Basinköp till barnen

Nu var det länge sedan jag tog mig tid att gå på stan, men idag gjorde jag det och hittade lite nödvändigt till barnen. Pontus behöver lite baskläder och jag satsade på säkra kort.
 
 
Emma behöver byxor för den mjukismodell hon mest använder går så lätt sönder.
 
 
Hittade några toppar till mig som jag unnade mig.
 
 
När jag var på väg hem plingade det i min telefon ett sms från Postnord att Ellos paketet finns för avhämtning i Kåge.
Blev nöjd med klänningarna och skorna och ska förmodligen behålla allt.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Fokus på livet

Lite pyssel jag knåpat med emellanåt den senaste tiden är växtstödsbygge. Hallonen fick hjälp av gamla gardinstänger och ståltråd.
 
 
Vinbärsbuskarna har fått starten på sina stöd, Jörgen hjälpte mig att spika ner gardinstänger i mitten. Ska pyssla vidare med lite ståltråd senare, behöver fiffilura lite mer på detaljerna om hur..?
 
 

Kanske för tidigt? Men jag har diskat upp fröautomaterna och fyllt på med hampafrön, solrosfrön och talgbollar.
 
 
Kanske småfåglarna uppskattar det redan nu för det har ju varit lite kyligare nätter ett tag, med frost.
Det blommar dock fortfarande i min trädgård.
 
      
 
Lite gnissel mellan vi vuxna och tonåringens humörsvängningar så här inför skolstart, men med massvis med tålamod och försök till samtal har det lättat något.
Det finns så mycket ljus i livet, varför då fokusera på mörker...
 
 
Kram.
 

Fler hösttecken

Förmiddagen gick i lugnets tecken, men på eftermiddagen kom jag igång med lite ogräsrens. Har ansat gräsmattan där den möter kantstenen och tagit bort det ogräs som kommit tillbaka i grusgången.
Det är inte så mycket som kommit tillbaka sedan jag rensade i början av sommaren och strödde ut salt sen, så det gick fort att rensa bort.
 
 
Min jättevädd blommar så fint i äldsta stenpartiet.
 
 
Vi har haft sol mestadels idag men ingen större värme.
Luften känns så där härligt frisk och höstlik och fåglarna skriar uppe på himlen och samlar ihop sig inför flytt till sydligare breddgrader..
 
 
Mina tankar har funnits hos en ny vän som har fått besök av cancer i sin familj, återfall och nu obotbar.
 
Ta hand om varandra och njut av varje sekund av ditt liv.
 
 
Kram.
 

Familjehemsbad på Edda

Idag fick jag med mig hela familjen till Edda dit vi familjehem blivit bjudna av kommunen som abonnerat hela stället. Vi blev bjudna på lunch och fika, bad och biobiljett.
Det var jätteroligt att träffa några av barnen som bott hos oss och se hur bra det blivit för dem.
Det var också roligt att prata med andra familjehem och utbyta lite erfarenheter.
 
 
Kram.

Min fredag

Skjutsade lånebarn till trevligheter innan jag själv anslöt mig till mina "arbetskamrater". Har ingen anställning och inga riktiga arbetskollegor....men dock en gruppträff med övriga jourhem. Nu är vi många jourhem helt plötsligt och idag fick vi träffa våra nya "kollegor".
Jag blev det fjärde jourhemmet och nu har vi sex jourhem helt plötsligt då två till har undertecknat kontrakt med kommunen.
Kanske ett går i pension strax då hon är 67 år hon som får arvodet...
Alla behövs verkligen och jag är ju blödig och bara tokälskar allas engagemang!!
 
Insåg idag att vi jourhem behöver behandlas lika och alla ska ha samma arvode och lika avtal, för alla gör ju samma jobb..avsaknad över tydliga riktlinjer om vad kostnadsersättningar och extra utlägg ska gå till är tydligt! Jag behöver "löneförhandla" om hur det ska vara inser jag och har fixat ett möte med min chef.
 
Emma startade upp sina ridlektioner idag och fredagsrutinerna är tillbaka...
 
 
 
Efter middagen skjutsade vi Emma till ny kompis i Furuögrund och njuter av att hon är glad och lycklig!
 
 
 
Varje dag alla i familjen är nöjd och glad, det gillar vi och jobbar hårt för!!
 
 
Kram.

Hösten på intågande

Sommaren håller på att tackla av och man känner på många olika sätt att hösten är på ingång. Skolan har börjat om, seriestarter på TV som Idol och andra reality program. Mysigt med mörkret på kvällarna och skönt med rutiner, men också trist med väckarklocka och för lite sömn.
 
Idag har jag besökt Emma och hennes klass nere vid Byske havsbad, var nog den ende inbjudna föräldern som dök upp faktiskt;)
Vattnade hos pappa också.
 
 
 
Igår hjälpte jag Alva med att fixa siluetten på ett par byxor genom att sy in benen lite nertill, fick fina blommor som tack.
 
 
Tjyvade en fin bild på Alma och Johanna från Instagram och inser att om en vecka drygt får jag pussa på dem.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Nya vanor

Bara dåliga mobilbilder från dagens aktiviteter, de få jag orkat med. Har haft en "luftengickurmigdag", tyvärr.
 
Kom mig ut på eftermiddagen och då klippte jag gräset.
 
 
Jag och maken ska försöka föra in lite nya vanor i vårt liv, ett är att röra på oss mer och gärna tillsammans.
 
   
 
Blev en runda på tre kilometer efter lillkille somnat med Emma som barnvakt.
 
Kram.
 

Skolstart

Milstolpe för Emma, första dagen i Byskeskolan. Supertaggad, supernervös, men en glad tjej som gick till bussen i morse. En glad tjej som kom hem igen på eftermiddagen med bussen också.
 
Själv känner jag mig inte riktigt i form och har oroliga tankar i huvudet. Det är många människor jag ska ta hänsyn till och se till att de mår bra, att allt blir bra.
Det har varit rätt turbulent med känslor sedan jag blev jourhemsmamma. Möten av nya individer och några hej då. Anpassa sig, möblera om i rutinerna, att inte veta hur man kan planera framåt. Det är snart dags igen att säga hej då. Sorgeprocessen har startat.
 
Ladda om batterierna ett tag och sen hjälpa en ny individ igen. Det tar på. Funderar på att resa bort några dagar, bara vara ensam, men vet inte om det är det jag vill!? Det är inte lätt med känslor.
 
Hade behövt en regnfri dag och chans till trädgårdspyssel, egentid med ogräset. Blev en tur med maken till soptippen med allt skräp istället.
 
  
 
Har tvättat upp babykläder som hade farit lite illa i förrådet med en tanke på att ge bort till bättre behövande. Blev påmind om att vi väntar smått i familjen och kanske något plagg vill ärvas!?
 

Kram.
 
 

Tusen tack för ditt initiativ!

 
 
Här har förråden städats idag. Jörgen började med sina jobbförråd som tömdes från tomkartonger. Blir massvis med skräp som samlas då varuprover hämtas och tas med till kunder.
 
På Eftermiddagen kom Lisa och vi satte igång med att städa och sortera i vårt egna förråd som bara fyllts på genom de fjorton år vi bott här. Lisa var den som tog initiativ till den här rensningen och sms:ade för några dagar sedan och undrade om vi kunde göra det idag, städa alltså.
 

Här är vi klara med den första etappen och släpen är proppfull. Gud vad vi sparat på massa skräp!
 
Nu återstår det att ta reda på en del fynd och sortera in det här i hemmet igen. Det skapar ju ett merjobb sådan här rensning. Ska tvätta upp och sortera ur bland babykläderna bl.a.
 
 
Farmor Britt och Elaine hjälpte också till, förutom den stund som de tvättade bilen.
 

Kram och God natt.
 
 
 
 
 

Häromdagen

Jag försöker grovstäda och rensa lite här hemma mellan varven. För någon dag sedan drog jag ut allt från hallgarderoben och skolådorna och omorganiserade.
 
 
Skor har vi i förbannelse, både skor som används och inte används. Alla för små Pontus och Emmaskor är utsorterade och några Lisagrejer.
 
Jag tyckte att jag behöver nya skor efter min inventering och gick in på Ellos och shoppade, få se om jag kan ha något utav det jag klickade hem. Tuffade till mig och valde blå skor.
 
 
 
 Kram
 
 
 
 

Äntligen

Inget regn idag och äntligen en hel trädgårdsdag. Började med att klippa gräset före lunch och sen krattade jag igenom ovala rabatten.
 
Det blir skillnad på före...
 
 
....och efter.
 
 

Hade en tanke på att sätta om några krukväxter men hade bara fel köpt jord hemma, men krukorna får stå kvar ute tills ny jord är inhandlad.
 

Efter jag krattat igenom några blombänkar blev det äntligen jordgubbslandets tur, har sneglat på det hela sommaren. Fast det passade bäst att ta det nu då det fanns revor med nya plantor att sätta ned i de tomma hålen i duken.
Även här blev det stor skillnad på före....
 
 
och efter.
 

Rensade i och runt pallkragarna också och avslutade nyss dagen med att hinna påbörja sista metrarna av rönnhäcken. Finns en sträcka på några meter som jag inte hunnit rensa på flera år.
 

Kram.
 

Mycket känslor i rullning för tillfället

Snart skolstart och resten av huset får rutiner igen, jag får därmed mer tid till att prioritera mig själv och ska verkligen försöka göra det!
 
Ja är duktig på att ta hand om och ställa upp på min familj, men får lätt negativa tankar i huvudet och vet att citatet nedan är bästa medicinen....om man börjar tänka positivt vill säga;)
 
"Dina tankar formar dina ord

Dina ord formar dina handlingar

Dina handlingar formar dina vanor

Dina vanor formar dina värden

Dina värden formar din framtid"

Mahatma Gandhi

 

 
Kram.
 

Liten inblick på min dag

Har varit hos Åsa och fått kortare hår, Emmas sommarhår fick sig också en rejäl uppfräschning, det här är före...
 

Pontus fick också lite hjälp att putsa kanterna och göra sitt rakade huvud lite mer frisyrlikt.
 

Efter middagen tjatade sig Pontus till att få fara tillbaka till Byske och vara med kompisar, jag stannade kvar och plockade några blåbär, besökte pappa igen och gick på kyrkogården och fiffilurade.
 
Hittade en sten där mor och dotter låg tillsammans, jag minns den tragiska snöovädersolyckan och för övrig familj går ju livet vidare, men lite beklämd över en tom blombänk nedanför stenen med endast en torkad grankrans kvarlämnad....
 
Tänker ofta på det då jag besöker pappa, hans kvarlevor ligger ju där och skulle jag inte åka dit så ofta och hålla det fräscht skulle det då betyda att han var bortglömd!? Nej det gör det ju inte, givetvis! Men det är sorgligt att man väljer en gravplats, men att ingen vårdar den sen... Kanske hade varit bättre med minneslund istället för en del...
 
 
Pappa har det bra där han ligger med sin jaktkamrat snett bakom sig och jag fiffilurar vidare med mina tankar...
 
En Emma efter klippning kan ni också få..
 
 
 
Kram.
 
 
 

Framtiden stakats ut

En dag då min närmaste vardag har fått ett schema och att jag har besökt platser spontant på grund av att jag befinner mig på olika platser för andras skull.
 
I afton ville sonen vara med en kompis i Byske och jag handlade mat och besökte pappa under tiden.
 
 
Jag tycker det blev så vacker färgkombination på de blommor jag senast planterade där.
 
Tidigare idag fick jag tips om att besöka SE produkter på Tjärn utanför Skellefteå, vilket jag gjorde och hamnade i himmelriket av inredningsdetaljer... Varning för oskarpa bilder, men detta fick följa med hem.
 
 
 
Sen återigen måste jag påminna mig själv om att jag inte kan hjälpa den som inte vill inse... Psykisk ohälsa i samband med alkoholism är inte att leka med....phu!! Helt slut efter flera telefonsamtal.
 
Kram.
 
 

Min dag

Hämtat Emma i stan hos farmor där Emma sovit i natt. Tack farmor för kläderna.
 
Grävt i jorden lite och lagat köttgryta till middag.
 
Fått inbjudan till ettårskalas.
 
 
Kram.
 

Tappat det fullständigt!!

Jag startade en vikttävling i våras tillsammans med mina stora tjejer och det gick riktigt bra. Sen tappade jag det under vår roadtrip till Göteborg. Många mil i bil och mycket skräpmat blir det för det är mest tillgängligt och jag mår inte bra då jag vräker i mig kolhydrater ohejdat.
 
Försökte rädda upp situationen genom att äta bara lågkalorisoppor och gick ner lite igen, men sen tog semesterfeelingen åter över och med barn och barnbarn i huset tappade jag det fullständigt.
 
Numer bryr jag mig inte så mycket om hur jag ser ut utan mer om hurdant jag mår. Dåliga kolhydrater gör mig vätskefylld och jag får ont i min kropp, blir stel och trött. Jag tappar mitt självförtroende och självkänslan åker i botten, känner mig ledsen och irriterad, fast det sista är nog min svåra PMS och mina hormoner som orsakar.
 
Den här veckan har jag tagit tjuren vid hornen igen och än en gång startat min soppdiet. Skam den som ger sig, tillslut lyckas kanske jag också!? Kan inte bara ge upp.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Inte som jag tänkt

Tänk vad lätt livet skulle vara om man alltid vore överens!?
 
Dagen har bestått av jobb, besvikelse och lite röj...
 
 
Damm och fluglort och år av fingeravtryck är borta från tvättstugan, alltid något;)
 
Kram.

Rekord

Jag och Emma har varit på akuten i afton och det gick så otroligt snabbt och smidigt. Emma började känna av en vagel i fredagskväll och i morse var hela ögat igensvullet. Svårt att få ihop logistiken att hinna med ett besök på HC i morgon så vi tog beslutet att åka in till akuten redan ikväll och det var ett klokt beslut.
 
 
Vi åkte in strax före arton och var hemma igen tjugo över sju och då hade vi hunnit med att handla jordgubbar och choklad + medicin på Cura apoteket på Maxi.
 

Kram.

Tankat

I går var jag förbi pappas grav, en stunds vila i tankarna för mig och vatten till blommorna blev resultatet.
 
 
Kram.
 

Ibland känner man sig osäker i mammarollen

Förlåt min tystnad, men det har varit mycket den här veckan då vi börjat om att jobba. Dessutom har jag varit ensam om ansvaret för barn och hem då Jörgen åkte på konferens.
 
Egentligen har det inte hänt något, men olika omständigheter gjorde att jag kände mig väldigt fel som mamma. Alltså den här oron man får då tilliten har fått sig en knäck, man går omkring och är misstänksam hela tiden.
Jag är ingen människa som egentligen blir stressad, men då jag under stark tidspress och stark oro behöver ta beslut och få logistiken att gå ihop fylls jag utav panikångest och förtvivlan.
 
 
Utan att ta upp några detaljer så kom jag och tonåringen i huset överens om att kosekvensen av en handling skulle följas upp dagen efter och när morgondagen kom och jag skulle iväg på ett möte med lillkille behövde jag få med mig den trötta tonåringen som inte ville vakna och hade noll respekt/förståelse för att jag hade en tid att passa och ville omförhandla. GAH!!
Tänker att det är fler än jag som hamnar i nya situationer att handskas med trots den erfarenhet man har av att ha uppfostrat fler tonåringar.
Men inte är det någon rolig känsla då man inte tror på sig själv och inte kan bolla med någon om hur man ska tänka och tankarna spelar pingpong i huvudet. (Jörgen var ju upptagen med arbetskollegor på konferens.)  
Att jag sen blev extra mycket stressad var att det fanns en annan händelse parallellt som krävde min uppmärksamhet. En person som hade sin "livs kris"....ringde i förtvivlan flera gånger ...
 
 
Nåja man lär sig hela tiden. Livet är ändå rätt härligt!
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Inget att skriva om men full arbetsdag i vart fall

Allt jag orkat prestera idag har varit jobbrelaterat och inget jag kan skriva om här. Ett möte före lunch ett annat möte till middag, mil i bil och inte mycket ork till annat däremellan.
 
 
Kan nästan inte blogga utan händelsebilder, men gick ut och tog växtkraftbilder till detta inlägg. ;)
 

Jag är så tacksam över att ha en trädgård, att få skapa och njuta, iaktta och pilla bort ogräs ifrån. Att ha trädgård är viktigt för mig. Egentligen är jag inte duktig och påläst, gödslar aldrig och har svårt med att få de rätta färgkombinationerna. Men trots det har jag lyckats skapa min trädgård som jag trivs med.
 
 
Gräsänka den här veckan från och med idag till midnatt fredag..
 
Hembesök redan 8.30 i morgon och jag orkar inte ha ett perfekt hem...
 

Kramisen.

Målbild

För ett tag sedan hittade jag ett par fina hängsleshorts som det stod "Annica" på, ett par som jag inte kunde motstå att köpa. 
Köpte shortsen trots att jag inte kunde knäppa knapparna i midjan. Dessa shorts är nu min målbild, jag ska gå ner en till två storlekar så kommer jag att kunna ha dem och två till tre storlekar till så kommer de att sitta perfekt.
De ska följa med till Dominikanska Republiken och då kommer de att sitta perfekt! ;)
 

Idag har jag suttit här vid datorn och filosoferat om och hur jag vill fira min femtionde födelsedag i oktober. Det är svårt för mig, vill jag ens bli firad?
Förmodligen vill jag det....tänk att få förmånen att nå femtio år och så mycket jag har fått vara med om och så mycket mer jag vill vara med om, nu då jag äntligen gillar mitt liv och är nöjd för det mesta. Jag har lärt mig att vara tacksam och förnöjsam över mina val i livet och äntligen slutat upp med att tycka livet är hårt mot mig.
 
Livet kan fortfarande vara hårt och periodvis faller man, men jag kämpar dagligen med att tänka tacksamma och positiva tankar. T.ex  då jag har ett rörigt kök och ingen har orkat plocka bort så brukar jag påminna mig om hur bra jag har det som har ett fint kök att stöka ner och fina människor runtikring mig som hjälper mig att skapa röran.
 

Det jag spånat om idag är vad man kan bjuda på då jag ska firas och jag kommer nog att bulla upp med massa plockmat som snittar, minipajer, röror och rullar med fyllning. Ifall jag nu tänker fira...
 
Hittade många goda recept och inspiration på en LCHF blogg, har lånat bilder därifrån. http://56kilo.se/
 
 
Vad tror ni? Vill ni komma och hjälpa mig fira in min 50-års dag?
 
Kram.

Trädgård

Har rensat bort gräs runt vinbärsbuskarna klart och hunnit rensa bort ogräs några fler metrar i häcken.
 

Fler bilder från vår fina trädgård...
 
 
Imorgon börjar lite vardag om då maken har slut semester och min almenacka har några "to do" markeringar.
 
Kram.
 
 

Soft hemma dag.

Efter en sovmorgon startade jag sen igång den här dagen med en renbäddning av vår säng och dammsugning av nedervåningen.
 
Har softat runt och rensat ogräs från rönnhäcken sen.
 
 
Fick ihop rätt mycket ogräs...
 
 
Farmor hjälpte mig att plocka mina svarta vinbär från de tre buskarna.
 

Efter middagsmaten ville Pontus ha hjälp att laga sina jeansshorts och då symaskinen var framme klippte jag av två trasiga jeans som legat ett tag, äntligen fick Jörgen sina jeans omvandlade till shorts..
 
 
Kram.
 
 
 

Kusin kalas

Mina fina brorsbarn har vi firat i afton. Emelie har nyss blivit 18 år och Alva fyller 16 imorgon.
Att fylla arton är en milstolpe och det blev en lite dyrare present till Emelie och hon blev glad över halsband och armband från Edblads.
 
Alva fick presentkort från H&M. Fångade några av kusinerna på bild.
 

Eva och tjejerna bjöd på hembakat bröd, enkelt och genialt sätt att skapa en mackbuffé.
 
 
Mums!
 
Jag tittade till pappas grav och snyggade till den lite före kalaset.
 
 
De Penseér jag hade planterat i våras såg så fruktansvärt ovårdade och skräpiga ut så jag investerade i tre nya blommor som håller sig till hösten.
 
Kram.

Tomt

Mina barnbarn har åkt hem. Vi vinkade av dem efter lunch.
 

Jag och Jörgen gick runt och plockade bort iläggskivor och barnstolar. Tog bort sängkläderna och bäddade och plockade bort i ladan.
Sorterade leksakerna i lånebarns rum, dammsög och torkade av golven. Jörgen klippte gräsmattan.
Det blev tomt, tyst och jag känner mig lite melankolisk.
 
Tittar igenom bilder, njuter av minnena.
 
   
 
Barnbarn är verkligen livets efterrätt!
 

Längtar tills den här har vuxit klart och vi får se hen på riktigt.
 

Efter middagen åkte jag till min bror och hämtade växtstödet han hjälpt mig att göra, jättenöjd blev jag!
 

Tänker att min Klematis också är nöjd;)
 
Kram.

familjen

Igår kom det två stora åskoväder över vår by, det på förmiddagen var dock rätt lugnt.
 
Det sprack upp och solen sken en stund.
 
 
På kvällen drog åskan in mycket kraftigare och även vi i Drängsmark drabbades av två ganska långa strömavbrott.
 
 
Vi umgås och äter alldeles för mycket snax och gott på kvällarna då vi spelar plump. Johanna förlorade visst denna omgången...
 
 
I dag blev Alma 11 månader och de obligatoriska månadskorten skulle tas.
 
 
Pappa Erik som just kom hem från joggingturen och valde att träna ute fick lite extra tyngdhjälp...
 
 
....eller kanske mer en peppkram.
 
 
Elton springer fort och jag hinner inte fånga honom på kort... men han gillar att vara hos mormor och Jörgen.
 
 
...han älskar att plocka smultron och hallon i risen.
 
I afton åkte lilla familjen iväg och träffade kompis och jag avslutade ogräsrensningen på en sträcka av plattorna. Om ni funderar över skillnaden, jag tog inga före bilder, så ser ni hur full hinken blev trots den korta biten..
 
 
Rosorna är de blommor som just nu lyser upp mina rabatter och jag tog några kort efter regnet igår.
 
 
 
Kram.
 
 
 
 

RSS 2.0