Sjuk

Det blir inte mycket gjort för mig just nu då jag är krasslig, myser mest i soffan. Fast jag tog mig samman och dammsög nedervåningen, för det är ju trots allt Valborgsmässoafton i dag. Sen blev det soffan igen.
 
Vi funderar också på hur vi vill att vårt vardagsrum ska se ut framöver. Vilken lösning på TV bänk vi ska ha och hur tavlorna ska hänga.....
 
 
Möblerar runt tavlorna på golvet och funderar...
 
Vädret har varit sämre idag och igår, än tidigare dagar. Kom även lite snöflingor.
 
 
Nu när det blev kallare så bär jag mina sticklingar ut och in, eller det är Jörgen som bär. Fast nu ikväll är han vid Majbrasan med barnen, så jag får nog bära in dem själv.
 
 
Kram.
 
 

Sjuk

Idag mår jag inte så bra, det blev uruselt med sömn i natt  på grund av en hals som retade hela tiden. Somnade nog inte till ordentligt förrän klockan blev nästan fyra på morgonen. 
Jörgen har fixat lite medicin för min hals idag, förhoppningsvis blir nattsömnen bättre då.

Kram.

Borta bra

Nu har jag kommit mig hem från en alldeles underbar helg i Stockholm. Vädret har varit kanonfint och med temperaturer över tjugo grader i skuggan. Har förstått att ni har haft kanonväder här i Norrland också.
 
Enda smolket i bägaren är att jag åkt på en förkylning, en sån där förkylning då man känner sig febrig och öm i kroppen, kliande ögon, kill i halsen och svidande slemhinnor allmänt i mun och svalg. Däremot innefattar den inte en tjock och snorig näsa ännu....
 
Som jag skrev i det tidigare inlägget så var ju anledningen till den här resan att hjälpa Johanna att passa Elton och fredagen gick verkligen åt till att tillverka tårtor på löpande band för henne. Jag och Elton kom oss ut på en promenad i det härliga vårvädret.
 
   
 
Lördag blev det lite stressigt för oss att hinna med allt, eftersom vi sparat arbetet att lägga ihop de vanliga tårtorna. Men vi hann genom ett bra teamwork.
 
 
Dopet var spännande för babyn som döptes och han gallskrek mest hela tiden, förutom den stund då han fick vatten på huvudet. Elton däremot, han är bara så lättsam och nöjd. En glad bäbis helt enkelt.
 
Sen var det dags för fikat en bit bort från kyrkan och Johanna fick mycket beröm för sina proffsiga tårtor och det var hon värd, för de blev inte bara vackra utan dessutom supergoda!
 
     
 
Söndag blev en vilodag då vi tog det mycket lugnt, dels på grund av min förkylning och dels därför att vi ville det.
Erik hämtades på Arlanda på eftermiddagen.
 
Idag måndag hann vi med en kort långsam promenad innan det var dags att skjutsa mig till flyget.
 
Underbart är kort, men många fina minnen och bilder har jag kvar.
 

Kramisen.
 
 
 
 
 

Myser med Elton

Jag är nere i Stockholm och njuter av mitt barnbarn, mitt barn och ett ljuvligt väder. Här nere är gräsmattorna alldeles gröna och alla ljuvliga träd blommar för fullt. I Johannas och Eriks trädgård finns det ett Magnoliaträd.


Anledningen till att jag åkte ner den här gången var att hjälpa Johanna med Elton eftersom Johanna i sin tur hade lovat en kompis att fixa smörgåstårtor och tårtor till kompisens barns dop.   
Känns helt okej att få rå om Elton så mycket.

Kramisen.

Spännande

Jörgen har tackat ja till ett jobb idag och börjar jobba redan V.19. Nu gäller det att ta vara på tiden fram tills dess, så vi får allt vi planerat hinna med gjort.
 
Vi började i eftermiddag med att åka ner till stan för lite shopping av nödvändiga vårkläder till Pontus, men också ett besök på en firma som bygger ihop lösningar för inglasningar av altaner och så.
Jag fick ju ett bra tips av en f.d arbetskamrat var man kan fixa sånt. Lite roligt var att jag känner ju bröderna som driver firman. :) Vi kommer helt klart att anlita dom och vi är så glada att vi äntligen hittat en lösning på vår altans problematik.
Det är så att vi måste byta ut alla hörnstolpar eftersom det är röta i dom, sen måste vi byta ut räcket och fönstren som finns på ena sidan, samt taket. 
Nu har vi en bra plan och behöver bara sätta igång med takbytet och stolpbytet, resten fixar glasfirman.
 
   
 
Tidigare idag tog jag en långpromenad med min gåvän, medans Jörgen påbörjade målartvättningen av huset. För det nämde jag ju inte, men huset ska målas om den här sommaren också.
 
Sen något annat lite spännande är att jag har kommit ett litet steg närmare till mitt "perfekta jobb" i afton. Jag har pratat med en som jobbar där jag vill jobba och de har behov av folk just nu. Ska ringa ett telefonnummer jag fick av henne i morgon. Önska mig nu lycka till!
 
Kram.

Krattning

Känner av min nacke och mina axlar så där lagom, har snart krattat klart på tomten, men jag trivs då jag kan vara ute och påta på.
Det är Jörgens uppgift att ta upp lövhögarna för det trivs jag mindre bra med.
 
 
Kram.
 

ORKA

"Jag hatar ingen människa, jag hatar bara våran oförmåga till att tänka. Om alla våra länders flaggor skulle brännas. Fråga; vem skulle bry sig om vilka som var svenska?
Så snälla: sluta döma, börja känna, för att vända, sedan ändra, kunna lämna hela detta fula, skeva, hemska sätt att stämpla.....varandra.
Fråga; är vi rädda för att älska...varandra?
Säg vad annars när folket är bittert, än ett korståg till med syndabocken i sikte.
Jag hör hur klockorna ringer, media sprider rykten manipulera vad ni tycker medan minihitler sitter i riksdagen och pekar sitt vidriga finger.
Jag köpte tidningen och såg på rubrikerna att dem hittade ett lik i natt, ingen tid eller plats bara att polisen har sagt att misstankar tyder på en man vars brytning är stark och det utan några bevis alls.
Men när det visade sig att mördaren var rasist som skrek vit makt då förvandlades han snabbt från terrorist till en psykiskt labil man.
Det är pinsamt!
Och på jobbet hör jag alltid samma skitsnack; "Det är främlingarnas fel att min ekonomi sprack".
Jag förstår att du är pank, besviken och lack.
Men det var en svensk som sänkte dem rikas skatt.
Fråga; har du läst någon statistik alls? Om en människa flyr från svält och vapen borde svenska idealen vara att hjälpa den svage.
Jag tror att mina förfäder vänt sig i graven om dem såg detta hat över länder och raser.
Vi har alla kryddor, jag känner smaken, men sensmoralen; vi bränner maten.
Polisen är Gestapo! Jagar folk i tunnelbanor på grund utav papper ber om ID och tar dom.
För att skicka tillbaks dom till kriget och hatet. Dom splittrar familjer, skiter i barnen.
Bara för att politikern sa det, medan pedofiler går fria i staden.
Fråga; Vem har skrivit lagen?
Är det någon du känner som har ritat dessa gränser och satt upp stängsel mellan länder och bestämmer vilka färger utav människor som har rätt till ett hem, mat och värme.
Fråga; skyller du på främlingen direkt när något händer?
Isåfall;
Ta din tid, tänk dig att du bor i en vanlig by eller stad i ett land där du har ett liv. Du har vänner, släkt, dina barn och fru, dina kollegor, jobb, dina saker och hus och dina minnen, kultur, dina vanor men nu;
så plötsligt en dag är det slut.
Du ser soldater på gatan och bomber i skyn för att rädda familjen så måste du fly.
Från ett krig, dina vänner dött eller skadats i.
Från ett krig, som din släkt fått begravas i.
Från ett krig, som Sverige sålde vapen i.
En fråga; har du då valt att komma hit?
Men det kallas politik när en outbildad skinhead i taskig kostym får skattepengar i riksdagen för att babbla sin skit.
Han är sanna definitionen av en parasit.
Fråga; hur många läkare kör taxibil?
Dem tvingas under sin kompetens inget fack eller ombudsmän, jag skäms för rasismen och som den växt så jag talar till folket självt....lyssna!
Jag är blond och svensk och i min kompiskrets har jag vänner från varje kontinent, så gott det känns för det är vackert!
Så pass på vad rassar säger, för bara tillsammans kan vi vandra längre, ge varandra värme i det kalla vädret här i landet Sverige.
Fråga; borde alla blommor ha samma färger?"
 
Varför lägger jag ut den här texten på min blogg?
 
Jo, jag vill bara ha sagt att vi alla är olika och vi behöver inte älska alla.....men lite Respekt för var och ens person och rätt att vara, rätt att finnas, rätt att få leva.
 
Jag vill att textens sensmoral ska gå in i vissa personers hjärtan. Sluta HATA, våga det nya. Sluta älta gammalt groll och gå vidare.
Sluta slå in split av hat och ondska i den egna släktens led.....Vi har alla våra sidor, men alla förtjänar vi att få mötas av Respekt!
 
Våga dofta på blommorna.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Vardag igen.

Då var lovet över och jag skickade iväg två trötta barn till skolan i morse. Sen slötittade jag på TV ett tag innan jag tog tag i lite sysslor. Hann ut en stund i trädgården också. :)
 
Mitt på dagen åkte jag och "guben" till Byske för lite ärenden, fast främsta anledningen var att besöka pappas grav och göra den lite vårfin. Brorsan hade varit där någon dag tidigare och fixat dit kantstenen som kom i höstas men inte hanns gräva ned.
 
 
När vi kom hem igen återupptog jag trädgårds sysslorna. Jag har krattat bort de vissna torra bladen från alla perenna rabatter. Helt otroligt att kunna göra det redan nu men i år är krattningen verkligen klar innan första maj.
 
Kram.
 

SM-Guld IGEN!!

Jag har haft fullt upp med trevligheter de sista dagarna så jag har inte hunnit blogga.
 
Igår åkte vi in till stan på lite ärenden och sen Påskmiddag hos svärfars. Gott och mysigt att själv bli bjuden på mat och slippa vara den som rör runt i grytorna.
 
 
Har haft en mycket bra Påskhelg med massa familjemys, det gillar jag. Jag är så glad att Maria önskade sig ett litet Påskbord, hade nog nästan tänkt skippa det i år då vi är så få....saknar pappa sådana här gånger extra mycket.
Sen kom ju inte Johanna upp och Lisa har jobbat, men jag är glad för det familjemys vi har haft ändå.
 
Idag har jag varit iväg och firat en go f.d arbetskamrat med en till f.d arbetskamrat. Tack för den goda lunchen och det trivsamma sällskapet.
 
 
När jag kom hem blev det middag med Lisa, Mikael och Maria och sen en underbar hockeymatch på TV. Vi är unika! SAIK tog sitt andra SM-Guld med fyra raka segrar i år också.
GRATTIS till vårat SAIK, vilket lag, vilken seger!!
 
 
Kram.
 
 
 

tre avklarade en kvar

Jag är riktigt stolt att tillhöra SAIK som är det lag som tuffar mot sitt andra SM-Guld med stormsteg just nu.
 
Men det som gör det hela extra mycket roligare, är att Mikael och Maria har valt att se alla matcher hemma hos oss. Familjemys, me like!
 
 
Förutom det som behövdes för familjemiddagen har jag inte gjort många knop idag....i och för sig lyckades jag äntligen klippa grabbarna.
 
 
När sen Johanna skickade en bild från deras Påskhelg i Berlin, där Elton sitter själv på en äng med maskrosor och tulpaner, kan jag inte annat än tycka att livet är på topp.
 
 
Fortsatt trevlig Påsk till mina vänner.
 
Kram.
 
 
 

soft dag

Vilket kanonväder vi fick idag. Har varit ute och återupptagit "projekt kullen" så här efter vintern.
 
 
Sen efter middagsmaten skolade jag ut mina plantor.
 
 
Kram.
 
 

SAIK

Nu är Påsken här och vi har varit ute och pysslat på idag. Grusgången och kullenområdet är krattat. Jörgen har dessutom städat bilen invändigt, vilket var högst behövligt.
 
Emma och en kompis till henne har förutom att "gå påskkärring", städat upp i lekstugan. De kom in vi nio i kväll!
 
 
Påskmiddagen idag var enkel med bara det viktigaste framdukat och alla satte sig mätta och belåtna för att titta på SAIK:s andra finalmatch mot Färjestad-
2-6 till SAIK:s fördel:)
 
Kram och fortsatt trevlig Påsk till dig.
 
 

Snart Påsk

Idag har jag varit ner till stan på CV(Centrum för utbildningar), något som ingår i mitt jobbsökande. Sen har jag besökt olika VVS butiker och kollat på badrumsinredningar tillsammans med Jörgen och Pontus. Emma ville vara hemma med kompis och leka istället.
Nu har vi fått en massa inspiration, tips och broschyrer med oss hem för att fundera lite.
 
När vi kom hem satte jag igång med att grlljera skinkan och rulla köttbullar. Ska ha ett litet Påskbord i morgon för Mikael och Maria kommer hit på middag och ser hockey tillsammans med oss.
 
Nu är jag nyss hemkommen efter en långpromenad med min gåvän och medan jag promenerade gjorde Jörgen iordning laxröran.
Nu är Påsken välkommen.
 
 
Kramisen.
 
 
 

15:e april

Dagarna går i ett och jag må säga att jag numer inte har så stor koll på datum och veckonummer, men idag är det makens födelsedag och den har vi firat hela dagen, eller kanske inte riktigt hela.
Men efter lunchen åkte jag och barnen till Kåge och fixade några Triss, blommor och ett jätte Påskägg till present åt honom.
 

Sen kom svärfars hit och Jörgen skulle ju visa sin pappa den nya tekniken han nyss införskaffat sig..;)
 
 
Till middag kom resten av gästerna, mina syskon och Mikael, Maria och Lisa. Sen avslutades kvällen med hockey. SAIK vann med 3-0 i sin första finalmatch mot Färjestad.
 
Kram.
 
 

Måste bara...

En liten uppdatering av mitt barnbarns framsteg börjar vara på sin plats.
De har varit på BVC i dag för en vikt och längd och nu har han passerat sex kilo. 6480g och 62 cm lång.
 
 
Kram.
 
 

Att vara arbetslös

Idag har jag suttit mest hela dagen med papper som ska fyllas i angående att jag är arbetslös, har även kollat upp lite på datorn angående det.
Jag trodde att jag skulle njuta av att ha en ledig period i mitt liv, men faktum är att det tynger ner mig mer än jag beräknat och jag hoppas att jag finner det där "perfekta" jobbet snart. Gillar inte att vara utan fasta tider, för problemet är inte att jag är sysslolös utan att jag blir så låg och lat.
 

Halv fyra åkte jag till Kåge för att fylla upp kyl och frys igen. Kände mig inte sugen på att laga någon middag och valde därför lättlagat.
 

Fick lov att vara lite effektivare nu ikväll då Jörgen fyller år imorgon och jag skjutit på baket in i det sista.
På en dryg timma blev det producerat tårta, chokladbollar och sirapskakor, fick hjälp med chokladbollarna.
 
 
Nu är det bara det tråkiga bortstädandet kvar, som jag strax ska ta hand om. Sen god natt.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Helgen

I går hade vi bjudit in goda vänner på middag, det var ett tag sen vi träffades och då har man så mycket roligt att prata om.
Under dagen plockade jag undan och städade lite, samt förberedde middagen. Jörgen hade jag skickat iväg som bärhjälp till min syster. ;)
 
Menyn blev tunnbrödsrullar med varmrökt röding till förrätt och Grekisk Pytt till huvudrätt, sen avslutade vi med kaffe+avec+annanaspaj.
 
 
Kvällen/natten avslutade jag med en rastning av Cia i fullmånens sken. Vi är nämligen hundvakt i helgen.
 
 
Idag har Jörgen åkt iväg med barnen för att bada i Piteå och jag ska försöka baka lite inför kommande kalas. Tycker att Jörgen gör det så bra som drar iväg med barnen och deras kompisar på olika aktiviteter, sen har jag lite dåligt samvete att jag inte vill/kan hänga med på slalom och bad.
 
Kram.
 
 
 
 

Arbetsam dag

Vi har klyvt ved idag med en lånad klyv och staplat det i fyra bingar. Vi var klar vid halv två och packade ihop och åkte hem.
Jag kände mig ganska slut av kroppsarbetet men beslöt mig ändå för att ta en långpromenad, sen när jag kom hem städade jag toaletten och tog mig en dusch.
Vips var klockan fem och vi hade fortfarande inte varit och helghandlat, så det gjorde vi och köpte med oss en familjepizza hem för att inta en sen middag.
 
Nu ska jag vila och se Lets dance!
 
Kram.

torsdag

Medans barnen var i skolan tillbringade jag och Jörgen vår tid i Åbyn hos brorsan. Tanken var att klyva upp materialet vi tog hem från skogen sist, men ganska fort om gav elmotorn i vedklyven upp...
Det är ju så det är, att allt går inte på räls för jämnan.
Nu finns det ju alltid något att pyssla med på ett "hemman", som att kapa lite annat virke och slipa motorsågskedjor och stapla i bingar annat vedmaterial. Jag gillar att ha styrd arbetstid och att få vara ute nära naturen.
 
Efter lunch besökte vi skogsavverkningsplatsen som sker i samband med ägarbytet av Åbyn 2:77.
 
 
Ändå påminns man om saknaden av en fin pappa sådana här gånger, numer dock mest i positiva känslor och minnen.
 
Kram.
 
 

Det här livet...

Utan att med vett och vilja lämna ut någon, har jag idag varit med om något som jag inte riktigt räknade med. Inget katastrofalt för min del, men något som jag insåg var väldigt jobbigt för någon annan.
En enkel gest från min sida som inte sågs med blida ögon för någon annan, men som slutade riktigt bra för alla i slutänden...
 
Tänk vad händelser i ens uppväxt slår olika och riktigt hårt för en del i början av det vuxna livet...och när den här sårade människan sprider denna "känsla" vidare i sin närhet blir det inte så bra...
 
Jag vet att jag talar i gåtor, men för mig är det begripligt och jag växte lite i min vuxna roll och hoppas att några unga människor på väg in i vuxenlivet också fick ut något av den här kvällen.
 
Kom ihåg att livet är inte lätt, men att våga njuta är aldrig fel...
 
Kram.

Söndag Girona

Söndagmorgon åt vi frukost, packade ihop våra väskor och checkade ut från hotellet i Barcelona, för att ta oss vidare till Girona.
 
Vi hade bestämt oss för att ta tåget till Girona och med hjälp av tunnelbanan tog vi oss till stationen. Där var vi med om resans sämsta bemötande.:(
Vi köade utanför deras informationsdisk och en äldre kvinna trängde sig före oss i kön och i slutet tog Lisa tillbaks sin plats och hann före damen till nästa lediga lucka. Inte vet jag om surtanten bakom infodisken uppfattade det eller inte, men Lisa hann som inte ens ställa frågan klart om hur vi skulle göra för att köpa biljetter till Girona, innan surtanten snäste något om INTE här och stängde sin kassa mitt framför våra ögon!!!
 
När vi hade andats lite ställde vi oss i kön igen och fick hjälp av en trevligare kassör och vi kunde ta oss vidare till rätt biljettlucka och kom med ett tåg 15 minuter senare.
 
Framme i Girona tog vi oss ganska lätt till vårat hotell som bara låg 5 min från stationen och checkade in. Sen begav vi oss ut på en promenad för att hitta en lunchrestaurang, vi gick åt fel håll, men det gjorde inget för vi fann en fräsch och bra restaurang.
 
Jag slog igång min Runkeper bara för att få se hur långt vi gick och på köpet så kan man se det på kartan också.
Det var verkligen mysigt att gå i gamla Girona, ni vet trånga gränder, gamla stenbyggnader och så där. En annan sak är att de som bestämmer har gjort stället så tillgängligt och dessutom renoverat och återskapat tex delar av muren runt staden. Mycket turistvänligt och helt gratis.
 
Vi avslutade dagens vandring på en uteservering med ett glas vitt, sen gick vi tillbaks till hotellet och vilade lite innan middagen.

Sen gick vi tillbaka till gamla Girona och satt ute och åt vår sista middag i Spanien, tänkte oss en trerätters men det blev bara två.
 
Måndag packade vi ihop oss, åt frukost, checkade ut och sa hej då till hotellet och Girona.
Jag hade fönsterplats på vägen hem i flyget och kunde ta underbara bilder över Spanien och Pyrenéerna, sen då vi kom in över Sverige var det ett molntäckt landskap hela vägen genom vårt land.
   
Sammanfattningsvis hade vi en helt underbar resa tillsammans jag och Lisa, den gör vi gärna om.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turist i Barcelona

Lördag klev vi upp efter nio och åt en ganska hyfsad frukost och bra kaffe från en espressomaskin. Tycker kaffet alltid har varit dåligt på andra resor jag gjort, men här var det bra.
 
 
Efter frukosten frågade vi tjejen i receptionen om hur man enklast och billigast tar sig runt i Barcelona och hon ansåg att det var med hjälp av tunnelbanan och ett klippkort man köper där på plats.
 
Så vi begav oss ut på promenad igen till närmaste "Metro" som deras tunnelbana heter, och tog oss till en station i närheten av La Sagrada Familia, den stora kyrkan som aldrig blir färdigbygd och är Spaniens största sevärdhet.
Vi köade inte för att gå in i kyrkan, men vi tog en promenad runt denna stora sevärdhet.
 
Jag lägger upp en bild på kartan över Barcelona och vårat hotell hittar man längst ner till vänster inringat. Ni hittar säkert kyrkan också. Sen de ljusblåa vägarna lite mer till höger på kartan är det gamla Barcelona och där finns många fina Gotiska byggnader. Vi promenerade från Sagrada Familia, till de ljusblå partierna som är deras Gamla stan.
 
 
Efter vi fotat och sett klart på Sagrada Familia, promenerade vi iväg mot de gamla kvarteren, har ingen aning om hur långt vi gick, men många steg blev det.
Måste få berätta om en mycket trevlig händelse som inträffade när vi stod i en korsning och kollade gatunamn och kartan för att orientera oss. En ung gentleman kom fram och frågade om vi behövde hjälp, vilket vi sa ja tack till, sen förklarade han vart vi var och hur vi kunde ta oss vidare för att få njuta mesta möjliga av omgivningen. Blev liksom kär i hans utomordentligt trevliga sätt och all beröm till de föräldrar som fostrat honom så fint.
 
När vi kom fram till gränderna hittade vi ett bra lunchställe. Lisa åt lasagne och jag en Grekisk sallad.
Efter lunchen fortsatte vi att gå i den gamla staden och kom till en saluhall där de såldes grönsaker, skinkor och andra matvaror.
 
   
   
 
Vi tog oss också vidare till Barcelonas Triumfbåge och där någonstans tog vi kort på en annan känd byggnad som finns med på Barcelonas siluetter. Tror det är ett hotell som byggdes till sommar OS 1992.
 
   
 
Nu var vi ganska trötta i våra ben så vi tog tunnelbanan hem och gick direkt ner till stranden och svalkade våra fötter i havet. Fast det var inte riktigt sant, jag tog aldrig av mig skorna, men vi vilade en stund där på stranden innan vi gick till hotellet och fortsatte att vila ett par timmar till.
 
 
När klockan var åtta på kvällen tog vi hjälp av hotellreceptionen igen för att få tips på middagsrestaurang. Vi fastnade för en Japansk som hade ett annorlunda sätt att servera maten på, genom löpande bandet principen.
Maten passerade på ett band och det var bara att plocka för sig det man ville ha allt eftersom..
 
  
 
Sen blev det tunnelbana hem och lite vin och wi-fi tid i foajén innan vi trötta och nöjda kröp ihop i våra sängar.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till del ett

Välkommen tillbaka du kära osynliga gäst på den här sidan. Jag valde ju för en tid sedan att lösenordsskydda min blogg av olika svårbeslutna anledningar.
Men vet ni vad!? Jag är en ärlig och rak människa som vill att ordet ska få vara fritt.
Dessutom har det hämmat mig på något sätt att blogga med lösenord.
 
Nu lämnar jag detta ämne och skriver om min resa med min andra dotter och mitt tredje barn. Att bli vuxen är ju en konstig och annorlunda resa som vi alla måste göra. Att bli vuxen på riktigt är ju så olika hos oss alla.
 
När jag på riktigt blev vuxen, var faktiskt då jag insåg att jag var den äldsta kvar...nja men då jag inte kunde luta mig mot en trygg vuxen längre...helt plötsligt inser även jag att det är ju det jag måste vara här framöver. Trygg och Vuxen.
 
 
Så helt ärligt vågar jag mer nu....
 
Hur som vill jag beskriva min och goa Lisas resa till Spanien och dess stora pulserande stad Barcelona. Vi landade på flygplatsen på eftermiddagen och tog oss in till Barcelona helt på känn....
Spännande känsla att leta en busskur och inse då man köat klart att kort gills inte.....backa tillbaka in på flygplatsen igen och fråga om vart och ta sig till bankomaten....
 
Lösa biljett och ta sig in till staden för att sen gå och gå och gå.....egentligen med en tanke på att hitta sig en lunch i magen, men hittade hotellet och checkade in...
 
Kan bara säga att vid 21 blev det äntligen mat!
 
på en pastabar...
 
Vi sov sen väldigt gott i en hotellsäng och en miljö som påminner om ett typiskt Scandic hotell...
 
Jag gillar ju detta oförutsedda sätt att resa, tror faktiskt att det passade Lisa också...
 
Nästa dag i Spanien tar jag och skriver om i morgon..tills dess hoppas jag på ett tålamod från er...
 
Kramisen.
 
 
 
 
 

Barcelona

Jag tror att vi båda två trivs här i Barcelona.  
Lycka att få umgås så nära med sitt barn, vi kompletterar varandra hela tiden. Lisa är bra på både på språket och på tunnelbanesystemet och jag på.....?

Ni kommer att få en fullständig uppdatering då jag kommer hem, för att blogga från telefonen är inte min grej riktigt. 
Imorgon drar vi vidare till Girona för mer upplevelser....

Kram.

Vänner

Vänner är något viktigt och underbart att ha, och igår hade jag en dag där jag umgicks med några av mina.
Allt här i livet har ju en fram- och en baksida eller om man vill uttrycka sig på ett annat sätt, något positivt eller negativt. Just nu försöker jag vända runt allt till det positiva och väljer att fokusera åt det hållet.
 
Hur som, så åt jag en god lunch på Morsans bar igår, tillsammans med goda vänner och det gav mig en massa positiv energi. Underbart att surra bort en halv dag bara så där.
 
Sen då jag kom hem och tagit emot barnen från skolan, satt jag och orienterade mig runt på af sida innan middag, som blev stekt stark korv och blomkålsmos och stekt korv och potatis till barnen.
 
 
Sen efter att maten stökats bort höll jag nästan på att glömma bort nästa vänbesök. Hockeykväll och surr med arbetskamrat.
Vi tippade lite på kvällens resultat och det var nära att det slog in mitt sista resultat. ;)
 
 
Kaffe och semla ingick också och det blev lite fusk för mig igår då, men gick säkert bort det nu i morse då jag gick 5,7 kilometer med min gåvän.
 
Direkt efter promenaden fixade jag snabbt till mig och begav mig ner till af för ett informationsmöte med start 10.15. Basinformation om af och A-kassa var dess innehåll.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdag

Jaha, dags för en sammanfattning av den här dagen också, har lyckats riktigt bra med att sysselsätta mig må jag säga.
 
Som vanligt är jag en segpropp på morgonen och njuter länge av min kaffekopp, telefon och att slötitta på morgonTV.
Vek en tvätt också.
 
Efter min frunch bestående av ägg, bacon och avocado, satte jag igång med storstädning av min garderob.
Rev ut allt först innan jag sorterade bort det jag inte ville ha kvar, sen strök jag alla toppar och skjortor innan jag hängde upp dem på likadana galgar igen.
 
Nu har jag bara kläder som jag kan ha + några få som jag hoppas komma i igen ganska snart, hängandes och liggandes så fint i garderoben. Skönt!
 
 
Precis när jag var klar med min garderob och skulle börja med Jörgens ringde, min gåvän och undrade om jag var sugen på en promenad. Självklart var jag det, hellre promenad i solen än städning av dammig garderob.
 
Måste också få dela med mig lite av Eltons framsteg. Johanna är ju flitig och delar med sig av bilder på honom via bildström, vilket jag är så tacksam för.
Redan då de var här uppe V10 hade Elton börjat med att vända sig och försökte gripa efter saker, men nu övar han flitigt hela tiden.
Det är så himla gulligt när de försöker greppa sina fötter och strävar efter att börja rulla runt.
Sen är hans miner och uttryck bara såå charmiga. Älskar honom så mycket!
 
     
 
 
Kramisar.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0