Blomsterprakt

Årets val av växter hos pappa, som skulle tåla torrt och lite kyligt klimat, har fungerat bra.
 

Lewisian blommar så vackert hela tiden och den är ju en perenn så det är bara att hoppas på att den överlever vintern.
 

Kram.

Förlåt

Ibland faller jag in i gamla tankemönster och då blir jag den som matar den svarta vargen. Jag försöker verkligen att förstå andra människor och vara snäll och leva efter tankesättet, "var mot andra som du vill att de ska vara mot dig".
Jag har tyvärr fallerat mot mina motton att försöka vara en förstående och snäll människa i två inlägg här på bloggen då jag velat tillrättavisa/lära/kritisera/ge pikar till någon som ändå lyckats såra mig, trots att jag lärt mig förstå varför...
De två inläggen är sedan borttagna eller delvis förändrade just för att jag insåg att de inte stämmer med den jag vill vara. Jag vill inte ses som bitter, sårad och otacksam mot vad livet har gett en.
 
"Håll ett öppet sinne och var alltid snäll. Om vi gör en god gärning varje dag, kanske vi kan styra världen mot rätt riktning.
Döm aldrig någon baserat på andras åsikter och dra inte upp det förflutna hos en person som försöker förändra sin framtid. Alla du möter utkämpar sina egna strider. Människor får vara svaga och misslyckas ibland och människor har rätten att vara annorlunda.
Det betyder inte att de är "konstiga" eller "fel"!"
 
Så sant, helt rätt tänkt och passar så bra in i mina motton. Men då det gäller för en person jag känner ur hens känsloperspektiv att dessa ord delas så förstår jag varför de delas, verkligen förstår. Synd är dock att den här personen behandlar inte sina nära och kära genom detta tankesätt och förstår verkligen inte att ska man bemötas med respekt måste man först förtjäna den.
Men det är inte jag som ska försöka förändra andras tankesätt.
 
Har varit på kalas hos mina fina brorsbarn idag och grattat dem på 17 och 19 årsdagen, serverades chokladbollar och både mor och Ulf använder det gamla namnet på bollarna och jag orkar inte vara den som kritiserar, eller skapa ett ordkrig om varför vi kanske inte ska säga N.....boll!
 
Var och en får sköta sitt och jag fortsätter att vara alla till lags. Säger chokladboll, sorterar plast och glas från hushållsoporna och försöker vara en hederlig medborgare, det är inte lätt alla gånger, det vill jag lova.
Men jag försöker och försöker, i alla fall!
 
Kram.
 
 
 
 

Pappa kom hem

Jag är på bättringsvägen, tvingade mig att städa kylskåpen som var kaos.
 

Efter en timme eller två var jag klar, (behövde tyvärr pausa med många toabesök).
 

Vi hjälptes sen åt att dammsuga och jag torkade av golven, skönt med ett städat hem igen. Blev inte så mycket tid till det då barn och barnbarn var hemma och inte prioriterades det heller..
 
Tidigare idag blev jag så ledsen och berörd av ett barns önskan om kontakt med sin pappa, textat som en kommentar via ett inlägg på pappans egna Instagramsida. Nu är det borttaget, förmodligen av den skamsna fadern.
 

Vad är det med pappor som helt väljer bort sina barn vid en separation? Eller mammor med för den delen..
Kärleksfulla, omtänksamma, fina pappor/mammor så länge de lever i ett förhållande. Jag ställer mig den frågan, hur kan man låta bli att umgås med sina barn?
Men allra värst är ju frågan barnen skriker ut? Älskar du mig inte längre pappa?
 
Kram.
 

Maginfluensa

I går igen låg jag däckad under mitt täcke förutom då jag var på toa. Blev sjuk i onsdags och kände mig hyfsat bra på torsdagafton, men sen vände det tillbaka åt fel håll med feber och frossa igen.
 

Kram.

Heja sociala medier då fotografierna via papper försvann..

Har tittat igenom Facebookflödet ikväll och älskar  bilderna jag lagt ut tidigare och som alltid finns kvar oavsett kraschade hårddiskar och borttappade filmrullar.
 

Då Emma var ca sju år, baserat på hennes tandstatus...
 
Jag och Pea då ICA fortfarande betydde så mycket för mig..
 

Mitt första barnbarn...
 
 
De här bilderna påminner mig om sorg och jobbiga stunder också, men främst över att jag vågade fånga dagen och de lyckliga stunderna.
 

Njut av det du får ut av dagen...fokus på det mår vi bäst av!
 
Kramisar till er alla<3
 
Kram
 
 

Matförgiftning?

Missade helt den fina soldagen vi fick här i Norrland igår, jag missade också sista dagen tillsammans med Johanna och hennes familj då jag blev sjuk och de åkte hem på kvällen.
Blev helt utslagen med feberkänsla i kroppen och kallsvettningar, matthet och magknip. Vet inte vad jag drabbats av, men det är inte bara feber för då brukar jag ändå orka vara uppe någon stund.
 
 
Känner mig fortfarande inte alls bra, men lite bättre är det nog. Kollade febern men den var under 38, men är fortfarande matt.
 
Kram.
 
 

Storhushåll, lek och stoj!

Det är inte helt lätt att planera och fixa ihop lunch och middag varje dag till ett helt kompani, men så värt det. Älskar min stora familj.
 
Häromdagen åt vi surströmming och vi kokade alldeles för mycket potatis. Det blev stekt potatis till lunch och kall potatissallad och potatisknyten till grillmiddagen dagen efter.
 
 
Plötsligt händer det och gästerna började röja undan från middagen.
 

Vi har hunnit med lite trädgårdssysslor samtidigt som vi lekt och varit med barnen.
 

Idag har vi varit till Edda och badat.
 

Kram.
 

Fotominnen i salig blandning, många från fotograferna Hasselström

 
 
Kram.
 

Vigsel och bärgningsbil

Mamma berättade för ett tag sedan att min kusin Klas skulle gifta sig idag och en vigsel vill man ju inte missa!?
 
 
 
Jag fick gåshud av inmarschen. Först skred bestman (kusin Simon) och Klas in, brudtärnorna lite efter och till sist bruden i armkrok med sin far.
 
     
 

Bjöd in mamma och Ulf att komma hem på middag till oss och så passade vi på att plocka kort från Johanna och Eriks bröllop mellan varandra, båda digitalt och avfotning av framkallade bilder.
 
Min fina mamma och jag, vi har haft våra duster och det har varit jobbigt vissa bitar då jag var barn och ungdom, men det var då det och det har jag lämnat bakom mig. Att bjuda in och bjuda in igen och att vara lyhörd har gett fina resultat. Älskar dig mor lilla mor.
 

Mor och Ulf fick problem med bilen på väg till oss och Jörgen hjälpte till med att ringa bärgningsbil som ingick i deras bilförsäkring. Gissa om barnen tyckte det var kul och spännande!?
 
     
 
Lilla Rue är med oss ikväll, hon ska sova mellan farmor och Jörgen i natt.
 
 
Alma älskar sin lilla kusin gränslöst och vill hela tiden krama och pussa på henne. "Almas kusin, Rue" , "Rue, Almas kusin" upprepar Alma hela tiden.
 
Kram.
 

Barnen och barnbarnen

Jag älskar att ha huset fullt utav min familj. Igår åkte Jörgen iväg på ett ärende och förutom ärendena kom han hem med ett barn till, lilla Rue hade han lånat av föräldrarna.
 

Vi hjälptes åt att mata och söva och pyssla om henne..
 

Vi har varit ute och lekt, studsmattan är kul.
 
 
Grabbarna var i väg och körde kross, men först fick barnen åka.
 
 
Idag är det än så länge bara jag och småttingarna som är vakna, men snart ska jag duscha och sen smita iväg och se min kusin Klas viga sig i landförsamlingskyrkan.
 
Kram.
 

Borttappad bilnyckel och Gröna lund

Sista dagen på slottet då vi checkat ut och skulle börja packa in oss i bilarna hittade inte Johanna och Erik igen sin ena bilnyckel.
Efter många funderingar och letande och telefonsamtal så fann vi den i fotografernas bil hemma i Västerås. Bara en och en halv timme bort. Suck!
Alla lämnade slottet och Erik tog den andre bilen och mötte upp fotograferna halvvägs, jag och Johanna, Elton och Alma stannade kvar och väntade. Alma somnade så skönt i farmors famn.
 

Väl hemma i Täby skickade vi iväg Erik och Johanna på en hotellövernattning för att samla intrycken i lugn och ro.
På måndag möttes vi upp på Grönan och åkte karuseller för hela slanten.
 
 
Tisdag efter sen frukost plockade vi ihop alla våra saker och rullade hemåt. Första matstopp i Tönnebro och sen middag på Ikea i Umeå där vi sladdade in strax efter sju.
 

Kram.

Hemma och förbereder för gäster.

I går, efter en god natts sömn hemma i egen säng, åkte vi och hämtade igen lillkille som har varit med underbara människor medans vi har varit borta.
 
Svängde förbi min fina lillebror som skulle hjälpa oss med en förstärkning av själva grillställningen till vår nya grillplats.
 
 

Tidigt i morse åkte Jörgen upp till Ammarnäs för att hjälpa grävaren med att fixa avloppet på vår tomt.
 

Här hemma knackade grannen på vid mitt på dagen och undrade ifall jag vill hjälpa till att passa Ossian en liten stund, vilket jag givetvis ville.
 

Har också varit och storhandlat. Fyllt upp kylen och skafferiet för ikväll ska jag hämta Johanna med sin familj på flygplatsen.
 

Mjölk i alla former, mellanmjölk, laktosfritt och mjölkfritt, inte lätt alla gånger att laga mat som passar alla.
 
 
Kram.

Häftet

Hela bröllopet och den här helgen har varit så fin att få uppleva! Johanna har designat allt så fint och tillsammans med sin man har de kämpat hårt för att vi ska känna oss extremt välkomna.
 
På middagen låg det ett häfte med bordsplaceringar, meny, trivselregler, fototips och massa annat...
 

Allt det här vackra och fina som min mamma och Ulf, farmor Inger och farfar Curt, jag och Jörgen, Mikael, Maria och Rue, Pontus och Emma och Lisa har fått uppleva är fantastiskt!! Tänker att resten av Johanna och Eriks familj och vänner tänker likadant! Vilket bröllop? Helt fantastiskt och precis som i sagorna!
 
Några viktiga personer tackade nej i sista stund och prioriterade helt fel, enligt mig då och dök aldrig upp! Deras förlust trots allt, tänk vad de missade!?
 
Kram.
 
 
 

Bröllopsfesten

Efter vigseln, minglet på gräsmattan och fotograferingen var det dags för middagen och vi gick till den lokalen.
Nu var borden så fint dekorerade med färska blommor och fina namnskyltar.
 
 
 
Allt var så genomtänkt och på de platser små barn satt hade Johanna fixat små "svarta tavlor" att sysselsätta sig med en stund.
 

Jag och Emma hade Alma emellan oss och Elton satt med sin farmor.
 
Till förrätt fick vi Löjromstoast med vispad crème fraiche, rödlök, gräslök och citron.
 

Elton tyckte att det var roligt att äta den sura citronen.
 
     
 
Jag var uppskriven som första talare och det var skönt att göra bort det tidigt under förrätten.
 
Sen var det Eriks pappa som framförde sitt fina tal och hälsade Johanna in i Andersson familjen.
 

Till huvudrätt presenterades Timjanstekt dovhjortssadel med ärtcrème och krispig potatiskrokett, smörstekta kantareller & purjolök som toppas med torkade lingon.
 

Vårt bord blev sist ut på varmrätten och jag kunde fota mina fina bordsgrannar bl.a. medans vi väntade, lekte med Alma som skapade fina bordsdekorationer..
 

Jag och Emma gick över till brudparets svit för att plocka ihop välling och det de små behövde under natten. Elton sov med sin farmor och Alma med oss. Emma provade sängen och fotade sin mamma.
 

Missade tyvärr Brudtärnornas fina Disney inspirerande sång för bruden, men fotade av texten.
 

Barnen hann springa och leka ute medans vi väntade på desserten.
 
 
     
 
Johanna och Erik fick komma fram och leka...typ gissa vilka som reste sig upp och varför?
 

Går inte att dokumentera allt, men många fina tal hölls av vänner och även Erik höll fint tal för sin fru.
 
     
 
Efterrätten var gudomligt god!
 
 
Barnen lekte ute mellan målen, någon av oss alla hjälpte till att hålla ett öga på dem..
 

Efter middagssittningen gick vi ner till vattnet och sände iväg lyktor..
 
 

Efter lyktorna åt vi tårta, tittade på "valsen" och sen gjorde jag och Alma nattinatt.
 
 
Så tacksam att vi fick vara med om detta!
 
Kram.

Förberedelser och tal

Följde med Johanna in i matsalen på fredagskvällen för det skulle fixas det sista med bordsplaceringen och jag fick se hur de tänkte att de som talade skulle gå fram och stå vid ett podium. Gulp!!
 

Men det blev bra att jag fick mentalt förbereda mig kvällen innan, när jag väl stod där uppe på lördagen fixade jag det riktigt hyfsat i alla fall.
 
Här är mitt tummade väl pålästa tal;)
 

Kram.

Lördag och innan vigseln

Efter frukosten på lördag hjälpte vi till med att ta hand om Elton och Alma igen, fixa lite saker från Gnesta, några sista minuten inköp av sådant som missats.
 
 
Lite bilder från före bröllopet..
 
 
Lite panik och stress blev det i slutet med att få ihop det då vi upptäckte att blöjor behövde inhandlas och vi stod där svettiga och delvis oduschade. tonåringen nyvaken,  sen lunch som skulle hinna ätas, barn som skulle kläs. Men vi fixade det och gled ner på bänken någon minut före allt började och tärnorna tågade in.
 
 
Elton bar fram vigselringen till pappa.
 
 
 

Sen tågade brudparet ut och vi förberedde oss med champagne i ena handen och ris i den andre för att fira de nygifta som kom tillbaka..
 

Sen minglades det runt på gräset och alla ville lyckönska brudparet. Vilket sagobröllop vi fick vara med på!
 
 

Sen blev det familjefotografering i olika konstalationer.
 

Mera om själva bröllopsmiddagen och festen i ett senare inlägg.
 
Kram.
 

Hemma och tillbakablick från i fredags.

Vi anlände till Södertuna slott på fredag eftermiddag mätta, glada och pirrigt förväntansfulla. Efter incheckningen var jag, Emma och Jörgen med Elton och Alma och vi undersökte omgivningarna tillsammans.
 
 
Var ner till vattnet och tittade och sen hittade vi en tennisboll utanför tennisbanan som vi tog med oss in och lekte med en god stund.
 

Sen hälsade vi på i mamma och pappas fina svit i sann slottsanda.
 

Bröllopshelgen har varit väldigt välplanerad in i minsta detalj. När vi kom in på våra rum fann vi en liten påse med chips, mintpastiller och annat gott + ett program över helgen i grova drag.
 
       
 
Ombytta började vi mingla vid 18 tiden och vi hjälptes åt att hålla koll på barnen.
 

Helt underbar miljö att vistas i, som vi alla njöt av den.
 
Klockan nitton samlades vi nere i det gamla stallet och mina fem underbara, unika, fantastiska hjärtan fick jag samlade på bild.
 
 
Jag är så glad över min stora underbara familj där vi alla hjälper varandra. Det blir lite rörigt emellanåt men vi ställer alltid upp för varandra.
 
 
Efter middagen med Bosniskt tema badade Emma fötterna i poolen och grabbarna spelade biljard.
 

Rue chillade med mig och Emma just då.
 

Elton höll sig vaken hela kvällen och somnade först efter midnatt då mamma Johanna gjorde natt med honom. Alma däremot somnade så sött i vagnen.
 

Kram.
 

Nu är de man och hustru

Ska försöka sammanfatta den här helt otroliga bröllopshelgen senare, nu visar jag bara lite bilder.
 
 

Kram.

Det känns underbart!

Nu är vi här på Södertuna slott! Vi har haft en både bra och en lite småkomplicerad mindre bra del i resan. Men med lite fix och trix så blev det riktigt bra till slut.
 
Vi började rulla hemifrån torsdag vid halv nio och resan flöt på bra med fika strax före Umeå och sen lunch i Sundsvall.
 

Vi anpassade oss efter Rue, men hon anpassade sig efter vår rutt så himla bra också. Vi sov i Gävle och som brukligt är samlades hela familjen runt minstingen vid incheckningen..
 
 
Vi var några stycken som sov mindre bra under natten, jag bland annat, men utan att ha något att skylla på. Värre var det för ex svärmor som glömt värktabletter hemma och led av svåra smärtor.
 
 
Allt löste sig via ett samtal till HC vid frukosten och ett nytt recept blev tillsist utskrivet och resan kunde fortsätta.
 
Vi hämtade upp mormor och Ulf på Arlanda strax före halv ett och rullade vidare mot Gnesta där vi åt sen lunch.
 
 
De serverade jättestora matportioner och vi blev mer än mätta.
 

Sen rullade vi in på slottet och vi har haft en bra kväll som jag berättar mer om sen...
 

Kram.
 
 

Check

Check 1. Lånebarn ett är överlämnat till barnvakt och bara bilkudde glömdes.
 
Check 2. Lånebarn två har fått kyl och frys uppfyllt enligt önskan och är installerad i Lisas lägenhet.
 
Check 3. Väskorna är packade, egen och makens plus Pontus och Emmas väskor.
 
Check 4. Underkläder är fixade för bättre siluett.
 
Check 5. Återvände till stan för sista panikköpet.
 
Check 6. Present fixad.
 
Check 7. Uteblommor är placerade så de blir lättvattnade.
 
Check 8. Blommor vattnade.
 
Check 9. Snart bortplockat och nattinatt, och imorgon lämnar vi över huset till grannar och svärmor att hålla koll.
 
Längtar och fasar över min insats för att förgylla min underbara förstföddes bröllop. Fasar bara över att jag ska tala och fick delgett i kväll att jag är förste talare!!!
 
Kram.
 
 

Småfix

Har sytt en miniväska idag utav spillbitarna som blev över då jag kortade min klänning som ska bäras på bröllopet.
Det ena gav de andra när jag skapade den, blev rätt nöjd över resultatet.
 

Nu har jag någonstans att förvara näsdukarna, talet och telefonen.
 
Jag har tvättat och använt strykjärnet och provat lite kläder så nu har jag visuellt packat min väska för den här semesterveckan.
 

Jörgen följde några av barnen till stan i kväll på Loren.
 
Nej nu är det hög tid att sova, jag och Jörgen ska på BUP imorgon.
 
Kram.

Gokart

Vi har varit iväg på lite shopping och fix idag, sen blev det lite gokart också.
 

Kram.

Äntligen kom vi oss iväg till Storforsen

I några år har jag försökt sälja in iden om att göra en dagsutflykt till Storforsen men det har aldrig blivit av då intresset har varit svalt hos övriga i familjen. Nu bestämde jag och Jörgen att vi åker och den som protesterade mest var Emma som segade och kom sig aldrig igång. Men minst en timme efter det vi sagt att vi skulle åka kom vi oss iväg...
 
Sprängsten på vissa bitar av vägen i slutet, just innan vi var framme resulterade i en punktering.
 

Vi började med att äta en god lunchbuffé direkt vi kom fram till Storforsenområdet.
 
 
Ganska fort då vi gått en bit efter broarna mot forsen började barnen gilla läget och blev ganska så imponerade över forsen och dess krafter.
 
 
Det är precis just det som är grejen med en sådan här utflykt, att umgås och uppleva saker tillsammans som familj. Slippa leva i "Snapchatvärlden"!
 

 
Vi hade med oss våra lånekillar också och dagen blev precis så bra som den bara kan bli. Varken för varmt eller för kallt, me like.
 
 
Naturens krafter är mäktiga!
 

Väl längst upp chillade vi runt på klipporna där det idag inte rinner något vatten längre..
 
 
En perfekt dag! Fler sådana här dagar tack!
 
Inga badkläder hade vi med oss och då valde storkille att doppa huvudet för att svalka sig.
 
 
Lillkille ville göra precis likadant...
 

Det var minst lika vackert att traska ner från forsen som upp efter den.
 

Jörgen lagade punkteringen genom lagningskittet som numera följer med Volvos bilar.
 

Vi rundade av den här familjedagen med mat på MAX i Piteå.
 

Kram.
 

Bra med besök

Ja, jag städade och piffade lite här hemma just av den anledningen att besök vankades. Det är precis en sådan spark i baken jag behöver. Extra roligt har det varit att planera en festmåltid för min goa svärmor som önskade sig en grillmiddag till födelsedagspresent..
Jörgen marinerade oxfilé igår som vi grillade idag och jag gjorde potatisbakelser, sallad och min goda ädelostbrunsås med sambal som vi åt till filén.
 
 
Kram.
 
 
 

Städat och plockat

Usch så fort det blir sunkigt här hemma då vi alla är lediga och gör ingenting annat än äter och dräller våra saker. Kladdigt, smuligt och rörigt.
 

Medans de flesta i huset sov har jag röjt undan i köket och torkat alla bänkytor, plockat undan alla bråteshögar och fixat i tvättstugan.
Nu känns det mer harmoniskt här hemma.
 
Kram.

Mina pojkar

Med åren reflekterar man mer, eller jag gör det i vart fall. Men något som alltid har varit viktigt för mig är mitt ursprung och hur barnens egenskaper, utseende och hurdant de beter sig påverkas av deras ursprung.
Mina två pojkar är så lik sin far, men någonstans finns jag och mina gener insmugna också. Reflekterade idag på detta då en bild på Mikael dök upp i flödet på Facebook. Två år sedan..
 
  

Elton är så väldigt lik sin morfar och sin mor som liten, men man ser också tydliga inslag av nästa generations inblandning, alltså Eltons pappa.
Tydligt ser jag Hans i Mikael och lika tydligt ser jag Jörgen i Pontus, men ändå ser jag mig själv någonstans där i deras ansikten också. Dessutom ser jag jättemånga likheter i utseendet på Pontus och Mikael.
 
Idag har jag shoppat lite till Pontus inför bröllopet och han blev lite tvingad att stå modell. (Han har godkänt att jag lägger upp den här bilden.).
 
 
Hur som är jag superstolt över mina fina killar och deras egenskaper.
 
Skjutsade Emma till Byske efter middagen och passade på att besöka far och vattna där igen.
 

Kram.

Dirty hands

Den här dagen blev inte riktigt så harmonisk som jag ville och så blir det ju ibland.
 
Vi kom oss iväg till stan och lite blev inhandlat, men inte allt. Provade lite underkläder men var inte på humör så inget blev inköpt.
 
Vi kom hem sent och jag var vrålhungrig, fixade ihop pasta och köttgryta som vi åt ute.
 

Hjälpte till med att sätta upp nätet runt Emmas studsmatta och gisses så smutsig man blir av metall.
 

Hämtat lånekille från jobb i stan och Emma från kompis i Frostkåge och nu är den här dagen strax slut, får bli att ta nya tag imorgon.
 
Kram.
 

Ärenden

Men hur svårt kan det vara? Ska åka ner till stan och fixa massa saker inför vår lilla semesterresa jag och Emma, men blir så frustrerad av att hon inte kommer ner och startar igång dagen.  Blir mest frustrerad av att jag blir så upprörd!!
 

 
PANG!! Nu när jag sitter här och skriver, så kom nästa smäll! Hatar människor som går och letar fel och förväntar sig att personer ska fela på grund utav att de har gjort det förut. Nästan så att det hittas på historier för att man ska få rätt. "Ha, vad var det jag sa?"
På fruktansvärt lösa boliner avslutar man samarbetet! Suck!!
 
Kram.

Påminner mig

Min dags guldkorn har varit sovmorgon till nästan tolv!! Hoppsanhejsan;)
Jag försöker leva efter dessa ord oavsett humör då jag hänger mig åt det mindre positiva händelserna för ofta.
 
"Look for something positive in each day, even if some Days you have to look a Little harder."
 
 
 
Imorgon ska jag och Emma åka ner till stan och shoppa lite småsaker vi kommer att behöva då vi ska på bröllopet.
 
Det var väldigt länge sedan, men till middag idag gjorde jag bakade potatisar med skinkröra.
 
 
Lillkille fick sitt hår klippt idag och han blev nöjd.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Vilken lycka! Så tacksam!

Svärmödrar, vilka fantastiska människor dom är! Tycker jag i vart fall av den erfarenheten jag har av mina två.
 
Phu! Den här dagen började i uppförsbacke för mig med endast knappa två timmars sammanhängande sömn. Kom mig i säng lite för sent igår och hur jag än försökte komma till ro så gick det inte, kissnödig, svettig, knöligt, frös, svettades... vaknade ur min halvslummer vid tre då Jörgen la sig. Halv fem gick jag till rumssoffan och somnade tillslut.
Halv nio infann vi oss på BUP, äntligen!
Som vi längtat att få börja nysta runt i vad det är som gör livet extra jobbigt för vår son. Surt tyckte sonen om att måsta kliva upp "mitt i natten", fast han gjorde det dock. ;)
 
När mötet var klart åkte vi och hämtade igen lillkille hos goa svärmor. Hade bett om hennes hjälp med insyning utav sonens kostymbyxor vi hittat på Köp & Sälj och då sonen bara ville hem efter mötet, erbjöd hon sig att följa med hem till oss och se hur mycket byxorna behövdes sys in.
Väl hemma såg hon hur trött jag var och föreslog att jag skulle gå och vila, vilket jag faktiskt gjorde.
 
 
Elaine hämtade hem sin mamma och postbilen kom med Emmas bröllopsklänning. Den passade, men underkjolen var på tok för kort och måste fixas.
 
 
Skjutsade lånebarn till stan för kvällsjobb, handlade mat på Maxi. Åt middag och tog emot Mikael, Maria och Rue som sen kom förbi. Mer planering och strategiplanering runt vår fjällstuga i Ammarnäs.
 
 
Goa älskade Rue!!
 
     
 
Klippte sedan helt snabbt av Jörgens hår innan han hämtade hem stora lånekille från kvällsjobb.
 
 
Hos oss gäller det att hänga med i svängarna. Livet, det här livet....
 
Kram..

Lite upp och lite ner

Har pysslat på här hemma med lite småsaker idag. Lagat falukorv i ugn till lunch och surat på barnen som inte kom ner i tid.
Jag och lillkille har varit ute och grävt upp någon mer planta och skyfflat lite jord, plockat bort kvistar, ställt undan redskap och småstädat ute innan regnet kom.
Jag känner mig nöjd med den etapp som nu är färdig.
 

När vi kom in igen började jag fixa till mina två bröllopsklänningar. Den ena klänningen skulle fållas upp och den andre piffade jag med strass.
 

Eftersom jag är så fruktansvärt hudöm och verkligen hatar att ha något bak i nacken som skaver, valde jag att sy fast halsbandet.
Pontus har provat sina kostymbyxor igen och jag vet nu på ett ungefär hur mycket de ska tas in och sen fållas upp lite. Bara en slips eller fluga kvar att inhandla till honom och kanske en skjorta till. Finns redan en vit skjorta.
 
Väntar med spänning på att Emmas klänning ska dyka upp i brevlådan, sen får vi bara hoppas att hon kan ha den.
Nagellack och kanske strumpbyxor ska inhandlas och även någonting under som får min klänning att sitta bättre. 10 dagar innan vi åker.
Funderar på att göra en fransförlängning. Kan någon av er rekommendera någon som är duktig?
 
 
Jag har anmält mig som talare på bröllopet och "filar" på talet nästan varje dag. Hjälp, jag vet inte om jag vågar eller överhuvudtaget klarar av den uppgiften. Kommer jag att drabbas av tunghäfta?
Bröllopspresent? Hjälp, det har jag inte fixat ännu. De önskar sig inga presenter, de önskar bara vår närvaro, men något till minne av deras dag som de verkligen uppskattar vore ju kul att hitta på.
 
Har ju tio dagar att få ihop det på, men det är mycket fix kvar innan allt är fixat. Ska fixa så mina lånekillar har det bra här hemma också. Packa rätt saker till lillkille och fixa matlådor till den större bl.a.. Blir nog bra tillslut.

Kram.
 
 

Jobbat hårt, lite skadad men på gång.

Äntligen har jag kommit igång med flytten av stenpartiet/kullen och passar då på att fräscha upp och utöka det gamla vid björken.
På morgonen såg det ut så här..
 

...och nu så här..
 

Jag är långt ifrån färdig med flytt av växter från kullen, men nu är arbetet igång i vart fall.
 
 
Det är kämpigt och slitigt att bära, lyfta och snurra på stenarna så man får de att ligga rätt och jag har klämt mig flera gånger. Men det som göra allra mest ont är då jag stöter i artrosen i sista leden på mitt ena långfinger.
 
 
Bilder från dagen...
 
    
 

Nu ska jag snart åka och hämta Lisa och Pea från flygplatsen. De har varit ner på Johannas möhippa.
 

Kramisar.

Dumma mamma

Jag har gett mina barn friheten att gå och lägga sig när de vill under sommarlovet mot ett motkrav att de kliver upp och sitter vid lunchbordet absolut senast tolv. Funkar sådär.. hade ett gräl med sonen idag om det och tog dotterns telefon vid ett då hon fortfarande inte kommit ner.
 
 
 
 
 
 

Jag älskar er tusen miljoners och ställer krav på er av omtanke och kärlek. Hoppas att ni förstår det en dag...
 
Kram.

RSS 2.0