Röjt

Våran granne Ernst blev ju inlagd på lassa i sommar och sen beslutade hans anhöriga om att få in honom på ett boende. Han lider ju av alzeimers.
Men lite beklämda blev vi när Jörgen träffade på honom på ICA i Kåge och han verkade ganska klar om sin situation. "Jasi det är som trist att sitta i ett litet rum.."
 
Men i helgen har han fått komma hem och det var så roligt att se honom nästan springa till grannen för en pratstund.
 
 
Idag klippte han sin gräsmatta som ingen har gjort på flera veckor och hans leende var så brett.
 
 
Nog är frågan om han inte håller sig friskare längre i sin hemmiljö!?
 
Annars då? Jo vi har hjälp Lisa att flytta hem sina saker och idag har vi röjt upp i Ladan som snabbt hade blivit ett förråd, så hon kan bo där tills hon hittar ett boende i stan.
Känns underbart med att ha henne hemma igen.
 
 
 
Kram.
 
 
 

Man väljer själv!?

Jag har gjort en fantastisk resa om man tittar bakåt ett år.....jag känner att jag äntligen har hittat mig själv och vem jag är och vad jag vill stå för.
Jag har äntligen insett att jag är den som påverkar mina val här i livet och att det är inte ödet/någon annans fel att mitt liv tar dess vändningar det gör!? Flummigt? Kanske det men jag vet vad jag menar...
 
Men trots att jag är stark, eller åtminstone så mycket starkare än jag någonsin har varit angående min identitet och mina känslor runt mig själv som person, så kan även jag bli ledsen över ytligheter och fulspel, till exempel på facebook. Utanförskap kan bero på många olika saker...
 
En sak som alltid har oroat mig och som har varit fruktansvärt obehagligt och obekvämt är min kropp och dess överviktskilon, men vet ni vad? Till och med det har jag blivit bekvämare med och det är stora framsteg för att vara jag!!
Att jag sen äntligen har lyckats gå ner några fyra/fem kilon är ju bara positivt.
 
 
Att hitta sig själv och vara nöjd med det lilla, att saktmodigt sträva och kämpa med vardagens måsten det är för mig att hitta meningen med livet. Hoppas att du kära läsare också har gjort det eller kommer att göra det snart...
För dig som fortfarande känner agg mot mig och världen genom att dissa mig på Facebook, gör det om det känns bra för dig, men jag går vidare!
 
Har hunnit med ett viktigt telefonsamtal idag som tar mig vidare till något jag vill göra i framtiden och sen har jag ätit lunch och surrat bort oviktig tid med en återfunnen väninna.
Livet är vad man gör det till och jag längtar till att få hjälpa andra och mig själv till mer livsglädje och livserfarenheter. Heja livet!
 
 
Kramisarna.
 
 
 
 
 

frökex

Jag har äntligen lyckats tvinga mig ut på en promenad igen, det var ett tag sedan men jag slog föregående tid på min lufsarrunda.
 
Annars har jag mest softat på här hemma, torkat ur några skåpar i köket och bakat frökex.
 
   
 
Kram.

Urtekram

Det har kommit hem en pall med diverse varuprover från Urtekram och givetvis måste vi ju prova dessa hemma hos oss.
Kryddor bl.a.
 
 
Och torkat...
 
 
Sen också ett gäng med kroppsvårdsprodukter förstås.
 
 
Ska bli riktigt roligt att börja använda dessa produkter och veta att man är lite snällare mot sig själv och miljön.
 
Sen avslutar jag med Tage Danielssons tänkvärda vers, riktigt passande nu i valtider då invandrarpolitiken ältas så mycket. Kom ihåg att vi alla är lika - trots vårt ursprung.
 
 
Kram.
 
 
 

frustrerad och förmodligen stressad

Nu vill jag ha svar på vilken riktning min framtid ska ta, jag känner att mitt tålamod håller på att tryta. Det känns så frustrerande att inte veta, ha koll och fasta tider att följa.
Dessutom har jag dåligt samvete över att jag är arbetslös och utnyttjar systemet!? Jag vet att jag inte ska ha det, men dock så har jag det.
 
Nåja, den här veckan ska innehålla städ, sortering, rensning och flytt. Vi ska hjälpa Lisa att flytta hem en kort mellanlandning innan hon hittar sig ett boende i stan.
 
Igår följde jag ju Jörgen norrut på jobb och IKEA besök och idag ska jag diska, tvätta och sortera in inköpen till sina nya platser i vårt hem.
För en tid sedan köpte vi en ny spis, en spis med induktionshäll, vilket medförde en stor utrensning av mina kastruller. Vi har under en tid haft nästan för lite kastruller till matlagningen och därför investerade jag i några nya igår.
 
 
Några nya vita skålar fick också följa med hem, för de behövdes också bytas ut för de var repiga och utslitna.
 
 
Sen när man är på IKEA måste man ju bara fylla på förrådet av servetter och ljus.
 
 
Annat som följde med var lite sängkläder och en ny taklampa till Emmas rum. Sen sökte vi inspiration till vårt badrum som ska förnyas snart.
 
Kram.
 
 
 

söndag

En loj dag där jag varvat med lata stunder, rensning av ogräs i stenmjölet på vår gårdsplan, ansning av rönnhäcken och matlagning. 

 Tyvärr har väl vädret inte varit det bästa men det har gått vara ute i vart fall.
 
Imorgon ska jag följa med Jörgen då han ska norrut på jobb, roligt att få komma sig ut lite.
 
Kram.

 

 


lördag

Vi åkte ner till stan i förmiddags för lite ärenden som måste göras. Började dock med ett ärende av det tyngre slaget känslomässigt. Vi beställde ett blommogram till en vän som nyligen har förlorat sin son, så fort det kan gå att allt förändras...vill aldrig vara med om det, men man får ju inte välja.
 
Sen i afton har vi firat Ulf genom att träffas hemma hos oss och äta surströmming och fika kladdkaka ihop. Vi är mormor, syrran, brorsan och några av barnen.
 
 
      
 
Kram.
 
 
 

fredag

Städdag blev det idag. Jag skurade lite extra i tvättstugan och hittade massa dåld skit.
 
 
Men nu är golvet under tvättbänken och golvbrunnen skurade. Så här fint blev det i skåpen efteråt.
 
 
Efter middagsmaten har jag klippt gräset och trädgården blommar fint ännu, men man kan se att hösten smyger sig på.
 
 
Kram.
 
 
 

Spännande

Jag är lite pirrig och förväntansfull just nu på i vilken riktning jag och livet för min vagn. Spännande att se hur allt faller sig...
 
Jag har också tagit tag i min vikt efter semestern och har redan gått ner ett par tre kilon. Känns motiverande och bra.
Dagens motionsrunda gick också superbra och jag slog personligt rekord på hastigheten, vilket kan bero på att jag faktiskt joggade vissa partier. Heja mig vad duktig jag kände mig efter den rundan.
 
 
Jag har nyss lyssnat på en bok som heter "hjärnkoll på vikten" och blev väldigt inspirerad att börja förändra vår kosthållning i den här familjen och jag känner en viss tro på att det ska kunna gå ganska bra.
Men det är klart att det blir inte lätt att helt sluta med all P-mat! (Paj, Pizza, Palt, Piroger, Pasta och Pannkaka.)
Sen är det väl ganska enkelt att plocka bort allt socker tänker man, men det inser jag att det inte alls är. Visst, saker som saft, läsk, kakor och massa godis och glass är väl en sak, men alla dolda sockerfällor de är lite knepigare.
Ett bra exempel är ju dessa smaksatta yoghurtar och juicer, där döljer det sig många sockerbitar. Likaså i mjölk, frukt, musli och flingor.
 
Men jag ska dock göra ett försök att laga nyttigare mat för oss alla. Hittade faktiskt ganska så bra inspiration på Kung Markattas sida. http://www.kungmarkatta.se/recept/
Ja vi får väl se framtiden an helt enkelt.
 
Kram.
 

Ett sista vedinlägg

I morse då väckaren ringde steg jag upp direkt för att gå och väcka två glada och förväntansfulla barn. Pontus börjar sexan i Byske, så ny skola och nya klasskamrater och lärare väntade honom.
 
När barnen var ivägskickade till skolan gick jag ut och fortsatte med vedstaplingen fram till elvatiden, sen gick jag in och duschade och begav mig till staden för diverse ärenden.
 
Bland annat köpte jag en snygg lasyr till altangolvet.
 
 
När jag sen kom hem gjorde jag klart vedstaplingen och krattade ihop skräpet i några högar. Så skönt att ha fått bort vedhögen!
 
 
 
När jag skulle gå in och laga middag kom det en lastbil med en pall Urtekram grejer som jag paketerade in mot regnet.
 
 
Nu ska vi se Idol härhemma. Ha det gott.
 
Kram.
 
 

Regn

Efter morgonsysslorna så gick jag ut till vedhögen och fortsatte med att stapla in vedpinnarna. Efter någon timme gick jag in och gjorde iordning barnens lunch och när de började äta så gick jag ut och fortsatte med staplandet.
Så småningom började det att regna, men jag fortsatte en stund till i vart fall.
Jag såg faktiskt en chans att kunna hinna stapla in vedhögen klart idag, men gav upp då regnet ökade i kapacitet.
 
 
Nu är det faktiskt inte så mycket kvar.
 
Kram.
 

Vedstapling

Med en ljudbok i öronen har jag jobbat på hela dagen med att stapla ved. Minst hälften är nu gjort och det känns bra att det har räntat undan från högen.
 
 
Jörgen har målat och nu är det inte mycket kvar av det arbetet heller. Det gröna är helt färdigmålat, i vart fall utav det vi har bestämt oss för att hinna med den här sommaren. Baksidan av uthuset ska vi ta till våren.
 
 
Tänka sig vad den här sommaren har rusat förbi. På tisdag börjar barnen om skolan igen och vardagslunken är igång för alla utom jag. Men jag har en vag plan som rör min framtid, något som jag inte riktigt vill berätta för er om ännu.
Ni får ha lite tålamod.
 
 
Kram.
 
 
 

Gelé

Jag började dagen med att klippa gräset och Jörgen målade på uthuset. Vid ett fick vi besök av svärmor och Elaine som stannade och åt god grillmiddag med oss.
 
Det var meningen att jag skulle skicka mina vinbär som blivit plockade under dagen, hem med farmor för att få hjälp med att koka dem till gelé. Men när jag såg dem bli kvar på köksbänken bestämde jag mig för att koka gelé själv.
 
 
 
 
Kram.
 

Redan torsdag

Jag håller mig sysselsatt med ogräsrensning och målning, promenad och städning. Avfrostning av frys och syltkokning.
Idag har vi också äntligen varit och klippt oss. Pontus och jag mest, Emma som vanligt bara en toppning och uppfräschning.
 
   
 
Jag håller också på med att fräscha upp östra väggen och blombänken som blivit nertrampad under målningen. Sen vill jag ha bort Såpnejlikan som har kommit igen.
 
 
Kram.
 
 

Slut på semestern

Jörgen har börjat om att jobba den här veckan, han sa upp sig från sitt förra jobb då han gick på semester och har nu börjat på Urtekram.
 
Själv så försöker jag också jobba och hålla mig igång. Har följt Lisa på två lägenhetsvisningar och tvättat undan tvätt från helgen.
Idag påbörjade jag vedstaplingen. Först fick jag lov att flytta bort det som var kvar från fjolårets vedfack till det fack vi ska ta ifrån i vinter.
 
 
Sen när det var klart var det bara att fylla på med årets ved och börja stapla. En väggstapel blev dagens resultat.
 
 
Bara det här kvar nu...;)
 
 
Kram.
 
 
 
 

Dubbelt

Sorg och glädje, stress och ledighet, vardag och livsnjutning på högsta nivå....Livet i ett nötskal.
 
Jag har på kort tid mött döden tre gånger i den närmaste släkten och sett hur den påverkar oss anhöriga med sorg och smärta och också lättnad över att lidandet tar slut.
Dessa tre människor som dött har gjort det lite för tidigt i den förhatliga sjukdomen cancer.
 
Jag är ju en djup och grubblande människa och ser ju nu även denna gång då svärfar har dött, hur det påverkar oss nära anhöriga.....vi alla har lätt till tårar och minnen om personen som lämnar oss.
Vi saknar och gråter.... men på något sätt inser vi att det är det livet går ut på!
 
Men trots att min svärfar dog efter nästan tre veckor på lassarettet, snurrar livet vidare.
För under tiden Johanna, Erik och Elton har varit här så hängde ju Hans liv på en skör tråd och trots det har vi njutit och umgåtts "som vanligt"!
Men det har inte varit som vanligt. Vi alla har varit väldigt medvetna om att Hans liv höll på att rinna ut. Jörgen avvek ju för att sova på lassarettet och besöka sin far, varvat med livsglädjen över besöket från Stockholm.
 
Ta bara sista kvällen Johannas familj var här!? Den var så dubbel den kunde bli!!
Vi satt här på vår altan och chillade med surströmming och vänner, kompisar och släktingar. Alla med anknytning till Johanna, men samtidigt var vi medvetna om att svärfar då kämpade för sitt liv på lassa och faktiskt också dog den kvällen. Sorgligt då Jörgen kom hem och meddelade det vi egentligen förstod.....
 
Glädjen den kvällen var ju ändå Elton och fotografier på honom.
 
 
Vill ändå förmedla genom den sorg jag kände under den veckan att det fanns glädje också!
 
Farfars liv slocknade på torsdagsaftonen och vi begav oss hela familjen ner till Järvsö på fredagen, efter Fonusbesök och tårar...
 
Jag är glad över att Jörgen orkade följa med och jag är glad över att vi kunde njuta av livet trots den sorg vi kände över förlusten av Hans liv...
 
Vi kom fram till Järvsö sent på fredagen och Elton hade varit vaken sen vårt stopp i Ö-vik där vi lekte och åt vår middag på Sibylla.
 
Kände än en gång sorg över föräldrar som inte lyssnar på sina barn och ger dom den uppmärksamhet de förtjänar.
En uppskattningsvis fyra/femårig kille hoppade och skrek runt Elton utan hänsyn till att vi upplyste honom om att Elton blev ledsen och rädd....
Morföräldrar runt pojken gjorde ingenting för att ingripa...
Sorg och ilska över att en del kan försumma sina barn så mycket, för den här grabben skrek verkligen över att få uppmärksamhet!!
 
Elton behöver i vart fall inte känna sig utan uppmärksamhet. Jag är glad över att Jörgen kunde följa med på den här trippen och hjälpa till med barnvaktandet med Elton.
 
Kommer att lägga upp lite mer bilder på vår egen tid med Elton...men tanken på att bli foster/stöd/jour förälder växer sig starkare.
 
 
Vi, vi=Pontus, Emma, Jörgen och jag gillar verkligen att ta hand om Elton. Jag tror att vi alla också skulle gilla att ta hand om en annan individ..
 
Hur som så tog vi hand om Elton under tiden hans föräldrar gjorde sig fina för bröllopsfest och sen var på den festen.
 
 
 
Idag söndag så åkte Eltons familj vidare hem till Stockholm, medans min familj bilade tillbaka mot norr...
Glädje och sorg hand i hand....
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Järvsö

Vi kom fram sent igårkväll till Järvsö. Jag, Jörgen, Pontus och Emma följde med Johanna och Etik hit ner för att hjälpa till och passa Elton medans de är på bröllop.

Vi började den här dagen med att besöka Järvsözoo och en stund efter lunch så åkte Johanna och Erik hem till stugan för att fixa till sig inför bröllopsfesten.

Vi stannade en stund till och åt mellis på  zoo också. 
Vi handlade sen vår middag på ICA innan vi åkte hem till stugan och vinkade av de festfina föräldrarna.


Efter vår kvällsmat åkte vi iväg för ett kvällsdopp i Ljusnan.



När vi kom hem till stugan sen fick Elton leka lite, äta sin kvällsgröt och duscha. Sen somnade Elton utan gnäll i sin vagn  efter en minut. 




Kram.

Nu i ro, slumra in...

Jag har mycket att skriva och berätta om, men har inte hunnit med att blogga och ikväll vill jag inte.
 
I afton somnade svärfar in efter sin långa kamp mot cancern. Ledsamt givetvis, fruktansvärt sorgligt också men för honom är nu kampen och smärtorna över och han får sin vila.
 
 
Kram.
 

Hett

Även om det har varit mer än lovat varmt idag så har jag njutit av dagen.
Johanna åkte in till frissan och grabbarna, (Jörgen, Pontus och Erik) åkte till Kåge för vattenskoter åkning. 

Jag fick äran att ta hand om Elton. Goa moster Emma ville också hjälpa till, men mormor har haft huvudansvaret:)

Barnvaktandet innebar lunch, sömn och mellis. Jag älskar det! 





Till middag var vi bara fyra, Johanna och Erik var bortbjudna.
Livskvaliten är hög just nu!

Kram.

Underbart är kort

Jag borde egentligen sova mer och njuta av inga måsten, men nu då Johanna och Erik är här kan jag liksom inte somna om då jag vaknar i ottan i vanlig ordning och kliver hellre upp och passar Elton.
I morse var det dock för vår V70:s skull som jag var tidigt igång...den skulle lämnas i Frostkåge tidigt för bromsskivebyte!
 
Mycket tid rinner undan till att umgås och njuta och det är svårt att fylla ut dagarna med allas önskemål...vänner, bad, middagar, släkt och vänner vill ju träffas och njuta och umgås...
 
Idag har vi besökt staden för lite ärenden och ätit lunch på Arken. Men fy vad tröttsamt med den nya värmeböljan som är här igen..
Nåja. jag har i vart fall bestämt mig för något viktigt idag och hoppas att jag ska nå mina mål igen...
 
 
Snart är det slut på semester, glass, godis och vin...
 
Kram.
 
 
 

Chill

Hade någon slags tanke på att måla lite vitt idag på altanen, samt att rensa lite ogräs i rabatterna. Men har lagt en till ledigdag till handlingarna.
Det är ju så mycket roligare att umgås och chilla med Elton och Johanna än att måla och sjåa..
 
Jag var igång vid sju i morse och skickade Johanna i säng en stund till. Elton och Johanna hade då varit vakna ett tag redan.
 
 
Jag har faktiskt lyckats måla upp den sista skvätten oljefärg också på brädan som hängrännan ska hänga på...men ogräset får frodas ett tag till!
 
Kram.
 

Lacy days

Jag har tagit ledigt från målning nu då vi har gäster, men Jörgen kämpar på och målar. I natt ska han sova med sin pappa igen, han gjorde det förra natten också.
 
Men igår eftermiddag tog vi en paus och åkte till Byske havsbad och badade en stund.
 
 
Det blir ganska naturligt att allt kretsar runt Elton och att alla vill leka och pyssla om honom. Igår kväll när Elton hade nattats så spelade vi Plump och nu kan även Pontus och Emma spela.
Det var ett kraftigt åskoväder som drog in över Drängsmark och därför var all data och teknik avstängd hela kvällen.
 
Idag har jag och Emma skött Elton alldeles själva då Erik och Johanna for iväg och fiskade.
 
 
 
 
 
Kram.
 
 
 
 

RSS 2.0