Det startas en process inom en

Förlåt att jag inte uppdaterar, vet inte riktigt hur jag ska få till det här inlägget heller, men jag ska försöka.
 
Försöker hålla undan och ha det extra bortplockat och fint här hemma nu när vi "står tom" och väntar på att något barn behöver oss och vår extrabädd.
 
 
 
Jag och Jörgen går ju familjehemsutbildningen och igår var tredje gången och vi avhandlade ämnet "Att stödja barns behov av närhet, anknytning och omsorg."
 
Det är bra att jag och Jörgen får gå den här utbildningen tillsammans för det är så mycket man gemensamt behöver förstå. Det skapas en process inom en och man sätter in kursens innehåll i ens egen vardag, sin roll som förälder, barnet inom en och man börja också förstå bättre hur det kan ha blivit så tokigt för en del lånebarn.
 
Ibland tänker man att vi borde ha gått kursen före vi började som jourhem, men oftast tänker jag att vi har ju gjort rätt och enklare kan ta in kursens innehåll då man bär med sig lite erfarenheter.
 
 
Anknytning är ett intressant ämne. Man pratar om Trygg anknytning och Otrygg anknytning - Undvikande anknytning, ambivalent anknytning, desorienterad anknytning, kontrollerande anknytning är orsakerna till Otrygg anknytning.

Barn med t.ex. otrygg-undvikande anknytning förväntar sig att bli avvisade och bortstötta när de behöver hjälp. Därför lär de sig tidigt att inte söka närhet och stöd, utan att klara sig själva. De tänker sig fram till svar snarare än känner efter.

Som vuxna är de ofta omtyckta och fungerar bra i mer ytliga relationer. I nära relationer håller de distans – de kan vara svåra att komma inpå livet, och drar sig ofta undan när de upplever krav på närhet.

 

Vi fick fundera på Vem/vilka gav mig trygghet när jag var liten och hur?
 
Vid min säng ligger det en bok som jag läser parallellt med kursen. Upptäck ditt barns kärleksspråk. Den är väldigt bra att läsa för alla människor. Upptäck vilket språk som betyder mest för dig själv. Vilket språk är din partners?
Oftast behöver vi alla sätt för att kunna fylla på vår kärlekstank, men ett eller två har oftast större betydelse. Läs den!
 

Jörgen googlade fram ett recept och jag tillagade det. Blev en god gryta.
 

Efter maten klippte Jörgen vår gräsmatta som fortfarande växer och är så fin.
 

Kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0