lördag

Jag och lillan har varit till stan och shoppat lite idag, ett angenämt nöje faktiskt, det är ju alldeles för roligt att handla små kläder till småbarn, la dock tillbaka en massa plagg eftersom behovet inte riktigt finns.
 
De hade ju rätt mycket kläder med sig, men mycket är på väg att bli för smått och en del saker fanns inte alls.
En skötväska är ju ganska praktiskt att ha tycker jag, men den saknades och på Stadium visste jag att det fanns en för bara hundringen.
Täcke och påslakan fanns inte heller till lillan och jag hittade ett jättefint set på Åhléns med rosa och grå elefanter. Nu är det ju inte så säkert att hon kommer att sova i spjälsängen alls, men täcket behövs ju ändå..
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

som om det vore jag

Jag gillar den här tjejen! Hon är både högt och lågt, rädd och orädd, liten och stor, känd och okänd, flärd men ändå inte flärd....
 
http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/2015/02/27/als-pa-den-har/
 
Gillar och håller med henne, speciellt håller jag med henne om de sista meningarna i detta inlägg ifrån vimmelmamman...
 
Kram.
 
 
 
 

Bra dag med dåligt slut

Allt har gått bra idag med mottagande av två nya lånebarn och flytt av mitt stora lånebarn på samma dag. Tacksam är min känsla över dagen, tacksam över att få lära känna en ny människa och tillfälligt kunna hjälpa till i en kris...tacksam att de små har gillat oss också...
 
Tyvärr finns det andra mer privata saker som har gjort mig riktigt ledsen i kväll. Vissa människor är faktiskt väldigt självupptagna och ältande och de vet exakt var kniven ska stickas in.
 
Men fokus på det goda är mitt motto nu för tiden. Keep smiling!
 
Kram.
 
 

Nystädat

I morse påbörjade jag att städa vardagsrummet och satte fast de färdigmålade golvlisterna. Det har ju varit lite rörigt och saker överallt under tiden jag har jobbat med tapetseringen. Före städning såg det ut såhär:
 
och efter så här:
 
 
Ska nog investera i några nya tavlor att hänga upp på de nu ganska så kala väggarna, men var sak har sin tid.
 
Förutom storstädning av hemmet har jag hunnit med inskolning, handling och trevlig "Lilla melodifestivalen" underhållning på Folkan. Det var Emma och hennes Fritidskompisar som underhöll vi föräldrar ett par timmar.
 
Vilken skön känsla det är när man har det nystädat och bortplockat hemma. Hittade också fina tulpaner då jag handlade och de fick följa med hem och pryder nu köksbordet och skapar vårstämning.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

mormor x 2

Vilken dag! Fullt upp hela dagen med arbete, både hemma och borta, både psykiskt och fysiskt ansträngande fast på olika sätt.
Tapetseringen av del två i vardagsrummet slutförde jag ikväll + att jag hjälpte Pontus med att besvara vissa frågor i fysik så han kunde plugga bättre inför prov i morgon.
 
 
Har inte hunnit vara ute på sociala medier i dag och upptäckte nyss att Johanna har delgett alla där att Elton blir storebror i september. Jag har ju vetat ett tag att jag ska bli mormor igen. Åh vad jag saknar hela den lilla familjen!!
 
 
 
Kram.
 
 
 
 

trögt

I morse skjutsade jag Emma och några till från hennes klass till Kulturskolan för samspelning i Gitarrspel. Medan barnen spelade åkte jag och köpte mitt spackel.
 
 
När jag kom hem spacklade jag sprickorna på väggen och medans det torkade så målade jag golvlisterna och städade ur min ugn.
Men inget ska gå lätt tydligen, spisskrapan var borta och stålullen var nästan slut och sen upptäckte jag att tapetlimmet inte hade kommit med från affären i november fast jag betalt det.
Nåja, jag började med att skära till tapetvåderna och slipa till spacklingen och tänkte att jag köper/hämtar limmet imorgon då jag lika ska till stan.
Men insåg att det kommer att bli stressigt att hinna klart mitt projekt innan fredag om jag inte börjar idag, så det blev en tur ner till stan där vid halv fyra.
 
 
Efter middagsmaten hann jag få upp två våder innan det blev en promenad runt byn med min gåvän, skönt att få promenera av sig lite frustration..
 

Imorgon har jag fullt upp med annat jobb och måste klämma in tapetseringen där jag får en lucka, men det ska nog gå bra.
 
 
Kramisen.
 
 
 
 
 
 

Underarbetet

Jag har slitit med att få bort alla tapetrester idag och nu är väggen nästan klar för tapetsering. Säger nästan därför att vi behöver tyvärr spackla om några skarvar som spruckit och givetvis så måste vi köpa spackel också..
 
 
Men det får ta den tid det tar, underarbetet är viktigt för ett bra resultat.
 
Kram.
 
 

soft renovering

Har påbörjat att blöta ner de sista resterna av tapeterna i vardagsrummet, min tanke är att allt ska vara klart innan fredag...
 
 
Har också tvättat av och börjat grundmåla golvlisterna...
 
  
 
Sakta går det framåt, ska försöka vara effektivare nu i några dagar..
 
Kram.
 

Feber

Emma kämpar på med sin höga feber och peppar, peppar så är den nog på väg ner. På förmiddagen uppmätte vi 39.1 på muntermometern och nu i kväll 37.8 visserligen med Alvedon i kroppen, men ändå...
 
Jag och mitt lånebarn har promenerat en runda idag igen, synd bara att det ska vara så isigt och halkigt.
 
För någon dag sedan provade jag med att salta bort isen utanför bron, fungerade sådär, dock blev den ruggad på ytan och är mindre halkig i vart fall.

Kram.
 
 
 
 
 

Rörigt och spretigt

I mitt förra inlägg virrade jag runt och pillade på med 55 olika saker samtidigt, idag gör mina tankar det, spretar åt 55 olika håll. Än funderar jag på det ena problemet och än på det andra...
 
Det är inte så att jag mår dåligt och grubblar på det viset man gör då man är låg, utan jag försöker planera och strukturera för att hinna med alla känslor för att kunna göra det så bra som möjligt för alla mina skyddslingar.
Mitt nuvarande lånebarn ska resa vidare på sin livsvagn och dit spretar en tanke i mitt huvud....en och annan spretig tanke planerar och förbereder för nästa lånebarns intåg till min station....det är faktiskt två lånebarn på väg hit, ett syskonpar...
 
 
Många tankar kretsar givetvis också runt min familj och våran inplanerade resa till Ammarnäs under sportlovet. Att jag får lov att skicka iväg Jörgen själv med Pontus och Emma... att jag vill hjälpa dem att förstå och trösta dem för att jag inte följer med... att planera och laga matlådor för en vecka....
 
 
 
 
Någon tanke planerar också för en kommande resa tillsammans med mina syskon...
 
 
Sen försöker jag också bearbeta och handskas med jobbiga tankar om hur en del asylärenden påverkar barnen...hur omänskliga vi är ibland i det här landet...om att man tänker skicka iväg små barn utan fungerande vårdnadshavare till ett okänt öde i ett annat land...
 
 
Nej nu är det nog dags att jag rycker upp mig och spretar runt här hemma med fredagsmåsten + förberedelser inför tapetsering och matlåde storkok inför sportlovet istället för att grubbla.
 
Ska pyssla om min lilla sjukling också. Emma har fått igen sin ganska höga feber och är krasslig igen.
 
Kramisen.
 
 

Lite här och lite där

Jag har fått mycket gjort idag, även fast det har varit lite rörigt runt i kring mig stundvis. Jag har tvättat, städat ur några kökslådor, renbäddat våran säng, börjat riva tapeter, dammsugit och varit en sväng till Byske för att hämta sonen och hans nya Id-kort.
 
     
 
 
Kram.
 
 
 
 

Fettisdag


Har du ätit en semla idag? Det har jag i vart fall unnat mig, inköpt på Centrumhörnan här i byn.
 
Jag har också gått en promenad på 5,5 km. ;)
 
Kram.
 
 

Äntligen promenad

I söndags blev jag medlockad på en promenad utav mitt lånebarn och det var på tiden att jag kom igång med det igen.
Idag har jag också promenerat, fast med min goa gåvän. :)
 
 
Kram.
 
 

Alla hjärtans dag

 
Jag gissar att ingen har missat att det är Alla hjärtans dag idag och jag gissar att de flesta gör någonting för att fira dagen eller komma ihåg att uppskatta sina nära och kära på något sätt!?
 
Jag piffade middagsmaten med att göra en enkel efterrätt till min fina familj och guben gav mig en fin bukett med rosor.
 
 
Kramisar.
 
 
 

fredag

Pontus och extrabarn har varit hemma med mig idag på grund av oroliga magar. Själv har jag städat och sen duschat innan jag och extrabarn åkte in till stan för ett möte. Jag slank in till Lisa och monterade upp hennes taklampa.
 

Sen fick jag en överraskning när jag kom in i köket, för på bänken stod det en vinflaska och en lapp till mig.
 
 
Kram.

Familjemamman

Jag försöker och försöker, att få koll på allt som gäller med mitt åtagande som extramamma, vad som gäller i djungeln av avtal, regler, arbetsrutiner och vad man bör offra av eget känslomässigt engagemang!?
 
Det som är svårast är ovissheten om hur det blir imorgon...?
 
Idag har jag skjutsat till tandreglering och köpt ny vinterjacka, följt till kiropraktiker och försökt fylla på vätskedepåerna på magsjukt barn.
Förutom det har jag köpt en taklampa till Lisa och lagat en god fiskgryta till middag och eldat och fixat med tvätten.
 
 
Ni får tycka vad ni vill, ni som vill kritisera, men mina barn och alla barns rätt, är det som i första hand gäller för mig! Jag prioriterar alltid barnen, före vad jag vill, eller vad jag har rätt att kräva...
 
Idag har jag haft fint besök vid fågelmaten...
 
 

Ser ni de tre fina röda bröstkorgarna!? :)
 
Kram.
 
 
 

tisdag

Det är töväder ute idag med 7 plusgrader. Känns ju lite skumt så här i början av februari med takdropp och slask, men vad göra!?
 
     
 
Bitvargen skrapade vägen och gjorde en rejäl plogkant vid vår ufart som jag började ta bort ...
 
 
...men då kom traktorn och hjälpte mig med ett skrap/svep med sin skopa, så var den borta. :)
 
Det är visst vänliga veckan den här veckan och jag försöker alltid vara god och snäll. Ibland misslyckas jag. Kan vara ett monster precis som alla andra, men min avsikt är att försöka vara snäll och trevlig.
 
 
Kram.

Måndag

En ny arbetsvecka har startat och det var så vackert i morse då jag agerade taxi. Tänk att solen redan är på väg upp vid sju på morgonen. Bilden är tagen vid åtta då jag hämtade Norran.
 
 
Jag har plockat och pysslat på här hemma idag, bl.a. städat ur kylskåpet. Före och efter..
 
 
 
Vi har också fått indikationer om att vårt lånebarn ska vidare och det känns, känns ...tråkigt....men det är ju så det är att vara jourmamma.
 
Emma äter fortfarande dåligt och hennes temp ligger på 38 grader. Tack och lov inga mer kräkningar, men fortfarande har hon ont i magen.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Uteliv

Till frukost idag fick jag ett infall och gjorde hallonsmoothies. De blev supergoda! Jag bytte ut vinbären i receptet mot en apelsin.
 
     
 
Efter en sen frukost gick jag ut och började skotta bort lite av snön som rasat från taket, ångrade dock att vi inte gjorde det direkt det rasade.
 
 
 

Sen hjälptes vi åt med att skotta fram grillringen där vi grillade hamburgare som lunch och mellismat.
 
Tyvärr är Emma fortfarande sjuk och hade noll matlust, hon har mestadels legat i soffan och vilat. Tempen ikväll hamnade på just under 39 grader. (Ni hittar henne där under stjärnfilten.)
 

Kram.
 
 
 

Familjens otursdag

Vår plan idag var att komma oss iväg tidigt till Klutmark för en heldag i slalombacken. Sega och osynkade kom vi oss iväg och hann till stan där Emma kräktes i bilen, på sig själv och barnet bredvid. :(
Efter en enkel sanering tog vi oss till Lisa och fick låna utrustning till en ordentligare avtvättning av bilbälten och händer, en jacka och ett par täckbyxor, sen lånade Jörgen Lisas bil och återvände hem med sjukt barn.
 
Jag, Pontus + lånebarn åkte vidare mot Klutmark, givetvis ringde telefonen så jag missade avfarten och körde för långt och vi blev tvungna att vända tillbaka till rätt infart, men tillslut så kom vi äntligen fram till Klutmarksbacken.
 
Vi hjälptes åt att lasta ur våra skidor och pjäxor, knäppa spännen på bökiga pjäxor och ta på oss hjälmar och handskar.
Gissa vad som händer då jag ska låsa bilen? Jo jag hade lagt bilnyckeln i skuffen och den hade i sin tur gått i baklås! Bara att fälla sätet och krypa in via baksätet då...
 
Nu äntligen kunde vi skida iväg och köpa liftkort. Men när vi skulle stoppa ner liftkorten i våra ärmhållare hade Pontus hunnit tappa sin och då fick han åka till bilen själv för att hämta en till i bilen, men kom tillbaka utan att ha hittat en. Medans Pontus var borta så spände jag om min ena pjäxa och lyckades givetvis göra mig illa på ett spänne så det började blöda på ett finger.
 
Sen åkte vi några åk innan vi pausade med varmchoklad och äggmackor, mums!
 
 
När vi fikade var Pontus så här glad....
 

...för att sen upptäcka att hans nyinköpta 800 kronors slalomglasögon var tappade!! En jätte sur/ledsen/besvikenpåsigsjälv kille åkte då iväg för att försöka hitta igen dom. Vet ni vad? Han hittade igen dom på första åket i en skogsbana han kört. Phu, vilka motgångar, men sen var allt frid och fröjd resten av åkningen.
 
 
Vädret var kanonhärligt, fast det blåste rejält, men inget i jämförelse med vad det blåser just nu. Stormen Ole har dragit in från Norge och ska visst ha sin kulmen nu ikväll här vid kusten.
 
Vi stannade tills de stängde och fick vara med om en vacker solnedgång
 
 
Hoppas nu att inte fler blir magsjuka här hemma för det är nog den vidrigaste sjukdom man kan få, förutom cancer då.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Nikon

Nog är det skillnad på kamera och kamera! Jag har tagit lite olika testbilder idag, på nära och långt håll och med blixt eller utan.
Kolla själv....
 
 
 
Kram.
 
 

Bloggtorka

Förlåt ni som läser det jag skriver...förlåt för min brist på inlägg! Jag kan skylla på många saker.....men en orsak är att jag brukar ta fina kort och utifrån dom blogga ihop mitt inlägg...sen gick min kamera sönder...
 
Jag har i vart fall köpt en ny kamera idag, men den ska tyvärr laddas i 16 timmar innan jag får använda den. Så kanske det blir bättre framöver...
 

Det snöar fortfarande, men de ska nog sluta i natt...
 

Drivorna är höga...
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

:(

I morse hade vi kaos här hemma. Pontus ville inte gå till skolan och hävdade att han var sjuk och jag och Jörgen hävdade motsatsen.
Två mot en och många argumentationer, hot och hårda ord senare....så vann Pontus striden!
 
Ja vad ska jag säga!? Jag vet att jag känner frustration, sorg och maktlöshet! Jag vet att jag känner mig dålig och fel! Jag vet att jag känner mig totalt utmattad!
 
Vi har kramats och sagt förlåt och vi har rett ut hur det kunde bli så här, men trots det så känner jag mig helt uttömd på energi..
 
 
Vi vet att vi har en kille på väg in i puberteten. Vi vet att vi är bra föräldrar. Vi vet att det går över. Vi vet hur vi ska reda ut.
 
Men idag orkar jag inte...
 
Kram.
 
 
 
 

Gisses

Det har snöat ordentligt i natt och dessutom blåst och drevat. Traktorn hade varit här och skottat det han ska skotta då jag gick ut och skottade det som blev kvar.
 

Snön har också lyckats med att ge Volvon en ny design under natten;)
 
 
     
 
Det sägs att det ska fortsätta snöa och vi får väl se om vi blir insnöade eller...
 

Kram.
 
 

RSS 2.0