Gott Nytt 2013

Ska strax gå in i duschen och sen piffa till mig lite innan vi sätter igång med nyårsfirandet. Som vanligt ska vi fira med våra goa vänner som vi gjort i nästan tjugofem år.
 
 
Gott Nytt År alla vänner.
 
Kram.
 

Sorgens år

Januari: Tillbringades med att vara mycket med pappa. Jag tog ut anhörigdagar för att kunna följa honom till Umeå och hämta hem honom från Skellefteå och för att laga mat och städa, men mycket för att bara finnas där som extra öron och stöd i allt det svåra.
 
Barnen gick slalomskola och vi besökte Storklinta i Jörn.
 
   
 
Februari: Kretsade ju väldigt mycket runt pappa som blev sämre i slutet av månaden och vi syskon turades om att vaka vid hans sängkant.
Men jag hann också med att hålla i två kassamöten på jobbet.
 
Mars: Pappa gick bort den 7:e mars och det blev väldigt mycket som skulle ordnas. Dödsannons skulle fixas och massa samtal skulle ringas för att avsluta alla konton och abonnemang....Begravning skulle planeras och dag bokas in.
Men vi firade också Mikaels födelsedag, Påsk med alla barnen hemma, vilket innebar Bygdsiljum och slalom, skoterutflykter och massa kvalitetstid.
 
   
 
April: Begravning. Bokning av Tunisien. SAIK tar SM guld.
 
   
 
Maj: Enligt bloggen, en ganska bra månad då våren och livet började återvända lite....
Vi beställde hem ett Stenmjölslass och jag rensade lite i trädgården, åkte ner till Johanna över en helg och sen avslutades maj med en resa till Tunisien. Det var också här jag fick höra att jag skulle bli mormor.
 
   
 
Juni: Månaden då allt händer!?
Johanna kom upp för att jobba en helg, Emma fyller år, semestern påbörjas, gravstenen kommer på plats, jag gjorde arbets/gästrummet klart, ultraljudsbild på barnbarnet och prinsessan Madelene gifter sig.
 
 
Juli: Semester i vårt avlånga land och börja om att jobba igen. Kul att Johanna också sommarjobbade här i Norrland.
 
 
Augusti: Innebar vår tur till släktträff och försök till bärplockning och konsten att suga ut de sista godbitarna med sommaren. Lite inflyttningsfest...å matfest.
 
 
September: Månaden då jag kraschade!
 
Nya scheman presenterades och mitt grundfundament förflyttades...
 
Oktober: Min födelsedag och givetvis Pontus firades. Jag åkte också ner till Stockholm i min sorgebubbla...
 
November: Johanna och Erik kom hem och mitt fokus var att kasta mig ur min sorg...För fakta är att värre sorg har jag aldrig upplevt än den att förlora sitt jobb....Lisa fyllde tjugo i den här månaden.
 
 
December: Jobbsituationen åt upp all min kraft i början av månaden....sen kraschade jag på jobbet och vräkte ur mig....och då först kunde jag kasta mig ur den negativa spiralen...
Glädjande besked om att jag blivit mormor kom den 17:e.
Sen fick jag fira jul med alla underbara familjerelaterade vänner, dessutom utan konflikter och pliktkänslor....alla som kunde firade ju julen hos oss, sen åkte vi ner till Johanna, Erik och lille Elton för mer julmys.
 
 
 
 
Gott slut mina vänner....
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Hemfärd

Nu har vi packat in oss i bilen och påbörjat hemresan. Vi ska släppa av Lisa på Arlanda för hon har valt att flyga hem.

Det har varit så mysigt att få umgås med hela min familj här nere under julhelgen.
Tyvärr blev ju två av oss sjuka och det skapar ju extra oro för att lilleman ska bli  smittad.

Vi har gjort en utflykt varje dag. Köpcentrum, IKEA och Bio hann vi bl.a. besöka. Massa kort har också blivit tagna så minnen finns kvar av besöket.

Kram.

Gribbylund

Två nätter har vi ny sovit här hos Johanna och Erik. Tyvärr blev Pontus kräksjuk och febrig redan första kvällen och satt i karantän. Vi spritar händer och försöker att inte gå på samma toalett som Pontus och än är ingen annan drabbad, däremot har En rejäl förkylning brutit ut hos Lisa. 

Annars har det varit lite shopping och massa umgänge med mina barn och barnbarnet. Me like!Kram.

Dan före dopparedan

Julmusik i högtalarna för tillfället och Emma hjälper oss att slå in de sista julklapparna. Jag har putsat lite speglar och städat toaletten, dammtorkat lite och resten av städningen sköter "guben";)
Känns ganska fridfullt och bra ändå.
 
För en stund sedan gjorde vi ett stort internetköp, nämligen en ny rumssoffa som vi länge tänkt att köpa till oss. Känns bara lite trist att vi inte gjorde det lite tidigare så alla får sitta bekvämt då tomten kommer i morgon, men det löser sig nog.
 
Jag har jobbat idag och där på jobbet är det ju alltid tokmycket folk så här dan före dan och lite övertid blev det nog också. Men jag trivs då det är ruschigt och lagomt med stress.
 
Nu får jag önska er alla en riktigt GOD JUL!
 
 
Kram.
 

Julstök och julstämmning

Vi åkte ner till stan efter lunch för att göra de sista inköpen. Strax före vi åkte ringde Mikael och ville ha hjälp att bli ansad i håret. Syrran ville också ha lite hjälp med ett inköp så vi delade upp oss lite.
 
Mikael före och efter...
 
   
 
Sen gick jag på stan och inhandlade lite småsaker som behövdes, samt de sista julklapparna. Besökte H&M också och shoppade upp mina sista presentpengar jag fick då jag fyllde år sist. Behövde mer vardagskläder, så några toppar och ett par byxor fick det bli.
Avslutade stadstrippen med matinköp på ICA och pizzainköp i Kåge. Vet ni vad? Jo det snöade på hemvägen, så nu hoppas jag att det får ligga kvar tills på julafton.
 
Väl hemma så har jag gjort laxröra och fruktsallad, färgat lite kläder och stökat på. Allt börjar vara klart och jag känner att vi ligger bra till med alla förberedelser.
 
Johanna fortsätter att dela med sig av sina bilder på Lilleman och har idag lyckats fånga hans leende. Så charmigt.
 
 
 
Kram.
 
 
 

En plock/pyssel dag

Jag har hunnit med riktigt många saker idag precis som jag hade tänkt mig.
 
Jag har gått här hemma och plockat undan i mina "bråteshörn" och slängt/sorterat sen satt fram de sista tomtarna.
Har också kokat knäck, som den här gången inte blev för lös, så Pontus blev nöjd över att den äntligen lossnar från papperet.
 
Julskinkan är grilljerad, har också hunnit med att sy nya gardiner till Pontus rum och satt upp dom.
 
Jörgen och Emma har städat uppe i hennes rum och det blev superfint. Dessutom möblerade de om.
 
 
Nu kan det gärna få vara julafton och juldagen snart, vill träffa mitt barnbarn som idag har varit på utflykt tillbaks till BB för PKU prov och hörseltest.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Ett sista

Tänkte skriva ett sista inlägg som handlar om jobbet, för att sen lägga allt det bakom mig. Jag känner nämligen att jag har hittat mig en väg ut ur min "bittersurtyckersåsyndommigsjälvontspiralen" jag hamnade i.
 
Men jag tänker att det är så fel att man måste gå så långt att man förnedrar sig själv och hamnar nere på en tjurig treårings nivå, innan någon lyssnar på en på jobbet och förstår vilken kamp det har varit att varje dag gå dit över huvud taget.
Det har varit en gladare Annica de sista dagarna efter mitt "psykbryt" i måndags, även fast jag skäms över mig själv som inte kan få fram hur jag tänker, på ett lite snyggare sätt än att bryta ihop med massa tårar som följd.
 
Nåja, det var i vart fall det som verkade behövas. Jag fick vara i spelet halva onsdagen som extraresurs och på torsdagen fick jag ha en vakant jourtid och på fredagen hoppade jag in lite på eftermiddagen för att beta av lite köer då paketen kom.
 
Att jag sen fick en för tidig julklapp och blev mormor i tisdags har nog också hjälpt mig att fokusera på det positiva med livet. Han är ju bara så fin och näpen mitt lilla barnbarn.
 

Tack också till er alla som på olika sätt har gratulerat mig och skickat hälsningar till föräldrarna.
 
Kram.
 
 
 
 

lilleman

 
Visst är han fin!?
 
Kram.
 
 

Bråda dagar

Vi närmar oss julen med stormsteg och det märks på jobbet, där det är fullt upp med att serva julstressiga kunder. Jag har fått vara i förbutiken halva dagen idag och det är mycket postgång åt båda hållen hela tiden nu. Paket som ska hämtas ut och paket som ska skickas, men det är kul då det är ruschigt och tiden bara springer iväg!
 
Johanna har varit duktig på att hålla mig uppdaterad med bilder på lilla underverket och därigenom får jag ju nästan vara med dom. :)
 
 
Efter middagsmaten pysslade vi på med pepparkakshuset som Emma gjorde för ett tag sedan, kokade knäck och ischoklad, samt att jag har begravt laxen.
 
     
 
Kram.
 

Stolt

Jag är kär i det nya underverket och längtar ännu mer till att få åka ner om endast sex dagar. Visst är han fin!?
 
 
  Kram.
 
 

Mormor

Nu har en alldeles perfekt skapad liten pojke anlänt. Klockan 14.46 blev jag mormor!
 
 
48cm och 3240g.
 
Kram.
 

2013-12-17

Idag ska julklappsinköpen färdigställas, sen händer det lite spännande grejer idag också....;)
Kram.

Vem är ni som läser?

Skulle vara intressant om någon vågade kommentera mina senaste inlägg, någon mer där ute i periferin. Mina närmaste vänner och familj vågar alltid,  men vem är ni alla andra som läser min blogg?
Tyck till och dela gärna med er av er åsikt!? Är jag bara en obekväm tyckare eller..!?
 
Lämna gärna anonyma åsikter!

Lucia

Fredag den trettonde idag och Luciadagen. Jag sov över allt firande på morgonteven och måste jobba så jag missar även skolans luciatåg. Men det är helt okej för mig.
 
Igår tokblåste det ute och spöregnade! Stormstyrka uppnåddes definitivt emellanåt och pappalyktan fick sova inne i natt.
Men regnet övergick till snö innan morgonen så all is blev täckt av ett greppvänligt lager snö. Tacksamt.
 
 
Ha en underbar luciadag allihopa.
 
Kram
 

Kalas

Efter jobbet besöktes en god vän som fyller 50 år idag. Han bjöd på goda tårtor i form av smörgås eller Björnjägaren.
 
     
 
För björnjägare är han, beviset ligger på deras rumsgolv.
 
Kram.
 

Bit ihop

Nu ska jag släppa fokuset på smärta och orättvisor och jobb ett tag för att försöka fokusera på roliga saker istället.
 
Igår var det ett helt underbart väder och en underbar skymningshimmel då jag åkte iväg till stan. Idag slaskar det, är tio plussgrader och noll snö kvar.
 
När jag handlade idag upptäckte jag att det var bättre pris på köttfärs och då köpte jag drygt tre kilo och rullade köttbullar hela kvällen, så nu är det en mindre sak kvar att göra innan jul.
 
Kram.
 
 

Ja visst ja...

Nu är läkarbesöket avklarat och jag känner mig på något sätt väldigt besviken, ska försöka förklara hur jag menar...
 
Men jag kan börja med att säga att läkaren fann inget som tyder på att jag har någon Psoriasis artrit och det är ju jättebra.
 
Varför jag är besviken beror på att jag egentligen inte fick någon hjälp!? 
 
Så här är det att för fyra veckor sedan tog jag kontakt med Hälsocentralen och beskrev mina besvär och mottagningssköterskan hänvisade mig till sjukgymnast och sen när jag äntligen fick tag i sjukgymnasten så hänvisade hon till läkare och bokade upp mig på ett läkarbesök.
I sin formulering till doktorn så tog hon upp mina besvär jag har i foten och höften och handen + de mer diffusa besvären runt alla andra leder.
När jag sen kom till läkaren så koncentrerade han sig på min fot och min höft och konstaterade två saker, nämligen något som heter Mortons metatarsalgi och höftinflammation + stort behov av att träna för att minska snedbelastningen runt knäleder p.gr.av överrörlighet.
 
om foten kan ni läsa här:
http://www.boten.se/system/visa.asp?FID=258&HID=195&HSID=2350&ActMenu=2524
 
och om min höft
http://www.ryggcentrumlund.se/hoftinflammation.
 
Angående besvären i handen och min förmåga att inte kunna greppa saker korrekt utan smärta visste han inte riktigt ...
 Sen fick jag utskrivet mer medikamenter för min såriga hårbotten och ögonen fanns inte så mycket att göra åt än att smörja med cortison.
 
Så nu ska jag försöka bota mina besvär genom att börja träna och skaffa ett bättre fotinlägg, men vad hjälper det mig just nu? Just nu då jag har så pass ont och svårt att klara av vardagen?
Träning och skoinlägg är ju hjälp på lång sikt och det kan ju dröja flera månader innan något resultat kan uppnås?
 
Men det är ju precis det här jag visste och därför har jag dröjt med att söka hjälp. Shit pommfritt liksom!
 
Hälsade på pappa och hämtade hem lyktan som jag ställde dit på hans födelsedag, för nu kommer den bara att snöa över.
Nu kan jag tända ett ljus här hemma på bron för pappa istället.
 
Kram.
 
 
 

vitt gör skillnad

Jag har eftersom, bytt ut saker eller målat om dom, i vårat vardagsrum och nu sist blev det ju Lasse Åbergtavlorna som fick ny färg på ramen. Jag är nöjd, gubben är också nöjd och nu saknas bara en ny soffa. Våran "tvåa" är uppburen till Pontus och tanken är att vi snart ska köpa en divansoffa.
 
 
Det har gått riktigt bra att jobba idag med mina värkande kroppsdelar, även om jag känner av det väldigt mycket emellanåt. Men måndagar är det verkligen fullt ös som gäller med mitt jourpass på jobbet och roligt är det, så då hinner inte hjärnan registrera smärtan på samma sätt.
 
Efter jobb så skyndade jag mig hem till mina två duktiga småtroll, för att skjutsa Emma på luciaträning. Duktiga skriver jag för att i afton fick de fixa sig egen middagsmat genom att värma upp rester i micron och äta ensamma. Jörgen övernattar ju i Kiruna och jag jobbade ju till 17.15.
 
Efter jag skjutsat Emma försökte jag hjälpa Pontus att hitta en borttappad lins men gick bet, vi fick ta fram reserven istället.
 
  
 
Han är så duktig och fick in linsen i höger öga ganska fort, men misslyckades efter x antal försök på det vänstra ögat. Blev till att skicka Pontus till fotbollsträning utan linser, men med glasögon idag, men det är ju det vi är van att göra.
 
Nej nu är det dags att börja natta ett litet barn eller två.
 
Kram.
 

Julpyntat

Jag har haft en slöardag idag och gjort mest ingenting, förutom lunch och middagsmat då. Men ikväll blev det ändå att ta fram granen och lite mer småpynt och tomtar.
 
Till veckan är det ju lucia och Emma ska lussa både i skolan och på Folkan. De ska ha levande ljus på skolan i år, liten stolt tjej sa det till mig. ;)
 
 
Min tanke är att försöka klara av att jobba i morgon. Veckan som kommer blir tuff, mycket som är inbokat och Jörgen kör med två bortanätter.
 
Kram.
 
 
 

Nio månader

Vi var ner en sväng till stan igår för lite ärenden och jag blev lycklig ägare till den här lilla trätexten.
 
 
Sen blev vi bjudna på middag hos svärfars. Vardagslyx.
 
Idag har vi varit en sväng till Byske och även tänt i lyktorna hos pappa och jag insåg att det har nu gått nio månader sen han förlorade sin kamp mot cancern.
 
Kram.
 

R.I.P

Hela dagen har randats med rapporteringar om Apartheid och Nelson Mendela...vad annat kan man säga, än att en stor man har lämnat oss!!

Nöjd

Mitt måbra pyssel är delvis klart nu och jag blev nöjd.
 
 
     
 
Kram
 

Må bra pyssel

I tisdags när jag gjorde lite ärenden på stan, vek jag av in till Maria på Schtaan i ram och handlade lite fina saker. Tavlan och tomten hade jag innan, fast tavlan är från samma butik.
 
 
Jag har måbra pysslat lite emellanåt idag för att muntra upp mig själv. Jag har påbörjat att måla om lite tavelramar.
Jag är supernöjd över resultatet hittills, det är ju inte klart än på grund av torktiden på färgen dock.
 
   
 
Kram.
 
 
 

It´s complicate

Idag orkade jag inte ignorera kroppens signaler längre, jag gick hem från jobbet och angav orsaken värk. Egentligen är diagnosen inte riktigt så enkel, men det är minst komplicerat att säga så.
 
Jag har ju värk, en intensiv värk i nästan alla leder för tillfället. Jätteont i vänstra foten och ilningar, bränningar runt knälederna och ont i händerna, dock mest i vänster hand.
Sen har jag ont i ögonen och sår runt ögonen. Dessutom är jag väldigt svullen på ögonlocken.
Men det allra värsta är dock den psykiska värken/sorgen i hjärtat över hela min arbetssituation.
 
Jag har googlat ännu lite mer på mina symtom och pratat lite med min mor också och därigenom kommit fram till att det tyvärr kan vara Psoriasis artrit. Mamma har den diagnosen.
Det finns olika sorters Psoriasis och den som mamma har bryter vanligare ut hos kvinnor i början av övergångsåldern och gärna i samband med en livskris, typ skiljsmässa, dödsfall eller när man förlorar sitt jobb.
 
 
Suck!
 
 
Kan inte livet sluta ge mig käftsmäll på käftsmäll!? Nåja, jag hoppas ganska mycket på att få några svar på tisdag till veckan, då har jag nämligen en läkartid.
 
Kram.
 

december månad

Nu är vi inne i december månad och julen närmar sig med stormsteg. Jag känner ingen stress över det än, men jag gillar inte det här vädret vi har.
Idag är det nästan storm ute igen och +5 grader varmt.
 
November månad avslutade vi med ett 20-årskalas för Lisa hemma hos henne i Tarsbäcksliden.
Jag åkte dit lite tidigare och tapetserade klart de sista två våderna i hennes rum innan kalaset, det blev ju en rulle för lite sist jag tapetserade.
 
Lisa hade tidigare bett om lite hjälp med att baka, vilket absolut inte hade behövts eftersom hon själv hade bakat också. Det blev nog sju sorters kakor och på det tårta.
 
   
 
Efter fikat drog jag vidare på kvällsjobb i den vackra solnedgången.
Gissa om butiken var stökig? Det var ju Skyltsöndag och alldeles för lite personal igen...nåja.
 
Idag är det tisdag och min lediga dag och vet ni vad? Jag började den här dagen med en rejäl sovmorgon. Det hör inte till vanligheterna att jag sover längre än till åtta, idag blev klockan 10.00 och faktiskt 10.30 innan jag steg upp! :)
 
Nu ska jag städa lite innan det är dags att dra iväg till stan på Mammografi och lite andra ärenden.
 
Kram.
 
 

RSS 2.0