Målarfri dag äntligen!

Igår kväll kom så äntligen mitt lilla barnbarn med familj hem hit igen på semester och jag hade kämpat på hela dagen med att hinna klart takreglarna på altan vilket jag hann precis.
 
 
Idag har vi bara myst på med att umgås och hjälpts åt med att passa Elton från att göra sig illa då han både kryper och reser sig upp.
 
 
Så jag har inte haft ett dugg dåligt samvete över min vilodag från målningsarbetet.
 
Kram.
 
 
 
 
 

Kalas

Målade en stund på förmiddagen, sen lunch och en dusch innan vi for iväg på kalas till Emelie och Alva. Innan kalaset var jag och tittade till pappa och där hade det vissnat bort det mesta i blommväg. :(
 
 
Efter kalaset så valde jag ut två nya plantor och Magnus köpte dom och sen åkte vi och planterade ner dom.
 
 
Vi lyckades att hitta av en ganska regnfri stund och ett uppehåll i åskovädret som drog in över Norrlandskusten. Fy vad det blixtrade och dundrade och regnade!!
 
 
Sen åkte jag och barnen direkt ner till stan och hälsade på farfar och Jörgen som redan var där, jobbigt möte för barnen och tårar trillade. Känslosamt!
Sen åkte vi till farmor och Elain för att hämta dom och äta middag ute. Blev Kebabtallrik på Tre Kronor.
 
 
 
När vi sen kom hem så såg jag att det även har regnat och stormat här, när åskovädret drog förbi.
Funderade om det nya altantaket läcker för allt var blött som vi lämnat under dess skydd.
 
 
Men vattnet har helt enkelt blåst in!
 
Kramisen.
 
 
 
 
 

söndag

Vart ska jag börja? Farfar eller målning eller värmen eller lössen? Det här livet kan lätt kännas motigt och tungt och tårar kan trilla, samtidigt som livshjulet snurrar och man njuter och glädjs!?
 
Igår så målade jag och Jörgen satte upp det nya taket, allt i den mördande hettan av 31 grader plus. Men tårar trillade och känslor ligger utanpå på grund av hettan och att svärfar ligger på lassarettet...men måsten och livet rullar på...vad ska man prioritera hur ska man tänka!?
För det går inte att räcka till, till alla!
 
Sen har jag alltid varit argbiggan angående könsrollerna i hemmet och vem som ska göra vad och när vi båda jobbar intensivt med målning och snickeriarbeten så kan man ju fundera vem som har mest rätt att få fortsätta ostört utan att måsta stanna upp för matlagning och få gå ut först och slippa röja upp efter middagen eller lunchen. Vem ska ha ansvaret för dammtrasan och dammsugaren? Vems insatser vart är viktigast?
 
Samtidigt som vi båda har dåligt samvete för att vi inte semestrar med barnen i den här hettan och far och badar, eller besöker svärfar, eller vad man borde göra som inte hinns med!?
 
Igår kväll pausade vi i vart fall och grillade med grannarna, med knytis som tema, och tanken att ansluta till ångsågensdag på norra byn senare, men vi chillade ute med värmeljus och vin till halv två på morgonen istället.
Mikael och Maria sms:ade vi med och insåg ju att de hade forcerat Europa lite fortare än de först tänkt och skulle anlända hem vid tio idag.
 
 
I morse vaknade jag vid sex av värmen och tog täcket med mig och la mig på rumssoffan. Vid drygt sju hörde jag Cia voffa och tassa ut till hallen och sen tystna och jag tänkte att hon la sig på hallmattan, men icket det var ju husse och matte som kom och tog med henne på en promenad upptäckte jag lite senare då jag vaknade till strax efter åtta..
 
Jag gjorde iordning frukost och sen tittade vi på kort från deras resa innan de tog Cia med sig och åkte hem för någon timmes sömn. Mikael hade varit vaken i drygt ett dygn.
 
Jörgen åkte iväg till lassarettet till en far som har blivit sämre och nu är det morfinpump som gäller och förmodligen blir det inte någon hemgång för honom den närmaste tiden.
 
Jag började den här dagen med att renbädda vår säng men insåg att jag hellre ville måla och nu är allt grönt på altanen klart! Det vita är målat ett varv på husväggen och ska slutföras i morgon efter takåsar och altanstolpar.
 
Klockan två i natt hittade vi en levande lus i Pontus hår och kände att vi inte ville tvätta något hår då. Idag har jag pratat med sjukvårdsupplysningen om hur fortsatt lushantering ska gå till.
Det finns ju receptbelagda läkemedel.
 
Åskan har ju också mullrat på idaq och retat oss med kvav luft och extrem hetta. Sen trodde vi att åskan var över då solen och hettan tittade fram igen efter åskmolnen. Men ovädret började om och åskan mullrade mer intensivt och tillslut så vräkte äntligen regnet ner och skuggtemperaturen blev så låg som 18 grader.
 
 
Kram.
 

Målning

Jag har målat den vita underspikningen på ladan idag medans Jörgen blandade lite saft och for och badade med barnen.
 
 
Efter middagsmaten började jag måla ribborna på altantaket och fick efter åtta hjälp av Jörgen, så nu kan vi kanske få dit de nya taket imorgon.
 
 
Det låter kanske som om Jörgen gör ingenting och att det är bara jag som gör saker, men det är bara det att jag inte skriver om vad han gör alla gånger.
 
Kramis.
 

AC

Igår åkte jag och Jörgen in till stan för att köpa lite virke till altanen och ett nytt tak till den samma. Vi besökte också svärfar på lassarettet.
Fördelen med att åka iväg så där, är ju att man får kyla ner sig i bilens AC.
Pontus och Emma ville vara hemma och de fick då sköta om Cia.
 
Sen på kvällen grundmålade vi altantakets ribbor och balkar och jag kletade ner mig med oljefärg både här och där när jag klättrade runt ribborna. ;)
 
 
Kramisen.
 

FÖRTVIVLAD

Nu håller jag på att vara less dessa löss, fyra levande varelser hittade jag på Pontus i morse och nu är han också avlusad en andra gång.
 
VARFÖR DÖR DOM INTE?
 
Det känns som om det kryper på mig överallt hela tiden, jag avskyr verkligen dessa små kryp!
 
Kram.
 

Hot

En värmebölja har dragit in över Sverige, en extrem sådan med över 30 grader i skuggan och ni får förlåta mig ni som gillar det, men jag står inte riktigt ut!! Det är för varmt!
 
Men trots värmen så har jag börjat om med att måla efter någon dags vila och har jag bestämt mig för något så gör jag det och idag skulle det målas!
 
 
Jörgen hade det värre som klev upp på altantaket med långbyxor och långärmat för taket innehåller glasfiber och skruvade ner det.
Tyvärr såg vi då att några takstolar var angripna av vatten och hade börjat ruttna...
 
 
Det vi har målat idag är ladan och tyvärr blev jag både getingstungen och humlebränd idag! :(
 
Kram.
 
 
 
 

Smådjävlarna har överlevt!!

Idag har jag haft trevligt besök av en god vän, jag åkte ner till stan och hämtade henne vid elva. När vi kom hem så bad Pontus mig att luskamma honom igen och den kammningen slutade med 0 i lössfynd.
Däremot så fann vi en liten jäkel i Emmas hår och när jag skjutsade hem min vän så köpte jag mer lusmedel  och har i kväll kammat igenom Emmas tjocka hår bena för bena med luskammen utan att hitta fler löss, tack och lov.
 
 
Sen blev det att gå igenom håret en gång till bena för bena men nu sprutandes lusmedel i varje bena. Som extra förstärkning mot lusdjävlarna så la vi ett hårband av plastfolie för att kväva eventuella levande kryp!
 
 
Nu vill jag inte ha några mer kryp i mitt hus! USCH!!
 
Kram.
 
 

Högsommarvärme

Det har varit extremt varmt idag och jag valde att svettas inomhus denna dag med den försakade veckostädningen. Jag har tagit extremt mycket ledigt från alla måsten de sista dagarna och inget av det som måste göras har blivit gjort.
Men ingen kan anklaga mig för att ha varit lat och oföruttagsam... jag har jobbat på med andra måsten.
 
Jörgen har sett till att barnen har plockat jordgubbar i landet och delegerat vidare till mig att ta reda på bären. Jag har städat och tvättat och vikt tvätten.
Jag har diskat och stökat och hjälpt till med mestadels innomhus sysslorna.
 
Ikväll åkte Jörgen ut till Skatan och doppade barn och hund, medans jag dammtorkade klart och började måla altanstolpar med oljefärg, vilket tydligen var lite för tidigt och ett missförstånd mellan vad som sagts uppdagades...
 
Hur som så känner vi alla av det gråmulna tunga molnet som hänger över oss, det där livet om vi ska klara det lite till eller inte...svärfar mår inte så bra och vi hoppas ju givetvis att han blir piggare igen, men det är alltid jobbigt då man tvivlar på att det ska gå vägen ett tag till.
 
Jag påminns hela tiden av min pappas sista år och hur vi syskon kämpade i vårt hopp och i vår förtvivlan.
 
Vi klämde också in en mycket sen middag, en familjepizza.
 
 
Och här ser ni en nybadad Cia, nyduschad rättare sagt.....för jag vill inte ha in en sandig havsluktande hund i mitt nystädade hem.
 
 
Kramis.
 
 

Huvudlöss i vårt hus:(

Idag var det dags för kusin/släktträff på mammas sida. I år var det moster Sigrids tur att vara värd, där mitt uppe i lekandet så frågar Emma mig om vad det är för något kryp på hennes gummisnodd? Det var en vidrig huvudlus!
Jag synade hennes hår noga och upptäckte fler otäckingar och dessutom massa äggrester på hårstråna. Blä, usch, urk och fy, men nu har jag för första gången ett barn som har huvudlöss på riktigt.
 
Efter släktträffen åkte vi direkt till apoteket och köpte en rejäl luskam och avlusningsmedel. Trots att jag tycker att det är äckligt med löss och oftast brukar reagera med att klia mig i hårbotten när löss kommer på tal så gjorde jag inte så den här gången.
Men inte slapp jag heller undan, det visade sig att den här fina lusen på spegeln satt i mitt hår. Det ser ut som två, men är bara en, eftersom den sitter på en spegel.
 
 
Sen så blev det behandling i bästa Madicken stil och nu ska nog alla lus vara borta.
 
Kram.
 

En till

Jag har haft en till målarfri dag och vilat emellanåt. Visst har jag gjort lite nytta också, lite ogräsrens, kokat sylt, stekt kotletter, tillagat chili och umgåtts med svärmor och Elaine.
 
Efter middagsmaten åkte vi ut till Skatan och badade, hade lovat barnen i morse..
 
 
Kramisen.
 

Målarfri dag

Vaknade i morse med kramp i bröstrygg och nacke, målningsarbetet sliter på min kropp och inte nog med det så tränger Cia och Jörgen mig nästan ur sängen. Klev upp klockan sju och la mig och vilade i soffan så bröstrygg fick vila.
 
Klarade inte av att måla idag men har klippt gräset, städat bort på tomten och rensat och fixat till rabatterna efter målarställningar och stegar. Jobb som också ska göras.
 
 
Kram.
 
 

Hata cancer

En till målardag är till ända, men också en bilbesiktningsdag.
Precis då jag skulle till att börja måla så koms det på att Lisas bil skulle besiktigas... En dryg timme tog det. 

Tyvärr blev det också väldigt ledsamma besked angående svärfars hälsotillstånd. Det här livet är så oförutsägbart och oberäkneligt! Cancern har spridit sig för svärfar och mina tårar har trillat samtidigt som väggar har fått färg...

Kramisen

Trägen vinner

Har inte så mycket att skriva om här på bloggen annat än om målning. Idag har jag nog gjort en tiotimmarsdag och äntligen är två sidor av huset helt klara.
Fönsterna är torkade, spröjsen fastsatta och blomamplarna upphängda.
 
 
Jörgen har gjort ärenden och besökt sin far som är lite sämre och inlagd på lassarettet för tillfället.
 
Kram.
 

AJ!

En till dag med klängande i stegen och målning av det vita på framsidan av vårt hus är snart till ända.
Jag började morgonen som vanligt med att gå en morgonpromenad med Cia, som sen la sig ned och vilade på plattorna.
 
 
Hon är så snäll och springer lös här på tomten medans vi målar, mest tyr hon sig till mig som målar ganska nära marken. Än så länge har hon bara rymt iväg två gånger, men kommit tillbaks då vi ropat.
 
Sen lyckades jag att klämma mig rejält idag då trappstegen fälldes ihop över mina fingrar och jag segnade ner gråtandes på marken som ett litet barn. Jörgen kom med kallt vatten och nu känns det ganska bra...
 
     
 
Igår kom Lisa förbi och hade köpt med sig så fina rosor till oss. Idag har hon varit och badat med Pontus och Emma.
 
 
Kram.
 
 

har inte tid

Det är fullt upp nu! Direkt på morgonen tar jag mig en promenad med Cia, sen en kopp kaffe och lite pill på telefonen.
När resten av familjen är igång har jag hunnit börja dagens måleriarbeten.
Förutom att måla så ska familjen också få lite omtanke i form av mat, rena kläder och sånt..
 
Idag har vi i vart fall fått hjälp utav broders familj. Emelie, Alva Pontus och Emma cyklade iväg och badade i Ljusvattnet och vi vuxna målade.
 
Nu är norra sidan helt klar och spröjsen, två och ett halvt fönster behöver lite till vit färg men nu har det räntat undan ändå..
 
 
Klockan nio gick jag in och gav upp den här dagens målningsarbete och tömde tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare. Sådana här gånger önskar jag mig en hushållerska!
 
Jag har ont i armar, fötter, ben och höfter....men skam den som ger sig, imorgon är jag på banan igen och jobbar på!
 
Ni som inte har några måsten hoppas jag har njutit av Trästocksfestival, semester, sol och bad!
 
Kramisen.
 
 

Födelsedagsbarn

Svärmor fyllde år härom dagen och Elaine fyller om ett par dagar så idag har vi firat dom. Fikat blev i Skråmträsk där farmor Britt är uppvuxen, roligt med en utflykt.
Sen åkte vi hem till oss och lagade mat. Menyn blev grillad fläskfilé med hasselbakspotatis enligt Emmas önskemål.
 
 
Efter maten när gästerna åkt hem så startade vi målning av södra gaveln, det vita. Vi har nämligen fått låna en ställning i helgen och på måndag ska den tillbaks och vi vill ju hinna med de högsta punkterna då vi har ställningen. Imorgon norra gaveln och på kvällen södra igen och sen norra på söndag. Vi tänker måla två varv.
 

Kramisen.
 

Dagens jobb

Förmiddagen gick åt till att dammsuga, dammtorka och städa toaletter, sen fixade jag lunch till arbetslaget som bytte stolpar på altanen.
Resten av min dag har jag borrat ur pluggar och satt in nya hela pluggar och lagat spröjsen som ska sitta på vårt hus. Har också grundmålat de slitna partierna på spröjsen.
 
 
Kram.
 
 

en till dag

Enligt morgonens TV väder ska det här varma vackra vädret fortsätta ett tag till. Lycka och glädje för många semesterfirare, men jag lider.
 
 
Mitt humör har varit väldigt dåligt idag och jag har grymtat och gnällt, så pass mycket att Jörgen kom hem med rosor på eftermiddagen. Jag är inte i balans.
 
Igår hjälpte jag mor och Ulf att köpa Brollebiljetter på nätet så idag kom de hit för att hämta dom. Så idag har vi haft middagsgäster och umgåtts och inte sjåat på så mycket.
 
 
Gissar att det blir en arbetsdag imorgon med altan och fönsterspröjslagning och lite målning. Eller så smiter jag iväg och badar med barnen.
 
Kram.
 
 

Det är varmt

En del tycker nog jag är knäpp, men idag har jag varit inne och stökat på.
Storstädade våran säng, inte bara vanlig renbäddning, utan alla överdrag har tvättats. Vi har ju Tempurmadrasser som har överdrag, Tempurkuddar med överdrag.
Dessutom har jag dammsugit hela sängen.
 
Till lunch stekte jag plättar och sen åkte jag och Pontus till Kåge för att handla mat.
 
 
Sen gjorde vi som igår, nämligen cyklade till Ljusvattnet och badade.
 
Inte förrän klockan var efter åtta i kväll, vågade jag mig ut för att grundmåla de skrapade partierna på huset.
 
 
Ja ännu en arbetslös dag! ;)
 
Kram.
 
 

måndag

Jag har skrapat söderväggen idag.
 
 
Sen har jag varit badvakt.
 
 
 
Kramisen.
 
 
 
 
 

Dagen

Först ett besök hos Magnus i Åbyn, sen besökte jag pappa och plockade bort lite vissna blommor. Sen köpte jag med mig pizza hem till familjen.
 
Efter maten började jag skrapa bort löst sittande färg på bron och sen grundmålade jag de avskrapade partierna.
 
 
Detta var min dag.
 
Kram.
 

Sol

Vilket fint väder vi har haft idag med klarblå himmel och inte ett moln i sikte. Jag har smårensat lite ogräs både här och där, städat av altanen, bakat en jordgubbspaj och fyllt ut jord på gräsmattan där brunnen har varit.
Jag påbörjade ju för ett tag sedan att ta bort stenarna från den lilla stenpartirabatten jag hade där, men först idag slutförde jag det arbetet.
 
Mikael och Maria, Lisa och Monica, Lewi och hans tjej Matilda och Elwin var våra middagsgäster idag. Vi åt surströmming på altanen.
 
    
 
I morgon ska jag åka på ett möte i Åbyn hos min bror vilket jag inte längtar till, jag skulle mycket hellre vilja vara hemma och njuta av min trädgård och dess behov.
 
Livet, det här livet! Inte alltid så enkelt!
 
 
I förrgår fick jag ett mail från arbetsförmedlingen där de rekommenderade mig att söka två jobb. Jag sökte dessa två jobb fast jag hade känslan av att det hade jag gjort för ganska länge sedan, vilket visade sig vara så! Det här jobbet har du redan sökt, plingade i min mailkorg.
De verkar ju ha nollkoll på saker och ting!? Men grejen är att varje gång jag går in på af sida får jag ångest, ångest och olustkänslor att jag inte gör nog mycket för att söka jobb.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

fredag

I dag har vädret och himlen matchat min sinnesstämning, gråmulet väder och gråmulna tankar.
Nåja vi har varit iväg på en utflykt idag, jag och barnen, för att hjälpa Lisa.
Lisa fick punktering häromdagen och hade då bytt sitt trasiga däck mot reservdäcket och sen lämnat in det trasiga däcket på lagning. Jag, Pontus och Emma lånade hennes bil idag och körde den till däckfirman för att sätta fast det lagade däcket. Lisa jobbade och hann inte göra det själv.
 
 
Efteråt åkte vi till Kåge och helghandlade. Barnen blev bjudna på glass där utav cirkus Viktoria folk som gick runt i butiken och jonglerade och sålde circusbiljetter.
Vi handlade mycket mat för på lördag ska vi ha gäster.
 
 
Till middag sen åt vi Tacos som så många andra familjer gör, eller? Pontus och Emma hade beställt det i vart fall.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Utflykt

Idag har vi ätit våfflor hos farmor sen gjorde vi en utflykt till Nordanå och tittade på fåglar samt besökte den gamla lanthandeln där. Mys.

Kram.

Målartvätt

Idag tvättar jag husfasaden med antimögelmedel. Tyvärr når jag inte med stegen där det är högt på nockarna, men kanske jag hinner alla låga partier klart idag. Det är mitt envisa mål!Kram.

RSS 2.0