bilder berättar

Ja det blev Stadsfest, sen är det trädgård, ogräsrens och ljudbok jag sysslat med. Bilder får visa.
 
 
 
 
 
Kram.
 
 

lyssnar

Igår lyssnade jag på ljudbok och rensade bort lite ogräs i min trädgård samtidigt som jag väntade och väntar på ett svar från någon.
 
 
Idag ska vi försöka roa oss på Stadsfesten, men nog så glad blir jag då Johanna delar bilder på den här goa killen.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Städdag

 
Idag har jag pysslat på med att få huset i ordning på insidan, ni vet den där veckostädningen många gör, tycker aldrig det är kul. Det som ändå gör att man gör det är ju resultatet och för att det blir ju så fint då allting ligger på sin plats och alla sängar är bäddade, tvätten inburen av var och en till sin garderob o.s.v.
 
Min grådassiga känsla i huvudet vill inte riktigt försvinna och jag fick en impuls att titta hur det såg ut i mitt liv för ett år sedan.
Jag brukar ju vara låg på våren och försommaren innan det bara helt plötsligt är borta igen.
Blev lite förvånad över vad jag skrev då faktiskt, att grådasset hade samma orsak då som nu.
 
Jag skrev så här: "I torsdags hände det något, något som jag inte riktigt kan skriva om här...men något gjorde mig ledsen. Det hela förvärrades och spårade totalt i lördags. Så tokigt det kan bli när man missförstår varandra och tappar respekten...
 
Jag tappade helt plötsligt orken igen och försöker finna tröst i några ordspråk och citat.
 
* Det bästa du kan ge din fiende är förlåtelse. Till din motståndare, tålamod. Till en vän, ditt hjärta. Till ditt barn, ett gott föredöme. Till din far, respekt. Till din mor, ett uppförande som gör henne stolt över dig. Till dig själv, respekt. Till alla människor, mänsklig kärlek.
 
* Personer som inte är punktliga slösar med andras tid som om den vore deras egen.
 
* Takt är att veta hur långt man kan gå för långt.
 
* Om du tror att du kan, så kan du. Men om du inte kan, då har du rätt.
 
Kram."
 
Jaa, det här livet är så förunderligt!
 
Kram.
 
 

låg

Hej, kände att det var dags att skriva något här igen.
Tyvärr blir jag lite fåordig då jag har saker som tynger mig, då jag grubblar men inte riktigt kan dela med mig av vad här inne på bloggen. Inte för att jag inte vill, utan därför att jag inte kan hänga ut de andra...
 
Jag får svårt att utföra mina sysslor, tråkiga eller roliga, det spelar ingen roll! Jag blir som seg och håglös i kroppen men har ändå lyckats med att rensa lite ogräs, vikt tvätt och varit mamma med allt vad det innebär av matlagning och så.
Det är mycket som blommar fint i trädgården och jag har fotat lite, dock så blir inte bilderna lika fina som verkligheten visar. Försökte få fram hur fina Alliumlökarnas lila färg är tillsammans med den röda rosen t.ex.
 
 
 
Jag har också följt Emma och hennes kompis till Ljusvattnet för lite vattenlek. Där kryllade det av stora grodyngel.
 
 
Jag har skaffat mig en ny App i telefonen så jag kan lyssna på böcker och har skingrat mina tankar genom att jag lyssnat på boken som journalisterna Johan och Martin har skrivit, den som kom till efter de suttit fängslade i Etiopien.
 
 
Efter middagen åkte jag, Pontus och Emma till Byske för att se fotbollsmatch mellan Pontus lag och Morön. Matchen slutade 2-2.
 
Efter matchen åkte vi först till ICA och handlade och sen besökte vi pappas grav. De hade fyllt upp med jord och sått in gräsmatta nu den här andra sommaren som pappas och de närliggande gravarna har funnits där. Blir fint.
 
 
Jag vattnade och tog bort lite vissna blommor och satte upp de tre fåglarna som blåst ner från stenen. Det märks på blommorna att det har varit kallt och halvrisigt väder.
Åh saknar honom så mycket!
 
Sista bilden jag lägger upp är lite kläder Emma shoppade för sina födelsedagspengar i måndags. Ett lila linne med en kjolvolang nedtill, en grå byxdress och en randig tröja med trekvarts lång ärm.
 
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalas

Har haft svårt att hinna med det som jag vill göra och måste göra de sista dagarna, då vi flängt runt och firat midsommar och sett cirkus.
Det ska både planeras midsommar med matinköp och städ, sen fixas sallad att ta med till cirkusen och ovanpå det förbereda ett kalas med fika och presenter.
Därför startade jag den här morgonen med att åka in till Kåge och fixa mjölkfritt margarin för att sen åka hem och baka bullar före kalaset.
Borde kanske haft bättre planering tidigare den här veckan eller förra veckan istället....men nu blev det så här.
 
 
Medans jag och Emma bakade så var Pontus och spelade en fotbollsmatch som Jörgen följde med till.
Tack och lov så valde Emma en enkel tårta, nämligen marängtårta. Den la vi ihop strax före servering.
 
 
 
Under tiden Jörgen gjorde middag och en stund efter maten hann jag med att rensa lite ogräs och fylla på med gödseljord i ovala rabatten.
 
 
Kram.
 
 
 

Midsommar

Idag är det midsommardagen och Emmas tionde födelsedag. Vi firade henne med att gå på cirkus Maximum tillsammans med mormor och Ulf.
Det var ju så att då cirkusen var i Skellefteå så hade vi annat för oss och vi har lovat att vi ska gå på cirkus och för att kunna hålla vårt löfte fick vi leta en ort på nätet och såg att de skulle finnas i Robertsfors just idag.
 
Jag gjorde iordning en pastasallad och tog med mig till mor och Ulf så vi kunde äta en tidig middag där innan föreställningen, sen följde de med och såg cirkus med oss.
 
Mormor och Ulf hade planterat så fint efter husväggen.
 
 
Igår då det var midsommarafton åkte vi ner till stan och minglade runt lite i bonnstan med Jörgens släkt sen på kvällen grillade vi och lekte med grannarna. Trots kylan så blev det en bra och rolig midsommarafton.
 
 
Kramisen.
 
 
 
 

Allergi

Pontus läkare ringde upp idag och delgav oss det tråkiga beskedet att blodproverna visar att Pontus är allergisk mot viss pollen och vissa pälsdjur. :(
Blodproverna visade positivt för Hund, Katt, Häst, Björk och Timotej som betyder nästan allt gräs. Lite gladare blev jag över att han inte är allergisk mot damm, kvalster och mögel eller något födoämne.
 
Läkaren skulle också skriva en remiss till Öron/Näsa/Hals för att kolla upp hans hals och gå vidare med hostan där...tyvärr har det ju inte hjälpt att behandla med cortison och luftrörsvidgande.
 
Nu ska jag snart kasta mig ut i kaoset, som det förmodligen är på Solbacken, såhär dagen före midsommarafton. Måste bland annat hitta några presenter och massa allergimediciner.
 
Glad midsommar!
 
Kram.
 
 

sista dagen

 
 
En hel veckas nära samvaro med mina vuxna barn och med mitt barnbarn tog till sist slut, men kan sammanfattas med så många fina ord och bilder och obeskrivlig kärlek!
 
Närhet, delaktighet, iakttagelser, kärlek, närvaro, samtal, spontanitet, njuta, vänner, syskon, mamma, mormor och ren och skär förälskelse! Gillar att ha alla hemma och njuta av storfamiljslivet!
 
Tyvärr blev ju många sjuka. Men i och med det så blev närheten och intimiteten till Johanna och Elton större då jag fick rå om dem alldeles själv lite mer. Ögonblick och samtal, förståelse och avlastning me like!
Men nu har de åkt hem och jag skjutsade dem ut till flygplatsen och vinkade hejdå..
 
 
Har fått ett MMS om att nu är de hemma och han sover tryggt i sin säng. Saknar och känner glädje.
 
 
Sen fasineras jag av de sociala medierna. Lägger jag ut något om min trädgård eller mina bakverk så gillar bara de närmaste vännerna, men då man lägger ut en baby så gillar 75% av ens facebook vänner det. :)
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

sex månader idag

Idag har jag verkligen njutit av att vara mormor och skött, vyssat, matat och lekt med Elton. Han fick också följa med till Hälsocentralen när Pontus skulle lämna lite blodprover. Johanna och Emma stannade hemma och plockade undan lite.
 
Elton har fortfarande feber och när jag tempade honom på eftermiddagen visade termometern 38,5C. Vid ett tillfälle somnade han så skönt i min famn.
 
 
Johanna har haft besök idag utav en tjejkompis. Tjejerna har snackat och pysslat med att lägga pärlplattor medans jag myst med Elton.
 
 
Efter middagsmaten var det dags för en promenad med min gåvän och Johanna och Elton ville följa med.
 
 
Jag har haft en mycket bra dag och det har nog mormors lilla hjärta också haft.
 
 
Kommer verkligen att sakna dem då de åker hem imorgon.
 
 
Kramisen.
 
 
 
 

Elton

Förutom hushållsnära tjänster så kretsar allt runt Elton för mig just nu. Pontus, Emma, Elton och Jörgen är riktigt ordentligt förkylda och därav ganska hängiga.
Nu är ju Elton en gladskit oftast ändå;)
 
 
Kram.
 
 

Förkylda

Igår delade vi upp oss. Jörgen och Pontus var på fotbollscup på Myggvalla i Bureå och jag, Emma, Johanna och Elton åkte till Furuögrund.
 
 
Idag har vi mest hängt hemma eftersom vi alla är mer eller mindre hängiga av en dum förkylning. Elton är hostig och feberglansig i ögonen och det rinner från hans söta näsa.
Vi åkte ner till stan en snabbis för inköp av lite mediciner och sånt som underlättar vård av sjuk baby.
 
Kram.
 
 

Torsdag

Promenad med min gåvän, familjemys och surströmming är väl det som hänt här idag. 

Kram

Nu är dom här

Jag flyttade om min städdag till i dag istället för i morgon, för imorgon vill jag inte städa. Jag har renbäddat och bäddat upp gästsängen också, för nu ska ju Elton och Johanna sova i den i en vecka. Jag är så glad att de äntligen är här!
 
Jörgen hämtade upp våra gäster på flyget 15.50 sen blev det middag och skolavslutning för Pontus och Emma. Jag, Elton och Johanna promenerade till bönhuset och kom fram varma och lite sent. Eftersom det var ännu varmare inne än ute och lika många mygg så stannade vi utanför och trängde oss bara in för lite fotografering. Mikael och Maria kom innan vi börjat gå över tået så Cia och Maria gick med oss en bit.
 
Blir så ledsen över att Pontus fröken tog ledigt från skolavslutningsdagen och ingen verkade ta hand om "femmorna" när de hade sin sista skolavslutning i Drängsmark. :(
Jag styrde upp och fick en ganska bra gruppbild på bara femmorna och några dåliga på fyrfemman innan jag bad om en gruppbild på bara femman.
 
 
Efter bönhuset så åkte vi hem och åt jordgubbar med glass och Elton fick gröt.
 
 
Sen smet jag och Johanna iväg till Kåge och fyllde på matförådet och Elton fick chilla med Jörgen, Pontus och Emma.
 
 
Kramisen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdag

Jag har gått runt och plockat bort lite här hemma på förmiddagen och då såg jag att grannens rönn är översållad med blommor. Hoppas att det blir mycket bär och sen mycket snö till vintern då.
Har också pratat med Pontus läkare idag och det blir att åka till Byske för lite provtagning på tisdag.
 
 
Har varit ner till stan en sväng före middagen för lite klädfix till Pontus. Sen efter maten skjutsade jag grabbarna till fotbollsträning och då passade jag på att promenera en sväng i Byske.
 
 
   
 
Kram.
 
 
 

Lat dag

Föräldramöte ikväll är väl det enda av nytta jag har presterat i dag.
Men vet ni vad? 
Nu är det bokat och klart, Johanna och Elton kommer hem på onsdagkväll och stannar i en vecka! :)


Kram.

Leonore Lillian Maria

Jag är så pass intresserad av vårt kungahus att jag offrade en fin sommardag och satt framför TV:n till två och såg sändningen från lilla prinsessan Leonores dop.
 
Sen gick jag ut och rensade lite mer och plockade bort en liten minirabatt över en gammal brunn. Ytan sjunker hela tiden sakta nedåt där den igenfyllda brunnen en gång i tiden fanns, så det ser inte bra ut längre. Har bestämt att det blir nog snyggare och lättare att fylla på med jord och ha bara gräsmatta där,,,
 
 
Mikael och Maria dök upp här oanmälda och jag skyndade att bjuda dem att stanna på middag. Mikael hjälpte till att städa ur vårt garage och jag spolade av altanen från all tallpollen. Efter maten och när de åkt hem lyckades jag få ner tomatplantorna i hinkar och fylla en hängampel. Sen ringde telefonen....
 

Kram
 
 

😜

En bra dag trots den grå slöjan av en innombords sorg. Vi har träffat många genuint genomtrevliga människor idag, kan jag känna.
Det är oftast roligt och trevligt att träffa släkten och idag har vi firat en ingift moster till Jörgen.  Jag gillar att känna samhörighet och träffa släktens nykomlingar osv...

Just nu sitter jag vid Drängsmarks enda chans till ett dopp....Ljusvattnet, en skogstjärn. Underbart vackert och faktiskt inga besvärande flygfän ännu!? Varför? Jo därför att Emma och en kompis till henne ville ta ett kvällsdopp . Ibland är livet alldeles underbart!!

Kram.

Varit och pratat med far

Ibland blir behovet att få prata med min far så starkt och saknaden gör mig så ledsen, men då hjälper det att kunna åka till graven och pyssla om den lite.
Det är långt ifrån samma sak som att ha kvar pappa i livet, men det ger mig ändå lite tröst att "prata" med honom i mitt huvud där på kyrkogården.
 
Jag var ju dit tidigare i vår och satte dit lite penseer i den hjärtformade krukan jag sparat från föregående år men nu tyckte jag det var dags att plantera något direkt ner i den lilla blombänken.
Jag tycker att Dahlia påminner så mycket om pappa för han lyckades i så många år sköta om de plantor som mamma lämnade kvar vid deras skiljsmässa. År ut och år in grävde han upp knölarna på hösten och på våren drog han de ut och in från garaget tills de var dags att planteras ner i bänken igen.
Så nu har jag grävt ner en röd boll Dahlia och några kantlobelior + minipenseerna.
 
 
Pontus har klassavslutning med sin klass idag och det innebär lek och bus hela dagen på BodaBorg sen övernattning vid Ångsågen i militärtält. Jag har varit med några timmar ikväll när de åt middag, stojade och lekte vattenkrig. Jörgen ska sova där i natt tillsammans med en annan pappa.
 
Övrig tid idag har jag fortsatt med ogräsrens och uppluckring av jorden i mina rabatter. Nu är tre klara och 4 projekt kvar! Trädgårdslandet, östra sidan av altan, kullen och häcken runt tomten.
 
 
Tyvärr så har några växter nog torkat bort eller inte riktigt klarat vintern här under träden. Det är min dyra röda Fänrikshjärta och en marktäckare jag fick av en arbetskamrat för något år sedan som såg ut så här:
 
 
Klicka för att stänga bilden
 
Kram.
 

Känslomässigt jobbig kväll

Ibland är man inte överens med personer som man borde vara överens med och då är det viktigt att lägga alla kort på bordet och verkligen vara ärlig i sin åsikt. Ikväll var jag i en sådan situation där allt blev fel och tyvärr kommer det aldrig att bli helt bra igen då en av tre inte vill vara ärlig och säga rakt ur sitt hjärta vad den känner.
 
Så himla ledsamt det känns och mitt hjärta är för evigt sårat - en chans att reda ut saker gled oss ur händerna.
 
Idag är det också en sorgens dag för många då en far/morfar/farfar/bror förlorade sin kamp mot cancern.
 
Givetvis saknar jag min far så mycket mer sådana här dagar.
 
 
Kram.
 

Onsdag

Idag har jag varit på en trevlig lunchdejt och surrat bort drygt två timmar, så roligt och det måste absolut göras om höll vi båda med om.
 
Efter lunchen så tänkte jag åka in till stan och fixa mig en ny foundation, men kände inte för att betala för en ny parkeringsplats och trängas inne i stan...men kom ju på att ICA MAXI har ju också kosmetika så jag åkte dit.
Träffade min förrförra chef och en fd arbetskamrat direkt jag kom in och surrade bort en stund och sen träffade jag förrförra chefens fru och fick lite hjälp att välja rätt nyans på min foundation.
Träffade också min syster där på MAXI och pratade också bort en stund med henne. Så nu har jag varit social för minst en vecka framåt;)
 
Men nog har man varit bortskämd på varuprover de senaste åren och inte riktigt fattat vilken förmån man haft. Den dyraste summan av kvittots varor är min Foundation.
 
 
Idag var det utlovat regn, men det uteblev förutom någon liten droppe, så när jag kom hem kunde jag pyssla om lite i mina rabatter och blev klar med stenmursrabatten.
 
 
Sen reflekterade jag över att tulpanerna drar ihop sig då det är mulet..
 
 
Ni kan ju se på föregående inlägg att de var ju helt utblommade då det var sol.
 
Kram.
 
 

Tulpanerna

Lite mer trädgårdsbilder, måste ju få visa de fina tulpanerna, som har blommat så fint ur lökarna jag satte i höstas.
 
 
Ha en underbar onsdag, det ska jag också!
 
Kram.
 

telefon

Jag har i afton pratat med distriktsköterskan och ventilerat lite frågor angående Pontus eventuella Astma och hur man ska tänka och gå vidare i det ämnet. Läkaren skulle ju egentligen ringa upp mig efter fyra veckor som är typ den 18 juni, men sköterskan bokade om till tisdag till veckan istället.
Jag pratade också med henne om det här med citronsyra, men hon hade inte den uppfattningen och hänvisade mig till länsstyrelsens sida.
Hittade där att man kan få astma av mjölproteinallergi också.....åhhåjajaja.
Fördelen med att läkaren ringer upp tidigare är att man fortare kan få en remiss till exempelvis en pricktest för att utreda vad Pontus är överkänslig för egentligen. Just nu gissar man ju vilt!
Men att det skulle kunna vara mjölken som är boven är ju inte helt otroligt eftersom vi har ju fuskat ganska mycket de senaste åren, vilket vi i och för sig har lov till utav läkare.
 
Vill ju bara att Pontus ska få må så bra som möjligt.
 
Jag har fortsatt med ogräsrens även idag och hunnit med halva ovala rabatten och en bit till i stenmursrabatten. Före:
 
 
Efter:
 
Kram.
 
 
 
 

Tänk om det vore så enkelt

Min mamma gav mig tips på en länk angående om E330 tillsatsen citronsyra kan vara boven i mångas allergiska problem.
Flera personer har blivit symtomfria från sin pollenallergi då de har uteslutit E330 från sin kost. Jag känner då att jag kommer att plocka bort den så långt det går framöver i vår matlagning och inköp av varor för Pontus skull.
 
Är ni intresserade kan ni titta på den här länken http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/
 
Lösviktsgodis måste vi kolla upp och juicer, läskedrycker tyvärr hans margarin ev. också.
 
De E nummer som verkar vara de man ska undvika är E330-E333, E380, E472c och E1505. I Carlshamns margariner hittar jag E472c :(.
 
Kramisen.
 
 

Äntligen trädgård

Jag har inte riktigt hittat tiden eller lusten till att starta med vårstäd av rabatterna i min trädgård förrän idag.
 
Vi ska göra en trapp runt två sidor av altanen så då måste en rabatt tas bort. Vad jag har gjort idag är då att påbörja det och fylla upp mina andra rabatter med jorden och växter från den.
 
 
Rabatten som jag fyllde på var den där jag har klätterrosen och inte så mycket mer.
Före såg det ut så här:
 
Och efteråt blev det så här fint!
 
Jag flyttade dit mina vita Löjtnantshjärtan och planterade sen en rad med Tagetes.
 
Sen påbörjade jag på baksidan i min första stenmursrabatt, där hade det rasat en bit i vinter och där kommer det att rymmas mycket av jorden från framsidan.
Hade egentligen tänkt att starta i början av den rabatten där ogräset är som värst, men det blev i mitten som jag gjorde klart idag.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Misstag

Nu på morgonen har jag städat undan efter helgens slöhet och dragit dammsugaren ett varv. Vi har varit hundvakt åt Mikael och Maria, så dammsugning var nödvändigt.
 
 
Jag tänkte också berätta för er om det misstag jag gjorde när vi var i Turkiet. Jag skrev ju om vårt besök i gamla Side och hur alla ville sälja och övertala en till att köpa just deras fantastiska mat eller godis eller te.
Det här hände då vi nyss hade anlänt till Side och börjat gå ner för gatan, Emma var illamående och lite åksjuk dessutom, då den här trevlige butiksförsäljaren började berätta och bjuder oss att provsmaka ett pulver man blandar i vatten. Iste, jätte fräscht och gott! Fanns i jättemånga smaker och jag uppfattade att det kostade 2Euro per kilo.
Emma behövde på toaletten och medans Jörgen och Emma var på toaletten bestämde jag mig för att köpa två sorter och ett kilo av vardera och när han hade öst upp åt mig i två påsar kommer Jörgen tillbaka och vi skulle betala. Mitt i köpet tyckte jag att det var många Turkiska lira han behövde men på något sätt hade jag inte riktigt koll på lirans värde.
 
När vi hade gått därifrån började vi att räkna efter och kom fram till att jag köpt te för sjuhundra kronor!!
Hoppsan så det kan bli! Men nu har jag fräsch sockerfri saft att bjuda på i sommar.
 
 
Kram.
 
 
 

RSS 2.0