vilken skillnad

Snömängd för åtta dagar sedan...och idag på morgonen...Det tinar fort nu! Me like!

Kram.

ved.nu

Vi har kapat och klyvt ved idag och till middag blev det grillad älgfilé.Nu blir det att lata sig i soffan resten av denna lördag.

Kramisar.

SMS från Italien

Tänkte dela med mig av detta fina SMS som jag fick av Lisa som är i Italien nu.

"Hej hej! Roliga hälsningar från Italien  idag har vi rest en massa som jag sade i morse. Planet landade typ kvart i ett men vi fick vänta på bagaget ganska länge.
Ungefär kvart över hade vi våra väskor och skyndade vidare till tåget. Då vi kom fram till hotellet checkade vi in, bytte om och sen var vi på språng! Först var vi på jakt efter något och äta och alla i klassen hittade en pizzeria att beställa take away från, efter många om och men, lång väntan och en något frustrerad kassörska så fick vi våra jätte goda pizzor!
Sen har vi vandrat omkring och sett fontäner, kyrkor och en massa kända byggnader. Imorgon ska vi besöka Vatikanen och allt i närheten. Jag hoppas mina fötter kommer att överleva då jag redan har fått en blåsa under foten."

Lite avundsjuk blir man...

Kramisar.


sol

Jag vaknar till fågelsång och strålande sol även denna morgon. Jag har hört fågelkvitter några mornar nu och det känns som det kan bli sommar snart igen.
Kolla vad det har töat ändå på bara en vecka!

Igår kväll var vi ut och åt med de arbetskamrater som har slutat och följt med upp till Maxi, synd bara att chefen och hans fru fick förhinder.
Lite tråkig dukning med ett jättelångt bord, svårt att få kontakt med alla då, men trevligt var det och god mat.

Annars då? Jaa...vad ska man säga? Själv försöker jag att hålla mig kvar i livets vagn men hamnar ofta utanför och knuffar på för att få livet framåt, det är med andra ord lite kämpigt just nu.
Dels så har jag varit förkyld och det tär ju på krafterna, sen kämpar jag för att hjälpa en god vän som är utsatt för vuxen mobbing, det är helt otroligt sanslöst hur en del människor kan bete sig illa och dessutom försvara sina handlingar!?
Att en person begår misstag eller bara är den den är, berättigar aldrig någon annan att misshandla hota och kränka den personen. Att blunda och låtsas som den här misshandeln med kränkningar och hot inte sker, det är minst lika illa!!
Det är så fegt med denna mobbning, så fruktansvärt fegt!!

Kram.


ledig

Idag är jag ledig och tänkte sova länge, men inte kan jag det inte, det är bara att inse att jag behöver gå isäng tidigt för att få mina sömntimmar.

Igår blev det en lång dag hemifrån. Jag började morgonen med ett möte som drog iväg med tiden, eftersom jag skulle jobba kväll så stannade jag kvar i stan och passade på att besöka min syster. Trevligt.

När jag kom till jobbet såg jag att det hade kommit upp ett nytt datum och en ny tid för överlåtelseinventeringen, vilket innebär att vi kommer att börja från morgonen och butiken ska vara stängd hela dagen. Det känns bra att det lyssnades på våra protester.

Sen var det sol ute igår och varmt, riktigt skönt väder.

Nu ska jag sätta igång med städningen, så vi ses snart igen.

Kramisar.Skam den som ger sig

I morse var det halsens tur att bli ordentligt invarderad av förkylningen. Kändes som någon drog åt runt struphuvudet och samtidigt drog med en rasp på insidan då jag hostade, typ krupphosta!
Lite feber hade jag också igen.
Åkte ändå iväg till jobbet och blev kvar i stort sett hela dagen...halsen har blivit något bättre, fast jag är hes och knorrig.

Har ni sett de nya sedlarna som figurererar i nyheterna i dag? Vad tycker ni?

  
  

Kram.Snuvig.

Jag gav upp efter lunch idag och gick hem. Huvudet dunkar, ögonen svider och jag är riktigt nästäppt. (Hur det nu stavas?) Tror dock inte jag har någon feber.

Hann höra att man surrar på jobbet om överlåtelse inventeringen och påtvingad övertid......i mitt fall skulle jag jobba först 06.30-16.00 sen börja om klockan 19.00-01.00ca.... för att sen sova någon timma innan mitt morgonpass börjar klockan 6.30 igen....

Googlade lite om arbetstidlagen och fann att man ska ha 11 timmars dygnsvila mellan arbetspassen och hittade ingenstans att en överlåtelseinventering skulle vara något giltigt skäl till för lite dygnsvila...

Här ställer jag mig då frågan till chefen? Varför kan vi inte stänga butiken tidigare så vi slipper detta tjafs om våran nattsömn? Kan inte se något annat skäl till den sena inventeringstiden än pengar....chefens pengar.

Kram.


Denna snö..

Jag hoppas att årets vinter inte varar riktigt lika länge som den gjorde 1932. I NV har de berättat att det snöade ordentligt i början av juni det året.

Bilden är lånad av NV.Jag vill ha grön vår nu!

Kramisar.


Sängsängsäng - sovasovasova

Jag gick och la mig på soffan igår direkt jag kom hem från jobbet. Klev upp och åt middag, sen blev det god natt!
Jag har feber i kroppen därav detta sovande...nu ska jag iväg och jobba några timmar igen.Ha en skön söndag!

Kramisar.

dubbelhelgDet är pissväder ute så det gör detsamma att jag jobbar hela helgen.

Kram.


Grattis!

Grattis Brynäs till SM-Guldet!

Bra kämpat SAIK.

Kram.

Känsligt ämne

För ett tag sedan tog jag beslutet att vara helt nykter, fram till sommarens semester åtminstone.
Varför undrar ni nu kanske?

Att dricka alkohol tycker jag hör hemma i sociala sammanhang, alltså då man är med vänner och äter något gott och umgås.
Men mina dryckesvanor började förändras och jag tyckte det var okej att ta något glas vin även om vi inte hade gäster.
Mycket kan skyllas på vindunken och en del på att jag slutade röka. Att få se fram emot ett glas rött på fredagskvällen, att ha något att ersätta suget med, något att belöna sig med, blev min melodi.    

                      
Jag tror många hänger med här i mina tankebanor, jag tror många gör likadant faktiskt, att alltid ha en dunk hemma i skåpet och gärna dricker ur den flera gånger i veckan.
Men tillslut tyckte jag inte vinet gav mig de positiva effekter som jag var ute efter utan blev en ful ovana istället.
Jag tycker aldrig att jag har varit nära att bli alkoholist, men jag tycker det var för ofta, därför har jag beslutat mig för att göra helt tvärtemot och vara helt vit ett tag.

Kanske det får positiva effekter på vikten också? Vad tror ni?

Ett känsligt ämne för många...men är det någon som känner igen sig?

Kram.

 


Funderar och grubblar vidare...

Jag kämpar verkligen för att återta lusten att leva och påverka mitt liv till att njuta av det och inte bara följa med livets vagn med sorg och olust i hjärtat.

Det är inte lätt alla gånger och idag är det en svårare dag. Sorgen och ledsamhetens dimma slingrar sig runt mig. Men jag kämpar och fäktar för att få dimman att lätta.
Att torka fönstren och få upp gardinerna i vardagsrummet, samt dammtorka från golv till tak, fräschar i vart fall upp luften som jag andas.Kramen. 

Johanna fick rätt!

Oh, Jisses vad det har snöat inatt!

  

Och vet ni vad? Jo det vräker ner fortfarande!

I måndags då Jörgen skjutsade ut Johanna och Erik till flyget, så pratade de om snöandet som hade varit då och om att lika mycket till snö skulle hinna komma minst en gång till under denna vinter.
Nej inte så mycket igen sa Jörgen...jodå, sa Johanna!
Johanna vann den vadslagningen med råge, tyvärr!

Jag hade en tanke på att åka ner till stan nu på förmiddagen medans barnen är i skolan, behöver justera mina glasögon och införskaffa jord till utskolning av mina plantor jag fått.
Men till och med en så luttrad chaufför som jag tvekar, det är en hel del snö som vräker ner och har vräkt ner.

Kram.

Det där livet...

Jag är ju en människa som funderar väldigt mycket och mycket av funderandet handlar om livet och om varför vårat liv ser ut som det gör?

Hur vi fungerar i grupp. Varför vi handlar och beter oss så olika? Varför en del "hamnar utanför ramarna"?
Varför det är fel om en annan gör en viss sak, men rätt ifall man själv gör det?

Vi är liksom tvingade att följa vissa regler och normer för att passa in och fungera i samhället/på arbetet/ i hemmet/i livet.

Inte är det lätt att passa in heller! Man ska vara snäll, rar, vänlig, hjälpsam, artig, social, arbetssam och dessutom duktig! Men inte nog med det..man ska våga visa vad man kan också, så att man syns och blir belönad med beröm. Här är en del människor beredda att fjäska för att synas.

Det är inte bara som t.ex anställd man ska bli godkänd, utan som fru, mamma, tjej och kompis också!?

Är det så konstigt att man vill fly från vardag och verklighet ibland och bara vara!?

När jag flyr verkligheten och bara vill vara, så gör jag det med ogräsrensning och trädgårdsarbete eller så försvinner jag i en god bok.

 

Kramen.

Varför ska det alltid krocka?

När det händer något roligt, krockar det ofta med annat som är roligt! Ta bara den andra maj nu...Cykelfest här i Byn eller handelsträdgårdsresa till Umeå med jobbarkompisar.
För att göra det extra krångligt så har jag dubbel arbetshelg också. Vad väljer man?
Jag gissar att valet kommer att falla på jobb....


Lika svårt att välja aktivitet kommer det att bli en helg i början av juli.
Goda vänner bjuder in till dubbelt 50-års kalas, samtidigt som pappas stora släktträff ska äga rum. Där kommer valet att falla på pappa, han var först ute och det är viktigt för honom.
Natten är väl ung... så 50-åringarna kommer nog också att besökas.

Att jag inte bloggat på några dagar beror på att jag har haft roligt ihop med bl.a. Johanna och Erik och igår var jag för trött.

Under söndagen hade vi fikagäster som firade maken och på kvällen hade Johanna kompisar här som hade småvalpar med sig. =)  

Kram.


Söndag

Snöovädret som föll över södra Sverige igår, har nått oss inatt.
Det är väl inga monstermängder som har kommit, men det känns ändå som fel. VILL ha vår, inte ha snö!Tur att Johanna och Erik inte bilade upp den här gången, utan flög. Hemresa först i morgon för dom.

Idag ska maken firas med tårta och fikat jag bakade igår och då kan man ju bara hoppas att gästerna hittar hit genom snön.

 Grattis Jörgen!

Kramisar.saknar

Som vanligt är det jag som är uppe först på morgonen i detta hus, inget undantag i dag heller, trots att klockan blev närmare halv nio innan jag klev upp.

Jag gjorde bort att lägga ihop Jörgens tårta innan jag gjorde iordning frukost till alla mina inneboende. Saknar faktiskt att vara så många som vi var ett tag för något år sedan, när maten skulle räcka till minst sju stycken vid varje måltid.
Men nu är nu och jag njuter av att ha Johanna och Erik här.
Efter sena frukosten spelade vi Plump och umgicks innan det blev sen lunch och Johanna och Erik drog in till stan för lite shopping och besök hos vänner.Jörgen skjutsade in Lisa till jobb och jag satte igång med att baka. Nämligen kalas för maken kl 13.30 imorgon.  

Det är riktigt aprilväder ute och maken ser hockey...Kramisen.

cancern

Jag tog mig aldrig tid att blogga igår, blev en nog så lång dag ändå.

Som jag skrev tidigare så följde jag min pappa till Umeå och onkologen. Vi åkte inte Sambulansen utan det blev taxi båda vägarna. Den här gången var det Skellefteåtaxi och föraren var ung, trevlig, hel och ren. ;)

Vi var framme i Umeå strax före 12.30. Pappa anmälde sig för provtagning och fick komma in på en gång.
Efter lämnat blodprov hade vi lite över en timme att slå ihjäl, då passade vi på att ta en fika och prata en stund.

Innan vi fick komma in till Marcus började pappa säga att han funderade på hur han skulle få Marcus att låta bli sitt nervösa pillrande på sin dator....och kanske få svar på varför smärtorna i ryggen avtar lite efter toabesök.
Marcus har ett lite annorlunda sätt att uttrycka sig på, tittar ogärna en person rätt i ögonen och nervöspillar på datorn och stakar sig i talet, men trots detta har man ändå förtroende för hans kunskaper.

Gårdagens besök gav många positiva besked och svar på många frågor.

Pappa har ju fått bort opererat så mycket som det går av tumören som sitter i bröstryggen och som förstärkning sitter det ett rejält stag längs med ryggraden. Detta stag är fäst i två kotor upptill och två kotor nertill. Jag bad om att få en bild....Den grå massan i mitten av ryggraden är där rester av tumören finns kvar och det är där som man också kan se att kotan har sjunkit ihop.
Alltså det positiva besked vi delgavs igår, var att cancern inte vuxit och att den ökade smärtan från ryggen beror på att en kota har sjunkit ihop.
Att kotan som har varit mest anfrätt av cancer nu har sjunkit ihop kan bero på att cellgifterna har krymt tumörresterna något och då har den sköra kotkroppen inget stöd längre.
Den här ökade smärtan kommer att avta med tiden och då kom ju nästa fråga. Hur lång tid har pappa kvar?
Svaret på den frågan är svår och komplex, men gissningsvis ganska lång tid.

Fakta är att njurcancer är en knepig form av cancer och då den har spridit sig som i pappas fall, så brukar medel överlevnaden inte alls vara så här lång tid som pappa fått. Spridd njurcancer är oftast rätt agressiv och svår att stoppa. Varken strålning eller cellgifter brukar hjälpa.
Pappa faller alltså utanför ramarna ganska rejält. Pappas tumör reagerar inte alls som de flestas brukar göra.
Det tog ju faktiskt närmare tjugo år innan njurcancern spred sig.
Så lite tur i oturen kan man ju säga att far har.Efter en guppig hemfärd genom byar mellan Ånäset och Burträskvägen, en medresenär skulle nämligen av i Vebomark, landade vi hemma hos mig och åt en försenad Påskmåltid, tillsammans med alla mina goa barn.Tänk så lyckligt lottad jag är ändå.

Mikael och Johanna busade som sig bör...Det var gårdagen...idag har jag bara haft en alldeles vanlig arbetsdag. Däremot så åkte jag buss till och från jobbet, det är lite ovanligt. Pontus och Emma som ville vara med farmor idag istället för på Fritids, de kom ner till stan och åkte buss med mig hem. 

Kram.

Handels

Undrar om det bryter ut en strejk på fredag?
Tycker att det är bra av Handels att kriga om våra löner och jämnställdhet.
Undrar om det var Metall som skulle sympatisera med oss och också agera!?

Läste också på Aftonbladets hemsida om detta... 

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article14657480.ab


Tillsammans kan man mer!

Kramisar.


förkylningar

Jag har många gånger funderat på varför jag inte drabbas av förkylning så lätt. Jag är nästan aldrig dunderförkyld, peppar, peppar...

Kanske det beror på att jag inte är en stressmänniska?

Från radion och nyheterna har jag idag hört att det  
nu är fastslaget – stress kan öka risken för övre luftvägsinfektioner.

Hur är det med er därute? Är ni ofta stressiga och oftare förkyld? Eller är ni ofta förkyld men inte särskild stressig? Eller är ni som jag? Varken stressig eller förkyld!

Kramis.


arbetsdag

Idag har jag jobbat, gick bra, fast det var extra mycket nu så här efter Påsk.

Fuskade med ris till middag, ris och kyckling.
Efter maten klippte jag grabbarna i familjen.Nu ska vi strax se första matchen mellan SAIK och Brynäs, mycket spännande.

Kram.

Vedstart

Vi, (lilla familjen) har tillbringat hela dagen i Åbyn hos pappa.
Broder och Jörgen har fällt träd och jag och Emma har dragit ihop riset bl.a.
Tänkte på en sak när vi var där ute och höll på, att jag har ju för snälla barn.
Emma hjälpte mig en stund eller lekte massvis med tid alldeles själv i en snödriva och bakade snö och sandkakor.
Pontus cyklade mest runt, men hjälpte också till med riset. Ibland lekte han och Emma tillsammans. Men de var aldrig gnälliga.

Till sen lunch åt vi köttfärsbiffar som jag tillagade och serverade med makaroner.

Pappa orkar mindre och mindre på grund av nervsmärtorna i midjetrakten och har svårt för att böja ihop sig, men att få vara ute och se på och att det händer någonting, glädjer honom, det märker man.
På onsdag ska jag nog följa med honom ner till Umeå med Sambulansen, trots att Johanna och Erik har kommit upp, för på onsdag får pappa svar på den senaste röntgen bl.a.

Kram.


värk

Har en ganska lång tid varit ganska så bra i ryggen och sluppit värk, förutom foten då, men för övrigt har det varit riktigt hyfsat.
Men nu har den smygit sig på igen, ont i höfterna och nacken, men framförallt i bröstryggen och fingrarna. Blä...Nåja..positivt är att nu är det två år som gått sen jag slutade röka. Det är bra!

Idag ska vi iväg på kalas till mina söta systerbarn.

Ha en fortsatt bra Påsk! Kramisen.

Halva helgen

Nu är vi halvvägs in i Påskhelgen och mycket har hunnits med.Igår var vi en sväng till pappa. (Långfredag). 
Vi stannade till på ICA i Byske och inhandlade ingredienser och tillagade sen tacorullar så vi kunde äta middag ihop.
Jörgen var också snäll och badade av Ossie. Snäll tyckte morfar, men inte Ossie!

Skärtorsdag var det helt vanlig skoldag och arbetsdag, för alla utom Jörgen som fixade årets första grillmiddag. Mums.Idag Påskafton har det också grillats...mumsigt det också. Jag har jobbat så Jörgen fixade även denna grillmiddag.Lite påskpynt har fått komma fram..Kram.


Det är svårt..

Det är så svårt att vara människa..?

Det är så svårt att göra rätt...?

Det är så svårt att vara den som tycker..?

Det är svårt att passa in..?

Det är så svårt att känna..?Idag har jag gjort en snabbstädning lite på ytan för att det ska vara någorlunda fint nu i Påsk. Snabbstädning = dammsugit och städat toaletten och plockat bort.

Jag ska fortsätta med operation röjning och vårstädning också, men de stora ytorna måste ju hållas fina så länge..
Blir att pynta riset och ta fram påskkärringarna när barnen kommer från skolan.
Ha en riktigt fin helg nu mina vänner så hörs vi snart igen.


Kram.

Alla världens svordomar

OJ VAD JAG ÄR UPPRÖRD OCH ARG!! RIKTIGT FÖRBANNAD FAKTISKT!!
Alla världens svordomar skulle jag vilja ösa ur mig, slå, sparka och skrika!
Hatar egoistiska, själviska, tjuriga, kontrollerande, svartsjuka och dåliga människor!
HATAR!!
Tänk vad en enda liten imbicill människa kan ställa till det!?

Men nu ska detta ordnas upp! Nu får det vara nog!

Kram vännen det här fixar vi!


måndag

Idag har det varit en fullspäckad måndag. På jobbet fick jag lov att skjuta fram lunchen med två timmar för att hinna med att ha någon lunch alls.
Sen här hemma har jag äntligen fixat klart i alla garderober, samt sorterat alla osorterade sockar som hamnat i en rejält stor hög....


Kram.

Livet

Jag fortsätter att röja här hemma, idag har jag rensat i mina kläder. Tre sopsäckar fylldes då vi skulle göra om i sovrummet, nu har jag tittat igenom dom och bara behållit ett fåtal kläder som har fått komma tillbaks till garderoben.
Jag har påbörjat att sortera i Emmas garderob och hoppas att jag ska hinna den klar idag, samt Pontus garderob.Tråkigt arbete men fint blir det!

Kramisar.

April april

Idag är det den första april och man ska akta sig för att bli lurad.Kramis.

RSS 2.0