Vi är med barn

Det var kaos hos oss här hemma igår, tonåringen var bara arg, jag var trött, Jörgen var trött och Emma kom sig inte iväg till skolan och vår oro stressade oss. Jag orkar inte måla upp något scenario och släpper den dagen och går vidare. Kan bara bli bättre.
 
Idag blev vi med jourbarn igen och en liten människa ska bo med oss ett tag. Skönt att få någon att fokusera på som gör att min dag får hållpunkter och rutiner.
 

Kram.

Reflexion

 
Den här dagen har jag kämpat mig igenom kan man nog säga..
 
Det här inlägget blir kort och ändå med fokus på det positiva...har skrivit ett annat som kanske blir publicerat i framtiden eller till och med i morgon? Men hur som blir det inte nu!
 
Lyckades tvinga mig ut på promenad trots att morgonen var kaos och att jag helst av allt ville sova!
 
Det krävdes en kopp kaffe och enormt mycket vilja och en enorm kraftansträngning för att ta mig ut på en liten walkingrunda!
 
Första sträckan på Runkeeper var sådär, men andra etappen var på nio minuter som innebär att jag joggade en bra bit för att nå det resultatet. Sen stannade jag och fotade, vilket sinkade mina tider, men definitivt fyllde på "måbrakontot"
 
 
Jag hann reflektera väldigt mycket under min promenad, så pass mycket att jag inte hade hört ett endaste ord på min ljudbok och fick senare börja om från början...
 
Orkar inte mer just nu, men jag vet att jag kommer att orka dela med mig snart...
 
Förlåt flummigt inlägg..
 
Kram.
 
 

Nördat ner mig om småfåglar

Jag älskar att sitta och titta på mina småfåglar som jag matar och har googlat lite om dem idag.
Vilka som är vanligast och vilka som besöker just min matplats.
På första bilden här nedan har jag fångat Talgoxen.
 
 
Grönfink, Entita och en sparv av något slag här nedan.
 

På marken brukar Bergfinken och Grönfinken samlas och samsas om de nedfallna fröna.
 

Det blev en promenadrunda på dryga timmen idag. Hade med mig kameran för jag ville fånga hösten, svårt då solen inte orkade sig fram genom dimman.
 

Blev andra fina bilder, än det som var mina tänkta. Hade en vision om klarblå himmel och höstlöv. Med fina menar jag inte = proffsiga;). Men på fina motiv.
 

Tog mig runt Ljusvattnets badplats och promenerade på motsatta sidan i naturen och inte efter någon stig.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Måndag

Måndag som står för ny vecka och för många nystart. Idag ska jag börja om med mina promenader och skapa mig lite nya rutiner.
 
I går var det pappas egentliga födelsedag och kanske om cancern inte hade kommit emellan så hade vi fått fira hans 79 årsdag.
Syrran har varit till pappa och gjort så fint, gillar detaljen med enris inne i lyktorna.
 
 
I går hann vi med att fira Clara och sen fick vi mysa med Mikael och Maria som kom hem hit och åt söndagsmiddag med oss. Porterstek och pressad potatis.
 
Kram.

Dömd utan rättegång

Nu blev det lite bloggtystnad här igen för att en händelse i mitt liv som ni här nedan ska få ta del av tog över mina tankar. Jag har funderat väldigt mycket på hur jag ska tackla den här händelsen och om jag ska skriva om den här eller inte!?
 
 
 
I den här bloggen skriver jag om mitt liv från min synvinkel och hurdant jag mår eller ser på saker. Jag älskar att ha den här dagboken som jag kan gå bakåt i tiden och läsa i eller titta på bilder från förr.
 
Det finns alltid en knepighet att vara ärlig och berätta om hur jag mår eller påverkas utav händelser i mitt liv för det finns alltid fler människor runt mig som jag inte har rätt att skriva om, men som finns med i min verklighet och är en del utav min berättelse. Numera frågar jag alltid mina barn om jag får lägga upp bilder på dem och skriva om händelser som berör dem.
 
En del människor kanske uppfattar min blogg som skryt eller att jag framställer mig som en besserwisser. Själv tänker jag att jag är inte speciellt duktigare eller märkvärdigare än någon annan, skillnaden är bara att jag delar med mig av min vardag här så den som vill kan läsa och det är ju ett frivilligt val som du läsare gör. Andra väljer att ha korta inlägg om sig själv på Facebook, eller delar med sig av citat där eller via Instagram som gestaltar sitt liv, eller så gör de ingenting alls, vilket är kanske det vanligaste att man inte har någon lust till att dela med sig utav sitt liv?
 
Tänker att ingens liv är bara "en dans på rosor" och alla kämpar vi på efter vår egen bästa förmåga att leva just sitt egna liv!?
 
Men att ständigt bli kritiserad för den du är och de val du gör i livet är inte helt lätt. Oftast struntar jag i dessa påhopp och förstår varför xx gör så mot mig, men ibland orkar jag inte stå emot. Det gör så ont att bli personligt påhoppad utan grund. Bli påhoppad utan att personen talar om vad jag gjort för fel och ger mig en chans att säga förlåt.
 

Jag har lärt mig och blivit bättre och bättre på att inte ta åt mig och det är så skönt alla gånger det lyckats.
 
Men för några dagar sedan uppstod en händelse som trots alla mina ansträngningar tog sig igenom mina skyddsmurar och gjorde mig ledsen. Det skrev jag om här i bloggen också. Det hade kunnat sluta med det för min del. Men att jag skrev att jag blev ledsen skapade reaktioner hos xx och det lästes in mer saker i det jag skrev än det jag faktiskt skrev.
Det gör mig så frusterad att jag blir påhoppad med dumma personangrepp på mina inlägg på Facebook eller i verkliga livet! Typ då jag ställer en direkt fråga till den här personen så svaras det med en motfråga som inte har med ämnet att göra. Typ lika dumt som om jag skulle säga så här: "Vilka fina byxor du har på dig, modigt att köpa röda, vart hittade du dem?" Till svar får man "Men du ge upp! Sök hjälp!"   Det uppstår liksom ett stort ? i ens huvud.
 
 
 
Skulle du orka med att ha en sådan energitjuv i din närhet? Skulle du orka vara jag som hela tiden bara vill vara just jag, men ständigt kritiseras för att jag är just jag? Kritiseras för att jag bloggar om att jag torkat mina fönster och matat mina fåglar!? Bloggar om mitt liv? Ord som Avundsjuka, Missunnsamhet dyker då upp i mitt huvud?
 
Skulle du orka vara den som ställer exakt den här frågan, sen få dessa svar..!?
 
"Hej! Du verkar upprörd på Facebook. Vad är det som hänt?" En fråga ställd av mig och till svar fick jag...
"Tänk om gör RÄTT svaga "tyvärr" xx:(" Jag ställer då frågan "Är du arg på mig?"
"Du får inga mer svar SORRY" Jag svarade "Okej det var tråkigt." sen få svaret på den så här..
"Du rår för det själv efter ditt sätt o vara kram iaf SORRY "
Dagen efter bemöter jag de personliga påhoppen mot mig genom att svara:
 
"Inget svar på mina frågor, däremot väldigt mycket personliga påhopp på mig som person.
Vad är det jag rår för själv?
Vad är det jag ska göra om och göra rätt?
Vad är det som får dig att säga att jag är svag?
Vad är det som gör att du säger att det är tyvärr att vi är xx
 
Till svar fick jag: "Det blir inga skriverier mera av mig här för det BARA MISSTOLKAS HELA TIDEN o sen baktalas...
Vet att xx inte har något svar på dessa frågor för det finns ju inget jag gjort utan allt bygger ju på den känsla som finns hos xx om hur jag belyser mitt liv på sociala medier. En känsla där xx på något bakvänt sätt känner sig förminskad?
 
 
Tänker att ni alla fattar vad jag vill ha sagt!? Eller så inte..? Skit samma. 
Men likförbannat blir jag helt ställd då jag säger till xx att jag blir ledsen över xx härskartekniker och xx sätt att behandla mig och sen får till svar att JAG behöver söka hjälp?
Jag blir liksom dömd utan att veta varför och utan att få en korrekt rättegång. Vill också vara tydlig med att jag inte är arg på xx, bara väldigt ledsen över att det är så här.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Älskar hösten och dess färger

 
En förrädare under fåglarnas fröautomater som gjorde sitt bästa för att smälta in i bakgrunden. ;)
 
Ur led är tiden? Mogna jordgubbar 22 september.
 

Idag är jag trött och hängig. Jörgen är borta och då kan jag inte gå och sova förrän mina tonåringar har kommit till ro.
Givetvis orkade tonåringen inte upp i tid i morse och jag fick skjutsa honom till skolan. Curling mamma, ja, jag vet!
 
Kram.

Påfyllnad

Fortsätter att tjata om kärlekens fem språk. Har liksom snöat in mig på hur viktigt det är att förstå vad kärlek är och betyder för var och en. Vad just hen behöver för att fungera och känna sig älskad.
Det spelar ingen som helst roll för barnet som har gåvor som sitt första kärleksspråk att du ständigt väljer att endast med ord säga att du älskar hen.
Vi homosapiens behöver verkligen fylla vår kärlekstank dagligen för att må optimalt bra och då blir det här så viktigt.
 

Det gjorde ont i går då jag blev tillrättavisad/nekad och härskartekniker fick ta plats, men jag tröstar mig med att det inte var en medveten handling från utövarna och att de inte kan tänka på någon annans känslor utan bara har förmågan att utgå från sina egna!?
 
 
Idag är det Internationella fredsdagen så tänk varma tankar om varandra minst hela dagen!
 
                                         
Fred börjar med kärlek
Så passa på att ge andra lite kärlek på internationella fredsdagen.

Kram.

Att vara snäll behöver inte betyda att man har en baktanke

Jag blev ledsen och sårad idag då jag blev nekad att göra en sak som jag erbjudit mig att göra. Det finns många bakomliggande orsaker till att jag blev så pass ledsen som jag blev, men en sak vet jag och det är att min avsikt var bara att hjälpa till och inte för att jag skulle framstå som duktig eller att någon annan skulle förminskas. Min avsikt var bara att göra fint nu och inte sen.
 
Min dotter gjorde också något fint häromdagen, en gest som var viktig för henne och hade jag nekat henne att få göra denna gest är jag övertygad om att hon hade blivit lika ledsen som jag blev idag.
Min dotter gav bort 250 kr från ett presentkort hon hade på H&M för att kompisen skulle ha råd att köpa en jacka.
Emma blev glad då kompisen blev glad och Emmas "måbrakonto" blev påfyllt. That´s it!
 
Bild lånad från google och H&M.
 
Har ringt runt och spårat Emmas egen jacka på förmiddagen och fick tag i en karl som lovade att kolla runt och återkomma. Återkom sen med goda besked och jag kunde hämtade upp jackan på tvåbussen från Byskeskolans hållplats.
Hann snacka en stund med Pontus som åkte hem med den bussen idag, själv gick jag in till Emma för vi hade ett utvecklingssamtal tillsammans med hennes mentor.
 
Jag åkte förbi pappa och "quickfixade" till lite hos honom då blommorna börjar vissna.
 

Tände ett ljus och satte ner en ljung i kruka, ska ta hem det sen då hans riktiga höstplantering kommer. Viktigt för mig att han har det fint.
 

Saknar dig enormt pappa! Fuck cancer!
 
Kram.
 
 

Studiedag

Jag vaknade tidigt utav någons väckare, somnade om efter jag varit på toa och vaknade nästa gång 10.15!!
Gisses vilken sovmorgon! Jag behövde det säkert, men ändå..!?
 
Hade lite ärenden till stan och barnen hängde på med varsin kompis, eller de hängde med ner till stan men inte med på mina ärenden.
Besökte först Skellefteåbuss för att söka Emmas glömda jacka, men den var inte inlämnad än..
 

Åkte vidare och lämnade en påse till lillkille med några saker som inte kom med i flytten.
 
Efter det besökte jag Granngården och köpte på mig stora säckar med fågelmat. Älskar mina "husdjur". Blev sur på en katt lite senare som slank förbi mitt fönster med en pippi i munnen.
 
Bjöd Emma och kompis på fika.
 

När vi kom hem hjälpte Emma mig med att ladda ner en App på telefonen som räknar ner dagarna tills vi åker..
 
 
Som vi längtar.
 
Kram.

Tappat lusten

En lugn dag. Lyssnat på ljudbok, pillat på telefonen. Skurat ur alla sophinkar i min stora återvinningslåda under diskhon. Plockat fram Brunch till familjen.
 
Jörgen har tvättat bilarna och släpen, jag har torkat av vindrutorna på insidan. Lagade en paj utav fredagens tacorester till middag.
 
Har så mycket tid över, men ingen lust att göra något. Många tankar om olika saker, många problem som ska lösas och en del beslut som måste tas. Förmår mig inte att ta tag i mig själv.
 
 
Oj så tungt det här lät, menade det inte så för jag mår bra. Är bara ganska loj just nu.
 
Kram.
 

Det startas en process inom en

Förlåt att jag inte uppdaterar, vet inte riktigt hur jag ska få till det här inlägget heller, men jag ska försöka.
 
Försöker hålla undan och ha det extra bortplockat och fint här hemma nu när vi "står tom" och väntar på att något barn behöver oss och vår extrabädd.
 
 
 
Jag och Jörgen går ju familjehemsutbildningen och igår var tredje gången och vi avhandlade ämnet "Att stödja barns behov av närhet, anknytning och omsorg."
 
Det är bra att jag och Jörgen får gå den här utbildningen tillsammans för det är så mycket man gemensamt behöver förstå. Det skapas en process inom en och man sätter in kursens innehåll i ens egen vardag, sin roll som förälder, barnet inom en och man börja också förstå bättre hur det kan ha blivit så tokigt för en del lånebarn.
 
Ibland tänker man att vi borde ha gått kursen före vi började som jourhem, men oftast tänker jag att vi har ju gjort rätt och enklare kan ta in kursens innehåll då man bär med sig lite erfarenheter.
 
 
Anknytning är ett intressant ämne. Man pratar om Trygg anknytning och Otrygg anknytning - Undvikande anknytning, ambivalent anknytning, desorienterad anknytning, kontrollerande anknytning är orsakerna till Otrygg anknytning.

Barn med t.ex. otrygg-undvikande anknytning förväntar sig att bli avvisade och bortstötta när de behöver hjälp. Därför lär de sig tidigt att inte söka närhet och stöd, utan att klara sig själva. De tänker sig fram till svar snarare än känner efter.

Som vuxna är de ofta omtyckta och fungerar bra i mer ytliga relationer. I nära relationer håller de distans – de kan vara svåra att komma inpå livet, och drar sig ofta undan när de upplever krav på närhet.

 

Vi fick fundera på Vem/vilka gav mig trygghet när jag var liten och hur?
 
Vid min säng ligger det en bok som jag läser parallellt med kursen. Upptäck ditt barns kärleksspråk. Den är väldigt bra att läsa för alla människor. Upptäck vilket språk som betyder mest för dig själv. Vilket språk är din partners?
Oftast behöver vi alla sätt för att kunna fylla på vår kärlekstank, men ett eller två har oftast större betydelse. Läs den!
 

Jörgen googlade fram ett recept och jag tillagade det. Blev en god gryta.
 

Efter maten klippte Jörgen vår gräsmatta som fortfarande växer och är så fin.
 

Kram.

Det är ett heltidsjobb att vara mamma;)

Herregud hur fick man något gjort här hemma då man jobbade nästan heltid? Gårdagen splittrade jag upp på olika möten, bl.a ett utvecklingssamtal.
 
Idag har jag storstädat toaletten och skurat golvbrunn, älskar min nya golvbrunn med en slags hink man lyfter upp. Hur ofta städar ni era golvbrunnar? Hur ofta bör man städa dem? Varannan vecka, en gång i månaden eller varannan månad? Jag gör det snäppet för sällan tänker jag, typ varannan månad!?
 
Förutom att städa har jag stått vid strykbrädan och försökt få bort veck och skrynklor på kuddfodralet till stålrörsfåtöljen.
Sen påbörjade jag projekt påfyllning med pyttesmå skumgummibitar.
 
 
Jörgen hjälpte mig med stora dynan/kuddarna. Efter det så slet jag som ett djur för att få ditt knapparna igen. Tryckte slet och bände.
 
    
 
Tillslut satt dom fast och sen blev det montering av stolen och påträdning av tygdelarna, men då tog jag hjälp av Jörgen. Vi slet och trixade och behövde tänka om för att få det att funka.
 
 
Men nu står den i alla fall monterad och klar på Emmas rum. Hon får väl själv möblera in den och piffa med kuddar och så.
 

 
Kram. 
 

Fått en hel del gjort på ett par timmar

Skjutsade Emma till skolan idag, hon missade bussen med tre minuters marginal. Litet återfall ifrån i fjol, men jag är så stolt över hur Emma och vi tillsammans räddade upp situationen.
 
Hälsade på hos pappa och tog bort vissna blommor och barr.
 
 
Ringde först min syster om att det kanske är dags att fixa höstdekorationen av graven, sen ringde jag bror om att ta fram lyktorna.
 
När jag kom hem tog jag itu med förberedelserna inför tvätt av Emmas fåtölj. Sprättade upp några sömmar och tömde ut skumgummibitarna.
 
     
 
Klippte mig en tygbit från den dyna vi ska slänga, till att laga armstöden med och funderar på hur jag ska klara av att fylla kuddarna igen!?
 

Vi får se ikväll om jag lyckas med det uppdraget att få in dessa skumgummibitar i gen...
 

När jag tittade till tvättmaskinen såg jag mycket skum, men även ett gulbrunt mycket smutsigt vatten. Väldigt behövligt att göra den här insatsen.
 

Nu har jag nyss avslutat en rejäl uppskrubbning av min köksös utsida och de två stolarna som var mer svarta än vita. Lite överdrift där kanske, men nu är de rena och vita i vart fall.
 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka till Byske igen för cellprovstagning och hoppas att allt ser bra ut. Har ju haft cellförändringar tidigare, så lite nervös är jag.
 
Efter middagsmaten blir det en tredje resa till Byske, då för ett föräldramöte och träff med Emmas mentorer. Dessa bilresor är väl enda nackdelen med att bo på landet, men så väl värt det.
 
Kram.
 
 

Emma och återvinning

I afton tog Jörgen ner de jättegamla stålrörsfåtöljerna från förrådet och bar upp till Emmas rum. Emma gillar stilen och vi bestämde oss för att återvinna en fåtölj.
För att kunna tvätta upp klädseln behöver man skruva isär stålkonstruktionen.
 
 
Kram.
 
 
 

Rester

Vilket fint väder vi har, det blåser visserligen, men solen skiner och det är inte speciellt kallt.
 
 
Har passat på att torka de fönster som jag har som inte går att torka inifrån.
 

Fönstren var inte så smutsiga, men runt om var det enormt mycket spindelväv och flugskit och vattnet blev riktigt smutsigt.
 

Blev nöjd över resultatet.
 

Gick ett varv i trädgården och fasineras av växtkraften, min Riddarsporre är på gång med sin andra blomning.
 
 
Har städat upp jourrummet ordentligt idag, torkat fönster, dammtorkat med dammsugare och våt trasa.
 
 
Det märks på så många områden att lillkille har flyttat.
Det jag reagerar mest på är hur sällan jag behöver laga mat.
Emma har varit hos kompis och ätit, Pontus likaså. Ingen äter lunch och resterna räcker då även till middag.
Ikväll blir det dock inte rester, för Jörgen ringde och undrade om vi skulle unna oss pizza till middag.
 
Kram.
 
 
 

Förbereder mig

Har suttit och googlat runt och fått svar på viktiga frågor inför vår resa till Dominikanska republiken.
Vaccinationer - vilka behöver man? Malaria? Zikavirus?
 
Känner mig betydligt lugnare då jag läst på 1177:s sida om bl.a. Malaria och eventuella tabletter mot det behövs eller inte. Det behövs inte.
Egentligen är det bara vaccination mot Hepatit A och Hepatit B som behövs för oss och det har min hemmavarande familj redan fixat genom att ta Twinrix för något år sedan.

Vi kommer att åka med Apollo och vårt hotel heter Gran Ventana Beach Resort i Puerto Plata.

 

 
 

För att ladda våra telefoner eller starta eventuell plattång kommer vi att behöva en transformator och adapter anpassad för deras 100V.
 
 
Jag har googlat sevärdheter och utflykter och många utflykter är ju skapade så vi får uppleva deras miljö och natur.
En innebär ridning på deras fina Criollo hästar. Hästarna är lite mindre än vanliga ridhästar och har en behaglig gång, vilket gör att de är väl lämpade att rida på även för en nybörjare.
 

Någon annan har listat fem måsten då man besöker Dominikanska Republiken.
 
Att besöka huvudstaden Santo Domingo som är Amerikas äldsta stad.
Att äta en riktig Criollomiddag. Testa deras mat helt enkelt.
Att få uppleva den Karibiska Natten. Som någon sa..
 
 
Besöka Jarabacoa.
 
 
Sen tillsist Paradisstränderna som vi frusna nordbor så väl behöver. Här finns den flödande solen, fuktig värme, kristallklart vatten och långa ödsliga stränder. Många av de öde stränderna är så unika representanter för miljötypen Karibisk strand att de är skyddade av Unesco.
 
 
 
Åh vad jag längtar. Tänk att jag ska få uppleva det här med nästan hela min familj.
 
 
Mikael och Maria och deras fina babymage stannar ju av rådande omständigheter hemma i Sverige.
 

Kram.

 

 

Mina matvrak


Kram.
 
 
 

This day

Matat fåglarna på morgonen, helt tomt i alla behållare fast det bara är två dygn sedan jag fyllde på.
 
 
Lisa har varit här och vi har fortsatt med att öppna och gå igenom kartonger i förrådet, slängt mycket, sparat en del och sorterat och organiserat.
 
Hittat en del foton, nostalgi....
 

Åkte till Byske och hämtade Emma, gjorde lite inköp till dagens middag som var ett önskemål från Lisa.
Fiskgryta.
 
 
Har pratat med bror i telefon och reflekterar över hur fort det blir missförstånd då man inte har hela sanningen, hela bilden. Love you brother!
 
Kram.
 

Lugn, lugn

Har behövt intala mig själv och min man dessa ord som ett mantra den här dagen...
 
Vi har varit på familjehemsutbildningen, käkat gemensam lunch och diskuterat och vänt på vårt tankesätt...
 
Vi är så otroligt närvarande föräldrar just nu, enligt sonen skitjobbiga föräldrar! Tänker ändå att jag förstår honom, samtidigt som jag klappar mig på axeln och inser hur viktigt att vi är skitjobbiga just nu!?
 
Firat min bror i afton och minns mitt barnbarns första relation till surströmming!
 

Pappa Erik gillade inte Norrlands traditioner! Lukten fick honom att vilja spy...
 
Bror bjöd på surströmming och senare glass. Hjälpte honom med disken. Det var väl min dag.
 
Kram 
 
 

Sysslolös

Lite tomt och en känsla av att något är ogjort eller saknas har infallit då och då och för att jag inte ska sitta och grubbla nu när vi "står tom" har jag en lista i mitt huvud på vad jag ska fylla min dag med. Minst ett val måste göras, typ trädgårdsarbete eller städning på djupet av en sektion i köket. Lingonplockning finns också med på min lista och det har jag gjort idag.
 

Fick besök av svärmor och Elaine och Britt tog på sig rensningen av lingonen.
 

Har pluggat lite inför Familjehemsutbildningen som det är dags för i morgon igen. Längtar, det är roligt att förstå hur allt hänger ihop. Lite mer om vem som gör vad på socialtjänsten, vilken min roll ska vara och hur andra har haft det, för här träffas vi och utbyter tankar och erfarenheter också. Sen givetvis massa fakta om Sol, LVU o.s.v.
 
Kram.

Har länge insett att det gått drygt 3 år...

Den här dagen har varit glad och positiv för mig, trots att lillkille flyttade idag. Förberedelserna inför flytt har varit under en ganska lång tid och vi alla har varit väl förberedda på att du skulle kliva ut ur vår vardag idag...
 

Skönt då sms:et kom som berättade att du haft en bra dag med din nya familj och att du somnade utan tårar.
 
Jag har länge insett att det är drygt tre år sedan min far gick bort i cancer och idag är det exakt tre och ett halvt år sedan han fick somna in efter lång och kämpig kamp mot sin spridda njurcancer.
 
Skrev ett inlägg på Facebook ....
 
Fick så märkliga kommentarer från en som står mig nära och känner en så stor sorg över att det är som det är...
En del människor har inte förmågan att gå vidare/tänka utanför boxen/inse sina egna fel och brister/sluta älta gammalt groll/sluta slå under bältet!
 
Älskar er alla som förstår och kämpar med er vardag, vi alla har våra demoner att jobba med.
 
Kram.
 
 
 
 

Med rubriken Otillräcklig

Älskar att läsa Maggan Graafs blogg. Hon skriver så härligt ärligt och träffsäkert, ofta med en enorm humor.
Nu på morgonen läste jag hennes senaste inlägg med rubriken Otillräcklig och det känns så igen, inte alltid, men ofta nog är det så att få ihop vardagen som förälder.
 
 
Läs själva här - http://magdalenagraaf.se/otillracklighet/ och se om ni föräldrar känner igen er!?
 
 
Kram.

Plockat och donat

Har plockat undan, dammsugit, torkat golv och plockat ihop lillkilles saker. Imorgon ska vi skiljas åt, det är dags för hejdå kramen.
 
 
Till middag kokade jag ris och rörde ihop en kycklinggryta till familjen, själv åt jag WW heta nudelsoppa med få kalorier. Försöker äta bra mat och sen fasta två dagar i veckan, 5:2 tänket.
 

Kram.
 
 

Same same but different

Har löst kameraproblemet och har då ett helt annat utbud av bilder. Kör ett nytt inlägg i samma stil som det föregående då, lite "same, same but different".
 
Agerade privatchaufför till Jörgen som skulle göra en undersökning på fastande mage där han inte fick köra hem sedan.
Medans Jörgen var på lassa lämnade jag och lillkille igen en jacka på H&M. Hittade nämligen en annan mycket finare jacka i Stockholm, en bra jacka att ta på sig då man är vardags fin och ska på ärenden och så.
 

Älskar den!
 
Vi kom upp på lassa och mötte Jörgen som precis skulle ringa mig för hämtning. Nu blev det inte hemgång på en gång utan vi fick gå in igen då Jörgen fick ett sockerfall, hade ju fastat sedan kvällen innan. Efter ett glas saft kunde vi åka hem.
 
Nu till Stockholmsresan och en bildbomb därifrån. Elton blev så glad över tågbanan och vi har byggt och kört den x antal gånger. "Upp i bergen" säger Elton då vi kör över bron, "tuff, tuff, tuff, tuff, tut, tut" säger jag och agerar tunnel med mina ben.
 
     
 
Alma går inte än, men har full kroppskontroll och reser sig upp till stående utan att ta stöd av någonting.
 

Jag och Elton gick iväg till affären på lördagsmorgonen, köpte marsankräm, frysta hallon innan vi gick hem och la ihop tårtan tillsammans.
 

Sedan fick mamma Johanna äran att garnera så fint.
 

Tyvärr fick Alma återfall utav höstblåsor så de flesta gästerna avstod att komma. Jag lånade två bilder på google för att visa er..
 
     Gisses vad de ska svida och irritera! Märktes också då Alma ibland blev ledsen då hon satte ned foten.
 
Johanna gick "all in" med fika och kalaspynt trots bortfall av gäster, blev ett riktigt lugnt, mysigt och trivsamt kalas ändå.
 
     
     

Söndag gick åt till att mysa och leka med barnbarnen och ett litet kalas med Almas morfar.
På eftermiddagen packade jag ihop mina saker och sa adjö till Erik och Alma. Elton, Johanna och jag åkte till Kista galleria för shopping av min jacka och middag innan de skjutsade mig till flygplatsen.
 
 
Som ni förstår har helgen varit helt underbar!
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Hemma vid datorn igen

Kom hem sent igår kväll efter min Stockholmssväng. Klev upp vid sju i morse och trots de få timmarna med sömn jag fick ihop, känner jag mig ändå  rätt pigg. 
 
Har varit en sväng ner till stan på förmiddagen, agerade privatchaufför.
 
Har lämnat igen en jacka på H&M då jag hittade en bättre i Stockholm, köpte nya blommor till bron och fågelfrön på Granngården.
 
När vi kom hem blev det städning av bron och skrubbning av räcket där jag har haft humlen. Tänk att det blir alldeles svart av insektsskit där varje år.
Kanske man känner sig mer välkommen till oss nu!?
 

Fyllde på alla mina fågelautomater med frön och äter de i den här takten i vinter blir det dyrt. Fast då får det bli det, är så trivsamt att titta på de små liven.
 
 
Hur har jag haft det i helgen då? Underbart givetvis. Elton älskade tågbanan och vi har lekt flera timmar med tåget.
 

Vet inte hur man lägger över kamerabilder till min dator med minneskortet och sladden blev kvar hos Johanna. Ni får hålla tillgodo med mobilbilder.
 
Almas kalas blev halverst inställt på grund av att Alma fick höstblåsor igen och ingen ville bli smittad. Stackars liten då det svider och kliar på knän och fötter då hon ska krypa och stå.
 
Vi som ändå var där firade henne givetvis och dockan jag hade med mig gillade hon skarpt.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Brio träleksaker

Ibland är det bra att vara en som sparar på allt. När jag pratade med Johanna i telefon så blev det sagt att de skulle köpa en träjärnväg till Elton då han fyller tre år, han älskar nämligen den som finns på hans förskola.
I afton var jag och Jörgen och letade fram vår järnväg i förrådet anno tidig nittiotal.
 

Lite sliten och ful, men inget som inte går att fixa, vilket jag har ägnat mig åt hela kvällen.
Först suddade och slipade jag bort blyerts och kritor från bitarna....
 

....sen diskade jag av dem...
 

.... för att sen packa ner dem i en kartong.
 

Det kan man väl kalla för återvinning!? Brio träleksaker lever fortfarande.
 

Imorgon ska jag och Jörgen äntligen få påbörja vår familjehemsutbildningen och efter den ska vi träffa min chef Karin för att prata framtid.
 
Klockan 16.10 lyfter mitt plan som ska ta mig till Stockholm för en mys helg med barn och barnbarn. Toklängtar!
Med mig i bagaget ska givetvis tåget och vagnarna klämmas ner. ;)
 
Kram.
 

Grattis Alma

Tänka sig att det var ett helt år sedan jag blev mormor x2!? Tiden har flugit iväg.
Johanna har gjort ett fint fotocollage av Almas månadsbilder, liten har blivit större.
 

Grattis fina Alma på din 1-årsdag!
 
Kram.
 
 

RSS 2.0