måndag och fortfarande töväder.

Idag har Jörgen varit hemma med Pontus som fortfarande har mycket hög feber. Igår kväll visade febertermometern precis 40,0 grader och Pontus kropp valde att ragera med kräkning....
Jag har försökt fråga lillbubben om vart han har ont och så för att ta reda på vad febern beror på!? Bara diffusa svar. Kan tänkas att det är en influensa.....lite ont i halsen säger han, samt lite nästäppa. Yrsel har han definitivt!
Jag vabbar då i morgon.

Gårdagens besök hos pappa var riktigt trivsamt. Pappa var glad och mådde riktigt hyfsat. Biverkningarna med den här medicinen är lite annorlunda och inte lika jobbiga på pappas ork.
Utslag och rodnad finns dock bland annat i ansiktet, aptiten och smaken har han dock kvar än så länge.
Brorsan var också där, så jag klippte hans hår också.

Pappas projekt nu är att göra en lastare (eller vad det nu heter) till traktorn, armar till en skopa eller nå´t?.
Jag följde med ut till garaget och han visade upp hur han och Magnus ska gå till väga.
Roligt i vart fall att pappsen orkar och pysslar på.....Här är Grållen som ska få lastarmar......
Kan också tillägga att timmervagnen har pappa också byggt.
Kramisar.


Sjukstuga och -2 grader ute.

Pontus mår inte alls bra idag med sina 39 grader i feber. Det var länge sedan något av mina barn hade så hög feber att de bara sover och vilar. Blir att vara hemma från skolan igen för Pontus imorgon och då vabbar Jörgen.

Nu ska jag åka till min pappa och hjälpa honom bli av med lite hår.

Kramisar.

lördag och fortfarande tö med stormvindar...

Jobbarlördag idag. Den blå kurvan visade helt klart att det var lönehelg men kunderna kom hela tiden i jämn ström, så behovet av extrabemanning uteblev.

Blir en lugn hemmakväll med febrig Pontus, hockey och Mikael & Maria besök.

Kramisar.

Fredag

Fredag och fortfarande milt väder. Äntligen säger de förut så snötyngda träden och alla skogsägare.
Mindre glad blev jag i morse då det hade rasat från taket så fint utanför garageporten. Det blev lite skottning innan bilen kunde köras ut.

Annars har väl dagen varit "sådär". På jobbet har det flutitit på bra och kunderna har fått stora trevliga leenden och har inte kunnat se min inre känsla. Hon den där "surtanten" som skällde ut mig, hon handlade, och fick också det stora leendet av mig...(det är andra gången nu hon handlar av mig sen efter den där utskällningen...)
Men inombords är jag sådär "jag har ångest, är ledsen och värdelös" känslor. Jag hatar då det blir så! Men jag vet ju att det går över och att efter "regn kommer solsken"....men det är ändå inget kul alls då ångestklumpen sitter där i halsen!


Men i morgon är en annan dag........en bättre dag, I hope!

Kramisar.

Trött torsdag men +2grader.

Tänkte somna i soffan efter maten, för jag blev sådär "sjukt" trött, men då säger dottern att vi skulle ju åka skidor! Ja då var det bara att bita ihop och klä på sig och hänga med. Men det var så skönt när man väl kom sig ut för termometern visar på töväder....:-)

  

Kram så länge...

Sofias änglar...

Tårarna rinner nerför kinderna, det går inte låta bli. Har just sett ett tvprogram på femman - Sofias änglar. Oerhört starkt avsnitt där pappan kommer att dö, dö av en tumör i sitt huvud!
Hans önskan är att få så mycket kvalitetstid som möjligt tillsammans med sin familj och slippa dryga svåra tidskrävande renoveringar på sitt slitna radhus....

 
Jag läser just nu mycket bloggar som handlar om cancer, eller personer som har cancer som bloggar.
Jag har fastnat för några stycken som berör mig mer än andra.....där modiga människor, starka människor, ledsna människor, svaga människor och helt vanliga människor gör sin livets resa helt enkelt!

Alla ska vi göra livets resa, för en del är resan lång och njutningsfull och för andra blir resan kortare och kanske också mindre rolig!?

Min resa började på sextiotalet och har ju som de flesta andras resor haft sina uppförsbackar, krökar och raksträckor. Ibland har det blivit tvärstopp och ibland har man varit tvungen att välja en ny väg och ibland har uppförsbackarna känts som helt omöjliga att klara av.
Men här är jag nu, en frånskild och omgift fembarnsmamma, mitt i min livs resa....(vad jag vet med mina 44 år...)

Mycket har jag klarat av och mycket mer består har jag insett. Men jag väljer livet! Jag väljer att leva i nuet och glädjas över det lilla och mina barn, som är det stora i mitt liv! Det gäller att inte fundera så djupt och så stort, utan älska och njuta här och nu!
Farligt blir det då man börjar grubbla och tycka synd om sig själv.

Visst har jag gått på minor och visst har mina grundmurar skakats om men jag väljer ändå livet! =)http://lindaskriver.blogspot.com/

http://blogg.alltforforaldrar.se/smabarnsfar/

http://idawilson.blogspot.com/

http://georgeschottl.wordpress.com/

http://utrotaklumpen.com/

mammatanten har talat!

Kramisar.töväder en liten stund...

Men så helt underbart det var att kliva ut genom dörren i morse....plussgrader, yes! Men tyvärr är underbart kort! Redan kallare....

Jag såg en annons i lördagstidningen med en resa till Side i Turkiet, all inclusive dessutom, för endast 13.990kronor. Men kruxet för oss är att det var för två vuxna i dubbelrum med ett barn under elva år i extrabädd. Jag har ju två barn under elva år och då blir det familjerum som gäller och dubbelt så dyr resa....ja ni hörde rätt! Dubbelt så dyrt med ett litet barn under åtta år extra....alltså 28.000,-!!

Vi fortsätter alltså att kika lite på andra alternativ, så får vi se om det blir något nu till våren, eller om vi sparar pengar ett tag till!
Men det skulle vara så underbart skönt att ta en paus ifrån vardagen där i slutet av maj.....


funderar på....


festen...

Alltid lika trevligt med personalfest och se ens arbetskompisar i privata utsstyrslar....och lära känna den riktiga människan bakom arbetskläderna och yrkes fasaden.

Vi fick också en riktig utmaning av vår chef.....öka snittköpen så blir belöningen en resa till London eller Berlin typ...en långweekend i vart fall. Det måste vi i vart fall fixa! Så kom igen alla kassamedarbetare som läser min blogg, sälj en trisslott eller ett telefonkort till varje kund som handlar av dig så är problemet löst!?

Nej jag tror jag svamlar lite nu....men jag måste se till att alla i kassan gör allt för att öka snittförsäljningen!

God natt nu och kramisar vänner...

Negativt inlägg..

Detta inlägg är bara som jag tycker och det är inget som jag tycker inom min familj...
Men jag kan inte låta bli att tycka.....och känna...då människor som man borde tycka synd om får skäll istället för beröm!?

Jag förstår varför vissa människor skäller på de som redan ligger...men jag gillar och accepterar det inte!!

Men det är aldrig ens fel att två träter!! Det står jag fast vid....

Vänd andra kinden till gäller också mig och mitt tankesätt!!....

Men jag gillar inte att man inte kan förstå en människa som redan ligger....hur man fortfarande kan tycka mest synd om sig själv?? Jag gillar inte det tankesättet!

Jag vill inte ens dela med mig några länkar.....men det berör mig så illa... då dödssjuk kvinna blir oförstådd av ledsen make.....

Jag förstår båda!? Tror jag som amatörpsykolog....men jag avundas inte deras situation!!

Hur som haver barnen kär...skänk alltid dina fjuttiga överblivna pengar...tian på bänken....eller de 17 kronor du hittade på golvet i bilen då du städade... till cancerfonden! Gilla livet! Gilla livet och gilla att vi är olika individer som sörjer och gråter lika!! Fast ändå olika!
Starkt inlägg...jag vet...tror jag!? Men det är så jag fungerar`!

Kärlek....

Ni som känner min dotter och hennes kompis Pea, gå in och titta på den bedårande bilden som Pea lagt upp!!

http://peandersson.devote.se/

Kramisar.


fredag bara -14 grader.

Idag ska jag försöka prova lite kläder och hitta en "outfit" för "kick off" festen med mitt jobb imorgon. Gruvar mig för att jag kanske måste ge mig iväg ner till stan och köpa något nytt för att det inte går att åla sig i något gammalt i garderoben. Vikten är ju inte densamma längre som ni vet, men den är på väg ner från sin högsta topp. Det gillar jag, att se resultat av min kolhydratfria kost.
Orkar inte med att köpa nya stora kläder just nu........

Pontus goa fröken har ringt på morgonen och kollat läget och meddelat att Pontus gärna får räkna ikapp i matteboken härhemma. Det ska vi väl fixa.

Emma klagar fortfarande på ont i magen och lite kladdig bajs har kommit, men det behöver ju inte betyda något!? Vi får se hur det utvecklas.

Sen så fortsätter Pontus och Emma sitt husbygge under trappen....en toalett har tillkommit och ett kök förbereds! De vill också sova där till natten. Vi får se hur det blir med det.

Måste fixa en födelsepresent också kommer jag ihåg just nu! Vi har ju någon i familjens kretsar som blir nitton år på lördag, det får vi ju inte missa! =)Kramisar.
sjukstuga och fortsatt kallt...-18

Jag stannar hemma i morgon och "vabbar" också för på morgonen klagade Emma på ont i magen. Pontus är fortfarande tät och vi har börjat medicinera honom med kruppmedicinen.
Angående Emmas mage så har hon till och från klagat på sin mage men inget specifikt har hänt som bevisar på magsjuka eller så. Emma äter normalt och har bajsat normalt, men eftersom skolan har skickat ut ett brev om att alla barn och syskon ska vara hemma vid minsta symtom på Vinterkräksjuka.....så är det väl bäst att lyda. Två dygn utan symptom innan återgång till skolan är tillåten.

Själv får jag lite "lappsjuka" och känner att jag blir så där låg och funderande....får för mycket tid till grubblerier helt enkelt. Men nyss fick jag mig en paus och var över till grannen och hjälpte till att starta upp hennes bil med startkablar. Kanske ska jag trotsa kylan och ta en promenad ikväll då maken har kommit sig hem!? Ja vi får se....

En sak som jag tycker är så tacksamt är att Pontus och Emma leker så fint ihop. Nu är dom under trappen i deras koja och leker. Blir lite tråkigt och rörigt då de har hängt upp filtar och täcken och så....men något roligt måste de ju få göra.

  

Funderar på att starta upp med projektet Emmas rum. Först ska hennes gamla rum tömmas på lite saker som hamnat där fast de hör hemma någon annan stans. Sen har jag två målningsprojekt. En skänk eller sekretär eller vad det nu heter samt mitt gamla köksbord med stolar. Vi måste också tapetsera om i detta rum. Så riva tapeter kan jag också sysselsätta mig med......vi får se vad det blir.

Kramisar.


onsdag, sol och -18 grader.

Jag undrar när det var vi skulle få det där mildare vädret, som någon vädersida har lovat?
För visserligen är det strålande vackert ute just nu.......men minst tio grader för kallt!Pontus är fortfarande riktigt tät i halsen och inte matfrisk alls, så han är hemma idag också. Jag får klippa pappa ikväll eller senare i veckan istället. Jag vill inte han ska bli smittad av några förkylningsbaciller....

Sen så har Yvonne från Svalan ringt mig idag och jag har beställt årets omgång av böcker från henne. Tänka sig att denna kvinna har ringt mig ändå sedan tidigt 90-tal........en gång per år. Gillar hennes röst!
Hon sa att de i Stockholm bara hade -2 grader.

Kramisar.


bonustid...

Fick ju lite extra hemmatid nu då Pontus blev sjuk, bonustid som blev utnyttjad till skåpstädning i köket och frökexbak!

 

En annan form av bonustid är den som cancersjuka köper sig med giftiga mediciner!
Jag läser en hel del cancerbloggar på både gott och ont.....mest gott tror jag! I början var jag rätt så speedad och lättretad till tårar och tyckte det var nattsvart allting...nu har jag ändå landat i ett "jag vet och det löns inte" tillstånd...

Min pappa ringde i kväll och ville bli klippt, så vi beslöt att jag skulle åka till honom i morgon. Vi pratade också om hans nya medicin, Nexavar. Han ska börja med halv dos som är två tabletter på morgonen på fastande mage.....han har ätit medicinen i fem dagar och det hörs redan på pappas röst.
Nu håller jag alla tummar och tår att biverkningarna inte blir lika jobbiga som den andra bromsmedicinen Sutent gav pappsen!
Men enligt det man kan läsa om Nexavar på nätet så verkar biverkningarna vara värre!? Hoppas dock inte det!

(Snälla ni som känner min pappa.....säg inte så mycket om min blogg och vad jag skriver här....jag tror pappa mår bäst i att inte veta!?)

Det har ju kommit otroliga mängder snö denna vinter redan.....jag personligen tror på lika mycket till!
Kylan tycker jag dock är mindre kul....men vackert blir det...


jodå...

Jag är hemma igen....Pontus behöver en eller två hemmadagar till innan han orkar med skolan.

Vilken strålande vacker dag det är idag! När jag åkte i morse så var det vinterfina landskapet upplyst av en stor fin fullmåne och nu är det solen som lyser. -15 grader är det ute idag men vackert!på återseende.....

tisdag redan...

Jag somnade ifrån allt igår på soffan...undrar om jag kan jobba idag!? Pontus låter inte bra i halsen!! Jörgen har bokat hotell så det är min tur att vara hemma isåfall.
Jag får väl se om jag blir hemringd......

Ha en bra dag! Kramisar.


söndag, snö och mildare...

En lugn hemmadag med familjen. Ingen har haft någon ork eller större lust till annat än att slötitta på tv och softa...

Emma har tappat en till tand.......det var så jag väcktes i morse. En glad och "lyllig" tjej som kom inrusandes och tände sänglampan och stack fram sin lilla hand under näsan på mig...."titta mamma, titta.."

Pontus hals raspar och han hostar...låter inget vidare....

Kvällen avslutades med LIMBO uppvisning av barnen....

kram...

lördag och svinkallt!! -28

Idag är det inte skönt ute! Då maken skjutsade in mig till jobbet i morse så var det endast 29,9 grader på väderstationens tavla där i Kåge vid lillån...dock endast 28 grader på bilens mätare som högst!! =)

Har varit lite lugnare än vanligt i dag på jobbet och förmodligen beror det nog både på vädret och slut på pengar....
Ganska skönt med sådana dagar då man hinner allt klart och klarar av att reflektera och "scanna" av om det var något mer man borde göra......!? Tror jag ska införa vissa nya rutiner faktiskt!? Lite fler e.learning.kurser finns faktiskt som kan vara ganska matnyttigt för oss i kassan....

Maken och småttingarna har varit på Leos lekland idag....hämtade mig och vi besökte Mikael och Maria sen en stund! (fast Mikael i kassan och Maria i lägenheten)....

När vi kom hem blev det att börja elda och laga mat! Efter maten som blev Tacos, blev det bad och dusch och hårklipp...

Nu försöker jag blogga och se hockey och spela femhundra och vara en super mamma och serva med chips saft och cola och dip.....

Trevlig fortsättning på eran lördag också...kramisar.PS....blev ett bad och en dusch också.....HUR UNDERBART ÄR DET INTE DÅ BARNEN VINNER ÖVER EN!!!?


fredag kallt igen...-18

Sitter och ser på Let´s dance med barnen och eftersom vi ska försöka vara lite nyttigare i år så gjorde vi i ordning lite dipp och frukt och grönsaker tillsammans innan starten.


torsdag, mulet och -8 grader.

Har gått bra att jobba idag. Kände bara av febern på förmiddagen sen verkar den ha klingat av...

Full rulle då jag kom hem. Lastade in fem matkassar i hallen, gick till Fritids och hämtade barnen. Hemma igen packade jag in maten i kyl och frys och satte igång med matlagningen.
Gjorde stuvade makaroner med köpta köttbullar till barnen och köttfärsbiffar som fick puttra i grädde till mig och Jörgen. Mums!Titta vilket sött blomsterarangemang som också fick följa mig hem....Kramisar.
dåligt samvete...

Jag tror inte att jag är olik någon annan angående då jag får dåligt samvete över att man inte orkar med de vardagliga sysslorna!?
Jag har vilat mycket idag på grund av den lilla febern som finns i kroppen. Men jag har också "gjort något" idag. Emma hämtades på skolan vid halv ett och jag matade i henne ett mellanmål.
Jag har också dammsugit och städat toaletten.
Middagen serverade jag också i vanlig tid...men ändå är det så mycket mer jag borde ha gjort. Det dåliga samvetet ligger och gnager....

Nu ska jag äta lite nötter och värma mig med en kopp te. För sen ska jag försöka sova och ladda batterierna för en ny arbetsdag i morgon.

Kramisar.


onsdag mulet -7grader

Jag började dagen med att be om en IPREN av maken och ligga kvar i sängen med kramp i ryggen och feber....vill inte vara sjuk nu!
Jag ska ju börja mitt nya liv nu och pressa mig och peppa mig till nya vanor som i förlängningen ska ge mig mer ork och positiv energi, var det tänkt!?

Det går bra med maten, men vill ju också komma mig ut på någon promenad samt ha ork med annat också. Men nu verkar det vara min tur att bli sjuk, fast jag kämpar emot och ännu har det inte brutit igenom.

Sen funderar jag mycket på hur jag ska ta tag i mina problem med höger höft och ben och min midja!! Jag har så pass ont så jag vill inte gå till en kiropraktiker eftersom "vrid" tekniken de använder inte funkar på mig...jag jobbar emot för mycket!!
Funderar också på sjukgymnastik fast har ej tagit tag i det heller för det är så svårt med tider och jobb och så där....vill inte vara sjukskriven.

Hittade en så fin sammanfattningstext om livet och "jaget"....

"Livet är en berg&dalbana.
Vi får alla medgång och motgång.
Vi hanterar livet olika, men vi har
alla fått en gåva, att få leva!
Jag åker i min berg&dalbanevagn på
mitt alldeles egna personliga sätt...."

Just nu är jag på väg att kravla/ta/åka mig upp ur dalen......Ha en bra dag...kramisar.


pms

I WIKIPENDIA kan man läsa...

Premenstruellt syndrom

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Premenstruellt syndrom, PMS, är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen och som i vissa fall kan utgöra ett handikapp. PMS-besvären är mest uttalade 3 – 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning. Det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMS. Stämningsläget förändras i riktning mot nedstämdhet och kvinnan blir känslomässigt instabil. Det gäller allt mellan "att känna sig olycklig" (vara dysforisk) till verklig depression. Däremellan ligger tendens att bli irriterad, intolerant, orolig, grälsjuk och aggressiv. Vissa kvinnor kan även uppleva olika typer av smärta. Bland annat eftersom kroppen behåller mer vätska dagarna innan mens och orsakar allmän viktökning och svullen mage. Många kvinnor får även ömmande bröst, ryggont, migrän eller känner sig allmänt illamående. Vid dessa perioder kan en del kvinnor bli sugna på choklad.
tisdag och vackert väder -5.

Har gått bra att jobba idag trots feberkänningar och skitond rygg. Krampen satt i ovanligt länge idag, men slapp tillslut där på eftermiddagen.

Jag har inte symtom (eller heter det symptom?) som ett vanligt ryggskott med smärtor som strålar ner i benet och ischias...utan jag har som mest ont på morgonsidan och har svårt att hitta något skönt läge där musklerna får slappna av. Det blir som en kramning och kramp i midjan och inåt uppåt mot njurarna. Hursomhaver så gör det riktigt ont, men det känns bättre ikväll och hoppas den känslan kommer att bestå!

Pappa har varit ner till Umeå på onkologen idag och fick med sig ett recept på en ny medicin. Hoppas den ger mindre med biverkningar så pappa får fortsätta må lite bättre som han gjort nu ett tag...älgjakt har han till och med orkat med.

Kramisar.

ingen powernap...

Blev ingen powernap igår, det blev God Natt för mammatanten istället! Känner mig dock inte direkt utvilad eftersom jag vaknat tusen gånger och har nog dessutom lite feber!?
Jag ska ändå försöka klara av mitt jobb idag.....IPREN har räddat mig förut.

Kramisar.

måndag, snö och tö..

Fick en stund för mig själv just...maken och Pontus åkte ner till stan för att kolla skidor. Emma gick över till grannen.

Det går bra med maten för mig, men att promenera får vänta en eller två dagar tills ryggen lugnar ner sig något. Har istället för promenad bytt ut julgardinerna i köket, blev inte bra! Känner att jag måste köpa nya gardiner snart, fast jag vill hellre lägga slantarna på annat.....vi får se hur det blir!? Vad jag prioriterar?

Nu ska jag ta en liten "powernap".....

Kan bara säga att vädret är helt underbart! +-0 grader ute....har snöat lite under dagen dock.

Kramisar.

hoppas....

Hoppas, hoppas ryggen är bättre i morgon............

kramp i midjan är inget kul alls!

angående LCHF


så typiskt....

Nu är jag klar med pusslet! Men så himla typiskt är ju att det fattas en bit...händer ofta då jag lägger pussel!
Redan söndag!?

Idag är det 23 år sedan mitt första barn, lillhjärtat Johanna, föoddes. Grattis min kära dotter! Tänk vad tiden går....

Känns lite konstigt det här med att inte baka och fixa innför ett kalas nu när "lilltjej" inte bor hemma längre.
Jag ska sysselsätta mig med att lägga pusslet klart och plocka bort alla julsaker idag i stället.....inte lika roligt som att få ordna med kalas dock! :(

Liten blir stor.....

   

Igår bytte jag tydligen bil också......Toyotan hej då! Hej till en BMW M5 istället.Mikael och Maria kom förbi här på kvällen sen....mys.

Klämfredag och endast fem minusgrader...

Klämfredag, efter trettondagen idag, och alla vill vara lediga....även vi inom handeln!? Inte jag då som har en underbar make som gör grovjobbet hemma och jag njuter av att jobba och allt fungerar hemma....

Men ni som på ICA torget har tagit ledigt och fixat ersättare och så där....NJUT!! För det är ni värda....och ni som är sjuka.....ni är ju sjuka....och alla ska ju kunna vara sjuka....!! Men ni vi som har jobbat idag ni har ju bara varit bäst!! Lite lagomt övertid på en timme var det helt klart värt.....för att låta de som har barn, och annat viktigare att ta hand om, att få göra det i fred!! Ni är bäst mina go´a arbetskamrater!!

Ikväll har jag slappat med några glas rött och pussel och let´s dance!!

Duktiga maken som har varit instängd med småtrollen idag......har njutit egen tid............ med att skotta av tak och kört snöslunga....

Jag Pontus och Emma har lagt pussel i pauserna...

  

jag lever....men pusslar...

Trevligt besök av Lisas småsyskon igår......

 

Det är så roligt för alla mina barn att vara en enda stor familj..... Själv har jag fortsatt mitt pusslande mellan "främmen" besöket...

  

Imorgon jobbar jag igen....tror jag....för visst är det fredag då? Skojar bara....men lite "dyngavill" blir man!!

Jobb, pussel och sömnbrist....

Har inte haft ork att blogga...

Söndagafton vid fem åkte Jörgen iväg till Luleå för att åka vidare med flyg till Stockholm och två dagars konferans.

Själv hade jag en tanke på en tidigkväll! För måndag morgon hade vi Inventering och alla skulle börja 06.00 på mitt jobb.
Lite uppjagad blev jag då Pontus och Emma fortfarande var vakna klockan 23.00......."psykbryt" fick jag när klockan slog midnatt och småttingarna fortfarande var vakna!! Nåja...det blir väl bättre nästa natt tänkte jag....
oohhps så fel jag hade! Emma gjorde nog allt rätt och sov innan halv nio....men Pontus var fortfarande vaken vid 23-tiden.....

Trots att ögonen har svidit och hjärnan har kännts så där lagomt snömoddig, har jag byggt pussel!! Jag gillar....

  

Sakta men säkert träder en bild fram....

Nu ska jag lägga barnen och fortsätta lägga pussel...

  God natt och kramisar så länge...


Hoppashoppashoppashoppashoppas att jag äntligen duger!

Duger inför mig själv! Jag vet att jag är den jag är och att ni tolererar mig sådan...? Men mina högt uppskruvade krav kan ingen eller väldigt få människor nå...

Gillar helskarpt att ni tycker att jag är värd! Men det ska vi komma ihåg att det är ju alla, ALLA är värd det!! Vad det nu må vara...men jag gillar er alla som tycker att jag är värd det...

måste hålla på traditionerna...

Fick ett tretusenbitars pussel av mina barn i julklapp! TRETUSENBITAR!! Det är inte lite många bitar det!?

Här bjuder jag på en inte alltför smickrande bild på mig och pusselstarten tagit av Emma...kolla in hur stor min mage blivit av all god julmat!? Inte bra, inte alls bra! Men det bjuder jag på....nytt år, nya mål och löften!?  

Den sisa bilden är då ett otroligt bra hjälpmedel för att hitta sitt egna vinglas då man är många....

trött...

Idag är hela familjen så där lagomt trötta, dagen efter en riktigt trevlig nyårsafton.

Vi är ett gäng goda vänner som samlas varje år....Enligt tradition så lagar männen mat det ena året och får basta året därefter. I år var det kvinnornas tur att basta.

 Marie hade med sig lite grönmögelost och pepparkakor till oss "tanter".

Vi var hemma hos oss i år, så innan jag for iväg och basta så tog jag hjälp av Lisa och Ann, att duka bordet och vika servetter.

 
   

Kan tycka lite synd om maken som blev lite bortglömd av sina "herrkompisar" som dök upp ganska sent för att hjälpa till att laga maten. De hade också badat bastu före och glömde nog bort tiden lite...hmm!

Vi lekte lite lekar som "kropp mot kropp" och Lisas musiktävling. Efterrätten blev enkel...glass med chokladsås.
Klockan tolv skålade vi in det nya året i Pommac!
Efteråt så gick vi ut och tittade på de andra grannarnas fyrverkerier...

  

  

Nu ska jag mysa ned mig mera i soffan och se tv med barnen.
Kramisar.

Vart tog året 2010 vägen!?

Så himla fort detta år har gått!? Swicsshh...minns sista jättekraftiga snöfallet och ICA-gänget i Piteå i slutet av mars precis som om det var i förra månaden ...

Ska försöka sammanfatta året 2010 med lite bilder.....

I januari var Johanna fortfarande kvar här som tillfälligt inneboende. Januari var månaden då hon fördjupade sin relation till Erik.....januaris bilder finns också på våran kraschade hårddisk. Månadsskiftet januari/februari kom Erik hit till Norrland för första gången i sitt liv!

 

  

  Leos öppnar...

I mars händer allt.....pappa opereras, mamma och Mikael fyller år...ICA-gänget festar i Piteå...Kicki firas hos Åke och Lena....

  mars = mamma 65år.

  

  

 Kolla!! Massvis med snö...

April och påsk och jag slutar röka.....Lovisa och Jörgen fyller år....
Johanna flyttar till Solna..

   

  

  

 Grattis Jörgen min go`a make...

Maj månad kommer Johanna och Erik hem på besök, vi fixar med veden och firar morsdag och syrrans födelsedag. En försmak av sommarvärmen får också upplevas.

  

 

I juni firar vi Emmas födelsedag och midsommar och en semestervecka.....Ozzy flyttar hem till oss ett tag, en ny perennarabatt kommer till...

  

  

Juli och augusti = sommar sol och semester i Stockholm.

  

  

   

  

September, oktober, november....

  

  

  

December med god jul och gäster.......

  

  

Nu laddar jag om batterierna och hoppas på ett mycket bättre och friskare 2011.


 


RSS 2.0