full dag

Igår åkte jag in till stan, tillsammans med Emma och Lisa, för att avverka en del ärenden.
Vi började med att köpa ut tapeterna som jag beställt, sen blev det att fota mig till ett körkortsbyte. Vi hann också med att shoppa lite innan Lisa barnvaktade Emma på festivalområdet.
Jag åkte upp på lassa för att lämna ett cellprov.
Sen var det bara kvar att handla lite mat innan vi skyndade oss hem för att äta middag.
 
Klockan 17.00 infann vi oss i Åbyn för att ta itu med den sista delen av rensning, nu i stallporten. Tur att Jörgen följde med för det fanns en hel del tunga saker som skulle bäras ut för att skrotas. Tunga elmotorer, skoterchassin, elskåpar, diverse järnskrot och annat skrot. Klockan drygt åtta var vi klara.
 
Efter nio satte jag igång med att tapetsera och hann få upp de fyra enfärgade tapetrullarna innan jag gick i säng. Fortsatte med fondväggen i dag och nu är hela rummet urstädat och klart.
 
Det blev så fint och jag är supernöjd!
 
 
Kramisen.

Onsdag

 
 
 
 
 
För varje dag
För varje andetag
Ska allt bli
bättre och bättre

sorgligt

Jag städar och sorterar och röjer.....skulle vara så skönt att göra det i huvudet också!
 
Jag blir ännu säkrare ju längre tid som går, att mina känslor är inte så felaktiga ändå...
 
Kram.

Biter ihop

I morse då väckaren ringde, undrade jag hur dum man är, när man bokar in ett tandläkarbesök 8.10 på sin semester!?
Har sovit uruselt i natt. Det kanske berodde på det stundande besöket, samt att man har en tid att passa och  kanske för att det är fullmåne.. vad vet jag!? Inga hål och en massa tandsten som ska skrapas var dock ett hyggligt besked tandläkaren gav.
 
 
Dagarna går och än en gång "stör" något "jobbigt" mina tankar och gör mig nedstämd. Jag försöker ta kontakt och ordna....men det rinner bara ut i sanden...känner mig utanför och nonchalerad/ignorerad...förmodligen är det bara jag som känner så.....men är liksom jobbigt ändå!
 
 
I morgon måste jag fixa lite ärenden på stan. Ta ett foto till förnyelse av körkort, drop in på cellprov och förhoppningsvis hämta tapeter.
 
Kram.
 

Fy f*n vad..

På morgonen målade jag och Emma klart hennes skrivbord och nu på kvällen har vi burit in det och påbörjat städning/sortering av hennes tusenmiljoners småsaker och ägodelar.
 
 
Men det som kändes som bäst idag, är att nu äntligen är extrarummet klart för tapetsering!
"Fy f*n vad jag är bra, inte för att jag har tagit studenten, men för känslan av att ha gjort klart inför tapetseringen av extra rummet! Allt underarbete tar alltid sån tid!" skrev jag på Facebook tidigare i dag och det är ju så det är!
 
Nu väntar jag bara på att tapetleverantören ska ringa...
 
Kram.
 

Söndag

I dag har jag målat, rensat ogräs, badat barnen, lagat mat och solat.
 
   
 
Haft en underbar första semestervecka.
 
Kram.
 
 

Midsommarhelg.

Midsommaraftonen tillbringade vi hemma hos oss. Först hade vi kalas för Emma, sen grillade vi med grannarna och spelade brännboll på skolan.
Dagen före hade vi varit på stan och inhandlat Emmas födelsedagspresenter, bl.a att ta hål i öronen.
 
 
 
 
 
   
 
 
 Idag har jag skrapat ned den gamla tapeten klart i extrarummet och påbörjat målningen av Emmas sekretär och golvlisterna till extrarummet.
 
   
 
Kram.

Onsdag

Johanna flög hem i dag på morgonen, men redan om drygt tre veckor kommer hon tillbaka! Själv åker vi ner till Stockholm om drygt en vecka, så vi ses ju snart igen.
I går var vi ut till Kolviken och hälsade på de storas farmor och farfar och Johanna fick berätta något underbart för dem, nämligen att hon väntar smått i slutet av december. Jag får nu äntligen säga högt att jag ska bli mormor. Jag fick veta det redan då jag var ner själv till Stockholm för någon vecka sedan.
 
Yippi!! Jag ska bli mormor till detta lilla knyttet!!
 
 
Idag har jag renbäddat, plockat undan och sen på eftermiddagen var jag och klippte mig. Bara Emma ville följa med och efteråt bestämde vi oss för att beställa Pizza till middag. Medan Pizzorna blev klara besökte vi morfar igen.
 
 
Kram.
 
 
 
 

positivt överraskning

Jag tänkte faktiskt börja den här semestern med att städa, men så har det inte riktigt blivit, men det gör ingenting. Jag trodde att början av veckan skulle vara regnig och grå, så jag skulle kunna unna mig att vara inne och pyssla på...
 
Nåja, i dag har jag varit en sväng till Byske för att spola ut vaxproppar ur Emmas öron. Passade också på att betala pappas deklarations räkning på banken.
Tog ett underbart syskonkort av mina underbara små där på banken. Ett kort som visar hur de oftast är mot varandra, nära och omtänksamma.
 
 
Vi köpte också lite blommor och åkte till pappas grav och blev positivt överraskade med att se att gravstenen var på plats.
 
 
Jag köpte också tre Dahlior till mig själv som jag planterade i blombänken då jag kom hem.
 
 
Det blommar också i de andra rabatterna..
 
   
 
Kram.
 
 
 

Semester snart

 

Jag skulle försöka blogga från mobilen, men fick inte med den text jag hade skrivit....

 

Johanna är hemma den här helgen för att jobba och umgås. Lördag jobbar jag sista dagen innan semester, sen blir det grillmiddag med familjen. :)

 

 
Kramisen.

 

 

 

 

 


Dax att rycka upp sig!

Jag lyckades få i väg barnen till skolan i morse, även om Pontus klagade på sin mage och absolut inte ville gå! Det är bara 7 grader ute och det faller ett tungt regn över Drängsmark. Inte allt för upplyftande för en tungsint själ...men känner att nu är det dags att rycka upp sig och få något vettigt gjort!
 
 
Kram.
 

Giv mig lusten åter

I dag vände jag hem igen från jobbet med 9.45 bussen, för att ta hand om krassliga barn. Båda klagar på ont i magen och jag tror de har lite feber också. Emma är dessutom rejält förkyld. Jag hade köpt med mig en enklare lunch som bestod av varmkorv och kräm.
Känns konstigt att vara hemma så här oplanerat med en massa "gratis fritid", jag somnade faktiskt en stund i soffan.
 
 

I torsdag hände det något, något som jag inte riktigt kan skriva om här...men något gjorde mig ledsen. Det hela förvärrades och spårade totalt i lördags. Så tokigt det kan bli när man missförstår varandra och tappar respekten...
 
Jag tappade helt plötsligt orken igen och försöker finna tröst i några ordspråk och citat.
 
* Det bästa du kan ge din fiende är förlåtelse. Till din motståndare, tålamod. Till en vän, ditt hjärta. Till ditt barn, ett gott föredöme. Till din far, respekt. Till din mor, ett uppförande som gör henne stolt över dig. Till dig själv, respekt. Till alla människor, mänsklig kärlek.
 
* Personer som inte är punktliga slösar med andras tid som om den vore deras egen.
 
* Takt är att veta hur långt man kan gå för långt.
 
* Om du tror att du kan, så kan du. Men om du inte kan, då har du rätt.
 
Kram.
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Prinsessbröllop

I går gjorde jag allt annat än det jag allra helst ville göra, nämligen sitta och titta på prinsessan Madelenes bröllop. Jag gjorde andra saker, både roliga och mindre roliga istället.
 
Infann mig klockan 10.00 i Åbyn, där jag och mina syskon fortsatte med att sortera pappas ägodelar i tre högar, slänga, ha kvar och skicka till auktionsfirman hög.
 
Det är många känslor i omlopp och jag kom hem gråtandes till Drängsmark vid tretiden. Då tog jag mig en dusch och fixade till mig för att gå ut med jobbet varvandes med att se på prinsessbrölloppet på TV:n.
 
Blev en riktigt trevlig middag/bowling kväll med goa arbetskamrater.
 
Idag har jag varit till Åbyn igen för mer sortering och i afton blev det äntligen ett besök hos Ove för inköp av lite växter.
Nu är amplarna på altan upphängda och krukorna fyllda av blomster.
 
   
 
 
Kram.
 
 

halvfärdigt

I går var vi på en 50-års fest för vår granne Boa. Gott med Taimat, fast det tyckte inte Pontus och Emma som också följde med.
 
 
Idag har vi varit i Åbyn och klippt gräset och städat undan det sista med veden. Det är ganska ansträngande att försöka klippa av ca 30 cm högt frodigt grönt gräs och jag var rätt mör i kroppen på eftermiddagen kan jag lova.
 
 
Innan vi åkte till Åbyn svängde vi om och hälsade på pappa vid graven..
 
 
Efter maten så var det fotbollsträning för Jörgen och Pontus och jag påbörjade att rensa ogräs i mitt blivande trädgårdsland. Jag ska försöka mig på att odla lite morötter och sallat den här sommaren i pallkragar..
 
 
Det blommar så fint både här och där i min trädgård nu...
 
   
 
Jag har ett trädgårdsland, ett gästrum och ett ostädat dödsbo som halvfärdiga projekt framför mig...undrar om jag blir klar i tid?
 
Kramen.

Tunisien, hemresa, familj, sömn, arbete...

Jag kom hem från Tunisien på fredag kväll vid 21.30 till en familj som saknade mamman...
Tyvärr så blev det bara en kort stund med familjemys, innan det var dags för att göra god natt för både mig och barnen. Skulle nämligen upp tidigt för att jobba på lördag.
 
Under veckan jag har varit borta så har det blivit installerat nya kassadiskar på jobbet och i och med det så har de vanliga rutinerna inte riktigt hunnits med förstod jag.
Tobaksskåpet var i princip tomt på lördagsmorgonen och det skulle göras en del prisändringar och inventering av en del sorter. Jag låg inte precis på latsidan och jobbade på rätt bra för att hinna med alla lördagsuppgifter i min lilla bunker i 27 graders värme!
 
 
När jag sen kom hem från jobbet vid halv fyra, var jag helt knäckt och lite illamående, så då drack jag lite Resorb vätskeersättning, innan jag satte igång med förberedelserna inför kvällens cykelfest.
Strax före kl. 17.00 cyklade vi sen iväg och hade en underbar kväll här i byn. Jag kom mig i säng vid två! ;)
 
I dag blir det bara en välbehövlig vilodag tillsammans med familjen.
 
Men hur har vi haft det i Tunisien då,undrar ni säkert!? Underbart skönt, med en härlig mix av sol, bad, shopping och god mat.
Vi kom ju fram till Tunisien tidigt på lördags morgon så vi sov några timmar innan vi hann få i oss lite frukost före tio, sen var det infomöte fram till lunch. Först efter lunch hann vi sola några få timmar mellan drygt två fram till sjutton, då poolområdet hamnade i skugga. (Pool med hög musik och aktiviteter för de mer unga människorna.)
 
Andra dagen hittade vi en bättre pool på området, där vi resten av vecka tillbringade vår sol och bad tid.
 
 
Vi var iväg på en shopping tur till Sousse med hotellets guide Freddy. En härlig kille på 32-år som hade jobbat i drygt tio år för hotel El Moradi.
Vi köpte kryddor, skinnjackor och lite silver. Vi såg också en tjurskalle från en nyslaktad tjur och kanske det var fru ko på andra sidan. Lite annorlunda slakteri traditioner i detta land kan jag tycka.
 
  
 
 
 
 Kvällarna tillbringade vi på hotellet och där träffade och lärde vi känna ett nygift par från Serbien. Riktigt gulliga människor som vi bara känner att vi måste få träffa fler gånger. Jag har bytt adress och mail med dem.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0