Sorg på olika plan

Tystnaden här beror på att jag sörjer på flera olika plan. Har dragit mig för att sätta mig ner och skriva då det är svårt att bara återge det jag upplever utan att såra/förtala/omnämna och göra det obekvämt för någon annan, men helt klart bär jag en stor sorg över hur någon har blivit så otroligt personlighetsförändrad. Hur någon liksom lyckas med att "klampa" in så respektlöst och för nära min och andras personliga svär utan förståelse för hur hens förvrängda sätt att uppleva sina minnen sårar oss,  för hen har stora behov att säga till alla hur hemskt vi alla andra människor har behandlat hen genom hens liv?
 
 
I torsdags kom Jörgen och Pontus hem och dagen efter passade vi på att fira en blivande födelsedag och en passerad födelsedag hemma hos oss. 
Jag hade bakat en tårta och fixat grillmat för att fira födelsedagsbarnen. Jag fotade, men ingen ville vara med.
 
 
 
Efter middagen hade vi en viktig träff med andra människor för att reda ut allvarliga händelser...
 
Lördag var det dags för den årliga släktträffen på min mammas sida. Vi träffas och går tipsrunda, minglar, grillar eller har annan picnick mat med oss och sen är det då Bocciaturnering. Roligt sätt att umgås med släkten på.
Vi var få deltagare i år då många av våra kusinbarn hade annat för sig och min mamma fick inte träffa något av sina barnbarn. Men det lösde vi med att de svängde förbi här efteråt och fick sig en kram.
 
Vi avslutade sen lördagen med grannar och grannars barn (ungdomar) vid vår gemensamma grillring. 
 
 
Det är extrem torka och värme i hela landet nu och jag är tacksam att vi har sommarvatten till blommor och blad.
 
 
På jobbfronten finns det ett pågående ärende som berör mig enormt och gör mig så ledsen och frustrerad. Det är så sorgligt, så frustrerande trögt hur vårt system kan vara ibland.
 
Jag sörjer också min barndomskompis och blev så illa berörd över att hen ska lyckas svärta ner och klampa in och ta plats i den här sorgliga händelsen.
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Alkoholism påstås ju vara en sjukdom, men jag påstår att den skapar följdsjukdomar som ångest, sömnproblem och annan psykisk ohälsa som tyvärr behandlas allt för oftast med mediciner som t.ex. sömntabletter, ångestdämpande och vätskedrivande som tyvärr också ofta missbrukas av alkoholisten.
Tror mer på kbt liknande behandlingar och högre krav på sådan vård än mediciner. 
 
 
Övrigt jag hunnit med är trädgårdsarbete, träffat Rue, inhandlat virke till ladans bro, umgänge med min make och tagit tag i min kost igen.
 
 
Kramisar
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0