Hur fort försvann inte maj månad?

Ett lugn har infunnit sig i den här familjen. Äntligen är läget stabilt, med skola och sömn och då blir alla per automatik glada. :)
 
Coronaläget är som det är, men jag känner ingen ångest över situationen längre och fortsätter sprita mina händer, hålla avstånd och distans.
 
 
Igår firade vi Maria som nu är färdig sjuksköterska. Stolt över hennes prestation att vara både nyförlöst och sen småbarnsmamma samtidigt som hon pluggat på heltid sedan i oktober...
Jag har haft hand om Freja lite mer intensivt nu,  Maria håller på med inskolning på sin nya arbetsplats Akuten där hon fått in en fot och ska jobba där hela sommaren innan hon går på välförtjänt mammaledighet till hösten.
Freja är ett riktigt lyckopiller.
 
Hon var inte så glad i att åka bil igår då vi skulle åka hem till henne, men babblarna på mobilen gjorde henne så lycklig.
 
 
Mikael levererade underbar mat som vanligt och hade styrt upp en riktig grillfest för Maria.
 
 
Jag hittade en fin bukett i lila som vi gav till Maria förutom en liten present.
 
 
Hjälpte till att mata mitt lyckopiller..
 
 
 
Morsdag imorgon, jag fick blommor av mina tonåringar redan i fredags. Emma fick mig att gråta, dessutom...
 
 
Pontus och Jörgen är i Ammarnäs och fixar det sista inför besiktning.
 
 
Kram.
 
 
 
  

Några mil till

 
Blev lite mer körning igår än det jag skrev för Emma hämtades i Byske hos kompis på kvällen och lillans skjuts till förskolan på morgonen fanns inte heller med ;)
 
Häromdagen var jag förbi hos pappa igen och då hade sol, vind och brist på regn sabbat min fina plantering.
 
 
Nu på morgonen bytte jag ut de bakre blommorna och det är återigen fint hos pappa.
 
 
Älskar den fina betongälgen som min syster införskaffat och de tre små fåglarna som sitter uppe på stenen.
 
 
Kram.
 

Galet många kilometer (179) i bil

 
Hela den här veckan är jag dagmamma till den här tösen.
 
 
Igår lekte och myste vi och jag kunde till och med få ihop en lagad middag utan problem. Freja lekte så snällt vid mina fötter.
 
 
Idag har vårt schema varit supertight och svårt att få ihop, men vi fixade det.
 
Hann ge lillan lunch innan sonen skulle ha skjuts in till skolan. Medans vi väntade ut honom så gjorde vi lite småhandling. 
Inser att jag behöver träna upp den här kroppen lite mer för det var tungt att bära lilltösen på armen, då jag inte hade någon vagn, samtidigt som jag inhandlade lite blommor och efter det lite kompliteringsinköp på Willys.
Blöjor byttes bak i bilen och lillan tyckte allt var ett roligt äventyr.
 
 
Sen hämtade vi upp sonen och skjutsade honom till Byske för en klippning hos Åsa. Lillan passade på att ta en tupplur.
 
 
Fick inte ihop det tidsmässigt med att hinna hämta de små från fritids och förskola före klippningen så då blev det till att göra det under tiden sonen blev klippt.
 
 
Efter jag hämtat upp de små hämtade vi igen den sommarklippta sonen och lämpade av honom i Drängsmark, sen behövde lillkille skjuts till korttids där han skulle vara från 16-18.30.
Jag lämnade av Freja i Kåge på väg hem efter jag dirigerat Jörgen (som jobbat i Umeå idag) till att fixa middag på Wook and Roll.
 
Efter intag av middagen hann jag med en kaffekopp innan det var dags att hämta hem lillkille.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Lite av varje

Mellan mina sysslor och barnvaktsuppdrag försöker jag få till lite underhållsarbete.
 
Minns ni att jag målade vårt klinkrade hallgolv för en tid sedan? 
Det blev ju jättefint, men inte så hållbart. Grus och blöta skor har slitit hårt på golvet. Eftersom mycket färg finns kvar i burken så har jag valt att måla över skavankerna så länge, men i förlängningen behöver nog klinkret bytas ut.
 
 
Har hunnit vara ute en stund i det härliga vädret och rensat bort ogräs i den nerklippta, övervuxna rabatten på sydvästra sidan av huset.
 
 
Barnen har pysslat lite och jag har strykit pärlplattor.
 
 
Har tillbringat onödigt mycket tid till att drömma mig bort i miniatyrernas värld..
 
 
I Ammarnäs jobbas det på med att få lite olika saker färdigt inför den stundade slutbesiktningen. Takluckor fixas..
 
 
Ytterbelysning...
 
 
Och annat småfix..
 
 
 
Kram.
 

Prioteringar

Allt handlar om hur vi tänker, det har jag anammat och tillsammans med mina motton så gör det mig till en starkare människa. "Att du kan! Vänd andra kinden till! Välj glädje! Ge inte upp och kämpa!"
 
Jag har fokuserat på min grundhälsa, att finnas där för mina tonåringar, njuta av mina barnbarn, tyvärr blir det mest fokus på de som finns nära...Men det är det som ger mig kraft och mening i mitt liv.
Lite trädgård har även hunnits med.
 
 
Blev så glad att jag fick hjälp med att få bort vissa buskar och växter efter den här sidan på huset och att ett projekt i trädgården är startat.
 
Idag är det min systers födelsedag, knepigt hur man ska tänka i dessa Corona tider eller hur vi nu ska våga prioritera..
Ingen inbjudan, men Hipp, hipp, Hurra fina storasyster på din dag! Det vill jag nog förmedla idag den 22 maj.
 
För mig fullt upp för att få ihop denna dag. Jag åkte till stan tidigt för vissa ärenden som lagning av glasögon, handling utav mat och upphämtning av paket  medans många sov fortfarande...
Gulliga de är mina små som ändå orkade sitta i bilen och vänta medans jag handlade och hämtade ut paket. Dock blev det en gemensam promenad i centrum till halvstängd Vintergata..
 
Hem för att fixa lunch som blev lite senare än vanligt, vinkade hejdå till maken i dörren som då han drog ensamt till stan för hans ärenden...
 
Efter lunchen och bortplockning av den så tog jag emot barnbarnen som ska övernatta här, maken kom hem från sin stadstur och jag fick en timme då jag drog iväg till Byske för fix av present på Hemmafröjd. Därefter åkte jag till Åbyn och lämnade över ett paket och en hälsning till min syster som inte var hemma.
 
 
Älskar att vara med "mina" barn. Men nog är det tufft att vara ensam "mamma" till fyra barn under åtta år och få ihop allas behov under middag och förberedelse för läggning.
 
 
But I did´t! 
 
Yoy Can. End of story!
 
 
 
 
Kram.
 
 
 
 

Tvingat mig

Ny vecka och nya tag är min satsning just nu. Har tvingat mig ut i skogen på promenad och fick även verkligen kämpa med mig själv för att ta mig till yogan igår.
 
Glad att jag lyckades, för det ger en faktiskt mer ork och energi.
 
Den här veckan och två till kommer jag att ha yngsta barnbarnet här emellanåt. Förutom att det ger mig så mycket positivt att vara med småttingarna så gör det också att jag har mindre fritid och behöver planera och strukturera upp mina "måsten" här hemma vilket gör att jag får mera vettigt gjort på något bakvänt sätt.
 
 
 
Imorgon blir juntan av vilket känns bra och eftersom torsdagen är röd har vi bestämt oss för att ta med egen dryck och mysa till det lite extra.
 
 
Kram.
 
 
 

lite mera blommor

Alltså jag är fast i miniatyrernas värld, känner mig helt nördig. 
Jag lyckas aldrig göra något med stil och perfektion, jag är slarvig och vill ha snabba resultat så då blir inte finischen så bra i slutänden.
Men jag tog hjälp utav naturern och då blev det så himla kul och ett väldigt bra resultat.
 
Den bruna blomman är då den är naturell...
 
 
Den lila och rosa har fått nagellack och vattenfärg på sig, ja den gula också;)
 
 
 
Så himla kul att göra buketter av resultatet.
 
 
Jag har varit ute i trädgården och klippt ner vissna blad och grenar i mina blommbänkar idag och de små har i varierande grad ställt frågor och varit mellan barken och veden..;)
 
Till middag blev det hemmapizza med färdigt kit.
 
 
Älskar rosor och har det i min fina blå vas på köksbordet just nu...
 
 
Nu blir det sängen för den här tanten, ska bara påminna tonåringarna om ta sitt egna ansvar över sin sömn.
 
Kram.

Blommor

Jag håller mig sysselsatt. Försöker varje dag ha en viss tankeplanering över vad jag bör göra och vill göra under dagen.
 
 
Det som stod uppskrivet i min almanacka idag var en klipptid, annars fritt att planera min tid och jag fyllde snabbt in fler saker.
 
Blev lite onödiga mil då jag rundade Byskeskolan innan jag lämnade lillan i Kåge för att sen ta mig till Byske igen för min klipptid.
 
 
Därefter åkte jag till stan för helghandling och inköp av blommor till pappa. Blev så glad då jag hittade fina exemplar av Lewisia och hoppas att det blir tredje gången gillt att en sådan planta får rota sig ordentligt hos pappa.
 
Åkte hem och packade upp maten, sen kliade det i mina planteringsfingrar och jag beslöt mig för att hinna åka till Byske för att plantera hos pappa innan jag hämtade de små från fritids och förskola.
 
Före, efter och under tiden...
 
 
 
Numera så sörjer jag inte pappa genom att vara ledsen, jag minns honom däremot med värme och vårdar alla fina minnena jag har med honom. Pappa har betytt så mycket för mig, framförallt genom hans okompliserade sätt. <3
 
Har även hunnit pyssla lite med mina miniatyrideér och påbörjat att göra lite oäkta blommor.
 
 
Kram.

Skjutsa hämta skjutsa hämta skjutsa hämta

Trots att Jörgen hjälpte till att skjutsa lillan i morse och ta hem henne i afton har jag ändå varit till stan i tre omgångar och en omgång till Byske idag.
 
Pontus fick skjuts och hämtning till och från skolan för att få till en lärarstödd lektion i svenska eller om det var en muntlig redovisning?
Medans var jag på H&M och inhandlade lite kläder till de små.
Vi hann hem precis till att lillkille slutade sin skola. 
 
Efter lillkille fått i sig sitt mellis åkte vi till Byske för att följa Emma till tandläkaren och ta med henne hem sen.
 
Väl hemma igen så hjälpte jag lillkille att packa sin väska för att sen skjutsa honom till en övernattningsgrej.
Hem och äta middag och sen tillbaks till stan för att hämta igen ledsen lillkille som inte ville sova borta. Phu..
 
Kram.
 
 
 
 

Nördig sliten tant

Är väldigt självkritisk och gillar inte den jag är just nu. Visst en del rår man inte för och det ska bara genomlevas som tex mina övergångsåldersbesvär som ger mig en feberkänsla om nätterna där jag fryser och svettas om vart annat. 
Pollensäsongen har också börjat och ger svidiga och kliande ögon och en lätt snuva som ändå förminskas då jag tar allergimedicin.
Men en del saker kan jag påverka och förebygga, men orkar liksom inte. Vårdeppen och långvarigt ensamslit gör att då de andra i familjen kuggar i och tar sitt ansvar så tappar jag min ork och ramlar ner i gropen.
 
Yogan blev äntligen av igår, men jag orkade inte masa mig dit. Har inte heller lyckats få mig ut på någon promenad.
Vet så väl vad jag behöver för att hitta orken, men orkar inte göra det som krävs...
 
Hittar ändå någon stund här och där till att roa mig med lite pyssel och tillverkning av ett litet tittskåp pågår. Nördat ner mig i olika tekniker för miniatyrtillverkning och nu testar jag vissa av dessa.
 
 
I Ammarnäs händer det grejer och vi ska nog slutbesikta i slutet av denna månad.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

Detaljer

Förutom det vardagliga har jag pysslat på med att fylla min låda med nya miniatyrer. Idag blev det tillverkning utav vinflaskor.
 
 
I Ammarnäs är det vvs och småfix som utförs.
 
 
 
Kram.

Snö

I går krattade jag färdigt här på gården, kände mig nöjd och tillfredsställd över resultatet.
 
 
Inatt har det snöat och mer snö kommer nog till den kommande natten enligt vädersiare.
Gick ut och tog en ny bild på samma vy nu på morgonen.
 
 
Emma har sovit hos sin pojkvän inatt och ska hämtas senare idag. Pontus har haft två kompisar här och de har sovit i ladan. Glad att de ville vara här ikring så man kan stämma av läget emellanåt och inte ha honom i de större grupperingarna som fältarna signalerade om inatt. 
Svårt att vara tonårsförälder i Coronatider, tänker att många tonåringar tror de är odödliga och vill inte riktigt förstå vikten av social distansisering.
Men i det här fallet gav det ett bra resultat då fältarna signalerade via sociala medier att föräldrarna skulle ta hem sina ungdomar...
 
Mikael och Jörgen är uppe i Ammarnäs, på sommardäck dessutom. Jag hoppas på att ingen snö ligger kvar på vägarna på söndagafton.
 
Kram.
 
 

Lite nytt

Igår var det en hyfsad dag för mig då jag ändå kunde hålla distans till känslorna som dyker upp då jag blir ensam om att plikta till det som förväntas utav en..
 
Jag hade skypemöte med mina jourkollegor på förmiddagen. Resten av dagen krattade jag, i och för sig så hann jag rätt mycket före mötet som började 10.00.
Fick upp en tröttmössa i tid för hemstudier, en annan 14.10 och den tredje 14.40.
 
 
Sonen ringde igår och undrade om jag kunde och ville ta hand om barnbarnen idag så han kunde bistå sitt jobb med sin kompetens under sin pappaledighet.
Underbart att ta hand om livets efterrätt och känna att man uppskattas  för något/av någon i vart fall.
 
 
När Mikael kom och hämtade sina barn ville han idka byteshandel. Han sträckte ut en chokladask, en Merci och frågade om vi skulle byta?
 
 
Nja, sa jag. Barnbarnet är så mycket mer värt än chokladasken, men gesten värmer så fint i mitt mammahjärta.
Tack! Den helade..
 
Tacksam för vad det blivit av mina fina barn, trots livets krokigheter och det bagage jag haft, det bagage de fått med sig i sin uppväxt. Bagage har vi alla men allt handlar om hur vi bär det.
Älskar er tusen miljoners mina fem guldklimpar<3
 
Kram.

Meter för meter

Här händer inte så mycket nytt men en fridfull sysselsättning har tinat fram. Jag krattar meter för meter och njuter av resultatet.
 
 
Med en ljudbok i öronen stänger jag ute andra tankar och livets vagn tuffar på.
 
 
 
Kram.

miniatyrer

Fokus på att ha det bra och göra saker man mår bra av då allt är lika, lika och så lika. Vakna, frukost, plocka undan och stödja de små i påklädning och vardagsrutiner. Lunch, mellis och middag. Städning, plock och planering. 
Same, same, but diffrent...
Det är ju egentligen likadant som före pandemin, men de få saker jag ändå hade inplanerat är nu också inställda och min minimala chans till att få socialisera är borta.
Ingen yoga, ingen junta, ingen resa att se fram emot, ingenting i almanackan nästan... Det förgör mig ifall jag fokuserar på det i tankarna....
Men jag som så många andra trycker undan negativa tankar och försöker vara här och nu. Andas är viktigt, jag andas, jag fokuserar...
Men likförbannat är jag så förtvivlat ensam, instängd och uttråkad.
Tar nya tag och försöker förtränga allt som får mig att må sämre.
 
Jag har jobbat på med min nya hobby, miniatyrer...
 
 
Påminner mig själv om allt som faktiskt ÄR bra.
Fyra dagars skola den här veckan och tonåringarna har faktiskt fixat att kliva upp och göra sina måsten.
 
Jörgen åkte upp till Ammarnäs själv igår och han delar med sig av det han gör.. Häftigt att se att väldigt lite återstår innan vi kan slutbesikta vår dröm och få lov till att sova och bo där...
 
 
 
Kram.
 

Corona, Newton och lite Valborgseld

Long time no see...
 
Ja jag vet! Men det är så svårt att leva just nu, med allt vad det innebär att ta hänsyn och anpassa sig i det här med smittspridningen av Covid 19.
 
Jag gråter, känner mig missmodig och förstår.....sen anpassar jag mig..
 
Förskolan stramar åt, med tydliga regler och handsprit innanför dörren, jag gjorde det redan innan genom att tvätta händerna innan och efter hämtning.
Jag handlar själv och jag håller distans.
Jag vill verkligen inte vara smittkällan, men ändå mindre vill jag bli smittad.
 
 
Jag har påbörjat krattning av gården. Jag gillar ju det här med att se resultat av vad man gör...
 
 
Jag har också praktiserat tyngdlagen och gillat att vara här och nu då jag i krattningen behövde skilja "agnarna från vetet". I det här fallet stenarna från löven. 
 
Inget traditionelt Valborgsfirande i år. Men grannen har valt att ta ut träd, valt att bjuda in till att vi firar Valborgs utifrån rådande situation. Vi var ute och hamnade sen runt grillringen.
 
Kram och godnatt.
 
 
 
 

RSS 2.0