Tillbaka

Nu är mina pippifåglar tillbaka efter en dryg veckas frånvaro. Undrar fortfarande varför de dissade maten ett tag!?
 
 
Jag och mitt lånebarn har "gått på stan" idag och sökt en snygg papperskorg vilket vi gick bet på, men det fanns bara fula eller tråkiga. 
Vi var också in på AudioVideo, för jag ville gå in och kolla på en ny kamera till mig och jag fick många goda råd och tips på vad man ska tänka på.
 
 
Vi kommer nog att köpa en liknande den här på MediaMart snart...Jag vill kunna ta foton till bloggen med bra skärpa, det är så svårt med telefonen. Råkar man få till en bra bild som man vill spara blir den aldrig lika bra med telefonens kamera som med min gamla, slitna och trasiga Sony kamera.
 
Vi fikade/åt lunch på Espresso House. Jag åt en surdegsbagel med rökt lax och den smakade riktigt bra.
 

Kram.
 
 
 
 
 
 

Snöigt

Det har snöat ganska mycket idag och då "passar" jag på att lufta bilen och göra lite ärenden. E4 är ju aldrig ordentligt plogad längre, men det har gått bra, inga missöden inträffade.
 
Först var jag en sväng till Byske och hämtade Pontus ryggsäck hos frissan, han glömde den där igår, sen fixade jag fyra olika ärenden på banken.
Jag har bl.a. startat ett ungdomskonto till sonen och ändrat om mitt pensionssparande och ökat på det. Det är ju ingen arbetsgivare som betalar in någon tjänstepension till mig längre nu när jag är kontrakterad, men inte anställd.
 
När jag kom hem skottade jag och agerade florist. Köpte en fairtrade rosbukett igår som hade börjat sloka ordentligt redan idag, så jag skar ner stjälkarna ordentligt och la rosorna i en skål istället för att ha dem i vasen.
 
Efter middagsmaten skjutsade jag mitt bonusbarn till ridhuset och det snöade då också.
 
 
Jag vill ju ha snö, men häromdagen när solen sken njöt jag mycket mer av vädret.
 
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 

Auschwitz

I dag hedrar vi minnet av förintelsen och att det är 70 år sedan de sista överlevarna räddades från lägret.
 
Att allt detta kunde ske är helt ofattbart!! Men det har skett och tyvärr kan det ske igen om vi inte värnar om människan och människans rättigheter.
 
 
Jag tror att det är viktigt att inte namnge oss människor i grupp, som t.ex. Judar eller Invandrare, Svensk eller Afrikan.....jag tror att om vi bara kommer ihåg att vi alla är lika mycket värd som människa under vår yta, ytan som anger hudton, ögonfärg eller klädsel...
 
Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att alla ska ha rätt att försöka skapa sig ett bättre liv, alla ska ha rätt att vandra var man vill på jorden så länge man tar hänsyn till varandra.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Som en hel karl!!

Jag har drabbats av en ordentlig förkylning, en sån som män alltid drabbas av!
 
Jag hoppas att den ger med sig fort..
 
Kramis.
 
 

Strålande solsken

Vilken underbar dag vi har haft idag! Strålande solsken hela dagen och 7-8 minusgrader. (Jag såg några fåglar imorse...men jag har inte behövt fylla på behållarna på ett par dagar tyvärr.)
 
 
Pontus och Jörgen har kört skoter hela dagen och jag och tjejerna drog iväg på lite olika ärenden i stan.
 
Jag och Emma besökte kyrkogården och tände ett stort värmeljus för farfar.
 
    
 
Sen besökte vi Sjungande för att tigga oss en kopp kaffe, men eftersom det inte var någon hemma blev det en fika på Waynes istället.
 
Men håll med om att det är underbart med lite solsken äntligen! Jag njuter i vart fall och vi går ju mot ljusare tider nu.
 
 
Kram.
 
 
 
 

lördag

Vi har fortsatt hyfsat kallt januariväder här i Norrland och en sak bekymrar mig, fåglarna är inte ivriga längre på mina fröautomater!? Varför?
 
Annars så har jag och S promenerat och Jörgen har kört skoter med alla barn i omgångar...nu ikväll har Emma fått sitt rum lite extra pimpat med hjälp av en lånad ljusslinga...
 
 
 

Kram.

fredag

Min städdag har passerat ganska lättsamt och jag har också hunnit med en tårtbeställning som Mikael bad mig göra...
Maria fyllde år igår, Grattis till dig Maria, fina underbara tjej...
 
 

Jag la ihop tårtan igår och började googla och kolla runt för inspiriation. Paris var temat och jag testade att spritsa chokladEiffeltorn på löpande band..
 
 
Idag la jag och Emma vår sista hand på tårtan och vi tycker nog att den blev ganska bra..;)
 
          
 
Kram.
 
 

Kall

Jag har haft Emma hemma med mig idag och vi har soffhängt och hållit brasan igång. När jag hämtade ved lite senare på dagen var det så här vacker ute...
 
 
När Pontus kom hem från skolan berättade han att han varit med om något obehagligt och varit till skolsyster för att bli ompysslad.
Så här var det att han klämde sig på biljardbollarna på något sätt då han skulle fålla in dem i triangeln och då gick han till toan för att spola sitt finger i kallt vatten...
 

...och när han stod där och spolade kände han sig lite illamående och matt + lite yrsel så då tog han sig vinglande ut till de andra och föll ihop i cafeterian, han svimmade inte men nästan...
..så småningom fick han träffa skolsyster som hjälpte honom i högläge med benen och stoppade i honom dextrosol och förklarade för Pontus att det blev något slags adrenalinpåslag i kroppen efteråt som en reaktion på att han klämde sig...
 
Pontus hade tyckt det var lite obehagligt givetvis och även lite pinsamt att vingla så bland kompisarna. -"Mamma är det så det känns då man blir full?"  - "Ja det är det nog sa jag!"
 
Nåja det gick över och han har mått bra sen och kunde fullfölja sin skoldag.
 
Kram.
 
 

Ljudbok i örat

Jag har varit själv här hemma idag och pysslat på, samtidigt som jag har lyssnat på en ljudbok. På eftermiddagen hämtade jag mitt lånebarn på skolan och skjutsade henne till frissan för att klippa håret.
Hennes frissa hade sparat lite gamla omoderna locktänger, rakknivar och sånt man fixade håret med förr, en del saker var till och med före elektricitetens tid.
 
 
 
 Kram.

sammalika

Mina dagar är ganska så lika varandra med skjutsningar och hämtningar, möten och träffar, städ och tvätt, läxor och matlagning. Inget direkt nytt att blogga om som känns som värt att dela, något som ni tycker är intressant också!?
 
Blev lite sport/fritids inköp till barnen idag i form av ullkalsonger och ullsockar samt varsin fleecejacka.
 
 
Kram.
 

Ridhus

Emma har tjatat länge på oss om att få börja rida och vi har skickat in anmälan till Ersmarks ridhus via webben två gånger utan att de har hört av sig. Vi har även ringt vid några olika tillfällen utan svar...nu ger vi upp på dom!!
 
Idag har vi varit till Hedensbyns ridhus och provridit och Emma blev ännu mer frälst.
 

Dessutom fick de (Emelie följde också med) besöka stallet och borsta några hästar tack vare att vårt lånebarn rider där;)
 

När vi kom hem så skickade vi in en intresseanmälan och fick svar bara en halvtimme senare att de hör av sig så fort de får ihop en ny grupp.
 
Förutom ett besök i stallet så har jag bara helgat vilodagen resten av den här söndagen.
 
Kram.
 
 
 

Lisafix

Idag har vi hjälpt Lisa med att fixa klart olika saker hemma hos henne.
 
Jag fixade med sovrumsgardinerna, fållade och gjorde omtag, medans Jörgen skruvade fast fötter på soffan och skruvade upp gardinskenan i rumsfönstret.
 
 
Emellanåt hjälpte jag Lisa att diska upp saker hon fått ärva från mormor Astrid och tillsammans fick vi ordning på hennes hem och några kartonger färre blev det.

Lisa blev glad och nöjd och vi också.
 
Kram.
 
 
 
 
 

städdag

Jag har städat idag och började med att städa ute på altanen och fröautomaterna till mina pippifåglar, vilket passade bra idag då det helt plötsligt var någon grad pluss.
Jag tog in och diskade de tomma behållarna...
 
 
Sen fyllde jag på....
 
 
Till middag blev det pizza i Kåge och ett besök hos krasslig Mikael.
 
Kramis.
 
 

Lisa

Idag har jag hjälpt Lisa att sätta upp några tavlor och bytt lysrör i köket hos henne. När jag åkte ner till stan var det magiskt vackert ute och solen sken så fint på de snötyngda träden.
När jag skulle köra ner från E4:an till Solbackenområdet var jag tvungen att stanna och fotografera regnbågen jag såg på himmelen.
 

Efter middagsmaten var det dags för resa nummer två till stan för skjutsning till ridhuset och då passade jag på att besöka min syster och surra bort en stund.
 
Kram.

Hallgarderob

Det har snöat rätt så mycket i natt också och jag var ute och skottade en stund efter att jag agerat taxi och skickat Pontus och Emma till skolan. Det är mycket behagligare temperatur ute i dag med bara 6 minusgrader.
 
 
Fåglarna äter och äter ur frökapslarna och de behöver fyllas på ofta, speciellt de dagar det var riktigt kallt.
 
Jag och Jörgen försöker rensa och sortera och organisera bättre i vårt hem, i dag tog jag mig an hallen och garderoben där. Vi är som hamstrar och sparar allt! Nu finns bara sådant vi behöver och verkligen använder där. Skönt!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdag

Ett besök ner till stan blev det för mig idag, behövde lite småsaker som ska underlätta vår vardag.
Köpte bl.a tre batteridrivna små väckarklockor för att barnen ska slippa sova med sina mobiler, eller rättare sagt inte komma åt att pilla på dem efter sänggående, tror och vet att deras nattsömn blir bättre då.
 
 
 
 
 
Kram.
 

Januari och vinterkyla

Nu har vi kommit en bit in i januari månad och vardagen tar vid. Jag känner mig glad och tacksam över min nya sysselsättning och förväntansfull på hur 2015 kommer att bli.
 
Det är mycket som ska ordnas och fixas, telefonsamtal och mail som ska besvaras nu när jag har en ny skyddsling att ta hand om. Allt är nytt för mig om hur det praktiskt ska fungera med ekonomi och vilka åttaganden jag respektive kommunen ska ta och ha....men det löser vi nu eftersom.
I morse agerade jag taxi ner till stan och busstationen, vilket jag kommer att göra tre gånger per vecka för att det ska fungera med skolan.
Bilen visade -19 grader då, men det är ju något vi här i Norrland får räkna med i januari.
 
Det känns faktiskt bra att måsta kliva upp tidigt på morgonen, att få ha vissa rutiner igen och känna att man behövs. (Fast i morse var jag jättetrött och la mig och sov en stund till då alla kommit sig iväg till skolan.)
 
En liten tråkigare detalj är att vår torktumlare har gett upp och mitt gamla torkställ har fått komma fram igen..
 
 
 
Gillar inte hur styva och sträva kläderna blir och att man behöver använda strykjärnet mer, fast jag har ju tid med det nu i vart fall;)
 
 
 
 
 Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kallt

Det har snöat ganska mycket under natten och efter en sen frunch gick jag ut och skottade det traktorn inte kunde ta.
 
 
Jörgen har kört lite skoter i omgångar för att roa barnen, men det har varit rätt kallt ute idag så mysigast har det varit att sitta inne vid brasan.
 
Kram.
 

slalom

 
Jörgen har varit iväg till Storklinta med ett gäng barn och åkt slalom medans jag har haft en latdag här hemma.
Skottat lite snö, dammsugit och lagat middag. Jag gillar att ibland vara alldeles ensam och ifred.....lyssnat på ljudbok igen också.
 
Men Kung Bore har verkligen kommit igång här i Norrland nu och snön dalar ner hela tiden...
 
Kram.
 

Pricken

Igår toksnöade det hela dagen och vintern kom äntligen till oss, det är så vackert med all snö i träden, dock mindre roligt att vara ute i trafiken.
Vi besökte ridhuset igår och Emma fick klappa några hästar och prova borsta en häst också. Gissa om hon var överlycklig!?
Sen så hittade vi Pippis häst i en spilta ...;)
 
 
Idag har jag varit på möte och sen har jag äntligen fått iväg några viktiga papper angående olika försäkringar som jag har via handelsanställdas förbund.
Andra viktiga mail och skrivbordsjobb är också äntligen fixade. Så skönt! Tack Jörgen för hjälpen!
 
Kram.
 
 
 
 

Egentid

 
Hej! Det har varit galet mycket att göra en tid nu i mitt liv och bloggen har fått stryka på foten lite. Ska försöka blogga ikapp det i det här inlägget så jag har det dokumenterat för min egen skull.
 
Även om det har varit galet mycket att göra så har det varit underbart roligt att få fira julen och nyåret med Johanna, Erik och Elton + två lånebarn, släkt och vänner. Kruxet för min del har blivit att jag har sovit alldeles för lite och idag, då det är första skoldagen och jag blev själv hemma för första gången på mycket länge, så gick jag faktiskt och la mig ett par timmar igen, då de övriga lämnade huset. Det var behövligt och skönt!
 
I fredags så lämnade mina två lånebarn oss och det gick bra faktiskt känslomässigt.
På lördagen städade jag och Jörgen upp huset och plockade bort julen, medans Johanna tog med sig Emma och sin lilla familj på Edda. På kvällen bjöd vi alla på Tacos, syrran, brorsan, Mikael och Maria, farmor och Elaine, Pea, Ohmid och Navid... så roligt att få träffas.
Jag fick också årets första tulpaner...
 
 
   
 
 
 
På söndagen packade vi in oss i två bilar och åkte upp till Storklinta för lite slalom/pulk åkning. Jag passade Elton lite och Johanna och Erik fick chansen att åka, Johanna på slalomskidor för första gången.
 
 
På måndag kom min andra jobbplacering och nu är det en femtonåring som ska bo hos oss ett tag och det känns redan som hon är en del av familjen, så roligt!
 
På måndag eftermiddag var vi barnvakt en stund till Elton + på kvällen så Johanna och Erik kunde göra några ärenden och sen gå på bio med vänner.
 
Igår kom då deras hemresedag och de fick låna en extra resväska utav oss för att få med sig allt hem...julklappar och så..
Det var jag som skjutsade dem till flygplatsen och nu är det helt plötsligt så lugnt och tyst i huset, jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om det ännu. Jag saknar dom!
 
 
När jag kom hem igen så hade Jörgen stökat bort här hemma och tänt ljus och gjort mysigt..
 
 
Kram.
 
 
 
 

del 3 mitt år

Augusti:
 
Johanna, Erik och Elton bilade upp och var med oss, vi badade, åt surströmming och umgicks. Jörgen vakade på lassarettet och tillslut så somnade svärfar in.
 
 
Vi bilade ner till Järvsö på minisemester tillsammans med Johannas familj.
 
 
Sen när Jörgen började om att jobba på sitt nya jobb och barnen börjat om skolan, staplade jag in all ved på ett par dagar.
 
September:
 
Jag höll mig sysselsatt med än det ena och än det andra, Johanna och Elton kom upp till mormor en vecka själva, vi var på farfars begravning, jag plockade lingon, vi fick vår inglasning, städade upp i tvättstugan...
 
 
Oktober:
 
Promenader med Kicki, tjejkväll, Stockholmsresa under höstlovet med familjen, röntgen av Pontus lungor, målade bord och stolar till Lisa, fyllde år och det snöade för första gången....
 
 
November och december:
 
Skrev avtal med kommunen och började jobba som jourhem, flyttade om och iordningställde ett jourrum, fixade gästrum i ladan, lagade mat inför julen, hjälpte Lisa att flytta, firade bröllopsdag, hjälpte Pontus med galet mycket skolarbete, kokade knäck, gjorde pepparkakshus, tapetserade och från den sjuttonde december hade vi huset fullt och familjemys resten av året.
 
 
Det var min sammanfattning av 2014.
 
Kramisar.
 
 
 
 
 
 

Del två mitt år 2014

Maj:
 
Mera vedjobb, rest med familjen till Turkiet, bakat två födelsedagstårtor, Pontus och Emma provade jobba på en arbetsplats, varit och hjälpt till att kakla, målat dörrar och väggar vita på övervåningen, fixat och sått fröer och jag försökte undvika kolhydrater.
 
 
Juni:
 
Vi var hundvakt och Johanna och Elton kom hem en vecka. Trädgården blev ompysslad och jag planterade på pappas grav, Emma fyllde år och vi var på cirkus tillsammans med mormor och Ulf.
 
 
 
Juli:
 
Vi målade om huset, besökte Skråmträsk med farmor och farfar, var mer med Elton, farfar blev inlagd på sjukhus och vi svettades i en extrem sommarvärme.
 
Klicka för att stänga bilden
 
Man hinner mycket på ett år och jag måste nog få fortsätta med del tre senare. Idag har jag vinkat hejdå till mina goa familjehemsbarn och bara fått vara mormor och vinna Eltons gillande och få rå om honom i några dagar till.
 
Kram.
 

Mitt år

Januari:
 
Elton fick mycket uppmärksamhet av mig. Jörgen blev uppsagd och jag köpte en blå bil.
 
 
Februari: Jag mådde skit på jobbet, fick träffa Elton för fjärde gången och hämtade hem en bil till Lisa.
 
 
Mars: Jag sjukskrev mig, fick besök av Johanna och Erik och besökte arbetsförmedlingen efter 25 års anställning på ICA.
 
 
April: Många händelser...besökte barnbarnet och var barnvakt.
 
 
Fixade med veden och reste till Girona och Barcelona med Lisa.
 
 
Resten skriver jag om i ett senare inlägg...
 
Kramis.
 

RSS 2.0