Baka baka liten kaka

Det har gått bättre att jobba idag, kanske därför att arbetsuppgifterna är som mina gamla. Varannan lördag och varje onsdag när den nya är ledig får jag ju "räkna"...
 
Direkt när jag kom hem satte jag en bulldeg på jäsning, förberedde ingredienserna till en tårta och mixade ihop en chokladbollssmet.
Pausade med lite middag innan jag och Emma satte igång med baket och tårtbygge och nu är jag nästan klar med allt, bara lite tårtdekoration som jag lämnar kvar till i morgon.
 
 
Lyssnade på den målrika matchen när jag bakade! :) (SAIK krossade Modo med 6-2).
 
Kram.
 
 
 
   
 
 
 

Jobbigt på jobbet

Det är jobbigt det här med jobbet.....
 
Jag är den ende av oss gamla avdelningsansvariga som har orkat jobba kvar på ICA-torget hittills. De andra har sagt upp sig eller sjukskrivit sig, själv plågar jag mig igenom varje dag. Det är riktigt tungt, mest psykiskt, men även fysiskt då avlastningsregler inte fungerar. Känner mig som värsta gnällkärringen och blir därigenom bara mer ledsen över hela situationen.
 
Idag var jag på väg att ge upp då jag hade matrast och sjukskriva mig.....men lyckades att bita ihop!
 
Skulle en läkare vilja jobba kvar på sitt arbete om det kom en ny chef som bestämde sig för att omorganisera lite....typ nu lilla doktorn ska du få göra sjuksysters uppgifter och inte nog med det du kommer bara att få en undersköterskelön att leva på?
 
Kram.
 
 
 
 

Snart jul...

Snart jul och mycket som inte är så genomtänkt eller välorganiserat...
 
Själv försöker jag som vanligt jaga med tiden och ta de övriga i familjen till hjälp. Idag jobb till 18.30, hemma vid halv åtta.
Jag möttes av pepparkaksdoft i huset och en make som bakat lite olika socker/pepparkakor inför Lisas kalas. Älskade hjärtat nr:3 fyller ju hela 20-år i dag och ska ha sitt kalas på söndag för släkt och vänner. Lovat att hjälpa henne med tårta och några sorters fika....
 
Igår så åt jag och Lisa middag ihop på Tatung efter jobbet. Jag stannade kvar i stan för att jag skulle vidare till Oscar, go arbetskamrat sen..
 
I kväll har jag torkat ett fönster till och sen satt upp nyinköpta gardiner. Fick ju en pik om att spetsgardiner inte är okej den här årstiden via Facebook;)
 
 
Sen så gick det inte så bra med Pontus linser....
 
Vi var ju och provade ut, Pontus blev godkänd och hemskickad med ett par linser i ögonen. Dag ett fyra timmar, dag två lite längre osv...
Ta ut linserna fixar pojken galant, men att ha ett synfel som ligger på +8,5 och inte se så bra då de ska in fungerar mindre bra....
linsen sprack tillslut och en ny är beställd!
 
Funderar också om han kanske inte ska få linser just nu....hans synfel går inte riktigt justera helt med linser just på grund av hans stora synfel.
Vet inte om det är värt att lägga ut x antal tusenlappar på något han behöver endast då han spelar fotboll!?
 
Keep smiling every body and hugs to you!
 

Äntligen

Under morgonen har jag förutom en massa telefonsamtal även jobbat med Postutbildningen, som nu äntligen är klar. Jag är nu certifierad så jag får jobba själv med Posthanteringen.
 
Känns också skönt att jag har fixat alla telefonsamtal så nu är almanackan nästan fullbokad fram till jul! ;)
Väntar bara svar från ett samtal...
 
Jag har också börjat med adventsstädning och mina köksfönster glänser som bara nytorkade glas kan göra. En liten julduk har också hittat sin plats på nya köksbordet.
 
 
Nej nu är pausen slut, ska skynda mig vidare ut och hämta in julgardiner och adventsstakar sen blir det en snabbdusch för jag ska iväg med Pontus på linsutprovning. Tänk vilken lycka för honom om det fungerar med linser!?
 
Kram.
 
 
 
 

smärtsamt

Jag har jobbat mitt andra jourpass med det nya schemat idag och är förmodligen ännu mer slut idag än förra måndagen. Det tär på en gammal sliten kropp att jobba så mycket utan chans till rast och vila, för jag jobbar ju mestadels utan att kunna sitta ned. Efter lunch var det bara att springa runt i tre timmar och en kvart utan en chans att få sitta ner och vila.
 
Jag har valt att inte klaga över hur ont jag har i vissa kroppsdelar, eftersom med de tidigare arbetsuppgifterna har jag kunnat anpassa arbetsuppgifterna efter hur jag mår...eller anpassa den fysiska miljön genom att varva med att sitta ner eller stå upp eller flytta papperskorgen till vänster istället för till höger o.s.v.
 
Men fakta är att jag har fruktansvärt ont i lederna och fötterna...även vänster hand är illa angripen efter fallet i höst.
Jag hade så ont då jag gick till bilen idag efter jag slutat så det faktiskt trillade en tår eller två. Försökte faktiskt klura om hur jag skulle kunna slippa gå till bilen på andra sidan järnvägen...men bättre att bita ihop än att bryta ihop mottot gjorde att jag fixade det.
 
Har googlat i afton om eventuella orsaker till den här brännande, svidande smärtan som främst finns runt mina knäleder och vänster fot, samt vänstra handens översta fingerleder.
 
Fann detta...

Leder och väder

Eftersom man ofta inte vet orsaken till ledvärk, är det lätt att ta till vädret som förklaring. Väderknän är ett gammalt uttryck som speglar detta. Många gånger kan ledvärk bli bättre av varmt väder. Även kyla kan lindra smärta.

Humöret spelar in

Liksom vid all värk så spelar psykologiska faktorer stor roll för upplevelsen av ledvärk. Om man är ledsen och trött gör det mer ont än när man är pigg och glad. Är man i full gång med någon rolig aktivitet så känns värken mindre. Är man däremot stressad och spänd så blir värken värre.

Ledvärk kan förebyggas

Motion och rörelse stärker muskler och leder, och motverkar också övervikt. Personer som tränar regelbundet har mindre ont i lederna. Det gäller att hitta en träningsform som passar en själv bäst.....

 

 Funderar liksom väldigt mycket just nu på hur mammatanten bäst ska kunna laga sig själv:?
 
Ska ringa "tusen" telefonsamtal i morgon för att lösa lite lagrade ärenden....får nog ringa Hälsocentralen också.
 
Kram.
 
 
 
 

Intensivt roligt! :)

Kort men intensiv helg har det varit och fruktansvärt trevligt/roligt.
 
Vi har umgåtts, pratat, lekt och ätit mest hela helgen...idag har vi julbakat lite och kokat knäck.
 
 
     

Igår hade vi ju dessutom gäster på middag och jag hade storköks matlagning.
 
 
Jag tycker det har varit intensivt, men fruktansvärt roligt mest hela helgen. Nu längtar jag bara väldigt mycket innan den här babyn tittar ut!
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

lördag

Jag var uppe först i morse, sen kom faktiskt sjusovar Emma ner redan vid åtta. Vi såg TV och slömyste tills resten av familjen vaknade och vi alla intog frukost vid normal lunchtid...
 
Erik och Johanna drog iväg på Gravidfotografering och jag tog en liten skogspromenad. Kan inte annat än att tycka det var en optimal ute dag idag. Sol och någon minusgrad.
 
 
Njöt av att hitta lite mossa till juldekorationerna. Fast egentligen gillar jag nog att betala dyrt för den mossan i butik, hellre än att det ska vara barmark och snart december!?
 
 
Under kvällen hade vi gäster på middag + Johanna, Erik, Mikael, Maria och Lisa.
Tyvärr är jag inte hundra i balans och känslorna angående min jobbsituation slår igenom allt för ofta...
 
Kram.
 
 

Spoky feeling

Jag fortsätter att tycka illa om de känslor/icke känslor som flödar på jobbet och inom mig...Jag jobbar med mitt sorgearbete helt enkelt...
 
Här hemma så är det fullt upp just nu, men fullt upp med att fylla upp lyckodepåerna kan man väl säga!?
Hur som så kom Johanna och Erik hem till Norrland mitt på dan i dag och jag gillar att vara en "hel familj" igen!
 
När Johanna och Erik kommer upp blir vi verkligen fullt hus här i och med att alla andra också kommer hem...;)
Ikväll blev det sen Tacomiddag med hela familjen samlad, me like!!
 
 
Emma och Pontus har klappat på magen, men definitivt lekt med den här gullungen!
 
 
 
 
Kram
 
 
 
 

Städa på jobbet och hemma

Jahapp, tillfälligt tillbaka till mina gamla sysslor, det var det som gällde idag på jobbet.  Känns konstigt!
 
Dock kände jag mig ganska så stolt då jag var klar med de arbetsuppgifter som ska vara klart drygt två timmar tidigare nu med det nya schemat, än med det gamla. Jag hann också lägga in siffrorna i datorn...
 
Innan jag gick på lunch hade jag löst lite problematik till min efterträdare och rättat till tidningarna och städat upp i tidningshyllan. Fick ut jultidningarna också.
 
Väl hemma så blev det städning som gällde också. Lite golvtorkning i Pontus rum innan middag serverades och sen på med lite bonvax på golvet som fick torka lite innan fönster torkades och möbler bars upp...
 
Stolt kille sover nu i sitt nya rum. Dåliga Iphone bilder får visa lite...
 
 
 
Kram.
 
 
 

Tapetsering

Målade klart sista varvet på listerna i morse, sen fixade jag till de två väggar som det var kvar slipning/underarbete på.
Sen började jag med tapetseringen och hann en vägg klart innan det var dags för en tur till Byske för lite ärenden.
 
     
 
Klockan 14.15 skulle Emma klippa sig, sen jag, men först hann vi hälsa på vid graven och tända i lyktorna.
 

Vi var hemma igen till middagen, sen fortsatte jag med tapetseringen och hann den faktiskt klart i kväll. Nu ska en tokslut mammatant sova.
 
Kram.

MÅNDAG

Tänkte egentligen inte skriva så mycket om hur min första dag med nya schemat var, men kan inte låta bli att skriva lite om det ändå.
Jag kan väl säga som så att jag blev fast i spelet mest hela dagen och att jag undrar lite om hur "konsulten" tänker om raster!?
 
Vem av er där ute i arbetslivet skulle tycka att det var helt okej att jobba fyra och en halv timme utan rast!? Vad händer med blodsockernivån och humöret mot kund om man inte får äta!?
 
Hur som så rättades min 8-timmars arbetsdag med en rast på 60 minuter till och blev en 8- timmars arbetsdag med 15 minuter+45 minuter i rast.
Jag blir riktigt förbannad då andra tycker det är okej att göra sådana här scheman. Man ska slita häcken av sig i kassan eller någon annan stans i butiken med väldigt korta raster och lite tid till vila och återhämtning...
 
 
Förmodligen kommer det väl att straffa sig att klaga öppet över min arbetsplats och min arbetssituation, men jag kan inte låta bli att tycka...!
 
Annars då, jo tokslut och ledsen Annica fortsatte att jobba hårt när jag kom hem, med att måla där uppe...
 
Jag vill så gärna få allt klart där uppe innan torsdags dygnet börjar för att hinna städa och ha ett hem som välkomnar Johanna och Erik på fredag.
Sen räknar jag med att ha fullt hus och storhushåll till på söndags afton då de åker hem igen.
 
Kram till er alla som ändå stöttar och bryr sig.
 
Kram.
 

Strömavbrott

I natt var det våran (o)tur här i Norrland att drabbas av storm med ett längre strömavbrott som följd, så i morse då vi vaknade var vi strömlösa och det blev inget morgonkaffe.
Avsaknaden efter vatten var det som kändes jobbigast och när Jörgen skulle åka i väg och fixa vatten så såg han att det stod en vattenbil på Centrumhörnan i byn. :) 
Spolvatten till toaletten knyckte vi ur grannens pool.
 
Till lunch blev det korvgrillning vid grannens Grillplats och sen fick vi faktiskt tillbaka strömmen där vid två-tiden.
 
Eftermiddagen har tillbringats med att fixa grundarbetet i Pontus rum inför tapetseringen och precis när vi skulle gå ner och Micra lite middag och tvärduscha av lite slipdamm, försvann strömmen igen. Tack och lov bara några minuter.
Hade inte varit speciellt kul att leva med slipdamm i alla porer och kritvitt hår hela kvällen.
 
Nu ska jag måla lite igen.
 
Kramis.

Förnyelse

I går på lunchen hämtade jag ut mina nya glasögonpar. Jag har valt att köpa ett par terminalglasögon och ett par vanliga progressiva. Dyrt som skrutt, men jag är nöjd, för nu ser jag mycket bättre.
 
 
      
 
Tyvärr ser inte mammatanten bättre ut för det, fast jag ser bättre ut. ;)
 
Jag har också startat med att måla över fulfurun på övervåningen, den förändringen gör redan stor skillnad.
 
     
 
Snart, alldeles för snart blir det förnyelse på jobbet också. Redan på måndag, faktiskt.
 Jag jobbade alltså min sista lördag idag, gjorde mina sista tidningsreturer för Tidsam och för Dagstidningarna, trasslade för sista gången med myntväxlaren och alla andra invanda arbetsuppgifter.....det känns sorgligt.
 
En annan sak som slog mig idag, är att nu startar jag med sexdagars vecka också. I och för sig bara varannan vecka, men hur kul och okej är det egentligen!?
 
Kram.
 
 
 
 

Illamående

Efter att ha skickat barnen till skolan åkte jag med Lisa till Tarsliden för mer tapetsering.
Här i Norrland har vi idag haft ett helt underbart vinterväder med endast några minusgrader och sol. Jag gillar det.
 
 
Det börjar ta form nu, huset de ska hyra, de har gjort bra färgval och bra val av tapeter. Idag tapetserade jag i vardagsrummet.
 
     
 
Eftersom Lisa skulle jobba i kväll och jag ta emot barnen när de kom från skolan, så åkte vi hem vid två. Väl hemma mikrade jag mig en sen lunch och utbildade mig vid datorn i Svenska spel.
Fick tyvärr lov att avbryta för jag började må så illa och blev matt...tog en timmes tupplur där på soffan innan jag fixade middag till barnen.
Illamåendet vill inte riktigt släppa och jag känner då att det är bäst att inte jobba i morgon, jag som aldrig brukar vara magsjuk. Hmm..
 
Kram.
 
 
 
 
 

Inte sysslolös!

I fredagskväll körde vi ett flyttlass åt Lisa till Tarsliden i närheten av Tarsmyran. Lisa ska hyra ett hus där tillsammans med sin kompis Maja.
 
Lördag åkte jag dit under dagen för att hjälpa till med tapetsering.
 
 
Vid halv fem på afton skyndade jag mig hem för att fixa mig i ordning innan vi skulle iväg till goda vänner på middag.
 
 
I morse så åkte jag och Lisa iväg för att fortsätta med att tapetsera. Tyvärr räckte inte tapeterna, en rulle till måste införskaffas.
 
 
Sen så är det ju farsdag idag och jag blev hämtad av lilla familjen vid halvtvå för att fira svärfar.
Kram.

:)

Nu har vårt nya bord kommit..
 
 
Kram.
 

Målbild

Jag har livserfarenhet....
Jag har utbildningar....
Jag har varit på föreläsningar...
 
Jag tycker mig se en röd tråd på hur man lyckas ta sig fram här i livet.... och det är inte genom fjäsk och genom att smöra.
 
Jag är ganska säker på att man bara ska fokusera på hur man vill att det ska bli!? Det gäller att ha en tydlig målbild på näthinnan liksom.
 
Hur som har jag det just nu, en tydlig målbild.
 
Kram.
 

Kvällsjobb

Redan klockan halv fyra var varorna som skulle fyllas in slut. Det var med andra ord "frontning" som gällde i kväll.
Före:
 
Efter:
 
Jag gillar då det blir ordning och raka linjer. ;)
 
 
Kram.
 
 

:)

Jag kan bara inte låta bli att älska den första snön! Jag vet att innan vintern är slut, så kommer jag att vara less på att sopa av bilen och skotta snö, men just nu så här i början bara älskar jag den.
 
Nu ska jag snart bege mig av ner till stan för en synundersökning, sen kvällsjobb.
 
Kram.

Jobbar..

Nu är det många arbetsdagar på rak igen och jag hinner inte riktigt med...
 
I morse då väckaren ringde ville jag bara dra täcket hårdare om mig och somna om.
 
Tror mig veta varför jag är så trött...men helt klart måste en anledning vara att jag har fått kraftigt försämrad syn på sistone!
Ögonen svider ständigt och jag har äntligen kommit mig för att boka in en ny synundersökning till veckan. Då får jag ju veta hur mycket "äldre" mina ögon blivit.;)
Det är ju tyvärr det som det handlar om, åldersförändringar....
 
Kram.
 
 
 
 

RSS 2.0