Barnarbete

Vi var ute en stund på förmiddagen innan vi gick in och stekte plättar.
Efter mitt på dagen vilan skjutsade Johanna Emma till en kompis i stan och lämnade igen våra biblioteksböcker, alla utom en som jag inte hittade förrän hon åkt iväg.
 
Lillan har blivit dunderförkyld och har velat bli buren och varit allmänt missnöjd hela dagen. Tålamodskrävande tycker jag och då Jörgen kom hem från jobbet drygt fyra, lämnade jag över ansvaret till honom. Själv gick jag ut och petade ner några jordgubbsplantor medans maten jag förberett blev klar i ugnen.
 

Efter maten gick vi ut allihopa. Jörgen satte de tre små i arbete med att stapla in ved, vilket dom tyckte var jätteroligt. Själv gjorde jag klart planteringen av jordgubbsplantor.
 
 
   
 
Sen klockan sju åkte jag ner till stan och hämtade Emma hos kompisen och lämnade in den återfunna boken på biblioteket.
 
Kram.

Hela familjen samlad

Idag åkte vi två bilar och hämtade Johanna och Elton på Falmarks flygplats, sen åt vi medhavd lunch hos Lisa innan vi intog nöjesfältet på Stadsfesten.
 
 
Här åker Emma med Elton och på nästa åker hon själv.
 
och på nästa...
 
Mikael och Maria kom också och var med oss en stund, så jag hade alla mina barn samlade ett tag.:)
Langos är ju också ett måste då det är festival så det åt jag, sen fick de små springa runt i stadsparken ett tag.
 
    
 
Efter middagen åkte Johanna och köpte en pool och de små fick ta sig ett kvällsdopp ute i det härliga vädret.
 
 
Kram.

festival/trädgårdsland

Efter lunch åkte Jörgen, Pontus och Emma till Lisa för att borra hål och fästa upp några saker på väggarna. Jag stannade hemma med de små.
 
   
 
Anledningen att det blev just idag dessa saker kom sig upp på väggen, var att Lisa bjudit in Pontus och Emma att få följa henne på Festivalen och åka karusell. Jörgen hängde med på ett hörn;)
 
 
Efter sovstund här hemma försökte jag placera ut pallkragarna rakt och med jämna mellanrum, inte helt lätt då jag skulle hålla reda på främst lillan som rymde till grannen eller ryckte upp nedsatta jordgubbsplantor...grr.
 
 
Ikväll fixade jag och Jörgen kanten runt om klar, nu ska bara pallkragarna fyllas med jord.
 
Imorgon kommer Johanna och Elton hem till oss och de stannar i nio dagar, me like!
 
Kram.
 

This day

Jag har klippt Jörgen idag och då jag liks hade grejerna framme klippte jag lillkillen också, det blev riktigt bra.
 
 
Efter klippning kom vi oss ut en stund och jag började plantera lite jordgubbsplantor, fixade med Jörgens hjälp lite kantskydd. Kommer att bli så bra!!
 
 
Det blommar ganska fint i vissa rabatter just nu...
 
 
 
Kram.
 
 

Torsdag

Förutom tvätt av sängkläder, städ av toa och den obligatoriska helgstädningen har vi roat oss här inomhus idag.
Lillan har kommit på att hon kan ta sig uppåt här i världen...
 
   
 
Vi har också ringt 1177 och rådfrågat om en reaktion på ett troligt insektsbett.
 
   
 
Sen är jag så stolt över mitt nya mycket enkla armband jag unnade mig då jag köpte annan present hos guldsmeden..
 
 
Kram.

Utelek, spöregn och shopping

Ja rubriken sammanfattar väl vår dag på ett ungefär. Jag fick sovmorgon i morse, för Jörgen steg upp då R&T vaknade strax före sju och de fick vara med honom genom hans morgonrutiner innan jobb.
 
Före lunch hann vi vara ute och jag hann lite till med vårt "jordgubbslandsprojekt" innan det var dags för lunch och sovstund.
Efter sovstunden hade det börjat regna och då ville inte jag gå ut, så då städade jag kylskåpet och pysslade med tvätten lite. (Förutom att jag läste saga, plockade ner klättrande ett-åring från stolarna och medlade i syskonstrider.)
 
Jörgen kom hem med en ny gräsklippare i afton som skulle monteras ihop lite grand. Alltid lika kul att få vara med...
 

Till middag blev det ädelostgryta med pasta och sen rymde jag hemifrån på en liten shoppingrunda.
 
 
Behövde byta en byxa som blev för liten till tre-åringen. Bytet resulterade i trosor och sockar till några i familjen, samt ett par trekvartsbyxor till mig.
När jag körde ner till stan så öste regnet ner och många bilar kröp fram för att inte få vattenplaning.
På vägen hem hade regnet lättat och medans jag handlade mat i Kåge upphörde det.
Men kolla min vattenmätare, inte illa på ett par timmar!?
 
 
Kram.
 

Men släpp och gå vidare någongång!!

Jag blir så less och ledsen på någon som inte kan släppa och gå vidare, utan lever kvar i det förgångna och ältar och pikar.
Jag blir så less och ledsen att denna någon inte kan låta bli att komma med antydningar om det som varit och måste ha en underton av spydighet och sarkasm i sitt uttryck.
Jag blir så less och ledsen att denna någon ständigt drar mig tillbaka till det som varit och stänker ner mig med den geggan som denna klafsar runt i, trots de stänkskydd jag byggt upp.
 
Jag önskar av hela mitt hjärta att du någon gång kommer dig vidare ur ditt gyttjedike och börjar se blommorna som faktiskt blommar runt om kring dig istället!
 
Kram.

lillminstingen

Min lillminsting Emma blev 11 år igår men vi firade henne i afton med kakor och jordgubbstårta, sång och presenter.
 
Kram.
 
 

Släktträff

I dag har vi varit på den årliga släktträffen på min mormor Nancys sida. Min kusin har räknat ut att vi har ynglat av oss rätt bra om vi utgår från mormor och morfar som fick fyra barn. Då mormor tittar ner från himmelen ser hon sina fyra barn, fjorton barnbarn, tjugosju barnbarnsbarn och två barnbarnsbarnbarn och det tredje på väg.
 
Hur som brukar våra träffar innehålla en frågerunda, grillat, ev brännboll och den obligatoriska bocciatävlingen. I år vann Per den prestigefyllda titeln Bocciamästare.
 

Kram.
 

Konfirmation

I dagarna fem har vi almanackan full med trevligheter. I torsdags var det umgänge för de små, midsommarafton igår, konfirmation idag, släktträff imorgon och Emmas 11-årskalas på måndag. :)
 
Det var min brors dotter Alva som konfirmerades idag och vi fick vara med och fira henne.
 
 
Efter en ganska lång gudstjänst i St.Olovs kyrka, lång enligt alla barnen, åkte vi till Byske för paketöppning och mumsigt fika i form av smörgåstårta och sen glass och jordgubbar. Jag och mamma hade köpt ett fint hjärta i delvis borstat silver och delvis med stenar i oregelbunden form som Alva verkade uppskatta. Roligt då man prickar rätt i presentinköp;)
 
Kram.
 
 
 

Glömde

Har ju inte berättat om mina möten och den fina sommargåvan vi jourhemsföräldrar fick av vår fina chef Karin.
 
Jag uppskattar det lilla och älskar de få stunder jag får kliva ur min hemmabubbla som jag oftast också trivs med att vara i. Men det var en bra tisdag som innefattade ett enskilt samtal med min chef Carin om min fortsatta anställning, sen samtal i grupp med de andra jourhemsföräldrarna. Jag har ju inte varit med förut, men lite tokigt kändes det att Karin gav oss blomstercheckar och vi gav ingenting som sommarhälsning. Glad att Familjehemsgruppen gjorde det i vart fall;)
 
 
Karin bjöd oss dessutom på lunch, sen var det dags för träff med vår avlastningssamtalsperson.
 
Jag köpte på väg hem denna underbara blomstergrupp för mitt presentkort.
 
 
 
 
 Kram.

Midsommarafton

Vi har firat våran midsommarafton rätt traditionellt, först med ett besök i Bonnstan i Skellefteå med Jörgens släkt, sen hemma hos oss med knytkalas.
Matfrossa utan dess like, gillade verkligen all mat, både min egen och andras.
Dessutom med strålande sommarväder, skuggtemperatur 17 grader, men i solen desto varmare.
 
Fick en midsommarhälsning från Johanna, Erik och Elton som tyvärr hade mycket sämre väder.
 
 
 

Kram.
 

Dagen före förberedelser

 
 
Upp klockan sju, servera frukost och byta blöjor och chill i soffan en liten stund. Sen plock och plock och fix med väskor och kläder inför umgänge. Laga lunch och servera, plocka undan och lägga barn att vila.
Duscha och fixa till mig själv sen byta blöja och kläder på de nyvakna små. Åka bilen ner till stan, lämna barn för umgänge med sin familj.
En och en halv timme ensam på stan, fixa konfirmationspresent och sen lite kläder till de små. Trevligt samtal några stulna minuter få.
Hämta upp de två små, bila till Kåge, tvärträffa sonen och handla vagnen full med midsommarmat så god.
 
Phu, hemma lite sent, men med middag på bordet så gör det ingenting. Kaffe på maten och liten paus, sen ut och roa barn medans make klipper gräs.
 
 
 
 
 
In och lägga barn sen pyssla på med matförberedelser kvällen lång.
 
 
Hacka, skala, koka och röra, diska, städa, surra med mamma i telefon. Men nu är allt klart och jag tror minsann att vi ska slippa stressa oss iväg till Bonnstan och sen hem därifrån.
 
Kram.

Bläää

"When you feel that nobody loves you,
Nobody cares for you,
Everyone is ignoring you,
and people are  jealous of you,
You  should really ask yourself...
Am I tooo sexy?"
 
Idag har jag en riktigt dålig dag då jag bara förmår mig att mata den svarta vargen.. jag tycker verkligen inte om mig själv. Hatar att jag håller på att förlora kampen mot kilona, hatar att jag inte rör på mig, hatar att jag inte orkar laga bättre mat, hatar mig själv för att jag känner mig sur, grinig och obekräftad.
Hatar att jag plockar efter alla andra hela tiden och att jag inte tjatar på dem att göra det själv istället.
 
Det här till exempel plockade jag upp istället för den som hjälpte dem av med kläderna.
 
 
men jag kämpar på och har lyckats med att få en hel del gjort i vart fall. Torkat två fönster, städat toalett, tvättat och tagit hand om tvätten, bakat jordgubbspajer till midsommar, rengjort ugnens galler och ruta m.m.
 
 
När jag nattat de små, åkte jag till Byske och hälsade på pappa. Det var hög tid att titta till honom kände jag och det var nog bra för det var torrt och ovårdat hos honom.
Jag petade ner några tagetes också. Kortet är taget före vattning, men efter plantering.
 
 
"A negative mind will never give you a positive life!"
 
Imorgon ska jag fokusera på att mata den vita vargen, men idag har jag bara inte orkat med det.
 
Kram.
 
 

måndag och en tråksådan

Efter lite morgonfix åkte jag in med de små till Kåge för inhandling av mat, främst färskvaror men även inggredienser för att kunna baka.
 
Efter lunchen var det dags för en sovstund för de små och jag passade på att begrava laxen då. Tyvärr höll hushållssysslorna oss inne och de små kom sig ut först efter middagen tillsammans med Jörgen.
 
Jag har bakat två sorters småkakor och ringt för inbjudan till Emmas 11-årskalas.
 
 
Imorgon har jag fixat barnvakt som kommer hit,  för själv ska jag tillbringa dagen i möten i Brinken med mina jämnlikar.
 
Kram.

Tjuvtitt

Var bara tvungen att lägga ut pallkragarna och få en glimt av hur det ska bli i trädgårdslandet.
 
 
Jörgen har kärrat ut jord på gräsmattan..
 
Kram.
 
 
 

Sorg och glädje

Igår fick Sofia äntligen sin prins och jag satt klistrad framför TV hela dagen. Jag hade förberett middagen innan sändningarna började och lämnade bara soffan i korta ögonblick för att sätta in i ugnen osv.
 
 
 
Men det var också en sorgens dag för många, då de har hittat den försvunna flickan Lisa mördad och att den folkkära Magnus Härenstam somnade in i sitt hem.
 
Jörgen hade också en otursdag igår då han klämde sig rejält då han skulle sätta ner spaden hårt i gräset för att ställa bort den men slog då i fingret i spettet som fanns bredvid. Aj!
 
 
Igår tog jag ledigt från de flesta hushållstjänster men har efter en rejäl sovmorgon nu kommit ikapp med disk och plock och tvätt.
 
Kram.

This day

En bra dag och en dag med hembesök av socialsekreterare. Utelek och ogräsrens, pizzakit till middag och sen roades vi av en stugflytt.
 
 
Kram.
 
 

Städdag

Vi har dammtorkat och städat bort lite fingeravtryckskladd både här och där och plockat och sorterat.
Till middag trillade jag köttbullar och tillredde min första egna coleslawsallad.
 
(Bilden har jag lånat av Ulrika Davidsson där jag också hittade receptet.)
 
Efter middagsmaten rensade jag lite ogräs i grusgången medans barnen lekte och maken körde grästrimmern. Efter vi badat och nattat barnen skurade jag upp toan vilket jag inte vill göra då barnen är vakna. Ja det var väl ett litet utdrag av min dag. Ha det!
 
Kram.

Sommarlov

Vi firade in sommarlovet med kladdkaka och jordgubbar idag.
 
 
Har också haft en diskussion med mina barn om vilka hålltider vi ska ha nu under sommaren, när man ska sova och hur länge på morgonen!? Vi är inte överens kan jag säga.
 
Kram.

Examen

Sista skoldagen idag för Pontus och Emma innan sommarlovet börjar.
 
Emma och Drängsmarkseleverna hade sin examen redan ikväll och det är som alltid en speciell känsla det här med att få vara med och lyssna till Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer. Lisa kom hem och hakade på också goa tjejen.
 
 
Imorgon gör vi om proceduren med fina kläder på och åker till Byske för Pontus skolavslutning.
 
Kram.

Trädgårdsysslor

Trädgårds sysslor eller trädgårdssysslor eller som rubriken? Hur skriver man det ordet egentligen?
 
Vi har varit ute och grävt i jorden idag, jag och de små, lillan gillar dock att slita upp och undersöka växterna närmare...hm!
 
 
Fördelen med den blöta och kalla våren/försommaren är att lössen har inte fått fäste i vissa växter som de brukar ha hittat igen, som t.ex. Violrutan..
 
Kram.

Trist med regn

Blev en sväng in till stan tillsammans med Pontus och Emma efter lunchen. Lite halvspontant på grund av regnet. Pontus hittade sig några t-shirts och ett par shorts och Emma köpte sig blommor till håret.
 
 
Sen tog vi en fika innan hemfärd..
 
 
Planen egentligen denna regniga helg var att städa upp i trädgårdslandet och föryngra jordgubbsplantorna. Vi påbörjade detta projekt i afton men mycket återstår.
 
Kram.
 

Nationaldag med regn

Trött som rackarn i morse med alldeles för få sovtimmar, men kravlade mig upp då de små vaknade och tog hand om morgonbestyren. Gick och la mig igen dock då Jörgen klev upp;)
 
Trist väder, men vi var ändå ute och lekte i regnet efter mitt på dagen vilan.
 
 
Till middag lagade jag klyftpotatis och pepparrotslax.
 

Bättre än så firar vi nog inte nationaldagen...
 
Kram.
 
 
 

Plantor

Vi har varit ute och rensat lite ogräs innan middagen och efter åkte jag iväg till Oves plantor och shoppade till mina krukor och amplar.
 
 
Kram.

Ogräs

Idag har vi haft besök av farmor och faster. Trevligt sällskap och hjälp med ogräsrensning är inte helt fel. :) Jag fick också ner några av de plantor jag köpte här om sistens.
 
 
I afton har vi varit upp till Bönhuset och lyssnat till Musikskolans konsert, tyvärr hann jag och de små inte lyssna på Emma för hon spelade efter pausen och då det blev paus åkte jag hem och nattade de små.
 
Kram.

Ute

 
Kram
 
 

RSS 2.0