Det som är självklart är inte alltid självklart

Imorgon ska jag åka upp till fjället och besöka vårt stugbygge för första gången!
 
Sen sist jag skrev här har jag försökt följa ett kickstartschema och måna om bra mat för min kropp, har inte fixat det som jag borde, men näringsmässigt bättre än på länge...
 
 
Jörgen åkte upp idag och har börjat fixa fönstergaveln, fotat efter mina önskemål och jag längtar verkligen att få se vårt projekt på riktigt!
 
 
 
Knyckte en bild av Kinna som har drivit affären i Ammarnäs tidigare, nu är hon pensionär. Bilden är från toppen av slalombacken och vår tomt är utanför bild någonstans till höger.
 
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Många tankar om framtiden

Möten på eftermiddagen efter dagens storhandling och dagens lämning och hämtning på förskoleklass och förskola.
 
Vi bestämde oss för att äta på stan efter två olika socmöten och de flesta rösterna föll på nya MAX på Solbacken.
 
 
Häftigt att vi just nu är sju stycken runt matbordet ofta. Träffade dessutom på Mikaels svärföräldrar som också passade på att lyxa till det i vardagen.;)
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Svidiga ögon och kill i näsan

Idag har vi varit på Edda och badat med andra familjehem. Familjehemsgruppen hade abbonerat simhallen och bjöd oss på bad, lunch och biobiljett.
Alla mina tre lånisar följde med, mina egna backade ur just innan avfärd.
 
Igår hämtade vi ut vår nya bil, en Toyota Avensis. 
 
 
Känns bra! Mindre bra känns det att lillan smittat mig med en förkylning och mina ögon svider och killar och jag har vilat mycket i eftermiddag. Tur jag har en "gube" som kan laga mat och ta över för vi är även barnvakt till Rue till i morgon.
 
Kram.

Snart lättar det

Min tid räcker inte riktigt till för närvarande och jag får prioritera bort många saker. Trodde att skolstarten skulle ge mig lite andrum men det har inte riktigt blivit så än. Kvart över sex ringer min väckare och jag väcker ett eller två barn, passar på att duscha medans de små sover.
Frukost, hjälpa till med påklädning och tandborstning och följa ett barn till skolan och skjutsa ett annat till sin förskola på annan ort.
Möten, träffar och inskolningar gör att det är inte många minuter i marginal för att få ihop logistiken med hämtningar och lämningar.
 
Idag lämnade jag lillkille på skolan, skjutsade sen lillan till sin förskola. Styrde sen bilen mot stan och en gruppträff med de andra jourhemmen.
Kvart i tolv styrde jag bilen upp till Solbacken och lämnade in min V70 för en värdering och fick en lånebil.
Tog ur bilbarnstolen och monterade in den i lånebilen sen hem till Drängsmark för att hämta upp lillkille på skolan som slutade halv ett.
Åkte sen vidare jag och lillkille för att hämta lillasyster på sin förskola, bilade sen till stan igen och hämtade upp sonen som missat tolvbussen och vid tvåtiden lämnade vi igen lånebilen på bilaffären.
 
 
Väl hemma igen blev det mellis och sen var det dax att förbereda middagen som blev kokt potatis och köttfärsbiffar med massor av stekt lök. Mums.
Jörgen åkte iväg och hämtade hem Emma från en skolutflykt och jag badade och nattade de små. Turbofixade hemmet lite snabbt genom att  dammsuga, piffa kuddar och filtar i soffan och städa toan sen en snabbdusch på det och nu en stund här framför datorn.
 
Kram.
 

Utefix och skolstart

Det har varit en bra sommar där vi inte har behövt bråka om internet eller sovtider för det har flutit på rätt bra och de flesta dagarna har siste man kommit sig upp mitt på dagen.
 
Det är skolstart för många nu till veckan och jag har två barn som gör en milstolpe. En börjar på gymnasiet och en ska börja förskoleklass. Vi har inte hunnit förbereda oss med alla inköp som tex ryggsäck, men det ordnar sig vet jag.
 
Blev klar med en till etapp av grusuppfartsrensning och har även klippt gräsmattan. Älskar vår trädgård!
 
 
Kram.
 

Utestädning

Jag ska strax gå isäng, är helt slut efter vår utedag i blåsten men soliga vädret.
 
Jag och småttingarna har städat i gruset, ätit sandkakor, hoppat studsmatta, lagat potthålen efter hällregnet och skjutsat Emma till kompis.
En bit på väg med grusgångsstäd.
 
 
Och när vi var färdig med den här sträckan.
 
 
Jag älskar att städa i trädgården och gillar att njuta av resultatet efteråt.
 
Emma sover hos kompis inatt, Pontus likaså och Jhon hos sin flickvän så jag kan verkligen med gott samvete gå isäng nu.
 
Ammarnäskillarna bygger loft.
 
 
Kram.
 

Uppe i himmelen

Dagarna passerar i ett rasande tempo och jag har inte så många minuter över till fritid.
 
Igår var jag, Emma och småttingarna iväg på en känslosam men fin begravning och tog ett sista farväl av Ronnie. (Emmas klasskompis Linns pappa som 46 år gammal förlorade sin kamp mot cancern som spridit sig i hans kropp).
 
 
Efter begravningen åkte vi till pappa och satt där länge och pratade om döden, själen och "uppe i himmelen". Vattnade och plockade bort vissna blommknoppar under tiden vi satt där..
 
 
Vi har hjälpts åt att plocka in våra svarta vinbär och efter mycket silande och sållande i köket blev det många liter saft som vi kan avnjuta i vinter. Hällde upp på plastflaskor så jag kan frysa in dem.
 
 
I afton åkte Mikael och Jörgen upp till Ammarnäs och jag knyckte en bild från Mikaels Instagram nyss.
 
 
Det kommer att bli så fantastiskt bra!
 
Kram.
 

Kalas och väckt av polisen.

Mina småisar tog sovmorgon i morse och väckte mig först vid nio vilket passade yppans just idag. I natt lite efter ett blev jag väckt av att min mobil ringde och då jag svarade och det var från polisen blev jag klarvaken. 
Nu var det inte värst alvarligt, men rädd blir man då någon presenterar sig med namn och säger att han ringer från polisen i Luleå och det gäller en upphittad hund.
Jag står nämligen som närmast anhörig på id märkningen på min systers hund Molly och då syrran inte svarade ringde de till mig, nu kunde jag inte hjälpa till så värst mycket mer än att ge de ett namn till de kunde ringa och då jag träffade syrran idag så hade det löst sig och hunden Molly var med.
 
 
Vi har firat Emelie och Alva idag som nyss har fyllt 20 år och 18 år. Stolt faster är jag till två fina tjejer.
Roligt att ses och de små barnen hittade lekkompisar och hade också kul.
 
 
 
Kramisar.

Flängt

Det har varit mycket skjutsande och körande hit och dit i bil de senaste dagarna. Hjälpte Lisa igår att hämta lagad bil hos brorsan och då passade vi på att hälsa på morfar/pappa.
Det var torrt och en del bruna knoppar men ändå hyfsat fint ännu.
 
 
Idag har jag, de små och Jörgen varit ner till stan på lite ärenden på förmiddagen medan de stora sov.
 
Nästan väl kallt på fm och de små ville ha sina jackor till skydd mot blåsten.
 
 
Allt har gått i ett i dag och nu först kan jag sitta ned och pusta ut en stund medans en tårtbotten gräddas i ugnen.
Lillan är lite småhängig med febertoppar varannan dag, idag lite mer feber igen och därav mer klängig och behov av "Aika". 
Stora lånis har också behövt tid, vi har rett ut lite trassel i måendet och med våra känslor och varför det blir tokigt ibland.
Emma har skjutsats till Byske och hämtats och skjutsats igen. Ja som sagt var det har gått i ett...
 
Kram.

Ensamkämpande och missförstådd med flit delux

Vi har arbetat hårt hela dagen jag och mina små lånisar med att tömma pool, städa bort tält och plantera om felplanterade växter och rensa bort ogräs i pallkragarna.
 
 
Vi(Jag och mina smålånisar) har tvättat bort Axe igen från en annnan matta och då passade vi på att sanera undermatbordetiköketmattanockså.
 
 
Efter middagsmaten och lekstund ute blev det duschbad och tandborstning, sen sagostund och nattisång för de små och jag dammsög, torkade golv och drog ut spisen och skurade dess sidor, dammsög under och torkade upp allt som har med spis och fläkt att göra. Torkade även köksfönstret och fångade solnedgång och rosa kvällshimmel.
 
 
För mig är det viktigt att vi samtalar och förstår varandra, tänker även på andras känslor förutom våra egna. Blir dock ofta påkommen nuförtiden om att jag tänker ensamt så...
De flesta människor bryr sig enbart om sina egna känslor och har svårt för att förstå andras känslor och vad deras känslor orsakar för val i deras livsstig.
 
Så otroligt roligt att höra "titta aika vad jag kan" när man kan gunga själv;)
 
 
Älskar mitt uppdrag till Skellefteå kommun, svårt dock att inte kunna behålla alla lånisar. Men jag ger dem i vart fall en lycklig tid i deras minnen...
 
Kram och godnatt.
 
 
 

Lite av varje

Efter frukost idag gick jag och småttingarna ut till vägen och tog igen de tömda sopkärlen. Bestämde mig för att skura upp tunnorna för de luktade allt annat än gott.
 
 
Städade och organiserade i barnens garderob för att kunna se vad mer jag behöver komplettera deras garderob med färgmässigt för att kunna använda kläderna optimalt.
 
 
Lisa har även sovit över här i natt och var snäll och skjutsade Emma till kompis medans jag gjorde lunch till de små.
Sen åkte jag, Lisa, Pontus och de små till stan för lite shopping.
 
Stövlar och skalkläder är nu inhandlade.
 
 
Och garderoben är påfylld.
 
 
Kram.
 
 

Nu är det roliga slut

Vid 18 tiden åkte Jörgen till flygplatsen och återkommer först på fredag. Jobb och konferance i Malmö.
 
Vid 19 tiden vinkade jag hejdå till min dotter och hennes fina familj, tråkigt och ledsamt både för mig och Elton. Men det är okej att vara ledsen då man säger hejdå..
 
Hoppas att Johannas familj får sitt hus klart för inflyttning nu till nästa månadsskifte då Alma blir tre och vill ha kalas och att mormor ska komma.
 
Vad har vi då gjort de senaste två dagarna?
 
 
Jo umgåtts, lekt, pratat och bara njutit av nuet. Johanna styrde upp bakning av chokladbollar och alla fick hjälpa och vara med.
Jag har varit på lånis förskola och gjort avslut och hämtat igen kläder och teckningar då det blir skolstart nu till hösten.
Rensat ogräs, tvättat och lagat mat, myst med ost och kex och ett glas för mycket vin för mig. Blev ledsen över vuxen lånis beteende och mig själv och mitt hanterande av situationen.
Är inte helt lätt alla gånger att vara multimamma och "pleasa" alla, att faktiskt räcka till för alla hela tiden?
 
 
 
Det är svårt att vara den som ska släta ut och förstå, förklara, medla, förhandla, informera och fostra då några blir så små och själviska i diskussionen.
 
Var här och nu! Livet blir så mycket bättre då!
 
Kramis.
 

Piteå havsbad

Idag har vi varit och lekt i den stora lekplatsen på Piteå camping och ätit kycklingsallad till lunch där utanför.
 
Härligt att få igång ofta stillasittande barn till att klättra runt och använda kroppen, skratta och ha kul.
 
 
Efter lunchen betalade vi in oss på äventyrsbadet och hade roligt i några timmar till.
 
 
När vi kom hem åt vi rester och sen när barnen skulle nattas kom så äntligen regnet och även åskan.
 
 
Kramisar.

Lilleputtlandet

Idag gjorde vi en utflykt till Lilleputtlandet och barnen fick leka och busa. Skattjakt, springtävling, guldvaskning, åka tåget och träffa trollet och mycket mera..
 
 
Kramisar.
 
 
 

Fullt upp hela tiden, men det ger mer än det tar!

Så lyckligt lottad jag känner mig just nu. Älskar att umgås med mina barn och barnbarn, älskar all tid tillsammans med mina lånisar och det mitt arbete innebär för tillfället.
Har varit på Nordanålekplats idag för lek och umgänge..
 
 
Älskar mina fina barn, att få umgås med dem, se hur de pratar med varandra och hjälper varandra trots den stora ålderskillnaden delvis.
Mår så bra att få vara farmor och mormor och leka med de små barnbarnen, det är för mig så mycket livskvalité som det bara kan bli.
 
 
Älskar allt med mitt liv just nu! Eller, kanske inte alltid trivsamma kaoset av tvätt och disk som inte hinns med stundvis då vi som mestadels är 12-16 personer runt matbordet och fem småbarn som skapar smutstvätt, tonåringar i massor som förbrukar badlakan i större fart än jag hinner rengöra.
 
Men som sagt var, det ger mer än det tar!
 
Kramisar.
 

Varmt och hög luftfuktighet

I måndags var vi på biblioteket och lånade ett gäng barnböcker, svalt och skönt inne på biblioteket och i bilen. Var upp på soc för ett möte också.
Har köpt gungställning på Jula och nu har barnen massvis med utelekgrejer.
 
 
Tisdag hade vi  besök utav Kicki och hennes barnbarn bl.a. Jag tog fram poolen och det blev succe trots att vi bara fyllde den med iskallt vatten. Men i den här värmen behövs den svalkan.
 
 
Onsdag till sen lunch anlände Johanna, Erik, Elton och Alma.
 
 
Fullt hus, men en skön stämning. Systrarna har varit ut och joggat i värmen.
 
 
Nu ska vi strax äta surströmming. 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0