smärtsamt

Jag har jobbat mitt andra jourpass med det nya schemat idag och är förmodligen ännu mer slut idag än förra måndagen. Det tär på en gammal sliten kropp att jobba så mycket utan chans till rast och vila, för jag jobbar ju mestadels utan att kunna sitta ned. Efter lunch var det bara att springa runt i tre timmar och en kvart utan en chans att få sitta ner och vila.
 
Jag har valt att inte klaga över hur ont jag har i vissa kroppsdelar, eftersom med de tidigare arbetsuppgifterna har jag kunnat anpassa arbetsuppgifterna efter hur jag mår...eller anpassa den fysiska miljön genom att varva med att sitta ner eller stå upp eller flytta papperskorgen till vänster istället för till höger o.s.v.
 
Men fakta är att jag har fruktansvärt ont i lederna och fötterna...även vänster hand är illa angripen efter fallet i höst.
Jag hade så ont då jag gick till bilen idag efter jag slutat så det faktiskt trillade en tår eller två. Försökte faktiskt klura om hur jag skulle kunna slippa gå till bilen på andra sidan järnvägen...men bättre att bita ihop än att bryta ihop mottot gjorde att jag fixade det.
 
Har googlat i afton om eventuella orsaker till den här brännande, svidande smärtan som främst finns runt mina knäleder och vänster fot, samt vänstra handens översta fingerleder.
 
Fann detta...

Leder och väder

Eftersom man ofta inte vet orsaken till ledvärk, är det lätt att ta till vädret som förklaring. Väderknän är ett gammalt uttryck som speglar detta. Många gånger kan ledvärk bli bättre av varmt väder. Även kyla kan lindra smärta.

Humöret spelar in

Liksom vid all värk så spelar psykologiska faktorer stor roll för upplevelsen av ledvärk. Om man är ledsen och trött gör det mer ont än när man är pigg och glad. Är man i full gång med någon rolig aktivitet så känns värken mindre. Är man däremot stressad och spänd så blir värken värre.

Ledvärk kan förebyggas

Motion och rörelse stärker muskler och leder, och motverkar också övervikt. Personer som tränar regelbundet har mindre ont i lederna. Det gäller att hitta en träningsform som passar en själv bäst.....

 

 Funderar liksom väldigt mycket just nu på hur mammatanten bäst ska kunna laga sig själv:?
 
Ska ringa "tusen" telefonsamtal i morgon för att lösa lite lagrade ärenden....får nog ringa Hälsocentralen också.
 
Kram.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0