Morsdag

Tänka sig att jag fick bli mamma till fem, unika, fina, fantastiska och alldeles underbara barn.
 
 
Min äldsta lade ut på Instastory och taggade mig med dessa bilder.
 
 
Mina två yngsta kom med rosor i kruka och kramar.
 
 
Alltså så kort jag känner mig, omväxt av alla mina barn med råge.
 
 
Våra vaccinerade mor och farföräldrar hade lust att komma en stund så vi fick fira dem också. Det blev covidanpassat så gott det nu går, inga kramar, avstånd och vi var mest ute.
Först fikade vi.
 
  
 
Kära mor ville till sin mors gravplats och vi hjälptes åt att plantera rosor där.
 
 
När vi kom hem hade Jörgen startat grillen och vi åt en ovanligt god grillmiddag. Jörgens goda marinerade kött, min goda potatissallad, grillad majs och goda såser.
 
 
Kram.

En bra dag

Vi har varit på stan idag, vi var den här gången våra stjärnkillar, jag och Jörgen.
 
Skor och skolavslutningskostym stod på agendan att finna, sen intog vi mellis på Esspressohouse.
 
 
Det blev hämtmat till middag från Wok & Roll som vi intog på altanen.
 
 
I morgon är det morsdag och vi förbereder oss för att dagen ska bli bra. Jörgen har hjälpt mig att torka fönsterrutorna färdigt på vår inglasning, jag strök de gardiner som var kvar att få upp. Satte upp gardinerna också.
 
 
Emma och jag har bakat ikväll, hon gör kladdkakor så bra så det har hon fixat. Jag skördade lite rabarber och mixtrade ihop en smet, la till kanel, socker och kardemumma som inte fanns med i orginalreceptet.
 
    
 
Kram.

Fredag

Hej, ska strax gå och lägga mig för idag har jag känt mig trött sedan väckaren ringde vid sex i morse.
 
Lånis var också trött idag och därför skjutsade jag honom till skolan och passade även på att vattna hos pappa.
 
 
När jag kom hem pysslade jag om hemmet lite sen njöt jag av ljuset, fågelkvitter och Robinsson ute 
på altan.
 
 
Har rensat färdigt den ovala rabatten i stort sett. Bilder på före och efter.
 
 
Kram.
 

Sent ute

Allt gick i ett under dagen igår. Lagade kotletter till middag och medans de fick puttra i pannan så hann jag ut en stund och påbörjade att rensa bort allt dött material i vår ovala rabatt.
Jag orkade inte göra enkom middag till mig själv igår så jag åt grönsallad med fläskkotlett. Helt otroliga nästan fyra minuskilon hittills på morgonvikten, vet att det är vätska o.s.v, men känslan av uppsvälldhet och mycket av det onda lättar också markant vilket känns positivt.
 
Lillkille hade en fin stund med Pontus efter middagen, fick åka ut och cykla med "storebror" som dessutom köpte glass till honom.
 
 
 
Redan i höstas la jag in en önskan om att få köpa en gasolbrännare för att prova ett nytt sätt att rensa bort barr och ogräs från vår grusplan.
Blev en kväll jag tillbringade ute tills det var dags att gå isäng. Gillar att det blir fint.
 
 
Kram.
 

Plocka, plocka, plocka

Jag gillar ordning och att var sak har sin plats. Rörigt är det ofta hos oss, inte överallt samtidigt men det finns alltid områden jag inte hinner med som önskat.
Tvättstugan är ju en "never ending story" och idag röjde jag upp där.
Före:
 
 
Efter:
 
 
Sen gick jag upp på övervåningen och gjorde färdigt det jag inte hann igår. Nu är det mindre stressande vy då jag kommer upp för trappen.
 
 
Vi har mätt och märkt upp lite hur vi vill dela på lillkilles rum. Vi har kommit på en lösning vi gillar.
 
 
Jag har köpt posters med siffror, bokstäver och årstider till lillkille. Tog fotot innan jag spikade upp tavlorna.
 
 
Idag är det dag tre på min kickstart och en ratatouille tillagade jag till min lunch enligt schemat.
 
 
Hann aldrig ut till mitt trädgårdsarbete som var min plan, kanske imorgon mellan skjutsningar, möte och handling jag får till det, siktar på det i vart fall.
 
Kram.
 
 

Ett projekt i taget

Vi har i tanken påbörjat ett nytt projekt här hemma och jag har därför rensat och städat uppe i klädkammaren.
Ett projekt i taget bör väl vara idealet, men så funkar inte riktigt jag, har kvar lite takmålning här inne i huset (ca 2 timmar) och mer målning ute i Emmas krypin.
Hursom så blir det lätt lite kaos när jag ska rensa och röja i utrymmen som vi alla bara trår in saker i.
 
 
Vi ska göra ett till sovrum här uppe, därför ska vi minska ner klädkammaren till en garderobs storlek. Just nu är det kaos uppe i hallen, kläder som ska växas i och kläder som ska skänkas bort ligger där och ska sorteras till rätt hög.
 
 
Ute grönskar det för fullt och solen har återvänt. Jörgen har klippt gräset för första gången den här säsongen.
 
 
Imorgon ska jag rensa i rabatterna, gödsla eftersom jag gör fint med hästgödsel jag köpt från Kågedalens ridhus med hemkörning som ingick i priset.
 
Kram.

Disciplin och prata om

Jag kommer nog inte någonsin ge upp mina försök till att ta hand om mig själv på ett bättre sätt. Sist jag var så här tung i kroppen var när jag väntade Johanna, vikten i sig är ett mindre problem, men hur min kropp mår av att bära tungt och hur min kropp mår dåligt av det jag stoppat i mig (Näringsfattiga kolhydrater) är ett stort problem.
 
 
Nu har jag plockat fram min kickstartspärm från kursen jag tidigare köpt utav Ulrika Davidsson och nu ska jag snäppa upp min disciplin så jag och min kropp får en ärlig chans att må bättre.
 
 
Jag fortsätter att lyssna på poddar och ljudböcker. Jag lär mig mycket, känner igen mig och tar med mig det i min personliga utvecklingsresa. Självledarskap är för mig ett nytt ord, men det är det jag håller på med;).
 
Ett sätt att bearbeta sådant man varit med om är att prata om det. Med en vän, i terapi eller som jag gör många gånger, nämligen bloggar om det. Här sätter jag ord på mina tjorviga tankar och då blir de mindre jobbiga helt plötsligt.
 
Kram.
 
 
 
 

Barnbarn och snöglopp

Jag är inte så nöjd med vädret vi har för tillfället, kallt och det snöar stora lapphandskar emellanåt, som tack och lov smälter bort direkt de landar på marken.
Det var uppehåll en stund igår så jag rastade barnen och slarvkrattade ihop löv där det var som värst. Nu är det bara högarna kvar att ta reda på.
 
 
Kram.
 

Snart så

Hej på er. Här rullar dagarna på, jag är lite låg och seg och väldigt pollenpåverkad runt mina ögon. Försöker ändå hålla mig igång.
Har krattat, har kvar mer krattning och får lite panik att göra färdigt innan det grönskar allt för mycket.
 
 
Inne har jag städat bort vinterkläderna och städat i hallen.
 
 
Idag snabbfixade jag min garderob som det var kaos i. Vi har även satt upp ett låsbart medicinskåp där.
 
 
Jag har skjutsat ungdomar till träning och hälsat på hos Mikael och Maria. Rue hade somnat, men Freja var på strålande humör.
 
 
Snart så hoppas jag att min energi och glädje kommer tillbaka och min vårdepp ger sig. Försöker boosta mig med nyttiga smothies, kaffe och ljudböcker/poddar med fint innehåll.
 
 
Kram.

Personlig utveckling

Måndag igen och två ungdomar är i skolan medans två barn är hemma då grundskola och fritidshem har K-dag. Jag ska åka och köpa skor till killarna sen efter lunch.
 
 
Jag har insett att JAG behöver ännu mer fokusera på min personliga utveckling, bli bättre på mitt personliga ledarskap. Förutom att ha en målbild om hur jag vill må så har jag nu målmedvetet gått in för att lära mig mer om kost, hälsa och motivation.
 
 
 
Jag vet redan mycket, men tänker att det finns så mycket mer att lära sig och bli inspirerad utav.
Jag har nyss lyssnat på Mia Törnbloms bok Sårbar och Superstark.  
Näst på tur som jag påbörjade igår är en bok om att vara en HSP person, den heter Drunkna inte i dina känslor och efter den blir det nog att lyssna på Vägen till hormonell balans.
 
 
Att ta del av andras klokskap och kunskap kan bara komma något bra ur tänker jag.
 
 
Vi fick till några fina dagar i Ammarnäs. Lite jobbigt tycker jag det är att hjälpa ungdomarna att hitta motivation och vända sina tankar, göra det bästa av situationen och tänka positivt.
 
 
 
När vi kom hem från Ammarnäs hade vi syskon på besök.
 
 
Kram.

Jag njuter, ungdomarna suckar ;)

Det är inte lätt att roa och få med tonåringarna på aktiviteter som får de att må bra, men vi försöker:).
Jag lockar ut de på promenad, fixar favoritmat och bakar bullar. Det ligger ju på dem lite också, vi vet, de vet...
 
Jag har promenerat och städat lite ute, njutit av livets goda och att vara här och nu, förutom det här med mat, städ och plikter då.
 
 
Jag har städat undan utanför huset, plockat spikar och skruvar från gruset, eldat upp spill och fixat med att få klinkerspill mindre utspilt.
Före:
 
 (Livets dryck, vatten i glaset)
 
Och efter:
 
Pontus och Jörgen har isolerat och byggt upp väggar i garaget..
 
 
Ska vi kunna åka hem rätt så tidigt imorgon så krävdes det att jag städade båda toaletterna ikväll.
 
 
Här i stugan vill jag ha det städat och fint.
 
Kram.
 
 
 

Styra tankarna

Hej från ett regnigt Ammarnäs:) Vi åkte hit upp igår efter lunch och ungdomarnas träning. Vi åkte ifrån det fina vädret, från 22 grader till 2 grader.
 
 
I onsdags infriades mina förväntningar, det blev en underbar dag med mina vänner. Först bjöds jag på underbart god lunch med efterrätt hos Sussie och vi fick surra ikapp massor. Tack för din ansträngning att fixa god soppa och baka kaka min vän. <3.
 
Sen rundade jag av dagen med juntamys vid en eld, jag har så fina och kloka vänner och är så glad att få höra om nya barnbarn och jobb som är på gång osv.
 
 
2021 ska ju vara året jag satsar mer på mig själv och min hälsa, att må bra och ha lite mer balans i mitt liv. Det är viktigt att ha målbilder och styra in sina tankar i rätt riktning.
 
 
Jag lyssnar just nu på Mia Törnbloms bok Sårbar och Superstark.. Fick också ett annat boktips av en juntavän som jag ska lyssna på sen.
 
Jag tänk att det är viktigt att ha målbilder, men också viktigt att aktivt göra olika val på vem du ska tex följa på sociala medier, vilka böcker du läser och så vidare.
 
Vi valde Ammarnäs den här helgen för att vi tänker att vi mår bra av att få mer tid tillsammans osv.
 
 
Kram.
 

Tungsinnet

Min vårdepp är som värst nu och jag får kämpa, verkligen kämpa med att mota bort ledsentankarna och oron. 
Försöker hålla mig igång, det hjälper mig hyfsat bra att hålla ångesten borta.
 
 
Klockan tio idag hade jag teamsmöte med mina jourkollegor och Vivianne, alltid lika viktiga samtal vi har.
 
Åkte sen in till stan, gjorde lite ärenden på apoteket, shoppade lite finare baskläder på Åhlens innan jag lämnade in min bil för att fixa en hjulbult som gått av.
Medans bilen fixades ringde jag min jourkollega och surrade.
 
Efter middagen var det dax för tonåringarna att träna och jag hämtade ut paket och hämtade igen släpen hos Mikael. Tungt att lyfta på den på kulan, men efter lite envishet fick jag på den.
 
 
När jag kom hem bestämde jag mig för att städa ut vintern från våra skitiga bilar och fick igång guben som hjälpte mig att skura bilmattorna och tvätta av bilarna på utsidan.
Skönt och behövligt att få det gjort.
 
 
Morgondagen ser jag fram emot, två roliga happenings. Sprang på en fin vän härom dagen och vi ska äntligen ses imorgon och på kvällen vankas utejunta efter en tids pausande.
Längtar.
 
Kram.

Inte enligt plan

Lite oplanerat fick jag lekbesök på förmiddagen. Fick hjälp att fästa det blå skyddet runt studsmattan.
 
 
Sen var det dax att väcka ungdomarna, för vår plan var att åka till Bodaborg och aktivera oss. Vissa klev inte upp och när alla var uppe en timme försent så fick vi ändå blåsa av planerna om Bodaborg på grund av ond mage.
 
Jag har istället börjat kratta vår gård och runt ladan är det nu fint.
 
 
Kram.
 

Tårta, pizza och ungdomar

Jörgen och lillkille åkte upp till Ammarnäs igår på eftermiddagen så det är bara jag och ungdomarna hemma.
Rätt så skönt faktiskt. :)
 
Igår gjorde jag färdig tårtan jag pysslat med i veckan och idag levererades den.
 
 
 
 
 
Idag har jag krattat lite, skjutsat och hämtat barn och till middag köpte vi pizza.
 
Kram.

Lyckopiller på besök

 
Kram.

Skaparbubbla

Jag började den här morgonen med att skjutsa ett barn till ett möte i stan och sen till skolan. 
Jag passade också på att handla lite saknade ingredienser för att kunna servera en enkel tacomiddag idag.
 
 
Jag har lovat en kompis att göra en tårta och idag påbörjade jag det projektet. Fast det är ju inte helt sant, skaparprocessen började redan då min vän ringde.
När jag gör en tårta med ett tema så börjar jag att googla och tittar på väldigt många bilder, gör sen en skiss på riktigt eller i mitt huvud, väljer vilka färger och figurer som jag vill ha på tårtan.
Idag började jag med att färga marsipanen och gjorde några figurer som jag ska dekorera tårtan med sen.
 
 
 
Nu ska jag fortsätta med tacomiddagen för efter middagen ska ungdommarna träna och jag ska barnvakta mina lyckopiller i Kåge.
 
 
Kram.
 

Helgen är förbi

Det har varit en seg hemmahelg för oss. Alla är trötta. Det har ändå blivit lite gjort. Jörgen har bytt däck på bilarna och jag har torkat några glas på altanen och satt upp några gardinlängder.
 
 
Till middag gjorde jag en stark kycklinggryta med Sivri och Paprika.
 
 
Feelings are much like waves, we can´t stop them from coming but we can choose which ones to surf.
 
Jag kämpar med att inte låta en viss fråga ta energi från mig, att inte oroa mig för det som komma skall och inse att jag kan inte förändra något i det här ärendet oavsett hur mycket jag önskar det gjorts annorlunda.
 
 
 
Kram.

RSS 2.0