Familjärt slut på 2015

Vi firar in det nya året med familjemys och god mat.
 
Till förrätt åt vi chevre med valnötter och rödbetor.
 
 
Huvudrätt blev porterstek.
 
 

Gott nytt 2016 önskar jag er alla med en riktig mammatantenkram.
 

Speciell Julafton

I år blev vi inbjudna att fira julen hos Mikael och Maria, vilket var otroligt skönt och avstressande. Hann faktiskt med att ha uppesittarkväll med Lisa och spela Bingolotto. Lilla Alma spelade också, fast hemma hos sig...;)
 
 
Vi började julaftonen med att åka till Jörgens morbror Kalle som enligt tradition alltid bjuder in släkten på dopp i grytan. Lika mycket tradition är det att han hittar på en rolig julgåva till oss. I år fick vi en björnkram.
 
 
Julstämningen är numer allt svårare att känna, men naturen visade sig från sin allra bästa sida i vart fall.
 
   
 
Idag regnade all julig känsla bort och det är isglagga på vägarna och vår gård. Man får lov att vara tacksam för det väder vi fick igår.

Jag tog med mig laxröra och köttbullar till Mikael, men gisses så mycket annat gott han fixat, pluss att han gjort så fina dekorationer.
 
   

Jag är så stolt över alla mina älskade barn som var och en är så unika och fina, omtänksamma och varma kärleksfulla människor.
 
Kram.
 
 
 

God Jul

Merry Christmas!
 
 
Kommer förmodligen inte att skriva så mycket...
 
 
Men kramar i massor och umgås med varandra i rena tankar och med omtanke för varandra.
 
Kram.
 

Förlåt!

Inför jul ska man verkligen bjuda till och vara extra snäll och omtänksam tycker jag....
 
Blir så ledsen i ögat då jag snappar upp dofter av otacksamhet och missunnsamhet!?
 
Har man inte själv försökt bjuda in för att skapa genuin värme och välkommenhet....varför då känna sig bortglömd och kritisera någon som tackat ja till en annorlunda äkta genuin inbjudan!? Blir så ledsen i mitt öga över alla missförstånd och oförmåga att se klarsynt på läget......
 
Hur som, trots regn och slask...har jag fått uppleva att köra genom ett riktigt vinterlandskap häromdagen...
 
 
Emma har klätt granen enligt min sparsmakade stil, då jag kom hem från jobb i söndags... älskar att ha döttrar som förstår hur man tänker;)
 
Vi hade grannarna här på julgröt och skinksmörgås härom dagen, en myntade då uttrycket att köra genom ett julkort...
....och så var det verkligen härom dagen....
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Lite fix

 
Kram.

Gräsänka igen

Jörgens tur igen att lufta sina vingar....eller vad man ska kalla det!? Han ska i vart fall ner till Danmark, men mellanlanda i Stockholm och sova en natt med barnbarnen.
Jörgen fick natta Elton och somnade där...underbar känsla....
 
Jag har varit en stund själv i kväll då Pontus och Emma var på vift och de små lånisarna sov, då dekorerade jag mitt pepparkakshus;)
 
Älskar att ge och ge, men någonstans värnar jag alltid om mina egna små stunder..
 
 
Kram

Vinter

Någon plussgrad var det i Stockholm i helgen och -15 grader då vi landade igår kväll på Falmark. Nu på morgonen har jag trillat över 400 köttbullar och njutit av solrodnande himmel och frostig snö, riktigt vacker ute.
 
 
Jörgen köpte hem massa köttfärs igår och då passar det ju bra att trilla julköttbullarna idag.
 
   
 
Kram.

Stockholms weekend med 2-årskalas

Nu är jag hemma igen efter en underbar helg med Johannas familj som sällskap.
 
Jag och Emma landade strax efter halv nio i torsdagskväll och Johanna hämtade oss på Arlanda. Det var en väldigt skakig landning med kastvindar och fallgropar, men ner kom vi och landade mjukt på hjulen.
 

Fredag blev en lång och händelserik dag. Vi började med shopping i Täbycentrum där vi också intog vår lunch och storhandlade mat och kalassaker.
 
   
 
 
På ICA busade jag med Elton och höll reda på Alma som låg i vagnen.
 
   
 
När vi kom hem så gick jag och Emma iväg till lekparken med Elton, för Erik jobbade hemifrån och skulle sitta i telefonmöte och behövde lite tyst miljö;)
 

När Elton hade nattats så bakade jag bullar och Johanna la ihop tårtan + lagade/förberedde mat med grannfrun.
 
 
   
 
   
 
Lördag var det kalasdag klockan tre, men därföre hjälpte jag Johanna att städa toaletterna och hacka grönsaker till maten osv.. 
Det var Libanesisk mat som var underbart god.
 
 
I dag är det lucia och Johanna arrangerade lite luciabilder med sötaste minitärnan Alma.
 
   

Åh vad jag älskar att vara med mina barnbarn så här..
 
   
 
Elton och Erik skjutsade ut oss till flygplatsen och Elton ville inte vi skulle åka hem, lite ledsen såg han ut att bli då vi vinkade hej då.
 
   
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Lisa

Både igår och idag har jag fått bjuda Lisa på middag och rå om henne, känns alltid så bra då de stora barnen kommer hem.
Vi har bakat. Lisa bakade sirapskakor och jag och Emma gjorde pepparkakshus.
 
Emmas fina mästerverk.
 
Mitt hus är inte dekorerat, utan bara ihopsatt.
 
 
 
Kram.
 

Jul och en liten operation

Vi har köpt lite utebelysning som Jörgen satt upp på altanen och bron. Mysigt tycker jag.
 

Vår lånekille har jag följt på en liten operation idag, medans farmor roade lillan. I morgon blir det en städ och packdag, för på torsdag ska jag äta jullunch med min chef och sen flyga ner till Stockholm.
 
Ser fram emot min och Emmas myshelg hos Johannas fina familj.
 
Kram.
 

Helg

Fredagen var helt uppbokad för både mig och Jörgen och farmor ställde upp som barnvakt. Jag hämtade henne på morgonen och skjutsade tillbaks henne då det var dags för Emmas ridning.
Småttingarna fick följa mig och Emma till stallet, då en ombyggnad i Luleå för Jörgen tog tid.
 

Jag hann äta en lunch på Tatung med en annan jourhemsförälder mellan två möten, fast ett möte blev tillslut inställt.
Hände olika saker på fredagkvällen sen och jag blev störd i nattsömnen, vilket jag får räkna med i min nya yrkesroll....
 
Idag har det varit ett extra umgänge för de små och sen ett Biobesök för Emma och mig. Underbart att få egentid med sitt eget barn;)
 
 
Så mycket bättre på TV och "Klossmajor" spelet med Emma på rumsbordet avslutade sen den här kvällen.

Tid och kärlek behöver våra barn alltid mycket utav, men speciellt mycket då föräldrar har jourbarn placerade.
 
Kram.
 

Jag känner att jag lever

Det är en hektiskt tid för mig nu och stundvis kraschar mitt humör totalt och tårarna bara trillar, känner att jag inte orkar en sekund till, men det gör jag, för alla underbara stunder är ju så många fler.
Det som jag upplever som svårast är att få ihop nog med sömn, för det är jobbigt för mig att sova för lite.
 
  

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, älskade svärmor är min räddare i nöden så ofta och jag är så tacksam över all hjälp jag får av henne.
I går följde hon mig på öron och lekte med lillan medans jag följde lillen på hörseltest. Tyvärr är det så att han behöver en liten operation för att vätska som är bakom trumhinnan ska kunna försvinna.
 
Mitt stora lånebarn behövde också lite extra omvårdnad igår och hjälp att hämta ut medicin på apoteket då hon har en förkylning som satt sig långt ner i bröstet och ena lungan är påverkad.
 
Det kommer att ske förändringar snart och det är många känslor i omlopp i vår familj, önskar jag kunde se in i framtiden så jag kan känna mig tryggare om den.
 
Vet ni vad? Jag har lyckats gå ner tio kilo i vikt och det är halvvägs till min övre önskevikt, det är jag så stolt över att ha lyckats med.
 
Det kan kanske upplevas och tros att jag inte orkar och är på väg in i väggen, men det är inte så detta inlägg ska tolkas. Ville bara visa att även jag är mänsklig, för jag tänker att vi alla har våra bättre och sämre dagar..!?
 
 
 
Kram.
 
 

RSS 2.0