Mer ordning och reda.

Jag har ju inte berättat så mycket om vad som händer på mitt jobb så här efter sommaren och semester, samt med ny chef, så nu gör jag det.
 
Ny butikschef är utsedd och det blev våran suveräna Therese som får fortsätta axla den rollen nu som ordinarie. Kunde inte göras ett bättre val.
Två nya anställningar har gjorts, Daniel som tar över frukt och grönt avdelningen samt Johans far som blir vår vaktmästare och allt i allo på halvtid. Jörgen har också fått utökat ansvarsområde till att sträcka sig från mejeriet ut till lagret.
Känns så bra med allt det nya. Nya uppstramade rutiner och mer ordning och reda på inflöde och utflöde av varor, bättre rutiner helt enkelt att jobba med A&B.
Medarbetarsamtal har påbörjats och själv ska jag "prata" imorgon eftermiddag. Känns så himla bra faktiskt.
 
Från inga inlägg.. till tre på samma dag!? Inte illa va!?
 
Kram.

Ny frisyr..

Pontus kom hem glad från skolan och ville ta en dusch. De har grävt på skolan en lång och djup grop/grav i sanden och han hade sand som killade överallt.
Precis som alla barn gillar att göra frisyrer med schampo så gör Pontus det också.
 
  söt kille!
 
Jag har blingat min mobil idag också. Ny skyddsplast och nytt skal.
 
Kram.

Lust var är du?

 Idag skrotar jag på här hemma och plockar och städar. Min vita hall var inte så vit längre efter sommarens spring ut och in. Några söta små fingrar och kanske några stora har satt sina spår på dörrar och karmar, men nu är de borttorkade.
Jag satte upp min ganska nyinköpta skylt i hallen, det blev fint.
 
 
 
Jag har också torkat fönstret i tvättstugan och sorterat bort alla trasiga urvuxna sommarskor och gjort fint i skoskåpet. Konstigt att jag får något gjort för egentligen har jag ingen gnista och lust till att göra något!?
Blev dock lite roligare då Emma kom hem från skolan och ville hjälpa till. Nu är det i vart fall bortplockat och dammsuget här på nedervåningen, bara uppe kvar då.
 
   
 
Jag kämpar på med att gå ner i vikt med LCHF metoden och imorse blandade jag ihop en egen musli av pumpafrön, pinjenötter och torkade blåbär. Blev riktigt gott till naturell yoghurt.
Lite jobbigt är det att jag står still på samma vikt nu sedan fem dagar bakåt....men jag ger inte upp.
 
Kramisar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårta

Jag har lagt ihop en tårta idag på förmiddagen för att sedan ta med till svärfar på eftermiddagen. Hipp, hipp HURRA Hans och Grattis på din födelsedag!


Nörd

Hej! Har ni saknat mig här på bloggen?
Jag har i vart fall inte riktigt haft samma lust som jag brukar till att skriva här.....får inte ur mig orden på rätt sätt och liksom tjatar om min trädgård hela tiden.....sen har jag också nördat in mig på Wordfeud på min Iphone, det tar sin tid att lägga en massa ordflätor hela tiden, men roligt är det.
 
 
Har också hunnit med lite ogräsrens i grusgången och sen bjuder jag på en bild av mina fantastiska rosor.
 
   
 
 
Kram
 

Livet är knepigt och knåpigt

Starten på den här veckan kan man beskriva som intensiv. Mycket att göra på jobbet och även privat är det mycket som måste fixas med. Jag mår inte direkt dåligt av att det är mycket som snurrar igång så här efter semestern och skolstarten, men det är många små saker som man behöver ta sig tid till att utföra....
 
Både Pontus och Emma har haft svårt för att acceptera de tider och de nya rutinerna jag har försökt införa inför sänggående och de har än så länge protesterat varenda kväll och de tycker att det hela "Suger"!
Det är svårt att vara förälder, speciellt då de små liven testar en hela tiden och provocerar till bråk och tjafs.
Jag har verkligen fått bita ihop och fokusera på kärlek och tålamods biten för att det ska gå så bra som möjligt....
 
För barnen är ju de som ger så mycket mening till livet.
 
Kram.

En till underbar dag

Direkt på morgonen hjälpte Johanna mig att fixa till lite nya foton till min familjeram. Sen drog hon vidare till en kompis och jag cyklade ut till blåbärsskogen.
Pontus och Jörgen sökte upp mig lite senare och några byttor blåbär rikare blev vi.
 
  
 
Sen åt vi grillat till middag och förmodligen blir det sista utemiddagen på länge, vindarna är så mycket kallare nu efter åskan.
Pea och Omid skjutsade sedan Johanna till flyget och vi satt kvar och chillade på altanen med Mikael och Maria resten av aftonen.
 
  
 
   
 
Magisk solnedgång med rosa/lila himel då Lisa hämtades hem från sitt kvällspass.
 
Kram.
 

Alla dessa barn..

Jag har försökt vara ute hela dagen. Vilken underbar vecka det har varit, är det Brittsommar man kallar det när värmen kommer i slutet av sommaren?
Idag har jag gett mig på att rensa bort ogräs i grusgången och hann precis klart dagens mål innan regnet kom. Vi har haft ett mullrande åskoväder lite på avstånd runt om oss i eftermiddag som senare gav lite regn. Vi drog ut alla kablar ur kontakterna för dator och telefoni, men åskan var aldrig riktigt nära...
 
 
   
 
Samtidigt som jag rensat i rabatterna har Emma haft en kompis här från tidig eftermiddag till strax före nio ikväll. Inget konstigt med det förutom att barnet inte har blivit hemringt eller efterfrågat en endaste gång!!
Fick ett sms från mamman klockan 20.49 där hon undrade om barnet var hos oss och isåfall skulle jag skicka hem barnet.
Jag svarade att det skulle jag visst göra samt att jag meddelade att ingen middag hade serverats men att magen nog var full av lördagsgodis som ätits tillsammans med Emma. Jag hade inte erbjudit barnet någon middag eftersom att jag nog trodde att barnet skulle bli hemringt strax....
 
Annars då....jo Johanna tillverkade en ursöt tårta tidigare idag till Peas Babyfest. Ingen riktig tårta, utan en blöjtårta.
 
 
 
Vill bara hälsa och hoppas att vi tar bättre hand om barnen vi satt till världen innan jag säger god natt!
 
Kramisen.
 
 

Alla barnen samlade.

När man har alla barnen samlade måste jag bara ta en massa kort på dem.
 
  
 
Kramisar.
 
 
 
 
 
 

Dubbla känslor

Jag har haft en underbar ledig dag i dag, fast ändå har den varit ganska känslomässigt dubbel. Jag har låtit de känslor som tar negativt utrymme få göra det och kände ett tag att prins Daniels uttryck passade väl in. All over the place!  Men underbart har det varit att få gräva runt i jorden och snygga till i trädgården. 
 
Det är så mycket som händer ute i världen som är så onödigt och man önskar så att alla kunde försöka fokusera på det goda och inte det onda.
 
 
Alla behöver få utrymme och vatten och näring till välbehövlig växtkraft!!
 
Har också besökt pappa en snabbis efter maten för att klippa hans hår. Huvaligen vad liten och sliten han ser ut just nu. Han har fått igen aptiten eftersom han slipper all medicin för tillfället och detta för att han behöver äta upp sig.
Att han sen snubblade och knäckte ett revben gör inte saker och ting bättre, men han kämpar på.
 
Nu måste jag krypa ner under täcket så jag orkar med en jobbardag innan ledig helg tillsammans med alla mina barn. Johanna kommer nämligen upp i helgen. :))
 
Kramisar.

Äntligen trädgårds tid!

Dagen började jag med en för lång sovmorgon. Lagomt för mig är till halv åtta, men idag blev klockan nästan halv nio. Det var skönt men kroppen blir så stel.
 
Efter jag hjälpt barnen lite med frukost och dusch, så skyndade jag mig ut i trädgården för ogräsrensning. Blev sen att jag faktiskt tog bort Aklejorna vid altanen som var helt renrakade från blommor och blad. Något slags ohyra/spinn hade angripit dom.
 
   
 
Jag måste erkänna att det var riktigt tungt att gå in och duscha och bege sig iväg till jobbet efter en sådan här varm och solig dag. Tur att jag har ett jobb som jag trivs med.
 
Kramisen.
 

Rosor

Jag har haft ganska fullt upp sedan vi kom hem från semestern. Jag har nu jobbat i två dagar och allt känns som vanligt igen på ett bra sätt.
Jag längtar ut för att pyssla och påta lite i trädgården, men har prioriterat inne saker, samt passat på att vattna rabatterna ute.
Det är mycket rosor som blommar i mina rabatter just nu, samt Astilben.
 
 
 
Kram.

städdag

Idag har jag ägnat hela dagen till att städa och tvätta, komma i ordning igen helt enkelt. Det känns så skönt att vara hemma och hitta vardagslunken.
Men semestern har ju varit mycket bra den också...
 
  
 
Jag har inte riktigt hunnit med att vara ute i trädgården ännu sen vi kom hem, men det har växt så det knakar medans vi semestrat.
 
 
Kram.

Sommarsemestern 2012

Vi har många dagar på resande fot bakom oss just nu, det känns skönt att vara hemma igen. "Borta bra men hemma bäst" känns som ett bra citat just nu.
 
851 bilder har jag lyckats ta med min Nikon kamera och då har jag ju inte räknat de kort som är tagna med min nya Iphone...sammanfattningsvis är det många bilder som är tagna denna sommar.
 
Det var skönt att komma hem och packa upp väskor och börja tvätta och packa in in garderoberna...Jörgen har klippt gräsmattan och jag har akut vattnat lite, för jag tror våran hustomte har glömt att vattna lite amplar och sommarblommor minnsan!? Till middag så stannade vi i Kåge och akutinköpte lite färskvaror och en middag som fick bestå av potatissallad och bräckt kassler. Mums sa vi alla!
 
Ja nu sitter jag här och borde sammanfatta hela semestern...bloggappen på Iphonen har inte gillat mina uppdateringar med foton...datorlån har inte heller fungerat....bloggandet har ju stannat av så här under min semestertid...
Men idag blir det bara det som hänt idag och igår lite får också hänga med på ett hörn....
 
Jörgen har ju arbetat tisdag till torsdag och faktiskt sovit på hotell under den tiden också. Jag och barnen har då passat på att roa oss med Monica och hennes tre barn medans Johanna arbetat, men om det kanske jag skriver senare...igår torsdag åkte vi i vart fall från Johanna där efter halv åtta på kvällen och anlände till Sundsvall för en övernattning efter kl 22.00 drygt.
Tanken med den här dagen var att åka hem men vi ändrade oss och stannade till vi Skulebergets fot för vidare färd med linbanan till toppen för att äta en lunch.
Gissa om mammatanten hade höjdrädslakill i magen? Fast maken hade det jobbigare denna gång och gick faktiskt ner med sonen istället för att åka korgliften.
 
    
 
  
 
Kramisar.
 
 
 
 
 
 

Grönalundsdag!

Idag har vi busat runt på Gröna Lund tillsammans med Johanna och familjen Långdahl.


Softardag

Idag hade jag ingen tanke på att hitta på något, tydligen ingen annan heller. Vi har verkligen bara "gjort ingenting". Bara tvättat och lagat mat och handlat och strykt tvätt och myst och umgåtts och softat. Hotel Virebergsvägen är helt okej.

kram

 


Blandade känslor

Det är inte lätt alla gånger att vara på resande fot med alla nya intryck och nya platser där hänsyn måste tas...
 
Inatt har vi sovit alldeles själva i Erik och Johannas lägenhet och precis som det oftast blir så är jag den som kliver upp först.
Det var en klarblå himmel som mötte mig då jag klev upp vid halv tio i morse och började tänka i banorna om att åka ut i skärgården eller till någon badplats. När barnen sen vaknade ville dom inte riktigt som jag så vi enades om en lekplats och jag googlade och hittade en riktigt nära som till och med hade ett mindre bad.
Picknick fick det bli och den skulle ju inhandlas på någon affär....ungefär där någonstans skar det sig.
Jörgen vaknade och hade också en plan i sitt huvud och ville också googla och....hur som så infann vi oss i gröngräset först där vid ett. Men mitt humör var inget bra humör och Pontus humör var heller inget bra...men bilderna som följer visar att det fanns lyckliga stunder också!
 
  
 
 
 
Sen gick vi hem och packade upp ryggsäckarna innan vi promenerade vidare till MAXI för att fylla upp skafferi och kyl.
Väl hemma här igen lagade jag till en god kasslergryta. Lagomt till när vi satt oss ner dök Johanna och Eriks andra gäster upp, nämligen Pea och Ohmid.;)
 
Nu längtar vi bara tills Johanna och Erik kommer hem igen, troligtvis i morgon förmiddag eller möjligen sent i natt! Längtar alltid till att vi får träffas!
 
Kramisar.
 
 

"Hemma"

Vi återvände ju i morse till Ullared för lite shopping till oss vuxna också. Nog är det billigt att handla där, som exempel kan jag nämna att ett par tights till Emma kostade 39.95 och en High teck jacka med fleece foder till mig för 299.00 kronor.
Sen måste jag bara få säga att jag har världens snällaste barn som har fixat dessa två Ullaredsdagar och bilåkning med glans.
 
Nu har jag landat hemma hos Johanna och Erik och ska passa på att blogga ikapp och lägga in bilder på de tidigare inläggen, så titta gärna bakåt i bloggen...
 
Kramisar.

Glada töser


Ullared

Frukost och avskedskramar till familjen Tellström i Påarp, sen vidare till Halmstad för att titta på den nyaste medlemmen i klanen. En mycket söt tjej, endast fem dagar gammal. Emma myste och myste med lilla Lova en lång stund, sen åt Emma kanelbullar så hon blev proppfull i magen. Vilken gåva och underbar upplevelse det är att få bli mamma och pappa. Eftersom Lova var så go att mysa med kom vi oss iväg lite senare än vi tänkt oss till Ullared. Men nu har vi varit där en sväng och återvänder dit imorgon igen.


Njuter!

Vi fortsätter med att njuta gästfriheten hos Helena och Christian! Idag har vi besökt ett beredsskapsmuseum i Döshult. Eller som museet heter..Djuramose. Sen bjöd jag och maken på middag för att bjuda igen. Gillar verkligen detta uppleva/njuta/taförvaddetär/liv vi lever just nu....

 

  

 

Kram.


RSS 2.0