Damm överallt

Det är inte nådigt vad det blir damm överallt då man river ett kaklat badrum! Trots att dörren är stängd hela tiden så sipprar dammet ut och lägger sig så fint över hela huset.
 
 
Jörgen har kämpat på bra i helgen, fick hjälp av sonen en stund, men blev inte så länge innan han skadade sig. Stackar lilla prinsen fick en rejäl blånagel och Jörgen fick lov att hjälpa honom att punktera nageln.
 
 
Jag har kämpat på med Emmas rum mellan matlagning, städning och passning av barn. Imorgon går det börja med att måla tak och snickerier för jag fick i princip klart väggarna där idag. Vissa partier fick renoveringstapet.
 

Har pratat med Johanna, Elton och Alma via Face Time och jag längtar verkligen tills de kommer upp.
 

Kram.
 
 

Byggdamm just say it

Städat uppe och flyttat upp Emma till sitt provisoriska boende i hallen. Men himla vad dammigt det blir då det renoveras!
 

I dag har jag också städat och försökt få bort mer byggdamm, den här gången på grund av nedervåningens badrum som Jörgen börjat att riva.
Vi ska försöka ha kvar toastolen fram till nästa helg som nödtoalett.
 
 
Vid ett kom vårt lånebarn tillbaka till oss, ja han har varit hos oss förut. Jourrummet är fyllt med leksaker igen och det känns roligt.
 

Kram.
 

 

 

Nästan färdigt

Förlåt för dålig uppdatering, men det har varit mycket jobb på olika sätt för mig.
Nu kan jag berätta att det blir byte av lånebarn här hos oss och på torsdag skjutsar jag ett barn vidare på förmiddagen och på fredag eftermiddag kommer nästa. Utan att lämna ut några detaljer så ser vi fram emot nästa placering.
 
Emma har gjort stora framsteg och imorgon är det meningen att hon ska klara sig själv i skolan. Nu håller vi tummarna att den här fasen i hennes liv är över för alltid.
 
 
Emma och lånebarn har varit ute och lekt i det härliga vädret, de har gjort lite skolarbete och efter maten blir det bad på Edda.
 
Badrummet uppe är nu nästan färdigt, bara massa städning kvar + lite el som inte ska kopplas in förrän vi gör om badrummet nere och får en jordfelsbrytare inkopplad.
 

I morgon ska jag storstäda där uppe och sen kan vi börja använda toaletten. Det är lagt silikon på några ställen som måste få härda ordentligt och inte flyta ut innan vi kan använda badrummet, under toastolen bland annat.
 

Skurhinken får stå på toan så ingen tvärtsätter sig på stolen av misstag.
 
Kramisar.
 

Skoter

Det var segt, men tillslut kom sig den här familjen ut och Jörgen har skjutsat barnen på skoter och Pontus har tolkat efter med både Bob och slalomskidor.
 

Vi grillade hemma vid vår egen grillring.
 

Det är så roligt att se vilken energi och glädje barnen får då de gör något fysiskt och inte bara stirrar på en skärm.
 
Snickaren har inte mycket kvar nu på övervåningen och i morgon finns det jobb både till elektrikern och rörmockaren.
 

Snickaren ska också plocka ihop sina saker från Emmas rum i morgon och vi kan återuppta renoveringen där.
 
 
Kram.
 

Bara vi två

Lånebarn har umgåtts med sin förälder några timmar idag och då passade jag och Jörgen på att åka ner till stan för att besluta oss om vilka färger vi ska ha nere i det badrummet.
 
 
 
Under tiden vi var borta satte vår snickare upp Fibon  på toan uppe. Han ska jobba i helgen för han behöver vara med sin son sen till veckan.
Det tar sig och vi är nöjda.
 

Kram.

Aftonen

Mattläggaren har varit här idag och badrummet börjar ta form..
 
 
Fredag innebär också ridning för Emma och direkt efteråt åkte vi, (jag, Jörgen, Emma och lånebarn) på Edda för bad och middag.
De har väldigt goda kycklingwraps! ;)
 
 
Lite handling på ICA i Kåge på vägen hem, sen glimtar av Fångarna på fortet och "spåning" om vilka Fiboskivor vi ska ha i badrummet nere. Hatar alla dessa val som måste göras och jag får beslutsångest.
 
Det var min fredag i stora drag.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Morgonen

Nu har vi en strategi, en plan och verktyg för hur vi ska genomföra vår plan. Besöket hos psykologen i Byske gav oss (jag och Emma) en tydlig bild på vad och varför hennes ångest/fobi kommer ibland och varför hon har lyckats förstärka sitt negativa beteende om att inte gå till skolan.
 
 
Psykologen förklarade om våra nedärvda instinkter från då vi levde på savannen och varför hjärnan reagerar som den gör då vi hotas av fara och hur hjärnan kan utveckla känsla av fara i det moderna samhället också, fast oftast blir det fel och faran är inte på riktigt, fast hjärnan tror det och då gäller det att inse att man måste utsätta sig för den påhittade faran för att visa hjärnan att det hände ju faktiskt inget farligt. Hoppas ni förstår mitt svammel, eller skit samma, det viktiga är ju att vi lyckas övervinna Emmas påhittade rädsla och överbevisa hennes hjärna om att gå till skolan inte är farligt.
 
Så här skrev jag till fröken...
 
 
Jag följde Emma till skolan och vi körde på en uppskattningsmodell, 1-10 där tio är fullt utslag på dystermolnet..
 
Att gå iväg här hemifrån kändes som sju sa Emma. Sen väl i klassrummet var det 11 en stund innan det så småningom sjönk till sju...
Vi gick hem då det kändes som fyra på skalan.
 
Kram.

What a day!

Den här dagen har varit toksnurrig och ens känslor har verkligen åkt berg och dalbana.
 
Rätt lugn förmiddag med en glad och positiv tjej som hade för avsikt att gå till skolan direkt på morgonen, tyvärr retades magen på riktigt med henne och sen gick det inte att få tillbaka orken att gå och depparmolnet kom fram igen...
Men matte räknades och efter lunch blev det utelek en liten timme. Jag passade på att städa bort på bron,  skotta lite snö, mata fåglarna och tinade lös en fastfrusen askhink.
 

Jag gillar inte att någon ska komma till oss och se en oskottad gång eller en bro som inte är sopad eller full med saker....
Det går inte att städa vårt hus nu då hantverkarna jobbar och båsar och sprider damm i hela kåken, får koncentrera mig på att hålla borta det värsta med dammsugaren och storstädningen får bli att ta tag i sen då de är färdiga.
 
Däremot har jag röjt, sorterat och slängt saker från tvättstugans alla skåp. Jag har sorterat ut två fulla matkassar med urtvättade halvtrasiga handdukar som får användas i garaget framöver till trasor och sånt. En full sopsäck med skräp lyckades jag också få ihop, tyvärr är jag en samlare och trycker in det mesta i mina skåp.
 

Det händer jobbrelaterade saker och jag har pratat mycket i telefon med många olika personer, sen återkopplat med Jörgen. Alla dessa livsöden säger jag bara, så många känslor i omlopp..
 

Inte nog med andras öden, mitt i smeten av olyckliga samtal ringer soc. upp mig och delger mig en anmälan och på måndag ska jag och Jörgen infinna oss på Socialkontoret.
Jag visste att anmälan skulle lämnas in idag av skolsyster och att det ingår i skolans handlingsplan att upprätta en anmälan till soc. då något barn har hög frånvaro, men likförbannat blir stressnivån hög. Det känns jobbigt fast jag är egentligen inte orolig över utgången av ev. utredning av dem.
 
När jag pratat med Kent en stund och han förklarat hur de för två år sedan ändrade skolans anmälningsplikt till dem, men att en del rektorer gör det fortfarande, kändes det ytterligare lite lugnare. Men vilket resurs slöseri!
Jag tänker att vi kan inte agera på något annorlunda sätt än så här med Emma!? Tycker det är fel av skolan att anmäla oss då man inte har något konkret fel att ta upp om vår familj...
 
 
Kram.
 
 
 
 

Förtvivlad emellanåt

Älskade hjärtebarn är ur gängorna och kommer sig inte till skolan. Vi har återigen tagit kontakt med HC och vi har fått backa några steg i hur mycket hon kan pressas. Man kan väl säga att det ena ger det andra och nu har hon utvecklat en fobi mot skolan, tänker att det blir någon slags KBT för att hon ska komma ur den....
 
Renoveringen av Emmas rum har helt stannat av, då snickaren har ockuperat det med sina verktyg, pallbockar och såg. Toan uppe får besök av mattläggare nu torsdag och fredag. Först spackling ena dagen och sen mattläggning den andra. Kommer att bli så fint känner jag...men det är totalt renoveringskaos där uppe för tillfället.
 
 
Har fått förfrågan från Johanna om vi vill att hon och småttingarna ska komma upp V.11? Självklart vill vi det och det ser vi verkligen framemot.
 
Nej nu ska jag städa och leka skolfröken samtidigt. Har ju två skolbarn som går här hemma och dräller för tillfället...
 
Kram och ta hand om varandra.
 
 

Fullt upp och nu är renoveringen igång.

Bodaborg i lördags och rivning av badrum. Melodifestivalen med Lisa och privat taxi till henne. ;)
Söndag innehöll 2-årskalas på Leos och mer rivning av badrum.
 
 
I morse kom vår snickare strax före sju och slutförde rivningen av vårt badrum och vid nio kom rörmockaren och drog om rören.
I morgon kommer elektrikern och nu är badrumsrenoveringen igång.
 
 
Jag har städat efter dom ikväll, för det var spån och småskräp över allt, nerför trappen och i hallen och egentligen hela nedervåningen...
Snickaren har burit in sitt byggmaterial och ställt det uppe i Emmas rum.
 

Vacker rosa aftonhimmel, efter en mycket vacker vinterdag! Klarblå himmel och minus fem grader så barnen har fått vara ute och leka idag.
 
 
Kram.
 

Förlåt för dålig uppdatering

Livet rullar på med extra mycket känslor inblandade för tillfället. Att ens eget barn har det jobbigt är så mycket jobbigare än något annat .....påverkar hela familjen och hela ens grundfundament.
Man i frågarsätter sig själv och kritiserar, fördömer och känner sig enormt misslyckad som förälder....jag vet att vi fixar det här, jag vet att jag är en rätt så bra mamma och jag vet att ingen direkt kritiserar mig mer än mig själv, det gör jag också väldigt för mycket bra!!.....
 
Nåja, i fredags blev det ingen skola för Emma, däremot fick hon pysslas om lite extra av sin farmor då jag hade ett möte inbokat på Brinken före lunch. Lånebarn fick chilla med sin handläggare....
 
Då jag och lånebarn hämtat upp Emma hos farmor efter vår stund i Brinken åt vi lunch på Tre Kronor. Dagens, pizza och hamburgermål.
 
Jobbade i mina "finkläder" en timme i Emmas rum, pratade i telefon och fick omvälvande besked......alltså alla dessa barnöden!
 
Snöstorm och busväder har det varit dessa dagar och då passar vi på att köra bil extra mycket;) Ridhuset besöktes som vanligt på fredagseftermiddag, beundrar Emmas utveckling och hennes ridgrupps utveckling.
 

Travbild.
 
Idag lördag har vi svettats på Bodaborg, Emma, Emelie, jag, Jörgen och lånebarn. Pontus ville inte vara där i dag och var hemma själv.
 
 
Oavsett vem man är så är Bodaborg en utmaning!
 
Känner mig helt slut efter snöskottning och Bodaborg....
 
     
 
Traktorn tar absolut inte allt och restskottningen tog nog en timme...
 
Facetime is the "grej"
 
 
Mikaels Maria chillade också med oss idag då hon hade håltid i sitt schema .... extrajobbar ju inom hemtjänsten.
 

Kram.

Kärlekscafé

Det har kommit snö i natt, träden är åter fulla med snö och det blev så vintervackert igen.
 
 
När Emma gått iväg till skolan (hör och häpna), skottade jag och lånebarn framför bron och det traktorn inte kan nå.
 
I afton har vi varit på Kärlekscafé på Folkan, fika och underhållning ordnat av Emmas klass. Farmor Britt och Lisa kom med 16.15 bussen från stan och käkade middag med oss och följde också med på cafét sen.
 
Missade att ta kort på det uppdukade fikabordet, men delar av utbudet blev fotat från faten vid mitt fikabord.
 

Jag och Emma bakade bullar i går, vårt bidrag till cafét och Emma var bestämd med att bullarna skulle ha hjärtströssel.
 
 
Det blev en trevlig kväll, de hade ordnat allt så bra. Jag tog på mig att skjutsa hem Britt och Lisa sen för det är skönt att komma sig hemifrån ibland någon stund.
 
Kram.
 
 
 

Renovering och känslan av att vara en dålig mamma

Den här veckan har Emma inte kommit sig iväg till skolan, men vi jobbar på det. Idag var hon på väg, men det sket sig på grund av olika orsaker. En var att hon kunde tänka sig gå till skolan, men inte till klassrummet och hon ville inte vara ensam.....jag kunde inte följa och känner mig bakbunden.
 
Men vi jobbar här hemma med olika skoluppgifter så länge...
 
 
Efter lunch kom fröken hem till oss och berättade om vad de gjort idag och om vad som skulle göras resten av dagen, samt i morgon. Vips lustigt följde Emma med fröken tillbaka till skolan. :)
 
Emellanåt försöker jag riva tapet och förbereda i Emmas rum inför tapetsering och målning. Bakom en golvlist gjorde jag fynd från då Johanna bodde i det rummet.
 

I måndags lektes det ute på gården och en fin snögubbe tog form..
 
 
Kram.
 
 

Saknar

Lisa har sovit över här i natt, hon kom hem för att se melodifestival med oss. I afton skjutsade jag hem henne och passade på att handla mat och byta för små lånebarnskläder jag köpt.
 
Johanna har delat en hel del bilder på Facebook från deras Teneriffa resa. Längtar ihjäl mig tills vi ses nästa gång...
 
      
 
Visst är dom alldeles underbara!? Jo det är dom!!
 
Kram.
 

Edda

Sovmorgon, frunch och Edda.  Kompisar, klädinköp och melodifestivalstart.
 
 
Lisa kommer att se alla mellon med oss, :)
 
Kram.

På andra sidan

Jag beundrar Emmas fröken och är så glad och tacksam för den hon är, alla barn borde få ha en sådan pedagog under sin skoltid. Tänk så dumt det kan bli om man inte har en bra lärare!?
 
 
Det har varit roligt och nyttigt att se hur undervisningen och Emmas timmar i skolan ser ut och jag kan nog säga att vi har gjort en bra resa tillsammans jag och Emma och vi  har kommit oss ut ganska så helskinnade och stärkta på andra sidan ...
 
Dagen idag har tillbringats mycket i bil. Först in till stan för avlastningssamtal (jobbrelaterat), hem och hämta Emma på skolan och sen bila vidare till Byske och HC, hem för att äta lunch, in till stan för tapetinköp och ridning för Emma, hem och intag av middag och tillsist hämtning av son i stan från vinterkicken.
 
 
 
Mäktigt ljusfenomen på morgonen då jag bilade ner till stan...tänker ofta på pappa och tankar om att de döda vill säga/hälsa något då himlen färgskiftar.....
 
Då jag hjälpte Emma med sin häst på ridningen, ringde socjouren och vi blev ikväll med nytt lånebarn.
 
 
Kram.
 
 
 

Livet

Jag fortsätter att vara på skolan med Emma och vi har pratat om att jag inte kan följa med jämt och att imorgon ska hon kanske gå helt själv....
Idag har jag varit med fram till lunch, sen fick jag gå hem och äta om jag lovade att vara tillbaka tolv. Jag var tillbaka och uppe i klassrummet i samband med att det ringde in, elevens val stod på schemat och jag fick också en uppgift... De jobbar med förberedelser inför ett kärlekscafé de ska anordna en torsdag till veckan. Jag fick klippa remsor, som sen skulle bli ringar och sen bilda en girlang....
Det här med kärlek och föräldraskap väcker många känslor...
 
Jag fick gå hem efter elevens val och då undrade jag om jag fick åka och handla medans Emma hade skola klart, eller om hon ville hänga med? Emma ville hänga med, så jag gick hem och vilade en dryga timme....
 
Då Emma kom hem och fikat klart så åkte vi till Jacks och fixade lite lösnaglar och sen till Kåge och handlade mat. Jag blir lika förvånad varje gång då notan hamnar på några hundralappar och inte dryga tusenlappen...stor skillnad på matkostnaderna nu då inte välling, blöjor och luncher ska inhandlas.. Konstig känsla att bara vara fyra, eller tre då Jörgen sover borta...
 
Pontus missade buss och jag hämtade i stan, massa attityd och hormoner....onödiga tankar och missförstånd....men att vara tonåring eller tonårsförälder är aldrig rosenrött!!
 
Har dock hunnit riva tapetremsor som terapi...
 
 
Hittade en bok i postlådan och blev påmind och glad.
För si så där 25 år sedan läste jag ofta en bok för Johanna som då var tre år ungefär, vi läse nog sönder den boken och jag tror inte den är kvar tyvärr!
Men jag hittade den boken på HC för en månad sen då lånebarn var sjukt och då googlade jag den författaren och den boken och hittade en begagnad köp och sälj sida....nu har jag boken i min ägo!!
 
     
 
Hur lycklig blir man inte då!?
 
Kram.

Flyttat på Emma

Jag har tillbringat en till dag på skolan, fast jag fick gå hem efter drygt halva dagen. Slöjd var ett ämne idag, träslöjd och kostillverkning.
 
 
I afton har vi flyttat ut Emma i hallen däruppe för nu ska renoveringen av hennes rum äntligen göras, julklappen från julen 2014 som inte blivit av.
 
Kram.

En dag i skolan

Jag har tillbringat min dag tillsammans med Emma och hennes klass. På rasterna lekte vi kurragömma med dunk, förutom sista rasten då Emma bara ville gå runt, men den rasten slutade med madrassåkning;).
 
 
Emma har räknat matte, gjort svenskaprov i läsförståelse, fått undervisning av musikfröken Märta i gitarr, vi har gjort engelskauppgifter och bilduppgifter.
 
 
Fröken Anna gick igenom en ny bilduppgift som går ut på att måla porträtt i popkonst stil. Typ så här:
 
 
Eleverna fick till en början en svartvit bild av sig själv av fröken som de sen fick kalkera av bara konturerna på hår, ansikte och mun, ögon och näsa.
 
 
Till nästa bildlektion kommer fröken att kopiera upp deras ansikten så de kan göra ett kollage på fyra ansikten som de ska måla som Marilynbilderna ovan....
Rolig bilduppgift!
 
 
Passar väldigt bra för mig att jag inte har något lånebarn placerat hos mig än, för nu kan jag tillbringa väldigt mycket tid med Emma och hjälpa henne igenom sin fas...
 
Kram.
 
 
 

RSS 2.0