Lisas tur att vara sjuk

Jag, Emma och Johanna åkte iväg på ridning utan Lisa som mår mindre bra just nu.
 

Just nu är grabbarna iväg och åker fyrhjuling och jag har lekt en stund med Alma vid poolen medans Elton vilar.
 
Det är trögt att lägga upp bilder och då blir jag dålig på att blogga, men ett gott slut önskar jag er och ett Gott Nytt 2017!!
 
Kram.
 
 

Vi har vågat boka lite äventyr till i morgon

Elton har varit till doktorn idag och fått med sig massa medicin hem och en spruta i skinkan med en startdos.
Jörgen har sprungit på toa i natt och tömt magen på båda sätten men mår bättre nu.
 
Imorgon på förmiddagen ska jag, Emma, Johanna och Lisa rida, sen på eftermiddagen ska grabbarna ut på lite motordrivna hästar i form av fyrhjuling och beachbuggy.
 
Jag har legat på stranden hela dagen och svalkat mig emellanåt i havet, lyssnat på ljudbok och halvslumrat. Pontus och Emma ville vara vid poolen med Lisa och Jörgen...
 
 
 
Kram.
 

En till dag i paradiset

För mig har det varit en till mycket bra dag i paradiset. Njae säger Johanna om natten då hon kräktes och Elton fick feber. Till och med hög feber, över 40 grader.
 
Pontus och Emma är lite rastlösa och vill hellre hem än lata sig fler timmar...Men jag njuter!
 
 
 
I kväll däckade Jörgen och nu är det bara Erik och Lisa kvar tror jag...
 
Kram.
 
 

Ta vara på livet

Jag har haft en bra dag med min familj. Solat, badat, suttit i poolbaren med Elton och druckit smothie och filosoferat.
Johanna har haft lite känningar av sin mage, men var bättre i afton och vi tjejer och småbarn promenerade iväg till shoppingcentrat och lekte med barnen där.
 
På vägen tillbaka upptäcker vi att Alma har tappat ena skon och Johanna går tillbaka och letar, men kommer tillbaka och har inte hitta den. Vi sitter och väntar vid vägkanten.
 

Strax efter den här bilden togs händer det där som man bara inte vill ska hända ens familj, speciellt inte då man är på semester i ett annat land.
 
Lisa hör en förtvivlad tjej ropa på hjälp då hon passerar en tennisbana och blir först på plats med att starta hjärt och lungräddning på den förtvivlade tjejens pappa som låg livlös på marken.
Läkare (Emma och Pontus fina läkare) och annan kunnig person på hjärt och lungräddning infinner sig strax därefter och löser av Lisa....
 
Upplivningsförsöken fortsätter i 15-20 minuter men allt är förgäves och två systrar i Lisas ålder mister sin far där och då.
 
Ta hand om er och njut av varje sekund av ditt liv medans du kan, det försöker jag i vart fall göra.
 
Kram.
 
 
 
 

En till tur till sjukstugan

Började den här dagen med att följa Pontus till sjukstugan då hans temp fortfarande var över 38 på morgonen och nu är han fullt utrustad med avsvällande och antibiotika för sin förkylning och mediciner för sin semestermage han också.
 
Första dagen för mig i solen och känslan av att ha semester har nu infunnit sig.
 
 
 
Kram.
 
 

Få sjukintyg blev dropp

Tänkte att det skulle vara en idé att få något slags sjukintyg och hjälp för Emma att bli bättre lite snabbare, därför kontaktade vi läkare och det slutade med dropp då hon kräktes upp vanliga mediciner. Vi var ca två timmar på sjuksugan och fick med oss två påsar med mediciner.
Antibiotika, probiotika, febernedsättande, antikräkmedicin, vätskeersättning och som sagt var dropp i en timme.
 

Pontus mår inte heller bra och har också feber igen med ökad huvudvärk. Tänker att vi åker med honom i morgon.
 
Kram.

Flyget bad och magsjuka

Flygresan hit till Dominikanska Republiken gick rätt bra trots de tretton timmar vi tillbringade i planet förutom att Alma kräktes över sin farmor. Jörgen lånade gladeligen ut sin AIK T-shirt till henne så hon klarade resten av flygresan.
 
 
Vi kom till hotellet lagom för att ta ett dopp innan middagsmaten. DR ligger fem timmar efter er i Sverige.

Efter frukost idag började Emma må illa och kräkas och nu är jag med henne på vårt hotellrum och hoppas att det går över rätt fort..
Vi har fin utsikt och kan skymta havet i alla fall. ;)
 
 
Kram.
 

Nu är vi på väg

Åt tomtegröt med farmor i går afton och sen strök vi kläder och packade ner allt i resväskorna resten av kvällen.
 
I dag har jag hunnit vara med Pontus till Byske på HC för en uppföljning av hans sänka som nu var nere på 24, sist var den 78 och ska egentligen vara under 5. Åkte vidare till stan för köp av skor till sonen och skjutsade sen honom till kompis.
Hann hem ett par timmar och packade ner det sista. Fick lust att åka till pappa och passade då på att ta med broders paket från mamma. Det var så fint på kyrkogården med alla ljus och en del marschaller som var tända.
 
Vi åt middag i stan innan vi åkte ut till flygplatsen och jag är så glad att resan blir av, att vi är tillräckligt friska allihopa.
 
 
Nu när jag skriver till dig sitter jag under trappen hos Johanna.
 

Hade tur i oturen att trött Elton vaknade till och vi fick träffa honom en liten stund.
 

Kram.
 

Tacksam

Jag visste om undersökningen, men förstod inte allvaret bakom remissen...
 
Tacksam för den sjukvård vi har och den snabba hjälpen som fanns i form av ballongsprängning på samma dag då arbetsEKG utfördes på cykel. Tacksam för de dagar av liv mina nära och kära får. <3<3<3 Mor ringde och informerade om deras dag på NUS.
 
Annars idag? Har varit barnvakt en stund till smittad febrig fd lånekille, ätit lunch med Lisa och middag med farmor och Elaine. Forslat alpinutrustning till stora lånekillen och sen färgat hår, strukit massa kläder och fyllt resväskan och varit behjälplig till att de andras resväskor packas rätt...
 
Resfeber, njae..!?
 
Pontus hälsotillstånd bäst hittills och en sista check inbokad på HC imorgon klockan tio...
 
Fattar inte riktigt att vi åker snart..
 
Kramisar.
 
 

Julafton

I år firar vi inte jul på traditionellt sätt, lite tungt att så många ska sitta ensamma på självaste julafton då inte vi bjuder in. Vi försöker ändå hinna ses och mysa med familjen.
Ikväll har jag fått bjuda mor och Ulf på mat. Lite prinskorv och köttbullar med morotsstuvning, laxsallad och rågknäcke.
Mor vill hellre bli bjuden än att bjuda in och det passar mig väldigt bra, skönt att Ulf är så snäll och omtänksam med mor och ställer upp och skjutsar.
 
Blir lite ledsen i ögat då jag hör vindar som viskar "favoritbarn", "tyvärr svarta fåret" ....
Det man ger det får man tillbaka tänker jag...
 
Mina barn fick julkort idag utav min chef. Fin gest utav henne, Pontus och Emma förtjänar verkligen den biochecken de fick för sin insats som barn i ett jourhem.
 
 
Pontus har bara 37,5 i feber, men symtom som är lika jobbiga som då han hade högre feber. Ont i huvudet, näsblod, snuva, kallsvettningar, hosta och uppgivenhet...

Kram.
 
 
 

Semester

I afton har jag börjat min semester och kommer att vara utan placering i tre hela veckor.
 
Varit med Pontus till doktorn på förmiddagen och det är förmodligen bihålorna som ger honom förhöjd sänka och ont i huvudet, dock inget som i nuläget går att medicinera bort. Febern har äntligen släppt sitt grepp om honom så det går åt rätt håll i vart fall.
Håller tummarna hårt så inte någon mer drattar dit.
 
I afton har jag sytt om lite kläder, trillat köttbullar och rört ihop laxröra.
 

Jag har bjudit hem mor och Ulf imorgon och lite julmat vill jag ändå kunna bjuda på.
Laxröran ska även räcka att packa med mig till Täby där vi ska äta ett litet julbord på julafton.
 
Kram.
 
 
 

Gåvor

Pontus feber har börjat avta, men han har fortfarande riktigt ont i sitt huvud. Trodde aldrig jag skulle höra min son säga att han önskar att få sova, men det gör han nu då han inte riktigt kan sova på grund av huvudvärken och den höga febern.
 
Idag var det var dagen då min lilla glädjespridare till lånebarn flyttar från oss. Det blev en bra lösning tillslut och det känns skönt.
 
Fick en underbart fin gåva och jag blev rörd, känner mig tacksam..
 
 
Har själv inhandlat en liten gåva som vi ska ge bort...
 

Kram.
 

Härligaste julkortet!

 
Kram.

Uppdatering

Det blev ett besök på akuten, på sonens begäran. De tog tempen (40 grader), mätte blodtryck, tittade i halsen och tog en snabbsänka. Jo de lyssnade på lungorna också.
Allt tyder på att det är ett virus och febern kan få fortsätta vara så här hög fram till onsdag innan vi behöver kolla upp om det gått över till något bakteriellt. Det känns inte bra att ha en sådan här seg virusinfektion i huset och minst tre till som kan bli smittade ...
 
Sju dagar kvar tills vi ska ha landat i Dominikanska Republiken.
 
 

Tänk om det inte blir av?
 
I afton har vi som kunnat varit förbi Mikael och Maria på ett lagom julbord, han kan laga mat sonen min.
 

Nu är det inte länge kvar innan bäbis kommer och bara för att jag hoppas på det så gissar jag att de får en liten tjej på 3250g och 50 cm lång den 5 januari. Jag hoppas de går över från december till januari, vikt, kön och längd är oväsentligt.
 
Kram.
 

Fortsatt sjuk son

Han är riktigt risig sonen och har legat ganska konstant på lite drygt 39 grader sedan i torsdags då han toppade med 40 graders feber.
Jag har ringt och rådfrågat på 1177 om vi ska avvakta lite till eller söka hjälp för hans väsande hosta och feber och  de svarade att vi bör senast i morgon bitti kontakta vårdcentralen för en bedömning av honom. Men blir han det minsta  sämre ska vi åka in via Akuten på en gång.
 
Jag fortsätter att pyssla om honom med vätska och kärlek, temp och Alvedon.
Kram.

Sjukstuga

Pontus blev sjuk för knappt två veckor sedan och har inte varit helt frisk sedan dess, men igår accelererade febern och termometern visade 40.1.
 
 
Nu på morgonen visade termometern "bara" 39.3.
Emma är också hängig med sin förkylning hon har dragit sig med hela höstterminen och risken finns att hon däckar snart i samma som Pontus.
 
Idag är det 9 dagar kvar innan planet lyfter till det här...
 

Kram.

Count down

Inte många dagar kvar nu innan vi åker och tiden ska maxas med familjemys och städ, packning och förberedelser.
 

På måndag och tisdag åker mina lånebarn hem och till tillfällig lösning, tisdag ska vi mysa med farmor och Elaine.
Onsdag ska vi försöka träffa mamma och Ulf och nu på söndag är vi bjudna till Mikael och Maria. Mikael och Maria bor så nära men spontanbesöken blir liksom inte av så nu längtar jag verkligen tills vi ses.
 
Igår shoppade jag lite T-shirts och linnen till Pontus och hans behov är bara ett par skor nu. Jag har i huvudet packat min, Emmas och Pontus väska och känner mig nöjd över innehållet.
Ska dra in resväskorna på onsdag.
 
Nästa gång jag ska åka till stan ska apoteket få ett besök. Nässprej, vätskeersättning och magsjuketabletter ska inhandlas bl.a.
 
Kram.
 
 

Smak av julen

Har torkat ur kylen idag och tvättat.
 

I afton har jag och Pontus kokat knäck.
 

Kram.

Footmask

Ikväll har mina fötter varit inplastade och jag har sett missade avsnitt av Sofias änglar och Svenska Hollywoodfruar.
 

Via mitt bloggläsande har jag hittat den här suveräna fotmasken som ska sitta på i minst två timmar. Sen efter 7 till 10 dagar ömsar man skinn och fötterna blir babylena.
 
 
Jag gjorde det här i somras och det är en billig och bra fotvård som verkligen fungerar.
 
 
Nu kommer jag lagom tills vi åker ha fina sommarfötter att visa upp i mina sommarsandaler.
 
Kram.

Hemma helg rätt lugn och mysig

Vi har varit många själar runt matbordet i helgen, men trots det har vi haft det väldigt lugnt och skönt.
(Vill inte skriva om urladdningen från tonåringen sent på fredagskvällen.)
Emma har haft sovkompis och ska strax iväg på cheerleading uppvisning på Edda.
 
Igår hann jag och Emma garnera pepparkakshuset och idag har jag grilljerat skinkan och rört ihop en gryta som får puttra fram till middagen.
 
 
Tredje advent har vi idag och nu är det bara 14 dagar kvar tills vi sitter på planet på väg till värmen.
Jag och Emma fixade våra måsten inköp inför resan igår, nu är det bara Pontus och Jörgen kvar.
 
Kram.

Fullt upp men positiva vindar har börjat fläkta

Mysig paus i vardagen blev det i onsdags då vi hade juntamys hos mig.
Liite stressigt dock att duka bordet och fixa något att bjuda på då dagen i övrigt varit full med möten och jullunch med min chef och några högst oplanerade "släcka bränder" samtal.
 
 

Igår bakade jag och Emma ut delarna till ett pepparkakshus som vi ska garnera i helgen. Vi ska också få rå om våran förra lilla lånekille den här helgen, han kommer strax, sen smiter jag och tjejerna iväg på ridningen i vanlig fredagsanda.
 
Kram.
 
 

Umgänge

I dag har jag varit med på umgänge med mina gamla lånebarn. Så roligt att få träffa dem och lillan ger mig fortfarande goa kramar och har inte glömt mig. Roligt att se hur bra det blivit för dem och att deras utveckling går framåt.
 

Kvällen avslutades lite annorlunda. Spännande att vara jourmamma, det händer ofta oväntade händelser.
 
 
Kram.
 

Allt flyter på smärtfritt eller not

Ja förutom att Pontus går och blir sjuk på riktigt med feber och halsont då skolan äntligen fixat extra resurs till honom och Emma har haft en hemmadag så har det varit en bra dag. Nä föresten, behövde fixa lite akut runt stort lånebarn också.
 
Var förbi pappa och snyggade till i snön...
 

En lykta mindre för tillfället då den ena var så sliten att det regnade in och ljusen slocknade, den som är kvar har också gjort sitt. Men vi klurar just nu på en hållbarare lösning.
 

En vigsel har skett idag och nu är Mikael och Maria make och fru med varandra. Givetvis den 5 i en månad då det förenar dem på många sätt. Önskar så att bäbis kommer den 5 januari för deras och bäbis skull.
 

Kram.

21 dagar kvar

Om exakt tre veckor är vi på väg till Dominikanska republiken och det ser jag verkligen fram emot.
 

Här ska vi tillbringa två veckor utan måsten och pusta ut efter en tuff höst.
 
 
Kram.

Jag vet att ni ser mitt mönster!?

Tråkiga uppdateringar på sista tiden.
 
Kan säga som så under den här helgen att Pontus och Jörgen befinner sig i Hemavan/Tärnaby...Jag roddar ihop vardagen med att infria en tvåårings, en tolvårings och en snart sjuttonårings vardags önskningar...
 
Varit på basketmatch, hjälpt till att få hem en ny säng till lånebarns mamma. Skjutsat mina och andras barn så de får en bra helg tillsammans och helt skippat mina egna behov den här helgen. Fast det är ju inte sant, mina behov är att tillfredsställa andras behov och önskningar.
 
Mina matvanor fungerar för att långsiktigt gå ner i vikt. Tyvärr fallerar jag på att röra på mig minst tre gånger i veckan...Suck på mig! Där är jag så tragisk!!
 
Kram.
 

Krasch!

Jo, vi fortsätter att tro att vi är på banan.... men lika fort kraschlandar vi ett totalt kaos igen!
 
Möten, åtgärder, samla ihop, förena oss som föräldrar, dela vår oro, kampen, skapa andningshål, påminna om bra stunder, inte lägga skuld på någon, kramas, gråta, ilska, kaos, försöka kliva på banan igen, förlåta, älska, hata, ångra, älska mera, sömnbrist, magsår, ångest, kämpa, krasch, kaos, hopp, tillit, kaos, förtvivlan, försöka igen, sömnbrist, åtgärder, dra ut internet, konsekvenser, tokälska, försöka igen, tappa tron på sig själv, förtvivlan, mera oro, bra stunder, krasch igen, älska, kramas, bygga tillit, magkänsla, mera oro, krasch...
 
Livet som tonårsförälder är inte helt lätt!
 
Kram och ta hand om varandra, njut av alla goda stunder!
 
Kram.

RSS 2.0