Onkologbesök

Jag har följt pappa till Onkologen i Umeå idag. Vi åkte med Sambulansen båda vägarna, ett smidigt sätt att genomföra sjukresor på.
 
Vad blev resultatet av läkarbesöket då? Ja, vad ska man tänka/säga? Lite av pest eller kolera kanske...!?
 
Pappa har ingen cancermedicin för tillfället och har inte haft det på länge, för att han skulle få äta upp sig lite, men så kom den här ryggoperationen emellan och pappa är fortfarande i för dåligt skick för att äta bromsmedicin. Proverna visar lite förhöjda värden så man kan förmoda att cancern rör på sig lite...
Så nu är det bara att hålla tummarna att cancern inte ökar så fort och att pappa hinner komma ikapp och få må bra fram till efter jul. Kanske han då orkar med en behandling...!?
 
Livet är tufft!
 
 
Imorgon fyller Lisa nitton år så det är nog dax för mig att sätta igång med att baka en kaka eller två nu...
 
Kramisar.
 
 

Fredag

Känner att det blir så svårt att skriva blogg å det sista....
 
I morgon ska ICA-torget iväg på trevligheter..julbord en bit på väg med buss..längtar! Alla verkar längta!? Vad ska du ha på dig? Ska du ha något i bussen? Är du taggad nu? Vi ses väl på lördag? osv...
 
Alltid lika roligt med den här förväntan som de flesta har...gillar mina arbetskamrater.. tråkigt med tråkigheter som gör att en del inte kommer att föllja med..fick mindre roliga mail på kvällskanten..
 
Kramisar till alla där ute i världen som kämpar för en rättvis tillvaro! Men sjukdom är aldrig rättvis! Krya på dig/er älskade ...
 
Kramisen.

Doktorn

Igår slutade jag lite tidigare, för att kunna följa Pontus till doktorn.
Doktorn ställde massvis med frågor om svettningar, hunger, allergi, matlust, kompisar, skolarbetet, bajs, släktrelaterade sjukdomar o.s.v. Det finns B12 brist på min sida och även någon som haft ämnesomsättnings fel och behövt äta Levaxin.
Doktorn gjorde även en fysisk undersökning, klämde på magen och kände efter om svullna körtlar kunde hittas på hals och under armar.
Sen ville han att jag skulle fixa en kopia på längd och viktkurvan som skolsyster har, så han fick titta på hur viktminskningen har sett ut på en längre tid.
 
När doktorn var nöjd gick vi på lab. för att lämna urinprov,  ta temp, vikt, längd och lämna fem rör blod. Pontus var hur duktig som helst på att bli stucken i armvecket utan Emlaplåster före eller något tjafsande.
Provsvar kommer vi att få om ca två veckor.
 
Kram.

Frustrerad

 
Nu har jag klurat filurat och sagt mitt klart för ett tag....
 
Kramisen.

Mys

Jag och barnen har haft en lugn och harmonisk afton/kväll. Vi har förhört engelska läxa och sett på "halv åtta hos mig", borstat tänder och förberett inför morgondagen...

I morgonbitti är det Lisa som hjälper de små med väckning, frukost och tandborstning: Goa underbara Lisa.

Kram.

Orka?

Jag har tappat bort orken, lusten och mitt "djävlar anamma"!
 
Jag vet inte hur jag ska hitta igen gnistan, gnistan som får livet att ha en mening.
Det är så mycket som är så sorgligt och tungt nu runtomkring mig hela tiden, så det är så svårt att ta tillvara på glädjen som också trots allt finns här...
 
Hur som så har jag och Emma hållit varandra sällskap idag. Först följde jag henne till skolsyster för att ta trippelvaccinet mot mässling, röda hund och påssjuka.
Det var spännande och lite fjärilar i magen, samt några frågor innan hon lät sig övertalas till sticket i armen. Inga tårar eller hysteriska utbrott dock, vilket är skönt. Emma förstår varför man måste..!
 
Sen gick vi hem och hämtade bilen för att mycket försiktigt ta oss ner till stan och ett besök jag hade inbokat där. Mycket försiktigt eftersom det hade regnat på minuskall väg!  Vi var också ute i god tid eftersom min förhoppning var att få komma in lite tidigare och hinna med tre bussen hem.
Min plan fungerade! ;)
Jag har Jörgen i Stockholm och Lisa som jobbar i kväll, därför lämnade jag och Emma bilen till Lisa för att själva åka buss hem.
 
När jag och Emma satt i bussen ringde de från Byske Hälsocentral och ville boka in ett läkarbesök till Pontus med mig. Undrar varför det inte gjordes redan då jag ringde för ett tag sen!? Nåja på måndag eftermiddag ska vi få träffa en doktor om Pontus viktproblem.
 
Kram.

Geckoödla..

På mitt jobb är det ibland så att vi hittar konstiga saker när vi plockar ut frukt och grönsaker. Ibland hittar man döda banan spindlar i banankartongerna eller faktiskt levande kryp har förekommit också genom åren...
 
Igår hittades en liten levande Geckoödla klättrandes på Clementin kartongerna från Spanien.
 
 
Gissar att deras trivselmiljö är varmt och fuktigt..!? Hur har den överlevt transporten till Sverige i ev. kallt lastutrymme på en båt, eller hur de nu fraktar frukten till oss.
 
Den söta ödlan har fått komma till en zooaffär för vård, så vi håller tummarna och hoppas att den överlever sitt äventyr nu.
 
Sen vill jag än en gång poängtera hur viktigt det är att sluta fokusera på att mata den svarta vargen....möt världen med ett leende istället! (Vilket jag vet är så svårt, så svårt...)
 
Kramisar.

Farsdag

Ingen har väl missat att det är farsdag idag!?  Därför säger vi Grattis till alla pappor!
 
Vi åkte iväg vid ett mot Åbyn för att fika tårta och bullar med min far.
Det känns så skönt att se att pappa mår så mycket bättre, fast han är svag i benen fortfarande.
Innan vi åkte därifrån hjälpte jag honom att rasta Ossie.
 
Vi åkte sen raka spåret till Skellefteå där vi inhandlade "Take away" mat på Tatung för att äta middag med Jörgens pappa.
 
 
Kram.
 

fast vid spisen

I dag har jag varit riktigt duktig i köket. Bakat saffransbullar och kanelbullar.
Sen gjorde jag sockerkakor, griljerade en skinka, stekte en stek och till sist gjorde jag middag av en benfri kottlettrad.
 
 
Kramisen.

Fredag

Fredag och ledig helg i antågande. Pontus har åkt iväg på disco till Byske, nervös kille som provade kläder och kände sig för lite. Gulligt!
 
Pappa har fått komma hem från lassarettet idag, känns bra att få fira farsdag hemma hos honom på söndag, kanske det blir att åka dit en sväng lördag också..
Annars blir det nog en bakdag i morgon, saffransbullar och sockerkaka hade jag tänkt mig.
 
Trevlig helg och var rädd om varandra.
 
Kramisar.
.

ICA

Jag jobbade kväll igår och det är så roligt att plocka ut varor i hyllorna.
 
Mikael och Maria var in och handlade så jag fick en kram och en pratstund med dom. Just nu är de så duktiga med sin kost och träning, de kom precis från gymet.
 
 
Nackdelen med att jobba kväll är att jag inte kan somna direkt jag kommer hem, behöver liksom varva ner lite först. Sen då jag skulle gå isäng sov redan tre personer i sängen så det blev soffan för mig.
Upp halv åtta för att hjälpa barnen med frukost, tandborstning och sånt.
Nu funderar jag på om jag ska ta mig en promenad i det härliga vädret, sätta igång med städningen eller krypa ihop i soffan igen!?
 
Kram

Tom låg ledsen

En del människor kan verkligen konsten att tro att dom är bäst, samtidigt som de gör allt för att göra det surt för andra.....aldrig stå för sina egna fel och brister...
 
Kram

En vanlig tisdag.men ändå inte.

Efter jobbet idag så kom jag hem till färdig middagsmat. Det är aldrig fel!
Sen tog jag en powernap i soffan innan Pontus skulle skjutsas till sin fotbollsträning på Morön.
Jag passade på att besöka pappa en snabbis medans Pontus tränade. Det blir nog så att han snart skrivs ut från lasarettet och får komma hem till sitt mer handikappanpassade hem. Ramp och broräcke är bla installerat nu under tiden pappa har varit inlagd.
Pappa ser ut att må så mycket bättre då han inte behöver dras med de enorma smärtorna och det långtidsverkande morfinet är nere på hans normala nivå igen, 30 mg. Tydligen var han uppe i tredubbelt så hög dos där ett tag.
 
Det är en svår balansgång att skriva blogg, för mig i vart fall. Det blev lite jobbiga kommentarer och kommentarer som gjorde mitt inlägg öppnare än jag tänkt mig....jag har nu ändrat om så jag får godkänna kommentarerna innan de publiseras. Förlåt till er som tog åt er och jag önskar också att den som publiserade den kränkande anonyma kommentaren tar kontakt och ber om ursäkt så jag slipper tro fel saker om fel person!?
 
Kramisen.

Orolig..

Jag och Jörgen har en längre tid tyckt att Pontus har blivit så mager. Nu har skolsköterskan hört av sig också och tyckt samma sak. På två år har Pontus gått ner ett kilo i vikt och vikit av en och en halv kurva på viktdiagrammet.
 
På skolsköterskans inrådan har jag nu beställt en läkartid och förhoppningsvis får vi ta ämnesomsättningsprov och andra blodprover...
 
Förhoppningsvis är det bara en extrem tillväxtperiod på längden som är orsaken, men det är klart man blir orolig..
 
Kram.
 
 

Tuff arbetsdag.

I dag är det Alla helgons dag..en söndag fast det är lördag. Jag har jobbat och kunderna har definitivt inte söndag idag...vi var bemannade som en söndag, fast några fler huvuden hade inte skadat då kunderna struntade i att det var en högtidsdag.
Lite oroande tycker jag nog det är att våra traditioner och kristna värderinga är på väg att upphöra helt och hållet!?
Nåja...förstår egentligen...men tycker att även om man inte tror så är det så mycket tradition som jag känner för att ha kvar. De tio budorden har trots allt väldigt mycket sunt förnuft i sig!
 
Sen önskar jag fler kommentarer, även om en av de senaste var lite väl personlig. Personligt påhopp var det i vart fall.
 
Jag är djup och grubblande och jag ogillar verkligen bråk och oärlighet. Gör man fel så ska man stå för det!
Jag far verkligen illa då det flödar så mycket våld och arga känslor och "kasta sten i glashus" fasoner!
 
 
 
 
Jag är imponerad av besöksstatistiken det senaste dygnet...flera nyfikna själar är in och följer det förra inlägget...tänk så vi gottar oss i andras elände..eller!?
 
Nåja nu säger jag god natt! Sov Gott!
 
Kramisar.
 
 
 

Fredag.

Tänk att en del föräldrar borde inte få vara det......förälder alltså! Om nu den ena föräldern tycker så illa om den andre...så borde åtminstone inte barnen behöva bli inblandade.
Hur kan man leva med sig själv då man sänker den ena föräldern så öppet mot sina barn. Sitter och diskuterar vuxenrelaterade handlingar som bara borde visas för vuxna. Så falskt att utöva sin makt och därmed skada sina egna barn så mycket. Ta och ställ dig frågan, du duktiga förälder....!? Mår verkligen dina barn bäst av att inte alls ha kontakt med den andre föräldern?
Barn har rätt att lyssnas på....men pracka inte på dem information och beslut som de ej bett om!! Verkligen dax att skärpa sig nu tycker mammatanten!
 
Kramisar.

Tufftufftufft...

Jag hittar inte riktigt orken till att blogga så mycket nu, men jag kan berätta att i går hade vi besök av Monica och barnen. Trevligt att träffas och surra bort en stund och barnen fick leka med varandra.
Sen skrapade jag äntligen ihop lite ork till att klippa Pontus vildvuxna kalufs, blev ganska hyfsat resultat.
 
Idag har jag jobbat och på lunchen gjorde jag en blixtvisit hos far som äntligen har kommit sig till Skellefteå lasarett.
Pappa hade bett mig att fixa papper och penna till honom, samt ett refill till mobilen.
Det märks att pappa har betydligt mindre ont nu, men ändå ser han så liten och sliten ut. Tur att han är en krutgubbe ändå.
 
I veckan har det ju varit Halloween, men det har vi inte pyntat till eller firat på något sätt och i helgen är det Alla helgona som ska firas, själv jobbar jag hela helgen och ända fram till och med onsdag.
 
Kram.
 

RSS 2.0