Missförstånd och dementering

Jag har tjänat pengar alldeles nyss! Måste bara dementera min prisuppgift och härmed stå för att jag räknade helt fel i mitt tidigare blogginlägg, men det blev ju så mycket bättre siffror!!
 
För vi åker faktiskt för 5800 kronor per skalle och inte som jag skrev 8200. Gisses, jag sparade just 2 x 2400 kronor!
 
Kram.

Påskafton

Miniköttbullar, prinskorv, laxröra och kokta ägg, skinka, inlagd sill och västerbottensostpaj. Jag åt utav allt med gott samvete. Min brända quinoa gav mig två fuskardagar då jag gjort avsteg från min kostplan.
 
 

Umgänget med mor och Ulf, farmor, Mikael, Maria och Rue bidrog till att dagen blev så trivsam.
 
Fick massvis med fina blommor, känner mig så tacksam.
 

Glad Påsk till er och kramisar.
 

Vända på tankarna och fokusera på nuet

Jag kämpar på varenda dag med att vara nöjd och leva i nuet, fokus på att hitta glädje i varje vrå! Ja det är alltid min utgångspunkt!
Jag klarar av det ofta, jag förstår hur jag ska tänka för att nå dit och jag fixar det för det mesta. Jag vet att jag gör det mesta rätt och har ett bra liv, det är jag tacksam för. Verkligen tacksam för!
Min blogg uppfyller en pysfunktion för mig och jag gnäller emellanåt här och oftare just nu. 
 
Jag har en oregelbunden kroppsklocka och är mitt uppe i min upplevelse av att forma om mig själv, eller som de flesta väljer att kalla det mitt uppe i klimakteriet!
Tänker att det krånglar till det i min vardag just nu.
 
Insåg i går att jag kommer inte att få ihop mitt kostschema och min planering "förattfamiljenskamåbra" om vi ska släppa allt och åka iväg till Storklinta för att åka slalom i två bilar imorgon!!
 
Efter omprioriteringar och snabbstäd och en stadstur för matfix och jobbfix, landade jag hemma klockan sex istället för klockan fem. Ställde mig i köket och fixade köttbullar, västerbottensostpaj och romsås. Försökte fixa lunch och middag för att klara av den här dagen enligt kostplan......men failade med bränd quinoa i kastrullen...!
 
Tacksam att maken städade upp i köket då jag gav upp!
 
       
 
...men ser framemot att pausa från livets svårigheter och fokusera på traditioner....
....imorgon har jag bjudit in sonen med underbart "bihang", mor och Ulf + goa fina farmor och Elaine på Påskmat.
 

Dagen idag blev allt annat än det vi planerade för... mina barn blev kvar i sängvärmen då jag och min lånis och lånis flickvän var de som kom sig iväg på en heldag i Storklinta i Jörns ytterområde.
 
Vår tid i Storklinta blev ju bra trots att jag och mina tankar har svårt att ta att "allablevjuhemma"??
 
Hur som blev det inte en hel familjedag i Storklinta men det blev en underbar dag i alla fall då jag tvingade bort mina negativa tankar.
Var i nuet och allt blir så bra, ja så är det faktiskt!
 

Blev skidlärare till extrabarns flickvän i barnbacken, helt okej då jag är extremt otränad och lika gärna åker lugnare!
 
Att vi forcerade och tänkte fel och tog "riktiga" liften längst upp lite för tidigt innan teknikerna satt...
 

...ja det löste flickvännen så himla strongt!
 
Så är det ju alltid att "allt fixar sig och allt ordnar sig"!
 

Lev här och nu!
 
Sluta oroa sig för tilltrasslade tankar och om hur det generellt har varit, för det blir bättre att lägga energi på hur det är och ska bli!!
 
Skolgången är katastrofal för några och då jag liks skjutsar till Byske besöker jag far ofta och finner tröst i att se till honom och vårda hans minne och grav.
För ett tag sedan fick jag trampa upp spår i djupsnön då jag "pratade av mig"....hade inget ljus med mig så lyktan fick vara mörk.
 

Ärenden till Byske för extrabarn en kväll häromkvällen gjorde att jag bad maken köpa ljus och tända....känns bättre!
 

 
Den som spar den har, det gäller allt förutom din tid, för då gäller tankesättet lev här och nu och inte då och sen!
 
Kram.
 

 

 
 
 

Snabba vändningar

Min chef ringde mig igen och sa att hon kanske löser min önskan om ledighet i vart fall, de hade en plan.
I går afton fick vi sen beskedet att de hade fått alla bitar på plats och att vi kunde boka vår resa. Känner mig tacksam. <3
 
Jag och Jörgen har levt i ett förhållande i över sexton år och ska för första gången komma oss iväg på tu man hand fler än en natt. Vart bär det iväg då? Jo det blev utlandet, vi hamnar på Mallorca!
 
 
 
Efter mycket googlande på weekendresor och många olika val på vägen blev valet till sist fyra dagar på Mallorca. Vi flyger ner till Stockholm på torsdagkväll, sover en natt på Arlanda och är framme på Mallorca före lunch på fredag.
Tidigt på måndagmorgon lyfter vårt plan från Mallorca och vi är åter i Drängsmark vid middagstid.
Själva Mallorcaresan är billig men hotellnatten på Arlanda är svindyr, priset på flyget mellan Stockholm och Skellefteå var hyfsat. Så för 8200 kr per person får vi en minisemester tillsammans 12-16 april. Fantastiskt!
 
 

Det hotell vi hittade har all inclusive, men inte det mest trivsamma enligt bilderna, fast det kommer att duga gott åt oss. Det är ett höghusliknande hotell med små balkonger och poolområden som verkar trånga och delvis i skugga, men vad gör väl det då jag trivs lika bra på stranden.
 

Lov, sjukdom och sommartid har resulterat i massa svårigheter att få ihop vardagspusslet i den här familjen och än en gång har vi gjort en rejäl vurpa som ni säkert har märkt på mitt sätt att skriva här på bloggen.
Nu blir det lov igen, Påsklov men jag har en viss tro på att vi har hittat igen en liten tråd som kan leda till bättring.
Vi har en tidsplanering på vardagsrutiner som vi måste försöka klara av att hålla nu även under lovet.
Livet det här livet.
 
Kram.
 
 
 
 

Alltid kaos

Jag gillar rutiner och behöver struktur, veta vems ansvarområde som är vems? Det är en strävan i vår familj att komma dit någon gång, frågan är om vi någonsin lyckas?
 
Vi lever ofta i kaos och ändrande i planeringen sker hela tiden utifrån att vi inte klarar av målen. Jag har insikten att veta att allt handlar om hur man tänker och att jag tränar varje dag på att utveckla mitt tänk.
 

Jag och min familj är Perfekta nog och vi kämpar på som de flesta andra, det har jag insikt om, men jag pyser ut min frustration om en del av mitt liv här på min blogg och vårt liv handlar ju inte bara om det.
 
Kram.
 
 

Stressad av skolfrånvaron

Sitter och surfar runt för att förstå det här med bokstavskombinationer och icke fungerande morgonrutiner och skolgång och kanske få ännu mera tips och trix för att behålla ett lugn inombords.
 

Hamnade på Cissi Wallins blogg http://blogg.mama.nu/cissiwallin/2016/04/18/en-morgon-med-adhd/
 
 
 
Jag har svårt att bemöta mina barn då de säger ja och sen inte kliver upp, jag kämpar varje dag med att behålla lugnet och inte bli irriterad och upprörd inombords. Det är en svår uppgift för mig att acceptera deras mindre bra val och inte känna mig misslyckad i min mammaroll samtidigt.
För då jag tillslut tappar tålamodet och blir irriterad så får jag verkligen mitt barn att känna sig misslyckat och det vill jag ju inte och så mår jag ännu sämre. Hatar när jag trasslar in mig i det här tänket och inte kommer mig ur det.
 
Bra tips här, tips som vi har jobbat med och fortfarande jobbar med.
 

Bättre förståelse för hur det kan vara i min familj och många andras familjer får man när man läser den här artikeln och kanske den här?
 
 
Hejhoppsansa, nu är det dags att göra något mera konkret än att grubbla!
 
Jo förresten, pratade med min chef igår och om ledigheten jag sökt helgen då maken blir femtio och hon kan tyvärr inte bevilja den.
Känner givetvis besvikelse, men förstår. Det är en stor knepighet att jobba som jourhem och "stå tom" för då är det svårt att planera framåt...
 
Kram.
 

Minimänniska

Lisa lånade bilen i fredags och hade med sig presenter i form av choklad och blommor.
 

Idag när bilen skulle lämnas igen och jag sa vad jag borde ta mig för med så satte hon fart på mig och frysen startades för avfrostning. Sen hjälpte Lisa mig med att städa ur skafferilådorna i köket, så himla snällt och gulligt.
 

Jag har i sakta mak själv påbörjat någon form av vårstädning och har fått kylskåpet urtorkat och upprensat för någon dag sedan.
 

Har även haft äran att passa Rue en stund i afton och hon är en sån charmig minimänniska.
 

Kram.

Sommartid

I och med sommartiden så sov jag länge idag. När klockan närmade sig tolv gjorde jag våfflor till familjen och bjöd på det till lunch.
 

Hämtade lite senare hem mitt extrabarn i stan och passade på att handla för veckan som kommer. Jag har slarvat lite med att följa min kostplan och igår åt jag till och med godis.
 

Har lyckats hålla vikten men vill ju ner mer och nästföljande två veckor ska jag ha mer disciplin då Ulrika lovar en viktminskning på 5-6 kilo om man följer hennes menyer.
 
Till middag serverade jag tacos till oss alla.
 

Kram.

Ytligheter och djup

Har börjat se mitt hem med andra ögon än mina egna invanda och får känslan av chabby mer än chickt!
Gillar ljusa klara och starka färger som typ blått och vitt, älskar rött också....
 
Har stirrat länge på min tapetserade tegelvägg i vardagsrummet och grunnat på en lösning till mer ombonad och genomtänkt inredning....
 
För någon vecka sedan hittade jag en rund smideshylla som jag kunde tänka mig att sätt upp på min vardagsrumsvägg och idag åkte jag in och tittade på den igen. Köpte en annan enklare hylla och lite dekoration till den som jag målade om...
 
 
Jag har inte anammat guld och kopparfärgerna i moderna inredningsstilen utan i mitt vardagsrum är det glas och silver som gäller...
 

Nagellack är bra till fler ytor än naglar...
 
 
Skjutsade sonen till kompis i Kusmark och var bromsberedd där jag borde vara det och idag fick jag bromsa in ordentligt...
 

Samtal om livet och känslor gjorde att jag hittade igen min kraft i varför jag valt hur min inkomst ska försörja oss...
 
Kram.
 

Tappad gnista

Solen skiner och vi har en fin tid framför oss, det är härligt med vårvinter. Tyvärr är det den här tiden på året jag bär på ett större tungsinne och det blir svårare att tycka att något är riktigt roligt. Men det går ju över.
 
All min ork och energi går åt till att hjälpa och stötta mina barn så de mår så bra som möjligt. Ena barnet har det extra jobbigt med motivationen och har tappat gnistan för att gå i skolan. Kört fast i sitt tänk..
 
För mig är det svårt att få till ett lugn inombords, för det stressar och oroar mig att alla åtgärder eller lösningar tar sådan tid att ordna med för jag vill ha resultat nu. Känner mig så obekväm över att klaga på skolan och hur den inte har fördelat sina resurser på ett bra sätt för mitt barn.
Mina tankar har också kört fast och det känns som om jag och Jörgen bara ältar runt samma skit hela tiden och att vi inte kommer oss vidare genom att få fram nya strategier på hur skolproblemet ska lösas.
Fast vi har ju kommit oss framåt och vi har ett möte inbokat efter Påsk, men det rinner undan så mycket tid och "skolresan" känns som en misslyckad kamp nu när vi är inne på sista terminen.
 
 
Kram.
 
 
 

Rocka loss på allt!!

Idag har vi en viktig dag att hylla genom att "Rocka våra sockor"! Jag gillar att vi hyllar att vi är olika och jag stödjer att vi alla har lika värde oavsett....
 

Alla och många behöver stöd i sin vardag........
....ibland är det psykisk ohälsa, alkoholism, npf diagnos, skiljsmässobarn, downs syndrom, cancer, rasism, krig, fattigdom.......
 
Jag är månadsgivare för världens barn, jag är jourhem och kämpar för alla barns rätt att vara dem de är, jag stödjer cancerfonden och jag är inte rasist!
 
Men jag har inte rockat sockorna idag! Eller i och för sig har jag nog det då jag bär en trång väl nernött svart socka på ena foten och en mjuk nyare svart socka på den andra foten. Hatar hur den ena skaver...
 
Suttit i grupp med mina fantastiska kollegor och mest lyssnat på fina medarbetares livsresa...
 
Jag avskyr då jag inte orkar ha ett lugn inombords och jag skäms nästan då jag ser responsen från skolan då jag argmailade...
 

Men förlåt för kommande svordomar!? Helvetes i satan vad det ger resultat då jag går loss på "rätt" person!!
 
Får feedback från skolan på alla plan där de kanske darrar, men lyssnar....fast jag skäms då jag skriker och tar plats!
 
 
Fast i slutändan skriker jag för mina barns rätt och att MIN kamp för att mina barn ska få rätt hjälp i sin skola och i sitt liv...
 
Kram.
 
 
 

Känslorna stormar

Kanske, kanske har vi fått ordning på känslorna och rutinerna igen efter lov och sjukdom. Positivt gensvar från skolan och jag hoppas att de förstår att peppa och ge hopp till mitt barn.
Fick till svar från rektorn att krav om individuell handlingsplan slopades 2015 och att vi blir kallade till ett samordningsmöte i april.
 

Behöver också träna mer på att ha mitt fokus på ljuset och glädjen i allt jag gör och inte bli så frustrerad av alla motgångar.
 
Kram.

Mitt i kaoset

Hej! Borde kanske inte sätta mig vid datorn och skriva här då jag är upprörd? Men mitt liv suger musten ur mig för tillfället och att gå och bli sjuk passade verkligen inte in i vår vardag för tillfället.
Inga vardagsrutiner fungerar och vi alla synkar inte ihop oss då en kugge fattas = ingen orkar ersätta mig och mina sysslor fullt ut och hemmet blir fort eftersatt.
Jag hatar då det är saker överallt och vart man än vänder sig så finns det något att ta tag i!
Började morgonen med tusen projekt samtidigt och har egentligen inte slutfört mer än ett i nuläget.
 
Mitt kök är kaos fortfarande, men nu har jag storstädat i sopkärlslådan under diskhon i vart fall.
 

Har också mailat skolans rektor och krävt att han tar tag i att strukturera upp sin organisation så mitt barn får en fungerande skolundervisning. Hittade inte ens en individuell åtgärdsplan som borde ha funnits på Infomentor.
Det är så frustrerande att allt vi bygger upp och stöttar och gör för vårt barn för att ta sig till skolan, raserar skolan genom att inte ge mitt barn den tydlighet vi hela tiden kämpat för.
Vi kan inte göra mer för att motivera honom....och för tillfället har jag en hemmasittare igen.
 
I går var vi en snabbis och grattade Mikael då vi lämnade igen Rue.
 
 
Kram.
 

En Ipren och att vara farmor gör underverk

Min f.d. lånis skulle hälsa på oss idag och jag skulle klippa hans hår, han skulle kolla skotern och spela TV spel med Pontus bl.a och jag fick ställa in detta på grund av min feberökning i natt.
 
Däremot så hämtade Jörgen Rue på eftermiddagen då vi lovat att ta hand om henne så Mikael fick "FIRA" in sin födelsedag.
 
Har hjälpt till att fixa middag och ta hand om Rue, men gillar att hon valde Jörgen före mig den här gången.
 
 
Nu ska jag gå och sova med den här sötnosen.
 
 
Kram.

Mer sjuk

Hade känslan av att influensan skulle släppa sitt grepp om mig igår, men vaknade  med högre feber idag.
Lite positivt är det dock att jag har fått sova ordentligt inatt.

Kram.

Frustrerande tröttsamt

Skitjobbig start på dagen med fyra slutkörda personer som var och en kämpar med sitt. Jag var först uppe och duschade, väckte barnen, stökade bort i köket, eldade och satte på kaffe, detta med feber och ont i kroppen men för att jag hade bestämt mig att gå på sista tillfället av STRATEGI-föräldrakursen.
Muttrade tillslut skitsurt till min äkta hälft att han kunde väl kliva upp och hjälpa till men det blev inget bra sätt jag muttrade på och han tyckte jag kunde sluta klaga och hällde skit tillbaka på mig.
 
Till mitt försvar - feber och sovit fruktansvärt dåligt då halsen retar och man behöver hosta eller harkla sig hela tiden.
Till makens försvar är att han ligger också enormt mycket minus på sömnkontot då han har varit den som nattat och argumenterat med barn som inte velat komma till ro.
 
Lov, ledighet och sjukdom ställer till det så mycket och än en gång bevisas det för oss att vi måste hålla fast vid våra grundläggande rutiner för ingen mår bra av att de ruckas på. Bra sov och matvanor är A och O i en familj med bokstavs diagnoser.
Ett barn kom sig till skolan och ett blev hemma idag.
 
Efter kursen har jag och maken hjälpts åt att städa vilket har blivit rejält eftersatt ett tag och vart jag än vänder mig finns det städjobb.
Orken finns inte till allt just nu, men toaletterna är rena, dammtussarna uppsugna och dörrar och handtag mindre kladdiga.
 

Nu har jag gnällt klart och ska skynda mig och göra tacomiddag till familjen.
 
Kram.
 
 
 
 
 

Influensa

I går låg jag utslagen mest hela dagen i feber, förutom att jag var på ett möte på banken.
 

Seg influensa som tar på hårt på krafterna. Pontus är feberfri men har hosta och svårt för att komma in i sina vardagsrutiner igen. Tappar mycket tro på sig själv och hans kamp att fixa skolan blev inte lättare precis.
 
Johannas familj är äntligen på benen och igår var barnen åter i förskolan efter nästan två veckors frånvaro.
 

Jag kämpar på med min kostplanering och går ner i vikt sakta men jag tror faktiskt att jag kommer att lyckas den här gången. Har hittat min metod i 5.2 och lågkolhydratkost.
För någon dag sedan vägde jag 73 kilo drygt och i morse såg jag 72 kilo + någon decimal på vågen.
 
Kram.
 
 
 
 

Shuffla

Nu är jag hemma och har mestadels vilat mig idag då jag känner mig lite smittad av influensan, inget som har brutit ut ordentligt ännu och jag hoppas att jag slipper.
Pontus är inne på sin åttonde dag liksom Johanna och småttingarna, ingen trevlig influensa!
 
Små barn är ändå otroliga på att hålla ångan uppe trots sjukdom och i lördags dansade de till Samir och Viktors Shuffla innan det blev dags att gå isäng.
 
 
När barnen somnat så dukade vi upp lite gott till oss vuxna.
 
 
Vi åkte en sväng till IKEA för lunch och köksplanering på söndagen. Medan Erik och Johanna planerade sitt kök lekte jag med barnen.
Först roade vi oss i restaurangen.
 
 
Sen gick vi vidare till barnavdelningen och provade möbler och leksaker.
 

Jag har haft det underbart på min weekend! En härlig blandning av lek, shopping och mys.
 
Kram.

100% farfar

Hade egentligen tänkt ha med lite om vad som händer hemma medans jag är borta men fick inte med det i mitt senaste inlägg..
 
Jag har hintat min chef om den här resan jag gör, men klargjort att Jörgen täcker upp för mig hemma. Det vill säga att ifall det dyker upp en akut situation i helgen för social beredskap så har vi en sängplats ledig och Jörgen får rodda med att ta emot eventuell akutplacering.
Mikael och Maria ville också ha lite hjälp utav farmor och farfar i helgen och därför har Rue sovit över med farfar Jörgen i natt.
 
 
Så för er som funderat och vänt och vridit på värderingar som rört mig och Jörgen...? Ja för er fick ni lite mer info om vår vardag..
 
Kram.
 

100% mormor

Anledningen till min resa till barnbarnen den här gången var att ta hand om dem en dag då deras förskola var stängd.
Vi hade en mycket bra dag tillsammans trots feber och influensa, var till och med ute och lekte en stund.
 
 
Sen då mamma kom hem var det bara hon som gällde för Alma.
 
 
Kram.
 
 

Väskan är packad igen

Var förbi pappa igår och tände ett ljus i lyktan när jag skulle hämta Emma i Byske. Graven är väldigt översnöad och jag skrapade bort lite lössnö fast det är som mysigt där ändå.
 

Strax lämnar jag hemmet och ansvaret på Jörgen i några dagar för nu är väskan packad igen och den här gången drar jag till barnbarnen i Stockholm.

Kram.

Sorg och saknad

 
Idag är det fem år sedan min pappa förlorade kampen mot cancern som härjade i hans kropp. Pappa finns med mig i mina tankar och jag besöker hans grav ofta för att tanka energi, men även för att gråta. Det är beroende på hur jag själv mår för tillfället.
 

Kram.
 
 

I kväll blev jag less och blev ledsen

 
 
i kväll svarade jag i telefonen och människan var som vanligt påverkad av alkohol. Jag lyssnade, hummade, bekräftade, stöttade och peppade den första timmen. Nästa timme så tydliggjorde jag mer min åsikt att alkohol är boven i hens och hens förhållande BIGTIME!!
Aldrig okej med våld, aldrig okej med att straffa och ta av grundläggande rättigheter! Men vad är orsaken att det blir så här i ett förhållande?
 
 
Fick dock till sist ett slag under bältet som träffade så mitt i prick!! Nämligen att mitt uppdrag/jobb till kommunen påverkar mina barn så pass att hen tyckte att jag borde sluta ta hand om andras barn och prioritera mina egna bättre?
 
 
Samvetsfråga, jag vet..... en fråga som jag ständigt väger in i mitt val av inkomstkälla till min familj, vad är bättre och vad är sämre...?
 
 
Men skit vad jag kände mig "fel" då hen var tvungen att hitta min sårbaraste punkt!
 
I morgon är det en annan dag,
 
Kram.
 
 

Motgångar

Livets väg är aldrig enkel.....eller så är det väldigt enkelt?
 
Har sagt hej då till Johanna, Elton och Alma för den här gången, men vi ses alldeles strax igen.
Alma fick någon slags magsjuka natten till fredag, Elton och Johanna fick feber och hosta natten till söndag och Johanna fick en kämpig hemresa tillsammans med de små.
Flygförsening, missade bussen till långtidsparkeringen, satt fast i bilkö 1 timme med feber i kroppen och två trötta troll kändes lite väl onödigt att de skulle behöva vara med om.
 

Sammanfattningsvis har vi ändå fått till bra kvalitetstid tillsammans. Vi har busat med barnen, spelat kort, kört skoter och umgåtts.
 

Jag har lyckats med att tänka om den här morgonen och klarade utav att förändra min inställning så jag blev mindre irriterad...
Emma hade en tandläkartid 10.30 som hon vägrade vakna till och då jag insåg att det inte skulle gå att få med henne började jag först med att snurra in mig i allt negativt det medför...
Straffavgift, bokning av ny tid för fjärde gången, irritation av att "det ska vara så svårt"...men sen insåg jag att vad spelar det för roll i det stora hela att missa en tandläkartid? Ingen kommer att dö, inget farligt kommer ut av det och irritationen drabbar bara mig. Kommer ändå inte att bli något tandläkarbesök idag.
 
 
Kändes också bra att hon jag bokade om tiden med inte la på en extra avgift då jag förklarade att vi gör en utredning och att leverera under press är en av svårigheterna i dotterns liv.
 

Nu ska jag storstäda vissa områden här i huset och få ordning på främst tvättstugan.
 
Kram.
 
 

Allas behov

Somnade sent fast jag lade mig före tio... det "lanades" och knappades på tangentbordet långt in på morgonkvisten ...
 
Försökte somna och gjorde nog det en stund innan lånis behövde "mamman" och hennes bekräftelse...
Jörgen åkte och hämtade lånis och jag somnade nog om....
 
...vaknade och gick ner halv nio för att mötas av att Johanna hade röjt och hämtat ved och utfört det som gör att det skulle fungera för henne och de små då de vaknade halv sju...
 
Älskar tiden med mina barnbarn och att utgå från deras behov... me like...
 
Johanna är en fantastisk mamma..
 
       

Kram.
 
 
 

Johanna Elton och Alma

Hämtade Johanna och barnen på flyget i går.
 

Hämtade även upp Rue hos sin mormor. (Vi hjälptes åt att vabba).
 
 
Systrarna åkte med Elton och Alma på en skotertur medans Rue vilade i sin vagn.
 

I natt har Alma kräkts och vi har tvättat och renbäddat under natten.
 
Strattegi kurs på fm för mig och Jörgen och när vi kom hem åkte Pontus och Elton ut på skotertur.
 

I afton skickade vi iväg de större med våra barn till Bodaborg medans Elton och Alma var hemma med mig och Jörgen.
 
Vi lagade mat tillsammans, köttfärsnågonting till mig och köttfärssås till de andra.
 

Kram.
 

RSS 2.0