Starten...

Ja nu är vi på väg! På väg mot Stockholm. Vi valde att göra en övernattning på nedresan så nu bloggar jag från Scandic hotell i Sundsvall. Spännande tycker barnen det här med att sova på hotell för första gången i sitt liv. De är ju  ganska "lättroade" när de är i denna ålder, åtminstone mina barn.

Första stoppet blev i Umeå och hamburgare på Max.....sen blev det ett snabbt stopp i Mosjön på rastplatsen för nödvändiga behov. Jag lyckades övertala min familj att nästa stopp skulle vi göra vid Skuleberget och dessutom gå/klättra upp till grottan!! Jag har gjort det två gånger tidigare i mitt liv. Det var visserligen ganska spännande att utföra vissa klätteretapper med Lisa som bara var tre fyra år då, men det gick. Idag var jag betydligt "harigare" än jag brukar vara och svindelkänslan var stark så grottan blev inte besökt utav mig idag, jag stod över de sista tjugo metrarna. Men maken och "fyran" och "femman" fixade det.

Nästa stopp blev Ikea i Sundsvall där vi började med att stoppa i oss middag, sen gjorde vi några snabba inköp. Efter Ikea blev det Glasbutiken och Coop som fick äran att fixa "kvällsfikat"....

Bilder från dagen får ni här nedan och som vanligt klickar ni bara på dom så de blir större.....

  

  

  

  

  

Nu ska jag söka upp mina barn i badet här på Scandic....ha det så länge.


glada förväntningsfulla...

  

 .................

Dom längtar verkligen de små.....sylten är kokad....lite tapeter är uppsatta.........och hund är tillbaks till husse...nu ska jag bara stänga resväskorna....

fixardag

Idag blir det en fixardag! Gräsmattan ska klippas, bär plockas in, kläder strykas, mat inhandlas till "trean" som blir kvar hemma, lister inköpas och fixas till Mikael, hund fraktas norrut, besöka de nära, packa resväskor......


onsdag...

En riktig "slappardag" och "orkar inte bry mig" dag!! Släktträff eller kusinträff på mammas sida blev det dock på eftermiddagen....

Egentligen är det ganska skönt att släppa alla krav och bara gilla läget en ganska underbar känsla.....brukar oftast inte tillåta mig med sådana känslor.....men har gjort det oftare under det senaste året, faktiskt!!

Har en underbar make som länge har ställt upp på mig genom att vara den som ser till att ha ansvar för den "grå vardagens" sysslor...me like!!

Bilder från dagen då.....

  


  Tänk vad fantastiskt att fyra syskon kan "avla av sig" hela fjorton barn??? Och dessa

fjorton kusiner till mig, har skaffat sig i dagsläget hela tjugotvå barn!! Typ tjugoen tremeningar till mina..............

Kan också infoga att  av fjorton kusiner finns det sex kusiner som inte ens har börjat?? Så vart slutar det hela i min släkt??

Nu är det bestämt!

Vi rullar söderut redan fredagmorgon....gör en övernattning i Sundsvall och  framme i Stockholm lördagkväll! Det ser vi framemot, barnen läängtar redan och hade helst åkt iväg redan. Först ska vi ju hinna med den årliga släktträffen/kusinträffen på min sida.

Besök av dessa i förrgår.....:)


får bli detta idag

 ??

Önskar att jag inte tänkte så djupt ibland!!?

ryggen...

Som vanligt!! Överspänd Annica och ingen klarar av att bryta till.....fast lite bättre blev jag och många goda stretsch övningar fick jag med mig i bagaget.

Men skulle så önska att få sova ordentligt snart!

Smärta..

Trodde minsann att det onda i min rygg och höft skulle ge med sig av sig självt, men icket det! Jag föll ju handlöst på jobbet när spelet byggdes om för att byggmaterial låg på golvet och något hände då med höften/bäckenet.... Har bokat en tid på ryggakuten idag med förhopppning om snar bot och bättring så jag kan sova gott igen!


regn

Fy sjuttsingen vilket trist väder det blev! Kallt och regnigt....kan det bero på att jag har semester?

Hursomhelst var gårdagens fyrtioårsfest väldigt lyckad. Välplanerad och genomtänkt fest med mexikanskt tema...taco till mat, bodega till självkostnadspris och musik av Victor Lindgren.

  

  

  

Bordsplaceringen skapades genom att männen fick ta en golfboll ur en hink och kvinnorna ur en annan hink och sedan hitta igen sin bordsdam/herre med likadan boll.....Det slumpade sig som så att jag och maken fick sitta bredvid varandra eftersom vi valde likadana bollar!

This day

Födelsedagsfest i kväll då.....

Kärlek och omtanke....

Kärlek och omtanke, verkligen till er alla mina nära och kära....kan du bli min vän nu Mikael!??

Farfar/svärfar Hans...till dig säger jag duktigt Kämpat!!
Pappsen till dig säger jag, det blir snart bättre!
Farmor/svärmor, älskar dig starka omtänksamma människa!

Nu ser vi fram emot min sista arbetsdag innan semestern och piggare anhöriga;)

Kramisar    


Bilder

  

Lunchpaus för barnen när vi hämtade Mikaels byggskräp.....

  

Sedan bus och lek i den stora lekparken...

  

  

Här tömde vi släpen....

  ses...

Tankar

Idag snurrar mina tankar igen....det är ju inte så ovanligt för att vara jag men jag är så less på mina "negg" känslor! Så vi glömmer det tråkiga, oroande, negativa tankegångarna och tänker POSITIVT!!

Idag ska jag hjälpa Mikael;)

Idag får jag vara ledig;)

Idag får jag umgås med familjen;)

Idag är det bara tretton dagar kvar tills jag får krama "ettan" igen;)

Kramisar

nedräkning....

Två arbetsdagar kvar innan semester, först min lediga onsdag sen arbete torsdag fredag sen SEMESTER;-))

Blir nog ingen tapetsering i morgon....tapeterna skulle beställas....

Kolla vilka supervackra Riddarsporrar som slagit ut, samt fler vackra blommor i min trädgård.  

  

  

  


god morgon..


Så här såg det ut i går afton när vi sprang runt och städade i Mikaels lägenhet....blir nog att starta lite tapetsering idag!


Sorry..kunde int.....

Känner att jag måste få säga.....trots flera års livserfarenhet så vet jag nog hur jag borde bete mig men, vuxen blir jag aldrig,  trots all livserfarenhet!!??

Osäkra kommer vi alltid att vara!!! Odugliga i vissas ögon....och dugliga i somliga andras ögon???? Men jag inser att vara VUXEN ÄR ALDRIG HELT LÄTT, ELLER?

Aja baja Ozzy!!Gå inte på mattes rabatter på detta vis.....då ligger du risigt till!!

Köpt! ;-))Köpt en ny mobil i dag eftersom den gamla tog slut! Pst ser ni mitt älskade brev under? Betyder mycket för mig....

Lääängtar...

Pratat med "lillgumman" idag. Längtar sååå mycket till vi ses! De åker iväg till Kroatien i morgon och återvänder tisdag om fjorton dagar cirkus....Gissa vem som är i Stockholm och väntar hem henne då??!

Längtar verkligen efter semester nu....en vecka kvar innan det är dax! Blir lite pyssel här hemma först innan vi åker. Ett fyrtioårskalas och en släktträff ska hinnas med på min första semester vecka.

Då och nu.....

  

  

Tack Gunilla

Fackelranka alltså....tyvärr bara ettårig. Blir till att spara fröer då.


lördag

Fick skjuts av maken in till jobbet i morse och då såg vädret inte lovande ut, utan rejäl dimma och endast 15 grader. Blev då så mycket bättre under dagen.............strålande sol och endast 28 grader i skuggan!!

Hämtades också av maken.... afton bilder.......  


HJÄLP!!

Minns ej vad jag har planterat!? Men tror att det kommer från mina eget uppdrivna perennafröer...men vad är det??   


Inte klok!!

Jag är då helt enkelt inte riktigt klok som sätter igång med ett trädgårdsprojekt i denna värme!! Lite av den tanken har jag haft i dag när svetten har runnit och flugorna var som värst.....men det är ju så kul och det blir ju så fint!! Kunde inte låta bli att göra en provsträcka.....

  Nu blir det snabbt in i duschen för idag är det Elaines dag.....Grattis Elaine!!

Nu är det kväller...

Kommentar till det tidigare inlägget är att jag är trött efter en hård arbetsdag....trött av alla måsten......trött över alla känslor......trött över alla krämpor!!!

Men det är ju så livet är!! Ett enda stort ekorrhjul!! KÄMPA!

God Natt!


tisdag

Jobbig dag!!


tisdag

Idag har det varit de där temperaturena på mätarn som är väl högt för att passa mig. Faktiskt så har det inte gjort mig något att vara instängd i min "bunker" på jobbet idag! Småttingarna har varit iväg på Skatan med pappa sin och svalkat sig.

 altanens temperatur.

 brons temperatur.

Har rensat lite ogräs i de skuggiga rabatterna sen jag kom hem samt fotat lite som vanligt. Rosorna har börjat blomma och Pionen är som finast nu. Den Grekiska vädden blommar också.

  

Någon som vet vad denna skira typ klätterväxten är för något? Tror att det är en av mina frösådder, men minns ej längre.....

  

kramisar så länge.......

söndag

Vilket otroligt fint väder det varit i dag...och vad gör man då?? Jo, latar sig och solar och njuter, givetvis! Har även haft besök av farmor och Elaine.

När middagen var bortplockad åkte vi till Åbyn och pappsen. Torkade av hans köksfönster så sikten ut till den nyklippta gräsmattan skulle bli bättre..för vi har klippt hans gräs också. Pappsen var rätt pigg idag så han lagade vajern på sparkcykeln och hjälpte till med lite krattning....

  

  

Vi rastade även av Ozzy och tog lite kort på den natursköna omgivningen..

  

Lite bilder från min trädgård också...

  

  kramisar...


V.I.P.

Att vara lite lagomt vip-inbjuden är inte så dumt ibland....Bröderna Rångedahl och Robbinsson deltagare fick man träffa då, Mats, Johan, Mikko och Hans....me like!

  Stadsfest

Idag hoppas vi på uppehåll! Ska faktiskt på Stadsfesten med lite arbetskamrater men behöver också få gräsmattan klippt...kanske hinna pappas också!?

Kramisar.

VÅGA!!

Våga vara lika feg som jag!!?

Cancer

Cancer är en oberäknelig sjukdom...okej vi anhöriga reagerar som vi gör!! Men den drabbade vad behöver den personen för stöd!?? Kan tycka och förstå att vi anhöriga berörs och uttrycker och reagerar olika!!

Pratade med min far i kväll.....tänker ändå starkast på det han avslutade samtalet med...Tack för att du ringde............

Det är så viktigt att kliva utanför sin egen sorg och verklighet när en nära anhörig blir sjuk...Man måste försöka tänka bort sina egna behov...dyra extra resor....och offrad fritid....För det som är viktigast då är ju att ge så mycket som möjligt i stöd och hjälp till den som behöver det!! Vi anhöriga behöver också stöd men den sjuke behöver det först och främst!!! ÄLSKAR er så mycket mina underbara....men dock något sjuka föräldrar....

Saknar verkligen förståelse och prioriteringar bland de mina!! Jag tycker jag tänker...jag tycker och tänker inte alltid rätt.....men ni mina kära föräldrar!!!Er offrar jag lätt pengar och fritid för utan krav om ersättning!!!

Kärlek, omtänksamhet och tillgivenhet.............ÄLSKAR, SAKNAR OCH GRÅTER..............

Just nu i min...

Detta är bilder på det som blommar just nu i min trädgård....

  

  

  

  

  

  

  

  Goder kväller ;)

(Pst....Aklejor, Pioner, Nävor, Rosor, Silverarv, Tagetes, .......

fredag

Idag grattar vi min underbara svärmor Britt, hipp hurra till dig. Ett grattis till Veronica också.


Stön..

Jobbat 6.30 till 16.00 och sen privatjobbat vidare i Mikaels lägenhet. Stackaren slipar och spacklar hela dagarna och kan behöva lite hjälp nån stund. Nu blir det strax sängen för att jobba vidare imorgon. Kramisar och god natt.

turista...

Efter middagen åkte vi en sväng till stan för att se hur det går för Mikael i lägenheten...dammigt värre!! Åkte också förbi Anita i Lund för att kika på hennes trädgård. Nu var hon inte hemma visserligen men Erik sa att det var helt okej att kika runt.

Blommbilder från min trädgård får avsluta detta inlägg.........

  

  

  


Lunch

Bortskämd liten dam...skulle bestämt inte äta upp sin lunch om hon inte fick äta den ute på Skatan. Kompromissen blev picknick på gräsmattan...


Så typiskt..

När jag är ledig så regnar det. Fast fördelen med det är ju att det blir gjort saker inne...pysslade om mina orkideer och torkade av mitt lilla köksfönster. För även om det är jättetrevligt med ett fönster ovanför diskbänken så är det inte så praktisk. Prickigt jämt. Nu börjar solen titta fram och det blir nog att gå ut en stund innan det ska skjutsas och besökas lite lägenhet....

ha en skön dag..

=)


jo..så är det!

Men helt underbart! Ibland glömmer jag bort att jag aldrig vill här i från, För det vill jag verkligen inte!

  
Galimattias = Struntprat

Men ändå....har aldrig varit så här tung tidigare...inte ogravid i vart fall!! Jag hatar mitt "nya jag"!! Hatar är ett starkt ord, jag vet..men ändå så AVSKYR jag mig själv just nu!! Konstigt nog, bryr jag mig inte om andras vikt eller "valkar", det är bara mina som jag har ångest över............Och jag menar det!!

kameran visar

     

  

 

Sen titta vad jag hittade i afton i mitt land....kan också säga att
ni inte hittar den där längre....


Okej då...


Ett litet inlägg...mest bilder dock!!

  

  

   Kliver av..

Nu kliver jag av rampljuset ett tag!! Känner att jag tar för stor plats!! Vi ses senare, och tack för mångas stöd!

hmm

Nu blev det visst kväller.....mörkt blev det i vart fall!!? 


Psst..........

KOMMENTARER är aldrig helt fel!!

torsdag

Men att det ska vara så svårt att hinna ikapp på jobbet!? Känner att det är så mycket som ska göras, som jag inte riktigt hinner med, fast jag jobbar på hela tiden med för lite rast totalt och så där........=)

Har varit en sväng upp till syster och svåger på "90" års kalas...(2x45=90)

Mikael har då äntligen blivit ägare till sin lägenhet! Nyckeln avhämtades och papper skrevs under och snabbt förstördes den!! Lägenheten alltså...tapeterna revs ner inte värre än så...

Maken tog lite bilder, men dock med fel inställningar på kameran=(!!

  

  

 

Pontus och Emma gillade då lekparken!!


RSS 2.0