söndag

Längtar verkligen till lite egentid med alla mina barn! Verkar som om det kommer att infrias till veckan!?

Måste nog inhandla massa mat, mat till många! Min tanke är åtminstone en släkt träff och en kompisträffdag hos oss...

svårt

Jag har som tappat blogglusten, tycker inte att jag har något att skriva om. Jag bara klagar eller upprepar mig!?
Känner mig allmänt olustig och obekväm med mig själv. Vet inte vad som händer riktigt men har varit så låg och nere ett tag.

Jag har snart jobbat två veckor sen min semester tog slut och Jörgen har varit hemma med barnen.
Pontus har sovit i tält med grannpojkarna och en natt hos farmor. Emma försökte sova en natt hos kompis, men kom hem igen, men hos farmor klarade hon det.
Detta medförde att Pontus fick en heldag tillsammans med pappa då Emma var borta och Emma fick sin heldag med pappa då Pontus var borta.

Jag hör och förstår att dom har det lugnt och skönt och trivs med sitt sommarlov. Nästa vecka får jag rå om dom lite mer för då börjar Jörgen om att jobba och jag har lite ledigt.

Stortjej, Johanna och hennes Erik kommer också hem en sväng nästa vecka. Längtar att få höra om deras resa i Europa.

Får räcka så, vi får se när jag skriver igen, kanske jag tar lite semester från bloggen nu?Kramisar.

dagarna går


Funderingar?

Funderingar tror jag, och faktiskt vet jag, att vi är många som har......

Pappa hade några idag....några som jag som lekman kunde svara på, svara på som jag tror pappa blev nöjd över svaret, nära hans tanke och min tanke!?

Har funderat mycket över hur pappa bearbetar alla sina känslor, eller icke känslor, i hans cancerresa!?

En sak som han luftade var dock att han har ställt frågan till sin onkologsjuksyster....-Kan jag bli frisk någon gång? Hon bläddrade i hans journal och svarade...-Nej! Nej, vi måste fortsätta bromsa......

En annan tanke var den med hårbortfallet....och en till om hans senadrag i fingrarna. Faktiskt helt otroligt sjukt jobbigt att se hur hans fingrar drar sig så starkt mot tummen, och att se hur han drar till dom och de pekar rakt fram igen.....

Pappa har blivit erbjuden samtal med kurator, men han har avböjt. Men jag tror dock att han "fixar" sitt psyke på sitt sätt.....kanske genom sina vänner....kanske genom samtal med sina "hemtjänstare"....
Shit the same...huvudsaken att man inte påskyndar och påtvingar honom några funderingar och tankar......tror jag...


Besök på onkologen.

Idag har jag följt min pappa till Onkologen i Umeå. Pappa får åka hela vägen från Åbyn ner till Umeå med taxi, sjukbil tror jag det kallas. Idag var jag hans följeslagare.
Jag har åkt med pappa några gånger tidigare också, den ena gången med Sambulansen och den andra gången var det jag som körde. Sambulansen är ju det smidigaste sättet, fast nackdelen är att doktor Marcus inte kan/vill anpassa pappas tider med den.

Vi kom ner till Umeå lagom i tid för pappas provtagning, sen hade vi "över" nästan två timmar till lunchrast innan besöket hos pappas doktor Marcus.
Vi gick först och kollade lunchmenyn på den närmaste restaurangen och det var kyckling som pappa inte är så intresserad av, så vi promenerade till Hotell Björken och åt god fisk istället.

Besöket hos pappas cancerläkare Marcus gick bra och inget tyder på någon tillväxt någon stans, däremot är ett prov som indikerar hur njuren mår lite väl högt. Detta var heller inget vi skulle oroa oss för, eftrersom pappa har haft så tidigare och det har blivit bättre igen. Det ska givetvis kollas upp med nya prover hemma om en vecka. Orsaken är nog så enkel som att pappa dricker alldeles för lite vatten och får då för liten genomsköljning av njuren.

Hemresan skulle också bli med sjukbil och vi fick vänta en timme på den bilen, då blev det en kaffe och gokaka.Men herregud säger jag bara om den hemresan!! En ung lite överviktig, ca tjugofem år gammal kille, kommer fram till oss och frågar om vi heter Lundholm. Vi följer efter honom till bilen och jag undrar lite för mig själv om vem det är som luktat "pissråtta" som gått här strax före. Inte kan det väl vara taxikillen? Jo tänk för att det var det.
Men hujeda mig vad jag fick svårt med att andas....en och en halv timmes bilresa med den doften i näsan, usch och fy!
Men varför är det ingen som har tvingat in honom i duschen och gett honom nya kläder? Arbetsgivaren eller uppdragsgivaren? Hur har det kunnat bli en sådan miss i unga människans uppfostran och hygien?

Krami.
Bära eller brista?

Mycket händer just nu och tyvärr kan jag inte uttrycka mig så mycket här, det blir för utlämnande för mig då! Sorry att jag nämner det och inte utvecklar mig vidare, för egentligen är jag en sann förespråkare för att om man säger A så säger man B också.....

Men hur otroligt förskräckligt jobbigt är det inte med nyheterna från grannlandet Norge, och framförallt från ungdomslägret på Utøya!!

Men många frågor och känslor poppar upp från uppväxten då man stöter på alkoholproblem till höger och till vänster och hur det påverkar alla!! Inser hurdant man formas av det man kände då man var fem sex år och femton sexton år....

Själv är jag skiljsmässobarn, jag har själv fött barn som fått uppleva skiljsmässa.......så jag känner så starkt för dessa barn! Så just nu ser jag någonstans i denna värld hur fler barn får uppleva detta med alkohol och arga bråkande föräldrar.....JOBBIGT!! Alkohol förstör mer än det ger.....?

Imorgon ska jag tillbringa min lediga dag tillsammans med pappa i en taxi och på Onkologen i Umeå...Den här bilden bjuder jag på angående kärlek..............

Kramisar.

Hon som var med skrev..

https://plus.google.com/101445610058909769378/posts/Rjvj73nPqKL#101445610058909769378/posts/Rjvj73nPqKL

Norge

Finns väl inte så mycket att säga egentligen, mer än att det är förjävligt helt enkelt. Med en klump i magen följer jag rapporteringen.

Kram.

Bit ihop.

Funderar på vad det lönas att vara ledsen för vad spelar det för roll egentligen? Det förändrar ingenting! Varför gräva ned sig och sura? Livet är som det är och det är nog bättre att bita ihop än bryta ihop!? Fokusera på det positiva.

Återkommer då jag lyckats med det.

Kram.

Hatar...?

Jag gillar inte då jag faller och inte klarar av livets resa på rätt sätt......

Just nu blev jag bara så låg och innestängd i "ledsenbubblan", HATAR verkligen den känslan!! Mycket händer just nu....men livet rullar på och Annica liksom stannar upp och bara tittar på!?
Hatar så intensivt att jag är en sådan känslomänniska som tänker och känner och analyserar alldeles för mycket!?

Det är så enormt jobbigt att leva då tårarna liksom bara vill trilla....själv är man i en kokong av självömkan och okänslighet!?

Ser på det jag gör och presterar....ser på mina barn...

Men likväl spelar det liksom ingen roll!? Eller i vart fall orkar jag liksom inte bry mig.., fast egentligen bryr jag mig så mycket så det gör så in i helsike ont!!Kallt och hungrigt..? Eller inte alls söker jag vidare....meningen med livet!?

Men hur som helst ska alla som tycker jag är för djup.....liksom veta hoppas jag...att jag väljer alltid livet före allt annat!!

För hur underbart är det inte att få ett mms från lilltjej om sin resa i Europa...Eifeltornet..

Hur mycket värmer det dock inte då sonen ändå säger att du är bäst mamsen...

Se hur trean ändå hittar sin nish och stil.....

Men liksom ändå kan det vara så jobbigt att leva....

Ringde min far idag. Erbjöd mig att hjälpa till att stapla hans ved.....men det hade han ändå gjort! Erbjöd honom att ringa mig då han behöver hjälp....

Hatar verkligen känslan av att vi tre syskon inte tänker lika....vi är liksom inte tre....utan oftast två....

Hoppas ni som känner mig förstår...ni andra får förbise....och jag ska försöka rycka upp mig!! Det blir bättre sen, jo jag vet det!! Men ändock..........Livet kräver alltid...eller om man vill vara med där det händer bör man åtminstone vara lite mer social...?Sara Vargas låt.

http://www.youtube.com/watch?v=dp4_ftaCr_8

Du säger att du har förändrats
Att du aldrig menade att slå
Du säger att allt har förändrats
Om jag ville, så skulle jag förstå
Man skadar inte den man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Jag lever med mina minnen
Och sår som ingen kan se
Jag lever med mina minnen
Försöka glömma är ingen idé
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

Du skadade hela mitt väsen
Du sa att jag alltid gjorde fel
Du klagade på hela mitt väsen
Tills jag inte längre var hel
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

Och jag älskar livet
Det får du inte ta ifrån mig
För om nu hat är motivet
Så finns där inget hat hos mig

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det aldrig värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå
Det enda du kan göra är att gå

Den ligger visst på svensktoppen nu...

tisdag.

Igår efter jobbet staplade jag veden klar och idag har jag rensat lite i trädgården. Våran trädgård och våran gräsmatta är riktigt fin nu.  

Kram.

måndag

På min första arbetsdag efter semestern, får jag sms av maken...

"Emma insåg just att du inte är hemma. Hon tycker att ditt sommarlov är jättekort."Kram.


Sista semesterdagen.

Mår inget vidare idag kan jag säga, men jag har kämpat och staplat in nästan all veden ändå. Jag och mina djupa tankar hade egentligen tänkt hinna klart all ved men så blev det inte! Men det är bara en liten hög kvar nu.Emma har mest lekt med en kompis hela dagen och Pontus har haft "tråkigt"!! Maken har legat till sängs hela dagen med "skallebang" eller nå´t......

Imorgon ringer väckarklockan klockan fem och semestern är då slut. Längtar faktiskt efter arbetet och lite rutiner som styr upp mina dagar.

"Om livet ger dig hundra orsaker att gråta,

visa då livet att du har tusen skäl att le"Kramisar.

Sista dagarna..

Nu sjunger min semester på sista versen, och jag njuter av de sista dagarna, för på måndag börjar jag om igen.
Igår var vi på en spontan kusinträff, med Jörgens kusiner, så roligt och trevligt att få se och träffa alla igen.Hade tänkt lägga upp ett kort där jag fick med alla på bild....men alla såg så sammanbitna ut att risken att jag skulle bli anklagad för att ljuga hade varit mycket stor. Jag sa ju att vi hade "trevligt" och "roligt".....

småfånig!?

Jag är rojalist! Nu sitter jag här med ett fånigt småleende på läpparna och tittar på svtplay och Kronprinsessans utdelande av stipendium.......

Kram.

Torsdag.

Jag började denna dag på samma sätt som gårdagen, med en dusch och makeup på ansiktet. Men till skillnad från igår var det faktiskt Elaines födelsedag, så idag skulle jag iväg.....igår trodde jag bara det!
Elaine bjöd på god smörgåstårta och farfar/svärfar orkade sitta med!

  

Efter besöket hos Elaine storhandlade vi på mitt jobb, ICA-torget, sen hem och laga middag.
Jag och även maken har fortsatt med vedstaplandet på samma vis som igår, det vill säga med ett elller två glas rött! ;))

  

Kramisar.

Onsdag...

Vaknade och duschade och fixade till mig, för vi skulle ju gratta Elaine idag!? Eller!? Insåg då maken klev upp att jag fortfarande låg en dag före....före den dag det egentligen är!

Vi är poolvakt till grannen, och vi får bada hur mycket vi vill! =)) Fast jag gillar ju inte att bada så min käre make har badat och vakat och badat och tittat till de små!

Själv låg jag i en solstol och småsov på förmiddagen för att sen sätta igång med att vara lite nyttig! Veden var det enda jag kände för idag....borde egentligen vända huset upp och ner och storstäda..men veden fick det bli!

  

Med ett glas rött som sällskap har jag lyckats stapla riktigt mycket ved i afton...känns mycket bra!
Sen till kvällsfika blev det mackjärn och grillad korv runt grillringen.

  

Hur fördelar ni era sysslor hemma hos er? Jag och maken upptäcker många gånger att vi gör saker på "fel" sida om genustänket....

Till exempel är det han som oftast sköter tvätten, medans jag oftast sköter allt i trädgården. Även plattläggning och som idag vedstapling!

  Kramisar...

Tankar...

Jag har mycket tankar om alkohol, uppväxt, osäkerhet, att duga, att passa in, psykisk ohälsa, fetma, ångest, cancer och faktiskt om livet och meningen med livet!?

Jag var med min mor på kyrkogårdarna i Byske.........

Många grubblerier över meningen med livet har jag ofta....men just nu känner jag trygghet och förståelse över den frågan!?

Men varför prövas en mamma mer än en gång? Varför dör barn i förtid? Det är väl ändå inte meningen med livet?

Det är inte okej....

Just nu är det riktigt jobbigt att heta Pontus Grenholm! Nu blir det att ta i med tålamodshandskarna, ni hörde rätt...jag gillar inte hårdhandskarna!

Men varje gång vi säger till Pontus eller frågar hur en situation egentligen gick till, så blir han arg och springer ifrån oss med arga/skrikande ord och smäller igen sin dörr!?
Varje gång blir jag lika ledsen och frusterad....för jag sa ju bara till eller frågade bara om något, som de flesta barn bara brukar ta med ett förlåt eller att berätta vad de upplevde hände..

Men Pontus känner det direkt som om jag skyller på honom och intar försvarsställning och bara skyller ifrån sig.
Så just idag/afton bestämde jag mig för att reda ut detta med honom och inte ge efter en millimeter på humör eller tålamod.
Jörgen håller med och gick just nu för att natta Pontus.

Det blev nämligen en episod nu under tiden de åt jordgubbar och såg film.....
Pontus fick välja film och när de sett en halvtimme av filmen så serverade jag jordgubbar med grädde. Pontus åt som vanligt upp sin portion först och var nöjd och satte sig tillrätta i soffan och fortsatte sjunka in i filmen...
efter en stund ville Emma ha lite mer grädde och det fick hon. Då frågade Pontus om han kunde få lite mer jordgubbar? Nej jag tyckte att de hade fått varsin rejäl portion och att det fick räcka...Jamen Emma fick ju mer och då måste ju jag också få mer...tyckte Pontus. Jag svarade att visst kan han få pyttelite mer grädde så det blir lika om han vill. Det ville han...fast han sa det med mycket sur röst och då sa jag till honom. Pontus! Inte låta så där.....sen var cirkusen igång.
Jag förklarade för honom att nu räcker det och han svarade emot med bla bla bla... Och jag sa så säger man inte och han sa blablablabla... igen och jag sa om du säger så igen får du gå isäng! Blablablabla, kom det......

Men jag tycker att det blir så vansinnigt jobbigt i mammahjärtat då pojken inte vill förstå sitt eget bästa....utan bara tycker synd om sig själv och är ledsen.
 


Annars idag då? Jo äntligen kom ju regnet! Och jag hann faktiskt plocka in jordgubbar och klippa ner Aklejorna innan...=))

Kramisar.

måndag

Sista semesterveckan har startat och jag började den med ett ryck! Jag har startat en tvättmaskin, plockat i och ur diskmaskinen, städat toan, tagit en dusch och druckit ur mitt kaffe. Nu är det dax att väcka min familj.

Kram.

Blääää....

Så känns det nu av olika anledningar....kanske PMS eller "semesternsnartslutångest"!!? I vilket fall så tar lusten och orken som slut på något sätt....

Kram.


Britt 70 år.

Hipp, hipp, hurra och grattis på din dag goaste farmor Britt!!

Vi har varit hos min svärmor hela dagen och hjälpt till och grattulerat och ätit gott.

  

  

  

Vi åt en sen middag här hemma sen tillsammans med mor och Ulf som ska vara på besök några dagar. =)

Kram.

Underbara dagar...

Vi har haft underbart besök från Stockholm i två dagar! Lewi, Elwin och Tori som är Johanna, Mikael och Lisas småsyskon.
De kom igår strax efter ett. Alla blev så glada och nöjda och vi fikade mellis och middag ihop, sen fick mamma Monica åka iväg på egen tid medans "syskonen" fick leka vidare.
Kusinerna Albin och Johan kom hit senare och kvällen avslutades med filmen Trassel!Bästisarna Albin och Lewi "fightades" och den icke kampsport kunnige verkar ha kopplat greppet....

 
Idag vaknade alla barnen efter varandra, efter nio på morgonen. Lewi och Lisa ringde jag och bjöd in till frukost vid halv tio.
Strax efter frukosten kom "farmor och farfar" hit och tog med sig alla sina "barnbarn" på lunch.

Kändes så tomt och konstigt att vara utan några barn som ska ha lunch och mellis och övervakning....Mellan halv elva och halv fyra på eftermiddagen, var barnen borta från vårat ansavar.

Jag har då passat på att pyssla i trädgården och planterat lite....

  

När barnen kom hem ville en del av dom springa i vattenspridaren....

  

Min Emma och Tori leker så himla bra tillsammans......

Min Pontus och Elwin är klockrena ihop....

  

Idag under tiden de var hos "farmor och farfar" tog Veronica kort och fångade alla så fint på bild! Så detta kort har Veronica Engblom Lidman tagit.Det är så underbart att se glädjen hos alla dessa barn som har en "konstig" knytpunkt till varandra....
Men härligt är det!
När Monica hade hämtat sina barn så startade jag och maken "tårtbaket"See yaa...kramisar.

Underbart!!

Underbart! Fantastiskt! Härligt! Roligt! Lyckligt!

Superlativen flödar i dag....Svärfar och svärmor har hälsat på idag, så himla roligt!

Tänk vad fantastiskt att det går komma igen och orka saker igen efter en lååång paus från det vardagliga.
Svärfar har ju legat mestadels till sängs sen förra sommaren då det ena efter det andra löstes av, av biverkningarna av hans prostatacancer och dess behandling.

  

Men med rullstol och ny energi och glädje över livet så orkar Hans åka bil igen, vilket i sig skapar fler tillfällen till roliga utflykter!

Efter en underbart god middag med grillat kött och ett glas rött, fortsatte jag med mer trädgårdsrens och planering och dessutom lite plantering. Älskar min trädgård just nu!
Maken har varit så duktig den här sommaren och klippt och gödslat och vattnat våran just nu superfina gräsmatta! Den är så tjock och frodig och underbart grön och fantastiskt skön att gå barfota på!

Semesterlivet är helt underbart!!

Kramisar.

tisdag

Började dagen med att rensa klart ogräs i häcken. Jag älskar att rensa ogräs, dels blir det så fint efteråt, men sen får jag egentid också. Man gräver och rensar och tankarna får snurra hur dom vill.
Idag var det dock väldigt mycket utav Bräms och småflugor, sådana där bitflugor som kryper och irriteras.

Efter häcken städade jag i rosenrabatten vid ladan...

Före......och efter...Jag har ingen aning om vad blommorna jag planterade med rosen heter, men de blommar lila och blir nog färgmässigt fina med den rosa rosen.

Sen funderar och planerar jag lite omflyttning av växterna i mina rabatter. Den nya ovala rabatten är jättetjock utav växter och behöver gallras ut en aning, medans stenpartiet nere i hörnet är lite glesare och med fel sorts växter. Dessutom är ju skuggrabatten nere i hörnet tom och utan växter. Spännande och roligt funderande är det i vart fall.Kram.

måndag

Känns som jag inte gjort så mycket idag, men lite ogräsrensning i häcken och ett besök hos pappa har det dock blivit.
Det är så skönt att bara vara och inte behöva "måsta" göra något hela tiden.

Pappa mår fortfarande riktigt bra, inga förändringar eller spridningar på skelettet syntes på sista röntgen och alla prover var bra.

En flygmyra såg vi som kämpade med en larv.....  

kram.


En bild per dag..

  
  

  

  

  

Lite fel i turordningen.....men helt underbar semester!!

Det går undan...

Idag har barnen haft sina kusiner här på besök. Dom leker så bra ihop och har haft det riktigt kul.
Till lunch stekte jag plättar, ett helt gäng med plättar faktiskt!Inser att idag har det gått två veckor av min semester, halvtid kan man säga.
Första halvlek har varit helt underbar, fint väder och många underbara upplevelser.
Lite minus i kanten är en lätt feberkänsla som jag har i kroppen och ont i halsen. Blir jag sämre än idag funderar jag faktiskt på att sjukskriva mig.

Kram.

Dåligt samvete...?

Jag tror att jag är inte ensam som har dåligt samvete!?? Men jag har ju det ofta!! Hatar att jag är så dålig på att "ringa" och hålla kontakt! Nu är det en låååång stund sedan jag haft kontakt med min mor och med min far.....

Jag upplever det som superjobbigt!!


Men kärlek känner jag dock varje dag!!
Så tvivla och misstro mig aldrig!!

Kramisar.

Tudelad!?

Många gånger tycker jag det är jobbigt med att så många läser om mig.....men när ingen kommenterar på flera veckor fast jag ser att ni är många som läser...? Då kanske jag ändå saknar en liten kommentar!?

I morgon ska maken skjutsa Lisa till jobbet och hämta hit lite kusiner! Kul!! 
Barnvakt? Neeej.....men kusinträff kanske!Visa gärna vem du är som läser här.....


semester

Det är underbart med semester! Idag är det mulet och duggregn ute och då har jag äntligen fått lite ordning på hemmet. Lite mindre dammtussar och smuts på golven, så skönt!

Jörgen har lagat min cykel som hade pyspunka, så vi ska nog ta oss en cykeltur efter maten som vi strax ska äta.

Kram.

Det blommar.

Lovely days.....Tack chefen............

RSS 2.0