Händelser i livet

Ibland blir det bara för mycket av ofattbara händelser i ens liv. Just nu händer det "något" hela tiden, kan liksom inte skriva då om triviala vardagshändelser och bloggen får nog vila ett tag....
 
Kram.

Vart ska jag börja..?

Har inte prioriterat bloggen nu då Johanna varit här, fokus har legat på familjen och att njuta av barnbarnen.
 
Förutom att mysa här hemma har vi hunnit vara på ett barndop, kalas hos Mikael och ett besök i Kolviken för lunchmys och Furugrundsare. 
 
     

Åka skoter med Jörgen blev en hit..
 
 

Igår innan de åkte hem, roade vi oss på Leos lekland.
 
 
 
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Barnbarnen och barnbarnsbarnen

Jag älskar att vara mormor och njuta av gosekinder och blöta pussar, men jag älskar också att vara mormormamma och se vad en tröttkörd mamma kan behöva.
Jag har ju klivit upp och gosat med barnbarnen två morgnar för att mamma Johanna ska få sova äntligen. Tyvärr så sov jag lite längre i dag då Elton varit nattvaken två timmar + en omgång till på en timme, suck som mamma förstår jag trötta Johanna känner. Blir liksom två sömntimmar framåt och sen tre timmar bakåt och att alltid ligga minus på sömnkontot kostar!
 
 
Att gosa med minstingen vill vi alla, Elton också för den delen;)
 
 
Idag har mormor och Ulf varit här och ätit middag och tårta med oss. Mitt fel för jag ville hellre få fira mormor här än att åka iväg till henne..
Jag och Lisa byggde tårta...
 

Den smakade gudomligt!
 
Fick tillåtelse att dela fyra generationer också....
 
 
Kvällen för de små avslutades med ett gemensamt bad.
 
 
Verkar som om vi har haft ett jordskalv här på dryga fyra enheter på richterskalan mitt i vårt kortspel...
 
Kram.
 
 
 
 

Livet utmanar mig

 
Är det inte de ena så är det de andra! Livet fortsätter ge mig utmaningar .. Emma och att inte gå till skolan fortsätter, Pontus försöker slingra sig genom sina tonårshormoner och badrummet är försenat.
 
Veckan som gått har inneburit att Emma har provat ut ett kedjetäcke så hon ska somna in bättre.
 
 Johanna har kommit upp med sina småttingar och jag njuter av att få rå om mina barnbarn.
 
Jag kliver gärna upp 5.20 och låter mamma Johanna sova vidare...
 

Badrummet nere är försenat, mattläggaren kom en och en halv dag senare än han lovat. Men det värsta är att inläggningen av mattan inte blev bra och vi befarar att alla skyller på varandra och vi får stå där utan toa alldeles för länge.
Ser ni felet?
 

Golvlimmet och spaden som smetat ut det har gett ytan ränder, precis som flera regnbågar efter varandra, SUCK!!.
 
    
 
Chefen över golvfirman säger att den här mattan ger dessa problem!? Kunde han inte informerat oss det tidigare och bett oss att välja en annan matta? Problemet är känt av golvfirman och de har provat olika lösningar utan bra resultat. Vägra lägga in mattan om ni vet att det blir ett sådant här resultat säger jag som kund!
 
Kram.
 
 
 
 
 

Mera tvätt plock och tapeter

Har lyckats tapetsera Emmas rum idag, tyvärr har jag några våder för lite och måste köpa mera tapet innan jag kan göra det klart.
 
 
Men det blir så fint och fräscht. Emma har gjort ett collage och jag har målat en gammal tavelram som vi har monterat idag.
 

Har varit till stan och shoppat lite nödvändiga saker, bla trådbackar till tvättstugan. Ett underskåp gick sönder nu när vi renoverar. Hälsat på fina svärmor. Städat toan uppe, vikt tvätt och sorterat massa saker till rätt plats. Jörgen har skruvat upp en handdukshängare på toan. Nu sova.
 
Kram.
 
 

Hemma igen och tvättmaskinen går varm

Nu har vi kommit hem från fjällresan. Det har varit underbart trots bristen på sol och incidenten med Pontus glasögon.
 
Det här med glasögon blev riktigt bra i slutänden. Vi gick runt bland optikerna för att höra om någon ledig tid för en syntest och fick napp på Larssons optik, vår tidigare optiker hade ingen ledig tid.
Men vi blev glatt överraskade över Smarteyes som har fasta priser på sina glasögon och till barn står de för beloppet över 800 kronor som är statens bidrag så alla barn verkligen får gratis glasögon.
 

Vi beställde därför glasögonen på Smarteyes, två par dessutom då man kunde köpa ett andra par för halva priset, vilket innebär att sonen får två par helt nya glasögon för endast 800 kronor + syntestet. Det är ju som att vinna på lotteri.
 

När jag och Pontus var i Skellefteå så blev det plurrkalas och misslyckat pimpelfiske för gänget som var kvar i Ammarnäs.
Skoterdag och bad för två av barnen blev det på torsdagen.
 
 

Jag åkte slalom en dag och utsikten är underbar där uppe i backen.
 

En afton åkte vi till ett fjälltorp.
 
 

Stugan var en klassisk fjällstuga och vi hade det bra i 80-talsmiljön.
 

Kram.
 
 
 
 
 

Syftet och förklaring

Jag har ändrat mitt senaste inlägg på grund av att det förmodligen upprörde några läsare, det fick jag viss indikation på.....
Att jag bloggar och delar med mig av mitt liv så öppenhjärtigt är aldrig enkelt!

Förlåt om jag skapade frågor i ditt huvud eller om du kände dig träffad!? Det var aldrig min mening! 
Vi har alla vår egen sanning och historia bakom den vi är och det är jobbigt, svårt och utlämnande att delge er MIN sanning, min upplevelse utan att såra....

Kram😊

Destiny

Livet blir vad man gör det till och just nu fokuserar jag på det som är positivt och det som gör att man orkar.
 
Vad gör man då när sonen hoppar i ett häftigt fritt fall hopp och knäar sig själv i ansiktet och hans ena glas lossnar ur glasögonbågen!? Gråter, gnäller och klagar? Känner mig färdig med det, faktiskt.
Bättre att gilla läget och fokuserar först på att försöka hitta igen "nålen i höstacken"...gissar att många funderade över att jag och Jörgen kröp omkring på ett ställe nedanför en klippvägg och borstade bort snö, cm för cm....;)
 
När vi inte fann något glas så måste vi ändå finna en annan lösning på problemet och reservglasögonen fanns ju några timmar bort och vi beslöt oss för att åka hem och hämta de gamla glasögonen. Så nu sitter jag hemma och bloggar igen, imorgon blir det optikern och bilkörning tillbaka till Ammarnäs.
 
Fakta är att vår son blir blind utan sina glasögon. Hans synfel är stort, typ +9 och bara specialslipade glas fungerar. Fick dessutom tråkiga besked angående "gratis glasögon till alla barn", det är faktiskt bara 800 kronor rabatt som gäller....synd, tråkigt och fruktansvärt orättvist!! Min sons glasögon kostar minst 800 kronor per glas....+ båge.
Stackars de barn som verkligen inte har föräldrar som har råd, dessa barn får bära en billig ful båge och tjocka glas på en centimeter som inte är specialslipade för att få ihop ett "gratis par glasögon"......det kommer alltid att synas då barn är annorlunda....något för samhället att fundera på?  Verkligen orättvist i mitt tycke! Tack och lov kan vi prioritera och ge sonen det han är nöjd med för sin självkänslas skull...
 
 
Vårt underbara lånebarn trivs verkligen med oss och att åka skidor och Bob, dricka varm choklad och fika ute.
 
 
I morgon ska Emma, Jörgen, Alexander och lånebarn upp på någon fjällsjö och pimpla. Jag är avundsjuk, men nöjd över att vi kan dela upp oss och prioritera om och fokusera på att roa oss tillsammans med barnen.
Vi kommer förmodligen att hyra en skoterpulka igen och vara på fjället en extra oplanerad dag för att sonen och jag ska känna oss nöjda. En vecka i fjällen utan att pimpla tycker jag känns tråkigt....
 
 
Här hemma jobbar våra anställda på och vi har redan fått ett nytt utseende på vår toa....ett nytt halverat fönster. Det känns bra tycker jag.
 
Idag är det dessutom tre år sedan min pappa förlorade kampen mot sin svåra cancer....saknar honom och tänker faktiskt på honom varje dag, dock oftast fina tankar på vilken kämpe och enkelt levnadsglad människa han var min far....
Så glad att jag tog ledigt från vardag och jobb och tillbringade all tid jag kunde med att lyssna, hjälpa och finnas där för honom hans sista halvår i livet. 
 
Kram. 
 

AmmarnäsNu är vi i Ammarnäs och här ska vi bara njuta av livet. Skoter, slalom och öppen eld.
Det blir tyst här tills vi kommer hem igen. 

Kram.

Barnens melodifestival

Det har varit en händelserik dag där jag inte suttit många minuter på rumpan.
Färdigmålade snickerierna i Emmas rum och satte igång med helgstädningen direkt därefter. Under tiden barnen åt lunch så torkade jag golven.
Tvättmaskinen och torktumlaren har jobbat på idag och jag har vikt tvätt. Vid ett kom Emmas fröken hit och fyllde i en enkät tillsammans med Emma, under tiden städade jag och lillkille övervåningen.
 
När fröken gått hem var det mellisdax och paus en stund, men sen blev suget för stort att påbörja tapetseringen och få upp Emmas fondvägg. Jag fick god hjälp av Emma och vi hann klart innan middag.
 

Vi blev jättenöjda!
 
Det blev en enkel middag, Pasta och Carbonara. Därefter sparkade jag, Emma och lillkille till Folkan för Barnens Melodifestival.
 

När vi kom hem nattades lillkillen och jag fick upp lite mer tapeter. Nu ska jag sova.
 
Kram.
 
 
 
 

Fullt upp

Vi håller oss sysselsatta. Provtagning på HC för Emma i morse och direkt efter det blev det en tur till stan för inköp av nya handskar då de enda paret blivit borttappade.
Jag fortsätter att måla i Emmas rum mellan varven av andra måsten och till middag gjorde jag tre rätter samtidigt inför V.10.
Tacorullar, chili con carne och lasagne.
 

Hann måla lite till efter maten innan jag åkte ner till stan för att se en teater.
 

Vi föräldrar till pojkar i årskurs sju var inbjudna och teatern handlar om psykisk ohälsa. Vi fick inbjudan att se den här pjäsen före barnen för att kunna bemöta barnets reaktioner sen efter de har fått se den.
Viktigt ämne!
 
Måste också få säga välkommen till världen vår nya lilla prins. Grattis till Kronprinsessan och Prins Daniel och till Estell förstås.
 
Kram.

Jobbar på

Jag har kommit en bra bit på väg i Emmas rum, igår kväll började jag rolla taket som jag slutförde på förmiddagen idag. Nästa steg att grundmåla golvlisterna och fönsterna tog jag itu med efter lunch.
Lånebarn har varit så duktig och hjälpsam och målat så fint på golvpappen.
 

Har hunnit vara ute en sväng på em. blev faktiskt en sparktur runt byn.
 
 
 
Kram.
 
 

RSS 2.0