upp plockade + att sängen var bäddad.
 

När jag kom in i tvättstugan stod alla skor i prydliga rader och lillans skötbädd var fint förberedd för ett blöjbyte.
 
 
Älskar och uppskattar då hon gör så här och överaskar en med en sådan fin gest.
 
 
I fredags var jag in på Rusta och köpte några nya soffkuddar och den här söta renen fick också följa med hem. Första julpyntet är på plats;)
 
Kram.
 
 
 
 

Tänka om

Fick sent igår veta att ett möte som ställts in, inte är inställt!! Ringde farmor och bad om barnvakt och hon kunde, vilken klippa hon är att ha som vän.
 
 
Igår hände det mig något som gjorde mig ledsen och jag handlade utifrån mina sårade känslor och drog nog med en annan människa i mina negativa tankegångar. Förlåt! <3
 
Idag känner jag bara en sorg och ledsamhet över att händelsen lyckades med att provocera mig. Det är tragiskt att någon måste härma mina handlingar, förmodligen för att hen inte kom på det själv. Avundsjuka är inte lätt att hantera för vissa...
Kan också hända att jag inbillat mig allt, men min magkänsla säger något annat..
 
 
Men akta er för människor som vill förminska dig och ger dig tjuvnyp så fort de får en chans...
 
Kram.
 

Fars dag

Här hemma skämmer vi bort far i huset med tårta och god mat. Just nu puttrar en porterstek på spisen och tårtan vilar i kylen.
 
 
Det känns konstigt att vi inte ska iväg och fira någon farfar eller morfar, tomt och lite ledsamt. Jag har varit en sväng till pappas grav och tänt ljusen och även om han inte är där så har det som blivit mitt sätt att "prata" med honom.
 
 
Kram.
 
 

Så mycket bättre

Jag är ett fan av TV-programmet Så Mycket Bättre och igår lyckades Niklas Strömstedt bäst textmässigt med hans tolkning från Ace of Bace stjärnan Jennys material.
 
Bildresultat för niklas strömstedt glasögon
 
HELA TEXTEN ORD FÖR ORD

SD, Avpixlat, Nordisk ungdom, Exponerat och Fria Tider

Nordfront, Svenska motståndsrörelsen

Järnrörsligan – med trollsvans

 

Lyckolandet vi som lever här och kan det

Hissa flaggan och förstå den kan va’ mer än gul och blå

Lyckolandet

Vi som hade tur och fann det

Se den värld du lever i, alla människor är vi

 

Två barn en mor på havet i en båt

De flyr ett krig där alla släktingar gick åt

En horisont, där rädslan inte bor

Ett bättre liv, de hoppas och tror

 

SD, Avpixlat, Nordisk ungdom, Exponerat och Fria Tider

Nordfront, Svenska motståndsrörelsen

Järnrörsligan – Nej, nej tack!

 

Nöjesbladet har tagit del av ett brev där Niklas Strömstedt förklarar hur han tänkte kring ”Lyckolandet”.

Jag är stolt att leva i ett land där de flesta ser det som självklart att alla människor är lika värda. Men jag är också rädd. För rasismen och för hatet som sätter flyktingförläggningar i brand och säger att det finns ett ”vi” som har rättigheter, och ett ”dem” som får skylla sig  själva att de råkade födas någon annanstans”, skriver han.

Niklas Strömstedt tycker att det politiska läget i Sverige ibland känns som hopplöst.

Det är som om vi kommer från olika planeter. Vi är svenskar allihop men vi har helt olika uppfattning om vad det faktiskt innebär att vara svensk”.

Han säger också att han vill kunna se sina barnbarn i ögonen utan vetskapen om att han tittade åt andra hållet.

Ni får kalla mig naiv. Pinsam. Idiot. Ni får kalla mig vad ni vill. Men jag tror på riktigt att alla människor har rätt att finnas till”.

 

I länken här under kan ni läsa hela artikeln och Niklas egna uttalande.

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/samycketbattre/article21709219.ab

 

Idag är det farsdag och nu ska jag lägga ihop tårtan och göra lunch till familjen.

 
Kram.

Piteå äventyrsbad

Vi har varit till Piteå och badat idag. Svårt att hitta på någon aktivitet som alla i familjen gillar och trots att vi var eniga för någon dag sedan ville två backa ur idag, blev lite förhandlingar och sura miner..
 
 
Pontus lyckades övertala mig att åka toastolen, jag var livrädd hela färden, men fixade det med stil.
 
Väl hemma igen blev det att fixa spagetti och köttfärssås till middag och bakning av sockerkaka till farsdagstårtan.
 
Kram.
 
 

Dittan och dattan

Jag och min man är människor som ständigt misslyckas med att hålla ordning här hemma och vi har våra röriga hörn och skåpar, men vi kämpar på för att det inte ska bli så permanent.
Idag har jag städat/sorterat i mitt minikontor som jag har i köket i ett hörn. Jag tog ingen förebild men det var hög tid att ta tag i det och nu är det bättre ordning.
 
 
Igår hade jag besök av svärmor och Elaine och de uppvaktade mig med blommor och söta ljuslyktor fast jag inte ville fira någon födelsedag i år.
 

I afton är det dags att följa Emma till ridhuset igen, hon längtar jättemycket eftersom hon missade en fredagsridning då vi var i Stockholm.
Sist vi var på ridhuset fick hon förbereda Prins Ior helt själv med borstning, hovkrats, sadling och tränsning.
 
 
Sen fick hon trava i logen...
 
 
Ha en fin fredag. Kram.
 
 
 

Kalasdag

Försökte hinna ganska mycket på morgonen med plock och städ, för sen skulle jag inte hinna. Det är mitt lånebarns fyra årsdag idag och det har firats först på Leos lekland.
 
 
Sen har vi firat honom här hemma också..
 
 
Stort lånebarn och Emma fick skjuts och hämtning till och från Edda och Pontus till och från Byske, så det har varit fullt upp hela dagen.
 
Jag har också fått massa varma fina ord skickade till mig idag som värmde och berörde mig fint. Tack!
 
Kram.
 
 

Kollad

 
 
Kram.
 

Vad är lycka för dig?

Jag tror vi är många människor som tänker på att vi ska bli lyckliga sen då "jag träffat den rätte", "då jag tjänat massa pengar", "då jag klättrat på karriärstegen", "då jag får råd med en ny bil" o.s.v....
 
Det känns som om människor går vilse när de tänker på lycka som en destination, något man kommer att nå så småningom...
Det känns som att om människor skulle finna lyckan oftare om de tittade på sig själv i nuet, i de små sakerna i vardagen.
Sen har jag upptäckt att lycka och tacksamhet är ganska så lika och jag är tacksam över att jag kunnat inse att hur svårt livet än kan vara ibland, så får man inte glömma bort att ta vara på de stunderna och de människorna som får en att känna lycka.
 
 
Förstår ni hur jag tänker?
 
Tacksam för att jag fick vara med Johannas familj och snusa på mina barnbarn trots det som sjukdom trasslade och ställde till med.
 
Jag är glad, lycklig och tacksam över min stora fina familj och att jag lyckats fostra mina barn till att bli så fina omtänksamma individer.
Lisa har bott här hemma lite under tiden vi varit borta och hon överraskade mamma med en hembakad tårta som ett grattis i efterskott.
 
 
 
Kram.
 
 

RSS 2.0