Shopping och Ammarnäspojkar på väg hem

Älskar att shoppa barnkläder och har fixat en bra basgarderob till mina två lånisar i dag. Skor, cykelhjälm och även en begagnad cykel. Lyckan lyser ur ögonen på lillen då han äntligen kan cykla igen.
 
Grabbarna är på väg hem från Ammarnäs nu och jag gissar att jag sover djupt då de kommer hem, men galet stolt är jag över vad de hunnit med.
 
 
Kramisar.
 

Resultat

Idag har temperaturen varit behaglig och legat runt 21-23 grader i skuggan. Jag la ut en förfrågan i den slutna gruppen Drängsmark på Facebbok och fick napp. En trehjuling blev hemlevererad av Sara och hennes mamma Marie och sen fick vi även en påse kläder.
Tacksam återigen!
Sara blev populär hos Rue..
 
 
Har fått napp om en cykel också som vi ska åka och titta på imorgon här i byn.
 
Det har varit full fart här idag, men jag har lyckats klippa gräsmattan ändå mellan matpauser, sovstund och bajsblöjbyten.
 
 
Skördat de första tomaterna.
 
 
 
Kram.
 
 

Begravning

Hann bara med rubriken förra gången jag tänkte blogga och gav som upp sedan att få till någon text under den.
Jag är enormt tacksam över det stöd jag fått de senaste dagarna av släkt och vänner, som hjälpt mig att få ihop vardagen när mitt jobb krävde att jag reste iväg lite över dagen. Tack Britt, Elaine och Lisa för igår
då jag var iväg på ett jobbuppdrag och nu är min jourplats fylld och två små liv ska bo hos oss ett tag.
 
Med hjälp från mina fina jourkollegor och min dotter Lisa kunde jag smita iväg idag på min barndomsväns begravnining. Tacksam!
 
 
Ska snart göra nattinatt, extremt trött efter de senaste dagarnas extrema känslomässiga anspänningar.
Avslutar med en bild från Ammarnäs och att vi har ett garage med carport nu.
 
 
Kram.
 

De som fattar, de fattar! Genuina vänner och mitt sociala nätverk ställer upp

 

Emotioellt stressad och stressad av att inte kunna planera

Jag sitter i en jobbig sits för närvarande och känner mig emotionellt helt slut. Att stå tom i sitt jouruppdrag under sommaren blev väldigt mer jobbigt än jag kunnat föreställa mig då en planerad placering dröjer av olika själ.
 
Jag är glad åt att få ta hand om Rue den lilla solstrålen, hon sprider glädje och fyller på mer än hon tar.
 
 
Ammarnäskillarna jobbar hårt och det händer grejer.
 
 
Kram.

Snabb update

Försöker hinna med måsten samtidigt som jag njuter av att vara farmor.
 
 
Klippte delar av gräsmattan igår och vattnar andra delar samtidigt.
 
Stökar och städar, sorterar bort och inreder igen på övervåningen där mina kids bytt rum.
 
 
 
Har haft besök av mamma och Ulf + Lisa ikväll och skruttvolvon som Lisa kör är fixad och går igen.
 
Ska ha Rue från idag till måndag afton ifall jobbet inte säger något annat, tycker att det är så himla jobbigt att inte veta hur den närmaste tiden ska se ut. Baksidan delux med mitt jourhems uppdrag till kommunen.
 
Emma sover hos kompis, Jhon är hos flickvännen och maken och sonen jobbar på fint i Ammarnäs.
Fönster och alla dörrar är på plats.
 
 
Garaget är ihopbyggt och en takstol av nio är upplyft.
 
 
Bilder från vissa ögonblick idag känner jag för att dela, sen ska jag stupa isäng och sova.
 
 
Kramisar.

Spontant initiativ

Lisa ringde mig då hon slutat sitt jobb och undrade om vi hade lust att kvällsbada med henne? Emma och jag hade lust och efter middagen åkte vi och hämtade upp Lisa för umgänge och vila på Boviksbadet.
 
 
Kram.
 
 

Blev inget IKEA

Ingen respekterade andras behov igår och ingen av ungdomarna tog eget ansvar över sitt sömnbehov.
Sms på alldeles fel tider väckte mig som somnat, somnade om och väcktes av tassande i köket, somnade om och väcktes igen av hungrig tonåring.
Själv var jag tvungen att stiga upp för att ringa viktiga jobbsamtal.
 
Summan av kardemumman blev aldeles för lite sömn för mig och omöjligt att få liv i mina tonåringar som skulle med på IKEA och resan får skjutas framåt i tiden.
 
 
Jag är inbjuden att få vara med på begravning som sker i stillhet till veckan, men kan förmodligen inte vara med på grund av mina åtagande av att sköta barn.
 
Idag blir det en kamp att inte fastna i negativa tankar och inte ställa så mycket krav på mig själv. Få se om jag städar, målar eller bygger bro? Eller bara är?
 
 
Kram. 
 

Känslorna åker berg och dalbana

Jörgen åkte själv upp till Ammarnäs idag och jag känner mig lite avundsjuk.
 
Själv har jag hämtat upp Jhon i stan, handlat mig en egen billig skruvdragare + trallskruv och sen satt igång med att bygga bro.
Jag har aldrig byggt någon bro tidigare och börjar säkert i fel ände, men känner att jag behöver göra det för att få ihop måtten.
 
 
Började med översta planet på bron och sågade ut brädor till det, nästa steg blir att såga ut reglarna som jag ska fästa dessa bräder på, men det blir en annan dag.
 
Jag tappade lusten och humöret efter flera timmars provocerande av tjurig tonåring som inte klarar av att bära sina känslor själv och stå för sina dåliga val. Men efter att inte komma och äta middag då den serveras för att sen slänga i sig en skål med youghurt innan man drar och badar, (utan att säga att man ska det), sen komma hem och duscha och duka upp middagsresterna och äta i vardagsrummet, sen bryta mot regeln att tömma diskad diskmaskin och därför ställa smutsig disk på bänken då var mitt humör inte nådigt och när ungdomen säger att den inte orkar lyssna just nu och blev jag om ännu mer provocerad av respektlösheten och röt ifrån!
Det här är en familj där vi alla hjälps åt och respekterar de fåtal regler vi har, vi är inte ett hotell.
 
Imorgon är det en ny dag och vi (jag och barnen) rullar ner till IKEA i Umeå från morgonen..
 
Kramis.
 
 
 

Sorg på olika plan

Tystnaden här beror på att jag sörjer på flera olika plan. Har dragit mig för att sätta mig ner och skriva då det är svårt att bara återge det jag upplever utan att såra/förtala/omnämna och göra det obekvämt för någon annan, men helt klart bär jag en stor sorg över hur någon har blivit så otroligt personlighetsförändrad. Hur någon liksom lyckas med att "klampa" in så respektlöst och för nära min och andras personliga svär utan förståelse för hur hens förvrängda sätt att uppleva sina minnen sårar oss,  för hen har stora behov att säga till alla hur hemskt vi alla andra människor har behandlat hen genom hens liv?
 
 
I torsdags kom Jörgen och Pontus hem och dagen efter passade vi på att fira en blivande födelsedag och en passerad födelsedag hemma hos oss. 
Jag hade bakat en tårta och fixat grillmat för att fira födelsedagsbarnen. Jag fotade, men ingen ville vara med.
 
 
 
Efter middagen hade vi en viktig träff med andra människor för att reda ut allvarliga händelser...
 
Lördag var det dags för den årliga släktträffen på min mammas sida. Vi träffas och går tipsrunda, minglar, grillar eller har annan picnick mat med oss och sen är det då Bocciaturnering. Roligt sätt att umgås med släkten på.
Vi var få deltagare i år då många av våra kusinbarn hade annat för sig och min mamma fick inte träffa något av sina barnbarn. Men det lösde vi med att de svängde förbi här efteråt och fick sig en kram.
 
Vi avslutade sen lördagen med grannar och grannars barn (ungdomar) vid vår gemensamma grillring. 
 
 
Det är extrem torka och värme i hela landet nu och jag är tacksam att vi har sommarvatten till blommor och blad.
 
 
På jobbfronten finns det ett pågående ärende som berör mig enormt och gör mig så ledsen och frustrerad. Det är så sorgligt, så frustrerande trögt hur vårt system kan vara ibland.
 
Jag sörjer också min barndomskompis och blev så illa berörd över att hen ska lyckas svärta ner och klampa in och ta plats i den här sorgliga händelsen.
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Alkoholism påstås ju vara en sjukdom, men jag påstår att den skapar följdsjukdomar som ångest, sömnproblem och annan psykisk ohälsa som tyvärr behandlas allt för oftast med mediciner som t.ex. sömntabletter, ångestdämpande och vätskedrivande som tyvärr också ofta missbrukas av alkoholisten.
Tror mer på kbt liknande behandlingar och högre krav på sådan vård än mediciner. 
 
 
Övrigt jag hunnit med är trädgårdsarbete, träffat Rue, inhandlat virke till ladans bro, umgänge med min make och tagit tag i min kost igen.
 
 
Kramisar
 
 
 

Kvalitetstid och duktiga killar

På jobbfronten har det varit lite lugnare nu i några dagar och jag har fått umgåtts med ett barn i taget. En kväll ville Jhon grilla maschmallows och jag satt med.
 
 
Uppe i Ammarnäs jobbas det på intensivt och yttre skalet är snart färdigt. Helt otroligt egentligen!
 
 
Har även hunnit med att träffa Jörgens kusiner på O´lerys för lite uppdatering.
 
Kram.

Fulgråt, hulkande och snorigt...

Fick en föraning om att något var fel i förrgår, förklarade bort det inom mig, men igår då jag skulle sova började jag "googla runt" och fick en smärre chock då jag insåg faktum att min barndomskompis jag alltid hållit kontakten med inte lever längre.
Jag blev på riktigt ledsen, sorgligt, smärtsamt ledsen och fulgråten var ett faktum.
Har via messinger haft kontakt med lillasystern idag och får grepp om det lite mer. Livet, det här livet, vi gör inte alltid så bra val trots bra förutsättningar. 
 
 
Livet förde oss samman redan som elva/tolvåringar och vi har sedan dess följts åt och haft kontakt. Jag blev mamma 1988 och 1990 och 1993 och du Martina blev mamma 1991 och 1992 till två fina grabbar. Två barnbarn hade du också som du var så stolt över.
 
Du var så stolt att bli moster igen nyligen och över hur du och barnens morfar kunde finnas där för syskonbarnen då en ny släkting föddes.
 
Martina, du erkände för mig att du var alkoholist och att du kämpade alltid med "rätt" eller "fel" väg att välja då du alltid valde glädjen i livet, skrattet, livsnjutande ögonblick. 
 
Ledsen är jag, sorgligt faktum hur det kan bli.....
 
Du betydde mycket för mig under min uppväxt, inte bara du utan också din mamma och din pappa. Båtsemester i Bottenvikensskärgård, potatisplockning hos din mormor i Nordmaling, sommarparadiset Järnäsklubb i skärgården utanför Nordmaling. Jag har så många fina minnen av en trygg uppväxtmiljö tillsammans med dig. Adoptionen av din lillasyster, bullbak i ert kök och din pappas försök till att tillaga den onyttiga lunchrätten med tre ingredienser...korv, uppstekt potatis ochj ketchup. Din pappa sparade på ketchupen och lade till lök för att få ihop en mer hälsosam lunch.
 
Du var redan då äventyrlig och jag minns hur jag och du började tjuvröka i Broselgårdens slänt/trapp...
Rulle var din första seriösa pojkvän och jag minns hur jag var ert bihang och hängde med där i baksätet i den lejongula volvon...
 
Du förstod nog aldrig hur viktig du var för mig och jag förstod nog aldrig hur viktig jag var för dig?
 Det trillar tårar nu, det är smärtsamt sorgligt hur det kan bli om vi hamnar lite snett.
 
Kramar till dig och till ditt minne och jag tänker att din mamma och du nu återförenas där i fridfullhetens himmel...Själar kommer och själar går...men du var viktig, bra och betydelsefull!! Vila i frid fina själ. saknar dig på riktigt!
 
Kramisar.
 
 
 
 
 

Märklig känsla och länge sedan sist

Konstigt det kändes i afton och ikväll då jag insåg att det bara skulle bli jag och Emma som skulle äta middag och sova under Drängsmark 78 tak i natt. Blev sen middag då jag för en gångs skull ställde kravet att ni får försöka åka buss och det cyklades ut till Frostkåge för att hitta en buss...blev då middag således först vid  19 ca för mig och Emma.
 
Har surrat med jourkollegor och klippt gräsmattan, skjutsat till Byske och vattnat och städat samt putsat undan bevis från att ingen varit där på länge hos pappsen.. sorgligt att det ska vara så viktigt med principer, men däremellan så besöks det inte?
En gravplats behöver omsorg och tillsyn ofta, tyvärr har jag inte hunnit på länge, tydligen ingen annan heller. 
 
 
Igelkotten har jag inte sett ofta de sista fem till åtta åren, men oftare i år...
 
 
Har putsat fönster och flyttat fönsterbelysning från norr till söder. Skruvat i golvlister och imorgon får det bli rumsskifte för mina minstingar.
 
 
Kramisar.
 
 

Bowling och ryggskott

Bus med Rue hela dagen igår fram till halv fyra då Maria hämtade hem henne efter avslutat helgjobb.
 
 
Farmor älskar att hänga med denna tjej<3.
 
 
På kvällen åkte jag och ungdomarna till Bowlingen och roade oss. Emma ville inte hänga med och var hemma med sina kompisar.
 
     
 
Vaknade tyvärr med krum spänd rygg och ryggskottet ett faktum. Har dock kört mina ryggskottsstretchövningar och kan ändå röra på mig.
 
Fakturorna till vårt stugprojekt börjar rulla in och de är inte några små summor precis.
 
 
Kramisar.

Har skissat ett förslag och snackat med min dotter

Rue dag idag tills imorgon afton och jag trivs. Jhon kom på i elfte timmen att han ville till stan och Emma ställde upp och åkte med då jag skjutsade in extrasonen så att Rue inte skulle somna i bilen efter middagen.
 
Hör och förstår att plåttaket ska upp ikväll/inatt på vår stuga och att allt handlar om att vi har ställningen bara en vecka till... 
 
 
Supertack till alla som på något sätt hjälper oss att kapa kostnader genom att frivilligt hjälpa till!
Stolt över min man som är projektledare, stolt över min son som brinner av energi och lust och kunskap så vi får förverkliga den här så osannolika drömmen.. Verkligen också stolt över hur min man och vuxne son får vår omyndige son att trivas och utvecklas.
 
 
Ska nu krypa ner i sängen med den här lilla mysiga minimänniskan som sover så sött från ca åtta ikväll.
 
Vill bara berätta att jag målat väggarna varv två ikväll i Emmas blivande rum och skissat på ett broförslag till ladan...pratade med Johanna igår och de kommer nog upp till norrland i augusti då jag är ledig. Pratade med kloka Lisa idag och hon var lite slut efter jogging runt broarna...
#stolt mamma till fem.
 
Kramisar.

Några olika projekt igång

Startade upp den här dagen med att skjutsa barn på jobb och passade på att inhandla färg för att kunna färdigmåla Emmas blivande rum. Kom på att jag glömt sätta över en plastpåse på roller och tråg och insåg att ny roller behövde inhandlas.
Påbörjade då ett utomhusprojekt, nämligen plattgången in till ladan från gruset.
 
 
Allt gräs måste ju först tas bort... fick besök av farmor och Elaine och hjälp med att lyfta bort tuvorna.
 
Sen skapade jag en jämn botten med sand och började lägga plattorna.
 
 
Har sen fyllt upp med jord och sått in ny gräsmatta..
 
 
Funderar på att själv ge mig in på projektet att bygga en bro, eller om jag ska vänta tills Jörgen kommer hem!?
 
Blev pizza till middag idag då jag inte planerat i förväg och bara Jhon, jag och lånis skulle äta.
 
 
I Ammarnäs håller de på för fullt med att få upp plåttaket på stugan och Jörgen har fått ringa runt och påskynda leveransen av plåten som DHL försökte samlasta i Sorsele och leverera först till veckan och då på tisdag. Jörgen fixade det med att DHL i Sorsele fick betala Robert i backen pengar och han hämtade plåten redan i afton eftersom de lovat leverans den här veckan.
 
 
Vet att allt det här "ensamståendehårtarbetandeslitet" bara är en månad eller två i vårt liv och det är helt klart värt att vara utan make i sommar med tanke för vad vi kommer att få i framtiden. Lycka att få ha en stuga i fjällen! Helt makalöst overkligt vart våra tankar och önskemål har tagit oss? Man kan om man vill!! Har man en målbild leder det oftast dit...
 
Kramisar.
 
 

Multimamman fixar

Började den här dagen med att skjutsa barn till sommarjobb, städade sedan köket, fixade med tvätten och plockade undan, sen chillade jag i soffan fram till lunch.
Klippte gräsmattan och spacklade väggar.
Fyllde Emmas mage med rester till middag och skjutsade henne till Byske, vidare själv till stan och köpte ljusgrå färg till väggarna i Emmas blivande rum på övervåningen. Pontus och Emma ska byta sovrum med varandra.
Hämtade upp lånis och hem till enkel middag som Jhon fixat. Hamburgare och pommes.
Avalutade sen kvällen med att rolla upp färgen på väggarna där uppe.
 
 
Fick lite panik och tyckte färgen blev vit, men när den torkat och man jämnför med det som är vitt blev det nog bra ändå..
 
 
Kramisar.

Så häftigt!

Vi har snart ett yttre skal färdigt till vår stuga. Vi har nu en ytterdörr och tak.
 
 
Mina rosor som jag köpte i höstas blommar och de är så underbart vackra!
 
 
I övrigt har det varit vardagsstök, skjutsning och hämtning och chill med mina barn som gällt idag.
 
Kram.

Kvällsbad

De jobbar på bra i Ammarnäs. Bilder från idag.
 
 
 
När lånis slutade jobba hade jag och Rue picknicken redo och skjutsade henne och kompis till Boviksbadet för kvällsbad.
 
 
Kram.
 

Varje enskild individs mående

Vi är många i min familj. Familj har numera en lite annorlunda betydelse för mig än det hade förut!? Betydelsen för mig idag är nog då de som bor under mitt tak ser mig som mamma/mammafigur eller extramamma då tillhör de vår familj.
 
Det krävs egentligen inte så mycket av en om man vill bli en extramamma. Man bör dock kunna bjuda på sig själv och offra av sin tid och lyssna av barnets behov före sina egna behov. Ifall man fixar det så får man så mycket mer än man offrar! För mig är barn meningen med livet!
 
Baksidan är att tillfredställa allas önskemål och förutsättningar. Tre olika mjölksorter är vardag att försöka rymma i min kyl.
 
 
 
Den här veckan skulle egentligen starta intensivt och lediga minutrar räknas på en hand, men eftersom Rue var krasslig och mamma Maria valde att ta beslutet att vara hemma med sjukt barn så blev det genast mer fritid för mig.
Efter jag skjutsade lånis 1 och lånis 2 till sina sommarjobb fick jag sol/sov/ego/tid i solen i hela två timmar på förmiddagen, sen har jag skjutsat lånis 1 till teoriprov, fixat inköp och nyckelöverlämning till akutlåning av släp då det strulade med leveranserna till Ammarnäs och självaste stugbyggestarten där.
Sen handlade jag på hemvägen.
 
 
Vi kan om vi vill och inställningen till livet påverkar hur vi mår och går vidare, men minimänniskor, barn och ungdommar berikar mitt liv enormt.
 
Kram.

RSS 2.0