Annorlunda Nyår

 
 
I dag har de stora barnen varit iväg och badat med Jörgen + Elton och Erik. Jag har varit hemma och pysslat om magsjuka barn och städat lite.
 
Den här Nyårsaftonen kommer att bli annorlunda och inte firas med det kompisgäng som vi brukar vara med, känns lite snopet att några backade ur och ville bryta traditionerna.
Nåja vi blir ganska många ändå och har börjat planera vår meny.
 
Jag vill passa på att önska er alla ett gott slut och ett Gott Nytt 2015!
 
 
Kram.
 
 
 

slalom och julbord

Sömnbristen börjar vara riktigt stor, men det finns inte tid att ta igen den...alla behöver få sin del av kakan och jag vill se till att alla får smaka och njuta av den. Men det är ju bara en kort tid så sova får jag göra sen;)
 
Idag har de stora barnen varit till Storklinta i Jörn och åkt slalom tillsammans med Jörgen och grannarna. Sen klockan fyra var vi bortbjudna till farmor Inger och farfar Curt. Härligt att njuta av någon annans mat någon gång ibland.
 
 
Johannas kamera passade på att samla mina barn på bild:)
 
Akvariet var barnens favorit och de stod länge och pekade och tittade.
 
När vi kom hem la vi isäng de små och spelade kategorier..nice kväll i vart fall!
 
Kramis.
 
 
 
 
 
 

saturday

Det blev en kort men mysig natt för mig för jag har sovit tätt, tätt med magsjuk lilltjej. Vi vaknade vid åtta och sen har jag hållit igång med lek, matlagning och tvätt hela dagen, känner av sömnbristen men det funkar.
 
Före lunch var vi ute och lekte på skolområdet, åkte pulka, bob och vagn. Kallt om nästippen, men skönt att komma ut en stund.
 
 
På eftermiddagen lekte alla barnen snällt på golvet och i lekrummet med översyn av mig...
 

Kram.
 
 
 
 
 
 
 

mellandagsrea

Vi har varit ner till stan och trängts idag jag, Johanna, Emma och de små barnen. Emma ville handla upp lite presentkort och julpengar...
 
Det var trångt och mycket kö och svårt att köra barnvagn men Emma hittade sig två fina tröjor i vart fall.
 
Kvällens familjemys med ordlekar och kortspel blev stört av att liten tjej fick magsjuka och behövde pysslas om, nu håller vi tummarna att ingen annan drattar dit.
 
 
 
Kram.
 
 

familjen

 
Idag har vi bjudit de stora barnens farmor och farfar på rester från julbordet och spelat plump och lekt ordlek...gillar min stora härliga familj och känner att vi börjar hitta en vardag....
 
 
 
 
Kram.
 
 
 

Julafton

Tack alla i min stora familj för en underbar julafton! Älskar er allihopa!
 
 
Kram.
 
 
 

Uppesittarkväll

 
Dagen före dopparedan och många saker som skall hinnas med och göras klart. Det hackas frukt till fruktsallad, griljeras skinka, bakas limpa, stryks kläder, slås in julklappar och spelas bingolotto. Precis som det ska vara;)
 
God Jul nu alla bloggläsare så hörs vi snart igen.
 
Kram.
 
 
 

Dan före dan före dan

Vi närmar oss julafton med stormsteg. Det är mycket som ska göras och ordnas, jag och Johanna smet iväg till stan och köpte det sista + julmaten. (Elton var också med oss.)
 
 
Ikväll har jag och Jörgen hackat och rört ihop laxröran, sen kokade jag knäck med tre olika smaker.
 
 
Imorgon blir det fruktsallad och ischoklad och lite julstädning.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

julgranen

Vi har varit ute och lekt i snön även idag och njutit av det underbara vintervädret.
 
   
 
Ikväll har vi klätt granen.
 
 
Kram.
 

Äntligen snö

I går kom ju äntligen snön till Norrland och i natt har det kommit ännu lite till så skotern fick komma ut en stund till glädje för barnen.
 
 
Kram.
 

Alla gör vi så gott vi kan

Jag känner en viss uns av dåligt samvete över att jag inte alltid lägger något i tiggarens utsträckta mugg, att jag inte lägger julklappar under Scandics gran, att jag inte skänker pengar i Frälsningsarmens gryta.....
 
Men jag behöver inte ha dåligt samvete för jag gör ju någonting ändå...
Jag är världsförälder, jag är månadsgivare i cancer och trafikskadades förbund, jag är med i postkodsmiljonären och dessutom är jag familjehemsmamma!! Jag skänker också pengar både här och där då det dyker upp tillfällen...
 
...men trots det tänker jag ofta att jag gör inte nog!! Jag vet att jag gör det jag kan göra...men kunde jag inte göra lite mer ändå....
 
Vi gör så gott vi kan vi människor och det duger gott! Att se det goda i oss alla, det är äkta det!!
 
Så kom igen vänner och alla andra ute i landet...våga välja att alla är lika, alla har samma värde och alla människor behöver känna villkorslös kärlek!!
 
Kram.

pyssel

Varit sysselsatt hela dagen med inskolning, möte och ärenden på stan, men efter middagen hann jag och Emma äntligen med att pyssla lite.
Vi har garnerat vårt pepparkakshus och lite småpepparkakor och vid upphängning sen blev det knas och lite pepparkakskras!
 
 
 
Kram.
 
 
 

Lucia

Igår var det lucia och vi hade fullt upp hela dagen. Lunch besök och sen middagsgäst, däremellan var vi på Folkan och tittade på luciatåget som Emma var med i.
 
 
Idag har vi städat och bäddat i ladan och förbereder oss mer och mer för gästerna som kommer över jul. På torsdag kommer Johanna, Erik och Elton.
 
 
     
 
Kram.
 
 
 
 

Berörd!

Jag har alltid känt empati och varit den som velat hjälpa till, kvällens Hjältegala berörde i vanlig ordning...snyft och tårar som trillar, men härligt med alla vardagshjältar som finns ute i vårt land. Tänker att vara familjehem är också ett sätt att hjälpa....och det berör också...
 
Jag bloggar inte så mycket nu, för det är hektiskt att kastas in i den här nya världen, att vara en extra trygghet och att vara en extramamma för ett barn i otrygghet. Att sätta mig in i allt nytt och alla socialtjänstregler som finns...men känner ändå att jag är på rätt väg och har så mycket att ge! Jag växer också i min vuxna roll och vad den vuxna rollen innebär i ansvar och vad man kan ge till ett barn.. eller vad man BÖR ge till ett barn!!
 
Alla brister vi i vårt omdöme ibland...men det finns många trasiga vuxna ute i vårt samhälle som brister mycket och dessutom allt för ofta brister i sitt sätt att skapa trygghet och stöd till sina barn. Sorgligt men sant!
 
Jag är övertygad om att jag har sårat mina barn många gånger, att jag också brustit i ansvar, att jag också hade kunnat göra bättre!? Men jag känner att vi har rott hem båten tillsammans och funnit varandra ändå..
 
 
 
Vi människor har ofta så mycket att ge och en extra hjärtekram gör så mycket för så många!
 
Kram.
 
 

Vad är väl en bal på slottet....

Känner att det ställs helt orimliga krav på eleverna i dagens skola och på hemläxorna. Jag tror inte att Pontus situation är unik, men han har en skrivuppgift i varje ämne, glosor och massa mattetal att räkna och en betygsstress att hinna lämna in uppgifter i tid.
 
Men jag och Pontus är oerhört stolta över den insats vi gjort tillsammans och för den kredit Pontus fick idag. Ett stort A på sagan....
 
Det är Nobeldagen idag och nog hade jag hellre suttit nedsjunken i soffan och tittat på glitter och glamour, än ägnat flera timmar åt läxläsning, men vad gör man inte för sina barn!?
 
Känner att vi behöver en riktigt stor kram idag.
 
 
KRAM
 

Phu

Vilken dag! Jag har inte alls hunnit med det jag tänkt och planerat in att hinna med. Varför? Jo, därför jag har suttit med telefonen och mailat, svarat på mail och pratat i telefon. Många saker som ska fixas och donas med både privat och som "jourmamma".
 
Emellanåt har jag dock hunnit med att städa vardagsrummet. Dragit fram soffan och dammsugit och torkat golv....
 
 
....sen har jag försökt "styla" TV bänken och så..
 
 
På förmiddagen kunde jag inte låta bli att ta kort på solskenet som fanns idag...
 
       
 
När Emma sen kom hem från skolan lyssnade jag på henne om hur hennes dag har varit....
 
Pontus kom hem tio över fyra och sattes direkt vid datorn för att skriva sin saga klart. Med paus för middag var sen hans saga klar vid halv sju.
 
 
Tillslut blev sagan klar och Pontus tackade mig för den tid och den pepp jag gett honom så han tillslut blev klar. Vill klargöra att jag har inte sagt vad han ska skriva, utan jag har lyssnat på hans tankegång om hur sagans handling ska fortsätta och sen hjälpt honom lite i hur han ska komma igång med formuleringen.
 
Sen efter det att sagan då var klar så skulle Pontus sammanfatta och förklara hur han tänkt på bilden och hur han utfört en uppgift där.
Efter lite frustrationer och tårar så kom han igång och slutförde och som belöning fick han en extra halvtimme fritid innan han skulle släcka lampan och göra god natt som belöning.
 
 
Ett av mailen jag skrev idag var faktiskt till skolan och det innehöll min syn på orimligheten i att de kräver mer av barnen än det de fixar på skoltid...
 
Kram.
 
 

bit för bit

Jag hinner inte uppdatera och dela med mig som jag brukar göra, men idag har jag handlat julklappar och gjort lite andra ärenden. Måste ärenden...
Målat, fixat trerätters middag "because" att det är min och Jörgens bröllopsdag. Eldat, burit ved och varit läxhjälp och varit på skolråd.
 
Förrätt...
 
Trots fullbokad dag har jag försökt att markera guldkornen i vardagen och förmedlat helg och "fira känslan" till familjen...tror inte att jag lyckades så bra dock!? Men jag försökte bjuda till...
För barnen, speciellt för Pontus då drar skolarbetet och måstena ihop sig och jag stöttar honom så gott jag förmår i sagoberättande, bilduppgifter och syslöjdsarbeten som ska slutföras och betygsättas.. Funderar på rimligheten i hur mycket vi föräldrar ska stötta och ställa upp!?
 
Lycka är också Mikael och Marias statusuppdateringar om att de nu är lyckliga husägare!! :) Minns min känsla jag hade då jag blev husägare som tjugoåring...
 
Hint om hur vårt vardagsrum ska se ut framöver kommer här...
 
 
Kram.
 
 

Tapetsering

Vi har en plan på hur vi vill förändra vårt hem, bit för bit, nu idag var det en vägg i vardagsrummets tur att få en förändring.
Jag har påbörjat målningen av takbalken och tapetserat en fondvägg. Jörgen monterar IKEA köksskåp till en ny TV-bänk.
 
Lim på väggen och en halvmeters mönsterpassning gjorde att jag måttade ut våderna på golvet i köket först..;)
 
 
Tror att vi kommer att bli sjukt nöjda över slutresultatet sen!!
 
 
Uppdatering eftersom kommer..
 
Lisa har besökt oss och fått bytt till bättre vinterdäck på sin bil och sen har vi besökt hennes farmor och fått värdefull hjälp. Tacksam blev hon och återvände hem med ett stort leende.
 
Kram.
 
 

Känner ni doften?

Nu är det jul i vårt hus, jag har satt fram alla tomtar som ska få vara framme den här julen. Nu är det bara julgranen kvar men den får vänta en eller två veckor till.
 
 
Jag har varit på ett möte på förmiddagen och sen shoppat upp lite födelsedagspengar innan jag åkte iväg på en träff till efter lunch.
Maken stod för handling och middagsmaten idag, eftersom jag kom hem lite senare än han.
 
När middagen var bortstädad blev det pepparkaksbak och den doften som nu finns i huset är härligt julig.
 
 
Kram.
 

Familjehemsmamma

Idag har jag fått besked om hur några månader framåt mitt liv ska se ut jobbmässigt som familjehemsmamma. 
 
Det kommer att finnas två mindre barn här tillfälligt under julhelgerna och direkt de lämnar oss kommer det att bo en nioåring här ett tag.
Måste ut och leta i förrådet efter lite anpassade leksaker, kan ju vara bra att det finns.
 
Nu direkt blir därför min agenda ganska fylld på dagtid, med inskolningstid och förberedande träffar och det känns så bra och roligt att vara igång och behövd utanför familjen igen.
 

Kram.
 
 
 
 

Julkalendern

Ja nu har vi hamnat i december månad och tänt första adventsljuset. Barnen klev glatt upp ur sängen i morse för att titta på SVT:s Julkalender och för att få öppna sina godiskalendrar.
 
 
Jag skjutsade sen in Jörgen till Volvo för att hämta en hyrbil han ska köra fram tills han får sin beställda tjänstebil. Gjorde lite ärenden också, innan jag åkte hem.
Har städat/skurat ur kökslådan vi slänger och/eller sorterar skräp i och sen läst resten av dagen..
 
 
Kram.
 
 
 

RSS 2.0