tisdag

Yippi känsla imorse då jag vaknade och såg att det kommit jättemycket snö under natten! Men tyvärr så har det sen regnat och slaskat bort mycket av all snö.
Lite besvärligt före att köra bil i på morgonen för vägarna var oplogade som vanligt den tiden jag far till jobbet.
 
 
   
 
Kram.

Weekend med feel good.

I fredags när jag kom ner till Stockholm tog jag expresståget in till stan. Johanna och Erik Jobbade så jag hade bestämt mig för att ta en promenad runt i gamla stan.
På min Iphone har jag laddat ner en App som heter Verkligheten och den fungerar som en liten Guide kan man säga..det finns massa information nedladdat där i vart fall om olika bygnader eller händelser i historien som har utspelat sig på olika platser. Man kan ställa in den på promenadläge och då berättar en röst för dig om du passerar något ställe som är intressant att berätta om.
I gamla stan och i Stockholm finns det så mycket att berätta om och jag fick höra i mina öronsnäckor både det ena och det andra om byggnader och händelser vart efter jag promenerade.
 
 
Vet ni vad som dessutom passerade mig när jag var på väg från Gamla stan? Jo fyra blanka fina bilar som jag kunde se festklädda människor i, varav en var självaste Drottningen och den andre jag kände igen var prins Daniel. Det var trångt där de passerade mig så jag hade Silvia bara en meter ifrån mig.;)
 
Sen tog jag mig tillbaks till Solna via tunnelbanan och satt sen och chillade med Erik tills Johanna kom hem från jobbet.
Även Eriks mamma kom ner till Stockholm den här helgen för att besöka hennes söner, så fredag till lördag tillbringade hon och hennes vän med oss innan det blev näste sons tur att få besök.
Det var ingen dålig Buffe Johanna hade fixat och som hon dukade upp till oss...mycket trevlig kväll!
 
   
 
   
 
På lördag eftermiddag åkte vi ut till Eriks storebror Elmir och Daniella för att vara barnvakt till deras två härliga killar.
 
 
Direkt föräldrarna återvände åkte vi vidare till HeronCity för att se Bio. Filmen vi såg var  "En oväntad vänskap".  En helt klart sevärd film och vi tre var rörande överens om att det var en "feel god" film också som gav oss många goda skratt.
 
Söndagen bestod av Brunch högt uppe på söderns höjder med utsikt över Djurgården och Gamla stan. Underbart gott och ett mysigt ställe...
 
   
 
Sen blev det försök till shopping av skor på ett stort köpcenter, många par provades men mina fötter gillade inga! :(
IKEA besökte vi också och där köpte jag några ramar och värmeljus. :)
 
Tack för en underbar helg!
 
Kramisar.
 
 
 
 
 
 
 

Alltid ska det vara nå...

Efter arbetet skyndade jag mig hem och hämtade barnen och fixade ihop två olika köttfärssåser. En vanlig köttfärssås och en LCHF vänlig variant.
 
Efter maten går Pontus iväg till en kompis, men kommer hem igen strax efter halv sju och är ledsen. Han har klättrat i en tall och bark och skräp lossnade och något kom in i hans öga, det svider och är redan rött och irriterat, men inget skräp hittas. Vi tvättar med vatten och jag ber honom blinka, men det blir inget bättre. Vi försöker skölja och blinka med ögat i vatten samtidigt som jag ringer sjukvårdsrådgivningen och väntar femton minuter i telefonkö.
Vi får beskedet att smärtlindra med Alvedon och skölja hela tiden under rinnande vatten med hjälp av duschen.
 
Klockan åtta ringer jag sjukvårdsrådgivningen igen och säger att jag har en pojke som är frustrerad och ledsen och inte vill ha så här ont! Då ger de beskedet att vi kan få åka in och få salva...
Så just nu är Pontus på väg in till akuten med sin far.
 
Jörgen har varit nere i Umeå och jobbat idag, då passade han på att besöka min far. Om inga förändringar sker så blir det transport till Skellefteå imorgon.
Själv så ska jag jobba några timmar, sen flyger jag ner till Stockholm för att umgås med Johanna och Erik.
 
 
 
Det är mycket nu!
 
Kramisar.
 
 

Attityd =)

 
Kram

Så mycket kärlek...

Det är min födelsedag idag, bara en enkel födelsedag. Men för mina små är det något stort och fantastiskt med att ha födelsedag! Även någon annans födelsedag!?
Jo faktiskt! De har grattat mig och kramats och bedyrat mig om hur speciell jag ska få vara idag på min födelsedag.
 
Lite så blir det på Facebook också...men "shit what I like it!"!
Så även om jag blir lite lagomt generad över all uppmärksamhet, så blir man det lilla barnet igen och bara gillar och älskar det också!?
 
Nåja...jag har jobbat som vanligt idag och Jörgen likaså, vilket innebär för honom övernattning i Kiruna och att jag är gräsänka.
Efter jobbet så åkte jag hem och fixade middag och sen dök Mikael och Maria upp med den finaste presenten jag aldrig hade kunnat föreställa mig att få...!? Stolt fembarnsmamma fick foto på de fem guldklimparna. Shit what I love them all!
 
 
Liiite svårt dock att avgöra vad som är upp och ner på tavlan!?
 
Jag har förstått så här i efterhand, hur de har studsat runt här ute på tomten och busat och skrattat, medan jag jobbade, för att få ihop kort till den "perfekta" bilden! Jag blir bara så tårögd över hur mycket de ändå bryr sig och älskar sin mamma..Fast inte lika mycket som jag älskar dem dock! Kärlek och åter kärlek ser jag i den här bilden! Även i alla bilder som togs för att till sist uteslutas och välja denna...
 
   
 
Ren skär kärlek...
 
Kram.
 
 

Host host

Pontus har varit hemma från skolan idag också. Han hostar och hostar och hostar...men nu är det mer rethosta än krupphosta. Lisa är den som har VAB:at idag.;)
Själv tog jag bussen i morse för att Lisa skulle kunna åka in till hälsocentralen vid fyratiden och ta den sista vaccinationssprutan mot livmodershalscancer.
 
Pappa har varit uppe och gått med sin rullator idag i korridoren på NUS, men inga besked om förflyttning än. Vi får väl se vad doktorn hittar på!?
 
Kram.
 
 
 
 
 

söndag

Idag har det varit en soffdag här hemma. Både Johanna och Erik har blivit smittade av förkylning, samt att Pontus fortfarande dras med sin kraftiga förkylning med krupphosta och låg feber.
Själv tog jag igen lite missad sömn genom att ta en eftermiddagslur.
 
Efter middagen skjutsade jag ner Johanna och Erik till flyget och dom är nu åter hemma hos sig i Stockholm. Men om bara fem dagar ses vi igen då jag packar väskan och flyger ner själv till dom.
 
 
 
Jag har också pratat med far i telefon i afton och smärtorna är inte längre så intensiva, blir mindre för var dag. Det känns bra sa han och imorgon kanske han får något besked om återflytt till Skellefteå!?
 
Underbart har det varit i vart fall med huset fullt av barn igen, love you all!
 
 
 
Kramisen.
 

lördag

Pappa är nu opererad klart och fler skruvar har fixerat hans ryggrad igen...nu håller vi tummarna om att smärtorna försvinner en gång för alla!
 
Det är konstigt hur oro kan göra en så disträ och långsamt annorlunda...? 
 
Jag har jobbat idag och sen har vi haft hela familjen hemma, samlad på middag, det gillar jag!
 
Kramisar.
 

Tufft nu...

Pappas operation blir framflyttad hela tiden, men igår kväll fick han äntligen åka ner till Umeå. Operationen är inplanerad att påbörjas klockan nio idag. Håller mina tummar hårt!
 
Inatt har det blivit alldeles för lite sömn igen! Jag har sovit riktigt illa på sista tiden och inatt har dessutom en elak krupphosta hållit mig vaken. Det är Pontus som har det jobbigt med väsande andetag.
 
Men positivt och roligt är det att Johanna och Erik är hemma och hälsar på i helgen och på köpet får jag träffa Ohmid och Pea samt deras nya familjemedlem. Har "snusat" bäbis jag!
 
 
   
 
Kramisar.

Älskade far

Nya besked angående pappa, förmodligen goda besked!
 
Igår när pappas röntgenbilder lästes av så hittade man något som man har undersökt vidare med en ny röntgen idag. Det har hänt något med kotan/kotorna längs upp i ryggen, där man tidigare hade fäst förstärkningen då man opererade bort tumören. Det blir en omoperation där man ska gå in och försöka laga och stärka upp ryggraden igen.
 
 
Inte konstigt att pappa har så ont då ryggraden är trasig! Pappa får inte heller vara uppe och gå och belasta ryggen och de kollar ständigt hans känsel i benen, så självklart är det allvarligt, men det känns ändå så skönt att de har hittat orsaken och att det inte är cancern som är på tillväxt.
 
Det som sker nu är att pappa får åka ambulans ganska omgående ner till Umeå och opereras så fort tillfälle ges, förmodligen redan i natt.
En operation medför ju alltid en risk och pappas kropp är ju inte den starkaste just nu, så det är ju klart man är orolig, men med en försiktig positiv känsla ändå...
 
Kram.

The show must go on..

Hej igen goa vänner! Jag är så tacksam för erat stöd och er förståelse...love you all!
 
Jag har börjat om att jobba och det har varit fullt upp nu i två dagar, njae faktiskt i tre!
Pontus fyllde ju tio år i söndags och eftersom han älskar sin fotboll och hade träning på eftermiddagen, så blev det kalas först efter sex på kvällen.
Jag hade bakat lite och farmor hade bakat lite mer, sen hade Jörgen handlat in resten, så vi fikade tills vi blev mer än nog tillfredsställda på socker!
Pontus var mycket nöjd med sin dag och sina paket som innehöll pengar och en egen TV.
 
    
 
Samtidigt som vi glädjs med Pontus och hans firande och grattar och skrattar, så tänker vi alla på pappa som kämpar med sin obeskrivliga smärta och småkrampande muskler och oron över varför det är så...!?
Måndag gick det inte längre och pappa fick äntligen bli inlagd och tagen på allvar. Onkologbesöket idag blev inställt och far är röntgad samt att det jobbas med smärtproblematiken...skönt att någon äntligen förstår hur illa det är för honom..! 
 
Idag har kusten fått sin första snö och så här såg våran gräsmatta ut vid halv fem...
 
 
I morgon ska jag ner till stan medans småttingarna är i skolan och då ska jag också passa på att besöka pappa på Kirurgavdelningen.
 
Kramisar.

Happy Birthday älskade son.

Med första snön, måndag den fjortonde oktober 2002, födde jag klockan 10.57 en välskapt gosse på 4.365 gram. Tänk att det idag är hela tio år sedan, vad åren går..!?
 
 
GRATTIS till dig Pontus Gustaf Emanuel Grenholm på din födelsedag.
 
Kramisar.
 
 
 
 
 

Kantareller

Trattisar som gjorde mig glad....tack!
 
 
Kram.
 
 

Hitta hjärtat...

Allt har sin tid, jag går hemma här och skrotar och gör mest ingenting... väntar..försöker tillåta mig själv att släppa ut mina känslor....promenerar.. och när jag vill stänga av så blir det worldfeud..
 
På min promenad i skogen idag, hade jag med mig kameran som vanligt, men det märkliga är motiven jag hittar..!?
Tycker mig se hjärtan i allt...!?
 
 
   
 
 
Kram.

Känsligt ämne kanske..!?

Ibland blir det bara för mycket av allting och man känner att man inte fixar det längre....det är där jag är nu eller ja jag känner att nu orkar jag inte må halverst längre! Jag har dragit i nödbromsen och imorgon är det jag som tar kontakt med vården för att få hjälp att bena ut det som får mig att sugas neråt i det svarta hålet! Vill de ge mig samtalshjälp eller tabletter eller något annat så får det väl bli så.
En del kallar det för psykisk ohälsa, en del kallar det för depression och en del kallar det för ångest, ni får kalla det vad ni vill! Jag kallar det bara för att jag mår inge bra just nu! 
Så då vet ni alla som läser denna blogg och kanske är arbetskamrat till mig varför jag är sjuk den här veckan, sen behöver vi inte prata så mycket mer om det hela än så här, tycker jag.
 
Kram.

obalans

Hela familjen är trött och luggsliten. Barnen är förkylda med hosta och halsont, men ingen feber, jag själv har feberkänsla i kroppen men ingen temp idag på termometern. Bara att bita ihop och fixa skola och jobb i morgon då alltså.
 
Men det sliter på allas humör då kroppen är sliten och alla är så trötta. I torsdags kastade jag mig ut i ösregnet på en arg och ledsen promenad för att övertrötta tjuriga barn hade fått mig att tappa tålamodet totalt. (Bättre att fly än illa fäkta!)
Jag och Pontus är inne i en period då vi inte kan prata med varandra och komma överens. När jag säger till honom tycker han att jag har en arg röst och blir jätteirriterad på mig och svarar emot och har dålig attityd. Då blir jag ju givetvis irriterad och säger att det inte är okej att bete sig mot mig på det viset. Då exploderar Pontus humör och han tycker att jag bara är arg på honom och att han bara gör fel och skriker och gormar samtidigt som han springer ifrån mig och smäller igen sin dörr. Det som inte känns bra är att han vill inte reda ut det med mig, för han blir liksom bara arg igen...!?
Mitt mammahjärta blöder av att vi båda så ofta känner oss missförstådda med varandra.
 
Alltså ingen "singing in the rain" känsla här inte! För regnar det gör det här i Norrland. Det har regnat så mycket att älvarna och alla vattendrag svämmar över och är större än de brukar vara vid vårfloden till och med.
 
Förutom vädret och förkylningar så påverkas ju familjen också av min oro för pappa som blir snarare sämre än bättre hela tiden.
Arbetsterapeut har varit till pappa och installerat vissa hjälpmedel och beställt efter fler....men vad händer om inte benen bär honom längre?
Det är extremt svårt att hitta glädjen just nu, så är det bara.
 
Kramisar.
 
 
 
 
 

Sliten

Mammatanten är trött, sliten och faktiskt sjuk idag, jag har inte testat mig, men det känns som om jag har feber.
Jag gjorde bara mina viktigaste sysslor på jobbet så de klarade sig och fixade sen bort mitt söndagspass innan jag åkte hem. Om jag har feber idag känns det inte som om jag orkar springa runt i butiken och städa och fylla frukt, mejeri och drickor i morgon.
Febern började nog redan igår eftermiddag, för jag frös som en hund då jag kom hem med buss igår och direkt efter middagsmaten kröp jag ihop på sängen och klev inte upp förrän sex i morse.
 
 
 
Att det sen regnar nästan varje dag gör ju inte saken bättre för kropp och själ!? Jag börjar bli rejält less.
 
Jörgen och barnen är iväg och badar och jag har sovit bort några timmar här på soffan så nu kanske jag orkar fixa middag. Jag ska ivart fall försöka...
 
Kramisar.
 
 

Kanelbullens dag.

I dag är det Kanelbullens dag och då måste man ju baka kanelbullar..!? Jo, ja i vart fall så har jag efter jobbet och middagen rört ihop en deg som nu är på jäsning....
 
 
En av bilderna jag tog under gårdagen, under min skogspromenad har jag fallit särskilt mycket för. Förutom att bilden symboliserar "en härlig höstpromenad" så älskar jag hur solljuset som silar in mellan träden och horisontlinjen man ser i bakgrunden på något sätt bildar ett hjärta tillsammans. Ser ni vad jag menar?
 
 
Kram.

Hälsa

Tänkte bara att jag skulle rekomendera en bra sida...
www.halsosidorna.se

 
Kramisar.

Höstpromenad

Först vill jag passa på att säga GRATTIS till Lisa som klarade körkortet igår!
Tänka sig nu har man tre vuxna barn, tre vuxna barn med körkort dessutom...
 
 GRATTIS LISA!
 
Jag har passat på att ta mig en skogspromenad på förmiddagen medans barnen är i skolan. Det är en underbar höstdag och solen skiner äntligen på oss efter en tid med mycket regn.
 
 
Det finns så mycket vackert att vila ögonen på ute i skogen och jag tog lite bilder...
 
   
 
Att promenera ute på Tallheden fick mig att tänka på sommaren och promenaden i Bokskogen jag då fick uppleva...
 
 
Vi får se om jag ska försöka fixa till lite ute i trädgården nu då barnen kommer hem. Kanske kan lura dom att vara ute lite också...
 
Kram.
 
 
 
.
 
 
 
 

lång dag

Först arbete några timmar sen iväg på ett möte, sen hem och äta middag. Yoga klockan 18.00, sen hämta Lisa på jobbet och skjutsa hem henne, sen iväg till pappsen för att hjälpa honom med att packa älgkött och nu äntligen hemma igen.
 
Det blev en dag med mycket negativa energier runt mig fast samtidigt väldigt mycket positivt också. Yogan gav mig inte nog mycket av "egen tid energier" utan jag har nog behov av lite mer...
 
 
 
 
Pappsen var snäppet bättre idag, inga tydliga ryckningar märktes av samt att han såg mycket piggare ut. Men allt har ju en fram- respektive baksida. Baksidan av att sluta med Pronaxen gör ju att det blir mer ont igen för pappa, vi får se vart det slutar...
 
 
Kram.
 

RSS 2.0