Kvällsdopp

Det har varit väldigt varmt även idag och man orkar inte jobba så hårt då.
Jag bestämde mig ändå för att förändra en liten del av min ovala rabatt där växterna trängs på fel sätt och missmatchar både i färg och i höjd.
Tog en förebild.
 
 
Nu har jag tagit bort löjtnanshjärtat och satt om de andra plantorna.
 
 
Jag är så dålig på växternas namn, men kan det kan vara Alunrot den lilabladiga och den rosa vet jag inte men den och Gulltörel är nog mina favoriter.
 
Efter middagen som bestod av Broccoli, Makaroner och Fläskkotletter åkte vi nästan hela familjen till Ljusvattnet för att kyla ner oss lite.
Vi saknade Emma för hon jobbade kväll.
 
 
Kram.

Jordgubbar och trädgård

Lillan hade pappaumgänge på morgonen och sen lämnade jag henne för mammaumgänge. Fick tips om att Coop hade jordgubbar för 25 kr litern och då åkte jag dit och köpte de 5 liter man fick köpa.
Väl hemma gjorde jag lunch till lillkille och till mig själv sen tog jag en halvvaken siesta i solstolen samtidigt som jag lyssnade på en feelgood bok.
 
 
Sedan rensade jag jordgubbarna och kokade sylt förutom på en liter som vi får äta färska.
 
 
Sen tog jag tag i att snabbfräscha upp här hemma, plockade bort lite och dammsög.
 
Direkt efter middagen åkte jag till Gummark där Gunilla (en fd arbetskamrat) hade trädgårdsvisning. Kom aldrig ihåg att ta några kort men blev inspirerad och ska ta tag i att göra vissa små förändringar i mina egna rabatter som jag funderat på ett tag.
 
Köpte med mig några perenner som hon sålde billigt. Fick som sagt lite nytändning och längtar att få gräva i min trädgård imorgon.
Jag köpte några minirosor till midsommar som jag då hade på matborden men som jag nu ska plantera ner i rabatterna.
Det fina med dessa små minirosor är att de överlever en vinter och blommar även året efter innan de brukar ge upp.
 
 
Kram.
 

Bad i dag

Något svalare idag än det varit de sista dagarna, men fortfarande väldigt varmt. Jörgen kom sig hem från jobb rätt så tidigt idag så han hann följa oss till Ljusvattnet för årets premiärbad där.
 
 
Jörgen lagade middag medans jag smet iväg för att hämta Emma från sitt jobb i Byske.
Jag hann förbi pappa för att vattna och rensade bort lite ogräs och döda blomknoppar.
 
Lewisian blommar så fint. Bilder på före och efter.
 
 
Kram.
 
 

Vemodet

Jag är inte riktigt på topp, känner mig kantstött och fel. Det är ingens fel jag ansvarar själv för mina känslor och grubblerier. 
 
 
Igår åkte Lisa hem och jag skjutsade henne till flyget.
 
Det blev  så tokigt det här med vem som skulle skjutsa henne till flyget.
Jag var så inställd på att det var jag som skulle få göra det, få en paus från hemmasysslorna, värmen och ja bara göra något annat än det inrutade.
Men vid middagsbordet kom det fram att båda ungdomarna ville dra till kompisar och låna våra bilar och att de då kunde runda flygplatsen och släppa av Lisa.
Jag blev ledsen, besviken och less på att alltid vara den som ska ändra på mina planer och min planering. Fånigt egentligen.
Jag gick undan. 
Emma meddelade att det var okej ifall jag skjutsade Lisa.
 
Men det blir så tydligt att allt är som vanligt fast det heter att jag har semester. 
Jag är så låst av att ta hänsyn till så många faktorer under min semester och det blir så svårt för mig att planera in semesternöjen.
Mycket sitter i mitt huvud, man kan välja att styra sina tankar. Men jag har svårt för att inte fastna i mina grubblerier.
 
 
Jag läser ju många bloggar och Lotta Grey som har bloggen Vimmelmamman trivs jag med att läsa. Hon är så duktig med orden, skicklig på att formulera sig. Vi lever helt skilda liv men vi är båda kvinnor över 50 år och däri finns många likheter. Bl.a i det här inlägget på hennes Blogg med rubriken Hur känner du?
Eller det här inlägget med rubriken Slutkörda mammor i orten, eller En jävla skitdag och Klimakteriet..
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Vilket underbart midsommarväder vi har fått! Helt underbart att slippa frysa och kunna ha kjol eller klännig hela dagen.
Vi skippade att åka ner till Bonnstan på grund utav den här hostan och förkylningen som rullat runt här i vår familj. Så många i den äldre generationen som vi vill ska få fortsätta att vara friska och pigga ett bra tag till.
Klockan 16.00 kom några grannar över och vi hade knytkalas och eget kött. Jag bidrog med kall potatissallad, Västerbottenspaj, romröra, laxröra bl.a.
 
 
Alla barn och ungdommar åt med oss innan de fick skjuts vidare till kompisar.
 
Även om vi stökade bort det mesta igår så var mitt kök kaos idag på morgonen och hela förmiddagen har jag jobbat med att ta tillbaka min ordning i kylskåp och på bänkarna.
 
 
Så nöjd då det är gjort.
 
Kram.
 
 
 

Applåder

Två dagar efter sin födelsedag klarar hon sin uppkörning! Grattis Emma till ditt körkort!
 
Så häftigt, jag minns själv den skälvande känslan då jag fick köra själv för första gången, att sitta själv bakom ratten utan att någon mer satt i bilen.
Lisa skjutsade ner Emma till stan och jag hämtade upp Lisa efter jag lämnat lillan till sin mamman så Emma också skulle få uppleva den här känslan av att få köra bil helt själv.
 
Förutom att jag skjutsat och hämtat barn är det mat, bak och städ som stått på dagens lista.
 
Jag har gjort en WB-paj, en Pinocciotårta, laxröra, kokat potatis, städat av bron, pantat glas, dammsugit bilen, skalat potatis och plockat undan här hemma..
 
Tänka sig att vi har midsommarafton imorgon och sen får vi uppleva fina sommardagar innan allt vänder om mot vinter igen.
 
Kram.

Soligt i trädgården

Jag har haft rätt så bra väder de här första semesterdagarna och jag har kunnat vara ute och fixat i trädgården. 
Strålande sol och helt klarblå himmel var det på förmiddagen då jag och lillan gick ut. Lillkille fick leka med Rue i Piteå och fick lift av Jörgen dit och hem när han skulle till Luleå och jobba.
 
 
Jag är inte riktigt på topp, men försöker hitta igen det glada inom mig. Min mammaroll har fått sig en törn , men jag försöker läka såret och mota bort sorgen som finns där inom mig.
 
Trädgårdsjobb är läkande och det är rätt så fint i vår trädgård nu.
 
 
Jörgen fick med sig barnbarnen från Piteå och det har varit full fart här. Jag och Lisa satt och spelade Finns i sjön med Rue och lillkille. 
 
 
Kram.
 

Vuxna barn

Idag har mitt sista barn blivit myndig. Grattis min lillminsting på din 18-årsdag!
 
 
Det känns så ofattbart att alla mina barn är vuxna nu. Nyss var du ju så liten.
 
 
Kram.

Kalas

Tänka sig att min lillminsting blir arton år på tisdag? Hon har häcken full nu med det sista innan uppkörning och sommarjobb som börjar imorgon.
Det blev till att ordna ett kalas för henne idag då hon har en helt ledig dag.
 
Jag gillar att fixa och ordna, städa, baka och planera för att det ska bli så bra som möjligt för Emma just den här gången.
 
Bakade bullar på morgonen.
 
 
Sen tog jag tag i städning av köket. Torkade av kladd från köksluckor och plockade bort innan jag dammsög golven.
Fixade lunch till barnen och tog sen en dusch och fixade till mig lite. Lade ihop tårtan och bryggde kaffe medans Jörgen åkte och hämtade upp farmor,
 
 
En fin dag med min familj.
 
Kram.

Mat och bak

Lite av varje har jag pysslat med idag också.
På förmiddagen gjorde jag grunden till en Pinocciotårta och stekte kycklinglår som sen fick puttra på spisen.
 
 
Vid tolv rullade jag och Lisa ner till stan, tankade disel  på OKQ8 och stönade över bränslepriserna.
 
 
Det är inte så länge sedan som priset på bränsle var hälften av dagens 27,21!!
 
Länge sedan jag gjorde det fint i lummiga hörnet också, hela 11 år sedan enlig Facebook.
 
 
Cia var också ny för 11 år sedan.
 
 
 
Kram.
 

Spretiga dagar

Jag har semester nu, eller officiellt med start på måndag. Blir inte så mycket speciellt eller annorlunda jämnfört med att jobba då Jörgen kommer att jobba två veckor till och jag har barn som ska skjutsas och hämtas.
Emma har haft utbildningar inför sitt sommarjobb, körlektioner och inskolning och jag hoppas verkligen att hon klarar sitt körkort som det är uppkörning på inom kort så det inte kommer att behövas att skjutsa och hämtas så mycket mer.
Pontus har också fått sommarjobb och vi funderar på om vi måste införskaffa en tredje bil till hushållet om vi ska få ihop logistiken i sommar.
 
Lilleman har sommarlov nu och det firade vi i torsdags med ett fika på Stigs.
 
 
Jag lyckades rädda de fina studentbuketterna vi hängde runt Pontus hals genom att snitta dem ordentligt och sätta dem i vatten.
 
 
Då jag hinner gräver jag runt i mina rabatter för att ta bort ogräs.
 
 
Jag har varit förbi pappa och vattnat, såg att en blomma fått sig en törn och delvis vissnat. Men annars blommade det fint.
 
 
Mygg och insektsskydden har också fått komma upp.
 
 
Annat jag pysslat med idag är att slå in födelsedagspresenter, varit en stund på lillkilles umgänge och sen avvek jag för att hämta upp Lisa på flygplatsen. Så roligt att få rå om henne en vecka.
 
 
Kram.
 

Utspring

Vilken fin dag det blev idag, lagom och välplanerad och all logistik föll på plats.
Lyssnat på Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer enligt skolavslutningstradition.
 
 
Fin liten och nära skolavslutning i Alhemskyrkan, med lagom mängd elever som sprang ut.
 
 
 
. Nu har jag bara ett barn kvar som förmodligen tar studenten nästa år.
 
Kram.
 
 
 

En student

Idag har jag agerat chaufför. Skjutsade in Emma till körskolan efter att jag hjälpt lillkille med sina morgonrutiner, hon hade "Halken" idag eller Risktvåan som det egentligen heter.
 
Vid halv tolv skjutsade jag in Pontus till stan för ett inskrivningssamtal på Schenker där han ska sommarjobba. Jag hade med mig en mycket stilig kille i bilen som var uppklädd och beredd att sen gå på Arken och äta med sin klass.
Jörgen hämtade hem en glad och nöjd son som sen drog vidare på häng med kompisar.
 
 
Imorgon blir det en fullspäckad dag att få ihop logistiken. Vi börjar med att skjutsa in Emma till stan för en körlektion tjugo över sju. 
Klockan nio ska Pontus infinna sig på en champangefrukost och lillan ska lämnas till sin mamma.
 
Smörgåstårta ska hämtas, blommor ska fixas och sonen ska vi se till att han infinner sig på Alhems kyrka klockan tolv.
Vi firar Pontus student lite lagomt lågmält enligt hans egna önskemål och fikar smörgåstårta hos farmor efteråt. Han vill inte ha en stor bjudning.
 
 
Kram.
 
 

Trädgård

Jag har haft en fin dag idag. Mestadels har jag varit ute i trädgården och rensat ogräs, samtidigt har jag lyssnat på ljudbok.
 
 
När jag skjutsat lillan i morse så köpte jag lite sommarplantor som jag också har hunnit med att peta ned i jorden.
 
 
Det har kommit några åskskurar idag, men inte just då jag har varit ute. Däremot i kväll då jag hämtade hem lillan och skulle stanna för att plocka upp nertappad snutte, då öste det ner och jag fotade regnbågen i backspegeln.
 
 
Kram.

Kommunfest

Igår var vi iväg till Nordanå för att närvara på de festligheter Skellefteå kommun bjöd in sina anställda till.
Vi fick matbiljetter och sen var det några artister som underhöll från stora scenen. Danny Saucedo, Felicia Takman och E-Type.
 
 
Dryck gick att köpa i ett stort partytält och det var väl det enda att klaga på att det bara fanns ett ställe att handla på som blev knökfullt direkt. Kö bildades för att få bli insläppt i pubtältet och det var det nog många som knorrade om.
 
Idag har jag varit ute i trädgården och fortsatt med att bränna bort ogräs på uppfarten.
 
Kram.

Älskar trädgårdstider!

Jag har lagt min knappa energi jag hade på förmiddagen till att städa vårt svårt eftersatta hem. Har massvis av städning kvar, men har dammsugit, torkat av golven och städat kök och badrummen.
Kallsvettig och matt, men inte febrig längre. Längtade efter att städa, eller egentligen längtade jag efter resultatet.
 
Ikväll har jag fortsatt med ogräsbränning och nu innan jag gick in tog jag några kort på vår fina trädgård i senkvällsförsommarljus.
 
 
Näverhäggens blommor håller på att vissna och dess vita små blommblad bildar ett "snötäcke" på marken.
 
Sista bilden är från ovala rabatten, sen dags att säga godnatt till er och mig själv.
 
 
Kram.
 

Inte riktigt frisk

Det vill sig inte riktigt att få vara frisk just nu. Igår tog jag det lugnt och brände bort ogräs och skräp intill kantstenen på vår gård.
 
 
Lagom syssla då man inte mår så bra. Kröp dock ihop under täcket igen på kvällen för att mota bort feberfrossan.
Sovit uruselt inatt. Frusen och haft ont i kroppen.
Tur jag har Jörgen som tar över rodret och gör mitt jobb då jag inte orkar.
 
Idag har Jörgen varit med lillan på pappaumgänge och just nu följer han lillkille till frissan.
 
Kram.
 
 

Packat upp

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar långweekend i Stockholm. Så mycket värt att få umgås med barnen och barnbarnen.
Vi klev ju upp rätt tidigt på fredag, men lillkille var taggad och förväntansfull inför vår resa.
 
 
Att flyga är fortfarande lite spännande för llillkille.
 
 
När vi landat på Arlanda fick vi gå ganska långt för att komma till busshållsplatsen för den buss vi skulle ta till biluthyrningen.
 
 
Jag är glad över att vi reste med lite packning så det var lätt att hålla reda på väskan.
 
Föräldraumgänget gick bra och vi blev bjudna på både lunch och middag och hann med ett besök i en lekpark.
 
 
Vid sjutiden mötte Johanna upp oss utanför biluthyrningsstället på Arlanda och vi åkte hem till henne i Täby.
Vi gjorde en sväng förbi deras nybygge och jag knäppte två snabba bilder för att visa Jörgen.
 
 
Vi sov länge på lördag och sen tog vi en promenad till Täbycentrum.
 
 
Vi shoppade lite kläder och handlade lördagsgodis.
 
 
På kvällen kom Lisa och hennes vän över och vi åt tacos tillsammans. 
 
 
Det blev en trevlig kväll tillsammans då vi spelade kortspel och "Med andra ord".
 
Söndag åkte vi till Uppsala för bad på Fyrishovsbadet.
 
 
Efter badet letade vi upp någonstans att köpa glass och det blev vid Domkyrkan i Uppsala.
 
 
Det var skönt att sitta där i solen, men blev kallt i skuggan.
 
 
Vi gjorde även ett besök inne i Domkyrkan. Mäktigt stor den kyrkan är. 
 
 
Vi avslutade besöket med att tända ljus.
 
 
På måndag åkte vi hem, men hann med att vara på fotboll och pyssla.
 
 
Tyvärr kände jag mig inte riktigt kry när jag kom hem och har legat i feberfrossa i natt. Klev upp med lilleman och skjutsade sen lillan till förskolan innan jag återigen kröp ner under täcket och där har jag legat hela dagen.
 
Kram.
 
 

Packat väskan igen

Imorgon 06.30 åker jag och lillkille ner till Stockholm. Vi ska sen ta en hyrbil och åka en bit för föräldraomgänge. När vi sen har lämnat tillbaka hyrbilen på kvällen hämtar Johanna oss på Arlanda och resten av helgen får jag mysa med mina tjejer och barnbarn.
 
Jag har varit ute i trädgården idag och klippt gräset bl.a. Frodas bra i perennarabatterna.
 
 
Detta inlägg gick inte publicera igår.
 
Kram.
 

Full fart in i vardagen

Vi är hemma igen från vår härliga semesterresa. Vi landade lite försenat och var hemma i Drängsmark 21.30 igår på kvällen.
Jag tog därför ledigt några timmar för lilleman så han kunde börja skolan klockan tio idag och sen skjutsade jag lillan till sin mamma för umgänge.
Det har varit full fart in i vardagen kan man lugnt säga med tvätt, handling, mailkontakter, jobbsamtal och matlagning. Det har varit så skönt att gå till dukat bord och buffé varje dag, men rätt så gått med egen mat ändå.
 
 
Lägger upp lite mer bilder från vår resa för att ha kvar minnen.
 
 
 
Hemma väntade ungdomarna på oss och de hade plockat undan och köpt morsdagsblommor till mig.
 
 
Kram.
 
 
 
 

RSS 2.0