Gott slut!
Gott Nytt 2011....


När nyårsklockor ringer det gamla året ut
då har jag redan tagit en hel del nya beslut
För jag ska inte stressa, jag ska inte vara lat
utan jag ska motionera och äta mindre mat.
Jag måste ha en hobby, jag måste komma igång
jag får nog ta och leta efter någon sorts shi gong.
Jag ska börja dansa och svänga mina ben
Men stopp nu är jag tillbaka i stressen om igen.
Nej när nyårsklockor ringer det nya året in
då gläntar man på dörren med nyfikenhet i sinn
Man ser en ny värld öppnas utan måsten och besvär
Man tittar och man lovar fullt på allvar – och man svär
Att jag ska fånga dagen som bara dyker upp
ta vara på det som kommer i stort men även smått
den underbara kramen av barnet som jag får
Den underbara sången som som kommer varje vår
Jag ska njuta utav barnen och glädjen som det ger
jag ska också börja dansa och leva lite mer.
Jag ska prova att bara vara och ta emot det som jag får
och jag önskar alla andra ett riktigt
GOTT NYTT ÅR!!
(Lånad)


30. Om det här vore min sista dag.

Ojoj!! Vad skulle man ta sig till om man bara hade en till dag att leva!?

Jag skulle verkligen se till att säga till alla mina barn hur värdefulla och bra de är, och hur enormt stolt och glad jag är över att vara deras mamma.

Sen skulle jag nog ringa några samtal som jag tänkt göra länge......samtal till nära vänner......samtal som jag aldrig lyckas komma till skott med........

Jag skulle också faktiskt vara så pass oärlig att jag skulle ta kontakt med försäkringsbolaget och höja min livförsäkring rejält!! De efterlevande ska få ha det bra ekonomiskt.....

Blir riktigt jobbigt under tiden jag skriver detta......fattar ni hur svårt det skulle vara att veta att det var min sista dag!? Men jag skulle verkligen aldrig berätta det för min omgivning, aldrig!Kramisar.

På allvar....

Länge sedan jag skrev ett längre och seriösare inlägg här på min blogg. Julen har passerat i ett högt tempo med mycket positiva känslor inblandade....grubblerierna finns ju hela tiden i bakhuvudet, men jag har försökt att skjuta undan dom...

Angående min far så är väl "nedförsbacken" uppbromsad ett tag, hoppas jag! Onsdag innan jul besökte han onkologen igen....Marcus beslöt sig för att plocka bort medicinen Sutent eftersom biverkningarna är för jobbiga för pappa. Så han ska få vila ifrån alla starka mediciner i tre veckor....chans att få igen matlust och smak....och slippa må illa....

Cancermonstrerna runt operationsstället är än så länge inte särskillt aktiva, Sutenten har bromsat deras framfart. Inga nya metastaser har hittats....men ändå kan läkaren Marcus inte ge någon prognos om överlevnad. Han nämde en kort tid till några år som alternativ....

Efter tre veckor utan Sutent ska pappa få en ny bromsmedicin som förhoppningsvis ger färre biverkningar på pappas mående, men ändå bromsar cancercellernas framfart!Hoppas att pappas nästa jul blir med mer ork och bättre aptit och inte någon rinnande näsa...

Vill ju att pappa ska få njuta av sitt liv ett tag till. Han har så många projekt som han vill göra klart och pyssla på med i sitt garage och på sin gård....

Svärfar har det också kämpigt med sin cancer, eller mest med sin trötthet och ork. Han sover mycket......tänker också mycket på go´a svärmor som alltid finns där för sina nära och kära......helt osjälviskt! En riktig hjälte!


29. Min favoritsemester.

Min första semester och paus.......VENEDIG efter jag gått ut nian!!


28. Det här saknar jag.

Skulle väl vara den där miljonen då...!?


27. Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor.

Den tanken har man ju bollat några gånger i huvudet....och varje gång inser man att det är inte såå mycket pengar då man har lån och hus!?

Men en resa skulle det bli i vart fall tillsammans med hela familjen med respektive och allt....jag skulle faktiskt också lägga några tusenlappar på några nya möbler och lite målarfärg.

 

Undrar vilket exotiskt resmål man skulle välja?


26. Mina rädslor.

Jad tror att mina "rädslor" har blivit större med åren.

Jag var ganska snabb som yngre och gjorde många saker utan att tänka efter före, vad är det man säger? Jag var otänkt!? Minns inte att jag hade några speciella rädslor så där direkt.

Idag däremot har jag många saker som jag är rädd för och som jag inte tycker om att göra. Bl.a. så har jag blivit väldigt rädd för höga höjder och får numera lätt svindelskänsla i magen. Ta bara semestern i somras som exempel. I tunnelbanans rulltrappor insåg jag att de kunde ge mig darriga ben....balkonger likadant.

Jag är också rädd för.... eller tycker åtminstone inte om spindlar.
Skärsår får också min mage att "ila"....

Sen har man ju den andra typen av rädslor......att det ska hända ens nära och kära någonting!

Men jag är så glad och tacksam över att ha fått umgås med alla, denna julen.

  

 

 

25. En första.En första bild från julafton, eller en bild av mitt första barn!? Den här bilden får symbolisera dagens rubrik i vart fall!

24. Det här får mig att gråta.

Usch vilken rubrik att skriva om på självaste julafton, den dissar jag!

Istället önskar jag er alla en riktigt God Jul!

Kramisar.


23. Det här får mig att må bra.

Att ha hela min familj samlad, det mår jag mycket bra av.

längtar...

Nu har jag just satt mig ner för att ta en paus i mitt pysslande, stökande och städande. Skönt att vila benen en stund, väldigt skönt faktiskt!

Johanna och Erik och Seada har passerat Vedabron och beräknas anlända till Drängsmark vid tiotiden. Åhh vad spännande det känns att få träffa Eriks mamma....men roligt!

Nej dags att fortsätta, har lax och ägg och dill bl.a. som ligger och väntar på att hackas till laxsallad. Tänkte bjuda våra långfärdsgäster på det.

Kramisar.

22. Det här upprör mig.

Det kan göra så otroligt ont....VÄLDIGT ont faktiskt!

Det är när folk bara ser saker från ett håll.....utan att analysera och försöka hitta en förklaring om varför??

Jag brukar säga att man aldrig ska kasta sten i glashus....men hur enkelt är det att försöka låta bli!?

Det som upprör mig är när folk blir arga utan urskillning....men det handlar egentligen om att de själva är missförstådda....därför måste de skylla på andra och välja att "kasta sten" före att förlåta och före att försöka förstå varför?? Varför den/han/hon sa si eller så...!?

21. Det här vill jag bli när jag blir stor.

Jag är ju redan "stor"! (läs: vuxen)

Och jag är rätt nöjd med vad jag har blivit! Kassachef och butiksmedarbetare på ICA torget.

kramisar.

20. Min dag i bilder.

Morgondusch och "ansiktet" klistas på.

 

Arbetat idag....Gick inte något vidare att dokumentera min arbetsdag för jag hann aldrig tänka på någon kamera. Det har börjat nu julhandeln och stressen i vår butik....

  

 

Sen jag kom hem från jobbet så har jag och maken rullat köttbullar, jag har bytt ut ljusslingan i granen till en hel.
Sen ska jag nog baka lite och göra klart barnens receptböcker. Skinkan ska garneras och barnen läggas..så vi stökar på maken och jag.....kramis.

dan före dan före.....

Den börjar närma sig med stormsteg den dära julaftonen...

Har kvar en del att göra men julklapparna är färdiginhandlade och en viss tidsplan finns så att allt ska hinnas med, så ännu känner jag mig inte så stressad...
 
Längtar så till att Johanna och Erik och Seada kommer upp.....Ska nog ta in granen och klä den nu......

Snöööööö.......

Helt sjukt mycket snö som har kommit, och vi är ju bara i början av vintern. Vart ska det sluta?

Men underbart vackert och juligt blir det ju dock ute....

Jag och Pontus har varit ute en stund och skottat undan lite efter traktorn och nattens snöande. Men det blev inte så länge eftersom det är minus femton grader och ganska så blåsigt. Kinderna och hakan blir fort röda och kalla.  

Jag har försökt att ta bilder som får visa hur mycket snö som har kommit....men det är svårt att få med all snön.

  


19. Jag som liten.

Mamma har berättat att jag var snabb, smidig och hann med mer än hon ibland!? Jag använde tutte.

Här får ni lite bilder från mitt dop, när jag lussade.......m.m.
Kramisar.


Mysmysmys....

Ja det märks verkligen att det drar ihop sig nu till att bli jul....helt sjukt mycket folk överallt. Jag har jobbat idag...jättekul! Men stressade pilande, springande, knuffande människor överallt med tusen frågor och ganska irriterade det tar på krafterna och leendet blir tillslut påklistrat! Men samtidigt så är det så himla roligt att "ge järnet"!!

Hur mycket har det då snöat idag!? Någon som vet?

Men tog med mig Mikael hem och hans Maria...så vi har julmyst med pepparkaksbak och knäckkokning helt spontant så där!

Massa mjöl och bus blev det...  

  

Har också klippt mina två goa pojkar....

(Det var detta jag egentligen ville förmedla.....angående julstress....kopierat från en "ensam mamma" som klockrent sade/skrev det jag försökte skriva...Nu känns det verkligen att julen börjar på att närma sig i butiken. Älskar när det är riktigt tryck och det är fullt upp hela tiden:) Vissa kunder kan vara superstressade....då är det bara att ge dom ett varmt leende och önska dom en riktigt trevlig helg....brukar fungera på den mest stressade människan. Då är det precis som att dom stannar upp och tar sig tiden att ge ett leende tillbaka. Det är lite av en utmaning för mig....att lyckas med det...Hi hi....kan låta lite galet men varför inte försöka ge människor en massa positiv energi i dessa tider om man kan:) 


18. Dåliga vanor och laster.

Ja, det tror jag att vi alla har. Vi är vanedjur...det är vi! Men jag är så glad att jag lyckats ta mig ur den fula och dumma ovanan att röka!Och det är en egenskap som ett fåtal människor är förunnade....

17. Ett ögonblick jag minns.

Finns många ögonblick jag minns......Det allra första någonsin i  min värld, är då jag är ca 2 år...

Jag står i ett trapphus  i Bergsbyn och ringer på en dörr....det jag minns är då trapphuset och att dörren öppnas och min dagmamma säger: Vad gör ni här nu!?

Det jag har hört under min uppväxt är den här versionen...

Min mamma jobbar natt. Jag och min syster smiter ut från sovrummet eftersom mamma är djupt sovande...vi smiter ut via ett fönster...hurvas vad farligt!?

Men det jag minns hur klart som helst är hur vi står i en trappuppgång och hör våran dagmammas röst då hon öppnar dörren, hon säger -Vad gör ni här....NU!?

Ja det finns många ögonblick man minns....I baksätet på en bil..missat bussen....hällan......fylla....ilska....trasigt....värmländska....Daniel...Ann-Marie...lycka....tårar......tonår....skiljsmässa....lögner...falskhet och osäkerhet....fattigdom....födelse och död....lycka...trötthet och smärta....

Ett annat som jag väljer att dela med mig av är när jag och Jörgen träffas för allra första gången...

Jag och Jörgen har ju lite olika syn på det hela, men summan av kardemumman är den samma.

På Statt och i baren...den som numera är Johanna i parken....Gnistor och magpirr...fortsättning blev det!
16. Det här har jag ätit idag. Började dagen med en kopp kaffe.

Lite senare till frukost blev det bacon och långfil med c-vitaminbrus.

Till lunch åt jag rester men glömde ta kort på den tallriken.

Middagen bestod av kycklinggryta med broccoli.

Om vinterkräksjukan...

Någon har kommenterat mitt tidigare inlägg om Pontus och vinterkräksjukan. 

Ojoj, ja man kan ju verkligen fundera över varför magsjukor bara tycks gå runt, runt??!
var kommentaren...

Ja det är väl därför att vi skickar barnen för tidigt till skolan igen!? Men till mitt försvar vill jag säga att vi trodde att Pontus var okej...Vi tvingade inte iväg honom eller så.....valet låg helt på honom....men jag tror det var fritids julfest som lockade iväg honom.

Sen så har ingen annan drabbats än Pontus.....trots att vi är ganska många i denna familj!?

Nåja, trots att man är fembarnsmamma så gör man sina misstag endå...


Vinterkräksjuka eller...

Trodde vi skulle slippa detta med magsjuka något mer efter förra veckans toabesök. Men nej, Pontus kräktes i natt vid tretiden...
På morgonen mådde han bra igen och han fick gå iväg till skolan, men då gjorde vi ett "Big misstake"!! Fritidspersonal ringde mig vid halvelva tiden idag och sa att Pontus inte mådde så bra....oops tänkte jag....

Men än så länge har han inte sprungit på toa eller kräkts något mer, men matlusten är = noll!

Varför jag säger oops och Big misstake, är för att Jörgen ringde och kollade med fritids om Emma och då blev han tillrättavisad angående att skicka ett nykräkt barn till skolan för tidigt...aja baja oss!verkar som om det är feber inblandat också......vi får väl se vad som händer....

Tack!

Måste bara få säga tack till de människor som ser till att uppskatta och berömma andra människor...som lilla jag till exempel!?, De människorna som alltid ger till 100 procent!! De människorna beundrar jag!!


15. Mina framtidsdrömmar.

Mina framtidsdrömmar är att tycka att "livet leker" slippa övervikt och ålderskrämpor, värk och feber, cancer och onda ryggar, och trista vardagar...Jag vill slippa fundera över vad som är meningen med livet?!

Nej, men allvarligt....Jag vill leva och tycka att det är roligt att leva! Orka mer och hitta lusten och glädjen!!

Kramisar.


14. Mina bloggfavoriter.

Jag har fastnat för en blogg som en svårt cansersjuk mamma skriver. Den följer jag varje dag, ibland är jag in där flera gånger per dag.
Samtidigt som Lindas situation är så tragisk, så samtidigt lär man sig att förstå saker och ting om cancer. Lars som Lindas man heter har också börjat blogga...

http://lindaskriver.blogspot.com/

http://larsskriver.blogspot.com/


Sen följer jag givetvis min äldsta dotters blogg också.

http://johannacarolinalidman.blogg.se/

Eller dessa tre arbetskamraters bloggar.

http://maaliinjonsson.blogg.se/

http://peandersson.devote.se/

http://emmaalundgren.blogg.se/


Det finns många fler bloggar som jag läser och följer också, men jag kan ju inte dela med mig av alla, eller!?

13. Mitt hem.

Mitt hem är min borg....finns det ju ett talesätt som heter, och ja det stämmer...mitt hem är min trygghet!


10. Det här hade jag på mig idag.

Den tionde när jag borde ha skrivit detta inlägg befann jag mig i Stockholm och på Junibacken. Min klädsel var då enkel...ett par jeans och en svart sweatshirt tröja.

Hemma igen....

Nu är jag åter i vardagen igen efter vår underbara Stockholmsresa. Vi åkte ner dit i torsdags mitt på dagen och anlände till Solna och min äldsta tös vid 21-tiden.
Resan ner gick väldigt bra vi tjejer satt och myste i baksätet medans killarna fick husera därframme.

Efter en massa kramar och lite kvällsfika sa vi nattinatt!Fredagen var arbetsdag för alla utom jag, Pontus och Emma...så vi begav oss på en utflykt med tunnelbana och buss ut till Djurgården och Junibacken.
Inne på Junibacken åt vi först lunch bestående av plättar.... eller pannkakor som sörlänningar säger..

 

Sen lekte vi en stund och hoppade hage....innan vi åkte det underbara sagotåget...

  

 

Efter sagotåget sprang vi runt i alla miljöer och lekte...eller de små lekte och jag knäppte kort med kameran.

   

     

  

Sen säger vi hejdå till Junibacken för den här gången...Lördagen startade vi med "hotellfrukost".....sen begav vi oss till ett lekland.....

  

På aftonen och kvällen var det hockey som gällde för vissa av oss.... 

Rit och pyssel och bus och kortspel förekom också...

  

Sen på söndagen var det tyvärr bara att packa ihop sig och ta farväl...

 

Hemresan gick också riktigt bra....vi stannade i Sundsvall på IKEA och åt middag...

 

Kramisar.


Oops! Lite i fel ordning!...

Nu förstår jag att spara i utkast, det funkar inte!! Men jag publiserar mina sparade utkast lite i förväg...för nu ska jag umgås med min förstfödda i Solna... Ni får helt enkelt lov att "gilla läget" att de kommer i fel ordning.....resten  kommer efter måndag då vi är åter i vardagen!!

11. Mina syskon.

Jag har två syskon. En lillebror som heter Magnus och är stolt pappa till två flickor! En storasyster som är döpt till Maj-Britt men kallas oftast för Maja. Maja har fyra barn, tre tjejer och en kille.


9. Min musiksmak.

Alla som känner mig vet att jag inte är speciellt musikintresserad, kan lika gärna ha det tyst omkring mig. Men visst fastnar jag också för en del låtar ibland. Senaste hiten som också blev min hit är Eurovisionsvinnaren 2010...Lena med Satelite.


http://www.youtube.com/watch?v=UmOeISUYXuI

Men jag kan också bli stressad eller irriterad av vissa låtar. Den senaste, som spelas jämt som jag avskyr, är Robyns låt....


http://www.youtube.com/watch?v=WMth6xZlVJU
Så OTROLIGT VACKERT...

Så otroligt vackert det är ute idag! Kallt men vackert...


????

Förstår inte varför det ena inlägget som jag skrev igår hamnar ovanför det jag skickade in i dag!?? Men men man behöver inte förstå allt!

Idag är det hela åtta år sedan jag och min Jörgen gifte oss. Gisses vad tiden har gått fort....vi döpte ju Pontus då, samtidigt som vi vigde oss. ♥♥

Tänk bara vad som har hänt med de stora barnen som faktiskt var ganska små då!? Nu är dom ju vuxna....

Lite bilder kan jag väl dela med mig av - dock har jag tagit kort på kort så därav kvaliteten....

Tjejerna och jag åkte iväg tidigt på morgonen till Bia Rask för att bli fina...

   

 Petronella och Gabriella från Askungen..

Bilder från bönhuset.....

 

  

Kramisar...
12. I min handväska.

Jaha...Vad säger då min handväska om mig?eller från en annan vinkel......Jaaha....Ett trosskydd? Men ser ni? en bröllopssåpbubbeltårta!! Den var kvar i en liten, liten ytterficka sen ett bröllop FÖRRA sommaren. Syns kanske också vart jag jobbar? Jo på ICA! Massa växelpengar...stockholmskorten från i somras...Me like!  Inser också att det saknas cig+tändare vilket känns jättebra!!
Ser ni min slitna börs? Den köpte jag i Umeå då min förstfödda gick i nian! Dax att byta ut inser jag...

Kanske borde jag dock städa handväskan oftare!? Nötter=mellanmålsgott!! Några kvitton och en ihopskrynklad servett....

tisdagen

Vaknade vid tretiden i natt av att Pontus ville ha hjälp att "torka sig"! Åter i sängen så klagade han på ont i magen....sen när Pontus somnat om låg jag och hörde på hur hans mage levde om och klagade. Klockan strax före fem vaknade jag igen och då hade Pontus "pruttat vatten" olyckliga killen!

Jag skyndade då att göra mig klar och for till jobbet, var där redan kvart i sex, och hann massor innan jag åkte hem och vårdade min sjuke son och skickade maken upp till Kiruna.

Lite rädd blir man ju nu....tänk om Emma drabbas också!! Vi ska ju bila ner till Johanna med start mitt på dagen torsdag!! Får inte finnas någon magsjuka inblandad då inte!! Nu håller vi tummar och tår.

Men det verkar vara en långsam version....Pontus satt på toan redan i fredags....mått hyfsat i helgen....och kissat med stjärten hela morgonen.....klagade på ont i magen i kväll igen...(passande??) No´t!!

Längtar men bävar dock att jag får stanna hemma!? Vill inte!! Vill krama storhjärtat och se lägenheten färdig!

8. Ett pinsamt ögonblick.

Det senaste pinsammaste ögonblicket i mitt liv? Det var utan tvekan när jag blev utskälld i kassan, av den arga tanten som gick igång så starkt!

Jag blev röd om kinderna och det kändes verkligen pinsamt! Kanske det kändes pinsamt för henne också? Och kunderna efter henne, vad tänkte dom?  

Jag är fortfarande lite rädd för att hon ska stå framför mig en dag när jag sitter i kassan!? Kommer hon att "konfrontera" mig på något sätt? Eller låtsas att det regnar?
7. Min bäste vän.
Det här är en svår och mycket klurig fråga!? Om jag säger bu om någon...och bä om någon annan...så är det alltid någon som tar illa upp!?

Men jag har många fina vänner. Och dessa fina vänner har betytt/betyder mycket för mig... en del mer förut och en del mer nu...

 
Kramisar till alla mina vänner.

6. Det här visste du inte om mig. (10 saker)

    1. Jag tror många inte vet att jag var ett riktigt busfrö som liten. Snabb, smidig och otänkt. Många ärr har det blivit genom åren....   

2. När jag var baby åkte jag ambulans, vilket jag inte minns idag. Min syster drog tydligen ner mig från    skötbordet....hjärnskakning blev det...

3. Den första som jag minns, som inte var en så trevlig olycka, var min andra hjärnskakning...Jag har en flint som bevis.....det var en dum grej och väldigt impulsivt....vilket är typiskt mig!! Pappa hade spännt upp en stållina över en stenhälla, mellan två urgamla träd, för att våran hund skulle få en "löplina"! På denna "löplina" skulle jag göra en bakåtkullerbytta??? Blev ett rakt fall bakåt och blodvite och några stygn i huvudet samt en flint som bevis idag!

Just do it....man kan inte misslyckas!? Det är mitt måtto, eller var då förut, före jag blev en ansvarsfull mamma som är rädd och harig för minsta lilla....

4. En annan "nära döden upplevelse" jag hade på sjuttiotalet var att ramla ner i en golvkällare då luckan var öppen....men jag överlevde det också!

5. Fött tre av mina fem barn med mycket stora blodförluster.....

6. Överlevt en mycket farlig omkörning i en liten vit bubbla på 80-talet...

7. Haft Elofssons sjukdom.....Mykoplacma.

8. Haft körtelfeber....över 39 graders feber i två veckor...åter i skolan efter tre veckor...

9. Haft kraftig urinvägsinfektion som gick upp i njurarna. Mycket smärtsamt!

10. Nu vet ni nog allt om mig....kan inte komma på en tionde grej!


Nyklippt.

Har haft en liten frisörafton nu i kväll. Klippt maken och Emmas lugg.Har också pratat med en trött pappa i telefon.....

5 Vad är kärlek.

Kärlek är äkta...kärlek är det viktigaste, vackraste man kan dela med en annan människa.


Alla behöver vi bli älskade....villkorslöst!

Saknad?

På mitt jobb är kundkontakt viktigt! Vi är en centralt belägen butik, det innebär också att ganska många äldre och pensionärer är våra kunder.... Så det är ju ganska logiskt att vi mister några kunder då och då...men vissa minns man mer än andra och vissa har berört en mer än andra....

Men på något sätt berör det en då kunder dyker upp i Norrans dödsannonser........

Anna-Stina Vikström Anna-Stina...  Tonny nästan hundra år.....

Minns ni Arne? Men då måste ni ha jobbat länge.....

Kopierat från....

Men underbaraste älskade hjärtevännen....ursch vad det där berörde mig!! (Texten här nedanför som jag kopierade från min äldsta dotters blogg....)

"Min mamma
. Jag älskar min mamma. Hon är den underbaraste människan på jorden, och ingen kan förstå mig så bra som hon kan. Hon är en riktig kämpe som aldrig ger upp. Tjurskalle som bara den! Men ingen kan komma och säga att hon inte har ett hjärta av guld."


4. Min önskelista.


Nu kan jag nog gissa att ni som kanske hade tänkt köpa en liten julklapp till mig, förväntade er en lång julklappsönskelista...!? Men någon sådan blir det inte!

Jag är nog en sån som vill ha fred på jorden och att alla ska få vara friska och glada. Materiella saker känns inte så där jätteviktigt just nu....

Min önskelista till mig själv är ju att orka hitta 100% motivation att motionera och träna och leva sunt.....och tycka att livet leker!!

Men det är klart att inte ha några skulder till banken och pengar över till någon resa emellanåt, det skulle jag inte heller klaga över att ha! ;-) Även ork att ta tag i vissa renoverings projekt här hemma skulle kännas bra..

 kramis... 
3. Min mamma och pappa.

Det här är min mamma och pappa när dom gifte sig.Min mamma heter Wiola och är född 1945 i mars. Jag har en ganska ung mamma.
Min pappa heter Björn och är född 1937 i september.

Min mamma blev mamma till mig då hon hade fyllt 21 år. Min storasyster är född ett år före då min mor nyss fyllt 20 år. 1971 kom vår lillebror till världen och då var mamma 26 år.
Min pappa hade nyss fyllt 29 år då jag föddes.

Här är en bild från mitt dop...De här är kort på pappa när han hade blivit morfar...Och här kommer ett kort på mamma då hon snart ska bli mormor...De allra flesta säger att jag är lik min pappa men jag tror det mest beror på hårfärg och så. Jag själv tycker att jag är ganska lik min mamma också. Vad tycker ni?

5986....

Trots min mycket onda rygg har jag gått 5.986 smärtsamma steg runt byn. Lite fånigt, jag vet, men jag räknade stegen för att distrahera mig från det onda......

Sen måste jag bara få berätta....  Jag köpte nya ytterkläder till barnen idag och skrev ett sms till maken som det stod så här i.....
"2.798 kr fattigare men två vinterdressar rikare! Handskar en mössa och ett par mjukisjeans rymdes också i den summan."
Vet ni vad jag fick för svar!? Jo ett enda ord, nämligen "Bra".
Det är inte varje dag man shoppar lös för så mycket pengar och dessutom får beröm för det!?
Kan ju också tillägga att det är goa svärmor/farmor som har sponsrat till detta.
2. Min första kärlek.♥

Den absolut första och starkaste känslan av kärlek jag minns, är kärleken till min förstfödda dotter Johanna!
Det lilla, lilla rosa knytet.......mammahjärtat svällde... av stolthet och kärlek.♥


Uppmaning..

Min dotter uppmanar mig och alla som bloggar att använda denna lista som rubrik till mina kommande 30 inlägg....
Det är väl bara att lyda då.

01
– Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

1. Om mig.

Osäker, omtänksam, barnkär, bloggande 44-årig grubblande och djup fembarnsmamma och fru.

ontHalta Lotta eller rättare sagt jag har varit ute och gått i gryningsljuset.....men det gör ont i höften/midjan. Blir så less!Kramisar.

RSS 2.0